Door Koen Kuipers

[HQ] Developer

Development-round-up - Iteratie #50

22-04-2014 • 12:59

50 Linkedin

Na een lang weekend paaseieren zoeken hebben we zojuist iteratie #50 de deur uitgedaan. In deze iteratie hebben we rond de negentig tickets opgelost. Hieronder een overzicht van de meest noemenswaardige punten.

Scorekaarten bij gebruikersreviews

We openen redactionele reviews tegenwoordig met een zogenoemde scorekaart. Dit bevalt goed en daarom is besloten dit ook te doen voor de gebruikersreviews. Zo hoef je niet langer veel te scrollen en zie je direct de plus- en minpunten, de beoordeling op criteria en de eindbeoordeling. Als je de uitgebreide toelichting wil, dan staat deze direct onder de scorekaart. Zie bijvoorbeeld deze gebruikersreview over de Nexus 7 van SMGGM.

Link naar testrapport

Vanaf nu kan vanuit een review een koppeling worden gemaakt met een testrapport. Dit maakt voor een die hard-tweaker inzichtelijk hoe een product scoort op een bepaalde test. Als deze koppeling is gemaakt, verschijnt aan de rechterkant van de review een extra blokje met een link naar het desbetreffende testrapport. Zie onderstaande afbeelding ter illustratie.

Best Buy Guides

In deze iteratie is ook de mogelijkheid tot het aanmaken van een Best Buy Guide live gezet. De eerste categorie die een dergelijke nieuwe Best Buy Guide heeft gekregen, is mobiele telefoons. De gebruiker krijgt een op populariteit gesorteerde selectie telefoons voorgeschoteld die door de Tweakers-redactie zijn getest. Hierin vind je bijvoorbeeld een selectie van telefoons tussen de 200 en 350 euro, handig als bijvoorbeeld een vriend of vriendin een telefoon zoekt in dat prijssegment. De redactie zal in de komende periode nog meer Best Buy Guides opstellen, voor andere categorieën. Op dit moment staan tablets en televisies op de planning. Deze vorm van Best Buy Guides staat los van de Desktop- en Laptop-Best Buy Guides, die in de huidige vorm blijven bestaan.

Verbeteringen koophulp-lay-out

Ook hebben we voor de redactie de tools voor het maken van een koophulpartikel uitgebreid. Zo is het nu mogelijk om een selectie van Best Buy-producten, zoals hierboven genoemd, te tonen en is het mogelijk gemaakt om de styling van de koophulp uitgebreider aan te passen. De redactie zal voor verschillende categorieën koophulpartikelen gaan schrijven.

België

Voor onze Belgische bezoekers zetten we in de Pricewatch de verzendmethode standaard op België en de betaalmethode op Visa. Mocht je een andere betaal- of verzendmethode willen, dan kun je dat in de filters aan de zijkant veranderen. Deze instelling wordt bovendien voor je onthouden, zodat je dat maar een keer hoeft te doen. In de komende iteraties gaan we ons meer op de Belgische bezoekers richten en kijken hoe we meer verbeteringen kunnen aanbrengen. Heb je een idee over hoe we Tweakers voor België kunnen verbeteren, laat dat dan weten in dit topic.

Overige

Verder hebben we in deze iteratie een nieuwe errorpagina gemaakt voor als de site zodanig stuk is dat geen van de webservers nog wat nuttigs kan aanleveren. Uiteraard doen we ons best om te voorkomen dat jullie deze pagina te zien krijgen Daarnaast hebben we het Symfony PHP framework dat we gebruiken, voorzien van een update naar versie 2.4.3 en in het Tweakers CV de optie voor Meuktracker hernoemd naar Downloads. Ook hebben we de [spoiler]-tag op het forum verbeterd, zodat links en afbeeldingen in een spoiler-tag pas werken en zichtbaar zijn als deze geopend is.

Reacties (50)

Wijzig sortering
Mooi om te zien dat het issue dat ik ondervond (404 Not Found) opgelost is \o/

/edit Nu ik het test nog steeds niet :D http://gathering.tweakers.net/dfsjklfjsdkfjlsdjkdfs
Een 404-pagina die niet gebruikt wordt :P Handy

[Reactie gewijzigd door _eXistenZ_ op 22 april 2014 13:05]

Die 404 pagina is gewoon een standaard 404 pagina van Apache, daar hebben we niets fancy van gemaakt omdat dat niet echt nodig is en vaak de site juist vertraagt omdat die dan vaak opgevraagt word als er weer eens een browser iets niet snapt en fout url's gaat ophalen.
Maak er even een topic voor aan anders!
Klik even op mijn linkje anders!
Een 404 is natuurlijk iets anders dan een server errror page ;)
Dat kan, maar hoeft niet.

/edit In dit geval inderdaad wel ja, nu ik lees waar ze die error-pagina voor bedoeld hebben. Da's gewoon als de (vermoedelijk) de caching-laag geen response krijgt van de webservers, dan kan die pagina altijd nog getoond worden. Tenminste, zo kan het met Varnish bijv. wel.

[Reactie gewijzigd door _eXistenZ_ op 22 april 2014 13:19]

In dit geval is het een fallback URL in de loadbalancer die hij uit zal geven als geen enkele server kan reageren (bijvoorbeeld omdat wij het 'alive'-check scriptje gesloopt hebben ;))

Als alle webservers ineens stuk gaan (bijvoorbeeld door een release of een fout ergens anders) dan krijg je de error pagina pas te zien.. hopelijk nooit dus ;)
Zo kan je 'm ook inzetten inderdaad :)
edit: nvm niet goed gelezen en getest

[Reactie gewijzigd door jaapzb op 22 april 2014 14:18]

Die error-pagina is echt rete snel.
Die pagina is dat ook een enkele request op een hele simpele en lichte webserver die als enige taak heeft dit te serveren en te cachen. Dat snelle hebben we ook wel nodig, want als de servers stuk zijn en alle requests komen op die server, dan mag die server wel ruim 1000 requests per seconde verwerken..
Hebben jullie die vervolgens ook weer achter Varnish gezet? Of staat hier echt een lighttpd'tje te stampen op een HTML-pagina?
Nee, dat is een simpel lighttpdtje die een paar bytes aan html uitspuugt zodra iemand hem wat vraagt ;)
Ik hoor dat nginx sneller zou zijn dan lighttpd. Waarom is er eigenlijk voor lighttpd gekozen?
Omdat ik daar nog een puppetconfig voor had staan die met minimale aanpassingen zo op die server terecht kon ;)
Best Buy Guides
Op dit moment staan tablets en televisies op de planning. Deze vorm van Best Buy Guides staat los van de Desktop- en Laptop-Best Buy Guides, die in de huidige vorm blijven bestaan.

Tjah hier val ik eigenlijk een beetje op als tweaker.

De best buy guides zijn "redelijk" , niet super en veels te main stream tegenwoordig. Nu gaan jullie andere markten (gepromoot) best buy's aanbieden terwijl jullie eigenlijk veel beter wat meer tweaker gerelateerde best buys kunnen maken . Linux varianten zouden top zijn. Helaas is het weer zo dat tweakers zich steeds meer als een combinatie van kijkshop + computer idee aan het opstellen is waardoor de kwaliteit een stuk lager ligt dan de competitie (van bv hardware.info)

Het gaat weer lekker zinloos zo :)

p.s toppunt van de "update" , de nieuwe errorpagina , al hebben ze gelukkig niet die achterlijke slogan overgenomen waar tweakers nou tegenwoordig mee pronkt, Hilariteit in den top.

[Reactie gewijzigd door Aionicus op 22 april 2014 15:24]

Je kunt altijd suggesties sturen naar onze redactie. Een Best Buy voor Linuxvarianten lijkt mij alleen niet echt passend; een round-up van de verschillende distro's lijkt mij veel interessanter (al staat het internet daar al vol mee...)

Overigens vraag ik me af wat je met 'gepromoot' bedoeld?
Ik vind dat bij reviews van Games , Producten er de laatste paar maanden vaak niet goed kloppende score's worden gegeven. Bepaalde producten worden zo de hemel in geprijsd dat het moeilijk is om niet te geloven dat er bepaalde manieren van marketing zijn gebruikt om jullie positief over de producten te stemmen.

De enige goede revieuw in de afgelopen maanden was die van ik geloof jurgen over southpark stick of truth. Al had hij een console versie gespeeld en gaf hij dus minpunten aan over een console port terwijl de game en vooral het publiek hier vooral de PC gebruikt. De minpunten die dan worden toegegeven aan de game zijn dan ook eigenlijk NVT en breken dus af aan de review. Ik heb het ook vaak genoeg gezien dat ik + punten of - punten zie waarvan ik me echt afvraag hoe jullie er op komen.

Een best buy voor een linux laptop zou toch echt wel handig zijn (al is het maar 1x per half jaar ofzo). Ondanks dat linux steeds beter word zijn er nog steeds problemen met laptops die bv 2 gpu's hebben (1x nvidia , 1x intel) , er zijn issue's met bepaalde varianten waardoor 3d weergave nog steeds niet lekker werkt .
Een best buy guide afgestemd op het perfect en vloeiend draaien van linux (met eye candy) en daar dan eventueel een overstap gids aan gekoppeld (als special) zou weer voor een nieuwe influx gebruikers kunnen zorgen die het willen proberen / over te stappen. ook 3 opties : basis(office)/main/gaming en je hebt een hele unieke en vette binnenhaler.
Een vergelijking tussen distro's is leuk voor een keer, maar over het algemeen is er alleen aan de onderkant wat verschillend , waar de meeste gebruikers dan weer naar kijken is bv desktop (dus in dit geval de windowmanagers zoals gnome3, cinnamon , kde etc). Een vergelijking tussen die zou heel leuk zijn .
Een stuk leuker dan een review + filmpje over windows 8.1's "mini update" waarbij iemand 7 minuten zwaar verveeld over 2-3 updates aan het vertellen is waar je eigenlijk niets aan hebt. Niet alleen is het zonde voor ons (qua tijd en zeker qua pijn aan de ogen , want de kleurenschema in het filmpje voor windows 8 was zo bizar lelijk , au mijn ogen branden nu al) maar ook voor jullie want de kosten voor zo'n zinloos filmpje zijn ook al gemaakt.

Over je comment (al staat het internet daar al vol mee..) , dat geld eigenlijk voor een hele hoop van de main stream artikelen en geruchten die we steeds vaker terug zien op de front page , vroeger kon ik echt uren doorbrengen hier op tweakers, dingen lezen , nakijken , leren. Zelfs de pricewatch was super.

Tegenwoordig moet ik uitstromen naar andere sites voor het diepgaandere nieuws , voor de "tweakers" reviews en opstellingen kan ik beter naar Hardware.info gaan , die testen dingen echt met 10-15 setups ipv altijd dezelfde systemen. Daarbij hebben hun het testen van mantle ook een stuk beter aangepakt met meer budget systemen ipv hier (2x budget , 2x high end). Bij hun kon je bij sommige processor varianten en mobo opstelingen echt een groot verschil zien . Goed onderbouwd en goed uitgelegd.
Zelfs ! voor de pricewatch is de concurrent tegenwoordig nauwkeuriger en meer up2date.
Andere site's voor "tweakers" doen ook specials over overlocking en andere mogelijkheden , mini projectjes om te kijken wat haalbaar is en daar iets cool's van maken.

Wat tweakers natuurlijk nog wel top maakt zijn de tweakblogs , het GOT (waar de kern zit eigenlijk) en natuurlijk de V&A, aangezien dat toch een stuk veiliger is dan bv marktplaats.

Tweaker zijn is in mijn ogen toch meer dan nieuws lezen over Apple producten (die toch al overprized en overhemeld worden) en dan weer de laatste geruchten bekijken. of die nieuwe 5 downloads!

Tweaker zijn is dingen uitvogelen , kijken wat je ermee kan , het beste eruit halen of een creatief alternatief vinden. De vindingrijkheid was altijd zo mooi hier... dat is nu helemaal weg.

Waar is het initiatief om bijvoorbeeld is een Raspberry pi special te maken met verschillende projectjes uitgelegd met een video ala tweakers style ? Je kan wel zeggen het hele internet staat er voor mee , maar niet in het nederlands , niet met een community als GOT erachter. Juist met een medium als GOT wat je berichten en reviews leest zijn jullie enorm in staat om mensen te overtuigen wat te gaan tweaken en nieuwe intressen aan te wakkeren.

Het enige wat daarintegen gedaan word is de site meer "algemener" maken met daarbij nog meer informatie die ook al overal gevonden kan worden , en dan vaak nog beter geschreven ook.

De redactie mailen over dingen heeft toch weinig zin , het beste is om een discussie te starten in een bericht waardoor er meerdere tweakers op inhaken totdat iemand zoals jij (die er met een hart voor de zaak zit) het kan lezen en denkt van damn ! ergens hebben ze een punt , hier kunnen we wat mee.

[Reactie gewijzigd door Aionicus op 22 april 2014 19:42]

Ik vind dat bij reviews van Games , Producten er de laatste paar maanden vaak niet goed kloppende score's worden gegeven. Bepaalde producten worden zo de hemel in geprijsd dat het moeilijk is om niet te geloven dat er bepaalde manieren van marketing zijn gebruikt om jullie positief over de producten te stemmen.
Ik kan hier vrij weinig over zeggen: afgezien van dat ik input krijg van de redactiejongens over de werking van de site, hebben we het nooit over de inhoud. Dat zegt eigenlijk al dat er vanaf andere afdelingen amper tot weinig invloed is in wat de redactie schrijft, hoe ze schrijven of hoe ze beoordelen. Dit soort onderwerpen passeren regelmatig de revue in ons forum: Geachte Redactie. Als je daar in zoekt, dan zul je vast nog wel wat meer informatie tegenkomen en als je vraag niet beantwoord wordt, dan kun je hem altijd even stellen. :)
Een best buy voor een linux laptop zou toch echt wel handig zijn (al is het maar 1x per half jaar ofzo). Ondanks dat linux steeds beter word zijn er nog steeds problemen met laptops die bv 2 gpu's hebben (1x nvidia , 1x intel) , er zijn issue's met bepaalde varianten waardoor 3d weergave nog steeds niet lekker werkt .

Een best buy guide afgestemd op het perfect en vloeiend draaien van linux (met eye candy) en daar dan eventueel een overstap gids aan gekoppeld (als special) zou weer voor een nieuwe influx gebruikers kunnen zorgen die het willen proberen / over te stappen. ook 3 opties : basis(office)/main/gaming en je hebt een hele unieke en vette binnenhaler.
Wellicht dat de redactie eens een dergelijk uitstapje kan maken in hun laptop best buy guides? Ze staan altijd open voor suggesties.
Een vergelijking tussen distro's is leuk voor een keer, maar over het algemeen is er alleen aan de onderkant wat verschillend , waar de meeste gebruikers dan weer naar kijken is bv desktop (dus in dit geval de windowmanagers zoals gnome3, cinnamon , kde etc). Een vergelijking tussen die zou heel leuk zijn .
Een stuk leuker dan een review + filmpje over windows 8.1's "mini update" waarbij iemand 7 minuten zwaar verveeld over 2-3 updates aan het vertellen is waar je eigenlijk niets aan hebt. Niet alleen is het zonde voor ons (qua tijd en zeker qua pijn aan de ogen , want de kleurenschema in het filmpje voor windows 8 was zo bizar lelijk , au mijn ogen branden nu al) maar ook voor jullie want de kosten voor zo'n zinloos filmpje zijn ook al gemaakt.
Je zegt hier eigenlijk 2 dingen: het onderwerp/de inhoud van het filmpje vond ik niet goed en de kwaliteit van de video zelf is slecht. Wat betreft dat eerste: zie mijn comments hierboven. De redactie zal je feedback altijd waarderen. Ik kan daar vrij weinig voor je aan veranderen, gezien ik geen invloed heb op waar de redactie over schrijft, dat hebben ze alleen zelf. :P Wat betreft dat 2e: ik denk dat onze videojongens graag van je horen hoe het beter kan. Ze staan altijd open voor feedback, wat je ook in Geachte Redactie kan achterlaten. Het filmpje waar je over klaagt zal dan niet beter worden, maar wellicht wel de volgende ;)
Over je comment (al staat het internet daar al vol mee..) , dat geld eigenlijk voor een hele hoop van de main stream artikelen en geruchten die we steeds vaker terug zien op de front page , vroeger kon ik echt uren doorbrengen hier op tweakers, dingen lezen , nakijken , leren. Zelfs de pricewatch was super.
Mijn opmerking dat het internet al er vol mee staat, kun je inderdaad voor veel andere van onze content ook zeggen ja. :P
Tegenwoordig moet ik uitstromen naar andere sites voor het diepgaandere nieuws , voor de "tweakers" reviews en opstellingen kan ik beter naar Hardware.info gaan , die testen dingen echt met 10-15 setups ipv altijd dezelfde systemen. Daarbij hebben hun het testen van mantle ook een stuk beter aangepakt met meer budget systemen ipv hier (2x budget , 2x high end). Bij hun kon je bij sommige processor varianten en mobo opstelingen echt een groot verschil zien . Goed onderbouwd en goed uitgelegd.
Wederom: daar gaan wij niet over. :P Deze .plan is geschreven door een developer, die de website verbetert op basis van de ideeën die wij, het product team, hebben die de gebruikerservaring van de site ten goede komt.
Zelfs ! voor de pricewatch is de concurrent tegenwoordig nauwkeuriger en meer up2date.
Hier ben ik dan weer _wel_ geïnteresseerd in. Zou je je feedback kunnen neerzetten in het forum (Pricewatch)?
Waar is het initiatief om bijvoorbeeld is een Raspberry pi special te maken met verschillende projectjes uitgelegd met een video ala tweakers style ? Je kan wel zeggen het hele internet staat er voor mee , maar niet in het nederlands , niet met een community als GOT erachter. Juist met een medium als GOT wat je berichten en reviews leest zijn jullie enorm in staat om mensen te overtuigen wat te gaan tweaken en nieuwe intressen aan te wakkeren.
Wat weerhoudt je er van om dit idee te opperen bij de redactie of bij onze community manager? Ik vind het een best tof idee.
De redactie mailen over dingen heeft toch weinig zin , het beste is om een discussie te starten in een bericht waardoor er meerdere tweakers op inhaken totdat iemand zoals jij (die er met een hart voor de zaak zit) het kan lezen en denkt van damn ! ergens hebben ze een punt , hier kunnen we wat mee.
Of de redactie reageert op mails weet ik niet, gezien ik niet bij die mailbox kan :P wat ik wel weet is dat er heel vaak discussies zijn in het forum en o.a. onze hoofdredacteur vaak (en uitgebreid) in discussie gaat. Dat is ook de hele reden waarom we dergelijk fora hebben. Ik zou zelf juist niet in de comments uitgebreid gaan discussiëren, omdat het hier niet de juiste plek voor is. Mensen skippen je verhaal, niet iedereen van de redactie checkt de comments bij een development .plan etc. Het nadeel is ook dat artikelen vaak vlug van de frontpage verdwijnen, en daarmee jouw feedback. In Geachte Redactie is het verloop een stuk lager en staat je feedback langer in beeld. :)
Nou dank je wel voor je uitgebreide reactie ! :)

ik zal van de week als ik even tijd heb nog wel de gok wagen en een leuke suggestie typen.

maar precies zoals ik van jou verwachte (want heb je al vaker zien reageren in posts) pak je alles goed op en denk je ook mee.

top micha.
Vooral de scorekaarten bovenaan vind ik erg fijn, zeker nu ik steeds vaker Tweakers vanaf mijn smartphone bekijk.
Nou ik vind het maar niks... Nu gaan mensen gewoon dat lezen en interesseert straks de hele review niet meer. Tevens wordt het bij lange lijsten erg rommelig... Moet ik nu de plus- en minpunten maar inkorten?
Nu gaan mensen gewoon dat lezen en interesseert straks de hele review niet meer.
En dus? Of vind jij dat mensen gedwongen moeten worden de hele review te lezen? Als mensen denken genoeg te hebben aan scorekaarten is dat toch hun goed recht? En ik denk echt niet dat niemand meer de rest van de review zal lezen. Persoonlijk ben ik best wel geïnteresseerd in wat een reviewer te zeggen heeft als ik meer over een specifiek apparaat wil weten. Maar ik lees dan wel alleen maar de een of twee best beoordeelde reviews, voor de rest kijk ik alleen naar de genoemde plus en minpunten (en zal ik alleen even bijlezen als ik daar iets interessants in zie staan wat nog niet door anderen is genoemd). Wat mij betreft dus een puik plan om die dingen als eerste te melden.
Dit is dus ook een van de redenen waarom we ze bovenaan zijn gaan tonen. Ik hoor ook behoorlijk vaak van tweakers dat zij eerst de scorekaart bekijken en dan besluiten of ze de review gaan lezen. Dus wellicht gaat het juist als extra stimulans werken om de review te gaan lezen.

Wat betreft de plus- en minpunten: die moet je alleen maar inkorten als er overbodige informatie in staat, waar niemand wat aan heeft. Als er alleen maar goede content in staat, wat maakt het dan uit dat het lang is?
Ik denk eerder dat er een korte samenvatting van de score had moeten staan. Alleen de sterren dus. En dat je onderaan de pagina uitgebreid je plus en mins kunt uitstallen.

Nogmaals als de "lezers" het prima vinden en het merendeel hier om heeft gevraagd zal het wel aan mij liggen. Ik vind het in ieder geval slordig...

Ik ga in ieder geval HIER nu enkele plussen verwijderen en inkorten.
We willen in de komende tijd nog een soort 'samenvatting' gaan toevoegen, die we daar ook gaan tonen (incl. op de reviewtab). Maar plus- en minpunten moet je niet onderschatten qua waarde, hoe veel het er ook soms kunnen zijn. Als je zelf pluspunten wil gaan weghalen omdat 'het anders te lang is', dan vraag ik me af of die pluspunten überhaupt wel als pluspunt daar hadden moeten staan. Uiteindelijk is het je eigen review en moet je het zelf weten wat je er in toont
Najah het ziet er IMHO slordig uit. Heb er net mijn best op gedaan dat het een gelikte review is. Die lekker catchy is. Ik mis sowieso nog wel een aantal features in het reviewsysteem. Zou cool zijn als wij bijvoorbeeld ook multi-page te werk zouden kunnen gaan... Mooie titels konden maken etc. Heb nog wel een ideetje of 10.

Ik ben mij er nu degelijk van bewust dat ik korte en sterke plus en min punten moet gaan gebruiken. Ik had nu uitgebreidere punten. Ik zal er op letten bij de volgende review.

Overigens, volgens mij hebben de -en meer plek dan de +jes... :o

[Reactie gewijzigd door Alpha89 op 22 april 2014 15:03]

Ik zie geen probleem met veel en lange plus- en minpunten? Houwen zoals het is, je review!
Het zou wel handig zijn als elke gebruiker bij zijn settings zelf kan kiezen of hij de scorekaart boven of beneden de review wil zien. Voor mij is het verrassingselement (wat de scorekaart vaak had) nu verdwenen.
Dat dit bij redactionele reviews wordt gedaan, oke maar dan hoeft dat toch ook niet automatisch bij alle gebruikersreviews? Negatieve punten worden nu genoemd voordat je gelezen hebt waar dit op gebaseerd is. Who's next? De conclusie als inleiding tonen bij een video?
Waar moet ik melden dat de layout op de hoofdpagina niet klopt? Boven het 'Nieuws van vandaag' staan altijd/vaak 3 plaatjes die linken naar 1 vd nieuws artikelen. Deze horen volgens mij op 1 rij te staan, maar bij mij staan ze altijd op de volgende manier:

1e rij: 2 plaatjes
2e rij (dus eronder en met een kleine indent, want die er boven staat is iets meer naar links): 1 plaatje

Bekeken op een Macbook Pro 15" --> externe monitor Dell 24". Dit is trouwens al heel lang zo, dacht dat het op een gegeven moment wel gefixt zou worden.
Dat is volgens mij alleen het geval als je uitgezoomed staat. Als je op ctrl-0 drukt, staat het dan wel goed?
Excuses, jullie hebben gelijk.
Waarschijnlijk ben je dan een beetje ingezoomed
Ook het forum heeft een kleine cosmetische aanpassing ondergaat zag ik. Zo zijn de FAQ en Beleid links beter zichtbaar en is de locatie hiervan omgedraaid met de dropdown van periode van topics (laatste 24 uur, laatste 7 dagen, etc.) Mooie verbetering.
Inderdaad. NMe voelde aan dat die topics amper nog bekeken werden, Crisp heeft daar wat onderzoek naar gedaan en NMe's gevoel klopte. Hence dat we ze iets prominenter hebben neergezet :)
NMe was niet de enige die dat gevoel had. ;)
Ligt het aan mij of krijg je zelfs op de nieuwe errorpagina nog reclame voor bepaalde autogerelateerde zaken?
We hebben er gewoon wat links neergedumpt en ook een linkje naar onze directe collega's, die op nog geen 10 meter afstand zitten. Zit verder geen commercie achter
Had dan ook wel wat Pr0n linkjes verwacht voor de echte tweaker :-)
Dat zou voor het -18 jarige bezoek van tweakers misschien iets minder verantwoord zijn :+

Verder on-topic: blij dat er naar de Belgen/Vlamingen geken gaat worden! Het is al een stuk handiger dat de verzendmethode standaard op BE staat nu :)
<sarcasm>
Je kan je geboortedatum invullen in je profiel, dus de "-18 controle" is op die manier waterdicht :+
</sarcasm>

[Reactie gewijzigd door xback op 22 april 2014 14:18]

Maar hoe vindt die controle plaats als de server op z'n gat ligt :p :+ ?
Behalve dat die foutmeldingen juist naar voren komen als de site niet werkt... dus de kans is groot dat dan ook de database niet enorm goed te benaderen zal zijn ;)
Kan, maar moet niet, hé... En we weten ook dat minderjarigen ook zonder probleem op "ja, ik ben 18+" klikken als ze de kans ertoe krijgen :+
Is die 'Link naar testrapport'-functie een vervanging voor de mogelijkheid die er voorheen was om in tabellen en grafieken door te klikken naar testresultaten? Om eerlijk te zijn vind ik ze er niet mooier op geworden...
Nee, het is een aanvulling op, geen vervanger van
Mooie verbeteringen. De scorekaart zien er netjes uit en nog handig ook. Best buy guide ziet er ook zeer netjes uit.
Die aanpassingen aan Pricewatch voor Belgische bezoekers zijn érg nuttig, bedankt daarvoor!

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee