Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

LG OLED65CX6LA Zwart

Review door de redactie

Tweakers zegt: 8,5

Review - LG CX 48" oled-tv Review - Eindelijk een kleiner maatje

Vanaf dit jaar is de LG CX-oledtelevisie, de opvolger van de populaire C9, verkrijgbaar in een nieuwe 48"-maat. In deze review voelen we hem aan de tand.

214 7 aug '20

Review - Philips Momentum 558M1RY vs. LG OLED55CX - Het beste beeld bij je nieuwe console

In deze head-to-head nemen Philips' Momentum 558M1RY-consolegamingmonitor en LG’s OLED55CX6LA televisie het tegen elkaar op.

146 26 nov

Preview - LG's 2020 oled-tv's - Kleiner, platter en oprolbaar, in de herkansing

Nog voor het begin van de CES keken we in een suite op de zestigste verdieping van het Mandalay Bay-hotel naar de nieuwe oleds van LG. Volgens het Koreaanse merk zal de oprolbare tv er dit jaar wel komen.

85 7 jan '20

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
12
Score: 4
8
Score: 3
2
Score: 2
0
Score: 1
1

LG OLED65CX6LA Zwart

Deze LG OLED65CX6LA voldoet eigenlijk aan al de wensen die ik had voor een nieuwe tv. Ten eerste een uitstekend beeld. Maar ook qua connectivity is zo'n beetje mijn hele lijstje afgevinkt. Het geluid is wel iets te dof.

Pluspunten

  • Uitstekend beeld
  • Uitgebreid aanbod aan apps.
  • Sluit direct aan op mijn NAS

Minpunten

  • Geluid klinkt wat dof

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 5
Kleurweergave Score: 5
Contrast & helderheid Score: 4
Ghosting Score: 4
Pixeldefecten Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Vormgeving Score: 5

LG OLED65CX6LA Zwart

LG laat zien dat het mogelijk is om voor een betaalbare prijs een televisie te bouwen met een erg goede beeldkwaliteit en zeer nauwkeurige kleurweergave. Het bezit over een goed besturingssysteem en na gewenning prettige besturing. Is deze televisie dan perfect? Nee, zie hiervoor mijn uitgebreide review.

Pluspunten

  • Beeldkwaliteit
  • Besturingssysteem
  • Bediening
  • Compatibiliteit

Minpunten

  • Felle ondertiteling bij HDR materiaal
  • Montage op dikke deel waardoor ver van de muur

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 3
Kleurweergave Score: 5
Contrast & helderheid Score: 4
Ghosting Score: 4
Pixeldefecten Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Vormgeving Score: 3
Inbrandgevoeligheid Score: 4

+1
WiesVHTestpanel 11 november 2020 Testpanel

LG OLED65CX6LA Zwart

De LG CX is een uitstekende allrounder; hij levert een fenomenale kleurnauwkeurigheid, echte zwarttinten en goede schaduwdetails. Dit OLED-model schittert vooral in verduisterde ruimtes waar filmfans getrakteerd worden op een fantastische beeldkwaliteit. In ruimtes met veel lichtinval moet ie wel de duimen leggen aan QLED-tv's omwille van de verhoogde helderheid.

Pluspunten

  • Beeldkwaliteit
  • Elegant design
  • Prijs/kwaliteit

Minpunten

  • Verlaagde helderheid
  • Kans op inbranden

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 4
Kleurweergave Score: 5
Contrast & helderheid Score: 4
Ghosting Score: 5
Pixeldefecten Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Vormgeving Score: 5
Inbrandgevoeligheid Score: 3

+1
ehamartens 5 mei 2020 Product gekocht

LG OLED65CX6LA Zwart

Bioscoopkwaliteit TV met zeer dun scherm, diep contrast, mooie WebOS interface, superscherp beeld. schermvullende weergave films, Helaas geen DTS decoder, gele tint issue: bij witte schermen een kleurshift/niet uniforme witte kleur. zichtbare gele tint directe kijkhoek, terwijl de schermranden blauwer lijken.

Pluspunten

  • Diep contrast
  • Handige WebOS interface
  • Mediaspeler ondersteuning ondertitels/schermvullend beeld

Minpunten

  • Prijs
  • Geen DTS decoder
  • gele tint afhankelijk van kijkhoek
  • geen gigabit netwerkpoort
  • colour banding issues

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prijs Score: 2
Featureset Score: 4
Kleurweergave Score: 2
Contrast & helderheid Score: 5
Ghosting Score: 4
Pixeldefecten Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 3
Vormgeving Score: 4
Inbrandgevoeligheid Score: 3

+1
bzzctjeTestpanel 22 februari 2021 Testpanel

LG OLED65CX6LA Zwart

Prachtig vloeiend beeld met een hoog contrast, uitstekende kleurweergave en hoge kijkhoek. Zoek je een tv in deze prijsklasse? Dan is deze (bijna) alleskunner zeker het overwegen waard. Kleine minpunten zoals de speakers en afstandsbediening worden ruim gecompenseerd door de kwaliteit van het (dunne) scherm.

Pluspunten

  • Dun scherm
  • Kleurweergave
  • Afwerking

Minpunten

  • Dun scherm
  • Helderheid
  • Reflectie

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 3
Featureset Score: 3
Kleurweergave Score: 5
Contrast & helderheid Score: 3
Ghosting Score: 5
Pixeldefecten Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 3
Vormgeving Score: 4
Inbrandgevoeligheid Score: 4

+1
RonBur 21 december 2020 Product gekocht

LG OLED65CX6LA Zwart

Fantastische beeld en een voor een TV meer dan behoorlijk geluid.

Pluspunten

  • Zwart is zwart
  • Geweldige kleuren
  • HDMI 2.1
  • Gebruiksmogelijkheden

Minpunten

  • Nog niet ontdekt

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Kleurweergave Score: 5
Contrast & helderheid Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Vormgeving Score: 5

0
kzintiNewbie 21 februari 2021 Product gekocht

LG OLED65CX6LA Zwart

Te slim, en daardoor niet handig. Ik gebruik deze televisie samen met een Denon AVC-X3700H en een Dune HD Pro Vision 4K Solo. Het grote probleem is dat standaard de televisie aangesloten apparatuur wil besturen, ook als je dat uitzet. Hij zet dan uit zichzelf SIMPLINK weer aan.

Pluspunten

  • ondersteunt DBS-S (satelliet)
  • ondersteunt DVB-T
  • mooi HDR-beeld

Minpunten

  • Geen DTS, stuurt het ook niet door
  • geen favorieten met zowel DVB-S als DVB-T
  • mediaspeler is beperkt
  • verandert eigen instellingen

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 4
Kleurweergave Score: 5
Contrast & helderheid Score: 4
Ghosting Score: 4
Pixeldefecten Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Vormgeving Score: 4

0
TynosTestpanel 21 januari 2021 Testpanel

LG OLED65CX6LA Zwart

Eerste indruk van de televisie: Groot formaat wat echt voor meer beleving zorgt met wat je ook kijkt. De bouwkwaliteit is goed als ik het vergelijk met de LED schermen van rond de 400-500euro. Meer hoogwaardige materialen gebruikt en is ook zwaarder wat hem luxer maakt dan de goedkopere televisies.

Pluspunten

  • Robuust gebouwd
  • Hoog contrast door OLED
  • Fijne beleving

Minpunten

  • Fel licht van de tv zonder 'woonkamer licht'

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 4
Kleurweergave Score: 5
Contrast & helderheid Score: 5
Ghosting Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Vormgeving Score: 5
Inbrandgevoeligheid Score: 5

Patricia1970Newbie 5 maart 2021 Product gekocht

LG OLED65CX6LA Zwart

Perfecte Tv, gekocht bij een perfecte zaak ( Kamera-Expres)

Pluspunten

  • Geweldig beeld
  • Top geluid
  • Super design

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
MadWolf 17 januari 2021 Product gekocht

LG OLED65CX6LA Zwart

Deze Tv gekocht ter vervanging van mijn 2018 Nanocell Tv 65SK9500PLA en is zeker een verbetering. Kijk veel films of serie in het donker en vooral dan is het verschil dag en nacht, en heb ik geen last meer van blooming tijdens donkere beelden en het contrast is gewoon perfect.

Pluspunten

  • Beeldkwaliteit
  • HDMI 2.1
  • Goed geluid
  • Nvidia Gsync+AMD Freesync
  • Contrast

Minpunten

  • Netsnoer erg kort
  • Burn-in (waarschijnlijk geen issue bij normaal gebruik)
  • HDMI 2.1 (40Gbps)
  • Spiegeling Overdag

Eindoordeel

Score: 4
SirLct 31 december 2020 Product gekocht

LG OLED65CX6LA Zwart

Na lang twijfelen toch knoop doorgehakt. Volgens Rtings de beste 65 inch die je kan kopen. Mooie prijs gekregen van PlatteTV via een chat. Beeld: fantastisch! Geluid: voor een TV echt goed, bass ook goed te horen. OS: werkt fijn, de afstandbediening is super! Installatie: wat slecht! heel treurig

Pluspunten

  • Beeld
  • Geluid
  • OS
  • Magic remote

Minpunten

  • Installatie erg lastig
  • Boekje is waardeloos, je kan beter filmpje kijken op youtube hoe je het aan elkaar moet zetten
  • Hele slechte schroef, ging dol

Eindoordeel

Score: 4
knakie 18 december 2020 Product gekocht

LG OLED65CX6LA Zwart

hij kost een paar centen, maar de ervaring is groots, zeker in combinatie met een soundbar.

Pluspunten

  • beeldkwaliteit
  • mogelijkheden
  • bediening

Minpunten

  • voorgedefinieerde knoppen op afst.bed.
  • functies soms verborgen in menu

Eindoordeel

Score: 5
User!0923 10 december 2020 Product geleend
De reviewer heeft dit product te leen gekregen voor het schrijven van deze review.

LG OLED65CX6LA Zwart

Een televisie dat goede kwaliteit geluid en beeld produceert. Het is wel een zware televisie. Mooi design en past goed in een warme woonkamer.

Pluspunten

  • Vele mogelijkheden
  • Goed scherp beeld
  • Prima geluid

Minpunten

  • Zwaar
  • Kans op inbranden

Eindoordeel

Score: 4
AdrienONewbie 6 december 2020 Product gekocht

LG OLED65CX6LA Zwart

I ordered this TV as a replacement of a 10 years old Philips Full HD LCD model. The image is amazingly beautiful. This is also the only model at this stage with real HDMI 2.1 ports and the features needed to connect to my future PS5.

Pluspunten

  • Image
  • Connection ports
  • Navigation

Minpunten

  • Heavy

Eindoordeel

Score: 5
mrrooijenNewbie 27 november 2020 Product gekocht

LG OLED65CX6LA Zwart

Vermoedelijk de beste optie voor PS5/XSX dankzij HDMI 2.1, 4K@120hz, VRR/ALLM/HDR/OLED/(e)ARC, lage input lag/response times, geen ghosting/blooming/vignetting, en infinite contrast. Burn-in lijkt ook geen grootschalige issue meer te zijn dankzij de diverse technieken die toegepast worden om het tegen te gaan. Kortom, een redelijk future-proof TV voor next-gen consoles.

Pluspunten

  • OLED
  • 4K@120hz
  • HDR/ALLM/VRR/eARC
  • Infinite Contrast
  • Low input lag/response times
  • No ghosting/blooming/vignetting

Minpunten

  • Burn-in (echter waarschijnlijk geen issue bij normaal gebruik)

Eindoordeel

Score: 5
wwwwwmmmmNewbie 17 november 2020 Product gekocht

LG OLED65CX6LA Zwart

Via KE gekocht. Goede prijs, zeer snelle levertijd. Oled is een verademing ten opzichte van LED.

Pluspunten

  • Browser
  • Design
  • Oled

Minpunten

  • nog geen

Eindoordeel

Score: 5
laurens700 28 oktober 2020 Product gekocht

LG OLED65CX6LA Zwart

De afwerking van de televisie oogt goed. Tv heb ik week geleden gekocht, heb nu al een dode pixel. Van LCD naar OLED, ga je zeker op vooruit. Ik merk zelf dat een film kijken, leuker is als het van 4k+HDR kwaliteit is. Het geluid is degelijk te noemen.

Pluspunten

  • Zwart is echt zwart
  • Dun
  • Geluid is degelijk voor een dunne tv

Minpunten

  • Kans op dode pixels
  • Uitzoeken voor de juiste instellingen

Eindoordeel

Score: 5
mindcre8r 5 oktober 2020 Product gekocht

LG OLED65CX6LA Zwart

Ik had niet gedacht dat het verschil zo groot zou zijn! Mijn vorige TV was een Sony 4k led TV van 3 jaar oud, maar het beeld van de LG is toch wel even uit een andere categorie. het os is veel sneller dan android TV.

Pluspunten

  • Beeld
  • Snelheid besturing
  • aanbod apps

Minpunten

  • Vaste stekker
  • Geen Ziggo App
  • scaling duurt lang

Eindoordeel

Score: 4
Heftytastic 18 september 2020 Product gekocht

LG OLED65CX6LA Zwart

Uitstekende OLED TV die vrijwel alle hokjes afvinkt als het gaat om features, apps, formats en kwaliteit. De CX verliest hier en daar een op een paar puntjes. Maar als je een OLED TV wilt die Next-Gen ready is, dan ziet je god met de CX. (Uitgebreide review volgt nog)

Pluspunten

  • Perfect zwart waardes.
  • Geschikt voor next-gen gaming (HDMI 2.1).
  • Uitstekende response times.
  • Goede out-of-the-box kleurweergave.
  • Relatief goed geluid voor OLED paneel

Minpunten

  • OLED = Burn-in Risico.
  • Geen DTS support.
  • Beeldprofielen zijn niet consistent beschikbaar voor alle content.
  • Vrij harde auto brightness settings out-of-the-box
  • Magic remote heeft geen IR support (lastige SONOS setup)

Eindoordeel

Score: 5
JanjanmNewbie 23 augustus 2020 Product gekocht

LG OLED65CX6LA Zwart

TOTALE MISKOOP! Slecht beeld, DONKER! Niet helder te krijgen! Samsung lcd is VEEL BETER!! Wat een spijt van deze aankoop!

Pluspunten

  • Ik moet hier iets invullen

Minpunten

  • Slechte beeldkwaliteit!

Eindoordeel

Score: 1
Luc-Leuven-BENewbie 16 augustus 2020 Product gekocht

LG OLED65CX6LA Zwart

Na wat zoekwerk voldoende tips gevonden om een correct beeld te verkrijgen : mooie zwartwaarden/contrast, gemakkelijke en aanpasbare menu. Het geluid is verbeterd t.o.v vroegere modellen maar kon beter. De koppeling met PC en andere apparaten verliep vlekkeloos en zo goed als automatisch.

Pluspunten

  • contrastrijk beeld
  • handige/flexibele menu
  • snelle installatie

Minpunten

  • geluid kon beter (wel beter tov oudere modellen)
  • scherm spiegelt bij donker beeld

Eindoordeel

Score: 5
binbero 21 juli 2020 Product gekocht

LG OLED65CX6LA Zwart

Beeld en snelheid en zappen is dik in orde. Sinds de laaste update veel software problemen. Tv loopt vast. geen teletext TIPJE Na het vervangen van de batterij in remote werkt alles ineens als een zonnetje

Pluspunten

  • mooi beeld
  • Dun
  • snel

Minpunten

  • na Firmware update geen teletekst meer.
  • Af en toe geen geluid bij zappen

Eindoordeel

Score: 4
Diablow 19 mei 2020 Product gekocht

LG OLED65CX6LA Zwart

Flinke upgrade ten opzichte van de 42 inch plasma waar ik het tijdelijk even mee moest doen. Zeker omdat het 4k is erg blij dat ik voor deze ben gegaan en niet de 55 inch variant. Ingebouwde apps werken prima.

Pluspunten

  • Software
  • Hoog contrast
  • Arc werkt goed

Minpunten

  • Bij donker/zwart beeld zie je snel reflecties
  • VESA mount gaten zitten erg laag

Eindoordeel

Score: 4
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een LG OLED65CX6LA Zwart?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 5a 5G Sony XH90 / XH92 Samsung Galaxy S21 5G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True