De frontcamera in die pop-up heeft een Sony IMX471-sensor met een maximale resolutie van zestien megapixel. De hele pop-up is 14,8mm breed en steekt 8,8mm uit, bij een dikte van 5,3mm. Verwacht er geen wonderen van. Bij goed licht gaat het prima, al kun je nooit scherpstellen door een gebrek aan autofocus en zien foto's er al snel minder uit, met een groot gebrek aan dynamisch bereik. Voordeel is wel dat het makkelijk is om mensen ernaar te laten kijken, doordat hij zo duidelijk uitsteekt.
De camera's verdienen wat meer aandacht van OnePlus. Er zit een duidelijk verschil in witbalans tussen de verschillende aanwezige exemplaren. Foto's van de primaire camera ogen bovendien af en toe flets, met een tekort aan contrast. Dat gebeurt niet altijd, maar als het zo is, dan zien plaatjes er niet zo aantrekkelijk uit als we vaak bij andere smartphones zien.
De ultragroothoek laat een heel ander perspectief zien en dat kan mooi ogen. In de instellingen vonden we een schuifje om de correctie uit te schakelen. Dan krijg je wat extra pixels aan de zijkant voor je foto, maar vervormt alles wel extreem. Dat zal de reden zijn dat de correctie standaard aanstaat en dat OnePlus adverteert met een 17mm-lens, terwijl het een 13mm-lens is. Het grootste probleem zit in de camera met telelens. Dat probleem is even simpel als hinderlijk; hij heeft veel moeite met focussen bij minder licht. Daardoor mislukken veel foto's, maar van tevoren zie je dat niet.
Omdat OnePlus nu echt een high-end smartphone maakt, vergelijken we hem met enkele van de beste smartphonecamera's van dit moment: de Samsung Galaxy S10 en de Huawei P30 Pro. Omdat we daarbij willen laten zien hoe groot de stap is die OnePlus zet, hebben we ook een McLaren-versie van de OnePlus 6T op ons houten frame geschroefd.
Vlnr: OnePlus 7 Pro, OnePlus 6T, Huawei P30 Pro en Samsung Galaxy S10
Video's maak je op maximaal 4k met 60fps, goed voor een bitrate van rond 160Mbit/s. Bij 4k30 zakt dat naar 40Mbit/s, terwijl hij bij 1080p30 opneemt met rond 20Mbit/s. Dankzij de aanwezigheid van drie microfoons neemt hij stereo op met rond 100kbit/s.
De video's zien er goed uit, met mooie kleurweergaven en goede stabilisatie. Het dynamisch bereik kan wel beter en ook is het low-light zichtbaar minder dan de concurrentie. Dat is jammer, maar wie veel filmt bij goed licht, zal daar weinig last van hebben.