×

Help Tweakers weer winnen!

Tweakers is dit jaar weer genomineerd voor beste nieuwssite, beste prijsvergelijker en beste community! Laten we ervoor zorgen dat heel Nederland weet dat Tweakers de beste website is. Stem op Tweakers en maak kans op mooie prijzen!

Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Review door de redactie

Door Chris Broesder - Redacteur mobile 8 mei 2017

De Moto G5 Plus doet het op veel fronten beter dan de Moto G5. Hoewel de Moto G5 al een goede prijs-kwaliteitverhouding heeft, is de tachtig euro die je extra uitgeeft voor de Moto G5 Plus het wat ons betreft waard. Je krijgt voor dat geld het dubbele opslaggeheugen, een aanmerkelijk betere camera, een betere accuduur, een kortere laadtijd, snellere hardware en een degelijkere behuizing, hoewel de accu bij de G5 Plus niet te verwisselen is. Het hele pakket van de Moto G5 Plus voelt goed aan, omdat hij op bijna elk vlak bovengemiddeld scoort voor zijn prijsklasse. Voldoende uitbreidingsmogelijkheden, een overzichtelijke interface, een snelle en handige vingerafdrukscanner, en een schone Android-versie met handige extra's doen de rest en maken van dit toestel de beste goedkope middenklasser van het moment. Lees verder »

Lees de uitgebreide review en reacties

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
9
Score: 4
9
Score: 3
0
Score: 2
0
Score: 1
0

Motorola Moto G5 Plus Zilver

Nog geen 280 euro en je krijgt er de camerasensor van de Samsung Galaxy S7 bij. Snel, krachtig genoeg, en de beste budget camera in het segment. De G5 Plus laat het op weinig vlakken echt afweten en is voor de liefhebber van 'budget' smartphones dan een hele dikke kanshebber.

Pluspunten

  • Voor dit prijssegment een erg goede camera met dual-pixel autofocus
  • Snel en zeer stabiel tijdens dagelijks gebruik
  • Een nieuw aluminium jasje
  • Laadt snel op
  • Een zeer prima 5,2" 1080p IPS scherm welke ook helder kan
  • Hoog performance/prijs ratio
  • Snelle en betrouwbare vingerafdrukscanner

Minpunten

  • Slechts 1 mono speaker (welke dan weer niet slecht is, maar ook niet indrukwekkend)
  • Is misschien wat log gebouwd anno 2017
  • Micro-USB aansluiting i.p.v. Type-C
  • Geen notificatie LED (wel Moto-display)

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 5
Accuduur Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 5
Design Score: 4
Scherm Score: 5
Featureset Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 5

+1
jodocus2 6 augustus 2017

Motorola Moto G5 Plus Goud (Product gekocht)

Heeft veel kwaliteit voor een relatief lage prijs

Pluspunten

  • Solide gebouwde smartphone
  • Bied veel voor weinig geld

Minpunten

  • Geen kompas

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Gebruiksgemak Score: 4
Accuduur Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 3
Design Score: 3
Scherm Score: 4
Featureset Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Prijs Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4

+1
devino 7 april 2017

Motorola Moto G5 Plus Zilver

Nog niet lang in bezit (sinds vanmiddag) dus nog niet veel ervaring, maar eerste ervaringen zijn positief. Review zal daarom later aangevuld worden

Pluspunten

  • dual sim EN sd-card

Minpunten

  • hoekige rand rondom scherm

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Scherm Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Prijs Score: 4

madvillain10 17 juni 2017

Motorola Moto G5 Plus Zilver (Product gekocht)

Uitstekende telefoon voor deze prijs. Een razendsnel ding met een erg mooi scherm. Ook de camera is van een prima kwaliteit. Kortom: een toestel waar je weer enkele jaren mee vooruit kunt.

Pluspunten

  • Snel
  • Mooi scherm
  • Camera
  • Accu

Minpunten

  • Camera steekt uit (op te lossen met een cover)
  • VoorgeÔnstalleerde software

Eindoordeel

Score: 5
mokumsgabbertje 7 juni 2017

Motorola Moto G5 Plus Zilver

toppertje, nu sinds 2 weken in mijn bezit en aangenaam verrast,een knops navigatie is top,accu duur is ruim 2 dagen,snel soepel werkend toestel zonder bloatware voor een zeer schappelijke prijs,klasse gedaan moto/lenovo!!

Pluspunten

  • snellader mee geleverd
  • een knops navigatie
  • schone android versie zonder bloatware
  • accu duur
  • 2 sim kaarten en een geheugenkaart passen er in

Minpunten

  • camera steekt uit maar is op te lossen met hoesje/cover

Eindoordeel

Score: 5
henkebek 30 mei 2017

Motorola Moto G5 Plus Zilver

Goede middenklasser die helaas wel vrij lelijk is. Kun je daar doorheen kijken en maak je vooral buiten foto's dan heb je hier een heel goede koop aan.

Pluspunten

  • Goede camera (buiten)
  • Accuduur & snelladen
  • Vlotte en vloeiende interface
  • Cleane versie van Android

Minpunten

  • Groot toestel voor schermformaat (grote bezels)
  • Lelijke vormgeving

Eindoordeel

Score: 4
hbt68 28 mei 2017

Motorola Moto G5 Plus Goud

Twee mensen deze 5g plus kado gedaan. snel, goede camera, 2x sim en SD. Mis USB-c juist niet makkelijk, daar deze mensen op alles nog micro usb hebben, laad snel genoeg Met een silicon hoesje steekt camera niet meer uit en is toestel nog dun en goed vast te houden.

Pluspunten

  • micro usb
  • scherm
  • scanner
  • swivel voor camera access
  • niet te klein of te groot, 5.2"

Minpunten

  • laatje sim, sd stroef en schijnt soms geblokkert te worden door losse simsim

Eindoordeel

Score: 4
eerst 26 mei 2017

Motorola Moto G5 Plus Zilver

Zeer veel waar voor je geld indien je een goede degelijke telefoon zoekt geschikt voor relatief grote handen. Standaard Nougat is stabiel en snel. Kom vanaf een Sony X1 compact. Waardeer met name het grotere display, vingerafdruksensor en de nieuwe functies van Nougat.

Pluspunten

  • Vingerafdruksensor snel en betrouwbaar.
  • Beeldscherm (goede LCD).
  • Camera, met name rear, is hoogvlieger.
  • Zuinige goede hardware.
  • Dual sim (dual standby) met vele voorkeursopties voor efficiŽnt dagelijks gebruik.
  • Natuurlijk licht van flitser/flashlight.

Minpunten

  • Veel Apps standaard van Google, echter is uit te zetten voor een wat meer Privacy bewust leven.
  • Optie om met veegbewegingen op vingerafdruksensor 'terug' en 'app switch' te bedienen is even wennen.
  • Monospeaker okť, niet geweldig.
  • Beschermhoesje vrijwel verplicht om uitstekende camerasensor te beschermen.

Eindoordeel

Score: 5
Unveiled 26 mei 2017

Motorola Moto G5 Plus Zilver

Ideale telefoon als je nagaat wat je voor de prijs krijgt. Daarnaast heeft Motorola slimme toevoegingen in de Moto-app zitten.

Pluspunten

  • Prijs:kwaliteit verhouding is uitstekend
  • Goede camera
  • Dualsim ťn micro-SD slot

Minpunten

  • De lader valt fors uit
  • Camera steekt uit, maar meestal gebruik je toch een cover
  • Geen notificatie-ledje

Eindoordeel

Score: 5
Z0di4k 19 mei 2017

Motorola Moto G5 Plus Zilver

Ik kom van een htc one s af. Geen echte grote nadelen. De accu doe ik zo twee drie dagen mee, maar gebruik hem ook niet superintensief. Camera is een feest, wat een goede kwaliteit foto's. Erg blij dat ik me niet heb laten verleiden een duurdere telefoon te kopen.

Pluspunten

  • Accu
  • Camera
  • Snel
  • Vingerafdrukscanner icm snel starten apps
  • NFC

Minpunten

  • Groter formaat dan gedacht.
  • Stock-android maar nog teveel onnodige android apps
  • Bezels
  • Geen usb-c
  • Geen wifi ac
  • Niet de nieuwste android versie (7.1)

Eindoordeel

Score: 4
pedro y carlita 13 mei 2017

Motorola Moto G5 Plus Goud

Geweldige telefoon. Kwaliteit voor een zeer redelijke prijs.

Pluspunten

  • Scherm
  • Bediening
  • Mogelijkheden
  • Vingerafdrukscanner werkt perfect

Minpunten

  • Accuduur

Eindoordeel

Score: 5
JdeV246 11 mei 2017

Motorola Moto G5 Plus Zilver

Goeie budget telefoon, met een premium gevoel. Telefoon werd (misschien eenmalig) heet met een Youtube livestream. Overall is het een uitstekende telefoon voor de prijsklasse. Qua batterijverbruik: ik persoonlijk kom er gewoon de dag mee door. Helemaal gezien het feit dat het een (bijna) stock android betreft. Kortom: aanrader.

Pluspunten

  • Hoge kwaliteit
  • NFC-chip
  • Snel
  • Standaard 32GB opslag
  • Vingerafdrukscanner
  • Stock Android
  • turbocharge

Minpunten

  • 'Uit'-stekende Camera

Eindoordeel

Score: 5
Hgschouten 3 mei 2017

Motorola Moto G5 Plus Goud

Ik heb de G5+ gekocht voor 275 euro en hij is zijn geld dubbel en dwars waard. Ik had hiervoor de G4+.

Pluspunten

  • Zeer goede kwaliteit
  • Zeer snel
  • Maakt mooie foto,s

Minpunten

  • Nog niet gevonden

Eindoordeel

Score: 5
Anton-Jan 24 april 2017

Motorola Moto G5 Plus Zilver

Goed product voor een lage prijs, wat mij betreft voorlopig een goede opvolger voor mijn LG Nexus 5

Pluspunten

  • Bouwkwaliteit
  • Prijs
  • NFC
  • Camera
  • Kale Android

Minpunten

  • Camera steekt uit
  • Vingerafdrukscanner niet op een handige plek
  • Vraag is of er regelmatig updates komen

Eindoordeel

Score: 4
masterkm65 16 april 2017

Motorola Moto G5 Plus Zilver

Moto G5 Plus is een uitstekende telefoon die zijn prijs meer dan waard is. Mooie afwerking van de behuizing, prachtig scherm en goed werkende vingerafdrukscan.

Pluspunten

  • Vingerafdrukscan
  • Navigeren met de vingerafdrukscan
  • NFC
  • Hoge kwaliteit afwerking
  • Turbo Charge
  • Batterij
  • Geen bloatware

Minpunten

  • Speaker geluid
  • Maximale helderheid
  • Weinig foto/camera functies

Eindoordeel

Score: 5
Gopher 14 april 2017

Motorola Moto G5 Plus Zilver

Prachtige telefoon voor het bedrag. Echter wist ik mijn simkaart als een idioot verkeerd te knippen (lees snijden met keukenmes) en moest mijne terug voor reparatie. Zal de rekening wel zien binnenkomen. Helaas niet geschikt voor zelfstandig onderhoud wat dat betreft zou ik de Plus niet aanraden maar de G5;

Pluspunten

  • Scherm helderheid
  • Accuduur
  • prijs
  • Semi Stock Android
  • looks (prijs kwaliteit)
  • Camera voor budget telefoon best ok

Minpunten

  • Kannieopenmakennie
  • pielen met papiertjes red geen simkaart

Eindoordeel

Score: 4
larsdek 12 april 2017

Motorola Moto G5 Plus Zilver

Goede telefoon voor zacht prijsje. (238,- incl 1 maand abbo) vingerafdruk is snel. inclusief 2 jaar onbeperkt Google Photo op orginele kwaliteit. Mogelijkheid om startscherm in landscape te draaien. Vingerafdrukscanner als homeknop gebruiken. Zeker het extra geld waard ten opzichte van de Moto G5! = quickcharger, +16gb, NFC en +camera

Pluspunten

  • 2 simkaarten EN SDkaart
  • quickcharger inclusief
  • bijna stock-android
  • Vingerafdrukscanner
  • NFC
  • 3,5mm Mini-jack

Minpunten

  • 1 speaker voor al het geluid
  • geen verwisselbare accu
  • geen kompas
  • camera

Eindoordeel

Score: 4
De Ingenieur 8 april 2017

Motorola Moto G5 Plus Zilver

Er is weinig vergelijkbaars op een zelfde prijs/kwaliteit score te vinden. Ik ben zelf een liefhebber van het 4,5" formaat, maar daar is op dit moment geen waardig alternatief voor te vinden. Redelijk standaard android, snel, goede camera en ruime opslag

Pluspunten

  • Prijs
  • Turbocharging
  • Camera
  • snelheid
  • Dualsim en sd kaart

Minpunten

  • geen draadloos opladen
  • formaat
  • gladde achterkant (glijden)

Eindoordeel

Score: 4
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Motorola Moto G5 Plus?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone X Google Pixel 2 XL LG W7 Samsung Galaxy S8 Google Pixel 2 Sony Bravia A1 OLED Microsoft Xbox One X Apple iPhone 8

© 1998 - 2017 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Hardware.Info de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True

*