Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Sim Kranenburg

Redacteur televisies

Philips Hue Play hdmi Sync Box Review

'Ambilight' voor iedere tv

Conclusie

De Philips Hue Play hdmi sync box maakt het mogelijk om een soort van Ambilight te maken bij een televisie van een ander merk dan Philips, zonder dat je daarbij zelf moet gaan knutselen. De synchronisatie tussen de beelden op je tv en de Hue-rgb-lampen werkt net zo goed als op een Philips-tv en bovendien hoef je de lampen niet per se in de buurt van je tv te zetten. Zeker als je al wat Hue-lampen in je woonkamer hebt, kan het kastje interessant voor je zijn.

Voorwaarde is wel dat je je tv gebruikt via externe apparaten, zoals een losse settopbox of gameconsole. Als je kijkt via een CI+-module of als je bijvoorbeeld graag Netflix of YouTube kijkt via apps op de tv, heb je niets aan de sync box. Maar ook als je je tv uitsluitend via hdmi gebruikt, zitten er een paar haken en ogen aan deze oplossing.

Het schakelen tussen ingangen verloopt lang niet zo handig als via je tv omdat de normale afstandsbediening hier niet voor kan worden gebruikt. Ook de afstandsbediening van je settopbox, die meestal ook je tv kan bedienen, kan niet worden gebruikt waardoor je aangewezen bent op bediening via de app.

In principe zou je de app niet nodig moeten hebben om de box aan en uit te zetten, maar dit is niet bij alle televisies het geval. Dit is niet noodzakelijkerwijs de schuld van de fabrikant van Philips Hue, Signify, maar als consument maakt het je natuurlijk niet zoveel uit waarom iets niet werkt. Signify heeft ons laten weten dat er gewerkt wordt aan betere compatibiliteit met televisies die zich niet helemaal netjes aan de standaarden houden. Wellicht kunnen deze problemen in toekomstige firmwareversies worden opgelost. We hopen dat de communicatie tussen de Hue Sync-app en -box ook nog wat zal worden verbeterd, want die verliep tijdens onze tests niet altijd vloeiend.

Al met al zijn we op dit moment niet heel enthousiast over de Philips Hue Play sync box. Het gebruiksgemak valt tegen en naar ons idee had de software nog wat beter kunnen worden getest voordat het product op de markt werd gezet. Zeker als je bedenkt dat de sync box maar liefst 250 euro moet kosten en de totaalprijs van het door ons geteste setje zelfs op zo'n 420 euro uitkomt. Voor een dergelijk hoog bedrag moet het gewoon perfect werken, anders had je beter voor een goedkope zelfbouwoplossing kunnen gaan.

Getest

Philips Hue Play HDMI Sync Box

Prijs bij publicatie: € 250,-

Vanaf € 245,-

Vergelijk prijzen

Laagste prijzen voor: Philips Hue Play HDMI Sync Box
Winkel Beoordeling Prijs Totaal

MediaMarkt

Score: 3 (189)

€ 245,-

€ 245,-

Kostenoverzicht

Productprijs € 245,-
Pakketpost € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 245,-

Bekijk

Max ICT B.V.

Score: 3 (683)

€ 247,90

€ 247,90

Kostenoverzicht

Productprijs € 247,90
Pakketpost vanaf € 99,- € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 247,90

Bekijk

Meerdanlicht.nl

Score: 5 (73)

€ 249,90

€ 249,90

Kostenoverzicht

Productprijs € 249,90
Pakketpost Nederland (vanaf € 49,99) € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 249,90

Bekijk

Amac

Score: 4 (96)

€ 249,95

€ 249,95

Kostenoverzicht

Productprijs € 249,95
Pakketpost € 0,-
iDEAL € 0,-
Totaal € 249,95

Bekijk

Proshop.nl

Score: 5 (4)

€ 249,99

€ 256,98

Kostenoverzicht

Productprijs € 249,99
Opsturen € 6,99
iDEAL € 0,-
Totaal € 256,98

Bekijk

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (196)

Wijzig sortering
Dit kan een beetje tweaker ook zelf maken. Ik heb nu al ongeveer vijf jaar zelf ambilight gebouwd met behulp van hyperion: https://hyperion-project.org/. Je kan dan je eigen lichtbron kiezen, waaronder LED-strips, maar ook Hue-lampen. Ik heb een tijd een setup gehad waarbij ik niet alleen mijn LED-strips en zelfgebouwde AtmoOrbs, maar ook de Hue-lampen in mijn woonkamer mee liet kleuren met de TV, maar eigenlijk werkte dat net iets te traag. Vandaar dat ik het nu gewoon uit heb gezet.

Toch is dat waarschijnlijk wel gaaf als je alleen maar Hue-lampen hebt. Dan zal het zeker wat toevoegen! En dat voor 20% van de prijs van dit gereviewde setje.
En als je geen zin hebt om te klussen, kan je ook gebruik maken van kant en klare pakketten:Zelf gebruik ik al jaren nu DreamScreen (via Kickstarter toen nog) met vólle tevredenheid. Heb deze aangesloten op m'n versterker, dus hoef ook nooit te switchen van input verder of iets dergelijks, aangezien ie gewoon tussen de TV en versterk inhangt. Alleen met TV kijken (CI+) kan ik er geen gebruik van maken, maar daar vind ik de meerwaarde ook minimaal. Maar bij 's avonds een actie film in het donker is het écht een héle dikke plus!
Hier ook een tevreden Dreamscreen gebruiker sinds de Kickstarter. Er is inmiddels ook een 4K versie.

However, het is misschien wel belangrijk om te vermelden dat de ontwikkelaars er sinds april 2019 mee gestopt zijn "om zich op andere zaken te concentreren". De store is offline.
http://dreamscreen.boards.net/post/6561/thread

[Reactie gewijzigd door Buzz_Fuzz op 28 oktober 2019 11:07]

Ontwikkelaars van een semi-legale ombouwkit besluiten na jaren zich zonder verdere toelichting "op andere zaken te concentreren", en enkele maanden later komt Philips met een eigen product...
Ik heb zelf ook gekeken naar Dreamscreen maar uiteindelijk ben ik toch afgehaakt omdat een aantal dingen niet duidelijk waren. Als ik het goed begrijp zit de Dreamscreen tussen de TV en je andere apparaten in, geeft hij dan wel alles goed door? (4K, Dolby Vision, Dolby Atmos etc)? Hoe pakt de Dreamscreen de kleuren op van content die je op de TV zelf afspeelt (via ingebouwde apps).
Ik heb zelf een DreamScreen (eerste generatie).

Ingebouwde apps of CI+ kunnen niet worden verwerkt omdat die signalen de tv simpelweg niet verlaten. Alleen signalen van extern kunnen worden verwerkt.

Ik heb zelf al mijn externe apparatuur (Chromecast, PS4, XBOX360, settop-box) op mijn AV receiver aangesloten. Die gaat met één HDMI-kabel naar de DreamScreen en vanaf daar één kabel naar de TV.

De AV receiver schakelt dus mijn inputs, niet de tv. De DreamScreen decodeert het HDMI signaal (ongeacht welk apparaat dat dus is), stuurt de LED's aan en stuurt het signaal door naar de TV die het weergeeft.

Als je een 4k DreamScreen koopt kan dat signaal ook 4k zijn. Bij mij alleen HD. Aangezien mijn receiver ook alleen HD aan kan heeft het voor mij dus geen zin een 4k DS te kopen. Ik kan op mijn 4k tv dus alleen 4k kijken via de ingebouwde apps, maar dan wordt de DreamScreen omzeilt. Niet ideaal dus.

Verder ben ik er goed over te spreken. Het is simpel maar werkt goed. Ik had misschien wat sterkere LED's willen hebben, want in een verlichte kamer is het effect nauwelijks merkbaar. Als ik de kamer verduister is het effect wel echt gaaf.

[Reactie gewijzigd door Yggdrasil op 28 oktober 2019 11:36]

Voegt het apparaat nog merkbare latency toe? Input of audio latency bijvoorbeeld.
Niet dat ik gemerkt heb, maar heb het niet heel nauwkeurig gemeten. Had in ieder geval niet het gevoel dat ik de audio lag in mijn receiver moest bijstellen na installatie.
Dat laatste kan geen enkel apparaat omdat tv's geen beeld doorgeven op hun uitgangen.
Blijkbaar wel (ik had er ook nog niet van gehoord en snap niet hoe het zo syncroon kan lopen op die manier), https://www.ambivision.tv/
Deze hebben een kastje dat blijkbaar uw scherm "filmt" (weet niet hoe ik het anders moet omschrijven) en dan omzet in licht er rond. Ik kan niet verstaan hoe dit geen delay meebrengt, maar alle filmpjes dat ze online zetten zien er mooi uit (I know vertrouw niet diegene dat iets proberen te verkopen). Daarom iemand die hier ervaring mee heeft? Ik wil al langer iets zoals ambi-light, maar deze half-bakken oplossing van Phillips is het niet én dreamscreen is nergens meer te bestellen (en wordt niet meer geupdate).
Kan nog steeds niet ;) Deze oplossing gebruikt een camera, juist om de beperking van de tv te omzeilen zoals je zelf ook constateert. Dit is wel de oplossing om ook ingebouwde apps en de ingebouwde tuner toch van ambilight te voorzien.

Ik ga me erin verdiepen. Dank voor je linkje. (y)
Niet. Dat kan hij helemaal niet. Hij leest inkomend HDMI verkeer en stuurt een ledstrip aan; punt.

Ik gebruik een Dreamscreen tussen AV receiver en TV. Ben er wel tevreden van. Heb wel nog de eerste generatie; heb geen 4K hardware draaien.
Dus Dreamscreen werkt alleen met externe apparaten (BD spelers, settop boxen etc) en niet met interne apps... Dat is wel een heel groot nadeel. Dat zal volgens mij met de Hue Play niet anders zijn dan.

[Reactie gewijzigd door EnigmaNL op 28 oktober 2019 11:25]

Dit vraag ik mezelf dus ook nu af, gelukkig ben ik niet de enige. :P
Dreanscreen werkt via een camera dus niks doorlussen enz...
Dreamscreen werkt niet met een camera...
Idd was AmbiVision….
Dreamscreen ziet er inderdaad beter uit dan waar philips nu mee komt.

Begrijp ik alleen goed dat als je direct op je TV bijvoorbeeld de Netflix app gebruikt, er dan geen videosignaal is voor de installatie om te gebruiken en de verlichting dus niet werkt?
De meeste applicaties van ambi light werken op deze manier.

Ze pakken het digitale signaal scannen de randen, bepalen de kleur en geven dit annoloog door aan de ledstrips. Als er dus geen digitale input is omdat je netflix kijkt op de TV zelf. Dan kan dit dus niet bepaald worden.

Dan moet je gebruik gaan maken van de kant en klare pakketten die er een webcam bij leveren. Echter zit in deze systemen iets meer latency. Dan plaatst je de webcam op de TV, dan scan je de TV, en maakt het niet uit wat of hoe je kijkt. Aangezien de webcam je scherm scant.

Ambilight in philips TV, scannen ook het digitale signaal in de TV zelf, en daarnaast een selectief aantal HDMI poorten. Het is dus niet vreemd dat het zo werkt.

Voor mijn monitor21:9 heb ik zelf een zetje gebouwd op basis van USB. Dit werkte goed, alleen de chinese kwaliteit was ondermaats. Een usb oplossing voor de PC is de beste oplossing.
Wel jammer om te lezen dat ze er mee gestopt zijn.

enige alternatief dat altijd werkt is de Ambivision die via een kamera het beel opneemt en daar de led's mee aanstuurt.
Inderdaad, dit is een hele grote 'maar', aangezien meestal / steeds vaker ingebouwde apps worden gebruikt voor Netflix etc.. Veel bestaande / goedkopere TV's hebben niet eens een 'echte' 4K ingang dus zelfs als je daar een AppleTV of whatever wat 4K levert aan hangt, krijg je geen 4K beeld op je scherm, maar een teruggeschaald en weer opgeschaald beeld.
Klopt inderdaad. Het signaal moet ergens afgevangen worden om te analyseren.
Dreamscreen doet dit door een HDMI splitter aan het circuit toe te voegen en het beeldmateriaal te analyseren. Helaas betekent dit dat alles wat op de TV zelf gebeurd niet kan worden afgevangen. Blu Ray discs die versleuteld zijn werken ook niet via deze methode.
Ik heb vorig jaar dreamscreen 4k gekocht wat een serieuse troep was dat. Ten eerste vielen de strips al los van de tv en werd aangeraden om x merk tape te kopen via amazon. Ten tweede gingen de strips niet tegelijk aan. Ten derde zag de software ook regelmatig het apparaatje niet waardoor ik de stroom er vanaf moest halen.

Was een hele dikke min voor een 2e generatie product wat zo duur was, De stapel troep van dik 350 euro ligt nu stof te happen, dan had ik liever dit philips kastje eerder gehad.
Ik heb de eerste en tweede Ambivision gehad, maar inmiddels weer los gegooid. Het zelf plakken van de LED-strips op de televisie vond ik al vrij vervelend, dat liet na verloop van tijd (mede door de hitte van de zon volgens mij) weer hier en daar los. De app van Ambivision was echt heel slecht, de 1e variant was vervelend met een hele serie verbindingen aan elkaar gelinkt waardoor vaak korte storingen optraden. De 2e variant van de Ambivision werkte met een camera, maar dan moet je die dus maar net ergens neer kunnen zetten.

Jammer dat Signify het ook niet helemaal lekker voor elkaar krijgt, vond het een interessant apparaat maar was al bang voor de minpunten die Tweakers noemt, en waardoor het voor mij afvalt. Ik hou het lekker bij af en toe een filmpje kijken via MrMc op mijn Apple Tv (die heeft softwarematige Hue entertainment ondersteuning)
Ik denk van niet, gebruik het uiteindelijk zo weinig dat ik dat nog nooit heb getest.
Hoe werk je daarmee om HDCP heen?
Ik weet niet precies wat HDCP is, maar ik speel al mijn media af op een Raspberry Pi-kloon, die het beeldmateriaal direct transformeert naar kleurinformatie voor de lampen.
Ah, dus je hebt een specifieke oplossing voor een enkel afspeelapparaat.

HDCP is encryptie over HDMI van beschermde content. Denk aan Netflix (eigenlijk alles dat Widevine gebruikt), Blu-Ray spelers... Een probleem van HDCP is dat je niet zomaar het beeldmateriaal kan analyseren.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 28 oktober 2019 09:01]

Daar heb je de HDFury oplossing voor, deze stop je tussen elke HDCP bron en tovert de encryptie eruit daarnaast converteert deze ook eventueel HDR bronnen naar 8-bit zodat ambilight kleuren passend blijven.
HDFury is ook recent begonnen met het aanbieden van 10-bit Ambilight oplossingen maar blijft erg prijzig en closed source, Hyperion is vrij flexibel wat dat betreft maar vereist wel de nodige Pi voorkennis

Hyperion.ng de opvolger heeft daarentegen een frisse start gehad met extra ontwikkelaars en beheer gaat volledig via de web interface, documentatie en afronding van laatste puntjes laat nog even op zich wachten maar kan je al stabiel draaien

// Full disclosure: ben de Hyperion-Project maintainer / project lead :)
Ik heb ooit eens gekeken naar dergelijke oplossingen: mijn idee was om een dvbc stick aan een pi te hangen en die dan aan een grote hdmi-monitor te hangen

Het probleem is daarbij altijd geweest dat er geen goede kantenklaar kits zijn

Gewoon een pi + pre-installed sdcard + usbtuner + ledstrips.

Ik heb gewoon echt geen zin om hier een pi te kopen daar wat leds ginder een zooi draad en een solderbout en dan ook nog eens die tuner via Ali of Banggood

[Reactie gewijzigd door i-chat op 28 oktober 2019 09:41]

Helemaal mee eens inderdaad, op het Hyperion forum kun je wel eea terugvinden met DIY kit voorbeelden (links naar onderdelen etc..) maar alsnog blijft het voor nu soms wel eens puzzelen vooral met alle tussenstappen in het geval van live capture (cvbs / hdmi).
Aardig wat actieve leden daar ook dus wellicht kunnen je die ook op weg helpen. :)
Dit werkt via Hue Entertainment waardoor de snelheid en stuk beter is. Heb ook twee Hue Plays an mijn pc en dat werkt prima.
Jammer dat Hue Entertainment niet voor consoles/mediaspelers beschikbaar is.
Mee eens :)

Een truukje kan zijn voor een xbox one het beeld van je console naar je laptop te streamen en daar de entertainment software van philips te gebruiken..
Dit is om echt ambilight te maken. De Hue Sync is echter geen echte ambilight, meer een extensie ervan die ook de lampen in de kamer mee laten kleuren.

Voor de tweaker is dat voor 250 eur ook wel anders te doen. Hue Sync draait namelijk ook op Mac Os, Windows en op de Nvidia shield pro. Dus met alle drie de opties is er voor 250 euro ook wel wat anders te verzinnen. Een Nuc of 2e hands Mac Mini gaan je nog meer mogelijkheden leveren. Het enige verschil is dat je dan geen HDMI input hebt, en dus geen playstation of xbox aan kunt sluiten.
Als je geïnteresseerd bent in zelfbouw ambilight is dit GoT-topic wel een mooie bron: DIY Ambilight howto?
Waarom heeft die Philips Hue Play hdmi sync box de bridge niet gewoon ingebouwd?
Dit zou echt een enorme performance winst opleveren.
Dan had het wel toegevoegd waarde ten opzichte van alle andere soortgelijke DIY oplossing die HUE lampen aansturen via de bridge.
En dat had de prijs ook wat acceptabeler gemaakt.

En waar blijven de ARGB strips van HUE? Ze lopen wel een beetje achter vind ik.
En ook een prijsverhoging. Maar geen slecht idee.
je zou het kunnen omdraaien, waar heeft de bridge niet een HDMI in en HDMI uitgang en de HDMI sync gewoon ingebouwd. Maar ja, dat verhoogd de prijs van de bridge...
Je geeft zelf het antwoord al, dat verhoogd de prijs van de bridge.
Daarbij wil niet elke HUE eigenaar de tv functie gebruiken,
maar heeft wel iedereen met HUE lampen de bridge nodig.
Maar op het moment dat je de play koopt heb je waarschijnlijk al een bridge. Dus waarom zou je dan meer betalen voor een play met een bridge?

Maar wat bedoel je met performance winst? Waar gaat het nu dan mis?
Je play stuurt over het netwerk lamp commando’s naar de bridge. De bridge stuurt vervolgens de signalen via Zigbee naar de lampen. Was mooier (En sneller) geweest als de Play dus zelf via Zigbee de lampen had aan kunnen sturen. Dat de meeste al een bridge hebben klopt, maar die is dan elders in huis misschien nog wel de gebruiken. Voor die €250 had het gewoon in de Play moeten zitten.
Van een MM shoplink review:
"Let op, dit apparaat synchroniseert het licht niet als je dolby vision of hdr10 gebruikt. Hierdoor is het product voor mij slechts een dure HDMI switch."
Dit had ik ook gelezen, maar bij mijn eigen test werkte hdr prima. Dit staat overigens in de review..
Als je een A/V reciever hebt met 2 HDMI uitgangen is dit natuurlijk geen probleem.

Edit: Het is wellicht ook handig om te vermelden dat deze sync box geen HDMI 2.1 heeft waardoor deze niet future proof is en geen VRR ondersteund

[Reactie gewijzigd door mikesmit op 28 oktober 2019 06:44]

Als je een AV receiver gebruikt is het nog simpeler, HDMI out receiver -> HDMI poort 1 Hue box - HDMI out Hue box -> HDMI in TV.
Je switcht dan sowieso via de receiver dus alle apparaten gaan dan via de receiver door de Hue box.
Hoe lossen die 2 poorten het probleem op ?
1 naar de syncbox en 1 naar de tv.
Hele goede aanvulling! Juist Disney+ en Netflix zetten hier steeds meer op in. Mag er volgens mij ook wel bij als nadeel @Sim, of hebben jullie dit wel aan de praat gekregen?

Van het weekend nog gezien op de meubelboulevard, zag er geinig uit maar je moet wel diep in Hue zitten, inclusief gekleurde lampen, om de investering niet te groot te laten zijn.
Als je een shield tv hebt is er een app die hetzelfde doet. Geldt dan alleen voor content die via de shield gaat.

Maar werkt vlekkeloos.
Welke app is dat, ik heb een tijd geleden gezocht maar niets gevonden. Of moet je die app side loaden?
Hyperion android screengrabber. Ik gebruik t ook, en het werkt vlekkeloos.
Hue stream heet het
Als de nieuwe Nvidia Shield (2019) uit is dan is de kans groot dat deze hier in huis komt

Dus is vind het wel interessant

Maar ik lees dat Hue Stream net als Hyperion Android Grabber beide niet werken icm DRM protected content zoals Netflix, Disney+ en Amazon Video e.d.

En juist daar zou ik het mee willen gebruiken
Het is sowieso een goede koop hoor...

een hoop YouTube spul werkt het gewoon mee... Kodi ook

Maar met Chrome cast weer niet
Da's vaag. Klinkt alsof ze niet "deep color" (BT 2020) ondersteunen.

Volgens de specs wel HDMI 2.0a, dus 4K60.
@Bazza nl Maar veel mensen willen geen Philips tv, waaronder vanwege de software.

Edit: huh dit is niet -1 “ongewenst” hoor. Veel mensen vinden de software op Philips tv’s sloom, zeker ten opzichte van webOS dat LG gebruikt. -1 is voor reacties die gebruikers beledigen etc. :z

[Reactie gewijzigd door The Inquisitor op 28 oktober 2019 07:15]

'Veel mensen willen geen philips vanwege de software'

Ik heb juist voor een Philips oled gekozen vanwege android tv & ambilight.
Alles behalve sloom.. Draai kodi en tal van andere apps vlekkenloos en vlot.
Mij hoor je niet klagen.
Precies, in vele review commentaren lees je dat je geen Smart TV moet kopen met Android tv, maar vaak in dezelfde review commentaren lees je dat de NVidia Shield moet gebruiken voor Smart en Media Player want die is goed (deze draait ook op Android TV van Google!)
Hoe branden de leds dan? Zie daar niks over in de review. Als ik naar het plaatje kijk op de eerste pagina zie ik twee kleuren. Links blauw rechts rood. Is het echt beperkt tot enkel links en rechts, of heb je aan beide kanten dat er ook nog verschillende kleuren zijn. Want dan zou bij het plaatje rechtsonder donkerder moeten zijn ipv rood.

Als het enkel rechts links is is het wel heel erg beperkt. En het geld niet waard.
Maar las in de review dat het net zo goed werkte als een echte ambilight, dus ik ben benieuwd.
Je koppelt dit aan je hue lampen. Iedere lamp kan maar 1 kleur aannemen. Dat geld ook voor de led strip. Deze kan over de hele lengte maar 1 kleur tegelijk weergeven. Kortom, dit is geen ambilight vervanger! Dit is om je hue lampen te koppelen aan het beeld van je tv. Ik zou dit dus veel meer zien als een uitbreiding op ambilight dan een vervanging. Het kleurt de rest van je kamer ook mee met het beeld op je TV. Echt de rand van je tv verlengen in licht op de muur zoals ambilight dat doet kan dit niet. Je koppelt een lamp aan deze set en zegt dan eigenlijk met welk plekje van het beeld deze mee kleurt. Leuk effect, maar om er ambilight mee te creeeren heb je wel heel veel hue lampen achter je tv nodig. Het artikel richt zich mijn inziens dan ook te veel op ambilight en maakt een onterechte vergelijking met Ambilight.

Zie het zo: met ambilight kleurt de muur rondom je TV aan de hand van je TV. Met Hue Sync kleurt je hele kamer aan de hand van je TV.
Het is dan ook jammer dat Tweakers niet wat dieper de mogelijkheden van dit product onderzoekt en bijvoorbeeld een uitvoerige test doet met game consoles. Dit werkt bijvoorbeeld echt heel erg goed met een game zoals Alien:isolation in de avond. Dit is een vrij donkere game en de kleur effecten door de kamer heen zorgen echt voor nog meer spanning en immersie in de game. Ik heb dit zelf ervaren met een game PC en Hue sync, maar dat kan nu dus ook met een game console!

[Reactie gewijzigd door cmegens op 28 oktober 2019 14:21]

Je bent me net voor... Ik heb een 8 jaar oude Ambilight TV. Die heeft links en rechts 12 LEDs die in blokjes van 3 verschillende kleuren geeft (dus 4 verschillende kleuren per zijde.
De sync box lijkt vooral bedoeld om voor niet-tweakers een koppeling tussen TV en Hue te kunnen maken zodat een of meerdere lampen in de kamer mee kunnen kleuren.
Binnen de beperkingen van de techniek (Signifiy kan niet helpen dat modern TV geen beeldinfo op een uitgang zetten, werkt het gewoon. Vandaar dat de score eerder aan de lage dan aan de hoge kant is.
> Leuk effect, maar om er ambilight mee te creeeren heb je wel heel veel hue lampen achter je tv nodig.

8 lampen ongeveer? Philips Hue Play lampen zijn relatief compact en makkelijk overal op, onder, naast te bevestigen.
Ja, maar een Hue Play kan dus maar 1 kleur. Dat is dus 25 cm die maar 1 kleur kan zijn. Ambilight heeft veel meer afzonderlijke verkleurbare leds en kan dus veel meer kleurverschillen per cm laten zien. Kortom 25 cm van Hue Play is 25cm 1 kleur, tegenover 25 cm van ambilight is wellicht 25cm meer dan 25 verschillende kleuren.

Met 8 Hue plays zou je dus 4 lampen aan de bovenkant van je TV plaatsen. Hiermee deel je de bovenkant dus op in 4 delen en deze 4 delen kunnen dan ieder een andere kleur laten zien. Dat ga je zien, je gaat dat patroon van 4 grote blokken van 25cm zien.

Nee als je echt in de buurt van ambilight wilt komen zou ik eerder een stellage met e14 lampen maken. Maar gezien twee e14 lampen 70 euro kosten wordt dat een duur grapje! Dit is dus meer hypothetisch dat je een benadering van ambilight kunt maken dan dat iemand dat echt gaat doen.
Ik heb ws2812 strips op t plafond boven de bank hangen als verlichting. Een esp8266 stuurt de leds aan, een raspberry pi 3 doet de beeld analyse vanuit mijn shield TV 4k welke de beelden daarheen stuurt via hyperion screengrabber. 0,0 vertraging, en het ziet er immens gaaf uit :p vooral scenes met veel actie zijn vrij heftig, bijvoorbeeld de marvel intro. Mijn hele huiskamer is fel rood tijdens die intro :p
Al met al heeft het me nog geen 80 euro gekost exclusief de shield.
Heb je een linkje naar wat je allemaal gedaan hebt om dit te realiseren? Welke software en een ShieldTV 4k met de rest voor € 80,00 ??? Hoe dan :?
Eigenlijk was het wel te verwachten dat dit nooit in de buurt van het "echte" ambilight zou komen. Ambilight is misschien wel het enige argument om voor een Philips tv te gaan. Als ze dit volwaardig beschikbaar zouden maken voor andere tv's zou hun unique selling point weg zijn!

Maar feitelijk is dit dus een waardeloos apparaat. Tegenwoordig zijn de fatsoenlijke tv's allemaal voorzien van goede tv apps zoals Netflix, Kodi/Plex en Disney+ en wordt er veelal tv gekeken via een CI+ module
De tijd van alles via externe bronnen ligt ook al weer even achter ons. Vervolgens kot Signify dus met een halfbakken product dat eigenlijk niets meer te zoeken heeft in 2019...
Ik vraag me af of dat een argument geweest is. Philips op TV's heeft niets meer te maken met het oude Philips, laat staat met Signify. Bovendien verwacht ik dat de marge op dit setje een stuk beter is dan die op TVs. Dat zou een argument kunnen zijn om juist wel iets goeds neer te zetten: laat LG of Samsung maar klooien met een paar euro marge op een dure TV als je zelf 50%+ op een ambilight setje kan pakken...
Signify is een zelfstandige divisie van Philips geworden, waar de verlichting en HUE-tak onder valt. TP-vision produceert tv's onder het Philips merk en mogen uiteraard ook gebruik maken van de technieken die destijds Philips gebruikte.

Ambilight bestond echter al lang voordat er HUE was en Philips überhaupt met gekleurde LED lampen bezig was. Ik ben er van overtuigd dat Signify gewoon nog steeds over alle rechten/licenties beschikt om een volwaardig after market Ambilight product op de markt te zetten. Dat ze dit niet doen is enkel om TP-vision en de Philips tv's te beschermen.

Wanneer deze techniek zo 1-2-3 door andere fabrikanten geïmplementeerd zou kunnen worden, zonder dat er sprake zou zijn van licenties, etc. zouden ook veel fabrikanten dit doen...
Philips heeft de lampen divisie gewoon verkocht aan Signify. Ze mogen nog een aantal jaar de naam Philips gebruiken.

Vergelijkbaar verhaal met de televisies aan TP Vision.

Er is dus eigenlijk geen Philips meer aan en zeer weinig verband tussen de twee bedrijven.

Edit: niet verkocht aan Signify, maar verzelfstandigd. Het effect is hetzelfde: 0% Philips bij Signify, ze hebben geen aandelen meer.

[Reactie gewijzigd door S0epkip op 28 oktober 2019 13:47]

Niet correct, Philips heeft de lichtdivisie naar de beurs gebracht, dus langzaam een deel van het Philips bedrijf (de lichtdivisie) verkocht in aandelen. Dit nieuwe bedrijf is na 1 jaar zelfstandig operen onder de naam Philips Lighting van naam veranderd en heet nu Signify. Signify is dus niet een nieuw bedrijf dat een lampendivisie van Philips heeft gekocht, het is een afsplitsing van Philips (met o.a. dezelfde CEO als voor de splitsing en dezelfde werknemers, kantoren en fabrieken) er is dus nog zeer veel verband.

Signify heeft (net als TP-vision) inderdaad een licentie om de Philips merknaam te mogen gebruiken.

[Reactie gewijzigd door gambr0 op 28 oktober 2019 09:29]

Weet je ook hoeveel aandelen Philips nog heeft in Signify? Of is alles verkocht?
Alles verkocht inmiddels.
Raar eigenlijk dat ze een winstgevend bedrijf zomaar verkopen
Ik meende dat ze dit hebben gedaan om meer te focusen op de core business en de zorg systemen die Philips ontwikkelde. Heb hier geen bron voor, maar dacht dat dit toen de reden was voor de verscheidene afsplitsingen.
Blijft er uiteindelijk nog wel iets over van Philips?

Het was eerst een zeer groot merk wat van alles en nog wat maakte, maar wel apparaat of ding je nu in handen hebt waar Philips of staat, het is altijd wel weer van een ander bedrijf dan het echte Philips.

Alleen als alles met Philips erop van een ander bedrijf is, bestaat er dan nog wel zoiets als een echt Philips?
Philips heeft geen aandeel meer in Signify.
Nog beter Signify is een zelfstandig bedrijf en heeft in principe niks meer met philips te maken( maybe dat ze nog een kleine aandeelhouder zijn) hooguit afspraken tussen bedrijven na de break up ivm de continuïteit van Signfy
En de prijs werkt erg tegen. Zou het een euro of 50 zijn; dan had ik hem zo in huis gehaald. Maar 250 voor beperkt gebruik is belachelijk.
Ik kijk juist via externe apparaten. Ci+ en native apps vind ik onder mijn maatstaven presteren.
Waar haal je dat vandaan? In deze review staat dat 'de combinatie van de sync box met hue lampen net zo goed als een Ambilight-tv'.

Het gebruik is minder praktisch, maar in deze hele review van 5 pagina's staat maar 1 regel over het daadwerkelijke resultaat, en dat zou vergelijkbaar zijn met echt ambilight...
Komt ook omdat geen enkele tv een beelduitgang heeft. Technisch kan het op dit moment dus gewoon niet om je ingebouwde apps of coax-televisie naar ambilightoplossingen om te zetten.
Gelukkig ben ik niet de enige die na het lezen van het artikel verbaasd is met een 5,5.
Het is dat ik naar mijn werk zo ga maar vraag me nu wel af zijn er ook wel eens echte lage beoordelingen gegeven?
Als je alleen naar de opgesomde punten kijkt, is het eindcijfer inderdaad opvallend hoog. Echter, als je denkt aan wat het doel is van het apparaat (Ambilight na bootsen) en hoe goed het in dat doel is (daar wordt in deze review feitelijk op 1 heel oppervlakkige regel na 'net zo goed als ambilight' verder geen aandacht aan besteed), dan zou het eindcijfer in mijn optiek juist hoger kunnen zijn geweest.
als je de nieuwprijs van philips tv's eens opzoekt, dan is dit gewoonweg té duur. Wil je optimaal gebruik maken van dit, dan zal een setje met (twee)- michtbalken niet voldoende zijn.

1 set links, 1 set boven, 1 set rechts, dan een bridge én het hdmi bakje. Scheelt plots al enorm in de prijs, iemand die dit echt enorm graag wil zal 99% van de tijd gewoonweg voor een philips tv kiezen
Ik weet wat de prijs van een Philips TV is en ik weet wat Hue kost, gebruik Ambilight van mn TV in combinatie met mn Hue verlichting al tijden en inderdaad, alles met het Hue logo is (te) duur, net als bepaalde andere merken altijd te duur zijn. Maar net als bij die bepaalde andere merken krijg je er een hoop gebruiksgemak voor terug in vergelijk met DIY. Of dat gemak en het resultaat het geld waard is, is voor ieder een eigen afweging, net als dat er mensen zweren bij Ambilight, terwijl anderen het vervloeken.

Maar los van de prijs lijkt het product wel te bieden wat het zegt (volgens die ene regel), een alternatief voor mensen die geen Philips TV willen, maar wel Ambilight. De overige nadelen die worden genoemd zullen voor veel mensen in de praktijk wellicht niet zo zwaar wegen:
- Dat het alleen met externe bronnen werkt is logisch zoals beschreven logisch en daar zal ook niets aan kunnen veranderen (misschien dat de gevorderde tweaker zijn TV openschroeft en het ingangssignaal van de CI kan omleiden). Aangezien half Nederland min of meer gedwongen aan een setup box zit, zal dat voor veel mensen wellicht ook geen issue zijn.
- Wisselen tussen bronnen is wat omslachtiger, maar wissen tussen zenders op een Philips TV kost waarschijnlijk net zoveel tijd.
- Dat in en uitschakelen niet werkt met elke TV is een ook meer het issue dat de TV zich niet aan de standaard houdt, dan dat de box steken laat vallen en iets dat in toekomst opgelost wordt
- Dat de software niet altijd even snel reageert... daar lees ik in de review niets over terug.

Al met al denk ik dat los van de prijs de overige nadelen niet heel zwaar wegen en dat op basis van deze review de box biedt wat het beloofd (Ambilight voor iedere TV) en dat mag best mee wegen in de eindbeoordeling. Of het daarmee op weegt tegen een Ambilight TV is een persoonlijke keuze, iemand die zweert bij LG/Sony/Samsung heeft hiermee iig een optie ook Ambilight te krijgen.

[Reactie gewijzigd door belstrekkie op 28 oktober 2019 09:03]

Ik ben het ook aan het bekijken, maar ik zie 1 groot nadeel:
Het heeft eigenlijk "maar" 3 zones. Boven, onder en links en rechts (zonder andere lampen die niet achter de tv op te nemen in de vergelijking). Bij ambilight verwacht je eigenlijk 4 zones en dat deze per led kunnen aangestuurt worden. Bv Links, rechts, boven onder en elke led strip 12 tot 16 leds die afzonderlijk aangestuurd worden. Zo is het ook bij de tv's, daar zitten aan meestal 3 zijdes een aantal leds (ik heb al 8 en 12 gezien, maar kan vermoedelijk ook meer of minder zijn) die individueel aangestuurd worden.

Ik had gedacht om een 1 ledstrip (met 1 extensie mss) rondom de achterkant te hangen en zo dus hetzelfde effect te bereiken. Dat gaat dus niet want dat is da 1 zone in totaal. Als je die dan verknipt in 3 met je 3 aansturingselementen hebben en kan je 3 zones instellen. Dus 3x zo duur + dan heb je nog maar 3 zones en geen individuele aansturing, dus absoluut niet hetzelfde als de tv's...

Dit is een "in de buurt komen van ons product"-alternatief dat het een pak minder mooi oplost voor een zeer grote prijs (3 zones =250Eur box + 3 playbars 185 Eur + 50 bridge als je dat nog niet hebt) dus 485Eur voor ambilight in 3 zones met niets individueel aanstuurbaar... Vind ik een enorme prijs voor iets dat maar half doet wat het beloofd (maar 3 zones ipv individuele leds + problemen met in en uit schakelen dat ze software matig willen oplossen, + wisselen bronnen is omslachtig), maar er wel de hoofdprijs voor vraagt.
Ik had me eerlijk gezegd niet in de ledbalken verdiept. Aangezien de reviewer zegt dat deze balken even goed werken als Ambilight, ging er van uit dat het addressable LED's waren die over de gehele lengte van kleur zouden kunnen veranderen, zoals Ambilight. De huidige Ambilight hebben om de ca. 5 cm een led zitten (40 stuks in totaal voor een 55 inch tv), die allen afzonderlijk aangestuurd worden. Deze ledbalken kunnen niet eens in de buurt komen van echt Ambilight. Dit product is eigenlijk identiek het ambilight + hue systeem, waarbij je je hue lampen (kleuren en ambiance) aan de TV kunt koppelen, je op geeft waar ze staan ten opzichte van de TV en ze vervolgens het Ambilight van je TV volgen (wat ik overigens perfect vind werken, maar niet zou beschouwen als vervangen van het echte Ambilight). Al met al een veel groter nadeel van het systeem dan wat de reviewers noemen.
Voila daarom, had het effectief ambilight kunnen vervangen, dan had ik het overwogen en gehoopt dat ze het switchen van het ene naar het andere wel software-matig gingen fixen (zoals ze beweren trouwens, ze zeggen zelf al dat ze dit willen fixen door updates én het in en uitschakelen, dus ze geven zelf al toe dat dit niet goed werkt).. Maar nu is het zelfs geen optie.
Ik zat te kijken naar dreamscreen 4K maar die zijn er mee gestopt en nergens meer te kopen.. Heel erg jammer dat ze niet verder willen concurreren.
Het is heel simpel, er wordt gewoon een andere schaal gehanteerd. Als een 5,5 een 1 is, en elke halve punt links een hele punt rechts oplevert, dan is een 10 toch een 10!

:+
Jammer, ik heb genoeg Hue lampen en keek wel uit naar dit apparaatje. De prijs is veel te hoog, maar als het dan ook niet eens vlekkeloos werkt is het voor mij voorlopig voorbij.
Als je toevallig al een shield tv hebt kun je hier wel mee experimenteren. Zit een app op de shield die dit doet een echt vlekkeloos werkt
Ik heb een Nvidia Shield TV. Kan je vertellen om welke app dit gaat?
Als je zoekt op hue is er maar een geloof ik (zit nu niet in de buurt) hue stream heet het

[Reactie gewijzigd door well0549 op 28 oktober 2019 09:54]

Ik lees bij de Hue Stream in de Play Store dat deze niet werkt met DRM protected content
(Netflix,Disney+ enz.)
Dus hij werkt helaas niet helemaal vlekkeloos ...
Ah dat wist ik niet, alles komt bij mij van lokale storage af.... Synology met kodi...
Geniaal! Helaas gebruik ik een Apple TV... en zo een app zie ik helaas niet gauw verschijnen
Tja de voordelen van Android zijn legio :)
Ik denk dat je voor deze prijs beter gewoon een echte bias lighting setup kan maken of kopen voor achter je tv: https://www.howtogeek.com...aming-with-bias-lighting/
Of een beetje doorsparen en een ambilight TV halen, die zijn er al vanaf 325 euro zo'n beetje
Ja, een ips tv anno 2019. Fail.
Wat is er mis met IPS TV anno 2019? Beter dan een TA paneel die je bij de goedkopere Samsung TV's krijgt, met slechte kijkhoeken! En als je genoeg geld uitgeeft zijn er ook OLED TV's.
Zwartwaardes zijn echt waardeloos op ips, contrast kan niet mee en fatsoenlijk hdr kan je er ook op vergeten. Kleurafwijking van VA valt tegenwoordig ook heel erg mee. Kan echt geen goede reden meer bedenken voor ips. Die ene keer dat je iets vanuit de hoek wil zien kan ik op 1 hand tellen. Oled is te duur en vaak te groot voor mij persoonlijk. Ook een flinke black crush altijd nog aanwezig

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True