Door Jurian Ubachs

Redacteur

Far Cry 4 Preview

Voortborduren op succesvol deel drie

Voorlopige conclusie

Far Cry 4 wordt een vermakelijke game, zoveel lijkt al wel duidelijk. In Far Cry 3 kon je je als speler al heerlijk uitleven op een eiland, en datzelfde kun je nu doen in bergachtig gebied. Het is best mogelijk dat we later wat meer onder de indruk raken van Far Cry 4, als er meer duidelijk wordt over het verhaal, over overige gebieden in de spelwereld en over de multiplayer-modus die ongetwijfeld in het spel zal zitten. Tot die tijd overheerst echter het gevoel dat Far Cry 4 wel erg lijkt op deel drie. Dat hoeft geen heel groot probleem te zijn, maar kan wel leiden tot een 'been there, done that'-gevoel tijdens het spelen, en dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn.

Reacties (80)

80
77
51
5
1
20
Wijzig sortering
Als hier weer UPlay bij zit, dan haal ik wel een illegale versie. Dat UPlay is echt veel te intrusive, zeker als je de Steam-versie koopt, want op zichzelf al een laag DRM is. Ik ben dan echt niet gediend van nog een ding erbij.

Los daarvan, kun je motion blur en de te kleine DoF uitschakelen? Motion blur doen je ogen al, en de DoF van je ogen kun je inherent nooit zien. Dus als ze zonodig technisch willen gaan doen met die "features", dan moeten ze het goed doen, en focusen op het deel waar je kijkt - en dat kan een computer niet weten, plus dat het deel waar je niét naar kijkt, zie je ook niet.

[Reactie gewijzigd door _Thanatos_ op 18 juni 2014 20:40]

Los daarvan, kun je motion blur en de te kleine DoF uitschakelen?
Het zou erg fijn zijn als je die ellende inderdaad -eindelijk eens een keertje- in game gewoon kunt uitzetten.
Niet alleen ziet het er veel beter uit maar het levert je ook nog eens een flinke fps-boost op. En als ik ergens een hekel aan had dan was het wel dat, zelfs door een verrekijker, een outpost er wazig uitzag.

Maar als deel 4 weer gebruik maakt van dezelfde GamerProfile.xml dan kan je het daar met een beetje mazzel uitzetten. Hier de manier voor FC3:

Zet -in game- de graphics op custom en sluit de game. Open GamerProfile.xml en verander onder <CustomQuality> de entry in PostFxQuality="false".

Volgens mij kon je ook voor het standaardprofiel, dat je gebruikt, de boel veranderen onder :
<quality GameDepthOfField="0" CinematicDepthOfField="0" MotionBlur="0" ... etc ... id="ultrahigh" />

Daarna wel ff het bestand op read-only zetten want, als ik het mij goed herinner, schrijft FC3 er vrolijk overheen als je ook maar -iets- in game verandert.

Ik begrijp niet waarom dergelijke dingen niet gewoon vanuit de game toegankelijk zijn. Wolfenstein TNO heeft die DoF ellende ook. Tegenwoordig is ieder gamepersonage zwaar bijziend blijkbaar. :(
En van mij mogen ze ook instellingen vrijgeven om de head/weapon bobbing aan te passen. In dit filmpje lijkt het wel te doen maar in Wolfenstein TNO word ik er gewoon ziek van.

Mocht je het willen weten voor Wolfenstein:

Open de eigenschappen van de snelkoppeling en zet achter het "doel" het volgende:
+com_allowConsole 1
Let op, dit staat achter de quotes en met een spatie ertussen. Dus het wordt iets als:
"C:\Program Files(x86)\Installatiefolder\WolfNewOrder_x64.exe" +com_allowConsole 1

Maak nu in de "base" folder van WTNO (%userprofile%\Saved Games\... ;waar ook wolfConfig.cfg staat) een tekstbestandje en noem deze myconfig.cfg.

Open het bestand en zet de volgende regel erin:
cvaradd r_postprocessdofmode "-1"

Start het spel en laadt de level. Open de console (ctrl + ~) en voer het volgende commando in:
exec myconfig.cfg

Als je daarna iets in game verandert moet je wel weer dat commando uitvoeren want dan heb je die fijne DoF weer terug.

Headbobbing kan je daar ook uitzetten:
cvaradd pm_nobob 1
Het loopt een stuk lekkerder maar het gooit echter ook de uitlijning van de iron sights overhoop. That figures ... waardeloos dus. :)

[Reactie gewijzigd door VOODOO_WILLIE op 19 juni 2014 02:12]

Het was mogelijk om motion blur uit te schakelen in Far Cry 3 door de Post Effects op High of lager te zetten. Maar de DoF op snelle voertuigen was zeker irritant. Dat moeten ze weg halen.

Om eerlijk te zijn vond ik dat het aantal graphische opties in Far Cry 3 een beetje ontbrekend was. Geen aparte Anisotropic Filtering, geen duidelijke render distance of pop-in optie (volgens mij was het in een andere graphische optie ingebouwd, maar met low, medium en high) en ook geen lighting options (geen idee wat ambient lighting deed). Maar Ubisoft flikt dit volgens mij wel vaker.
En alstjeblieft, geef ons aparte sound sliders.
Een herhaling vind ik geen probleem, iets minder banaal verhaal en de motivatie de game tot het kleinste gaatje (100%) uit te spelen, en ik ben dik tevreden met deel 4.

Dat nekte far cry 3 nog het meeste voor mij, laatste missie klaar en je kan alleen nog nieuwe dingen vrij spelen die je nergens op toe kan passen.

En waarom klagen mensen over graphics, de trailer in 720p ziet er al erg goed uit, laat staan 1080p.

[Reactie gewijzigd door echtwaarisdatzo op 19 juni 2014 02:15]

1.05 : Single Player: Ability to Reset Outposts


A big part of Far Cry 3’s single player experience is taking over the outposts manned by Vaas’s pirates and Hoyt’s privateers. These outposts, when taken, offer a safe place to resupply as well as a base of operations when exploring new parts of the Rook Islands.


Taking over an outpost as a player also presents a fun challenge; everything from how to approach the outpost to what weapons and tactics to use. Hence, a lot of community members have requested to be able to ‘reset’ the outposts, so that they can be taken-over again.


Here is how it works:


After conquering all the outposts and completing the game, the player can reset the outposts by selecting “Reset Outposts” in the gameplay options menu.

Doing this will reset and make all Outposts hostile again. All incomplete side missions and quests will become hidden. In order to finish the incomplete side missions, you will have to retake the outposts again.
Damn, verdomd goeie tip. Iemand had het al over resetten, had wel n toelichting nodig.
Dank u!
graag gedaan.
Ik dacht ook dat het automatisch zou gebeuren nadat je de laatste outpost veroverd had.
Lijkt me ook logisch.
Maar toen een vriend zo ver was gebeurde er dus niks.
Toen ben ik t ff gaan googelen. ;)

Nog een tip : Ziggy`s Mod : http://www.nexusmods.com/farcry3/mods/63/?
Maakt het spel echt veel vetter/moeilijker.
Ik heb ook met veel plezier deeltje 3 op de PC gespeeld. Maar ik had ook nadat ik alle kampen had veroverd geen uitdaging meer. Want er waren geen gevaren meer, behalve dan wat wilde dieren.

Ik vond de trailer echt vet! En had ik onwijs veel zin. Maar na de gameplay beelden had ik direct het gevoel dat ik het al kende maar in nieuwe omgeving. De zin om het te spelen is wat weggezakt. Ik wacht het rustig af voordat ik een waardeoordeel geef.
Hier ook met veel plezier gespeeld. Leuke verhaallijn, spannende en toch ook wel gevarieerde missies. Kampen veroveren was ook leuk, vanwege de verschillende indelingen en mogelijkheden (stealth, full force shoot out, strategisch geplaatste bommen).

Heb zelfs de kampen 2 keer teruggegeven aan de piraten/kapers en nog een keer alles doorlopen. Tweede keer zonder map te gebruiken, gewoon lopen en rijden, afgaan op de rookpluimen en maar zien hoe je er komt. Wil alleen nog proberen de 100% te halen voor de buit en artifacts.

Als het meer van hetzelfde is in een andere setting/verhaallijn, graag. Staat weer garant voor genoeg uurtjes vermaak.
Dat hoeft geen heel groot probleem te zijn, maar kan wel leiden tot een 'been there, done that'-gevoel tijdens het spelen, en dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn.
Compleet mee eens, echter vind ik wel dat ik dat liever heb, dan een game die alles nieuw probeert te doen en daarin gigantisch faalt.
Dingen als:

meer dier interactie
grappling hook
forten hebben wat meer uitdaging (lijkt het in de gameplay)
crossbow

zorgen er toch voor dat er (voor mij) genoeg afwisseling is. natuurlijk lijkt het erg veel op FC3, maar persoonlijk heb ik daar geen problemen mee.
natuurlijk lijkt het erg veel op FC3, maar persoonlijk heb ik daar geen problemen mee.
Ik heb daar wel zware problemen mee, Farcry 3 vond ik erg leuk voor een uurtje of 15-20, maar daarna werd het toch wel erg repetitief, zo erg dat ik er nooit meer mee verder ben gegaan

Als dat in dit spel weer het geval is, komt deze niet op mijn verlanglijstje
meer dier interactie
grappling hook
forten hebben wat meer uitdaging (lijkt het in de gameplay)
crossbow
Dat is lang niet genoeg voor mij

[Reactie gewijzigd door Sinester op 18 juni 2014 16:01]

Ik ervaar het op een andere manier. Ik speel hem nu voor de derde keer alleen is het voor mij nu een uitdaging om elk kamp te bevrijden zonder een kogel te lossen. Ook is het me nog niet gelukt alle skills te inlocken ook dat is een doel voor deze keer.

Ontopic
FC4 ziet er wederom fantastisch uit en staat per direct op mijn verlanglijst.
Ik heb precies hetzelfde, na 15-20 uur had ik het wel gezien.

Het overvallen van kampen is steeds hetzelfde en wat ik erg jammer vond is dat de storyline missies meestal juist enorm lineair zijn, waardoor de totale vrijheid die je hebt compleet verloren gaat. Dat vond ik nog het meest jammere. Zo'n grote open wereld en dan zo'n lineaire shooter er van maken.

Het veroveren van andere kampen wordt gewoon een gimmick op een gegeven moment. Een soort minigame. Toegegeven, wel een leuke minigame, maar niet om de hele game mee te vullen.

Ik laat FarCry voor wat het is. Het is hetzelfde verhaal als bij assassins creed serie. Zo'n mooi concept maar ze melken het zo uit dat het gewoon niet meer leuk is. Alleen maar een andere setting met wat verbeterde gameplay. Bah.
Het werd in FC3 naar mijn mening ook saai om te doen. Enkel als iets enorm escaleerde bracht dit nog wat uitdaging. Daarbij ergerde ik me ook intens aan het geringe aantal animaties, hopelijk brengen ze hier wat rotatie in. Ik hoop dat deze versie iets meer brengt, met het goede van FC3. En niet 600x op dezelfde manier een truck overvallen, een beest skinnen of een radar toren beklimmen. Het is een valkuil de veel free raom games momenteel hebben, veel herhaling om die grote wereld maar te vullen. Natuurlijk kan je een basis op tig verschillende manieren binnen vallen, echter het alarm blijft, de beesten blijven, al je acties blijven het zelfde. Maar ik zie het jammer genoeg al gebeuren dat het een geboobietrapte tonnen trap massacre wordt.
Dat is helemaal waar. Ik kan daar niks aan toevoegen eigenlijk. Maar ik moet zeggen dat in Blood Dragon al wat meer afwisseling zat met het overnemen van bepaalde dingen. Dus als ze dat doorvoeren, ben ik blij :)
Terwijl een serie als The Elder Scrolls dat in mijn beleving veel minder heeft, het kan dus wel maar dan moet er wel geïnvesteerd worden in story-telling in plaats van enkel geavanceerd (gescripte?) kunstmatige intelligentie.
FarCry 3 was imo geweldig. Ze kunnen het wat polishen en een nieuw verhaal aan hangen wat je weer uren zoet houd. Dat noem je FarCry 4 en legt het zo in de winkels.
Dat is volgensmij hoe de nieuwe FarCry ook gaat zijn. Daar ben ik blij mee, want FC3 was zoals ik al zei geweldig. Het deed mij veel meer dan FC2. FC3 is ook niet zo heel lang geleden vind ik.

Bij CoD en BF doen ze hetzelfde eigenlijk, maar het wezelijke verschil is dat die spellen vooral MP focus hebben en de SinglePlayer corridor shooters zijn ipv openworld/sandbox.

Het is dus even wachten op hoe groot de map is en hoe zeer de omgeving verschilt van FC3. Is het een stand alone expansion of is het een volwaardige opvolger met de hoeveelheid/kwaliteit content die je krijgt?
Ik vond Far Cry 3 een toffe game. Was ook de eerste Far Cry die ik speelde. Aardig wat uurtjes goed mee vermaakt. Maar bij het tweede eiland ben ik afgehaakt. Qua upgrades had ik zo'n beetje alles al en na zo'n 30 torens inklimmen, 30 kampen op het eerste eiland uitroeien (allen op dezelfde manier, alarm uit, tijger uit de kooi en mannetjes killen), had ik dat ook wel gezien. Verdere variatie in de omgeving heb je ook niet meer. Verhaal is geinig, maar bijv. niet zo goed als bij een Uncharted waarbij je echt wilt weten hoe het afloopt.

Als ik zo de preview bekijk (en de rest van de beelden van de E3) dan zie ik niets nieuws en lijkt het erop alsof er alleen level-designers en story-makers aan gewerkt hebben. De gameplay moet je niet compleet omgooien, maar bij een nieuw deel mag je ook op dat gebied iets nieuws toevoegen zodat het niet lijkt alsof je weer exact hetzelfde spel speelt. Een game als GTA is ook al jaren hetzelfde, maar bij deel 5 hadden ze ineens drie personages waartussen je kan wisselen. Dat maakte het ineens een stuk leuker en gevarieerder, ondanks dat je hetzelfde doet.
Waarshuwing: Ubisoft claimt dat Far Cry 4 op de Xbox One en Playstation 4 er gelijkwaardig uit gaat zijn als de PC versie op Ultr High
http://puu.sh/9xLwy/a47811de02.png
haha die komen nooit op het niveau van een PC
Als ze het zelfde kut geintje flikken als met Watch_Dogs komen ze een heel eind. (De grafics flink terug schroeven :( )
OT: ik heb paar dagen terug een lijpe gevonden die het spel zo goed als gehammerd had om de graphics voor watchdogs naar werkelijk ultra high te stellen Mod info: http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=390114
deze mod is hier te krijgen of via de mod pagina kan ook
http://www.mediafire.com/...Fix%29+for+Watch_Dogs.rar

ontopic. ik hoop dat Fc4 dan wel veel meer variatie krijgt met herstellen van dingen
ik vond het zoizo al een dikke afgang dat als je een platte band kreeg met een voertuig dat ie de motor kap open doet en met een vage ratel sleutel de motor fixt om weer door te rijden
zelfde idee met een kogel uit zen arm halen als ie bijna dood gebeten is door een of ander beest
FC3 verhaal was degelijk maar veels te herhaal herhaal herhaal ga daarheen schiet dit af en kom terug idee


@critical_hit Inderdaad is de link van gister avond blijkbaar heeft de modder het vandaag aangepast en verder gefixt
-link changed

[Reactie gewijzigd door Emula op 18 juni 2014 19:14]

De mediafire link die je geeft is al wat ouder :+ , maar goed het kan zo gedownload worden vanuit het topic.
In zekere zin wel, de PC wordt ge-uhm-downgrade (mag je dat zo noemen) naar Xbox/PS kwaliteit, hetzelfde grapje dat vermoedelijk met Watch_Dogs is uitgehaald. Neemt niet weg dat het grafisch prima is, vooral voor de wat low spec pc's
Bij de Watch_Dogs mod, hebben de toegevoegde graphics alleen effect op de hoogste settings en daarnaast is ook nog bewezen dat heft geen gevolgen heeft voor de framerate.

@below:
Dat, er voor de lowend PCs geen verschil is voor de mooier uitziende versie en de gedowngrade

"Reddit users of the mod are reporting that installing the mod also brings with it a signifigant frame rate boost, especially when running the game on ultra."
http://www.escapistmagazi...mprove-Performance-Update

[Reactie gewijzigd door wuppieigor op 18 juni 2014 14:14]

Extra effecten, zonder impact op framerate? Was dat maar zo voor elke game!
Maareh, wat was het punt dat je wilde maken met je comment?
"Reddit users of the mod are reporting that installing the mod also brings with it a signifigant frame rate boost, especially when running the game on ultra."
Inmiddels zijn er ook al genoeg mensen die zeggen dat de framerate juist omlaag gaat, en ook dat de beeldkwaliteit niet eens per se 'beter' is, zoals bijvoorbeeld het Bokeh effect, wat op een still best mooi staat maar tijdens het spelen alleen maar irritant is.

Ik heb totaal geen behoefte om het voor Ubisoft op te nemen ofzo, maar ik heb bij het hele Wach_Dogs 'lost graphics mod' verhaal enigzins het idee dat een hoop PC gamers iets _te_ graag willen geloven dat Ubisoft moedwillig de PC versie heeft gedowntuned om de console versies er beter uit te laten komen. Beetje van het soort 'wij zijn de PC master race, dus ons spel hoort mooier te zijn', terwijl het waarschijnlijk net iets genuanceerder ligt (de hidden graphics settings waren echt alleen voor demo purposes en niet geschikt voor gameplay, de engine is onder tijdsdruk slecht geoptimaliseerd voor bepaalde PC configuraties, de PC settings zijn gedowngrade omdat Ubisoft het anders niet goed voor elkaar kreeg om het spel goed te laten schalen over alle veel voorkomende PC hardware, enzovoorts).
Nou, bij Elder Scrolls Online is ook een launcher beschikbaar met high res textures, vrij instelbare draw distance en fog removal + dof effect, FoV is instelbaar en je kan andere Shaders gebruiken.

Zat allemaal in de engine maar was niet beschikbaar met de standaard launcher. En het verschil is gigantisch.
En hoezo niet??
Indien dit gerucht waar is ( eerst zien dan geloven uiteraard ) is dat gewoon mooi. Zelfde graphics op de PS4 als de PC op ultra high..

Je moet uiteraard niet na de eerste PS4 games kijken he (hoewel die al aardig in de buurt komen van een high end game pc.. )

Maar om te zeggen dat de PS4 nooit op het nivo van een pc komt, is denk ik iets te snel eruit getypt :D De krachten van een game-pc zijn nog nooit goed genut in games, daar waar de krachten van een console wel tot hun recht komt

Ik ben wel benieuwd na Far Cry 4 op de PS4, word een leuke game hopelijk deze winter.. Wat het helemaal leuk zou maken is co-op, samen met een maat ieder vanuit hun eigen woonkamer missies halen / hunten.
Oh oh... De graphics zien er keurig uit, maar het is nog maar de vraag of dit allemaal goed uit de verf gaat komen...
Gezien de gelimiteerde hoeveelheid videogeheugen (*lees gedeeld geheugen) in beide consoles (who am I kidding; in de XB1 dus) kan je er dus vanuit gaan dat er zuinig wordt omgegaan met textures / filters? Of hebben ze miraculeus opeens wel 8xMSAA oid op de consoles weten te introduceren?

Of bedoelen ze gewoon dat dezelfde textures op alle platformen / modellen te draaien zijn? Ik hoop persoonlijk dat deze (hoogst waarschijnlijke leugen) ehh claim, betekend dat alle platformen dezelfde maximale textures draaien en alle schader effecten supporten, maar dat er wel rek zit in de specs. (900p bij 30 fps op de consoles en dat soort ongein) En niet dat ze door een port de PC versie castreren en die titel om de consoles er beter af te laten komen de AA uitschakelen of van die texture pop-in ongein in deze engine hebben gestopt.

Want hoe mooi dit soort nieuws berichten ook klinkt, een low-end PC =/= een PS4 =/= een Xbox One =/= een highend gaming PC. Dus waarom zou je dat gelijk willen trekken. Vooral dat "Ultra High" al op een console gelijk haalbaar is, is per definitie slecht nieuws voor de PC gamer.
8xMSAA heeft niets met textures te maken, bij high-res textures heb je zelf geen AA meer nodig.

Daarbij hebben de consoles zeker evenveel geheugen als de gemiddelde gaming PC, zeker als je rekening houd met console optimalisaties, een ps4 moet geen windows draaien, 64 bit windows neemt op zijn eigen al bijna twee GB ram voor zijn rekening
Correct, het heeft niets met Textures te maken, maar met de "jaggies".

Eén van de grote voordelen (grafisch gezien dan) van PC games is dat je AA aan kan zetten, zodat de lijnen in beeld scherp zijn en niet zo'n zaagtandjes contrast geven.
Gezien consoles vaak al niet overhouden aan geheugen, wordt zo'n redelijk geheugen intensieve oplossing vrijwel nooit in console games aangezet. Tegenovergesteld zelfs, er wordt opgeschaald, waardoor je juist extra karteltjes krijgt.

Ik denk dat je hier bedoelt dat je met hoge resolutie textures geen filtering (Antistrofische, welke preferabel is, wordt met AF afgekort) nodig hebt. Dit is echter lang niet altijd waar, maar goed, tegenwoordig is de manier waarop zaken belicht worden belangrijker dan goede texture filtering (welke je beide vooral op langere ingame afstanden gaat waarnemen).

Huidige consoles hebben nog altijd een OS draaien en juist de nieuwe generatie was daarbij niet heel zuinig in het geheugengebruik. 2GB voor Windows is peanuts natuurlijk en eigenlijk moet ik de eerste game nog vinden die je niet kan Frapsen terwijl je nog andere software draait (Skype / Mumble / Browsers / mediaplayers etc) indien je 16GB in je systeem hebt zitten. Belangrijker is dat je op een flinke videokaart (ter waarde van ongeveer een console) een sloot geheugen hebt zitten, waardoor je wél extra filtering (AF & AA) kan gebruiken.

En als je dan als High-End PC over 40 GB beschikt (32GB ram + 2 maal 3GB VRAM), dan zou het fijn zijn als Ultra ook werkelijk Ultra is. Super Sampling, AA, AF, hoge resolutie dynamische belichting in de shaders etc.
Nou over de AA heb je gelijk, daar word schijnbaar vaker op beperkt (nu met de Ps4 zal het minder zijn en zul je die wel aan zien staan ), en ik zeg schijnbaar omdat het bijna niet opvalt wegens de kijkafstand.
Ik heb een 47 inch tv, en zit er redelijk ruim vanaf, en zelfs op de 360 zag je het bijna niet ( voornamelijk cod en forza gedaan ), nu met de PS4 moet je echt al dichter op je tv gaan kruipen wil je dat zien.

Op de PC is AA veel belangrijker doordat je met je neus tegen je monitor opzit.
Wat helaas eerder zal betekenen dat de PC versie in grafisch opzicht terug wordt gedraaid (en potentie onbenut laat) in plaats van dat de console versies op 'PC quality' zullen gaan draaien. Kijk bijvoorbeeld maar naar de recentelijke problemen met Watch Dogs.
Laten we eerlijk zijn: de laatste generatie consoles zullen nooit kunnen tippen aan de grafische kracht van de PC. De multiplatform games zien er op de PC (mits er genoeg hardware power aanwezig is) beter uit, en draaien op hogere framerate.

Het lijkt er op dat de laatste generatie consoles de grafische standaard voor multiplatform games bepalen. Dat is jammer, want de PC is in staat tot zoveel meer.
Ik vond overigens Far Cry 3 behoorlijk in de herhaling vallen met de dingetjes overnemen en missie x. Dat was zelfs ook het geval bij Blood Dragon, dus vermoed dat deze trend gewoon door gezet wordt naar Far Cry 4. Niet dat ik Far Cry 3 slecht vond, daarin tegen ik hem me zeer vermaakt, maar soms moest ik wel zuchten; "alweer dit".
Ja op een gegeven moment heb je het trucje door en verlies je gewoon niet meer. Ik zou het prettig vinden als die vestigingen gewoon zouden leren van andere dorpjes. Dieren worden niet meer binnen de omheining opgesloten in een kooi, en alarmsystemen hangen niet vrij in het zicht van sluipschutters buiten het dorp. In plaats daarvan zijn alarmsystemen die kapot worden gemaakt decoys en laten ze juist het alarm afgaan, en ze hebben mensen met verrekijkers op de uitkijk staan voor mogelijke vijanden (dus: de speler).

Jammer dan ook dat je geen andere gameplay elementen hebt als vermomming. Pak het uniform van een vijand en rij gewoon een basis binnen. Maak hun communicatie onbruikbaar binnen een dorp, maak een einde aan de leider aldaar. Stealth in plaats van brutaal geweld. En waarom geen simpele drones gebruiken? Gebruik dat om ze af te leiden of aan te vallen.

FC3 was een beetje rinse & repeat. Goede game wel, maar na 40% te hebben uitgespeeld was de charme er wel vanaf. Dat lijkt in het geval van FC4 al vanaf het begin te gaan gebeuren voor mensen die FC3 hebben gespeeld.
Ah gelukkig, dan was ik toch niet de enige die dit gevoel had. Na Vaas was het spel voor mij dan ook afgelopen, ik heb hem uiteindelijk ook maar niet meer uitgespeeld.

Met Watch_Dogs had ik al erg snel hetzelfde gevoel. Erg jammer want zowel de settings van Far Cry 3 als die van Watch_Dogs bieden zoveel meer. Wat betreft speelwereld kan Ubisoft nog wat leren van Bethesda en R*.
Wacht nou maar met kopen, ome Ubisoft is geweldig in het geven van hoge verwachtingen.
Als je de verwachtingen niet hoger stelt dan FC3, zal je je geen buil vallen aan deze game!
Inderdaad, na de flop van watchdogs word deze gewoon gedownload
Zelfs als steken ze FC3 in een nieuw jasje is dit het kopen waard.
"Bekende gameplay in nieuw jasje" is voor mij een samenvatting van Ubisoft.

Far Cry 3 kon mij tijdelijk bekoren totdat het torentjes kruipen en dieren slachten saai begon te worden. Wat later Black Sails enkele uurtjes gespeeld en ook dit had duidelijk de typische gameplay blauwdrukken die FC3 bevatte. Nu over 't laatst Watch Dogs eens geprobeerd en ja hoor, buiten de hacking gimmick is ook dit weer een standaard Ubisoft blauwdruk :/

Ik denk dat ik Far Cry 1 nog maar eens installeer :)
Far Cry 1: "ga naar de andere kant van het eiland om een ding te doen", en dat 82912 keer.

Far Cry 2: Yeuy gewonnen! Ohnee, er komt een evengoed nieuw stuk eiland bij... Met exact dezelfde content weer. Bareuh. Alt+F4.

Far Cry 3 was al een stuk beter. Alleen het crafting systeem voelde wat geforceerd, en op 25% had je alle wapens en alle accesories al.

[Reactie gewijzigd door _Thanatos_ op 18 juni 2014 20:34]

en toch... Als ik mag kiezen liever van punt A naar B met alle vrijheid dan een open wereld met continu dezelfde handelingen die je moet verrichten om iets te unlocken.
Is het hier ook weer: naar een missie rijden, onderweg een outpost met de grond gelijk maken, missie uitvoeren, terugrijden en dan weer dezelfde outpost tegenkomen? Zo ja... Laat dan maar :(
Dat was Far Cry 2, dit was in 3 al niet meer het geval
Anoniem: 357391
@mstoel18 juni 2014 13:56
ah mooi zo, dat wist ik niet, dan zal ik FC3 eens gaan spelen
ik was na 2 wel even klaar met de franchise
Dat probleem was dan wel opgelost in FC3 maar ik heb er spijt dat ik het gekocht heb. Ammo is schaars, toen een vijand na 15 kogels uit een AK47 in zijn torso vanop 5 meter nog lag terug te schieten heb ik het voor bekeken gehouden. Bovendien dwingt het spel je om te gaan jagen en planten plukken om te "craften". De besturing van de jeeps is ronduit slecht etc etc...
Anoniem: 357391
@StGermain19 juni 2014 16:11
Bedankt voor de tip, maar dat zijn voor mij niet perse nadelen. Nouja, onstervelijke vijanden wel maar ik neem aan dat niet de hele tijd zo is, en na een reload wel weer goed gaat.
Ik speel altijd vrij voorzichtig en langzaam, dus Ammo zal ik genoeg overhouden.
En het jagen lijkt mij wel leuk.

Smaken verschillen gelukkig. :)
+1 voor de grappling hook :) En een parachute voor base-jumping natuurlijk.
Dan ben je beter af met Just Cause 2... veel leuker dan FC3 was.
Anoniem: 422591
18 juni 2014 13:20
Lijkt mij weer een heerlijke game om te spelen
Lijkt me heerlijk weer eens een serieuze AAA game te spelen onder Linux :P :P :P

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee