€ 50,90 bij NBB.com

Ubiquiti Flex Mini 2.5G Review

3 oktober 2024, laatste update op 18 oktober 2024, 3.926 views Rapporteer

De vriendelijk geprijsde 2.5G Switch van Ubiquiti

Pluspunten

• POE Voeding
  • Kwaliteit
  • Formaat
  • Prijs

Minpunten

• Controller nodig voor volledige functionaliteit
  • 2.5G POE Betaalbare Switch van Ubiquiti?

Mijn Ervaring met de Ubiquiti Flex Mini 2.5G
Als tweaker ben ik altijd op zoek naar manieren om mijn thuisnetwerk te optimaliseren. Onlangs heb ik de Ubiquiti Flex Mini 2.5G aangeschaft bij Ubiquiti rechtstreeks, en ik moet zeggen dat ik behoorlijk onder de indruk ben van deze kleine maar krachtige switch.

Eerste Indrukken
Toen ik de Flex Mini 2.5G uit de doos haalde, viel me meteen de bouwkwaliteit op. De switch voelt stevig aan en de afwerking is van goede kwaliteit. Het compacte formaat maakt het gemakkelijk om het overal te plaatsen zonder dat het veel ruimte inneemt gezien ik deze altijd het liefste wegwerk.

Installatie en Gebruik
De installatie was een fluitje van een cent. Dankzij de PoE-ondersteuning kon ik de switch eenvoudig aansluiten zonder gedoe met extra voedingskabels. De USB-C poort aan de voorkant is ook een handige toevoeging, hoewel ik deze niet vaak gebruik omdat ik de voorkeur geef aan PoE. Nu enkel nog wachten op een betaalbare 2.5G Poe Switch.

Prestaties
Wat betreft prestaties, heeft de Flex Mini 2.5G mijn verwachtingen overtroffen. Met vijf 2.5 GbE poorten biedt het snelle en betrouwbare verbindingen voor al mijn apparaten. Ik gebruik de switch om verschillende apparaten te verbinden waaronder mijn desktops, en de dataoverdracht is stabiel en snel. Ook is deze koeler dan de vorige 2.5G desktop switch die op den duur behoorlijk warmte produceert.

Energieverbruik
Een ander groot pluspunt is het lage energieverbruik. In vergelijking met grotere switches die ik heb gebruikt, verbruikt de Flex Mini 2.5G slechts ongeveer 5 watt, zelfs bij volledige belasting. Dit maakt het niet alleen kostenefficiënt, maar ook milieuvriendelijk.

Al met al ben ik zeer tevreden met de Ubiquiti Flex Mini 2.5G. Het biedt uitstekende prestaties, is eenvoudig te installeren en heeft een laag energieverbruik. Voor iedereen die op zoek is naar een betaalbare en efficiënte 2.5 GbE switch, kan ik de Flex Mini 2.5G van harte aanbevelen.

Update 18/10/2024 - Sinds de installatie nog steeds super tevreden met de switch, voor mijn doeleinden genoeg informatie beschikbaar en geen merkbaar impact op dagelijks gebruik.

*edit 12/10/2024 : Tekst aangepast
*edit 18/10/2024 : Foto's toegevoegd

Heb jij ook een Ubiquiti Flex Mini 2.5G?

Bedankt voor de nette review. Het is een mooie en betaalbare managed 2.5gbps switch, ik overweeg hem zelf ook als ze weer leverbaar zijn voor een fatsoenlijke prijs. Als vervanging voor mijn Netgear managed switches, die toch wat minder functionaliteit bieden.

Je zou de review eventueel nog uit kunnen breiden met meet resultaten, denk aan throughput tests en latency.

Twee andere vraagjes:
Je hebt het over 4 x 2.5 Gbps poorten. Maar de POE in poort is toch ook 2.5 Gbps? Dus eigenlijk heeft de switch 5 x 2.5 Gbps poorten.

Ondersteund deze switch ook monitoring d.m.v. SNMP?
n.b. De oude USW Flex ondersteund SNMP, maar geeft geen informatie over de individuele poorten. Dit is in essentie dus alleen uptime monitoring.
Ik heb deze zelf via Ubiquiti rechtstreek besteld en heb de voorraad hiervoor goed in de gaten gehouden.

Als je tips hebt voor meet resultaten hoor ik dat graag.

Het klopt inderdaad dat deze in totaal 5 poorten heeft en 4 bruikbaar. Ik heb dit gecorrigeerd in de review. Bedankt voor de tip.

De switch heeft helaas geen SNMP ondersteuning. Je krijgt wel netjes via Unify de gegevens over de poorten.
Hoezo maar 4 bruikbare poorten? Is die 5e niet werkzaam?
Ze zijn op dit moment beschikbaar bij Unifi, zojuist 2 stuks besteld 119 euro inclusief verzending. :) :+
Ze hebben een leuke prijs voor hetgeen wat je krijgt. Mocht je andere bevindingen hebben hoor ik dat graag maar tot nu toe ben ik zelf super tevreden over de switches en makkelijk te koppelen aan Unifi.
Ok,heb een maand of 4 geleden al mijn Asus spul eruit gegooid en volledig op ubiquiti gegaan. Netwerk is nog nooit zo stabiel geweest. Idd super spul
Mooie review maar ik heb nog even een vraagje. Wat bedoel je met 'Controller nodig voor volledige functionaliteit'?
Ik doel hier op de De UniFi controller. Deze is nodig om eenvoudig instellingen aan te passen.
Ik doe dit zelf middels Ubiquiti Cloud Gateway Max maar deze software kan je ook installeren binnen je eigen netwerk.
Ah, duidelijk. Thx! 👍🏻