Ducky is met zijn Ducky One 2 op twee vlakken een beetje de vreemde eend in de bijt, want dit is het enige toetsenbord met bruine switches in plaats van rode. Daarmee lijkt het merk wat op Logitech met zijn Romer-G-switches, die ook het gevoel van bruine switches hebben. Ter herinnering: waar de rode switches van de Cooler Master- en Corsair-borden, en de hierna volgende HyperX lineaire switches zijn, hebben bruine switches een tactiel gevoel. Dat wil zeggen dat er een hobbeltje in zit dat feedback geeft als je de toets indrukt. De rode schakelaars hebben met hun lineaire gedrag geen voelbare feedback tot ze de bodem van hun travel bereiken.
De tweede afwijkende eigenschap van het Ducky One 2-bord is zijn prijs. Waar andere toetsenborden rond de 100 euro zitten, plus of min twee tientjes, betaal je voor het Ducky-keyboard 145 euro. Voor hetzelfde keyboard met blauwe in plaats van bruine Cherry MX-switches betaal je dan weer 120 euro. Een van de oorzaken van de hogere prijs is het materiaal van de keycaps; het Ducky-keyboard is het enige met pbt-keycaps. Dat materiaal is duurder, maar zet daar een langere levensduur tegenover. Waar abs-keycaps na enige tijd gaan glimmen, blijven pbt-keycaps langer mooi en slijten ze vrijwel niet. Bovendien zijn de keycaps doubleshot, wat wil zeggen dat de toetsen in twee stappen in een plastic mal zijn geperst. De eerste keer wordt het binnenwerk gegoten, met onder meer de stem of steel, en daarna wordt de buitenkant gevormd van pbt. Dat betekent dat de legenda's niet geverfd of gelaserd hoeven worden, maar door het contrast tussen de twee plastics worden gevormd. Zo kunnen ze ook nooit wegslijten.
Het Ducky-bord maakt gebruik van plate-mounted Cherry MX-switches, maar Ducky heeft daar een plastic frame omheen gemaakt, wat een strakker uiterlijk oplevert. Enkele modifiers, de backspace, enter en escape, zijn groen in plaats van rood, net als de pijltjestoetsen. Omdat er van doubleshot pbt-keycaps gebruik wordt gemaakt, is een dubbele legenda voor de meeste toetsen niet mogelijk; enkel de bovenste helft van de toetsen is 'bedrukt'. Dat betekent dat alternatieve toetscombinaties onthouden moeten worden; het meegeleverde handleidinkje is in het Chinees en biedt niet superveel houvast. Verder levert Ducky een plastic cover voor het toetsenbord mee tegen stof, een paar extra keycaps om ook de overige modifiers groen te kunnen maken, en een usb c-kabel.
Onder de keycaps zitten de Cherry MX Brown-switches, met daarin 3mm-through-holeleds. Die leds zijn blauw en de intensiteit is met Fn-↑/↓ in zeven stappen te regelen. Met Fn-F10 is door allerlei effecten te lopen, van snel knipperen via random patronen tot het oplichten van de toets die je indrukt of een looplicht elke keer dat je een toets indrukt. Een MB15042GP B2MU75CTHB-ledcontroller regelt de aansturing van de leds. Overigens heeft de capslock een venster voor verlichting, maar hoewel het pcb pads heeft voor een led, is die niet gerealiseerd.
Het keyboard zelf wordt aangestuurd door een Holtek HT50F52352, een mcu met Cortex m3-core aan boord. De usb c-connector zit vast op een apart stukje plastic dat in de bodem van de behuizing wordt geschroefd, en wordt met een kabel en stekker aan het pcb bevestigd. Dat moet eventuele beschadiging van het pcb danwel de connector voorkomen. Het toetsenbord ondersteunt macro's en verschillende lagen, waartussen je via Fn-2 tot 6 kunt kiezen. De eerste laag, onder Fn-1, ondersteunt geen macro's. Met een setje dipswitches achterop kun je je toetsenbordindeling aanpassen. De positie van de Fn-toets regel je met switches 1-3 en met switch 4 kun je de roll-overeigenschappen aanpassen. Het toetsenbord is dankzij uitklappootjes in drie hoogten verstelbaar: 17, 30 en 44mm.