Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Paul Hulsebosch

Redacteur audio en games

Alien: Isolation Preview

Je bent kwetsbaar

Voorlopige conclusie

Alien: Isolation is dus 'echte horror' en vooral ook 'echte survival'. Je bent kwetsbaar en krijgt nauwelijks middelen om je te verdedigen. Het is dus zaak altijd op je hoede te zijn. Het is meter voor meter vooruit schuifelen, wetende dat elke volgende stap fataal kan zijn. Het maakt alles in de game spannend - van het tussentijds saven tot het openen van deuren. Dat laatst maakt herrie en duurt soms lang, doordat sommige deuren met een codeslot beveiligd zijn. Daarbij dien je binnen een beperkte tijd een patroon te herkennen dat uit diverse delen bestaat. Zonder Alien en tijdsdruk zijn de puzzels niet moeilijk, maar binnen de game nog lastig genoeg.

Zo maakt The Creative Assembly een game waar je gegarandeerd de nodige moeite mee zult hebben. Zoals gezegd: op het frustrerende af. Je hebt bijna geen zekerheid in het spel en kunt je ook niet wapenen tegen het geweld dat dreigt. Je kunt eigenlijk alleen maar heel zorgvuldig manoeuvreren en zo goed mogelijk gebruikmaken van de zeer beperkte hulpmiddelen die je hebt. De beloning bestaat niet uit betere spullen, maar enkel uit de voldoening dat je de Alien voor heel even te slim af bent geweest. Die voldoening duurt echter kort, want het monster blijft loeren en leert van je gedrag.

Alien: Isolation is een game die je geduld zwaar op de proef stelt en daarmee niet voor iedereen is weggelegd. Het is geen game die draait om meer guns of sterkere toverspreuken. Het is wel een game die duidelijk voelbaar maakt hoe kwetsbaar je bent tegenover de Alien uit de film. Nog beter dan de film dat zelf deed.

Titel Alien: Isolation
Platform Windows, Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3, PlayStation 4
Ontwikkelaar The Creative Assembly
Uitgever Sega
Releasedatum 7 oktober 2014

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (76)

Wijzig sortering
Wat mij betreft mogen de andere Alien spel makers zich schamen, dat er nu pas een studio is die na al die jaren de echte essentie van de eerste film goed weet te pakken. In zowel de nieuwe films als in de games was de Alien vaak niks meer dan een veredelde schoothond die je met bosjes (=boring) moest neer maaien.

Naast dat de Alien zo makkelijk dood te krijgen was, maakte al die nieuwere films (AVP?) en games nog een fatale misstap tegenover de klassiekers. De Alien was in de eerste film(s) helemaal geen dom dier. Juist die menselijke trekjes en intelligentie maakte het naast zijn enge uiterlijk, een echt eng monster. Als je even aandacht steekt in de recentelijk overleden kunstenaar H.R. Giger, dan zie je dat in zijn kunst (de bedenker van de Alien) het menselijke aspect steeds terug komt. Er zijn weinig kunstenaars die zo een mix tussen mensen en vaak gruwelijke fantasie wezens hebben gecreëerd, met buitenaards goed resultaat. Het is absoluut zonde dat Giger dit zelf niet meer heeft kunnen spelen.

Ik game al jaren niet meer, maar voor deze maak ik een uitzondering.
Oke... ik zeg 1 ding... doe dit in combinatie met een VR bril.... en een goede geluidsset en je houdt het volgens mij niet droog... de game lijkt me al intensief.. maar met die combinatie :)
Helemaal mee eens! Ik heb erg veel zin in de game na het lezen van de reviews. Enige wat ik me afvraag is of het wel zo spannend blijft als het doel zo gelijk blijft en of er uberhaupt iets van een replay waarde is.
Ik heb nu al zin in het najaar: xbox one, gordijnen dicht, lampen uit, geluid hard en op tijd naar t toilet rennen:)
Ach de film heb ik ook meerdere malen gezien en die blijft ook spannend - de game is dan vast zelfs nog wat afwisselender :+
Lijkt mij inderdaad een game die geen enkele keer hetzelfde is
Het is look om te zien hoe erg mensen schrikken en bang worden als ze de spel in het donker spellen, als ze 16 mensen van IGN opsluiten in het donker en Alien: Isolation laten spelen :P ;)

How Scary is Alien Isolation?

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 28 augustus 2014 16:35]

Minpunt vind ik de persoon die tegen Ripley praat met een extreem Engels accent, voor mijn gevoel die past er niet goed bij, lijkt op soort crazy taxi game stem als je het mij vraagt, iets te vrolijk, niet spannend.

Misschien was het origineel ook zo, dan heb ik niks gezegd maar ik vind het er niet goed inpassen.

Voorbeeld

[Reactie gewijzigd door Sunrise op 29 augustus 2014 16:16]

ik heb echt genoten van dat youtube filmpje :-) thanks (y)
Op de E3 was er een demo van dit spel met de Oculus Rift en de reacties waren echt fantastisch, sommige mensen zette de bril af toen de alien in beeld kwam omdat het voor hun gewoon TE eng was.
Daardoor zou het voor mij dus een day-one aanschaf zijn (wat ik nooit doe), maar later is bekend gemaakt dat het spel zelf niet de OR gaat ondersteunen, tja, dan laat maar hangen, totdat ze misschien achteraf toch nog OR gaan toevoegen..
Ja dit wordt ook wel een kip ei verhaal
Als er voldoende Games beschikbaar zijn voor de Oculus/VR dan wordt de VR bril vanzelf een succes.
Maar om een Game voor een VR bril te maken, moeten er wel voldoende (goedkope) brillen beschikbaar zijn.
Nu denk ik dat door de VR ook voor andere doeleinde beschikbaar te maken ( reviews: Op bezoek bij Jaunt VR: een blik op de virtual reality van de toekomst) de VR bril een succes gaat worden. Dus komen er vanzelf games beschikbaar.
Ik weet niet hoeveel moeite het kost voor een ontwikkelaar om het toe te voegen, lijkt me in eerste instantie niet veel (immers de wereld is/wordt compleet gegenereerd)
maarja, ze hebben al een demo gedaan voor de rift, dus zoveel extra werk zal het niet zijn om het verder te ondersteunen.. hopelijk komt er na de release nog een update, anders laat ik em mooi liggen...
Dat is inderdaad een combinatie die in sommige situaties dodelijk kunnen zijn, ik hou niet erg van survival horror games maar vond de film ge wel dig! Ik zou deze game zeker spelen!
Dat is zeker waar, dat zou n mooie extra dimensie geven. Ik gebruik nog ouderwets anaglyph settings soms, maar is ook niet ideaal. In tegenstelling tot vorig deel lijkt me dit spannend. Een keer geen knal survival maar echte horror.
Is gedaan op de E3, lijkt mij inderdaad ook supervet om te spelen!

https://www.youtube.com/watch?v=QqGjzfCcvuE
er is helaas geen ondersteuning voor de VR bril! :-(
Zie toch graag weer eens een echte Aliën film uitkomen. Vroeger op iets te jonge leeftijd Alien en Aliens gekeken. Heb er toen tijden slecht van kunnen slapen. Liet een diepe indruk achter. Prometheus was ook goed. :)
Is dit niet een beetje hetzelfde als "the last of us" maar dan met Aliens ipv zombies? Ook in dat spel had je weinig middelen om je te verdedigen om moest je echt zoeken naar wapens of dingen om wapens mee te maken. Ongeacht dat vind ik het wel een leuk concept en lijkt me het Alien sfeertje ook wel erg tof.
Ehhm, nope not really!

FPS VS third person
Single enemy VS loads of enemies
Echte wapenschaarste VS véél wapens
Spaceship VS Post apocalyptisch Amerika


Mijn vraag:

Het feit dat je Alien gaat leren, is dat scripted? Dat zie je namelijk in veel spellen en dat haalt de spanning dus weer voor mij omlaag.

Voorbeeld, in level 1 (of na de 1e mogelijkheid om de Alien weg te jagen met flamethrower) schrikt hij. Kom je hem de volgende keer tegen, wacht hij even af en valt dan (zoals beschreven in de preview).

Wat gebeurt er dan wanneer je hem de 1e keer niet met flamethrower te lijf gaat? Blijft hij dan bij de 2e encounter ook gewoon staan of schrikt hij?

Ik wacht echt met smacht op de dag dat AI wat meer onvoorspelbaar dan wel slimmer gaat worden :9

[Reactie gewijzigd door JDL15 op 28 augustus 2014 11:44]

Daar dacht ik ook meteen aan:

Je vindt een wapen (bv vlammenwerper), gaat de AI er van uit dat je het de eerste keer erna op hem gaat gebruiken? Of is de AI echt zo slim dat het weet wanneer je het gebruikt. Bijvoorbeeld als je hem de eerste keer tegenkomt nadat je het wapen gevonden hebt, het wapen niet gebruikt, past hij zich al aan omdat je het 'normaal' wel had moeten gebruiken of niet?

Gemakkelijk te testen, je vindt een wapen en gebruik dit de eerste keer niet. En de volgende keer zie of de alien het al "kent" of niet.
In Edge Magazine van februari dit jaar staat er een artikel over de AI. Een kleine quote:

"Yes, it’s a piece
of AI and it has parameters we can tune, but the
alien’s network of behaviours is so insanely
complicated, the thing is almost sentient. There’s
a difference between artificial intelligence, where
we know what its parameters and behaviours are
at a glance, and it being so sentient we have to
dig into the code just to find out why and how it
did what it did during our playtests.”


Ze gebruiken een complexe beslissingsboom om het gedrag van de Alien te bepalen. Het is dus niet zo simpel als de tweede keer dat je de Alien tegenkomt als je een vlammenwerper heb, dan rent hij niet weg.
Laten we hopen dat deze uitgebreide beslissingsboom van de AI niet op het allerlaatste moment wordt afgeschoten of aangepast omdat er frame-drops in de gameplay komen bij de vorige generatie consoles, en er wordt gekozen voor een "unified gaming experience" of iets dergelijks :z .
Hoe dan ook: 'The proof is in the pudding!'
Day One aankopen doe ik niet aan, Steam-sales als een game (min of meer) bug-vrij is, en evt. met alle DLC in een zgn. GOTY-edition spreken me meer aan. Nog genoeg games om uit te spelen van vorige sales wat dat aangaat ;)
Dat is een gegronde vraag, over welke ik ook al zat te peinzen. Mocht hij de tweede keer alsnog niet blijven staan, word het natuurlijk een kwestie van je items zo weinig mogelijk inzetten, zodat je die keer blijven staan zo lang mogelijk afwacht. Zou natuurlijk wel een beetje jammer zijn, maar denk ook niet per se onrealistisch.

Misschien dat, wanneer je een item een tijdje niet meer gebruikt, hij er weer van gaat schrikken? Of zou ie niet zo'n gebrekkig geheugen hebben? :+
Denk dat het idd scripted is. Wapen counter zegmaar. Denk niet dat we al zo ver zijn dat er redelijk bug vrij een ai geschreven kan worden die echt leert van wat je doet. Er zullen gewoon counters ingebouwd zijn voor diverse wapens of situaties waar je m verjaagd met behulp van de omgeving bijvoorbeeld. Hier wordt dan op gereageerd en zou je dus zodoende leren kunnen noemen. Maar is eigenlijk niets meer dan if->then. Denk dat zulke ai als jij wilt, nog heel ver weg is hoor... Dit is lastig om te testen voor bugs en geeft zeker bij maar 1 enkele vijand situaties waar een bug game breaking kan zijn. Stel dat de ai bij de 2de encounter de fout in gaat en niet meer aanvalt om wat voor reden dan ook... Klaar is je spel.... Nee, dit zal echt scripted zijn. Zwaar scripted met vele vele regels, dat wel, maar alsnog scripted. Zeker na Colonial Marines kan SEGA zich geen game veroorloven met 1 enkele vijand die een ai heeft die niemand echt in de hand heeft...

Denk dat ze met onvoorspelbaar bedoelen dat er gereageerd wordt op jou acties en dat je encounters met de alien niet vast staan op locaties maar eerder op geluid en licht. Zo kan je je aanpak bij een encounter kiezen en bijvoorbeeld bij mij de alien in level 5 schrikken bij eerste gebruik met vlammenwerper, en bij jou bij level 7. Ik noem maar wat. Denk dat het eerder in die lijnen zal liggen. Gewoon een HEEL uitgebreidde AI bouwen. Je hoeft t toch maar met 1 enemy te testen...

[Reactie gewijzigd door chimnino op 28 augustus 2014 13:09]

Ik ben echt een aliëns fan, maar ik heb me nog nooit zo in mijn hol genaa*d gevoeld als met de voorganger alians colonials marines .Daar waren ,net als bij dit ,de previews bijzonder gelikt en zagen er top uit ,allemaal lovende kritiek ,maar toen de game eenmaal uitkwam was het een super flut game. Steam rating =31 !!! (en die lage rating zegt heel veel.)
Ik ga mij niet weer laten naaien door sega .
Trouwens de hele fun is er nu wel af. Er zijn tig vele andere betere games.
Sorry voor mijn taal gebruik ,maar dit voelt als de zoveelste rip off ,van een gerne dat dat compleet is uitgemolken en verkr*cht..
Volgend jaar ,in de koopjes bak ,voor 4,95 ,en dan laat ik hem nog liggen.
Hoe kun je dat nu al zeggen? :?
Omdat de filmpjes & previews allemaal lovend bij Aliens colonial marines waren ,zelfde als hier .Het kon niet op. Maar toen de game er werkelijk was ,bleek het een wassen neus.
Ik zie de gelijkenissen en natuurlijk hoop ik een klootzak te zijn en dat ik het zo fout heb.
Ik speel graag een goede game, maar voorspel het ergste hier.

What the hell happened to Aliens: Colonial Marines

http://www.youtube.com/watch?v=3z2qVebxlUo

[Reactie gewijzigd door Sir.Red op 28 augustus 2014 09:42]

Beetje kromme redenatie vind je ook niet? "de previews zien er goed uit dus het spel zal wel weer kut zijn" Had je liever slechte previews en kritiek gehad?
Dat was met Alien:cm previews ook. En de uiteindelijke release was ver van goed. De reviewers moesten hun mening ook 180* omdraaien 8)7 Misschien ook dat er 3 studio's aan hebben gewerkt. En het ergens flink is fout gegaan. En dat lijkt het met deze game ook. Daar ligt de fout, de reviews zijn totaal niet geloofwaardig.

Dit lijkt ook flink gerushed, linear met time mechanics, en bijzonder slechte AI, het maakt niet uit waar je je verstopt 8)7 En de hele game gaat om van A naar B met uiteindelijk de Alien dood(of toch niet cutscene).
En hij heeft wel een punt. Ik ga deze game ook niet zo maar klakkeloos kopen. En zou eerst eens afwachten hoe de final release eruit ziet.
Je hoort geen enkel game klakkeloos te kopen, maar om het meteen al af te breken...
Andere developer, ander genre. Zelfde publisher wel. Maar dat Colonial Marines je een loer draaide hoeft niet meteen te betekenen dat deze dat ook gaat doen.

En als je pas bij CM hebt geleerd dat je niet zomaar alles hoeft te geloven dan is dat best zielig. Het was zeker niet de eerste game die loze beloftes en valse "previews" gaf en zal ook niet de laatste zijn. Daarom wacht je ook op een review voor je een spel koopt (tenzij je het spel zowiezo zou kopen, ook als het slecht was). Jammer dat het gezond verstand bij sommigen pas komt eens ze verbrand geweest zijn, en dat ze het o zo rap weer vergeten... (preorderen is dom, leer en onthou dat nu toch eens, dat is al jaren zo...)
Het was niet allemaal specifiek op jou bedoeld :)
Je hebt het inderdaad onderbouwd, maar het strookt niet met wat ik van de game weet, wat (met opzet) vrij weinig is (want ik wacht liever tot dichter bij release, hoe de situatie momenteel is zegt op zich ook niet zo heel veel).

Preorderen is wel een ramp. Vooral wanneer het zo vaak effectief fout loopt. Iets preorderen wat je zowiezo ging kopen is helemaal ok, maar er wordt meer blind gepreordered dan dat het goed overwogen wordt. En dat stuurt een signaal naar de uitgevers, die dan weer allerlei dingen uitvinden om er meer geld uit te persen. Wat ten nadele komt van de koper.
In een minder beroerde wereld zou preorderen ook zo geen probleem zijn, maar helaas hebben we te maken met studio's en uitgevers die enkel geinteresseerd zijn in je portefeuille leegroven dan in kwaliteit leveren (zowel in speelervaring als de technische kant).

Hoe rapper mensen verstandig leren omgaan met preorderen, hoe rapper we minder belabberde situaties meemaken. Oftewel: laat jezelf niet zomaar uitmelken. (dit laatste is -alweer- niet specifiek op jou :))
Nee ok, dan is dat duidelijk en geen probleem. Je sprak ook hele tijd in de je-vorm.

Maar goed, wat ik tot nu toe heb gezien is niet veel belovend. De man van de showcase verstopte zich achter een klein doosje, net om de hoek. En de Alien liep gewoon verder door de gang, zonder 1x te kijken in de gang. Echt; out of sight, out of mind geval.
En zo zijn er nog tig voorbeelden van de game nu.

Als pre-orderen echt zo'n ramp was, dan was de hele pre-order model al lang gestopt. En das ook niet het geval. Het is tegenwoordig zeer duidelijk waar de slechte releases zijn en waar de goeie. Maar er word niet blind gepre-orderd. Sterker nog, de mensen die pre-orderen hebben meestal al een grote affectie met de titel/franchise/type game. De mensen die blind pre orderen is dan ook de kleinste 8)7 En alleen titels zoals Watch Dogs hebben dan ook echt doorgebroken als een nieuwe IP qua pre orders. Maar voor de rest is het een grote sleur.

Games zoals Outlast, Assassin Creed, Bioshock, GTA, Counter Strike, Killzone, Hitman, dead rising, ryse, battlefield, south park, batman, spiderman, borderlines, allemaal games die waren te pre-orderen, waar de final release goed was, en die niet meteen om uw geld zaten te bedelen. En zo zijn er nog duizenden andere games.

Maar de studio's en uitgevers waar jij op duidt is die het juist wel doen en das over het algemeen wel bekent. Zo heeft Activsion nu pre-pre-order dag ofzo iets 8)7 . Quanta costa natuurlijk weer iets meer, en voor alle extra's dus ook.

Nee ik voel me ook niet aangesproken nu :-) Maar je spreekt over de kleinste groep. Maar ben voor de rest wel mee eens hoor, er zijn nog altijd mensen die erin blijven sukkelen. En is ook meestal de obvious games; Alien, Star trek, spider-man, Walking dead, Rambo, Sonic, de nieuwe arcade IPs for the next gen consoles, en ga zo maar verder :P Vooral bij die games en alles erom heen toch zeer voorzichtig zijn ;)
Uit je lijstje "veilige" games kan ik je zo vertellen dat er al 2 zijn waarvan de release NIET goed was. Namelijk Assassin's Creed (loopt voor geen meter) en Battlefield (4) (liep voor nog minder dan een meter) waarvan Battlefield ondertussen grotendeels gefixed geraakt is. Over Ryse is er ook genoeg kritiek te vinden dat het geen volwaardige game zou zijn maar meer een techdemo, idem voor Killzone. Maar met deze laatste twee, en de rest uit je lijstje, heb ik zelf geen ervaring.
Watch Dogs is ook enorm brak op pc.
Niet enkel nieuwe IP heeft last van slechte releases of simpelweg slechte games. Zo is er ook SimCity. En Battlefield dus ook. Dat deze uiteindelijk (groten)deels gefixed geraakten is irrelevant, de staat bij release is even belangrijk zo niet belangrijker. Beiden zijn echter multiplayer en hebben een langere levensduur dan een singleplayer spel (in het algemeen) dus dat scheelt dan ook wel weer.

Er wordt wel wat meer gepreordered dan de bekende games. Tegenwoordig kan je bijna alles preorderen (zie ook Early Access, ook veel problemen daar). En dat wordt dan ook gedaan. Terwijl hier helemaal geen reden voor is want het grootste deel zijn digitale releases en daar kan je niet van uitverkopen.
Zelfs als je je research gedaan hebt kan je wel eens een kat in een zak kopen. Zo was de open beta van BF4 bijvoorbeeld een heel stuk stabieler dan de effectieve release, en dit tot WEKEN na de release.

Ook op de Batman games valt er iets te zeggen.
Dat een spel niet onmiddellijk crashed wanneer je het opstart is nog altijd iets anders dan een goede release. Dat de game een goed verhaal en mechanics heeft is ook nog iets anders dan een goede release.

Kijk je naar het totaalpakket, dan is en blijft preorderen enorm dom. Behalve, zoals ik al een aantal keer zie, voor de games die je zowiezo ging kopen, ongeacht de staat of kwaliteit van het spel.

Wat is nu het nut van preorderen? Technisch gezien, geen enkel, maar dan ook geen enkel. Oh, behalve die paar games die je laten preloaden, maar als je al niet een uurtje kunt wachten wanneer het gereleased is, best zielig toch. Maar wat zien we dan? Oh, content die uit de game gehaald wordt en als preorder bonus verkocht wordt. Hmmm... Best wel een goede evolutie toch? Neen. Helemaal niet.
Maar goed, wees gerust deel van het probleem, laat de publishers maar goed weten dat je alles door je strot laat rammen, goed EN slecht. Zie waar het ons brengt.

Voor de zekerheid: het is weer niet specifiek op jou, maar op gamers als consumenten in het algemeen, behalve de eerste paragraaf dan :)
Ik doe best wel aan doemdenken, maar het is duidelijk zichtbaar dat we stap voor stap die richting op gaan. Dus laten we het aub niet te ver gaan.
Ja, maar dat zegt nog niets over dit deel wat een hele andere game word en op een andere engine draait.
Het spel is nog niet eens uit en jij hebt je conclusies al getrokken? Moet je natuurlijk zelf weten. Overigens is Sega enkel de uitgever en wordt het spel gemaakt door The Creative Assembly. En die hebben toch wel hele leuke games gemaakt: http://www.creative-assembly.com/games
Ik had Colonial Marines ook besteld voor de WIIU, echter...nu moet ik wel heel eerlijk zeggen...heb wel eens mee zitten kijken bij mijn broertje. Maar inderdaad...het was niet veel....
Maar, voor deze kan ik niet anders zeggen (en ik heb deze niet eens gespeeld) dat de sfeer er erg goed in zit!
Ik zit er zelfs over na te denken, om alleen hiervoor al ...de PS4 aan te schaffen. Tig andere games, ja klopt. Denk alleen niet dat geen enkele game zo dicht bij "het in je broek doet" gevoel komt
Of, y'know, je wacht gewoon de reviews, first impressions en dergelijke af en kijkt dan of het daadwerkelijk een 'uitgemolken verkrachting' van de Alien franchise is of een fantastische game die de Alien naam eer aan doet. Er zit nog een mooie middenweg tussen "hyper excited" en "doemdenken" hoor, niks mis mee en wel zo rationeel.

Ik kijk er in ieder geval voorzichtig naar uit. Ik hóóp dat het geen Colonial Marines herhaling is, en Creative Assembly wil bij de launch van hun games wel eens wat teveel bugs overlaten, dus ik ben voorzichtig. Maar de sfeer en algemene stijl lijken veelbelovend.
Je hebt het eea verkeerd omtrent Sega en Colonial Marines. Dat was inderdaad een slechte game die de beloften niet nakwam, maar Sega is slechts de publisher. Die hadden ook diezelfde verwachtingen, die Gearbox, de developer niet nakwam. Dit doordat Gearbox bezig was met Borderlands 2 en daar het geld van Sega voor gebruikt heeft, en voor Aliens: CM de boel had uitbesteed aan TimeGate. Dit kon Sega natuurlijk ook niet weten (ze betaalden voor het talent van Gearbox, maar ze kregen TimeGate), en volgens mij loopt de rechtszaak die Sega nav die kwestie aanspande tegen Gearbox, nog steeds.
Zou dit dan eindelijk een game zijn die de eerste Alien film waardig is?
Naar mijn idee een van de, zo niet de beste SF-horror films ooit gemaakt.
Occulus rift + dolby surround = bruine onderbroek
helaas, geen OR ondersteuning in de uiteindelijke release versie..
Blij van.... Het zou mijn hart een levensjaar kosten als ik dit spel zou spelen...
hoezo, ook al heeft het spel ondersteuning, je moet er dan nog wel altijd 1tje hebben, en je beslist zelf natuurlijk of je het spel er wel mee speelt.. met ondersteuning heb je tenminsteng keuze....
Okee dus geen VR-ondersteuning maar hopelijk toch wel in 3D dan?
Geen VR Support , al waren er op de E3 mensen met OR het aan het spelen,
https://www.youtube.com/watch?v=QqGjzfCcvuE
Dus waarschijnlijk VorpX (ofoziets) support. :)
Inmiddels hebben we een dag lang aan boord van space station Sevastopol gebivakkeerd
Wat ik mis in deze preview is welke ervaring jullie met het spel hebben.
Heb je het zelf gespeeld? Heb je een demo gespeeld? Heb je video's gezien en uitleg gekregen? Heb je een gameplay video gezien?

Het artikel is geschreven alsof je hands-on ervaring hebt, maar ik zie nergens terug of dat ook zo is. (Tenzij ik er zelf helemaal overheen heb gelezen).

Sowieso vind ik dat er al erg veel conclusies worden getrokken, terwijl het toch echt over een preview gaat. Niet over een review.

[Reactie gewijzigd door aicaramba op 28 augustus 2014 18:24]

Vind ik ook.

Hier een intressantie vizie op de (hedendaagse) gamejournalistiek : https://www.youtube.com/w...=UUy1Ms_5qBTawC-k7PVjHXKQ

Ik vind ook dat men in het algemeen bij previews en reviews te veel praat over het verhaal en de unieke en nieuwe game-elementen (die ik juist meer als verassing zou willen ervaren tijdens het spelen) en te weinig of niet over hoe het spelen zelf aan voelt , dus of het soepel loopt (dus hoe het aanvoelt als je snel met de muis beweegt en als je een ladder moet beklimmen of dat soepel en snel gaat of dat dat met een irritant filmje gaat enz., enz.) of de schietgeluiden lekker hard en dense zijn .(De schietgeluiden zijn b.v. bij COD en de nieuwe Wolfenstein veel te iel en bij C.S., R.B6 L.V2 en F.E.A.R. lekker hard en dense, maar over dit soort belangrijke deal-makers-of-breakers word vaak niet of nauwelijks gesproken.)
Om te kunnen vermelden of een spel lekker speelt zou het dus ook op zijn minst een klein stukje op alle platformen waar het spel op uit komt getest moeten zijn; gebeurt ook niet vaak.


Edit; in dit artikel werd er overigens wel aandacht besteed aan hoe het speelt , op meerdere platformen; Kuddo`s ("Bij de consoleversie kun je heel nauwkeurig bepalen hoever je om de hoek leunt en dat is erg nuttig. Op de pc is dat er niet bij. Leunen is daar alles of niets, wat je nodeloos kwetsbaar maakt. Ook bewegen is in de Windows-versie wat houteriger dan op console. De muis is wat lastig in bedwang te houden, al kunnen de ontwikkelaars dat wellicht nog aanpassen voordat de definitieve versie van de game wordt uitgebracht.")

[Reactie gewijzigd door kr1z op 29 augustus 2014 09:16]

Ik ben benieuwd. De laatste Alien game was een dikke teleurstelling en leek uit 2005 te komen in plaats van 2013. Deze game lijkt wel enorm spannend te zijn, dat een game leentjebuur speelt bij andere games is tegenwoordig normaal. Beter goed gejat dan slecht verzonnen wat dat betreft.

Grafisch ziet het er goed uit. Ik ben benieuwd naar de blink walkthroughs wat dat betreft. ( Voor mij zijn blind walkthroughs door goede gamers zoiets als TV-series. :P )
Ziet er vet uit kan ik mijn setup weer is een keer goed testen :D
Geen idee waarom maar op de een of andere manier doet me dit een beetje aan System shock denken.
Als ze ook maar een beetje in de buurt van die game komen dan ben ik verkocht.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 5a 5G Sony XH90 / XH92 Samsung Galaxy S21 5G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True