Gebruikers

Huawei WiFi AX3 quad-core

Prijs
€ 73,99
Specificaties Wi-Fi 6 (2,976Gbps) • 4-poorts switch - Bekijk alle specificaties

Huawei WiFi AX3 quad-core Review

Remkotuinhuis 4 januari 2021, laatste update op 5 januari 2021, 1.166 views Product gekocht

Huawei WiFi AX3 quad-core

Een stabiele Mesh router voor weinig geld!

Pluspunten

• Mesh functie
  • goedkoop
  • plug and play

Minpunten

• geen vpn server functie

Huawei WIFI AX3 quad-core

Een echte MESH router voor 50 euro per stuk !!Dik tevreden!!

Het werd tijd voor een nieuwe router. Een TP-Link archer C2300 aangeschaft via coolblue. 2 routers verder retour gestuurd en geld terug gekregen(de router gaf binnen 1 dag/week spontaan geen internet meer door). Via coolblue de tp-link deco set in het oog gekregen(3 mesh routers voor euro 129,- black friday deal). Na enig speurwerk moet je een online tp link account aanmaken. Niet mijn ding. Via Ibood kreeg de huawei router in beeld voor 50 euro per stuk. Naar aanleiding van het tweakers review van “SED” de gok genomen en 2 aangeschaft via IBOOD deal van de dag.

Doel: Stabiel internet, 1 wifi mesh netwerk via bedrade(powerline adapters) aansluiting, liefst een vpn server ivm domoticz, gamende pubers tevreden houden.(ik weet het; gaming moet bedraad. Is altijd beter. Ik krijg geen klachten en wil geen draden door het huis hebben)

Oude situatie: Netgear 3700 router(dd-wrt ingespoold) als hoofdrouter(begane grond), Linksys WRT54G router(dd-wrt)(2e verdieping zolder) in bridge mode verbonden via tp-link power adapter en een derde tp link adapter met wifi functie(1e etage).(de pubers gebruiken de poweline’s bedraad op hun game pc.

Na binnenkomst van de router direct aan de slag. Tot op heden kon ik geen uitgebreid manual vinden anders dan een snel gids. Afgaande op de review van SED kon je de routers draadloos verbinden via de mesh knop. Iets wat ik niet wil. Moet immers per draad en werkt het via de powerline adapters? Als eerste router 1(hoofd) uitgepakt en geconfigureerd. Dit kan via een app of via een webbrowser. Dit ging vrij gemakkelijk. De router ingesteld met de oude ssid en wachtwoord van het huidige wifi netwerk en aangesloten. De router functioneert prima. Router 2 uitgepakt. Zonder iets in te stellen de router op zolder geplaatst. Aangezet en aangesloten op de powerline adapter. Klaar. Zo eenvoudig, niks verder instellen. Plug and play! De 2e router neemt alles over van de hoofdrouter incl. inlog wachtwoord van de hoofdrouter. De hoofdrouter geeft in het GUI menu de 2e router weer. We hebben tot op heden overal wifi in huis en krijg geen klachten van mijn pubers.

Er valt aardig wat in te stellen in de router: geven vaste ip adressen, gastnetwerk(met tijdsloten), iptv setup, upnp, black/white list, wifi-timer, NAT services, ddns, dmz, parent control, NFC, speedlimit per apparaat.

M.b.t. doorvoersnelheden ga ik weinig uitspraken over doen. Die zijn voor mij van minder belang. Ik heb een 100 mbit glasvezel lijn en de routers geven dit ook door via de powerline adapter. Op zolder soms minder(80 mbit) maar de powerline adapter geeft aan geen optimale verbinding te hebben. De wifi van beide routers is goed(25 mbit door muur op 8 meter). Na 15 meter is echt wel klaar met de wifi(2 mbit). De tp-link archer c2300 was hierin beter m.b.t. afstand. Wellicht schaf ik een derde router aan welke op de 1e verdieping komt. Dan is er een nog betere dekking in het gehele huis m.b.t. internet snelheid. Echter het wifi is nu goed door het gehele huis en in de tuin.

Enige minpuntje. Hij heeft geen vpn-server functie. Dit heb ik opgelost met mijn oude netgear router in het netwerk te hangen en een port forwarding te creëren. Werkt ook prima.
Verder is de wifi gecombineerd(5 Ghz/2,4 Ghz band). De router bepaald zelf welk kanaal het beste is. Dit staat standaard aan en het bevalt goed. Je kan het ook uitzetten en zelf bepalen met welke kanaal je wilt verbinden.

Ik ben zeer tevreden over deze router. Hij is stabiel en er valt genoeg in te stellen. Voor een prijs van toen 50 euro per stuk met mesh functie vind ik de router een koopje.

Heb jij ook een Huawei WiFi AX3 quad-core?

Vraag & Aanbod

Tweakers maakt gebruik van cookies

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren