Gemiddelde gebruikersscore
Ik heb deze laptop ruim 2,5 jaar geleden aangeschaft voor mijn studie. In deze 2,5 jaar heb ik de laptop gemiddeld zo'n 4-5 uur op een dag gebruik maar alles functioneert nog steeds naar behoren. Naast school gebruik ik hem thuis ook om te gamen en dit werkt prima!
Even een review van mijn N56VZ-S4035V-NL. Over het algemeen zeer tevreden. Een paar kanttekeningen
Bouwkwaliteteit
De bouwkwaliteit is vrij goed, maar kan niet tippen aan mijn oude XPS m1530 van Dell. Daarvan zijn de scharnieren, klepjes en - niet te vergeten - het toetsenbord net wat robuuster. Ook het aluminium en plastic is wel wat dikker. Dat neemt niet weg dat de Asus - zeker in vergelijking met het huidige aanbod - niet slecht aanvoelt. Het toetsenbord (zonder verlichting) typt lekker weg. Echt HEEL VEEL beter dan het flimsy en verende toetsenbord van de n55.
Over de touchpad heb ik veel problemen gehoord. Die zou niet goed in de behuizing zitten. Bij mij is dat geen probleem. Het werkt ook naar behoren. Het ontbreken van...
Ik was op zoek naar een lapop ter vervanging van mijn Dell M1530 (waar ik een SSD ingezet had en nog erg tevreden over was, maar helaas, hij ging kapot). Ik vind design belangrijk, en het moest qua prestaties een top apparaat zijn. Meer overwegingen in mijn aankoopadvies-topic: http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1546001. Ik ben uiteindelijk voor deze N56VZ-S4195H gegaan. Als je deze ook wilt, let op, hij is alleen bij een beperkt aantal winkels (Paradigit, Computerland, ..) te krijgen. De S4195H heeft 8GB geheugen, er zijn erg veel versies van de N56 die allemaal wat verschillen in specificatie (er staan 18 versies in de pricewatch). Keuze is goed natuurlijk, maar persoonlijk vind ik het behoorlijk triest dat er...
Had deze laptop al een tijdje op het oog vanwege de goede specificaties. Een i7-3630 processor met een Nvidea 650m videokaart geven de performance die ik nodig heb voor mijn dagelijkse activiteiten. De laptop is dan ook zeker snel te noemen. Opstarten (van volledig uit naar volledig opgestart) duurt nog geen 20 seconden. In deze laptop word standaard een 7200 rpm hdd meegeleverd. Dus deze opstarttijd zonder ssd is bijzonder goed.
Ook het design van de laptop is ook goed doordacht. Het toetsenbord is volledig ge-integreert in de behuizing en de gaatjes waardoor het geluid van de speakers komt lopen daarin door.
Er word een externe subwoofer meegeleverd. Dit levert i.c.m. de ingebouwde speaker goed geluid. Ook zonder subwoofer staan mensen...
Als aankomend student was ik op zoek naar een laptop die ik zowel voor studie als voor een potje gamen kon gebruiken. Mijn oog viel op de Asus N56VZ S4022v, die ik voor €999,- bij Dixons verkregen heb. Voor zo'n prijs krijg je verbazingwekkend veel.
Waar ik het meest tevreden over ben zijn de prestaties van deze laptop. Met een i7 processor, 8GB 1600Mhz RAM en een Nvidia GeForce GT 650M kan deze laptop recente games goed aan. Dit gaat echter wel gepaard met een fikse warmteontwikkeling aan de linkerkant bij de koeling, maar zolang je daar niet gaat voelen merk je er vrij weinig van. Er is sprake van redelijk veel geluid van de koeling bij volle belasting.
De S4022v werd door velen bekritiseerd om zijn "lage kwaliteit" beeldscherm, maar...
Ik heb deze laptop afgelopen februari nieuw gekocht voor 850 euro. Ik heb dit model gekozen omdat ik het een mooi ontwerp vindt hebben en voor de goede specificaties. Ik gebruik deze laptop voor schoolwerk maar ook voor games. En dankzij de NVidia GeForce GT 650m levert hij zeer degelijke prestaties. DIt zorgt echter wel voor een vrij hoge geluidsproductie
De opslag capaciteit van 750 GB is ruim voldoende. Dit is echter een HDD. Ondanks de snelle opstart tijden (25-35 seconden) zou het nog vele malen beter zijn als er een SSD in zou zetten. Dit ga ik dan ook binnnen kort doen.
Hiervoor moet ik helaas wel mijn oude HDD eruit halen of de optische drive eruit halen.
Helaas was er geen mogelijkheid meer deze laptop met windows 7 aan te...
Het design is erg mooi, het is niet de meest platte laptop maar erg mooi en stevig.
Het scherm is mat, wat de kijkhoek zeer verbeterd en het zitten waar de zon in de buurt is wat aangenamer maakt ! (geen weerspiegeling van je zelf in het scherm dus)
Geluidproductie is zeer laag, alleen met gamen gaat de fan natuurlijk een beetje blazen.
Temperatuur blijft erg laag, bij het spelen van battlefield 3 op high + word hij wel warm natuurlijk, maar dit merk ik bij mijn medeleerlingen ook met andere laptops.
Het geluid van de speakers is erg mooi, mede door bang & olufsen natuurlijk, en het subwoofertje geeft net die extra lage tonen die je mist.
Prestaties zijn natuurlijk prima, maar dat kan ook niet anders met zulke specs.
Bugs:
Afentoe...
Mijn mening:
De laptop Asus N56VZ-S4215H vind ik een mooie en slanke laptop. Hij is wel zwaar en de accuduur valt erg tegen.
Deze laptop is perfect voor thuis maar zelf zou ik hem niet gebruiken voor je studie, daar is hij echt te zwaar voor en heeft een te slechte accu.
Voor de prijs van 1049,- verwacht je wel een goede accu maar helaas niet. Aan de linkerkant van de laptop komt uit de zijkant redelijk warme lucht:
en als het dan warm weer is of de zon schijnt op de laptop dan word de laptop aan de linkeronderkant best wel heet (als je em op schoot hebt).
CPU en moederbord:
■ Processor: Intel Core i7-3630QM
■...
Beste allemaal,
Na de aanschaf wil ik graag met jullie de positieve en negatieve punten van de laptop opnoemen. Over het algemeen ben ik uitermate tevreden met de laptop.
In mijn ogen is dit een zeer goede aankoop indien je bereid bent wat extra te betalen voor wat extra processor performance. Dit omdat de overige N56VZ modellen hebben ieder net een andere hardware composities zodat ze met andere vendoren kunnen concureren op prijs.
De negatieve punten van de laptop zijn in mijn ogen maar twee punten:
- Windows 8: Mijn voorkeur was eigenlijk uit gegaan naar Windows 7, maar Windos 8 zat er standaard op. Voor mij was een van de eerste taken om de home knop terug te krijgen. Dit heb ik gedaan met de software start menu x.
- Geen SSD: Bij...
Ik heb de N56VZ 4035 gekocht eind september en absoluut geen spijt van. Kort na aankoop ging mijn exemplaar kapot. Dankzij de service van Campusshop direct een vervangend exemplaar gekregen. Deze doet het nog steeds geweldig. Geupdated naar Windows 8, na wat opstartproblemen loopt het als een speer.
Nog één ding over de freeze-bug: dat komt door NetGuard van McAfee, gewoon uit zetten.
Ik heb de asus N56VZ-S4035V in augustus gekocht, voornamelijk omdat ik met mijn opleiding veel met photoshop illustrator en indesign moet werken, zelf edit ik ook vidieo's en die core i7 kwam daarbij zeker van pas!
wat er mee word geleverd asus laptop in een fraaie doos, standaard boekjes, doekje voor scherm, en ee ''bass box' je merkt eigenlijk geen verschil als je hem aan sluit, geluid van de laptop zelf is verder echt geweldig!
wat me als eerste opviel was hoeveel asus software er op staat.. ik had toen ik voor de eerste keer opstarte 130 processen aan staan!
ik heb geen herinstalatie gedaan maar gewoon programma's vewijderd en uitgeschakeld. nu runnen er nog 75 als ik opstart!
specs
NVIDIA® GeForce® GT 650M with 2GB DDR3...