Door Koen Kuipers

[HQ] Developer

Development-round-up - Iteratie #48

11-03-2014 • 12:06

76 Linkedin

Inmiddels hebben we iteratie #48 live gezet. In deze iteratie zijn ongeveer 105 tickets opgelost. De belangrijkste en zichtbaarste wijzigingen zijn de veranderde lay-out van een reviewpagina en een test met een verbeterde category-browser.

Nieuwe lay-out reviewpagina

We hebben de lay-out van de pagina's van een review flink op de schop genomen, met het oog op een beter overzicht. Zo staat de scorekaart met de plus- en minpunten nu prominent in beeld op de eerste pagina. Uit onze cijfers is namelijk gebleken dat veel mensen meteen doorklikken naar de conclusie en uit gesprekken bij onder andere de Buildfests bleek dat dit vooral was vanwege de scorekaart.

Daarnaast is de inhoudsopgave nu ook aan de rechterkant van de pagina geplaatst, zodat je direct weet uit hoeveel pagina’s de review bestaat zonder dat je eerst moet scrollen. Een laatste wijziging is dat we vanaf nu ook gebruikersreviews onder aan de redactionele review gaan tonen. De beste en populairste gebruikersreview belonen we met een plekje daar; dus blijf je best doen

Nieuwe category-browser

We hebben ook de category-browser op onze Pricewatch-portal van een update voorzien. Voordat je meteen gaat kijken: hij is nog niet voor iedereen beschikbaar. We introduceren dit als een A/B-test, waardoor een deel van onze bezoekers de nieuwe versie te zien krijgt en een ander deel de oude. Op deze manier proberen we erachter te komen of de nieuwe category-browser wel echt een verbetering is en of onze bezoekers sneller de juiste categorie vinden.

In onderstaande afbeelding is de nieuwe category-browser te zien. De belangrijkste wijziging is dat de boomstructuur van categorieën nu minder diep is. Daarnaast zijn er enkele visuele wijzigingen om dit te ondersteunen.

Nieuwe category browser

Sortering listings

Bij onze gebruikersonderzoeken merkten we dat gebruikers het lastig vonden om de verschillende opties die wij boven aan de productlisting aanbieden, uit elkaar te houden. We bieden hier zowel sorteermogelijkheden als mogelijkheden om de kolominhoud aan te passen. Veel gebruikers vonden het moeilijk om hierin overzicht te houden en vonden het onduidelijk wanneer zij een bepaalde functionaliteit moesten gebruiken. Verder merkten we dat relatief weinig gebruikers deze functionaliteit boven aan de header gebruiken; veel gebruikers behouden de defaultinstellingen.

Om die redenen hebben we de header boven de listings versimpeld en de sorteeropties in een picklist aangeboden. Zo wordt het makkelijker om het overzicht te behouden, maar blijft het beschikbaar voor gebruikers die het wel prettig vinden om deze opties te gebruiken.

Nieuwe sortering

Overige

Een ander noemenswaardig punt dat we hebben opgepakt, is het verbeteren van de onderliggende code voor het beheren van gebruikersreviews. Verder hebben we ook weer een hoop bugs gefikst en code verbeterd. Zoals elke iteratie hebben we weer twee categorieën gekoppeld met Icecat, zodat we automatisch producten kunnen importeren en verbeteren.

Reacties (76)

Wijzig sortering
Ligt het nu aan mij, of zijn ook al die blauwe NIEUW labels bij reacties nieuw? :? Ze werken in elk geval niet goed: als ik opnieuw een artikel open, dan staan dezelfde reacties nog steeds als nieuw gemarkeerd.
Na wat overleg hebben we besloten om dit toch nog heel even terug te trekken; het pakt toch iets minder goed uit dan gedacht. :P

De functionaliteit wil ik echter nog wel erg graag; wie een mooie interface voor de markering van nieuwe berichten bedenkt krijgt unlimited kudo's van me! :P
De functionaliteit wil ik echter nog wel erg graag; wie een mooie interface voor de markering van nieuwe berichten bedenkt krijgt unlimited kudo's van me! :P
Misschien kan je de grijze rand rond het bericht een iets andere kleur geven (à la limite enkel de linkerrand van de kader wijzigen (andere kleur, dikkere rand, ...)
We hebben daar veel mee zitten spelen (al een tijdje geleden), maar kwamen niet tot een bevredigende weergave. Het is lastig om iets heel subtiels, doch opvallend genoeg te maken (en, niet te vergeten, het ook duidelijk is _waarom_ het anders gemarkeerd is als de andere dingen
Je zou de datum+tijd van de reactie een bepaalde subtiele background color kunnen geven. Een soort markeerstift-idee. Is gelijk duidelijk wat ermee wordt bedoeld, én het valt voldoende op.
Maar dat is niet erg mooi. Die nieuw-tekst was wel goed, alleen moet hij getoond worden als je hem nog niet hebt gezien en niet de tweede keer als je de reacties doorleest.
Ja, ik zag het ook.
Op zich wel handig, maar wat mij betreft staat het een beetje te prominent in beeld.
Ik vind de functie erg handig!
Maar misschien is het mooie om bijvoorbeeld het kader zwarter te maken wanneer een reactie nog niet gelezen is.
Dan is het 'NIEUW' niet zo prominent in beeld en leidt het minder af
Suggesties voor de weergave mogen in Mooie Features :). We hebben nu dezelfde weergave gepakt als de markering die je ziet als je klikt op een notificatie van een reactie op je reactie
Je kunt zelf instellen bij je voorkeuren wanneer nieuwe items gedemarkeerd moeten worden :)
Dat gaat toch over de nieuwsberichten zelf? En het gaat alleen over tijd. Ik zou het handiger vinden "als ik ze al gezien heb" dan "na 15 minuten".
Nee, dat gaat vziw ook over bijvoorbeeld de nieuwe items in de tracker, derhalve hebben we het ook doorgetrokken naar de reacties
Dan mag de tekst bij die instelling ook wel aangepast worden...
Ik mis de "Na 1 view" optie :)
Misschien een idee om bij reviews niet alleen een "volgende pagina" knop te plaatsen, maar ook een vorige?
Die functionaliteit hadden we voorheen überhaupt nog niet. We hebben nu de huidige iets beter benadrukt (hij werd nog redelijk vaak over het hoofd gezien :P). Als er heel veel vraag naar is, dan is het natuurlijk een logische tweede stap :)
Ik krijg de oude category browser van de pricewatch op mijn pc te zien en de nieuwe op de ipad voorgeschoteld en ik moet zeggen dat ik de oude eigenlijk beter vind. Ik vind deze overzichtelijker en mooier om eerlijk te zijn.

[Reactie gewijzigd door erikitweakt op 11 maart 2014 17:30]

Dat is ook de reden waarom we het testen. Het is een redelijk belangrijke interface die je conversie kan maken of breken. We wachten de resultaten en jullie feedback af en maken dan de beslissing of we deze in productie gaan nemen, weer terug gaan naar de tekentafel of het gewoon laten zoals hij nu is
Ik sluit me hierbij aan :)
De oude werkt prettiger. (Al blijft dit uiteraard puur individueel)
Optioneel kan hier eventueel een poll over gehouden worden ?

Wat ik persoonlijk nog harder mis, is het onthouden van de Pricewatch Filter-opties : Betaal- en verzendmethode.
Op dit moment dienen deze filters continu her-aangeklikt te worden, wat zeer vervelend is bij intensief gebruik.

Volgens Dhr. "ACM" is het een bug.

Uiteraard een extra dank-je-wel richting de crew !
Deze site met de PW zorgt ervoor dat ik, als Belg, geld uitgeef in Nederland ;)
Ah, daarom ging de website net even uit de lucht zeker. Kan gebeuren. De nieuwe review pagina is wel een stuk fijner zo :) Goed bezig!
Normaal gaan we niet down met een release. Ach, eens in de 48 iteraties vind ik nog een best goede score
Haha ja, kan gebeuren joh :) Verbeterpuntje alleen : I.p.v een witte pagina even een 'mooie' fout pagina laten zien!
Het ging zo grondig fout dat er weinig anders getoond kon worden dan een witte pagina. ;)
Haha oke. Duidelijk! Nou ja, niet meer doen dan :P
Ja, graag! Dank je! :)
De nieuwe reviewpagina vind ik ook een flinke verbetering!
Leuk dat de schrijver nu ook meer credit krijgt.
Het is wel verwarrend dat de inhoudsopgave nu 2 keer in beeld staat.
Ook zou het misschien mooier zijn als 'Lees ook de gebruikersreviews' in een andere kleur staat (of kader) zodat het meer als los deel wordt gezien van de review zelf.
Vroeger hadden we ook al 2x de inhoudsopgave op de detailpagina staan. Ik vind het zelf wel lekker werken. :)
Ik weet niet of het er wat mee te maken heeft maar als ik niet ingelogd ben kan ik met Chrome niet meer naar de volgende pagina met reacties, op de cijfers klikken doet ook niks?
Ingelogd werkt het ook niet.

[Reactie gewijzigd door Soldaatje op 11 maart 2014 12:15]

Thanks, gaan we fixen :)

edit: en nu gefixed :)

[Reactie gewijzigd door crisp op 11 maart 2014 12:35]

Anoniem: 415197
@crisp11 maart 2014 13:27
En in Chromium krijg ik vaak een SecurityError als ik een video wil afspelen. Na de tweede keer op play drukken gaat het overigens wel.
dan moet je je adblocker uitzetten ;)
Anoniem: 415197
@crisp11 maart 2014 13:39
Heb ik niet. Ik heb wel Ghostery.

Edit: in "incognito" mode werkt het inderdaad wel.
Maar ik blijf het dan toch een beetje een onlogische melding vinden.
Bovendien werkt het de 2e keer drukken wel, dus waarom niet de eerste keer?

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 415197 op 11 maart 2014 13:41]

De eerste klik probeert waarschijnlijk een advertentie af te spelen. Dat lukt niet en geeft een foutmelding terug. De tweede keer is de advertentie 'voorbij' en probeert hij de video af te spelen, wat wel lukt. Kwestie van niet actief onze advertenties blokkeren... het blokkeren van onze advertenties is overigens ook tegen de voorwaarden :)
Anoniem: 415197
@Misha11 maart 2014 13:52
het blokkeren van onze advertenties is overigens ook tegen de voorwaarden
Ghostery is geen adblocker. Het is een privacy tool. Het idee is dat je surfgedrag niet aan derden (bijvoorbeeld advertenteer-bedrijven) wordt doorgegeven. Dat je daarmee ook advertenties blockt is soms mooi meegenomen. Maar dat is meer een implementatie-probleem van de betreffende site, want die site zou de advertenties ook inline kunnen doorgeven.

Ik heb geen probleem met advertenties op tweakers. Ik wil alleen mijn surfgedrag een beetje prive houden.

Anyway, volgens mij gaat Ghostery na de tweede keer klikken niets unblocken, want ik krijg helemaal geen melding hiervan in beeld.
Of je het nu met een adblocker doet of met een privacytool, het blokkeren van advertenties is dan nog steeds niet toegestaan volgens onze voorwaarden.

Dat je je surfgedrag graag privé wilt houden, is begrijpelijk. Dat doe ik zelf ook zo goed mogelijk.

Maar ik hoop dat je ook begrijpt dat wij niet heel veel (dev)tijd gaan steken in zaken die gebruikers het makkelijker maken onze voorwaarden te omzeilen en ons vervolgens geld kosten ipv opleveren. Ook wij moeten hypotheken betalen en kinderen onderhouden.
Je kunt niet een persoon verbieden dergelijke programma's te gebruiken. Als dat in de algemene voorwaarden staat betekend niet dat je deze programma's niet mag gebruiken. Je hebt namelijk de vrijheid en het recht om hier je eigen keuzes in te maken. Het is natuurlijk niet netjes maar dat is een ander verhaal.

Edit: grammatica

[Reactie gewijzigd door bramieboy100 op 11 maart 2014 20:38]

We kunnen iemand inderdaad niet verbieden om dergelijk programma's te gebruiken en dat willen we ook helemaal niet. We kunnen die persoon echter wel (in het uiterste geval) de toegang tot onze diensten ontzeggen. Die vrijheid hebben wij namelijk ook.

Dat ontzeggen willen we helemaal niet, het enige dat wij vragen is dat je ons op de whitelist zet. Als je zelfs daar te beroerd voor bent, zijn wij te beroerd om problemen te fixen die je over jezelf hebt afgeroepen met betrekking van dergelijke blockers. Kort gezegd: daar bieden wij gewoon geen ondersteuning voor omdat het ons geld kost.
DIt is wel een beetje een timkuik redenatie hoor..sorry.

"100,000x is die film gedownload"
"dat is dus een inkomstenderving van 100,000x €19,95".

Eh wat 8)7 . Ik download die film omdat het gratis is. De meerderheid van de mensen waren hem niet opeens gaan kopen als hij niet te krijgen was (Ik consumeer veel meer films als ik snel internet heb, zonder/met slecht internet kijk ik _niets_ behalve misschien één filmpje per kwartaal in de bios).

Ik mag toch hopen dat jullie slim genoeg zijn om niet op CPM basis advertenties te hosten??

Als ik dus een advertentie blokkeer waar ik _never_ nooit niet op zou klikken missen jullie dus helemaal geen inkomsten. Ik heb in mijn hele leven misschien 8x op een advertentie geklikt, waarvan 6x perongeluk. En de troep die op tweakers staat heb ik al helemaal geen behoefte aan (de 2x dat ik geklikt had waren vliegtickets voor stuntprijzen).

Kortom, mensen die ad's blokkeren doen dat vaak omdat ze toch al niet de gewenste doelgroep waren voor jullie (lees : mensen die ook daadwerkelijk interesse hebben in wat er wordt gedisplayed).

Verder zit ik vaak op traag internet of op lage resolutie schermen en dan zijn de ad's een enorme hindernis om uberhaupt tweakers een beetje te kunnen bekijken.

Ik doe mijn aankopen via de pricewatch waar jullie volgens mij ook wel iets aan verdienen. Ik stuur allerlei mensen naar de pricewatch die uiteindelijk weer misschien tweakertjes in spé worden. Verder draag ik al meer dan een decennium bij aan content op jullie forum, in jullie nieuwsposts en in de V&A. Deze zaken maken tweakers.net een aantrekkelijker platform voor anderen (tenslotte, als er geen hoogwaardige/interessante content te vinden is kijken mensen minder op het forum, is de V&A minder levendig en zijn de nieuwsposts minder actueel door gebrek aan context via reacties).

[Reactie gewijzigd door majic op 17 maart 2014 10:33]

Overigens is het blokkeren van third-party cookies een betere tool daarvoor dan ghostery. Helemaal omdat dat eigenlijk altijd werkt en ghostery moet je vertrouwen op de makers dat die een juiste lijst erin hebben.
Anoniem: 415197
@Kees12 maart 2014 13:11
Mwah, die third-parties hoeven ook mijn ip-adres niet te hebben.
Dat is een ad-blocker...
Ghostery is niet een adblocker. Het is een privacy tool.

(Dat je er ook sommige ads mee kunt blocken is een mooie bijkomstigheid).

Edit: Het idee is dat jouw surfgedrag niet aan derden wordt doorgegeven.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 415197 op 11 maart 2014 13:48]

Dan moet je met Ghostery niet dingetjes blokkeren. ;)
Anoniem: 415197
@Misha11 maart 2014 13:46
Okee. Maar, zoals ik al zeg, waarom lukt het dan de 2e keer wel?
Heb ik ook last van! (iOS 7.1) en Chrome
Eehm, kan het kloppen dat de layout van de pagina's van artikelen kapot is gegaan? Ik ben niet gewend dat mijn tweakers er zo uit ziet

[Reactie gewijzigd door Qaatloz op 11 maart 2014 12:34]

Misschien even hard refreshen? CTRL + F5
Ah, dat helpt. Sorry ;)
Dit is niet gebruikelijk... zou je de pagina even hard kunnen refreshen?
Ligt het aan mij of is de native tweakers.net app ontkoppeld van de API? Ophalen van nieuwitems lukt namelijk niet meer via de (android) app.
API is inmiddels gefixed. Maar wen er niet aan, de apps zullen op een gegeven moment uitgefaseerd worden ;)

[Reactie gewijzigd door koku op 11 maart 2014 13:27]

Ah bedankt, hij doet het weer.
Daar gaat zo te zien iets mis. We hebben de apps nog niet uitgefaseerd :)
De scorekaart op de eerste pagina is alleen van toepassing op nieuwe reviews? Zie het alleen bij de nieuwste review.

En zag ik nu net "Nieuw" labels aan de reacties hangen? Nu zijn ze in ieder geval weer weg. Nevermind, nu zie ik het wel weer.

[Reactie gewijzigd door Lintesir op 11 maart 2014 12:25]

Ja, dat is iets wat handmatig toegevoegd moet worden door de auteur. :)

Verder geven we ook aan wat nieuwe reacties zijn
Ik zie het ook bij alle reacties ineens. Bij iedereen staat "NIEUW". Denk dat dit ook "Nieuw" ;) is, zodat je kan zien welke reacties er zijn bijgekomen na je laatste bezoek aan de pagina.

[Reactie gewijzigd door defixje op 11 maart 2014 12:33]

Ik vind de nieuwe lay-out van de pricewatch geen verbetering.

Je ziet bij populair nu maar één artikel, en bijv. bij componenten kun je in het "vak" nog naar beneden scrollen. Ook zie ik liever een plaatje bij de categorieën, ik denk dat ik daardoor sneller navigeer.

Mijn 2 centen

Toevoeging van gebruikersreviews direct eronder lijkt mij een goede toevoeging :)
Bedankt voor je feedback. Dit nemen we mee samen met alle andere resultaten van de test voor de categoriebrowser in de pricewatch.
De reactiefilter op beoordeling werkt niet meer (de -1 t/m +3 buttons boven de reacties)

En verder zijn die labels 'NIEUW' echt oerlelijk (misschien iets om dat naast de beoordelingsgetal rechts daarvan te plaatsen?).

Edit: wanneer verwijderen die labels 'nieuw' eigenlijk? Ik herlaad de pagina en alle reacties hebben nog 'nieuw'.

[Reactie gewijzigd door robertpNL op 11 maart 2014 12:36]

Na 2 pageviews zouden ze gedemarkeerd moeten worden, zoals ook bij je instellingen aan te geven is: https://secure.tweakers.net/my.tnet/preferences :)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee