Door Donovan Kerssenberg

Redacteur

Samsung Galaxy Z Fold4 Review

Fractie dunner, en een klap sneller

Conclusie

Je hebt het al kunnen lezen in onze Galaxy Z Flip4-review en ook in andere reviews lijkt het steeds vaker naar voren te komen: de verschillen tussen de vorige generatie en deze generatie zijn klein. In dit geval kan dat twee dingen betekenen: het gebrek aan concurrentie is voor Samsung reden om de wijzigingen tussen verschillende toestelgeneraties haast net zo klein te laten zijn als bij normale, niet-vouwende toestellen, of het concept van vouwbare toestellen is uitgekristalliseerd. Hoewel we in eerste instantie naar de tweede optie neigden, denken we nu toch dat het eerder het gebrek aan concurrentie is. Het ontwerp heeft nog genoeg haken en ogen, zoals het kwetsbare scherm met de scherpe vouw en het scharnier dat niet helemaal plat kan dichtklappen. Chinese fabrikanten laten zien dat dat beter kan, maar die brengen hun telefoons niet in Nederland uit.

Dat betekent niet dat dit een slecht toestel is, integendeel. De Fold4 is net als de Fold3, afgezien van het binnenste scherm, een zeer stevig toestel dat niet alleen tegen een stootje kan, maar zelfs tegen een spat water. De krachtige Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 maakt het grootste verschil. De Fold4 is een stuk sneller, heeft een betere beeldverwerking en is energie-efficiënter dan de soc in de Fold3. Die energie-efficiëntie uit zich vooral in het feit dat het toestel een stuk langer meegaat op een acculading.

Ook de camera’s zijn een flinke verbetering in vergelijking met de Fold3. Deze hebben veel overeenkomsten met de camera’s van de Galaxy S22 en S22+. De foto’s zien er dan ook een stuk beter uit en kunnen meekomen met die van andere smartphones in het high-end segment. Althans, dat geldt voor de hoofdcamera. Als je wilt zoomen, zijn er betere opties. Een extra grote plus daarbij is als je selfies wilt maken. Door het uitgevouwen toestel om te draaien en het voorste scherm als zoeker te gebruiken, kun je dus selfies schieten met de hoofdcamera’s op de achterkant; dat levert uitzonderlijk mooie plaatjes op.

En dan nu de vraag of dit toestel de moeite waard is. Met een vanafprijs van bijna 1600 euro kunnen we ons voorstellen dat de gemiddelde smartphonegebruiker niet direct naar de winkel rent om voor een foldable te gaan. Zeker als de verschillen met de ongeveer 400 euro goedkopere Fold3 niet zo groot zijn. Als je veel waarde hecht aan de betere camera’s, snellere processor en langere softwareondersteuning, dan is de Fold4 een goede keuze. Voor dat geld krijg je niet alleen een stevig waterdicht toestel met een mooi 120Hz-oledscherm, een van de snelste smartphonesocs van dit moment en een waterdichte behuizing, maar staat er ook dezelfde software op als andere high-end Samsung-smartphones, met een aantal handige extraatjes voor het vouwscherm en een even uitstekende updatebelofte. Mocht je genoegen nemen met de specificaties van de Fold3 en het met een jaartje minder softwareondersteuning kunnen doen, omdat dat toestel al een jaar op de markt is, dan is de Fold3 nog steeds een goed alternatief. In beide gevallen is het zo dat je met een Fold-toestel een groot zwaar toestel in handen krijgt, maar daar krijg je dan wel een groot scherm voor terug.

Getest

Samsung Galaxy Z Fold4, 256GB opslag Zwart

Prijs bij publicatie: € 1.599,-

Vanaf € 1.444,-

Vergelijk prijzen

Reacties (72)

Wijzig sortering
De 4e alweer? Kan mij herinneren dat deze tech net nieuw was slechts 1 of 2 jaar geleden.
Het is eigenlijk de vijfde alweer! :+
1. April 2019: de Fold die brak en nooit uitkwam
2. Oktober 2019: Fold 1
3. Augustus 2020: Fold 2 (grotere schermen buitenkant en binnenkant)
4. Augustus 2021: Fold 3 (ultradun glas, S Pen-support, frontcamera achter scherm)
5. Fold 4: nu
Chips, ik hoopte te lezen in de conclusie dat het verschil met de (nu goedkopere) Fold 3 te verwaarlozen is en je net zo goed voor die zou kunnen gaan, maar helaas ;-) Mooie review, dank hiervoor.
Die conclusie mag je zelf trekken. Als jij vindt dat de genoemde verschillen ten opzichte van de Fold 3 je €300 waard is, dan koop je de Fold 4. Vind je dat niet dan koop je de Fold 3.

Overigens, als je nog ergens een oude telefoon hebt slingeren heeft Samsung een lopende actie waar je €200 extra inruilwaarde krijgt, dus wellicht de moeite waard om daar eens naar te kijken.
De aanbieding van de 'extra' inruilwaarde liep gisteren af.

Heb zelf de Flip4 en de Fold4.. heb alle modellen van de Flip en Fold nu gehad, ik had er echt nooit wat mee.
Ik zie het inderdaad... op de site zelf staat het nog wel genoemd maar in de winkelwagen zit er geen extra korting meer op.
Ik heb enkele maanden terug (voor aankondiging van de 4) de Fold 3 twedehands gekocht (basically nieuw voor 'maar' €850) en ben er goed tevreden mee, zijn ook meerdere kritiekpunten als gewicht, front screen te smal, te dik waar je beter zelf een oordeel over kan vellen. Ik heb er zelf geen issue mee en kwam van een S20 ultra.
Mensen die zeuren over dikte, gewicht en dergelijke snappen er geen ruk van.
Alsof iets wat groter is lichter zou worden.
Overigens is het in verhouding echt licht want een beetje flagship met een grootscherm is maar 40 gram lichter en komt niet eens in de buurt qua display estate.
Het is inderdaad de prijs die me tegenhoudt om dit toestel te kopen. Ik zie absoluut de meerwaarde in zo'n groot scherm, maar €1600 is me te gortig.
Met wat kortingscodes en inruiltrucjes haal je zo'n ding gewoon voor 1250 euro, samen met een vriend de Fold4 gekocht, daardoor kreeg je nog meer korting, kwamen geloof ik uit op beide 1120 euro.
Dan is het toch nog steeds schreeuwend duur?
Ligt ook aan je use-case. Met Dex en een leuk docking setje erbij (bluetooth muis/toetsenbord) kan dit ding alle eenvoudige desktop taken ook vervangen voor je. Voor mensen die erg veel E-mail + Teams + SaaS (webapp) onderweg doen kan dit apparaat je laptop compleet vervangen.
Ik betwijfel dat @Jackson6 en zijn vriend alleen een beetje zitten te Whatsappen en Instagrammen op een toestel als dit. :)
Ik heb zelf een Flip 4 (vriend van me heeft de Fold 4). Hij reist vaak lange afstanden en doet wat e-mail / Development cursus werk op zijn Fold 4 als hij onderweg is.
Dan heb je als laatste natuurlijk nog de niche doelgroep (de enthusiaste Tweaker die graag de allernieuwste hardware wil).
Wat is de meerwaarde van een telefoon die desktoptaken (suboptimaal, want geen x86-ondersteuning en geen Windows 10) kan doen als de meerprijs t.o.v. een behoorlijk high end toestel méér is dan de prijs van een compacte mini-PC met een Ryzen 5 5600U erin? Of zelfs een laptop met dezelfde CPU (al kun je voor dat verschil in prijs tussen een dikke telefoon van 900 eruo en dit ding ook wel een Ryzen 7-laptop vinden)?

[Reactie gewijzigd door Pianist1985 op 5 september 2022 21:52]

Vind je ? Een doorsnee flagship kost je rustig 800-900 euro en dan heb je NIKS bijzonders.
Wil je een top Flagship ben je al snel 1200+ kwijt.
Gelden deze actie's nog steeds (en dan doel ik op die desbetreffende kortingscodes)? En zo ja, hoe maak ik daar gebruik van?
Zelfde hier..
De reden dat ik de Fold 4 ( 512 Gb versie !) heb gekocht, was dat ik door alle VIP, PRE-order en inruil kortingen van mijn Note 20 Ultra, er maar 980,- voor betaald heb. Totale korting was iets van 1128,- mét nog de gratis Super Fast Dual Wireless charger erbij.

Ben benieuwd of ze ook weer stil blijven bij mijn vorige inruil van mijn Buds live.. Wel ingeruild maar nooit iets gezien aan info om deze op te sturen.
Ik maak nog steeds elke dag na volle tevredenheid gebruik van mijn Fold2. Na lang denken ga ik niet overstappen op de fold4. De telefoon houd het met gemak nog een aantal jaren vol. Maar ik zal pas voor het volgende model gaan. Geen schermprotector of een case sinds dag 1. En nergens last van.En de wow factor is nog steeds gaande. Krijg heel vaak vragen of zo'n fold nou wat is.
Exact dezelfde ervaring met mijn Fold 2. De case die ik erom had, deed meer schade dan goed, dus ik ga ook al maanden probleemloos caseloos door het leven.

Samsung biedt voor Fold-eigenaren nog niet heel veel reden om over te stappen. Een iets breder coverscreen, betere camera, S-Pen support en volwaardige dual-SIM zijn zeker welkom, maar ik had wel op iets meer verandering gehoopt.

De Xiaomi Mix Fold 2 heeft een beter formaat, snellere laadtijd en een minder zichtbare vouw. Het zou ook handig zijn als je de Samsung de S-Pen magnetisch aan de zijkant van het toestel kan 'opbergen'. Ook hebben foldables potentie voor handheld gamen - het scherm is groter en scherper dan de Switch & Steam Deck - dus een setje controllers zou leuk zijn.
Ik had nog niet gehoord van de Xiami Mix Fold 2. Zojuist even een youtube unboxing bekeken. Wat een monster device !! Jammer dat er niet zo makkelijk aan te komen is..
Mooi ding maar verder op alle punten minder dan de Galaxy fold 4.
Ik heb zelf ook een Galaxy Fold2 en nog steeds ERG tevreden !
Vooral de software en de support is super.
Is de betere Fold software ook beschikbaar voor de vorige Folds? Of moet je daarvoor al upgraden naar een nieuw model?
Mijn fold 3 heeft op release dag van de 4 ook updates gehad. Oa Facebook had ineens een compleet andere layout.
Blijf het een mooie techniek vinden. Vooral de Flip eigenlijk, vooral omdat de Fold zo duur is.

Ben benieuwd of Apple een foldable uit gaat brengen komend jaar. Van de ene kant past het niet goed bij Apple, omdat er toch echt wat nadelen aan kleven, waaronder de gevoeligheid van het scherm.

Maar van de andere kant is het inderdaad de grootste evolutie voor smartphones sinds de iPhone, dus eigenlijk moeten ze wel.

Ik denk er persoonlijk toch wel aan om over te stappen van iPhone naar Samsung Flip 4, na 10 jaar Apple.

Bedankt voor de uitgebreide review!

[Reactie gewijzigd door B0KIT0 op 5 september 2022 09:03]

Bij de Flip die ik had totdat ik ook die verkocht (ook vanwege problemen met de screenprotector en Samsung als bedrijf), vond ik juist de flip-functie na een poosje echt een (vervelende) gimmick worden. Het scherm aan de buitenzijde geeft te weinig informatie (niets meer dan mijn Smartwatch) en interactie is er bijna niet mogelijk (met de Flip 4 ook nog en minder dan een Wear watch) waardoor je continu het scherm aan het openen en sluiten bent.

Eerst leuk maar na een poosje lag het toestel bij mij de hele tijd open. Ik ben een iPhone 13 Mini gaan gebruiken, die is een stuk dunner en maar net langer dan de Flip als die opgevouwen is. Nadeel is het stuk kleinere scherm wat natuurlijk de kracht van vouwbare telefoons blijft, veel scherm in een compact formaat toestel. Maar de techniek erachter is gaaf en je krijgt er veel opmerkingen over. Valt mij op hoeveel mensen nog nooit een Flip en zeker een Fold hebben gezien.
Ik heb 6 jaar (tevreden) iPhone gebruikt, maar vond het toch opeens eens tijd voor iets nieuws. Ben zo enkele jaren geleden naar Samsung overgegaan en nooit meer achterom gekeken. Het enige dat ik nog miste was iMessage, omdat ik zo naar de iPads van de kids kon berichten sturen, want die hadden toen nog geen smartphone, maar sinds ze een smartphone hebben is dat ook geen probleem meer en gaat het via WhatsApp. Maar verder dan dat heb ik echt nooit iets gemist, integendeel. Vaak kwamen zaken sneller uit op Android dan op iOS tegenwoordig.

Ik heb zonet mijn Fold besteld trouwens. Kom van een S10. Ben echt heel benieuwd. 't Is echt lang geleden dat ik nog een zo heb uitgekeken naar een nieuws Smartphone. Moet zowat van mijn eerste smartphone geleden zijn denk ik.
Het scherm van de Fold4 heeft een iets hogere resolutie dan het scherm van de Fold3: 832x2268 tegenover 904x2316 pixels. Dat betekent dus ook dat de schermverhouding is veranderd. Die is bij de Fold4 25:9, terwijl die bij de Fold3 23:1,9 is.
Die laatste waarde klopt sowieso niet, maar de volgorde van de verschillende waarden is ook verwarrend. Welk toestel heeft nou een resolutie van 832x2268 (9,2:25) en welke heeft 904x2316 (9:23)?
De fold4 is minder smal, dus de 9:23 hoort bij de fold4. Goed opgemerkt.

Een verhouding van 23:1,9 is trouwens wel een hele smalle scherm.
Het opladen is -voor hedendaagse normen- een aanfluiting. Mijn collega heeft net een Xiaomi 12 Lite gekocht van 450 Euro. Laadt op met 67 Watt. Goed, draadloos laden kan dan wel niet, maar gezien de prijs had ik dat ook niet verwacht.
Xiaomi's topmodel van 1,5 oud bijna ( Mi 11 Ultra ), Kan ook 67 Watt laden én 67 Watt draadloos laden, en daarbij ook nog eens 10 Watt omgekeerd draadloos laden. Dat zijn tenminste cijfers waar je in zo'n segment mee kan afkomen.
Dat zal wel zo z'n redenen hebben denk ik. In de praktijk merk je er toch weinig van sinds de lading normaal genoeg is voor een hele dag.
Wat een lauwe (en misplaatste) titel "Meer van hetzelfde" terwijl dit telefoontje juist op hardware gebied het summum van techniek herbergt!

De titel heeft een negatieve toon en het telefoontje wordt feitelijk niet op zijn eigen kwaliteit beoordeeld. Dat de stap ten aanzien zijn voorganger misschien klein is maakt het nog geen "meer van hetzelfde". Integendeel, want deze telefoon lijkt denk ik minder op de rest van de telefoontjes die in de Pricewatch staan.

Tamelijk uniek dus en juist minder van hetzelfde. Imo een misplaatste titel.

[Reactie gewijzigd door no_useforaname op 5 september 2022 08:19]

We hebben het er intern over gehad en wellicht is de subtitel inderdaad toch iets te negatief. Hoewel de insteek van deze subtitel inderdaad bedoeld was om te interpreteren zoals @YourMom en @kanvua dat hebben gedaan, hebben we toch besloten de subtitel te wijzigen omdat er meer mensen de negatieve kant van inzien.

Bedankt voor jullie feedback.
Klasse dat jullie de feedback van gebruikers serieus nemen! Puike review verder.
"Fractie dunner, en een klap sneller" :) Leuk om te lezen Donovan! Tweakers blijft wat dat betreft voelen als een community. Mijn excuses nog voor mijn weinig opbouwende comment en dank voor de uitgebreide review!
'Meer van hetzelfde' klinkt ook bij mij al direct op zo'n manier dat ik het artikel wel kan overslaan omdat er dus niks nieuws te zien is.

Ongelukkige keuze voor een subtitel, vooral omdat het product wel degelijk vernieuwend is in de eigen niche.
"Meer van hetzelfde" zou de titel kunnen zijn van elke iPhone sinds iPhone X, maar voor Apple geldt bij veel websites nu eenmaal een andere standaard.

Had dan gewoon gezegd: "Nog altijd uniek", daarmee geef je ook aan dat er incrementele verbeteringen zijn, zonder dat je voorbij gaat aan het feit dat dit toestel erg goed presteert en geen concurrenten heeft in zijn soort (binnen Europa/de VS).
en toch is er weinig gebeurd sinds de eerste versie.

na 4 generaties mag je dan best negatief zijn.
Het uiterlijk is niet heel veel veranderd, maar intern is na 4 generaties niets meer hetzelfde.
De stap van een front camera in een hoek van het scherm naar achter het scherm vindt ik overigens best groot. De frontcamera van de Fold 4 presteert ook nog eens beter dan die van de eerste generatie. De Fold 4 is in alle opzichten een volwassen, degelijke telefoon geworden. Alleen het grote scherm is uiteraard nog steeds kwetsbaarder dan een scherm van Gorilla glas, maar je kan er nu wel met je nagel overheen zonder dat je direct krassen krijgt. Inmiddels is de Fold ook waterdicht en de Fold 4 is zelfs goed bestand tegen stof, maar dat kunnen ze niet certificeren vanwege het scherm.

Ook bij andere telefoons zijn de uiterlijke verschillen tussen de verschillende generaties niet opvallend te noemen.
een deel van de veranderingen die je noemt zijn geen fold specifieke veranderingen.
en de vernaderingen die je noemt zijn vrij klein.

prijs, gewicht, dikte en wellicht accu. dat is waar aangewerkt moet worden
Meer van hetzelfde slaat op het feit dat dit model zoveel lijkt op de voorganger. Zie de eerste zin van dit artikel:
De Samsung Galaxy Z Fold4 verschilt misschien niet zoveel van zijn voorganger, de Fold3, maar toch zijn de verbeteringen van de Fold4 genoeg om voor dit nieuwe toestel te gaan.
Dus uniek is de telefoon niet, de telefoon lijkt tenslotte op zijn voorganger (de fold3). Het onderscheid tussen de fold2 en fold3 was makkelijk waarneembaar, dit is in dit geval niet zo. Daarom wordt wellicht de titel "Meer van hetzelfde" gebruikt.
Dat kan je dan bij elke smartphone review zetten, dat oen ze niet dus geen idee waarom ze dat hier wel doen.
Zie mijn reactie op @Refragmental .
Ja maar de fold 3 a 4 hebben dan een andere form factor, de maten van de fold 4 zijn anders dan die van de 3 .
Dit is een even "grote" verandering als wat apple al sind de X doet. Echter vind je bij apple dat wel genoeg en hier bij samsung niet.

Lijkt me een beetje alsof omdat dit een foldable is men meer en snellere veranderingen willen dan bij een gewone candybar type smartphone.
Maar de tweede helft van de zin "maar toch zijn de verbeteringen van de Fold4 genoeg om voor dit nieuwe toestel te gaan." suggereert dat er dus wel degelijk meerdere dingen anders zijn.

Al kan de titel deels kloppen (er zijn vast veel dingen hetzelfde), dekt het niet de stemming van het artikel.
Dus uniek is de telefoon niet, de telefoon lijkt tenslotte op zijn voorganger
Dit kan gezegd worden over zowat ieder toestel, iPhones, Galaxies, Pixels, etc.
De opvolgers hebben al 10 jaar lang enkel een beetje betere processor, beetje betere batterij, beetje betere camera, beetje groter scherm.
Gaat Tweakers nu bij iedere telefoon release zeggen "meer van hetzelfde"?
Dit doet Tweakers ook?
Iphone: reviews: Apple iPhone SE (2022) - Nieuwe wijn in oude zakken
De titel van dit artikel is letterlijk "nieuwe wijn in oude zakken". Oftewel; meer van hetzelfde.
pixel: reviews: Google Pixel 6a - Zoek de verschillen
"Zoek de verschillen".

Dit heb ik in 0.5 seconden gevonden, wellich dat ik meer voorbeelden kan aanhalen. Ik vind het gek dat daar niemand over de titel is gevallen maar hier wel. Het uiterlijk van de fold3 en fold4 is vrijwel identiek. Oftewel; zoek de verschillen, nieuwe wijn in oude zakken of meer van hetzelfde zouden naar mijn mening allemaal terecht zijn bij deze telefoon.
Edit: ik vind de titel niet alleen terecht bij deze telefoons, ik vind de titels ook terecht bij de andere telefoons.

Hetzelfde jasje gebruiken voor een nieuwe telefoon vind ik inspiratieloos en daar mag een fabrikant best op aangesproken worden. Nou hoeft een telefoon er echt niet ieder jaar nieuw uit te zien maar een beetje verandering is welkom.
Je ziet dat de hoofdtoestellen van Samsung (galaxy S), Apple (non-SE) en Google (pixel non-A) die vaker afwijken van hun voorganger. Zij het in materiaal gebruik of uiterlijk. Ik zeg bewust "vaker" want dit is niet altijd zo.
Het lijkt een patroon te zijn dat "de niet-hoofdtoestellen" van de respectievelijke fabrikanten vaker minder afwijken van hun voorganger dan de hoofdstoestellen.
Daarom denk ik dat dergelijke titels voor dit soort toestellen terecht is, ze wijken nou eenmaal (als het neerkomt op uiterlijk) niet (zoveel) af van hun voorganger.

[Reactie gewijzigd door kanvua op 5 september 2022 12:03]

Neemt niet weg dat zowel Donovan, diens manager en uiteindelijk wie publicaties released enigzins ligt te slapen. Een titel dient catchy te zijn maar tegelijkertijd dient het ook recht te doen tot het artikel. Dit is toch wel een titel die een toonaangevend product als de Fold die vrij uniek is, aardig te kort doen ondanks dat misschien de verschillen tussen de Fold 3 en Fold 4 beperkt zijn. Ik ben geen journalist maar bijvoorbeeld:

Kleine verbeteringen voor een top product.

Komt toch wel beduidend beter over, is niet onterecht en zet ook ons als lezers meer aan tot lezen. Wanneer ik zie "meer van hetzelfde" krijg ik toch direct een sterk "meh" gevoel en sla ik het misschien over.

---edit---

Is Tweakers team blijkbaar niet eens met dat hier menig tweaker deze titel wat raar vindt? Binnen 2 minuten heb ik 6 -1's plakken, dat is toch wel wat wonderbaarlijk op iets wat eerst op +2 en daarna 0 was gemodereerd.

[Reactie gewijzigd door n4m3l355 op 5 september 2022 09:17]

Je moet je minder druk maken op de ePunten die je kan krijgen. ;) Ieder comment voor een ieder weer anders vallen en nu staat het prima gemiddeld (naar mijn mening). In de forum staat topic waar je je bevindingen kan plaatsen over niet inhoudelijke zaken maar de topics zelf. O.a. de kwaliteit, titels, spelvoutjes enz.
"Meer van hetzelfde" is inderdaad misplaatst. Uiterlijk lijkt de Fold 4 alleen op de Fold 3. Toch zijn er flinke verschillen. De scharnieren zijn totaal anders en ook het "glas" van het grote scherm is anders. Die veranderingen maken dat de Fold 4 minder gevoelig is voor stof en zand. Ook een val moet minder effect hebben.
Intern hebben bijna alle onderdelen ook een upgrade gehad.
Als Fold 3 gebruiker ben ik het anders wel eens met deze titel. De 3 was al niet heel veel anders dan de 2, van 4 op 3 is dat nog erger.

Ik mis nog steeds de S pen in een silo in het toestel en de camera's van de ultra. Beetje flauwe hap dit.
Mooie review, bedankt! Ik heb me er net eentje besteld en ben echt benieuwd er naar. Volgens mij is dit de grootste smartphone revolutie in jaren.

Ook nog even meegeven: op de derde pagina (camera's) wordt in de laatste paragraaf ineens gesproken over de Flip4 ipv de Fold4. Volgens mij een foutje?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee