Door Tino Zijdel

Senior developer

Development-round-up - Iteratie #53

24-06-2014 • 12:53

59 Linkedin

Na weer ruim 100 tickets afgewerkt te hebben hebben we bij deze iteratie nummer 53 afgesloten en zojuist online geplaatst. In deze laatste iteratie voor de release van ons grote België-project is veel tijd gestoken in het doortesten en fixen van kleine bugjes in de aangepaste versie van onze Pricewatch voor Vlaamse bezoekers. Zeer binnenkort zullen jullie hier meer over horen :)

België

De afgelopen iteratie is er dus hard gewerkt om de puntjes op de i te zetten voor de aanpassingen die gedaan zijn aan onder andere de Pricewatch om deze meer geschikt te maken voor bezoekers uit Vlaanderen. De komende week zullen we dit werk gaan mergen met onze live-code en gaan we de release op korte termijn voorbereiden. Stay tuned dus! :)B

Gebruikersreviews

Een andere grote zichtbare wijziging die we deze iteratie hebben uitgevoerd betreft de weergave van reviews en gebruikersreviews. Onder andere is de inhoud van de review-tab bij een product of uitvoering aangepast waarbij meer de nadruk wordt gelegd op de scorekaarten zodat je op deze pagina meteen een indruk krijgt hoe het product wordt gewaardeerd door zowel onze redactie als onze bezoekers.

Verder worden gebruikersreviews voortaan binnen de zogenaamde productomgeving getoond met bijbehorende header en tabs zodat je sneller naar aanverwante informatie over het product kan navigeren.

Gebruikersreview in reviewtab

Productvideo's

Nieuw is verder een item dat we willen uitproberen en dat we in de vorm van een A/B-test hebben geïmplementeerd, wat wil zeggen dat een deel van de bezoekers nog de oude variant te zien krijgt en een ander deel een nieuwe variant. Dit betreft in dit geval de toevoeging van productvideo's aan de lijst van plaatjes die op te vragen is door te klikken op het plaatje van het product in de header. Deze wordt net als de plaatjes geopend in onze imageviewer waar de video direct te bekijken is.

Voor deze proef hebben we een video toegevoegd aan dit en dit product. Mocht je geen video zien dan zit je niet bij de uitverkorenen voor de B-variant van deze test, maar mocht de proef slagen dan zal je in de toekomst bij meer producten video's gaan zien

Productvideo opent in imageviewer

Proof of concept: fixed header voor responsive

Zoals de naam al doet vermoeden is ook hier weer sprake van een test, maar dan een die door iedereen uitgeprobeerd kan worden. Hiervoor hebben we in het voorkeurenscherm een optie toegevoegd waarmee je het menu van onze site in de responsive versie kan 'fixeren' zodat deze altijd direct in beeld verschijnt zodra je op de pagina weer een stukje omhoog scrollt.

We willen met deze proof of concept ervaring opdoen met dit specifieke design pattern om te kijken hoe dit ervaren wordt door onze gebruikers en welke issues hier eventueel nog naar boven komen. Het uiteindelijke ontwerp staat nog niet vast en ook willen we nog goed kijken naar de optimale behaviour. Voor feedback hebben we een topic ingericht in ons Mooie Features forum, dus laat je horen!

Proof of concept voor een fixed header

Topic templates voor aankoopadviesfora

Nog een nieuwe feature die we geïmplementeerd hebben betreft een al langer gekoesterde wens van de crew van onze aankoopadviesfora. Vanaf nu wordt er bij het openen van een nieuw topic in een aankoopadviesforum alvast een voorbeeldtekst gegeven met een rijtje aandachtspunten voor een topic in dat forum. Hopelijk maakt dit topics in deze fora duidelijker en voorkomt het veel vragen achteraf waardoor de vrager uiteindelijk sneller geholpen kan worden.

Responsive

Buiten de fixed-headertest en een vernieuwde en responsive gemaakte versie van het formulier waarmee je onze redactie kan tippen is er deze iteratie helaas niet veel gedaan aan de responsive versie van onze website, maar wel hebben we er een mooi artikel over gepubliceerd waar ik jullie bij deze nog graag eens op wil wijzen

Reacties (59)

59
59
57
1
0
2
Wijzig sortering
Anoniem: 591901
24 juni 2014 14:34
Vind zelf de reviews echt een zooitje geworden, het is erg onoverzichtelijk nu. Zeker als een product veel reviews heeft. Voorbeeld:

pricewatch: LG Nexus 5 16GB Zwart
Vanaf heden vragen we niet meer standaard om subbeoordeling van beoordelingscriteria zoals accuduur en beeldkwaliteit. In plaats daarvan kunnen gebruikers een korte toelichting van hun ervaring met het product invullen en tonen we de plus- en minpunten. Dit levert concretere informatie op dan rijen met sterren. Bij bestaande reviews tonen we nog plus- en minpunten én sterren. Dat maakt het vrij druk maar zal in de toekomst vanzelf beter worden.

Ook laten we nu weer beoordelingen zien van reviews die geen onderbouwing hebben. Voorheen werden die reviews verborgen. Vanaf heden moeten gebruikers minimaal een korte toelichting, een algemene beoordeling en plus- en minpunten invullen. Op de overzichtstab krijg je dan scorekaarten zoals hier bij de mijne op de tweede plek. Ook dat zal zorgen voor een betere kwaliteit van de reviews en een overzichtelijkere reviewtab.

[Reactie gewijzigd door Femme op 24 juni 2014 16:30]

Dit levert concretere informatie op dan rijen met sterren.
Concreter: JA, dat zeker
Overzichtelijker: NEE, dat zeker niet
Hoe kan het in vredesnaam in de toekomst beter worden? Je zwaait met een toverstaf en het is beter of hoe? Nee grapje, maar zit er nog een ontwikkelproces achter?

Voor shops vind ik detailinfo wel dermate interessant, voor een product niet zo zeer. Waarom? Een product is constant, die is goed of die is dat niet, ook al zal de ene daar 4 sterren voor geven en de andere 2, maar dat houd je toch. Dus de detailinfo van xxxxx reviews maakt minder uit, want als je dat heel goed wilt weten lees je een review van een reviewer die er werk van heeft gemaakt. Iedereen die er geen werk van maakte hedendaags, kon je nu ook al de waarde er van afvragen. Iedereen kan wel ffkes snel wat sterren geven natuurlijk, dus hoe serieus is dat als je dat in 30 seconden doet tov een +3 review schrijven van een paar dagen werk?
Bij een shop is de prestatie altijd wisselend en is het dus wel interessant om een algemeen (detail)beeld te hebben of ze de laatste 3 maanden nog steeds goed zijn met hun service of dat je ze beter kunt vermijden.

In hoeverre verwacht je dat de kwaliteit er op vooruit gaat, want daar ben ik dan wel heel benieuwd naar? Iedereen moest al een minimum aan woorden schrijven om een "uitgebreide review" te kunnen plaatsen. Vaak werden dat de meest bedroevige reviews door de mensen die wel wat willen zeggen maar ook niet teveel. Hoe moet een korte samenvatting de kwaliteit dan verbeteren? De drempel is lager om bullshit en meuk te plaatsen, terwijl voor het totaaloverzicht aan detailinformatie het significant onoverzichtelijker wordt.

Wat gebeurt er bijvoorbeeld als ik ook een review schrijf voor de LG Nexus 5. Komt deze dan zonder beoordeling ergens helemaal onderaan op pagina 2 te staan en krijgt deze totaal de kans niet meer om te worden gelezen of hoe? :?

[Reactie gewijzigd door Aardwolf op 24 juni 2014 22:03]

Wat gebeurt er bijvoorbeeld als ik ook een review schrijf voor de LG Nexus 5. Komt deze dan zonder beoordeling ergens helemaal onderaan op pagina 2 te staan en krijgt deze totaal de kans niet meer om te worden gelezen of hoe?
Je hebt nog steeds een "uitgebreider" optie dus dan zal je gewoon boven die "niet-uitgebreide" reviews komen en naargelang je score zal je hoger of lager staan bij de uitgebreide reviews.

Lijkt me wel logisch zo?
Niet uitgebreide reviews zijn nu tenminste leesbaar, vroeger waren deze verstopt.
(vroeger waren ze ook niet zo interessant, nu heb je plus & minpunten, wat meer zegt dan een score -> die niet-uitgebreide reviews met het oude formaat is dan ook niet echt interessant)

[Reactie gewijzigd door SmokingCrop op 24 juni 2014 22:01]

Je hebt nog steeds een "uitgebreider" optie dus dan zal je gewoon boven die "niet-uitgebreide" reviews komen en naargelang je score zal je hoger of lager staan bij de uitgebreide reviews.
Uiteraard. Mja krijgt hij nog wel überhaupt de eerste beoordeling om te kunnen stijgen. Bij die HTC M8 hebben we het over 19 "uitgebreide" reviews incl. die van Tweakers zelf. Ik heb om onder de "uitgebreide reviews" te moeten komen welgeteld: 12x diep doorgescrolld. nja ik vind dat persoonlijk best ver om een potentiele review te moeten lezen.

Want stel dat je review op 0 is beoordeeld en je voegt een heel stuk na 3 maand bij, wat gewoon best realistisch kan zijn. Denk je dat die nog kans maakt op een realistische beoordeling of dat ie nog veel wordt gelezen? Ik denk van niet. Als je een nieuwe maakt in deze format bij een product met al veel uitgebreide reviews moet je:
1.) afvragen of je überhaupt views krijgt; en
2.) geluk hebben dat die van jou nog op waarde wordt beoordeeld en zodoende bovenaan beter in het zicht komt te staan.

Bij het oude overzicht konden er wel 19 reviews staan, maar deed je 4x scrollen en dan was je er wel. Persoonlijk verlies ik dan minder snel mijn interesse dan wanneer ik zo'n onbenullig end moet scrollen. Al die honderden sterretjes die van voorbij flitsen en nog indrukwekkender zijn dan de link om op de review te klikken, etc. :P
(vroeger waren ze ook niet zo interessant, nu heb je plus & minpunten, wat meer zegt dan een score -> die niet-uitgebreide reviews met het oude formaat is dan ook niet echt interessant)
Tja niet interessant... eigenlijk zijn alle reviews zonder toevoegende tekst niet interessant als je zo gaat praten. Ook reviews met maar alleen een samenvatting hoeven niet interessant te zijn. De scores waren dan vast, waar je uitleg aan kon geven. De plus en minpunten zijn gewoon random dingen die jij of ik zelf verzinnen. Kan nuttig zijn, kan ook een hoop bullshit zijn omdat je zelf kunt aangeven wat je wilt. Het kan een waslijst zijn, het kunnen 10 kleine opsommingen zijn van 2 woorden, het kan 1 grote lap tekst zijn (zoals sommigen dat ook doen), het kan zijn "minpunt: geen".
Af en toe heel nuttig, soms lijkt het alsof het minpunt de review zelf is, of een andere keer heb je er helemaal niets aan (zoals bij minpunt: geen). Tja... wisselende waarde dus.

Het staat hier nu los van, maar eigenlijk verbaas ik me daar ook wel over dat de plus en minpunten blijkbaar belangrijker worden geacht dan de scores. De scores zijn naar mijn mening een basis, terwijl de plus en minpunten eerder een random score is als extra toevoeging. De score van 4 sterren voor accuduur zegt in mijn ogen namelijk meer dan "pluspunt: accuduur". Ja leuk denk ik dan altijd, een pluspunt voor accuduur, maar is dat dan een beetje goed of heeeeel goed? Met een sterrenscore heb je een betere indicatie daarvan. Enkel de scores zoals "features" zijn natuurlijk vaag, die kan je prima aangeven in de random plussen en minnen en uitdiepen in je tekst.

[Reactie gewijzigd door Aardwolf op 24 juni 2014 22:46]

Concreter: JA, dat zeker
Overzichtelijker: NEE, dat zeker niet
Hoe kan het in vredesnaam in de toekomst beter worden? Je zwaait met een toverstaf en het is beter of hoe? Nee grapje, maar zit er nog een ontwikkelproces achter?
We hopen dat onze gebruikers in de toekomst net zo graag (of nog liever) reviews blijven schrijven als nu. Er verschijnen dan bij nieuwe producten vanzelf reviews die op de reviewoverzichtstab kunnen worden weergegeven als korte toelichting met plus- en minpunten. De korte toelichting en plus- en minpunten vinden we inhoud waar een potentiële koper van het product meer aan heeft dan de sterbeoordelingen om snel te kunnen beoordelen of een product koopwaardig is.

De inhoud van de bestaande reviews kunnen wij logischerwijs niet aanpassen dus we moeten roeien met de inhoud die we hebben. Op de oude reviewtab werd helemaal geen zinnige informatie getoond behalve de algemene beoordeling van het product. De tekst bij de review bestond uit de eerste drie regels van de review waar zelden informatie in staat waar je als oriënterende consument wat aan hebt.
In hoeverre verwacht je dat de kwaliteit er op vooruit gaat, want daar ben ik dan wel heel benieuwd naar? Iedereen moest al een minimum aan woorden schrijven om een "uitgebreide review" te kunnen plaatsen. Vaak werden dat de meest bedroevige reviews door de mensen die wel wat willen zeggen maar ook niet teveel. Hoe moet een korte samenvatting de kwaliteit dan verbeteren? De drempel is lager om bullshit en meuk te plaatsen, terwijl voor het totaaloverzicht aan detailinformatie het significant onoverzichtelijker wordt.
In plaats van dat we alleen maar om beoordelingen van de beoordelingscriteria vragen (sterretjes geven) vragen we gebruikers nu minimaal om een korte toelichting en plus- en minpunten van het product. Dat levert al meer informatie op dan de sterren voorheen.

De ervaring wijst bovendien uit dat veel consumenten niet zitten te wachten op reviews van tien A4'tjes. Zij zijn ook blij met korte overzichtelijke reviews. Natuurlijk zien wij graag dat de hardcore tweakers voor elkaar prachtige en unieke user reviews maken maar het is geen vereiste en ook niet nodig om te voorzien in de behoefte van veel consumente. Dat kan zoals gezegd ook met een korte toelichting en concrete plus- en minpunten van een product. We hebben er nu voor gezorgd dat dit mogelijk is.
Wat gebeurt er bijvoorbeeld als ik ook een review schrijf voor de LG Nexus 5. Komt deze dan zonder beoordeling ergens helemaal onderaan op pagina 2 te staan en krijgt deze totaal de kans niet meer om te worden gelezen of hoe
De reviews worden gesorteerd op score (beste eerst) en bij gelijke score op tijd (nieuwste eerst). Reviews zonder onderbouwing worden altijd onder reviews met onderbouwing getoond. Een nieuwe review met onderbouwing hoeft dus niet per se op een compleet verloren plek te verschijnen waar niemand hem gaat zien.

[Reactie gewijzigd door Femme op 24 juni 2014 23:56]

Een hele mooie verbetering _/-\o_ Die oude sterren-reviews zijn inderdaad een doorn in het oog. Nu kan iemand alsnog binnen 1 minuut een waardevolle toevoeging aan een product hangen :D een paar woorden en wat plusjes/minnetjes moet iedereen toch kunnen delen als ze een product hebben (getest).

Verder zijn die productfilmpjes erg leuk en hoop ik er meer van te zien.

Fixed header moet ik nog even laten bezinken, de up/down knop wanneer je scrollt is eigenlijk al genoeg, en het verschijnen/verdwijnen van de header zal even wennen zijn om hem goed te beoordelen.

En als laatste, templates voor aankoop advies, een noodzakelijk kwaad lijkt het, maar het zal ongetwijfeld tot betere startposts leiden. En nu is er helemaal geen excuus meer om een matige opener te hebben :D

Een mooie update! _/-\o_
Het is net goed geworden nu, nu kan je gemakkelijk alle mogelijke positieve & negatieve punten zien. :)
Mja wat is de toegevoegde waarde? Heb je die link van PC Mustard wel open geklikt?
Als jij interesse hebt in die telefoon, dan ga je echt niet de moeite nemen om 300x te scrollen totdat je in detail van 116 reviews weet hoe de beoordeling is geworden, wat dan ook nog eens verspreid staat over 2 pagina's. Tenminste dat lijkt me dan zeer sterk. Nogal WTF eigenlijk.

Wat was een mis met een totaaloverzicht als de gemiddelde sterrenbeoordeling zoals hij was? Geldt niet altijd: wat goed is moet je niet aan zitten klooien? Had in vredesnaam die leesbare reviews enkel zichtbaar gehouden ipv weer in detailview te zitten klooien, want anders kan ik het niet zeggen.
Eventueel had natuurlijk gekund om een knop te maken onder het totaal overzicht van sterren, iets als "klik om te gaan naar detailoverzicht" zodat je alle gedane reviews kunt zien en zolang je kunt scrollen als jezelf wilt.

[Reactie gewijzigd door Aardwolf op 24 juni 2014 21:59]

Nja, ze hoeven voor mij niet die "niet-uitgebreide-reviews" tonen, maar het is wel goed dat het gesorteerd is op review-score & uitgebreide eerst.

Als ik interesse heb in die telefoon, neem ik reviews door van echte reviewers in eerste instantie en wil dan wel eens weten wat het algemeen beeld is van de gebruikers. ;)
Daarvoor is dit ideaal vind ik.

[Reactie gewijzigd door SmokingCrop op 24 juni 2014 21:54]

Dat bovenste ben ik zeker met je eens. :Y
Dat tweede had dan ook anders gekund natuurlijk. En dan doel ik op rust en overzichtelijkheid. Less = more.
Mja, even een nuancering over dat bovenste. Ze hoeven voor mij niet de Oude "niet-uitgebreide-reviews" te tonen. Wanneer ze ingevuld zijn met de nieuwe review methode met plus/minpunten en een toelichting dan vind ik ze wel interessant. ;)
Precies. Eindelijk dat er iemand in deze draad over begint. Ik vind het persoonlijk ook weer onnodig druk geworden en juist onoverzichtelijker. Ook behoorlijk irritant dat ie standaard de bovenste review meteen openklapt. Ik snap de meerwaarde er niet van en eerlijk gezegd ben ik er niet zo blij mee. Waarom nou weer zoveel scroll werk, word wel een beetje moe van al die wijzigingen steeds.

De naaistreek die je als reviewer er gratis en voor niets bij krijgt van Tweakers is dat bij het overzicht van alle reviews bij 1 product mensen een kleine samenvatting zien. Die kan je dan ook los beoordelen!! Ik zie dan ook dat bij 1 van mijn +3 reviews er nu al een +1 is gegeven. Ook niet gek natuurlijk als men een beoordeling kan geven terwijl je alleen maar de magere stersamenvatting ziet. Waarom dat men niet het venster van "beoordeling geven" enkel en alleen mogelijk maakt als men de review in zijn geheel opent is mij dan tevens een raadsel. Dat zou hetzelfde zijn als ik de nieuwsberichten van Tweakers op titel moet waarderen... nou lekker representatief is dat, ook nietszeggend over de inhoud maar wel te beoordelen. :? :?

[Reactie gewijzigd door Aardwolf op 24 juni 2014 22:00]

Precies. Eindelijk dat er iemand in deze draad over begint. Ik vind het persoonlijk ook weer onnodig druk geworden en juist onoverzichtelijker.
Je zou even moeten afwachten tot er meer nieuwe reviews verschijnen die een scorekaart hebben met een korte toelichting en plus- en minpunten (maar zonder sterren). Deze scorekaarten zijn overzichtelijker en minder druk. We kunnen wel overwegen om de sterren standaard in te klappen maar dat zal er waarschijnlijk wel treurig uitzien bij eenvoudige reviews (je ziet dan standaard alleen een algemene beoordeling).

Voorheen toonden we eenvoudige reviews zonder onderbouwing niet los maar daar kregen we ook kritiek op. Nu zijn ze wel zichtbaar maar hebben we voor nieuwe reviews de eisen verhoogd. Een gebruiker moet minimaal een korte toelichting en plus- en minpunten opgeven.
Ook behoorlijk irritant dat ie standaard de bovenste review meteen openklapt.
Reviews worden niet opengeklapt. Wat je ziet is de samenvatting van een redactionele review of de korte toelichting van een nieuwe user review. Deze zijn altijd zichtbaar indien aanwezig. De korte toelichting zegt meer over hoe een gebruiker een product heeft ervaren dan de eerste regels van de onderbouwing die we voorheen op de reviewoverzichtstab toonden.
Waarom dat men niet het venster van "beoordeling geven" enkel en alleen mogelijk maakt als men de review in zijn geheel opent is mij dan tevens een raadsel.
Het is inderdaad niet de bedoeling dat er vanaf de overzichtstab gemodereerd kan worden. Dit gaat in een vervolgticket opgepakt worden :) .

[Reactie gewijzigd door Femme op 25 juni 2014 00:05]

Ik denk dat de threshold gewoon wat lager moet daar. Uiteindelijk zou het ook mooi zijn als je meerdere manieren hebt om informatie uit de scorekaarten naar boven te halen

* Misha blijft nog dromen
Anoniem: 486334
24 juni 2014 13:14
Mag mezelf gelukkig prijzen dat ik in de testgroep zit m.b.t. de Productvideo's. En ik vind het een geweldige toevoeging. _/-\o_

Het laat in het kort even het product ( in dit geval dus de smartphones ) zien. Gewoon even rond draaien en van boven naar beneden, meer niet. Maar die 20 seconden beeld zijn voor mij wel een toegevoegde waarde, vooral omdat ik visueel ben ingesteld.

Hoop dus ook dat dit de test fase doorstaat en dat het snel wordt doorgevoerd voor de andere producten ( ook andere producten dan smartphones, zoals bijvoorbeeld laptops en beeldschermen... )

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 486334 op 24 juni 2014 13:14]

Jouw reactie is alvast positief :) Maar hou er wel rekening mee dat dit vrij 'duur' (in tijd en/of geld) is om voor veel producten te maken. In de praktijk zal dat betekenen dat als de test positief uitpakt, dat dan alleen de belangrijkste producten zo'n video krijgen... en zelfs dat het dan nog wel even duurt voor we een hoge dekking hebben :/
Misschien is het nog een optie om reviewers de optie te geven om een filmpje te uploaden.
Wat ik net heb gezien heeft inderdaad wat mij betreft toegevoegde waarde (net dat beetje meer inzicht dan alleen foto's)
Moet je alleen oppassen dat men niet van die bagger YouTube filmpjes gaan uploaden...
Dus dan zal de reactie weer de filmpjes moeten controleren, waar dan weer tijd in gaat zitten...
Dus het is zekers een goed idee, maar weet niet of het ook echt praktisch is voor in de praktijk.
Als je het voor iedereen openzet wel ja. Maar dit is t.net; ik denk dat je op GoT (misschien in het foto/video forum, ik zeg maar wat ;) ) best wel eens kunt vragen naar een aantal mensen waarvan je bij voorbaat eigenlijk al weet dat ze goed werk gaan leveren.
Of je het de redactie dan alsnog goed laat keuren (20 seconde video kijken en op OK klikken kost maar 21 seconde per filmpje) of zo nauwkeurig selecteert dat je zelfs dat niet meer nodig vindt is nog even een andere keuze, maar je bent in elk geval geen tijd meer kwijt met het kijken (en afkeuren) van sloten bagger.

Bovendien, het aantal producten waar een video echt iets toevoegt bovenop foto's is ook weer niet al te groot; het is niet dat elk product in de hele PW een video moet krijgen.
Was sceptisch over het idee, maar na het zien van een filmpje ben ik best wel enthousiast. Het is wel heel erg handig om te zien hoe een product er nu echt uit ziet.
Eigenlijk nog maar 1 wens als jullie de filmpjes toch zelf maken, zouden jullie een referentie voorwerp in de video kunnen opnemen (een euromunt oid) zodat je ook veel beter de grootte van het voorwerp in kan schatten? Want zoiets als handen verschillen nogal in afmeting :)
Bedankt voor de tip! Nemen we mee in de evaluatie.
Anoniem: 486334
@ACM24 juni 2014 13:29
Natuurlijk, dat begrijp ik ook wel. We moeten wel reëel blijven ;)

Maar waar mogelijk...
Bedankt voor de feedback, die is ook waardevol voor de test!
ik hoop dat ik er niet in zit.
Niet omdat ik niet wil hoor, maar omdat ik het te weinig gebruik en dus zonde zou zijn van de plaats die ik zou innemen voor iemand die het wel zou willen (testen).
jammer dat de advertentie voor een productvideo even lang duurt als de productvideo zelf. Is het niet een idee om hier een wat kortere (qua duur) advertentie voor te gebruiken?
We hebben de advertenties voor deze video's inmiddels uitgezet ;)
nog beter. Maar dat durfde ik niet te vragen :)
Bedankt voor het melden. De advertentie was geen onderdeel van de test en is er nu uitgehaald.
Eindelijk een fixed header! Dit was echt zo irritant dat je altijd weer naar boven moest (het icoontje rechtsonder werkte niet echt fijn).
Icoontje rechtsonder werkt op een iPhone sowieso al niet (want dat opent de menu-bar als je in die regio tapt).

Zelf ben ik blij dat het een optie is, want ik hoef geen fixed header. Met een tap bovenaan het scherm zit ik (op iPhone iig) toch al gelijk bovenaan.

Van mij mogen ze die naar boven/onder knopjes ook wel optioneel maken, want nu voegen ze voor iPhone-gebruikers alleen maar een visuele irritatie toe.
Hoe meer opties er geintroduceerd worden hoe meer code er is om te onderhouden en hoe meer scenarios er zijn om rekening mee te houden bij het ontwikkelen van nieuwe feautres en fixen van bugs. Voor opties lopen we dus niet heel erg warm. Als de fixed header een succes blijkt en we de juiste manier van presenteren hebben gevonden zal de optie waarschijnlijk dan ook verdwijnen. Indien de fixed header werkt is echter ook nog maar de vraag of we de scroll to top nog nodig hebben. Dat alles zal blijken uit de aankomende tests en feedback vanuit de community. De community beslist dus grotendeels uiteindelijk wat de doorslag gaat geven. Helaas is het onmogelijk het iedereen naar de zin te maken maar we streven er wel naar ;)
Hij is nog in beta en we bekijken even hoe het voor de grootste groep werkt. De opties als het hiden en showen zijn ook nog niet definitief. Mocht je feedback hebben horen we dat graag in het desbtreffende topic :)
Beïnvloed het melden van een A/B test op een bepaald element juist niet de uitkomst?
Ik heb net geklikt en gekeken of het werkt. En zo zullen er meer Tweakers dit doen.
We hebben overwogen om het niet te melden, maar het aantal bezoekers dat op deze pagina komt is zoveel groter dan het aantal dat dit .plan leest en het uitprobeert, dat we het wel aandurven om dit met jullie te delen ;)
Je kunt natuurlijk altijd de data van vandaag/morgen wegmikken en overmorgen starten :)
De België vlag komt dus binnen de smilies binnenkort! Leuk
Die bestond al langer :)
maar zit gewoon niet tussen de smilies.
: ) B zonder spaties == :)B

[Reactie gewijzigd door SmokingCrop op 24 juni 2014 12:59]

Hee, Tino Zijdel ziet er op dat fotootje best cool uit.
Zo is hij in het echt ook.
Yes, een meescrollende navigatiebalk op smartphones en tablets. \o/

Handige keuze om hem standaard weg te laten vallen en enkel bij het omhoog scrollen te tonen. Zo is hij altijd bij de hand, maar zit hij nooit in de weg. Nice
Ik vind die balken die verschijnen als je omhoog scrolt meestal niet fijn. De meeste schermen zijn groot genoeg voor een vaste balk en bovendien verschijnen er ook al balken van je browser als je omhoog scrolt.
Hopelijk wordt er ook rekening gehouden met Belgische info omtrent releasedatums en of er releases al dan niet komen in België. Wat ik me moet voorstellen bij Vlaamse pricewatch weet ik niet, dus dat word het nieuws afwachten.

B groep ftw... 8-)
De Vlaamse/Belgische pricewatch is op zich niet afhankelijk van release datums. Dat is met name relevant voor in nieuws en andere redactionele artikelen.

Het is wel ons streven om bij nieuws waar er onderscheid is tussen een Nederlandse en Belgische situatie is, om dat dan ook te benoemen of te verduidelijken. Maar er zullen voorbeelden blijven waar dat dan alsnog beter had gekund, het blijven tenslotte ook gewoon mensen die dat schrijven :)
Als ik de oude .plans bekijk was er toch al een Belgische Pricewatch vroeger? Hoe zit dit dan :P?
Er is nooit een Belgische Pricewatch geweest. Wel was er in een grijs verleden een 'landfilter', waarbij je kon aangeven waar winkels zich moesten bevinden.

Dat werkte net andersom tov wat we nu doen en bovendien besteedden we weinig tot geen aandacht aan die feature (wat de reden is dat het weggehaald is).

Er zijn in het recente verleden wel hier en daar pogingen gedaan om de Pricewatch alvast wat beter geschikt te maken voor onze Belgische bezoekers, zoals de verzendmethode 'België'. Die overigens komt te vervallen en gewoon weer 'Opsturen' zal heten en verder juist vervangen wordt door de de gehele wijziging op zich :)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee