De vriendelijk geprijsde 2.5G Switch van Ubiquiti
Ik gebruik het als goedkope unmanaged 2.5G switch(als intentie), want dat is dit ding ook met al die cloud ellende er omheen.
Ongewenste, geen behoefte aan, werkt niet, onnodige dependencies bemoeilijkt zaken. Alleen Debian Linux Package, dus een hoop gedoe omdat dat ding zelf geen webIF heeft....
Deze cloud meuk heeft dus zelf geen webIF, maar je deze verkrijg je door dit bijv. op je PC te hosten met UniFi Network Server(wat je bind aan PC(of je moet altijd/overal die bloatware willen installeren wanneer nodig) en/of gebruik te maken van Ubicrap Hardware ecosysteem).
Heb als zijne test die ellende geïnstalleerd op een VM(want incompatible OS.......) maar na account creatie accepteert Ubi website hun eigen toegezonden 2FA code niet(login loop). Verder mijn tijd niet waard dit uit te zoeken....
Dit was het eerste en gelijk laatste Ubi cloud depended product dat hier gebruikt gaat worden.
5x 2,5G is een goede upgrade als je meer wilt dan alleen 1G poorten, die je ook nog kan (semi-)managen. En dat in een kleine maat.
Vergeleken met andere switches van Ubiquiti komt de Flex Mini 2.5G wel met een adapter (USB-C kabel en poort)
Je bent niet verplicht om in de Ubiquiti ecosysteem te zitten, je kan het namelijk ook unmanaged gebruiken.
Na 11 maanden gebruik ben ik 2x tegen problemen aangelopen.
1x bleef een poort hangen op 100 Mbps. Pas toen ik via de Network software keek wist ik wat er aan de hand was.
Tweede probleem was recentelijk. Een van mijn PCs kreeg geen verbinding. Toen ik van poort veranderde kreeg dit het wel. Een restart loste het op.
Prima switch om de 1 Gbps 'bottleneck' van eerdere eenvoudige switches weg te nemen. Het werkt allemaal zonder enige instelling, maar voor het maken van aanpassingen, updaten van firmware etc. is een controller nodig. Dat kan via een gratis (en tijdelijk te gebruiken) UniFi Network Server op een Windows computer, of met permanente extra Ubiquiti hardware. Voor de 60 euro die het recent kostte is 5x een 2,5Gbps poort een prima deal. De switch wordt, in ieder geval met de (bijgeleverde) USB-voeding wel vrij warm.
Mooie kleine switch, perfect voor de beginner in multi-Gb ethernet. Geen ondersteuning voor link aggregation, nou juist waar ik een managed switch voor koop... Ook lukt het deze niet een 2.5G link op te zetten met, specifiek, een Intel X550 NIC, welke ik goedkoop kon krijgen nou juist om voorgaand probleem op te lossen. Verder wel erg goede prestaties voor een zeer goede prijs!
Op zoek naar een simpele 2.5 switch voor binnen het Unifi eco systeem. Doet wat het moet doen. Robuust en klein met POE input. Je hoeft dus geen voeding aan te sluiten als je POE koppelt.