OnLeaks toont renders vouwbare Samsung Galaxy Z Fold4-telefoon

OnLeaks heeft renders gedeeld van de Samsung Galaxy Z Fold4. De renders van de vouwbare telefoon zijn gebaseerd op informatie die OnLeaks heeft bemachtigd. Deze laten zien dat de Z Fold4 onder meer een schermdiagonaal van 7,6" krijgt.

Het ontwerp lijkt op dat van zijn voorganger: de Z Fold3. De schermdiagonaal van de Z Fold4 zou ook 7,6" zijn. De camera aan de achterkant ziet er echter anders uit en lijkt gebaseerd te zijn op de Galaxy S22 Ultra, schrijft SmartPrix. Wat de specificaties van de camera's van de Z Fold4 zijn, is niet duidelijk. De selfiecamera zou onder het scherm komen te zitten, net als bij het vorige model.

De afmetingen van de behuizing in gesloten stand zouden 155x130x7,1mm zijn. Bij voorganger Z Fold3 is dat 158,2x128,1x6,4mm. Het nieuwe model is daarmee ietsje minder lang en wat breder, maar ook iets dikker.

Andere details, zoals de prijs en verdere technische specificaties, zijn nog niet bekend; Samsung heeft de telefoon nog niet aangekondigd. Smart Prix vermoedt dat de Z Fold4 in augustus of september wordt gepresenteerd.

Door Loïs Franx

Redacteur

11-05-2022 • 14:59

32 Linkedin

Reacties (32)

32
32
12
4
0
16
Wijzig sortering
De fold 4 alweer. Ik ben nog steeds erg benieuwd naar de duurzaamheid van deze apparaten en de meerwaarde tegenover het extra gewicht. De tijd zal het leren.
Uit ervaring met de Fold 2 is de meerwaarde van het extra grote scherm enorm. Maar het zit hem meer in de kleine dingen waar niemand over heeft. Bijv, dat je niet langer meer je mobiel moet draaien om youtube groot te hebben. Iets wat altijd irritant werkt als je rotatie gelocked is. Hetzelfde met foto's bekijken. Daar mis ik nu mijn fold heel erg.

Met de duurzaamheid. Ja ik, heb 1,5 jaar gezweerd bij dat het allemaal mee valt met de fold, dat er overdreven werd met eventuele risico's van zo'n scherm etc. Hoewel bij mij het plastic beschermlaagje net als bij vele na de eerste maand begon te bubbelen, is daar nooit iets mee aan de hand geweest.

Echter het schanier aan de achter kant, tja, schijnbaar was 1 stofje, of microsteentje dus genoeg om de gehele ervaring (naar mijn zeggen) teniet te doen. Het scherm gaat dan dus niet volledig meer open. Hoewel het in mijn geval maar een paar graden verschil was, brak dit wel enorm de ervaring.

En dan ga je kijken naar de reperatie opties. Daar is Samsung heel simpel over. Zeggen we niet. Pas als je het opstuurt kunnen we een prijsindicatie opgeven en dat is een 100% herstel. M.a.w. dat zou bijv ook betekenen dat de twee krasjes op de behuizing aan de voorkant dus ook gefixed zou worden. Als je dan kijkt dat binnenscherm vervangen 750 euro kost, wat ze waarschijnlijk dan ook gaan rekenen, tja, dan heb je een nieuwprijs voor je herstel van je telefoon. Waarschijnlijk.

Ik heb toen dus maar besloten mijn telefoon te verkopen, met duidelijke uitleg erbij van de conditie. Maar dan krijg je nog maar ~300 euro voor een 1600 euro telefoon. En als je dan rond kijkt op marktplaats, zie je genoeg voorbij komen waarbij ik dus herken dat die telefoon niet goed is uitgeklapt, waar men alsnog spreekt over zo goed als nieuw.

Nu heb ik de S22 ultra. Veel betere camera, en heel eerlijk, op die kleine frustraties na, is het ook wel weer eens fijn om geen baksteen in m'n broekzak mee te hoeven slepen.

Dus als je zou gaan voor de Fold 4, neem het dan bijv met de Samsung abonnement waarbij je verzekerd bent voor dit soort schade/reparatie. Mogelijk dat de kosten wel mee vallen voor zo'n reparatie, maar ik vermoed van niet.
Je had het gewoon via Samsung moeten indienen onder garantie. Mijn Fold 2 ging ook niet meer volledig open (99%) (ongeveer jaar in gebruik). Via de website alles beschreven en werd de volgende dag gratis opgehaald en 3 dagen later retour ontvangen. Hebben de batterij en binnen display (volledig frame inclusief scharnier en bezel, waar het grote scherm dus 1 geheel van uitmaakt) vervangen. Alles onder garantie en dus ook geen transportkosten gemaakt. Werd opgehaald/gerepareerd door Dynafix. Kwam een koerier met een speciaal koffertje waar de telefoon in ging.

Voor de duidelijkheid: ik heb de telefoon via mobiel.nl gehaald en geen Care+. Puur telefoon via Samsung website ingediend en alle gegevens ingevuld en op laten halen.

Betreft de Fold 4: gezien de Fold 3 ook al 2x 120hz heeft en camera achter het scherm, ben ik benieuwd wat nu de USP gaat zijn. Alleen een SoC bump en nieuwe cam zou ik teleurstellend vinden. Op de Fold zou S Pen support (en het liefst dat je het ook kan opbergen zoals de Note serie) echt ideaal zijn. Ik heb het nooit gehad, maar met de Fold formfactor zie ik het mij echt gebruiken op zakelijk gebied.

[Reactie gewijzigd door ASNNetworks op 11 mei 2022 23:59]

Ik heb de Z Fold 3 nu iets langer dan een half jaar. Het is me opvallend duurzaam tot nu toe, maar ze claimen ook duurzamer te zijn tov van de Fold 2. Het is zelfs een keer gevallen, niks aan de hand.

De irritaties met betreft youtube en auto rotate dat is zeker waar en is iets wat echt heerlijk is op de Fold. Ik heb een s pen hoesje (niet van Samsung zelf want dat is niks) en daarmee is het niet hebben van een s pen slot wel wat minder erg, maar zou het wel zeer op prijs stellen. Wat ik misschien nog meer op prijs zou stellen is s pen support op de voorzijde en niet alleen op het grote scherm.
Batterijduur is acceptabel maar had iets beter mogen zijn.
Toestel is imho net wat te dik en had van mij wat dunner gemogen. De z fold 4 wordt dus nog dikker als ik de tekst zo lees. Ik heb even het gewicht gedeelte over het hoofd gezien, maar ik hoop dat de z fold 4 lichter is. De z fold 3 is echt zwaar vooral als je t langer vast hebt. Ben er inmiddels aan gewend, maar dat vond ik best een omschakeling. Overigens is ie uitgeklapt erg goed in balans het gewicht en lijkt het lichter aan te voelen. Al is dat natuurlijk niet het geval.
Laatste irritatie is dat t stof hapt als een baas. Ik maak mijn toestel dagelijks even schoon met een doekje om al het stof er af te vegen.

Maar ook positieve punten voor degene die interesse hebben in een foldable. De schermen zijn super, beide 120hz en de nieuwe Fold zal dit ongetwijfeld ook hebben. S pen werkt fantastisch, under display camera. Die camera wordt veel bekritiseerd, maar in een situatie als de mijne heb ik die camera nooit nodig en is het dus fijn dat het enigszins bedekt wordt door gekleurde pixels. Het valt mij niet op dat het er is al let je daar in de eerste week wel op. Je zou kunnen beargumenteren dat je dan liever geen cam had daar, maar toch vind ik het handig om die af en toe te kunnen gebruiken, bijvoorbeeld video gesprekken.
Schakelen tussen apps werkt voor 75% vd apps naadloos, al zul je dit wel even in moeten stellen. Multitasking kan geen enkele andere smartphone beter. Dex.

Persoonlijk had ik op meer gehoopt van de z fold 4. Als het s pen support voor alle schermen + container had dan had ik eind dit jaar deze fold gewoon weer vervangen. Maar voor nu eerst maar eens kijken hoe lang dit het vol gaat houden.
Voor mensen met een Note: ik kwam van de Note en je zult merken dat veel dingen een fold beter kan, maar helaas ook veel dingen die de Note weer beter doet. Camera's zijn goed, maar niet geweldig. De Note heeft in principe 3 tot 4 jaar betere camera hardware tov de fold. S pen is al benoemd. Formaat. Als je je telefoon veel "ingeklapt" gaat gebruiken, merk je dat je dit waarschijnlijk beter op een Note had kunnen doen.
Daarentegen is het bedienen van een Z Fold met 1 hand echt veel makkelijker dan een Note.

Dus als je een Note hebt en je alle features wilt behouden, wacht dan nog maar even met een fold. Als je een smartphone zonder s pen hebt, die features niet gewend bent of gewoon mee wilt in de foldables, dan zeg ik zeker het proberen waard. De overstap van een Note viel me in het begin wel even zwaar, maar ben het inmiddels gewend en denk dat ik het lastig zal vinden weer terug te gaan naar een "breed" toestel. Ik merk ook dat door het grote scherm de s pen voor mij steeds meer een gimmick is geworden dan een tool, waar ik bij de Note regelmatig de s pen er bij pakte, gebruik ik t nu bijna nooit. Ondanks dat ik de s pen in mijn hoesje heb zitten en eenvoudig toegang ertoe heb.

Hopelijk heeft iemand iets aan deze informatie.
Wat is de reden dat je hem uiteindelijk niet hebt opgestuurd? Ik had precies hetzelfde probleem. Draadje van mijn trui was bij het scharnier naar binnen gedrongen, waardoor hij niet meer volledig opende. Toestel opgegeven bij Samsung repair, laten ophalen en binnen 2 dagen had ik een nieuw toestel (evt refurbished, maar iig zgan).

Had het toestel langer dan een jaar, dus geen gebruik gemaakt van de care+ regeling, maar onder garantie wordt het naar mijn mening fantastisch opgelost.
Ik zat heel erg te twijfelen. Vandaar had ik wat vragen gesteld aan Samsung support en rond gekeken op het web. Beiden gaven me de impressie dat bergen kom gaan kosten. Met het bedrag wat het kostte om hem op en neer te laten sturen (ik woon niet in de buurt van een samsung store) en wat ik er eventueel voor kon krijgen was voor mij een rede om de gok niet te nemen. + heb ik een telefoon nodig ivm 2fa en dat is lastig als je dagen of weken moet wachten.

Maar zou zomaar kunnen dat de koper dit wel gedaan heeft en daardoor een enorm goede deal heeft gehad, en dat is weer goed voor mijn karma punten zullen we maar zeggen.

Hoe dan ook, het vetrouwen wat ik in de vouwbare telefoon had was van 100% naar de grond gezakt. Maar wil niet zeggen dat ik in de toekomst nooit meer terug zou gaan. Foldables zijn wel erg gaaf en eindelijk wat innovative in de mobile space.
Ik heb ook een fold 2 en bij mij begint er een boog van krassen in het scherm te komen, waar ik door Reddit heen scroll met mijn duim. Het grote scherm is echt geweldig, maar er is zeker nog ruimte voor verbetering.
Bij de Z fold 2 is het scharnier inderdaad redelijk gevoelig voor stof. Vooral fijn zand kan het scharnier al doen blokkeren. Dit geld overigens niet voor alle toestellen, maar voor een aantal productiedata waarbij een scharnier van iets mindere kwaliteit is gebruikt. Reparatie valt voor die series gewoon onder de garantie.
De fold 1 en drie hebben er minder last van. Bij de Fold 1 kan je het stof er gewoon uitblazen, bij de fold 3 komt er nauwelijks stof in. Het scharnier van de fold 4 moet volledig stofdicht zijn. De Z fold 4 moet ook een IP67 certificatie krijgen.
Ik heb de fold 2 nu meer dan een jaar en ik heb er niks op aan te merken. Het gewicht is in het begin merkbaar maar je went er snel aan. In het gebruik zou ik niet anders meer willen. Het lezen van artikelen op internet is echt een grote verbetering tegenover de traditionele smartphone.
Dat klopt ja, internet browsen op de fold was echt geweldig! En heel eerlijk, het is ook wel een mobiel die veel mensen toch wel even willen zien als ze zien dat je jou scherm zomaar inklapt :*)
Fold2 hier en het is top. Enige nadeel vind ik die knaken Gorilla Victus op het buitenscherm dat snel krast.
Veel sterker verder dan de broodje aap verhalen en het binnenscherm is perfect nog.

Gewicht ? De nieuwe Fold4 weegt minder dan een Iphone 13 pro max met een hoesje.Schijnbaar is dat voor de massa geen bezwaar gezien de verkopen van de 13PM.
Ik heb nog steeds een fold 1 en nog steeds tevreden.
Het extra gewicht valt mijn niet op, de extra werkruimte wel. Zo'n minilaptopje is bijvoorbeeld heerlijk om in de trein te gebruiken. Wel jammer dat die eerste fold alergisch is voor stof en vocht. Voor buiten moet ik toch terugvallen op een tweede toestel.
Scherm heeft na vier jaar wel wat kleine krasjes opgelopen en de software loopt niet meer zo vlot als in nieuwstaat, maar verder nog steeds een prima toestel. Ik wil hem beslist niet meer kwijt, tenzij voor een nieuwer model.
Tof, ik hoop dat hij ook eens wat goedkoper wordt. Het zou tijd worden dat deze mooie techniek wat meer naar de mainstream komt. De ontwikkelkosten zullen er toch inmiddels wel een beetje uit zijn? Ik wil er wel wat meer voor betalen maar boven de 1000 is me gewoon veel te veel.

Het zou mooi zijn als deze techniek bijvoorbeeld naar de A-serie komt. Met bijv. plastic behuizing, mindere camera. Maar wel een vouwbaar scherm.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 11 mei 2022 17:10]

Zolang ze nog uniek zijn met hun foldables verwacht ik niet dat de prijs gaat veranderen. Ja, er zijn wat andere fabrikanten die foldables maken, maar niet met de kwaliteit en support die Samsung levert.

Tot die tijd kan je nog héul lang doen met je snijplank :)
Niks wordt goedkoper. Mensen houden ervan zich voor de gek te houden.
De conventionele candybar smartphone bestaat al meer als een decennium en die is niks goedkoper geworden. We zien wel budget en midrange klasses, maar de flagships blijven duur en worden NIETS goedkoper.
Beetje cynisch wellicht, maar met een Samsung A5 heb je echt veel toestel voor weinig hoor. Dat mensen altijd meer willen is wat anders.

Ik ben een poweruser dus heb graag meer rekenkracht.

Maar het gros koopt de nieuwste iPhone of Samsung S omdat het vertrouwd is. Meer dan crappy foto's op Facebook en WhatsApp delen wordt er niet op gedaan :p
Ik spreek over de flagships. Staat daar ook duidelijk vermeld.
Sure er zijn budget en midrange devices die 90% doen van een flagship.
Maar dat is de discussie niet.
Flagships (en dus geen A series Samsung) worden NIET goedkoper.
En ze zijn er al een tijdje en we zijn al een tijdje de 1000 euro voorbij.
Nu wordt een een 899 euro Google Pixel als een koopje gezien.
Zelfs de toppers van Huawei kwamen niet meer onder de 1000 en dat gold ook voor de top van Xiaomi want de 11 ultra vond je niet voor onder de 1200 euro.
Weleens gezien wat de top van Sony doet ???

Kortom, kletskoek. Zolang de mensen het betalen worden ze niet goedkoper. Ook de Folds niet.
Zo hé, rustig maar. Het zijn maar telefoons.
We moeten gewoon de waarheid vertellen en ons berusten op feiten. Een diepgaande discussie moet geen issue zijn op tweakers.
Je hebt zoiets als discussiëren en boos je zin doordrijven, haha. Discussiëren moet zeker kunnen inderdaad!
Denk dat je je aansteld. Ik forceer niks en drijf niks door.
Niemand gaat door mij nu gedwongen een toestel kopen of niet.
Mensen moeten gewoon geen ONZIN verkopen hiero, zeker niet als de feiten op tafel liggen en je gewoon kan lezen.
Je zat er gewoon naast, geeft niks maar ga dan niet flauw doen.
Denk dat je je aansteld.
Ik denk het niet en snap wel wat @FeareX bedoelt. Je berichten hierboven lezen erg aanvallend en daardoor niet fijn.

Je zult het misschien niet zo bedoelen maar als platte tekst komt het op zeker zo over.
Dat bedoel ik dus :)
Flagships niet nee, maar het is tijd dat die techniek ook naar midrange toestellen komt.
Die is er allang.
Je kunt 90% van alles op de midrange.
Alleen is storage soms wat beperkter, iets minder battery life, je mist soms wat zoom en het display is iets kleiner en wat minder.

90% van de mensen kan prima met een midrange uit de voeten zonder ook maar iets te missen.

Flagship users betalen extra veel marge voor dat kleine beetje extra, dat extra stukje design, de naam, etc.

Mensen die nu nog roepen dat er niks voor hun te krijgen is die snappen er niks van.
Vrijwel niemand heeft een flagship nodig, de meesten die hem kopen doen dat omdat ze het gewoon willen en vaak kunnen betalen.
Nee klopt, ik heb nu ook een A52s en dat gaat prima.

Maar ik zou wel graag een midrange foldable hebben. Daar ging het immres om.
Ik hoop dat die troep nog ver van ons vandaan blijft, niks mis met een normale smartphone.
Waarom een vouwbaar model ?

Om er fancy bij te lopen dat je het geld hebt ?
Een ding dat bij het minste er de brui aan geeft, lees direct kapot.
Een ding wat niks verdragen kan als stof en andere dingen in het dagelijkse leven ?

Zo n dingen zouden normaal het daglicht niet mogen zien en zeker niet wat Samsung of huawei er voor vraagt want het is geen kloten waard. Op YouTube gaat er ook zo’n filmpje rond van een YouTube r die een Samsung galaxy Flip in zijn handen heeft. Dat moet zoveel geld kosten. Dat scherm was in 2 delen gereten na dag 1 met een mooie strip plastic er tussen waar je niet kan overheen vegen. 2 onderbroken schermen met een wazige middellijn er tussen. Ik hoop echt dat deze techniek niet de volgende generatie telefoons worden want ze zijn zo voor de vuilbak. Als ik dat hier allemaal lees nog geen 1 tot 1,5 jaar oud en al stukken. Ik hoop echt op een serieuze law suit tegen dit soort bedrijven die dit soort rommel op de markt brengen. Consumenten instanties zoals test aankoop zal hier weer een vette kluif aan hebben aan binnenkomende klachten. Kwaliteit is bijzaak tegenwoordig zolang er maar geld in de la komt. Het wordt zo erg dat het product niks meer waard is. Pure troep dus.
Het is voor mij helemaal niet om er 'fancy bij te lopen'. Dat is wel het laatste waar ik een telefoon op uitzoek. Bovendien, als dit soort schermen maar mid-range toestellen komen, kosten ze ook niet meer zoveel en dan is dat argument niet meer van toepassing.

Het lijkt me gewoon super handig om een tablet in mijn broekzak mee te kunnen nemen. Voor de flip zie ik inderdaad geen voordeel maar de fold wel.

En ze gaan prima mee als je er niet lomp mee omgaat. Ik had vroeger palmpilots en psions die een zacht plastic laagje hadden dat boven het scherm 'zweefde'. Ging prima. Je moest er gewoon rekening mee houden. Geen scherpe dingen tegenaan bijvoorbeeld.

Maar maak je geen zorgen, gewone telefoons zullen er ook blijven.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 12 mei 2022 17:37]

volgens mij kloppen de maten niet.
De afmetingen van de behuizing in gesloten stand zouden 155x130x7,1mm zijn. De Z Fold 4 is 158,2x128,1x6,4mm als het toestel is opengevouwen.
er wordt gesproken dat de fold 3 wat jullie beschrijven als de gesloten stand (eerste afmeetingen).
Ik vind de Fold 3 geweldig als zakelijke telefoon, heb geen tablet meer bij mij als ik onderweg ben (had altijd een iPad Mini bij me) en dat is wel fijn. Zelf merk ik iets meer 'warping' in het scherm dan toen ik hem net in gebruik nam maar het is in het gebruik niet opvallend. Het aluminium is erg hard maar de zwarte lak is wel erg kwetsbaar, het scherm is in mijn ervaring juist minder kwetsbaar dan een glazen scherm. Bij al mijn andere Samsungs had ik vrij snel, schijnbaar spontaan, kleine beschadigingen aan het scherm. Het scherm van de Fold 3 en mijn Flip 3 die ik privé gebruik zijn nog helemaal gaaf. Ik ben wel weg voorzichtig met stof en zand aan de binnenzijde maar zeker aan de achterzijde van het scharnier.
Ik wacht op de 3 schermen als die komt
De mijne klapte opeens ook niet meer open en had haar scheurtje ter plaatse van de zogenaamde hinge in het grote binnen scherm. 2 dagen geleden issie opgehaald en vandaag geheel gerepareerd ontvangen. Alles onder garantie zonder enige verzekering. 1 jaar en 10 maanden oud. Hij is weer zo goed als nieuw.
Oorzaak van alles was de accu die was gaan uitzetten. Die hebben ze dus ook vernieuwd. Lekker man!

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee