Door Friso Weijers

Redacteur

LG Ergo 27QN880 en 32UN880 Review

Zwenkzwaaizwevende monitoren

02-11-2020 • 06:00

60 Linkedin

Ergonomisch boven je bureau

 • LG 27QN880
 • LG 32UN880

Samengevat

Met de Ergo 27QN880 zet LG een van zijn ips-panelen op een ergonomische zwenkzwaaivoet, die je normaal gesproken los bij een scherm moet kopen. De monitor is door het luxe draagsysteem niet bepaald goedkoop, maar de beeldkwaliteit is over de hele linie prima. Zakelijke gebruikers worden verblijd met een multifunctionele USB-C-poort. Ten opzichte van de grotere 32UN880 ontbreken er wel wat features, zoals een groter kleurbereik dan sRGB en hardwarekalibratie.

Pluspunten

 • Uniek draagsysteem met fijne bouwkwaliteit
 • Uitstekende sRGB-kleurweergave out-of-the-box
 • Goede kijkhoeken en uniformiteit

Minpunten

 • Prijzig gezien de paneeleigenschappen
Tweakers zegt: Innovation

Getest

LG Ergo 27QN880 Zwart

Prijs bij publicatie: € 475,-

Vanaf € 425,32

Vergelijk prijzen

Samengevat

Met de Ergo 32UN880 zet LG een van zijn ips-panelen op een ergonomische zwenkzwaaivoet, die je normaal gesproken los bij een scherm moet kopen. De USB-C-monitor is door het luxe draagsysteem niet bepaald goedkoop. Ten opzichte van de kleinere 27QN880 heeft dit scherm niet alleen een hogere 4k-resolutie, maar ook een groter DCI-P3-kleurbereik en hardwarekalibratie. De sRGB-kalibratie is echter minder goed voor elkaar. Daarnaast vertoont ons sample een tegenvallende uniformiteit.

Pluspunten

 • Uniek draagsysteem met fijne bouwkwaliteit
 • Uitstekende DCI-P3-kleurweergave out-of-the-box
 • Hardwarekalibratie

Minpunten

 • Kleurweergave sRGB-modus valt tegen
 • Slechte uniformiteit testsample
Tweakers zegt: Innovation

Getest

LG Ergo 32UN880 Zwart

Prijs bij publicatie: € 685,-

Vanaf € 598,92

Vergelijk prijzen

Onlangs bespraken we op Tweakers twaalf monitorarmen in een round-up. Dat is vooral een uitkomst als je huidige monitor een draagsysteem heeft dat maar nauwelijks verstelbaarheid verschaft. Ook voor bezitters van een scherm met een luxe, in hoogte verstelbare voet kan een monitorarm interessant zijn. Als je het paneel op zo'n arm schroeft, kun je het vaak niet alleen in hoogte verstellen, kantelen en roteren, maar ook naar voren of achteren bewegen. Doordat je de draagarm aan de zijkant van je bureau vastklemt, blijft je bureaublad grotendeels vrij, wat een opgeruimde indruk geeft.

Fabrikant LG kwam begin dit jaar op een lumineus idee. "Waarom stoppen we zo'n monitorarm niet samen met een van onze monitoren in een doos?" Zo geschiedde en ontstond de nieuwe Ergo-serie, die bestaat uit twee monitoren: de 27"-27QN880 en de 32"-32UN880. Met vanafprijzen van respectievelijk 475 en 685 euro zijn de schermen niet goedkoop, maar je krijgt er dus wel een bijzondere voet bij. We hebben beide modellen getest en bespreken ze in onderstaande video.

Gelikte vormgeving

De LG Ergo 27QN880 en 32UN880 zijn beide voorzien van dezelfde matzwarte, zakelijke vormgeving. Heb je liever een witte achterkant, dan kun je de 32UN88A overwegen, die exclusief bij bepaalde webwinkels wordt verkocht. Dit model is technisch identiek aan de 32UN880. Van de 27QN880 lijkt geen witte versie te bestaan.

De dunne bezels liggen vlak met het paneel aan de voorkant, zodat het uitgeschakeld lijkt alsof er geen rand om het scherm zit. Aan de ronde staander zit een scharnierende arm richting het scherm. De verbinding tussen paneel en voet verloopt via een zilverkleurig kogelgewricht. Van voren zie je dat niet. De bouwkwaliteit voelt goed aan. Vooral de voet maakt een stevige indruk, want die is voor een groot gedeelte van metaal.

Op de monitorarm kunnen beide schermen 90 graden roteren en 130mm in hoogte worden versteld. Dat kan met de meeste 'gewone' ergonomische monitorvoeten ook wel, maar voor kantelen en draaien is het verstelbereik van de Ergo-schermen een stuk groter: 280 graden draaien en 25 graden naar voren of achteren kantelen. Wat met een standaardvoet in elk geval niet kan, is het scherm 180mm dichterbij brengen. Wanneer je het scherm zo een stukje naar voren trekt, weg van de verticale staander, lijkt het paneel boven je bureau te zweven. De hoogteverstelling van het scherm voelt bij onze samples wat stroef aan, maar voor de rest laat het scherm zich soepeltjes naar alle kanten van je bureau bewegen.

De bureauklem onderaan de standaard van beide
Ergo-schermen

Je kunt de verticale staander met een klem aan de zijkant aan je bureau bevestigen, maar LG levert ook een accessoire mee voor (zakelijke) bureaus waarvan het blad een gat voor doorvoermontage bevat. Gebruik je de klem, dan moet je bureaublad minder dan 9cm dik zijn en moet er aan de zijkant 9,5cm ruimte zijn. De constructie zal doorgaans zonder problemen werken als je bureaublad van een massief materiaal is gemaakt, maar bij sommige bureaus is het blad van binnen hol en opgevuld met een honingraat- of sandwichconstructie. In dat geval heb je rondom het bevestigingspunt extra versteviging nodig, omdat de klem het blad anders kapot kan drukken.

Zakelijke aansluitingen

De Ergo 27QN880 en 32UN880 hebben precies dezelfde aansluitingen: eenmaal DisplayPort 1.4, twee keer HDMI 2.0 en één USB-C-poort. De laatste ondersteunt power delivery naar je laptop tot 60W. Dat is prima de luxe voor de gemiddelde Ultrabook, maar bij een krachtigere laptop moet je alsnog de oplader aansluiten. Verder zijn er een tweepoorts-USB 3.0-hub en een koptelefoonaansluiting voorhanden. Overigens werken de USB-aansluitingen op de Ergo-schermen slechts op USB 2.0-snelheden als je het scherm via USB-C op je laptop aansluit. Beide schermen hebben een externe voeding.

Kabels kun je netjes wegwerken in een uitsparing in de ronde poot, maar de arm naar het scherm heeft geen ruimte voor kabels. De aansluitingen op het scherm zitten vlak naast het aansluitpunt van de arm en wijzen recht naar achteren. Die oplossing voorkomt dat je in bepaalde posities ineens een veel langere kabel nodig hebt, maar de tros kabels die zodoende uit het paneel steekt, maakt een wat minder strakke indruk.

Tweemaal ips, verschillende eigenschappen

De Ergo 27QN880 en 32UN880 zijn voorzien van een ips-paneel. Met een helderheid voor wit die zich laat instellen tussen 33 en 358cd/m² (27QN880) of tussen 36 en 363cd/m² (32UN880) kun je ze in haast iedere ruimte prettig gebruiken. Het contrast van het 32"-model is met 1154:1 nipt hoger dan dat van de 27"-monitor, die een verhouding van 1003:1 laat noteren. Wil je een significant hoger contrast, dan zul je moeten uitwijken naar een monitor met VA-paneel.

Waar de 27QN880 een wqhd-resolutie (2560x1440 pixels) heeft, is de 32UN880 een 4k-scherm (3840x2160 pixels). Ook het kleurbereik van de schermen verschilt, zo blijkt als we ze doormeten met onze SpectraCal C6-colorimeter en Calman-software. De 32UN880 kan afgerond 94 procent van het DCI-P3-kleurbereik weergeven en doet dat ook al in de standaardmodus. We meten een gemiddelde afwijking of ΔE2000 van slechts 1,62 voor kleuren en 2,09 voor grijstinten. Kijkend naar de verschillende deelmetingen komt de afwijking alleen voor volledig verzadigd blauw uit boven de zichtbare grens van 3. Met een kleurtemperatuur van 6112 kelvin is de grijsweergave een klein beetje aan de warme kant.

LG Ergo 32UN880 - Meetresultaten kleurweergave in standaardmodus

Door het bredere kleurbereik van de monitor zullen kleuren in Windows vaak niet met de juiste verzadiging worden getoond, tenzij je applicaties door middel van een ingesteld kleurprofiel weten wat ze met je scherm aan moeten. Gelukkig heeft LG ook een sRGB-modus ingebouwd bij de 32UN880, waarin het kleurbereik netjes wordt teruggeregeld tot 97 procent van sRGB. De helderheid blijft gewoon instelbaar in deze modus. Helaas is de kleurweergave in deze stand niet zo goed. De kleurbalans neigt sterk naar groen, wat een gemiddelde ΔE2000 van 4,11 voor kleuren en 6,17 voor grijstinten oplevert. Voor kleurkritische gebruikers die graag in deze kleurruimte werken, kan de 32UN880 toch interessant zijn. In tegenstelling tot de 27QN880 kun je dit scherm namelijk in hardware kalibreren door middel van LG's gratis te downloaden True Color Pro-software. Je zult de benodigde meetapparatuur echter zelf moeten aanschaffen.

LG Ergo 32UN880 - Meetresultaten kleurweergave in sRGB-modus

Beter out-of-the-box

Wil je out-of-the-box een goede weergave voor standaardcontent, dan kun je beter uitwijken naar het 27"-model. De 27QN880 heeft geen 'Nano IPS'-paneel met DCI-P3-kleurbereik, zodat een aparte sRGB-modus ontbreekt. In de standaardmodus meten we een klein beetje oververzadiging ten opzichte van sRGB, met een dekking van 110 procent. Evengoed zijn de gemiddelde kleur- en grijsafwijking met 1,66 om 2,17 uitstekend laag, waarbij weer op een na alle deelmetingen onder de grens van 3 uitkomen.

LG Ergo 27QN880 - Meetresultaten kleurweergave in standaardmodus

De 27QN880 heeft bovendien uitstekende horizontale kijkhoeken, beter dan bij de meeste vergelijkbare ips-monitoren die we hebben doorgemeten, waarbij de 32UN880 evengoed bovengemiddeld, maar net iets minder scoort. Ons sample van de 27QN880 had ook een veel betere uniformiteit dan het grotere model. Het testmodel van de 32UN880 vertoont een nogal tegenvallende wituniformiteit.

LG Ergo 27QN880 - Meetresultaten uniformiteit: zwartuniformiteit, wituniformiteit, contrast en kleurtemperatuur op vijftien meetpunten

LG Ergo 32UN880 - Meetresultaten uniformiteit: zwartuniformiteit, wituniformiteit, contrast en kleurtemperatuur op vijftien meetpunten

Ook als je na het werk nog een spelletje wil doen, heeft de 27QN880 net wat betere papieren dan de 32UN880. Het kleinere model heeft een maximale refreshrate van 75Hz, waar je het op de 32UN880 met 60Hz moet doen. Beide monitoren ondersteunen FreeSync met een minimale refreshrate van 48Hz. Gemeten in de optimale overdrivestand (Fast bij beide schermen) zijn de responstijden niet enorm snel, maar voldoende voor de relatief lage refreshrate. Er is nauwelijks over- of undershoot en voor hoge inputlag hoef je evenmin bang te zijn: 8,9ms voor de 32UN880 en 12,3ms voor de 27QN880.

De LG Ergo 27QN880 en 32UN880 trekken vooral de aandacht met hun unieke zwenkzwaaidraagarm, waarmee het scherm boven je bureau lijkt te zweven. Ook in andere opzichten vormen beide monitoren een prima totaalpakket voor de vooral zakelijke gebruiker. De 27QN880 is gelet op de eigenschappen van het paneel wel wat aan de prijs. De 32UN880 is ook niet goedkoop, maar een stuk luxer uitgevoerd, met extra's als hardwarekalibratie, die je niet zo heel vaak aantreft. Bovendien zijn er niet heel veel betaalbare 4k-ips-schermen in dit formaat. Beide schermen ontvangen onze Innovation-award.

Reacties (60)

60
59
50
2
0
8
Wijzig sortering
Gemiste kans dat de Power Delivery maar 60W is. Op een Windows laptop geeft dit altijd een notificatie; namelijk dat je langzaam aan het laden bent met een irritant uitroepteken bij je batterijpercentage. Heel vervelend, want ik krijg dat niet weg mede omdat mijn laptop dichtge-admin-d is.

Tip voor mensen die op zoek zijn naar een USB-C monitor: kijk altijd naar de Power Delivery; idealiter zit die boven de 65W zodat je geen melding van Windows krijgt dat je langzaam aan het laden bent. Mijn Dell U2520D laadt bijvoorbeeld maximaal met 90W.
Nee hoor, je krijgt helemaal geen melding. Hij laadt helemaal niet op, ook niet een beetje.
Daarmee is het ondanks dat het een leuke monitor is, een kansloos apparaat.
https://www.youtube.com/p...-LWgPeCykW20kPHXVnzloMyAg
voor 25 euro heb je een paal voor aan je desk met zwenkarm en voor 15 euro extra heb je er nog een. vind dit geen toevoeging of post waard hoor. panelen op zich spreken met niet aan. ik zit nu met de keuze koop ik een 34 inch LG 5k2k model of een BenQ 32inch 4k model. het is werk voor youtube videos en foto editing. liefste natuurlijk 2 monitoren boven elkaar maar hoe ga je dat doen. DPi moet wel minimaal 130/140 zijn en veel oppervlak en hoge kleurechtheid.
Design technisch vindt ik deze paal wel een stuk eleganter dan de goedkope alternatieven die er zijn. Zou graag deze voet los kopen.
Ik heb deze https://www.bol.com/nl/p/...4CkaPq5tsSMxoCB6oQAvD_BwE

Echt een bizar goed ding met aansluitingen in de voet.
Is dat zo? Ik heb een AmazonBasics arm en die ziet er eenmaal geïnstalleerd nagenoeg hetzelfde uit. Het voordeel van zo'n arm is dat je de arm en de paal eigenlijk nauwelijks ziet en je scherm lijkt te zweven. Voor 25 euro kon ik me geen betere thuis werkplek upgrade bedenken!
Het ziet er nagenoeg hetzelfde eruit, maar je kan bij lange na niet op dezelfde manier draaien als met deze monitor kan. Dit is echt bedoeld als zakelijke monitor waarbij je even je monitor 180 graden kan draaien zodat een klant mee kan kijken. Zelf heb ik nog geen monitorarm onder de 160 euro gezien die dit kan doen.

EDIT:
Review waarbij de tilt functie goed gedemonstreerd wordt:
https://youtu.be/5mmpjlRtZX8?t=140

[Reactie gewijzigd door StefanJanssen op 2 november 2020 12:07]

Dat is grappig maar wat is "zakelijk" wat jij bedoeld is meer receptie en/of dokter bureau opstelling.

De eerder vermelde AmazonBasics maar ook een arm van bijvoorbeeld Arctic, LogiLink of welk ander merk dan ook in de < 50 euro categorie kunnen dit ook gewoon. Ik zou zelfs stellen dat de vrijheid richting de 300 graden is daar het allemaal twee kniksarmen betreft, net zoals deze LG monitoren.Edit: en de maximum schermformaten gaan vooral om gewicht een 34" scherm gaat ook prima.

[Reactie gewijzigd door GewoonWatSpulle op 2 november 2020 09:13]

Ahh ik bedoelde 180 graden in 1 richting (en 180 graden in de andere richting). Waar de door jou gelinkte armen maar 90 graden gaan in beide richtingen. (ik heb de eerste 2 gehad)
Volgens mij begrijp ik je dan niet goed, als ik hem nu "offset" (https://tweakers.net/foto...3uHPLc1jmlDh9WhcVEJ8U.jpg) heb kan ik hem zo draaien dat ik de achterkant zie en de klant, die recht/schuin tegenover mij zou zitten de voorkant?Edit: wacht, ik snap hem al jij bedoeld "360" graden, met een dood punt op ~180 graden, dat kan inderdaad niet maar dat doen deze LG Ergo schermen ook niet want het draaipunt zit evengoed aan de paal en die zit vast aan de tafel, iets wat overigens wel opgelost kan worden door een buisklem waar je arm klep op laat rusten, dan heb je wel 360 graden vrijheid.

[Reactie gewijzigd door GewoonWatSpulle op 2 november 2020 09:29]

Ah dat is wel een vrij belangrijke feature die hier ook onderbelicht blijft, sowieso vind ik de video van Tweakers bij de review maar een vreemd praatje over datasheets en testen zonder eigenlijk gebruik.

[Reactie gewijzigd door GewoonWatSpulle op 2 november 2020 13:05]

Ja, het is eigenlijk geen review maar een unboxing. Reviews gebeuren op het LTT channel. Ik zei het eigenlijk verkeerd.

Of bedoel je het filmpje in deze review? (die heb ik niet gezien, alleen over doorgeskipt)

[Reactie gewijzigd door StefanJanssen op 2 november 2020 12:54]

Ik bedoelde het filmpje van Tweakers, die van LTT laat wel meer zien hoe het gebruikt kan worden.
Dit zo'n zaken moeten ze eens testen met kabels aan de monitor gemonteerd..
Dat kan deze arm dus ook niet. Zie de video. Er zit maar aan één kant een sleuf. Je kunt je scherm dus niet geheel draaien naar de andere kant van de tafel.
thnx had zelf nog geen foto's gezien van hoe de arm er geïnstalleerd uit ziet. Ga hem bestellen ziet er inderdaad vrij identiek uit.
Het ziet er inderdaad vrijwel identiek uit maar qua functionaliteit is het niet helemaal hetzelfde, maar dat moet je even zelf inschatten of je dat gebruikt. Zie het filmpje dat @StefanJanssen deelde hierboven.
kijk maar bij amazon ..de Duronic DM 80cm Pole. is een heavy duty variant van het zelfde principe. LG maakt deze palen niet, ze kopen ze ook maar in.
Daar zat ik zelf ook naar te kijken. Bericht van LG gekregen dat hij mogelijk hier te verkrijgen was. https://www.sparepartservice.eu/lg-nl/nl/

Volgens mij is dit hem:
https://shop.euras.com/de...er=true&modselect=2701776

Nog wel prijzig en met een lange levertijd.
Je kunt ze aan de muur hangen of een arm nemen waarmee je schermen boven elkaar hangt?
Ik heb een hoge kwaliteit monitor arm en die kost rond de 200 euro.
Niet elke monitor arm is hetzelfde.

[Reactie gewijzigd door Stratosfeer op 2 november 2020 09:40]

Ha, ik heb zelf de LG 5K2K monitor en kan hem 1000% aanbevelen. Als je vragen hebt hoor ik ze wel! :)
Als je met een macbook werkt raad ik heel erg de LG aan ivm het opladen via usb-c. Ik weet niet hoeveel de BenQ oplaad, maar het stroomverbruik van de BenQ is 76W, ie zal dus ook niet met 76W opladen. Als je een MBPro gebruikt kan ik het echt aanraden om tegen het max van de oplaadcapaciteit aan te gaan zitten.
Zonde dat de kabels niet helemaal in de voet zijn verwerkt. Liefst zou ik de connectoren zelfs onderaan de voet zien in plaats van op de monitor zelf zodat je ze netjes onder het bureau aan kan sluiten.

Zoals het nu verkocht wordt zie ik niet echt meerwaarde ten opzichte van een VESA scherm en een degelijke monitorarm. Ik heb zelf die van Vonhaus voor €25 en die voldoen perfect.
Gelukkig maar dat de connectoren niet in de voet verwerkt zijn. Wordt leuk met een multi-arm of als je besluit de monitor tegen je muur te hangen. Het is toch niet fijn lijkt mij om de gehele levensduur aan die poot vast te zitten? Althans, dat lijkt mij.
Je kan natuurlijk een combinatie hebben waarbij de kabels in de arm enkel verlengkabels zijn.
Dat zou kunnen inderdaad, ik las het meer als het verplaatsen van de connectoren (scherm -> poot).
Mja als hij dat bedoelde wat jij zegt is het helemaal vreemd. Dan lopen er alsnog kabels vanaf het scherm door de poot of wat dan ook...
maar dan kunnen ze tenminste proper weggewerkt zijn ipv dat je ze zelf moet vaststrippen
Dat is toch onzin? Er worden hier zoveel dingen nu verzonnen om maar iets anders te bedenken terwijl het aan het eind van de streep gewoon hetzelfde blijft zoals bij het scherm in dit artikel.
Nee dat is geen onzin. Een scherm wat veel ronddraait heeft een bepaalde flexibiliteit nodig wat betreft de kabels. Je wilt niet dat de krachten die op de kabels komen te staan door het regelmatig draaien van de monitor de kabels beschadigd. Als het door LG ingebouwd zou zijn zou hier rekening mee gehouden mee kunnen worden.
Daarnaast staat het veel mooier als je geen kabels ziet.
Nou als je multi-arm wil, dan koop je toch niet een model waar een enkele arm al aan vast zit? Dat zou juist de meerwaarde zijn van dit model, lijkt me.
Het kan natuurlijk voorkomen dat je op een later moment wel een multi-arm setup wilt?

Heb jij nooit iets uitgebreid op een later moment ondanks dat je dacht voor de komende 5-10jaar klaar te zijn na je aankoop?

Ik begrijp je idee hoor, maar stel je wilt upgraden of stel de standaard arm gaat stuk. Dan wil je niet dat je monitor indirect ook onbruikbaar is.
Dan kan je beter voor het model zonder de arm gaan lijkt mij.
Ja ik zat me ook al af te vragen wat de innovatie hier dan was...
Ik vind zelf 18 cm naar voren ook erg weinig. Als je de monitor dan met de klem aan de achterkant van het blad van je bureau plaatst dan blijft de monitor ook vrij ver weg van je als je geen erg ondiep bureau hebt.
Ergonomisch is dat wel aan te raden. Niet met je neus tegen het scherm aan.
Te ver weg is ook niet aan te raden, als je bijvoorbeeld een hoekbureau hebt dan is 18cm vanuit de hoek vaak niet genoeg om het scherm in de juiste positie te krijgen.
Het verplaatsen van de connectoren naar de voet maakt het gebruik van een andere monitor arm gelijk onmogelijk. Het zou wel een stuk mooier zijn als de kabels netjes in de steun weggewerkt kunnen worden.
Het plaatsen van een nette kabelgoot op of onder de arm lijkt mij toch niet moeilijk. Als de kabels dan door de staande buis naar beneden kunnen worden geleid zou het er echt een heel stuk netter uitzien.

Jammer dat kabel-management nooit echt de aandacht krijgt die het verdient. Juist de massa's kabels aan computer apparatuur maakt het geheel vaak erg rommelig. Mooie designs worden daardoor maar al te vaak gewoon teniet gedaan.
Ja maar als je een andere monitorarm wil gebruiken, waarom koop je dan een monitor waar de monitorarm al aan vast zit? ;) Dat is juist het unieke punt van deze twee monitoren. Inderdaad wordt het kabelmanagement te vaak vergeten. Maar zo'n complete oplossing heeft alles in de hand om het nu eens wel goed te doen.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 2 november 2020 14:51]

Als het kabelmanagement goed is, dan is dit een mooie alles in één oplossing. Het is meer een fabricage dingetje om voet en scherm te gescheiden te houden. Het voordeel zit dan meer bij de fabrikant dan bij de consument.
Kabels kunnen wel door de staande buis, maar het had toch een stuk fraaier geweest als ze ook netjes in de zwenkarm waren weggewerkt.
Dan heb je helemaal een bos onder/op je bureau slingeren....Je moet de lengte ergens laten. Nee, hoeft van mij niet zo, al kan het leuk zijn als verleng optie...

Door de poot heen, dat had wel aardig geweest.
Als zakelijk gebruiker interesseert die USB-C me helemaal niks, maar wil ik eerder een DVI pooort, en gezien we nog wel eens wat oude blikken hebben, een VGA poort.
Deze schermen kun je je zakelijke laptop op docken via USB-C (displayport).
Inclusief opladen (tot 60W)
Je kunt dus toetsenbord en muis aan je scherm koppelen en eenvoudig van apparaat wisselen via USB-C

Dat is heel handig voor zakelijke gebruikers omdat deze vaak op hun werk ook de laptop op exact dezelfde manier docken aan een usb kabeltje.

[Reactie gewijzigd door TWyk op 2 november 2020 10:49]

Op die manier. Ik heb een zakelijk workstation, en geen laptop, dus vandaar dat ik niet in dat straatje dacht.

Afgezien daarvan, ik snap dat VGA wel erg historisch is, maar DVI komt nog overal voor. Dat zou echt geen overbodige luxe zijn,
je kan toch prima een DP -> DVI kabel gebruiken of een HDMI -> DVI kabel. Gebruik al jaren de HDMI - DVI variant dat werkt perfect.
Ik heb dit scherm en dit was voor mij ook een van de belangrijkste redenen om voor dit model te kiezen.

Super fijn om vanuit werk alleen m'n laptop maar mee naar huis te hoeven nemen. Thuis het kabeltje erin en je kan door!
Ik vraag mij af of de bevestiging aan de kant van het scherm universeel is (VESA), of een soort kliksysteem wat alleen bij dit type monitor past. Een VESA bevestiging zou de duurzaamheid ten goede komen (want je vervangt het scherm toch ooit weer, maar de arm zou nog prima bruikbaar zijn).

Overigens snap ik de prijsstelling wel, door de combinatie van prima scherm, een goede verstelbare zwenkkarm en een USB-C "docking".
LG heeft een eigen klik systeem zonder schroeven, met een metalen clip die je erin schuift. Binnen dat vakje zitten ook de schroefgaten voor als je een andere arm met VESA mount wilt monteren
Ik heb dit scherm laatst gekocht, na veel onderzoek. Heb echt gewacht tot hij beschikbaar was.

Mijn indruk was toen dat hij best goedkoop was, terwijl het scherm in de review duur genoemd wordt.

Net nog even in de Pricewatch gekeken:
Mijn eisen: 32 inch, ips, usb-c en 4k

Gesorteerd op prijs, zijn er maar 2 goedkoper. En de goedkoopste is ongeveer 80 euro goedkoper.
Ik vraag me af of je voor 80 Euro een bureausteun kan kopen met dezelfde kwaliteit en afwerking.
Ik ook, mij ging het om de voet en het 32" 4K IPS.
En gebruik het scherm nu 2 weken, maar nog geen spijt van. En ook aan 32" voor je op het bureau wen je snel.
@deepvreezo hulde voor dit prachtig allitererende woord: "Zwenkzwaaizwevende" _/-\o_
Ik vraag me af wanneer de 27 inch 4K variant wordt uitgebracht. De productpagina staat al een maand op lg.com: https://www.lg.com/us/mon...n880-b-4k-uhd-led-monitor
Waarschijnlijk, zoals met 90% van dit soort schermen/monitor armen kan het scherm niet hoog genoeg. Jammer dat dat niet wordt benoemd
Ik vind een 2560x1440 resolutie voor een 27" echt niet meer van deze tijd. Elke keer als een scherm als dit wordt aangekondigd kijk ik meteen naar de resolutie, en die is dan vaak nog deze 'ouderwetse' 2560x1440, die mijn 27" iMac uit 2009 ook al had.
Ik heb onlangs de Dell U2720Q gekocht (pricewatch: Dell UltraSharp U2720Q Zwart). Iets duurder, maar wel 4K, en echt een hele fijne USB-C monitor voor aan een Macbook Air/Pro.
Ik heb de 4k trend nooit echt goed gesnapt. Bijna iedereen die ik ken die een 4k monitor heeft, heeft scaling aan staan waarbij dus alles op de grote van 2560x1440 is. Op de afstand die je zit maakt die scherpte ook niks uit.

Daarnaast is 2560x1440 27" nog steeds super relevant voor gamen. Ook zeg jij dat die resolutie niet meer van deze tijd is, ik vind dat van jou LCD scherm ;)

[Reactie gewijzigd door EnterToets op 3 november 2020 14:29]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee