Ik ben een zeer onervaren camera gebruiker. De afgelopen jaren gebruikte ik altijd mijn telefoon en daarvoor had ik een digitale camera. Dus dit is foto's maken op een heel ander niveau. Eerst heb ik even lopen zoeken hoe ik de camera moest instellen. Maar toen ik de instellingen goed had aangepast was het foto's maken een eitje. Door het schermpje op de camera kun je goed zien hoe de foto's er ongeveer uit komen zien. Maar als je de foto's vervolgens doorgestuurd hebt naar je telefoon zien ze er ineens nog veel mooier uit. Het verbinden van de camera met de telefoon gaat heel gemakkelijk. Je download de canon app en vervolgens kun je je camera met de telefoon verbinden. In die app kun je vervolgens de foto's bekijken en uitkiezen welke je naar je telefoon wil downloaden. Super handig. Het fotograferen en filmen gaat ook erg gemakkelijk.
De Canon EOSr50V is super makkelijk te gebruiken voor beginnende fotografen en speciaal ontwikkeld voor vloggers. Zelf ben ik net begonnen met een beauty en lifestyle pagina op mijn sociale media en ik kan niet meer zonder deze camera. De kwaliteit van de foto’s en video’s is mega goed, zonder te veel in te moeten stellen.
Onlangs mocht ik de Canon EOS R50 V + RF-S 14-30mm IS STM Power Zoom testen – een leuke upgrade ten opzichte van mijn iPhone, die ik normaal gebruik voor foto en video. De camera werd netjes geleverd, al vergat ik dat er nog een SD-kaart bij moest.
Het toestel is vrij uitgebreid voor een hobbyist, dus even wennen, maar de beelden zijn scherp en het omklapbare scherm is superhandig. Wel oppassen met vette vingers op het touchscreen.
Al met al een topcamera voor wie meer wil dan een smartphone kan bieden, of voor de beginnende professional.
De canon EOS R50 camera bevalt mij erg goed! De camera maakt gemakkelijk goeie foto's met mooi 4K scherpbeeld. Het is een lichte compacte camera die je gemakkelijk mee kunt nemen op reis of naar uitstapjes. Heel fijn als je de camera altijd en overal mee wilt nemen. Zoals ik. De camera is compact waardoor je soms lastig een goede grip kunt krijgen. Het is dus af en toe even goed bekijken hoe je de camera moet vast houden bij bepaalde posities.
De opnameknop aan de voorkant is er handig zodat je gemakkelijk jezelf kunt opnemen. Aan de zijkant zit een extra statief aansluiting. Heel erg handig. De camera kan daardoor ook gemakkelijk vertical gebruikt worden. De Canon app is handig om later gemakkelijk je foto's te bekijken zonder teveel gedoe. Hele fijne camera om mooie foto's mee te maken en voor het maken van kwalitatieve vlogvideo's.