Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Review door de redactie

Door Tomas Hochstenbach - Redacteur 5 november 2020

AMD Ryzen 5 5600X, Ryzen 7 5800X, Ryzen 9 5900X en 5950X

De AMD Ryzen 9 5900X is een high-end model binnen de Ryzen 5000-serie, waarmee AMD zijn blauwe concurrent op vrijwel elk vlak het nakijken geeft. De Core i9 10900K wordt ruim verslagen in games. Door de prijsverhoging zijn de nieuwe Ryzens (nog) niet zo'n prijs-prestatiemonster als de voorgaande generatie. Zéér goed presterende processors zijn het echter wel. Lees verder »

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 5
Score: 5
16
Score: 4
1
Score: 3
1
Score: 2
0
Score: 1
0
+1
schietdammer 14 juli 2021 Product gekocht

AMD Ryzen 9 5900X Boxed

Volwassen / zeer stabiel / kwalitatief hoog / fucking snel / topproduct. Eco mode in bios -8% prestatiets -30% stroomverbuik 150watt ipv 213watt voor het systeem under load https://www.computerbase.de/2020-11/amd-ryzen-5000-test/6/#diagramm-test-leistungsaufnahme-volllast-windows-10-cb-r20-mc-steckdose

Pluspunten

  • in eco mode zeer zuinig

Minpunten

  • klote dat amd de 5900(=native eco mode) alleen als oem verkoopt

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 5
Warmteproductie Score: 5

+1
Drakenei 8 mei 2021 Product gekocht

AMD Ryzen 9 5900X Boxed

Was ten tijde van aanschaf 100 duurder dan de 5800X en de 5950X was weer 270 meer, dus beste value. Scoort na wat tuning met een middelmatige luchtkoeler (Mugen 5) 9047 in CineBench R20, 23263 in R23 en is ook nog eens niet te onderscheiden van de 5950X in games.

Pluspunten

  • Beste value voor productie
  • Snelste gaming CPU
  • Gaat snel op luchtkoeling

Minpunten

  • Vrij prijzig, maar dan heb je ook wat

Eindoordeel

Score: 5

0
Aristodeimos 18 mei 2021 Product gekocht

AMD Ryzen 9 5900X Boxed

Beest van een processor, waarmee AMD de prestatiekroon nu ook op het 'normale' desktop platform overneemt van Intel. Helaas is het mijn vierde ervaring met een defecte nieuwe Ryzen processor als systeembouwer sinds de 3000 serie. Absoluut een aanrader, maar wel met een paar kanttekeningen.

Pluspunten

  • Razend snel
  • 12 cores 24 threads voor het 'normale' desktop platform
  • ~75 °C bij 100% belasting met Freezer 50

Minpunten

  • DOA
  • QA / Service afhandeling door AMD
  • 100 Euro duurder dan vorige 12c/24th CPU van AMD
  • Stabiliteit AMD platform
  • Hoge idle temps (60+)

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 1
Featureset Score: 4
Warmteproductie Score: 2

0
PCJoost 15 oktober 2021 Product gekocht

AMD Ryzen 9 5900X Boxed

Wat een monster chip. Clockt 4.95ghz ingame met PBO/CO instellingen en haalt op 185w +/- 23458 Cinebench 23. Singletread 685 op cpu-z

Pluspunten

  • 5900x
  • Clocks
  • Temps

Minpunten

  • Is de prijs een minpunt????
  • Nope
  • I guess stock settings

Eindoordeel

Score: 5

Tommetjuh1989 1 februari 2022 Product gekocht

AMD Ryzen 9 5900X Boxed

Urenlang speel plezier als je van benchmarken en tweaken houdt. Er valt met PBO 2.0 en curve optimizer, heel veel te behalen. Zowel in performance als in hoe warm ie wordt.

Pluspunten

  • PBO 2.0
  • Curve optimizer
  • Undervolten -> koeler
  • Stresstest kwam niet boven 70 graden uit
  • Lucky silicon, boost naar 5143MHz op de EFFECTIVE cores
  • Ryzen master maakt het makkelijk om snelle aanpassingen te doen zonder de hele tijd opnieuw op te hoeven starten

Minpunten

  • Voor mezelf kan ik er geen vinden
  • Voor gemiddelde gebruiker wellicht andere betere opties

Eindoordeel

Score: 5
janvandenhoorn 24 november 2021 Product gekocht

AMD Ryzen 9 5900X Boxed

Deze CPU gebruikt in een workstation voor een vriend van me. Ontzettend snelle CPU die redelijk efficiënt is. Wel raad ik een goede koeler aan. Zelfs met een 360AIO van Corsair wordt deze CPU nog redelijk warm (75C+) onder full load. Door te undervolten worden de temps wel wat lager.

Pluspunten

  • Ontzettend snelle CPU
  • Efficiënt, relatief laag verbruik

Minpunten

  • Prijzig
  • idle temps zijn hoog

Eindoordeel

Score: 5
senna2301 31 oktober 2021 Product gekocht

AMD Ryzen 9 5900X Boxed

Geweldige processor zeker als je upgrade van een I7 4790. Gekocht toen deze rond de 650 zat. Toen een beetje aan de dure kant maar ik heb er tot nu toe geen spijt van. AMD wordt ook steeds beter met hun drivers.

Pluspunten

  • behoorlijk snel
  • 12 Cores
  • Amd

Minpunten

  • Vaak zijn de 12 Cores een beetje overdreven op het moent
  • Behoorlijke prijs

Eindoordeel

Score: 4
orientwizard 25 oktober 2021 Product gekocht

AMD Ryzen 9 5900X Boxed

Prima cpu wel wat aan de dure kant maar een grote verbetering ten opzichte van de vorige generatie.

Pluspunten

  • Snel
  • Grote verbetering t.o.v. De vorige generatie

Minpunten

  • Duur

Eindoordeel

Score: 5
DennisH82 9 september 2021 Hands-on

AMD Ryzen 9 5900X Boxed

Aantal systemen met deze cpu gebouwd, zeer snel, hele goede prestaties, vooral photoshop toepassingen, maar ook gaming, wel wat hoge idle temperatuur, rond de 50 graden met Dark Rock Pro 4, andere systemen bleven stuk koeler met waterkoeling (Arctic Freezer II 360mm) prijs is hoog, maar heb je ook wat

Pluspunten

  • Zeer snel, hele goede prestaties
  • Efficient
  • Prijs (in vergelijking met Intel)

Minpunten

  • idle temperatuur (luchtkoeler)
  • Prijs
Marks0ndra 7 augustus 2021 Product gekocht

AMD Ryzen 9 5900X Boxed

Zoals verwacht een zeer goede CPU. Een echte aanrader!

Pluspunten

  • Geweldige Performance
  • Efficiënt
  • Compatible met Socket AM4

Minpunten

  • Geen Cooler
  • Prijs

Eindoordeel

Score: 5
Sanne(man) 29 juni 2021 Product gekocht

AMD Ryzen 9 5900X Boxed

ging van 3600x naar 5900x en moet zeggen dat 12 cores waarschijnlijk niet allemaal benut worden, maar desondanks merk ik wel een aantal verschillen. Gebruik een Corsair H115i Pro koeler met Thermal grizzly kryonaut roze koelpasta.

Pluspunten

  • 70 graden stock settings
  • pbo2
  • snel
  • veel tweak mogelijkheden

Minpunten

  • veel instellingen om te tweaken
  • grote doos voor een klein processor

Eindoordeel

Score: 5
MarkBlokpoel 12 mei 2021 Product gekocht

AMD Ryzen 9 5900X Boxed

Prijs was iets gezakt en toch maar gekocht in deze dure tijd. Voor mijn Linux workstation. Fijn om zoveel cores te hebben voor parallelle berekeningen.

Pluspunten

  • Veel cores
  • Makkelijke OC (icm Gigabyte Mobo)
  • Goed te koelen (met Noctua)

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
SymbionTT 10 mei 2021 Product gekocht

AMD Ryzen 9 5900X Boxed

Als ik de reviews goed interpreteer krijg je veel prestaties tegen goed stroomverbruik.. Vergeet dat niet mee te rekenen als je meer moet neertellen voor een processor. Ik heb geen klachten. Ik zal deze review bijhouden om bijzonderheden te melden.

Pluspunten

  • Cores
  • Prestaties
  • Stroomverbruik

Minpunten

  • Hoge prijs begin mei 2021

Eindoordeel

Score: 5
debeer 8 mei 2021 Product gekocht

AMD Ryzen 9 5900X Boxed

Afscheid genomen van mijn 7700K en deze snelheidsduivel aangeschaft. Alles is nu toch echt wel een stuk rapper geworden:)

Pluspunten

  • retesnel
  • redelijk lage temperaturen met Noctua NH-D15 chromax.black (35C idle)

Minpunten

  • prijs? € 599

Eindoordeel

Score: 5
Wezz1988NL.NL 7 mei 2021 Product gekocht

AMD Ryzen 9 5900X Boxed

zeer krachtige processor met een goede under volt en de juiste bios settings en geheugen heb ik het voor elkaar gekregen om somigen cores op 5 ghz te krijgen soms 5.1 daar bij is de infinity cash ook heel belangrijk de mijne draait op 1866.8 mhz

Pluspunten

  • Hoge Kwaliteit
  • Snel
  • Duurzaaam

Minpunten

  • het is best een klus om het goed af te stellen

Eindoordeel

Score: 5
Swabbie 15 januari 2021 Product gekocht

AMD Ryzen 9 5900X Boxed

Komend van een prima werkende 7700k is dit toch echt een wereld van verschil. Wordt een stuk minder heet en zowel mijn workload als game prestaties zijn enorm de lucht in geschoten. Is nog een stuk zuiniger ook.

Pluspunten

  • Komt tijdens stresstest niet boven de 75 graden
  • Met een all core -10 undervolt + pbo v2 boost hij op meerdere cores naar 5.1 Ghz
  • Single core performance uitmuntend
  • FPS boost in al mijn games

Minpunten

  • Prijs vergeleken met vorige generatie
  • Verkrijgbaarheid

Eindoordeel

Score: 5
BJD1997 15 januari 2021 Product gekocht

AMD Ryzen 9 5900X Boxed

Zeer rappe CPU met 12 cores en 24 threads heb je niet snel een tekort aan rekenkracht. Dit is mijn eerste desktop CPU sinds 2010 maar ook de laptops die ik in de tussentijd had komen niet eens in de buurt. Ook sneller dan vele Intel Xeon's (socket 2011-3)

Pluspunten

  • Goed voor lokaal VM's draaien
  • Goede single en multicore prestaties
  • Zuinig
  • Blijft redelijk koel.

Minpunten

  • Verkrijgbaarheid

Eindoordeel

Score: 5
Bryan de Roo 18 december 2020 Product gekocht

AMD Ryzen 9 5900X Boxed

Geweldig product. Retesnel, en blijft vrij koel voor de core count, en clock speeds. Goede value ondanks dat de MSRP 50$ hoger is dan vorige gen. Zeker een aanrader, zeker voor productivity workloads etc.

Pluspunten

  • Snel
  • Goede kwaliteit
  • Goede prijs/Kwaliteit verhouding
  • Lage temperaturen

Minpunten

  • Geen meegeleverde koeler, maar een eigen koeler zal altijd beter zijn dus niet echt een minpunt.

Eindoordeel

Score: 5
Highlow9 14 december 2020 Product gekocht

AMD Ryzen 9 5900X Boxed

Erg snelle CPU met een hoge efficiëntie en een goede prijs (iets slechter dan vorige generatie). Zeer goede upgrade voor bestaande Ryzen PCs maar ivm de komst van DDR5 (en dus waarschijnlijk een nieuw platform) kan het zo zijn dat deze PC niet goed upgradebaar is(dit is natuurlijk speculatie).

Pluspunten

  • Snel (zowel single core als totaal)
  • Relatief efficient en koel
  • Goedkoop (bij MRSP)
  • Goede upgrade voor bestaande PCs

Minpunten

  • Slechtere prijs/kwaliteit dan de vorige generatie
  • Slecht toekomstig upgrade pad

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een AMD Ryzen 9 5900X?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True