Bij de airtime fairness-test laten we verschillende sta's tegelijk data verzenden om inzichtelijk te krijgen hoe de router de beschikbare bandbreedte over deze clients verdeelt. Hierbij zetten we verschillende combinaties van sta's in, eventueel gecombineerd met demping. Hierbij komt ook ons vierde sta in het spel, dat enkel 802.11g op 2,4GHz en 802.11a op 5,0GHz ondersteunt. Deze verouderde techniek eist een heleboel radiotijd in ruil voor maar weinig doorvoer, waarmee ze de andere sta's die de radiotijd veel efficienter benutten, onevenredig kan benadelen als de router dit sta veel zendtijd gunt.
Het beeld dat uit alle airtime fairness-tests naar voren komt, is over het algemeen evenwichtig, tenzij het sta met de legacy-protocollen om radiotijd vraagt. De test hierboven geeft dit het duidelijkst weer. De routers die in deze test negatief naar voren komen, zijn de D-Link DIR-X1860 en de Linksys MR7350. De X1860 lijkt wel elke minuut een ander sta de voorkeur te geven, door de volle bandbreedte beurtelings toe te wijzen en hierbij niets over te laten voor het andere sta. De Linksys heeft ook een duidelijke voorkeur voor sta216 in dit geval en sta215 heeft het nakijken met zijn verbinding.
Bijna alle routers wijzen het legacy-sta maar weinig bandbreedte toe, geen luxe, maar in elk geval behoudt deze iets van datadoorvoer, prima in het geval van een iot-apparaat dat bijvoorbeeld een sensorwaarde probeert te versturen. De ASUS AX53U laat wel een steekje vallen. Af en toe is er nog iets van verbinding, maar het blijft secondenlang stil met de datadoorvoer, waardoor een apparaat een time-out zou kunnen bereiken en zijn verbindingspoging staakt.