Door Pieter Molenaar

Panasonic Viera TX-P42G20E

Praktijk en conclusie

Praktijktest

Plasma-tv's staan bekend om hun diepe zwart waardoor films een extra dimensie krijgen en de G20 stelt hierin niet teleur. Ook de uniformiteit van het zwart en de grote kijkhoek spelen mee bij een positieve beoordeling van de G20.

De kleuren zijn indringend zonder dat een en ander onnatuurlijk overkomt. Er is voldoende doortekening bij de donkere scenes van Batman: The Dark Knight en ook de subtiele kleurschakeringen van het ijs en de sneeuw in de animatiefilm Happy Feet worden goed weergegeven.

Panasonic G20 moviesample Panasonic G20 moviesample Panasonic G20 moviesample Panasonic G20 moviesample Panasonic G20 moviesample Panasonic G20 moviesample

Waar lcd-tv's nog wel eens last hebben van een wat hakkelend beeld bij de weergave van 24p-film, weet de G20 door de snelle uitdoving van het fosfor in de pixelpockets ook zonder frame-interpolatietechnieken een goede bewegingsresolutie neer te zetten. Met de 24p Smooth Film-optie wordt het beeld nog iets vloeiender, maar zijn hier en daar wat bewegingsartefacten zichtbaar.

Audio

Panasonic heeft vorderingen gemaakt bij het geluid. Vooral spraak in films is duidelijker te horen. Vreemd is echter wel dat er wel voorkeuzes voor Speech, Music en User-settings zijn, maar een Movie-stand ontbreekt. De surround audio-modes V-Audio en V-Audio Surround zorgen wel voor een iets ruimtelijker geluid, maar dit gaat ten koste van het volume, waardoor de bas en het hoog meer wegvallen. Die kunnen dus maar beter niet worden gebruikt.

Conclusie

De trend dit jaar is meer connectiviteit bij de midstream-modellen en ook Panasonic doet daar met de G20 aan mee. Zo heeft het Japanse bedrijf een ethernetpoort ingebouwd voor de internetcontent van Viera Cast en mediacontent via dlna. Via een optionele wifi-dongle kan dit ook draadloos.

De beeldkwaliteit van de G20 is ons zeer goed bevallen. De waarden voor de witbalans, en de primaire en secundaire kleuren bevinden zich met de fabrieksinstellingen al binnen de normen. Met kleine aanpassingen zijn de waarden nog wat aan te scherpen. In de THX-stand kunnen zonder problemen en met de juiste beeldkwaliteit dvd's en blu-ray's afgespeeld worden.

Helaas stelt de tv wat teleur bij de ondersteunde mediaformaten en wijzen nog te veel connectors recht naar achteren. Hoewel de audio en vooral de spraak wel iets verbeterd zijn ten opzichte van het 2009-model, kan de G20 ondanks de beschikbare ruimte voor de speakers nog niet echt overtuigen. Een extern audiosysteem is daarom ook bij dit toestel aan te raden.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (101)

Wijzig sortering
Die commentaren hier op floating blacks van een panasonic.

Bedenk eens dat elke egde led lcd of full led lcd tv met local dimming pure floating black is.
Helderheid van de lamp achter elk segment of in de hoek van de tv is afhankelijk van de gemiddelde helderheid van het beeld in dat segment.

En ik heb de floating blacks van de g20 hier en daar ook al subtiel kunnen zien (heb de tv zelf niet btw) maar komaan vergelijk dat eens met die LCD LED tv's die 2000+ € kosten.


Nu wil je echt zeker zijn dat je de beste aankoop doet, lees de reviews van avforums.com en hdtvtest.co.uk
Neem de voor -en nadelen van elke tv die in aanmerking komt in overweging en hou voornamelijk rekening met jouw thuissituatie (kijkhoek, overbelicht, bronmateriaal, ...).
De perfecte tv bestaat nog niet :)
Zo is dat!
Neem niet alleen de voor-en nadelen in beschouwing maar bekijk ook de prijs/prestatieverhouding.
De (bijna) perfecte TV zal misschien wel bestaan maar daar betaal je dan wel de hoofdprijs voor. Je zult dus altijd een compromis moeten zoeken en kijken voor welke prijs (binnen je budget) je de beste TV kunt kopen.
maar bekijk ook de prijs/prestatieverhouding.
Klopt, onder de 1000 euro is dit echt een top apparaat.
Toch niet echt als ik de forums mag geloven. Mensen klagen steen en been over de floating blacks en rising blacks problemen, iets waar bijv. de goedkopere 50" Samsung PS50C550 niet door wordt geplaagd.

En tevens is het ook afwachten of de zwartwaardes gelijk blijven bij de 2010 serie Panny TV's. Al met al een gevaarlijke aankoop dus die voor velen teleurstellend kan zijn.
Panasonic plasma's beginnen achterhaald te worden met hun toch wel vaak lelijke uiterlijk en veel voorkomende problemen bij alle 2009 modellen zoals 'rising blacks', een afname van de zwartwaardes en gebrek aan contrast (wazig beeld).

In dezelfde prijsklasse vind je bijv. ook de Samsung PS50C6500. Groter, mooier (objectief), scherper beeld en een 'slim' design.

De Samsung 7 en 8000 series zijn helemaal om van te kwijlen met 3D ondersteuning, Motion Judder Canceller (voor perfecte 24p-weergave) en het Real Black Filter dat het contrast automatisch aan het omgevingslicht aanpast om reflecties tegen te gaan.

Ik ben niet pro-Samsung of zo, ik sta simpelweg op het punt zelf een nieuwe TV aan te schaffen en heb zodoende mezelf een paar uurtjes ingelezen en twijfel nog om voor een standaard 50" te gaan of toch al een grotere TV met 3D ondersteuning. HDMI 1.4 receivers laten nml. nog even op zich wachten.
De 'rising blacks' zijn inderdaad jammer, maar daar heeft de 2010 serie geen last meer van (is aangepast). Maar je moet je voorstellen dat zelfs met afgenomen zwartwaardes de zwartwaardes nog steeds beter zijn dan de meeste LCD's. Een gebrek aan contrast heb ik nog nooit van gehoord. Juist het contrast is één van de pluspunten van een plasma. En dan bedoel ik ECHT contrast, niet die dynamische rotzooi.

Verder heeft een plasma een veel hogere motion resolution, nagenoeg geen reactietijd op het paneel (0,001ms) en betere kleuren. Inbranden is nagenoeg geen optie meer, maar image retention, zeker in het begin als het paneel nog niet zo goed ingespeeld is, komt nog wel eens voor. Dat gaat wel weg, maar dat is uiteraard een nadeel van plasma. Maar vergeet niet dat een LCD ook gewoon kan inbranden hoor als je je best doet.

Die samsung 7 en 8 serie vind ik er absoluut mooier uitzien qua design, maar ik vind de G20 absoluut zeer chique. En daar mogen we natuurlijk qua smaak in verschillen. Maar daarnaast zijn die samsungs echt takke duur, zeker inverhouding met de 50" G20 die ik voor 1300 euro gekocht heb.

En edge-lit schermen zoals die samsungs hebben weer last van een ongelijke backlight en clouding. En omdat edge-lit schermen geen local dimming hebben zijn de zwartwaardes van die samsungs ver achter bij de Panasonic. En het is al gebleken dat de THX mode van de panasonic bijzonder goede kleurweergave geeft die al behoorlijk richting professionele calibratie gaat.

Wat wel is, door de techniek van plasma kunnen mensen die er gevoelig voor zijn het beeld wat zien knipperen, net als een TL buis of een beeldbuis vroeger. De een stoort zich er meer aan dan de ander, maar als je je er aan ergert moet je geen plasma nemen. Ook als je een zeer felle kamer hebt is LCD in het voordeel. Die gaan vaak net even wat feller. Hierdoor springen ze er in de winkel vaak uit, ondanks dat dit weinig zegt over beeldkwaliteit.

Maar al met al vind ik LCD, of het nou edge-lit, local dimming of CFLT is teveel truukjes moet uihalen om tot het niveau van plasma te komen. Zeker nu het stroomverbruik drastisch lager is van plasma.

[Reactie gewijzigd door Luuk1983 op 2 juni 2010 12:04]

Je begint over LCD's maar in mijn post vergelijk ik de Panny's met Samsung plasma schermen.

De mid-range Samsung plasma's zijn goedkoper dan de mid-range Panny's en als ik alle reviews en avforums.com mag geloven, zijn ze ook van een betere kwaliteit.

De 7 en 8000 serie plasma's zijn idd erg duur en dat komt simpelweg omdat het de eerste noemenswaardige 3D televisies zijn. De 8000 serie plasma is tevens ook maar 1" dik, of eigenlijk dun. Een knap staaltje techniek dus.
en dat komt simpelweg omdat het de eerste noemenswaardige 3D televisies zijn
Je hebt ook al een luxer 3D broertje van de Viera plasma uit het artikel.
http://www.panasonic.nl/h...verview/177621/index.html

Zag ik al bij de mediamarkt staan en had ik zo wel mee willen nemen.
De VT20 is al getest en de recensie ervan wordt nog deze week getikt. Met eindredactietijd erbij zal die recensie waarschijnlijk ergens volgende week verschijnen.
Die staat bij www.hdtvest.co.uk in ieder geval bovenaan in het lijstje beste HDTV's
Rising blacks zijn misschien verholpen maar de 'floating blacks' zijn misschien nog wel irritanter! Google het maar eens.

Wat plasma vs LCD/LED betreft speelt persoonlijke voorkeur een grote rol. Ik vind LCD/LED er bijvoorbeeld niet uit zien. Op mij komt het heel onrustig, veel te hard en onnatuurlijk over. Plasma vind ik veel rustiger en natuurlijker. (Samsung 7-serie LED vs mijn P46G20.)
+1Anoniem: 245699
@mstam2 juni 2010 12:14
Ik heb de P42G20 zelf, dus ben wellicht wat bevooroordeeld, maar je argumenten zijn niet echt heel goed als je het mij vraagt... Je zegt zelf al dat mooier objectief is, maar groter is ook niet per se een voordeel. Ik zelf wil niet groter als 42" en dan kom ik bij Samsung uit op de 4-serie, en dan ga je ook weer het één en ander missen. Daarbij zeg je 'scherper beeld', maar hoe weet je dat? Als ik naar 1080p contents kijk heb je denk ik maar weinig te klagen over scherpte bij deze pana's.

De 7 en 8- serie van Samsung zijn zeker niet slecht, maar panasonic heeft naast de G20 serie natuurlijk ook de V en VT serie. Niet goedkoop, maar bijzonder goede tv's.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 245699 op 2 juni 2010 12:15]

Ik heb de P42G20 zelf, dus ben wellicht wat bevooroordeeld, maar je argumenten zijn niet echt heel goed als je het mij vraagt... Je zegt zelf al dat mooier objectief is, maar groter is ook niet per se een voordeel. Ik zelf wil niet groter als 42" en dan kom ik bij Samsung uit op de 4-serie, en dan ga je ook weer het één en ander missen. Daarbij zeg je 'scherper beeld', maar hoe weet je dat?
Omdat ik 5 jaar in de US heb gewoond, een wat oudere Pioneer plasma in de slaapkamer had hangen en een nieuwere 55" Samsung LCD in de huiskamer. Ik heb toen voor LCD gekozen omdat ik deze veel scherper vond dan de Pioneer en de 2008/2009 plasma's van Panasonic, en omdat ik 'm op de computer had aangesloten.

In de US zijn grote TV's de gewoonste zaak van de wereld en zodoende heb ik vele soorten plasma's en LCD's gezien en ik was nooit gecharmeerd van de plasma's omdat ze de helderheid en contrast van de LCD's ontbeerden. Daarnaast een mid-range 50" Panny bij een vriend geinstalleerd omdat die dingen nou eenmaal wat goedkoper zijn dan een degelijke 50" LCD en ik vond dat ding maar een wazig beeld hebben, zeker bij het bekijken van SD-beelden.

Echter is het nu het jaar 2010 en hebben de fabrikanten ook op het gebied van plasma schermen niet stil gezeten en is er dus veel vooruitgang geboekt.

Ik zeg niet dat Panasonic slechte TV's maakt; mijn statement is dat je voor hetzelfde geld als de Panny uit deze review ook een Samsung kunt kopen die 8" groter is en als ik avforums.com (toonaangevend forum) mag geloven, ook van een betere kwaliteit is op het gebied van contrast en kleurweergave. Voordat ik tot aanschaf van een TV overga zal ik zeker een aantal winkels bezoeken om te vergelijken. Mijn keuze zal dan vallen op Samsung, LG of Panasonic.

En 42" vind ik veel te klein. Dat betekent dat voor een goede cinema-ervaring je een meter van het scherm moet gaan zitten. Vooral een 3D scherm moet toch wel minimaal 55" groot zijn anders is het net of je naar een kastje aan het kijken bent ipv dat je in de film zit. In vrijwel elke huiskamer is een 60" of groter scherm gerechtvaardigd.

Samsung verkoopt hier in Spanje een mid-range 2010 model 50" plasma voor minder dan 700 eur, dus dat kan een goede aankoop voor mij zijn totdat de prijzen van 3D TV's gaan zakken, er een keuze aan 1.4 receivers is, en 3D beeldmateriaal in overvloed beschikbaar is.
Omdat je in de USA hebt gewoond vindt je het formaat van 50 inch of meer blijkbaar heel normaal. Hier in Nederland ligt dat dus even anders vooral ook omdat de huiskamers gemiddeld niet zo groot zijn.
Een kijkafstand van 3-4 meter is normaal. Een formaat van 42 inch is dus voor NL maatstaven prima.
De discussie wel/geen plama of LCD is zinloos. Het is nu eenmaal aangetoond dat plasma in veel opzichten superieur is aan LCD onafhankelijk van het merk.
De mythe dat plasma een energieslurper zou zijn is ook al lang niet meer zo, net als de mythe over inbranden.
Omdat je in de USA hebt gewoond vindt je het formaat van 50 inch of meer blijkbaar heel normaal. Hier in Nederland ligt dat dus even anders vooral ook omdat de huiskamers gemiddeld niet zo groot zijn.
Een kijkafstand van 3-4 meter is normaal. Een formaat van 42 inch is dus voor NL maatstaven prima.
Bij een 1080p 42" scherm is een kijkafstand van 1,5-2 meter het maximum om nog iets van de 1080p resolutie te merken. Voor 3-4 meter kun je beter een 55 of groter inch overwegen.
0Anoniem: 245699
@mstam3 juni 2010 00:58
Wilde hier nog even op reageren;
Ik zeg niet dat Panasonic slechte TV's maakt; mijn statement is dat je voor hetzelfde geld als de Panny uit deze review ook een Samsung kunt kopen die 8" groter is en als ik avforums.com (toonaangevend forum) mag geloven, ook van een betere kwaliteit is op het gebied van contrast en kleurweergave. Voordat ik tot aanschaf van een TV overga zal ik zeker een aantal winkels bezoeken om te vergelijken. Mijn keuze zal dan vallen op Samsung, LG of Panasonic.
Van dezelfde site;
- http://www.avforums.com/tv/reviews.html
-> http://www.avforums.com/r...0-Plasma-HDTV-Review.html
Daar wat het volgende geconcludeerd;
In fact, with the previous small colour inaccuracy issues no longer present, it's safe to say that other than slightly deviated Gamma (which will be an invisible quirk to all but the most die-hard videophiles), the Panasonic TX-P42G20 has no significant flaws whatsoever. If you’re looking for an excellent, feature-laden TV at an excellent price, you do not need to look any further. Thanks to Panasonic's somewhat unique usage of Plasma display technology (something we wish more companies were involved in) and the newly added calibration controls, it is safe to say that Panasonic’s TX-P42G20 will almost certainly remain the best HDTV at this price level for some time to come. I cannot wait to see what Panasonic have in store for the higher-end models this year. Highly Recommended.
;)
In de US zijn grote TV's de gewoonste zaak van de wereld en zodoende heb ik vele soorten plasma's en LCD's gezien en ik was nooit gecharmeerd van de plasma's omdat ze de helderheid en contrast van de LCD's ontbeerden
De LCD's ontberen goede natuurlijk kleuren, goede zwartwaardes en goede kijkhoek en zijn veel trager en daardoor minder geschikt voor bijvoorbeeld sportbeelden.
De LCD's ontberen goede natuurlijk kleuren
Er zijn genoeg tests die aantonen dat dat een fabeltje is.
goede zwartwaardes
Toegegeven het kan altijd beter, maar om de zwartwaardes van LCD nu slecht te noemen?
en goede kijkhoek
Mee eens, dat blijft een zwak punt van LCD.
en zijn veel trager en daardoor minder geschikt voor bijvoorbeeld sportbeelden.
Dat was misschien een aantal jaren geleden zo maar dat is nu geen issue meer.


Laten we ook even de nadelen van een plasma TV niet vergeten!

1) Image retention
2) Phosfor trailing
3) Floating blacks, en dat geldt mn voor de Panasonic 2010 serie
4) Plasma buzz.
5) Onrustig beeld.
6) Wit is niet wit.
7) Helderheid, minder geschikt bij veel omgevingslicht.
1) Image retention
2) Phosfor trailing
Dat was misschien een aantal jaren geleden zo maar dat is nu geen issue meer.
4) Plasma buzz.
5) Onrustig beeld
LCD beeld is juist veel te onrustig op een TV.
conpleet Stilstaand beeld werkt op een LCD wel goed maar bewegend beeld is extreem matig met zichtbare motion blur en judder.
Juist bij bewegend beeld is en plasma sneller en veel rustiger en daardoor veel beter.

Als je ook maar even naar sport of actie kijkt op een plasma naast een LCD begrijp je dat juist de plasma erbovenuitsteekt een de LCD echt veel matige presteert.
3) Floating blacks
Een LCD is met backlight dimming is een soort continue floating black en dat is gewoon veel zichtbaarder dan in een plasma

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 80466 op 2 juni 2010 16:26]

Een LCD is met backlight dimming is een soort continue floating black en dat is gewoon veel zichtbaarder dan in een plasma
Floating blacks zijn geen gevolg van de gebruikte display techniek (Plasma, LCD evt. met local dimming), vandaar ook mijn verwijzing naar de Panasonic 2010 lijn!

Floating blacks worden veroorzaakt door de imageprocessing in de TV.
Ik heb ook last gehad van floating blacks in mijn 2008 plasma, maar had er geen last meer van in Cinema mode.

Is dit tegenwoordig anders?
Is dit tegenwoordig anders?
Panasonic 2010 plasma: Floating blacks

[Reactie gewijzigd door Carbon op 3 juni 2010 12:04]

Man man man waarom hebben ze dat niet optioneel gemaakt??? Ik heb me er echt weken aan zitten irriteren voor ik erachter kwam dat het niet optrad in Cinema mode. Maar het is nu dus standaard 'aan'. Wat een bullshit zeg!
Grappig, ik heb mijn P42G20 niet uitgekozen met het WK in het achterhoofd (eigenlijk voor de BD-films en PS3) maar nu ik dit weet zal ik toch meer genieten van de weergave van mooie actiemomenten...

toch grappig, hoe subjectief je hoofd dan werkt.
De Samsung 7 en 8000 series zijn helemaal om van te kwijlen met 3D ondersteuning, Motion Judder Canceller (voor perfecte 24p-weergave) en het Real Black Filter dat het contrast automatisch aan het omgevingslicht aanpast om reflecties tegen te gaan.
Volgens deze review is de Samsung 8000 series qua beeld gewoon inferieur aan de vergelijkbare Panasonic 3D plasma.
http://www.hdtvtest.co.uk...ue40c8000-20100529695.htm

En de samsung is nog duurder ook als je rekent dat je er geen brillen bijkrijgt.
Alweer apples met peren vergelijken. Samsung heeft zowel een 8000 plasma als LCD serie, echter ik geloof dat de 8000 serie plasma (nog) niet in Europa leverbaar is, wel de 7000 serie die kwa specs erg veel op de Amerikaanse 8000 serie lijkt maar dan 30% goedkoper.
Als het 8000 serie topmodel er in de vergelijking met de Panasonic al niet goed uitkomt dan verwacht ik niet dat de 7000 serie beter presteert.
Je vergelijkt een LCD TV met compleet andere eigenschappen met een plasma TV. Lezen is toch niet zo moeilijk? Behalve op avforums zijn er niet veel reviews te vinden over de 7 en 8000 serie Samsung plasma TV's.
+1Anoniem: 242977
2 juni 2010 09:07
Goede review ,

misschien een tip voor tweakers. test eens de tv van het jaar
Sharp LC-46LE820E met een nieuwe techniek 4 kleuren

Want alle panels van sony en panasonic en pioneer zijn van sharp. Dus misschien een keer leuk voor een review.
Wat een onzin!
Panasonic fabriceert zijn eigen plasmapanelen, deze komen echt niet bij Sharp vandaan, stereker nog, Sharp maakt helemaal geen plasma!
Hij heeft het over Panasonic LCD schermen waarschijnlijk, kleine nuance.
Nee, Nyxistis.A heeft het over de Sharp LC-46LE820E. Vandaar zijn comment over dat Sony (en overigens ook Philips) lcd-panelen afnemen van Sharp.

Panasonic maakt voor zijn high-end lcd-tv's, als het nieuwe D25-model met edge-lit led-backlight, gebruik van ips-panelen, terwijl Pioneer helemaal uit de tv-business is gestapt.
Ik wou net zeggen. Panasonic neemt voor zijn plasma panels zeker niet af bij Sharp. Ik dacht trouwens dat Panasonic die tv-devisie van Pioneer zou overnemen? Of is dat niet door gegaan.

Die nieuwe techniek van Sharp is leuk maar nadeel ervan is dat je gegarandeerd inboet bij andere kleuren. Deze techniek is overall zeker niet beter dan de andere. Ligt er maar net aan wat er weergegeven moet worden.

In principe heb je die nieuwe kleur niet nodig en zeker niet bij plasma want die staan bekend om hun schitterende kleurgebruik.

[Reactie gewijzigd door Nokian95dude op 4 juni 2010 18:51]

De LC-46LE820E is de volgende tv-recensie die verschijnt. Die is al klaar en moet alleen nog worden geredigeerd.
Hoho, het gaat hier over plasma tv's, its another leage!
Die vier kleurentechniek werkt voor wat betreft geel (de extra kleur die erbij gekomen is). Maar dit gaat ten kosten van andere kleuren. Check de laatste Hardware.info TV waar deze besproken wordt. Zelfs bij Sharp zelf (en dan ook echt in Japan) hebben ze toegegeven dat de implementatie niet bepaald optimaal is.

De verbetering van de kleur geel werkt inderdaad wel, maar de verdere kleuren worden gecompenseerd.

Overigens heb ik deze TV in werking gezien. Echt prachtig beeld. De nieuwe LCD's doen het goed, maar met om. dit toestel wordt het verschil toch wel weer duidelijk gemaakt.
maar een kleur toevoegen, die bij de opname ook niet aanwezig is... krijg je dan juist geen slechter beeld? (of in ieder geval een beeld zoals het niet bedoeld is?)
Jammer dat ook in deze review de input lag niet gemeten is. Standaard zou in iedere TV review de input lag voor iedere mogelijke combinatie van inputpoort, bronresolutie en per beeldverbeteringmodus gemeten moeten worden.

Specifiek voor deze TV zou ik ook willen weten of de SPDIF output Dolby Digital en DTS kan doorvoeren wanneer er Dolby Digital of DTS via HDMI binnenkomt.
Plasma's hebben vaak geen inputlag vanwege de snelle verversing van het beeld.
Onzin, de meeste lag wordt veroorzaakt door de beeldverbeteringmodus en niet door de verversingssnelheid van het scherm.

Waarom hebben zo'n beetje alle plasma's anders een Game mode?
Zelfs met snelle verversing van het scherm heb je nog steeds te maken met lag veroorzaakt door scaling en/of beeldverbeteringsalgoritmen.
Kijk maar eens naar de plasma reviews op hdtvtest.co.uk, die hebben de inputlag wel gemeten. Die is bij plasma over het algemeen een stuk lager dan bij LCD, maar meestal nog wel aanwezig.
Net geen 30ms tegenover een CRT monitor. Verwaarloosbaar dus :)
zie ik het goed een verbruik van stroomverbruik 280W , terwijl we nu ( en misschien ook straks) in een energiecrisis zitten ?
Volgens mij moet je de review, en met name het stukje over stroomverbruik nog maar eens even opnieuw lezen. Bij plasma is het stroomverbruik afhankelijk van het beeld. Dus bij een volledig wit beeld zal de TV rond die 280W zitten. Bij donkere scenes is dit zo laag als 120W. Gemiddeld volgens een aantal reviews die ik gelezen hebt moet je ongeveer rond de 160W - 170W gaan zitten. Dat lijkt me een zeer net verbruik.
ehum , jullie hebben gelijk :o , had idd over het hoofd gezien(s'morgens vroeg zonder koffie moet ik ook niet reageren denk ik :) ) , maar desondanks vind ik boven de 100w ( met name produktie datum 2010) nog te hoog, ook al is het een plasma tv ( ik dacht paar jaar geleden al dat plasma zijn tijd had gehad vooral met de opkomst van de LED tv )
Minder dan 100W voor een 42"TV?

Ik ben benieuwd wat voor modellen er dan nog over blijven want als ik zo eventjes populaire LCDs bekijk, dan verbruiken die allemaal een stuk meer dan die 100W. (gelijkwaardig aan de plasma)
Sharp zit onder de 100 watt met zijn LCD tv's, zelfs 52"! Dat vind ik toch wel indrukwekkend........
waar zie je dat? in de tekst (waar ze het daadwerkelijk in de praktijk meten...) komt het uit op zo'n 180 gemiddeld, alleszins redelijk te noemen.
Lezen is moeilijk. De vorige had gemiddeld 230watt deze zou minder verbruiken.
Een van de features van deze TV die ik mis in deze review is USB-Recording.
Naar verluid kun je zelfs de Pauze knop indrukken en de live-tv uitzending
laten opnemen terwijl je even naar het toilet gaat...

Dat vind ik toch wel een interessante feature.
En is ook redelijk uniek t.o.v. andere merken volgens mij.

Iemand ervaring met die feature?
Vanwege het ontbreken van een kabelverbinding hier bij Tweakers.net (want een bedrijfspand) was het helaas niet mogelijk om de usb-recording-functionaliteit te testen. De externe hdd werd netjes herkend en ik kon hem ook formatteren, maar daar hield het ook mee op. Vanaf blu-ray en dvd, of het opnemen van videocontent geserveerd door een andere hdd via usb, was niet mogelijk. Ik zal de optie van usb-recording wel nog even bij het menugedeelte van de review zetten.
MIsschien idee om digitene aan te schaffen bedoel er wordt toch redelijk wat aandacht aan tv's besteed en het kost maar 8 euro ofzo (I know de kwaliteit is om te janken van digitene althans dat is mijn ervaring maar toch)

[Reactie gewijzigd door CanoCookie op 2 juni 2010 10:31]

Digitenne hadden we al, maar nog geen CAM-module daarvoor. Die zal nu worden aangeschaft. De kwaliteit ervan is inderdaad niet al te best, maar dan kan wel de ingebouwde dvb-t-tuner van de tv worden getest. Daar hadden we eerder aan moeten denken...
Ik gebruik nu overigens ook ook digitenne, met CAM module.
In een Panasonic 32 inch full hd.
Enkele opmerkingen:
 • Het is zonder CAM module ook al mogelijk om DVB-T te ontvangen, Nederland 1,2 en 3
 • Met een eenvoudige Digitenne antenne alleen al (zonder 5V power insert) had ik
  al prima ontvangt. Kan natuurlijk aan de locatie liggen. Maar met een KPN (Samsung) ontvanger was de ontvangst slechter. Blijkbaar heeft mijn 1.5 jaar oude Panasonic TV al een veel betere ontvanger
 • Ik heb nu een buiten antenne met 5v power inserter, en daarmee is de ontvangst helemaal prima.
 • Ik hoor en zie vaker opmerkingen over naar verluid slechte kwaliteit van Digitenne. Alhoewel het ook van je criteria afhangt is de kwaliteit van Digitenne op mijn Full HD Panasonic TV toch echt niet slecht hoor. Goede heldere kleuren, en bij de primaire zenders (Nederland 1,2,3 etc.) een prima beeld. Het kan wat mij betreft prima concureren met de analoge kabel. Ik vind persoonlijke de kwaliteit van Digitenne (duidelijk) beter dan veel analoge kabel aansluitingen waar ik het beeld van heb gezien op een 32 inch LCD tv.
Ben het helemaal met je eens.

De kwaliteit van digitenne is voldoende/goed(ook nu icm deze plasma). Ik was sceptisch over het resultaat dat ik zou behalen bij de overgang van een 70cm beeldbuis naar deze 107cm plasma, maar het ziet er gewoon aardig/goed uit.
En ik snap eerlijk gezegd niet dat er mensen zijn die 17(basis) + 4,50 (digitaal)+ 9(HD) = 30,50 betalen om TV te kijken tegenover de 8,50 van digitenne!!

Films kijken doe ik wel middels externe koppelingen(DVD/BluRay speler en/of MediaStreamer) incl DTS-sound. TV kijk ik voor de actualiteiten en inhoud. Kwaliteit is voor mij dan niet prio 1 :)

Verder heb ik geen (positief) verschil kunnen opmerken tussen de losse tuner die met scart(RGB) verbonden is en de CAM-module met directe koppeling. Ik had gehoopt op een lichte verbetering, maar door te schakelen tussen beiden viel mij niets noemenswaardig op.
Zo moeilijk is het toch niet om een signaal generator aan te sluiten? Als je toch van zulke reviews wil blijven doen kan een tweedehands R&S SFU een optie zijn. Wat je aan opties nodig bent hier in NL is coder support van ATV(PAL), DVB-T en DVB-C. Dure opties als fader en multinoise zijn overbodig.

Dan kan je ook gewoon allerlei content via de tuner de tv indrukken. Je test een tv, niet een pc scherm dus dat lijkt me wel iets wat je wil testen.
Precies. family pakket kost slechts 13,50. Hiermee heb je zo'n 35 zenders, plus de overige duizenden FTA zenders die je op de schotel kunt ontvangen. Schotel staat wat dat betreft nog steeds op eenzame hoogte! _/-\o_
Ben al een aantal maanden trotse bezitter van deze televisie en ben er super tevreden over. Naast de Sharp 46" Full Led van me schoonvader gezet en hij had behoorlijk spijt van zijn aankoop.

Zeker icm mijn PS3 behoorlijk kwijlen. En dat voor een prijs <1000euro. _/-\o_ Kan en durf deze tv voor iedereen aan te raden.
Ben wel benieuwd waarom hij precies spijt had?
was het kleur? geluid? styling? verbruik?
zit te twijfelen over led of plasma namelijk
Kleurechtheid en zwartwaardes. Geluid was ook minder, maar hij heeft een dolbi set dus dat speelde niet mee. Verbruik is bij hem wel iets minder, maar gezien we beide niet meer als een paar uur tv kijken in de week is dat verwaarloosbaar.
ok thanks.
en ik las in review dat de snelheid van beeld goed zit.

Kan ik dan verwachten (heel zwart, wit en noob misschien)
dat je op deze plasma beter voetbal kunt kijken dan op een led?
vanwege snelheid van de bal?
Wat je kunt verwachten is dat er weinig artifacts rondom snel bewegende voorwerpen (dus een bal) aanwezig zullen zijn. Als je veel overdag in de zon kijkt presteren LED televisies weer iets beter. Misschien moet je de verschillen LCD - Plasma eens rustig doornemen op het forum. En het topic voor deze tv eens bzoeken ;)

[Plasma] Panasonic 2010 - X24, S24, C2, U2, S2, G20, G25
Op een LED ga je niet veel zien. Dat is namelijk een lamp.

Wellicht bedoel je een LCD-tv met LED backlight?
1 belangrijke tip: ga even goed na wat voor jou belangrijk is in een T.V. Ik heb namelijk exact tegenovergestelde ervaringen als die van VirtualJAc. Moet wel bijgezegd worden dat ik vergeleken heb met de voorganger 42G10 en het eerdere model van de Sharp: LE700E. Ik heb beiden in huis gehad en flink getweaked.

De plasma was uiteindelijk niets voor mij omdat ik het beeld enorm onrustig vond, zowel PS3, Xbox als Blueray ( neens geen problemen met het HDMI kabeltje )
Het beeld op de plasma kwam korrelig en trillerig over en na een half uur naar die tv staren kreeg ik al hoofdpijn. De SHARP LCD kan ik uren achtereen naar kijken zonder die problemen. Daarnaast heeft de plasma vanwege de glasplaat lichtelijk last van spiegelingen, maar dat is door het moderne ontspiegelde glas eigenlijk alleen een probleem als je letterlijk met je neus bovenop het scherm zit.

Toegeven de Pananasonic had een iets betere kleurweergave, het geluid en de bouw was beter. Snelle beelden zullen op de plasma ook beter uit de verf komen, hoewel de sharp ook geen echte problemen heeft op dit gebied. Overigens zal voetbal op de meeste tv's wel goed weergegeven worden. Op tragere tv's krijg je vaak beeldvertragingen op het moment dat er heel veel verplaatsingen zijn: bijvoorbeeld close ups van vechtscene's , wilde achtervolgingen etc. Bij een voetbal die slechts een klein gedeelte van het beeld in beslag neemt is dat geen probleem, uiteraard wel afhankelijk van wat er verder nog in beeld is :Y)
LED is ook een LCD TV maar met andere achtergrondverlichting. Ze zijn wel dunner, verwacht niet al te grootse geluidsprestaties.
+1Anoniem: 192473
2 juni 2010 09:41
Ja, wil je het balletje zonder ghosting en tearing zien rollen dan kun je beter een plasma kopen. Plasma's kunnen sneller van pixels schakelen wardoor alles vloeiender oogt.
Grappig dat je in de inleiding het volgende leest:
Voor de nieuwe G20-serie, die de G10 opvolgt, heeft Panasonic de featurelijst behoorlijk uitgebreid. Zo is Panasonics Viera Cast-internetdienst te bereiken via de ethernetpoort aan de achterkant of via een optionele wifi-usb-dongle, zegt Panasonic het probleem van ghosting in het plasma-paneel te hebben verholpen
Weliswaar gaat dit over de G10 (vorige generatie), maar plasma is dus ook geen garantie dat je weinig tot geen ghosting hebt.
Denk dat hierbij verschillende definities van ghosting door elkaar worden gehaald. Bij plasma-tv's wordt het zien van een schaduw van bijvoorbeeld witte tekst op een zwarte achtergrond bedoeld die ontstaat door interne reflecties in het plasma-paneel. Bij de nieuwe G20- en VT20-series heeft Panasonic dat verholpen.
Kijk eens op http://www.hardware.info/...__goedkope_laserprinters/ weet je gelijk wat de term "tv van het jaar" voor een (marketing)waarde heeft. Gaat natuurlijk om het tweede filmpje.

[Reactie gewijzigd door Toin op 2 juni 2010 09:12]

En wat blijkbaar de standaarden zijn voor "tv van het jaar".

Wordt er een TV uitgebracht met de slechtste kleuren in jaren, wordt ie TV van het jaar :?
Bij de volgende 2010-tv reviews wil ik wel eens zien hoe goed deze MKV bestanden afspelen, of de mediacenter al de deur uit kan...
Nee kan nog niet de deur uit bij deze TV. Anders had ik dat ook al gedaan.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee