Door Willem de Moor

Redacteur

Samsung T7 Shield Review

Externe ssd die wel wat kan hebben

Tot slot

Met de T7 Shield voegt Samsung een snellere externe ssd toe aan zijn productgamma. Ze zijn dankzij het gebruik van een nieuwere generatie nand een stuk sneller dan de gewone T7 en T7 Touch, en afgezien van Thunderbolt-drives zijn de Shields de snelste externe ssd's die we getest hebben.

Bovendien zijn ze waterbestendig, dus je hoeft niet bang te zijn dat ze nat worden. Nu kun je er niet mee gaan duiken, maar een regenbui of een glas water over je bureau mogen geen risico voor je data vormen. Heb je daar geen behoefte aan, dan kun je natuurlijk altijd voor een reguliere drive kiezen, zoals de eveneens zeer rappe Transcend ESD370C. Uiteraard blijven ook de T7 en T7 Touch een optie. Die eerste is een stuk goedkoper dan de adviesprijs van de T7 Shield, en de Touch zit ertussenin qua prijs. In hoeverre een vingerafdruklezer nuttig is voor je beoogde gebruik en of dat de meerprijs waard is, is een afweging die je alleen zelf kunt maken.

Een van de voordelen van een Samsung-drive is de overwegend goede verkrijgbaarheid. Veel externe ssd's die we in de round-up van vorig jaar hebben meegenomen, zijn inmiddels niet meer verkrijgbaar, of bij slechts een enkele winkel. Dat de T7-drives bij meer dan twintig winkels verkrijgbaar zijn, doet ons vermoeden dat ook de T7 Shield nog wel een stukje in prijs zal dalen. De 1TB-T7 heeft immers ook nog altijd een adviesprijs van 170 euro, maar kost bij veel winkels vijftig euro minder.

Het is altijd lastig een award toe te kennen aan een product dat enkel een adviesprijs heeft, mede omdat de prijs uiteraard een belangrijke component voor zo'n award is. Toch durven we het wel aan de T7 Shield een Excellent-award toe te kennen. Dat doen we op basis van zijn uitstekende prestaties en de adviesprijs. Met een verwachte prijsdaling zal die award alleen maar meer verdiend zijn.

 • Samsung T7 Shield 1TB
 • Samsung T7 Shield 2TB

Getest

Samsung T7 Shield 1TB Zwart

Prijs bij publicatie: € 170,-

Vanaf € 99,-

Vergelijk prijzen

Getest

Samsung T7 Shield 2TB Zwart

Prijs bij publicatie: € 320,-

Vanaf € 169,-

Vergelijk prijzen

Bekijk alle uitvoeringen (6)

Reacties (44)

Wijzig sortering
Ik heb zelf de T7 Touch van 1 TB. prima ding.

Wat mij bevreemd aan je review is het volgende:

De T7 en de T7 touch zijn identiek aan elkaar, op een fingerprint reader na.
Waarom wijken de benchmarks zo extreem af van elkaar als je de T7 met de T7 touch vergelijkt?
De ene keer is de T7 ergens tussen de 5% >10% sneller dan de T7 Touch en de volgende keer is het andersom.

Ik heb sterk het vermoeden dat encryptie aangezet is op die T7 Touch, waardoor ie in moet leveren op lees/schrijf snelheid.

[Reactie gewijzigd door toxict op 28 april 2022 12:53]

Is de hardheid van deze behuizing nou echt getest?
Ik ben wel benieuwd of hij een val van 10 meter of 20 meter overleeft.
Ik zie dat dit niet getest is zou dit dan niet een toevoeging kunnen zijn want daar gaat het uiteindelijk om bij de behuizing?
Schattig maar het zou toch fijn zijn als ze de prioriteit voor dit formaat ext. ssd is een keer op capiciteit zouden leggen, 2TB is gewoon te weinig vandaag de dag.
2TB is gewoon te weinig vandaag de dag.
Dat is natuurlijk heel persoonlijk :) Voor het grootste deel van mijn familie en vrienden is 2TB vele malen meer dan ze totaal gebruiken, alle devices en cloudopslag meegeteld. Voor mij is 2TB te weinig, maar toch ga ik deze SSD aanschaffen. Het is een ideaal ding voor onderweg. Eenmaal thuis heb ik een 24-bay NAS, welke ik via 10Gbit koper kan gebruiken.

Vanwege het handzame formaat, de 'rugged' behuizing en USB-C aansluiting is dit een ideaal ding om in de rugzak te gooien wanneer ik ergens naar toe ga.
Voor jou misschien wel, de eerste vraag die in mij opkwam is of ze geen 512Gb (of zelfs kleinere) versie hebben...

Ik gebruik een T5 disk voor mijn muziekcollectie voor bij het draaien. De 256Gb versie die ik heb, is daarvoor al aan de grote kant. Meer is in dit geval niet beter, want de database word dan te groot en het zoeken te traag.
Ik zelf heb een 2 TB T7 en eigenlijk is die nog wat aan de krappe kant. Ik gebruik deze echter ook voor muziek maar dan m'n muziek software en alleen al mijn Native Instruments collectie is al 1.2 TB.
Dan koop je er toch meerdere? Sowieso neem je een risico om zoveel data op 1 device te zetten.
Waarom koop je dan geen m.2 enclosure met een 4tb> ssd?
Voor de meeste mensen is dit toch wel voldoende lijkt mij. Dan behoor jij niet tot de doelgroep voor dit product.
Goh, ik kom niet eens aan de 100GB, als ik Forza niet mee tel.
1 a 2 TB is voor 9/10 mensen ruim voldoende en ook de standaard momenteel. Als je meer nodig hebt dan dat heb je waarschijnlijk eerder een NAS nodig of koop je gewoon nog een erbij.
1. Zoveel grotere capaciteit SSD zijn er niet echt, ook niet met NVME
2. We zijn op Tweakers, koop eventueel een losse (NVME) SSD + behuizing (gezien de adviesprijs zal je denk ik goedkoper uitzijn)
3. Vraag en aanbod

Pricewatch:
(Externe SSD: 39 uitvoeringen 3TB> vs 407 uitvoering <2TB)
VS
(Interne SSD: 417 uitvoeringen 3TB> vs 3.275 uitvoeringen <2TB)

3. Terugkomend op de schattige maat, een normale SSD is bijna twee keer zo groot (behuizing!), dus kan meer chips bevatten
Ik zet mijn pr0n gewoon thuis op de NAS. :+
Schattig maar het zou toch fijn zijn als ze de prioriteit voor dit formaat ext. ssd is een keer op capiciteit zouden leggen, 2TB is gewoon te weinig vandaag de dag.
Voor wat te weinig dan? Het is voor het overgrote meerdendeel van de mensen denk ik ruim voldoende. Ik denk dat jij een niche geval bent met 2TB aan ruimte voor... ?
Hm... dat is er een. Ik heb weinig met al dat gemiep over die snelheidstesten... zo onvgeveer elke SSD is me snel genoeg: maar ik wil gewoon veel betrouwbare TB voor weinig geld.
Als je gaat filmen is het wat krap ja, maar daarom koop je er meerdere ;)
Een mooie oplossing voor als je bijvoorbeeld fotograaf bent of video opnames maakt buiten en veel reist.
Persoonlijk vind ik wel dat er een behoorlijke meerprijs aan zit t.o.v. een "normale" externe SSD.
Nu weet ik wel dat dit min of meer een niche product is maar het blijft vrij duur.
Ik vraag mij overigens ook af waarom ze voor een 2.5" formaat zijn gegaan en niet een M2 NVMe SSD die veel kleiner is en ongeveer net zo veel kost.
Ik heb zojuist 2 stuks 2 TB Samsung EVO Plus NVMe PCIe x4 3.0 SSD's gekocht om mijn gaming storage uit te breiden (ik heb nu 2 x 512 GB) en die kosten ongeveer even veel als 2 TB Samsung EVO 970 SATA SSD's en voor een externe SSD zullen ze ongetwijfeld een goedkoper model dan de 970 gebruiken dus vandaar dat ik dit een vreemde keuze vind zowel qua formaat als kosten.
Het is geen standaard 2'5". Ik heb zelf een T5, die degelijk een stuk(je) kleine is dan een 2'5" SSD. Even maten vergeleken:

Samsung EVO 2'5"
Breedte 69.8 mm
Diepte 100 mm
Gewicht 46 gram
Hoogte 6.8 mm

Samsung T7 schield
Breedte 59 mm
Diepte 88 mm
Gewicht 98 gram
Hoogte 13 mm

Samsung T5
Breedte 57,3 mm
Diepte 74 mm
Gewicht 51 gram
Hoogte 10,5 mm

Verder zal een NVMe extern aangesloten niet snel zijn, gezien het limiet van data 10-20GB. Thunderbold is nog niet mainstream en zelf die behuizing zijn duur.

Je levert bij een 970 al 2/3 GB snelheid in, gemeten vanuit een 10GB behuizing.

Ik vermoed dat dus deze SSD langzamere chips gebruikt, soort vergelijkbaar met sata SSDs. Dit lijkt me goedkoper dan 1/2 GB of meer snelheid inleveren (PCI 3.0 NVMe).

[Reactie gewijzigd door m.z op 26 april 2022 19:08]

Ah bedankt, ik zat naar het formaat te kijken en het ziet er van buiten uit als een 2.5". Ik vind het nog steeds een vreemde beslissing om dit apparaat dergelijke dimensies te geven.

Ik wilde overigens niet suggereren dat er een PCIe M2 SSD ingestopt dient te worden, het zou qua snelheid en kostenplaatje natuurlijk het goedkoopst zijn om er een SATA M2 kaart in te plaatsen en excess SATA SSD chipsets te gebruiken hiervoor aangezien het toch om een niche product gaat en deze nooit in grote aantallen verkocht zullen worden of SATA M2 SSD's die ze nog hebben liggen die ze anders toch nooit kwijt zullen raken.
Geen probleem, melde het ook deels omdat ik zag dat meerdere de vergelijking maken.

Sata M2 lijkt me ook een goede optie, maar dan zou ook graag ook willen zien dat de prijs daalt.

Enja, grof gezegd zal op deze site dan vrij snel zeggen, koop een externe behuizing en stop een M2 SATA of trager M2 in.
Kan deze ook beter tegen de warmte? Ik verklaar: veel mensen gebruiken een T7 in hun Tesla voor opnames van hun cams. Normaal gaat dat op een USB stick die in het handschoenkasje in een USB slot zit. Natuurlijk kan het daar behoorlijk warm worden, en daarom is een goede weerstand tegen warmte een behoorlijke pro. Zou iemand dit weten?
Dit staat in de handleiding/installation guide, maar geldt voor de "standaard" T7:

Samsung T7 (standaard)
Use in Appropriate Temperature and Humidity
Use the product in appropriate environment: temperature between 5°C - 35°C and
humidity between 10 - 80%.
Bron: (install guide, pagina 22, alinia 2) https://www.samsung.com/u.../product/t7-series-500gb/

Samsung T7 shield

Aangegeven in het tabel:
Samsung Portable SSD T7 Shield productspecificaties

Samsung Portable SSD T7 Shield
Temperature Operating
(Case Temperature) 0°C to 60°C 7
Non-Operating -40°C to 85
Bron: https://news.samsung.com/...-robuuste-en-duurzame-ssd
(Niet de eerste keer dat een Samsung product wordt aangekondigd/te koop is, maar geen ondersteuningspagina aan gekoppeld is, voor downloads/manual. Zowel US, UK als NL)

Wat ook in deze review is aangegeven:
IP65 rated
The T7 Shield is IP65 rated for water resistance to rain. It also has dust and crush resistance. In addition, Samsung has given the T7 Shield strengthened drop resistance up to 9.8 feet. The device has an aluminum body with low heat conductivity rubber textured exterior for maximum protection. The T7 Shield can operate in an extreme range of temperatures from -40°C to 85°C. Also, Samsung has fitted all of this into a lightweight, portable SSD that’s about the size of a business card.
Bron: https://www.videomaker.co...e-portable-t7-shield-ssd/

EDIT: specs bijgewerkt, was voor T7 + specs T7 shield toegevoegd + qoute review

[Reactie gewijzigd door m.z op 27 april 2022 09:59]

Top! Bedankt hiervoor! :)
Heb zelf een T7 SSD en herken me totaal niet in het beeld wat je schetst. Het levert prima snelheid.
Heb zelf een t7 en werkt net zo goed in real time als met benchmarks
Die ssd weet echt niet of jij aan het benchmarken bent of niet.
T5 hier en met een davinci 4k op 3:1 filmen gaat goed. Ook data overdracht lijkt gewoon richting 550 te gaan.
Minpunten - Rubber is stofmagneet
Gelukkig is deze waterdicht, dus spoel je hem zo af :+
Gewoon in de vaatwasser :+
Wel in een van Samsung hè! (misschien verloopt je garantie als je dat niet in een Samsung vaatwasser doet) :+
Nee hij is kortdurend splash proof.

Voor echt helemaal waterdicht had de device een hogere IPx rating nodig gehad zoals een IP67 rating.
Ik mis alle grafieken?
Al jaren lang fan van de Samsung T3, T5 en inmiddels T7.

Qua prijs en kwaliteit verhouding ideaal voor onderweg en zelfs lange tijd gebruikt als Bootable OS.
@HKS-Skyline
Aangezien dit een samsung product is geloof ik nu niets meer van de benchmarks.
Begrijpelijk, maar dit lijkt me eerste moment niet logisch. Waarom? Nou een SSD is vaak puur hardware en wordt met onafhankelijke software getest. De tv's en telefoons worden softwarematig gemanipuleerd. Vooralsnog is soortgelijke mogelijk, maar zal verwachten dat dit Samsung software en (bewust) een setting zoals rapid start wordt ingeschakeld.

Al zie ik kans klein en zal zeker shoftig zijn, maar hardwarematige manipulatie

[Reactie gewijzigd door m.z op 26 april 2022 18:43]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee