Door Koen Kuipers

[HQ] Developer

Development-round-up - Iteratie #45

07-01-2014 • 13:07

76 Linkedin

De eerste iteratie van 2014 is zojuist afgesloten. Vanwege de feestdagen en vakanties duurde Iteratie #45, die begon in december, vier weken in plaats van de gebruikelijke drie. Ondanks de extra week zijn er minder tickets dan normaal verwerkt, een schamele 94 om precies te zijn.

Responsive design

De open bèta van ons responsive design is bij de vorige iteratie van start gegaan en daardoor hebben we deze iteratie gebruikt om bugs op te lossen die door onze gebruikers zijn ontdekt. De laatste puntjes zijn op de i gezet en vanaf heden bieden we iedere bezoeker het responsive design aan. Lees meer over het responsive design in het speciale releaseartikel.

Nieuwe ankeilers op de homepage

Uit onderzoek is gebleken dat veel mensen onze ankeilers aanzagen voor advertenties. Om dit tegen te gaan en om meer informatie te kunnen geven over waar precies naartoe wordt gelinkt, zijn de ankeilers aangepast. Hieronder zie je het resultaat.

Zoals met elke wijziging vergt het enige gewenning, maar we zijn ervan overtuigd dat we onze content op deze manier beter kunnen aanprijzen.

Filter- en specificatievolgorde in de Pricewatch

Een grote wijziging waarvan je in eerste instantie weinig merkt, is een aanpassing waardoor we beter en gedetailleerder de volgorde van de filters en specificaties in de Pricewatch kunnen aanpassen. Uiteindelijk moet dit ertoe leiden dat de filters en specificaties in een logischere volgorde worden gepresenteerd, zodat gebruikers makkelijker en sneller producten kunnen vinden en bekijken.

Overige

Op de reviews-tab van een productuitvoering tonen we nu ook de plus- en minpunten in de scorekaart. Hierdoor krijg je een meteen een beter overzicht van de gegeven beoordeling.

Daarnaast hebben we de prijsalert-button toegevoegd aan de uitvoeringen-tab van een product. Deze was al op andere plekken aanwezig, maar ontbrak hier nog.

Vanwege het aanbreken van een nieuw jaar is het 'Tweakers 15 jaar'-logo verwijderd. We gaan op naar de 20 jaar!

Tot slot zijn er nog vele aanpassingen geweest aan ons eigen cms, zijn er bugs geplet en andere, minder noemenswaardige verbeteringen aangebracht.

Reacties (76)

Wijzig sortering
Voor de mensen die het nieuwe font ook pijn aan de ogen vinden doen:

@import url('http://fonts.googleapis.com/css?family=Open+Sans');

h1, h2, .fpaTitle, .streamer {
font-family : "open sans",arial,helvetica,"Liberation Sans",sans-serif !important;
}

h1 {
font-size: 24px !important;
}

[Reactie gewijzigd door Phyxion op 7 januari 2014 19:11]

Erg tevreden over het responsive design! Dank.
Wordt de login pagina ook nog responsive?
In principe wordt alles met der tijd responsive, de login pagina dus ook. De login is onderdeel van MyTnet en zal dus met de overhaul van het profiel worden meegenomen.
En voor wanneer staat de profiel overhaul op de planning? :D
Voorlopig helaas nog niet :( het wordt een behoorlijke berg werk om alles over te hevelen naar symfony2 om daarna uberhaupt te kunnen beginnen aan RWD voor deze sectie. Misha is van de planning dus ik durf geen harde datum te noemen ;)
Persoonlijk vind ik de ankeilers nu minder mooi dan voorheen.
Zal wel moeten wennen. Vind nu dat er erg veel witruimte is.

[Reactie gewijzigd door MarBee op 7 januari 2014 13:11]

Het lijkt ook een heel ander lettertype. De letters zijn vrij smal of staan dichter op elkaar. Waarschijnlijk om meer (langere) teksten kwijt te kunnen.
Eens met de mensen hier die roepen dat het niet echt aansluit bij de rest van de vormgeving. Dat geldt trouwens ook voor het nieuwe lettertype van kopjes in het algemeen, dat is gewijzigd naar Roboto Condensed.

Doordat de site nu half Arial/Helvetica, half Roboto is, is de samenhang een beetje weg. De kopjes zien er heel strak uit, maar de lopende teksten nog steeds erg standaard.

Roboto is een heel mooi lettertype en de beschikbaarheid van varianten als condensed heeft veel voordelen, maar waarom deze familie dan niet gebruiken voor de gehele site?
Omdat een embedded font voor broodtekst over het algemeen niet zo lekker leest en cross-mediaal problemen geeft met rendering in verschillende browsers en platformen. Roboto is nou wel een goede keuze, maar veel webfonts zijn ook gewoon echt klote om te lezen als ze te klein worden (vooral condensed fonts).
Conclusie: Met Roboto kan het prima :)
Ik ben het daar wel mee eens, vooral het font en de kleur hiervan vind ik totaal niet matchen met de rest van de site.
Juist daardoor vind ik de nieuwe ankeilers eruit zien als ads. Dat had ik met de oude juist totaal niet.
Mijn idee ook. Het eerste dat ik dacht was "He advertenties". Zeker ook omdat tweakers ergens vorige week geloof ik aankondigde (meer) advertenties te zullen gaan gebruiken?
Die tekst boven reviews ankeiler vind ik niks. Neemt teveel ruimte in. De vergelijker ankeiler mag er helemaal uit. Zou handig zijn om hier een weergave optie van te maken. Als ik wat wil kopen, weet ik zelf de Pricewatch wel te vinden.
Als je de karmafeature hebt, kun je die categorybar met css redelijk eenvoudig wegtoveren.
Maar gezien de vele kritiek is het niet handig om gewoon dit ding te verwijderen.

Of anders cijfers te tonen dat het wel een handig ding is. Ik heb hem zelf uit staan. Ik vind zelfs de hele UI op normaal veel te groot. Vooral als je nieuws wil lezen zie je maar een paar regels met de standaard instellingen.
Gezien de vele kritiek? Die categorybar is al even zichtbaar op de site en heeft in mijn ogen niet tot een revolte geleid. Nog los daarvan heeft Tweakers er bewust voor gekozen om die paar pixels op te offeren om een bredere doelgroep via de Frontpage te kunnen bedienen, zonder echt aanpassingen te hoeven maken.

Overigens voel ik me niet geroepen om hier met cijfers te gaan staven of het wel een 'handig ding' is, want dat zou impliceren dat we vooraf doelstellingen hadden geformuleerd over de effecten die we konden meten - en dat kan niet met iets dat je niet eerder had ;) We weten uit een eerder gehouden onderzoek (kwantitatief met een panel) dat die categorybar werkt, en erg goed ook. Dat was aanleiding genoeg om hiermee door te gaan.

Bovendien weten we dat frequente tweakers genoeg karma hebben om met custom css wat te sleutelen. We zijn echt niet te beroerd om te luisteren en snappen dat ongeacht wat we veranderen, we altijd wel van iemand kritiek krijgen. In het geval van de categorybar ben ik persoonlijk echter van mening dat die simpele toevoeging bovenaan de site voor zoveel duiding extra dat andere - wellicht nog veel minder wenselijke - aanpassingen onnodig zijn.
Ik begrijp dat jullie een brede groep bezoekers willen bedienen. Het is echter niet de 1e aanpassing die meer scrollen vereist. Vanuit mijn persoonlijke visie vindt ik het dan ook jammer dat juist de frequente tweakers aangewezen worden op custom css.

Dat dit zo is vindt ik nog niet zozeer een probleem, alleen de combinatie responsive / custom css is niet krachtig genoeg om het voor deze tweakers naar het zin te maken.

Neem nu de tabbladen als voorbeeld, dit was de enige manier om gebruik te maken van de catagoriën (Pro, games, electronica e.d.) met het verwijderen van de tabs is op deze catagoriën niet meer te filteren, tenminste ik heb hem niet gevonden.

De tabbladen wil ik graag terughalen met custom css, maar de benodigde HTML code is ook weg, compleet kansloos dus dat ik dat voor elkaar krijg.

Wat betreft de ankeilers, deze vindt ik nu juist op advertenties lijken. Om nogmaals naar het verleden te kijken. Er heeft ooit een tijd een oplossing gedraaid met javascript, hierbij waren er 6 ankeliers en elke ankelier werd 1 voor 1 gehighlight. Is dit niet op die wijze te verbeteren.
Zowel in de vorige als in deze staat de CSS om dat ding uit te zetten. Daaruit duidelijk blijkt dat er hier een aantal zijn die dat ding niet willen zien. En gezien deze ook structureel op +2 (tijdelijk zelfs op +3 vaak) gemod worden heb ik in mijn ogen wel een punt.

Daarnaast krijg ik ineens een "uitgelicht" categorie erbij. (nog meer onnodige ruimte).

Op kleinere schermen ( bv laptops, waar vooral de verticale resolutie laag is) heb je bijna geen nieuws. Nu snap ik dat voor de "domme" gebruiker (die niet tweaker) vooral de pricewatch qua electronica erg fijn is.

Maar om dat nu zo belangrijk te maken vind ik erg jammer.
Mee eens. Ik begrijp de reden die er achter zit wel. Ik hoop dat het nog een beetje gefinetuned gaat worden. :)
Eens, ik bekeek de site altijd op 90% zoom met chrome, maar nu zet hij er 2 onder elkaar ipv 3 naast elkaar :(
mee eens, maar dat komt ook omdat er nu een soort van kruis ontstaat. Een dikkere balk die gekruist wordt met een smalle die naar beneden loopt.

De vergelijk meuk die bovenaan staat heb ik al weg geccs'ed want dat is (en blijft) in mijn ogen gewoon ruimte verspilling.

edit: ik gebruik wel al de compact versie de "normale" versie vind ik echt veel te groot/bagger als het gaat om nieuws lezen.

[Reactie gewijzigd door Kevinp op 7 januari 2014 15:15]

Hier ben ik het volledig mee eens. Er is nu weinig contrast naar mijn mening.
Mee eens, het past niet bij het design en het lettertype lijkt misplaatst. Ook gebruiken ze nu veel meer plaats en krijg je dan ook nog eens minder content te zien. Ik zou blijer zijn geweest als die vergelijker eruit zou gaan.
Komt het nieuwe design ook op secure.tweakers.net? Net via mijn iPhone ingelogd om te tetsen en de secure site was vrij slecht leesbaar :)
Als het goed is werkt die ook gewoon op secure.tweakers.net. Net getest en had alles gewoon responsive.
Hmm apart. Via Safare heb ik echt hetzelfde login scherm als op mijn laptop. Ook na een reload van de pagina.
De loginpagina is ook nog niet responsive dus dat kan kloppen :P (zie: plan: Tweakers introduceert responsive design voor de volledige .plan en scope)
Ik zit nu op mijn mobiel en ben blij verrast!
Prachtig staaltje responsief design!

[Reactie gewijzigd door Welja op 7 januari 2014 17:20]

Ik hoop dat je al een flexibel scherm hebt of niet al te veel weegt. Die dingen kunnen namelijk niet zo goed tegen grote belasting.

Maar ben wel met je eens dat responsive design fantastisch werkt (ik heb de closed beta ook doorlopen).

De hoofdartikelen vind ik zo, in het wit, beter dan in het donker. De pricewatch regel bovenaan is weg ge CSS t.
Thanks, Welja :)
Ben ik gek of wordt er een ander font gebruikt voor h1-koppen?
Klopt ;) Roboto Condensed.

[Reactie gewijzigd door wildewouter op 7 januari 2014 13:14]

Ziet er heel leuk uit!
Ben ik gek of wordt er een ander font gebruikt voor h1-koppen?
Niet alleen een ander font, ook een andere kleur, de header lijkt een stuk meer roze dan voorheen:
http://tweakers.net/ext/f/Kz0ywus1VdbS3YOksldrXIQ9/full.png
In een js console:

loadJS('//tweakimg.net/x/min/snow.js?1387641011');

:Y)
Maar dat moet ik dan voor elke pagina opnieuw doen.
Ja dan zal je met Greasemonkey aan de slag moeten.
Mooie Iteratie weer.
Vanwege het aanbreken van een nieuw jaar is het 'Tweakers 15 jaar'-logo verwijderd. We gaan op naar de 20 jaar!
Niet alleen het logo is veranderd, ook de tekst, tweakers helpt is verdwenen.
Krijgen we hier nog een keer een mooi bericht/stukje over met de eindconclusie en eindstand? Na de 1e buildfest eigenlijk vrij weinig meer van vernomen.
Er is nog wel degelijk erg veel aan gedaan! Zo zijn er nog twee buildfests georganiseerd is en is de eindstand erg netjes geworden. Alles wat je erover wilt weten kun je hier vinden: http://tweakers.net/acties/tweakershelpt/
Had die pagina al bekeken. En daar staat inderdaad alles mooi verwoord en eindstand is inderdaad erg netjes geworden.

Maar mij ontbrak alleen een nieuwsbericht / .plan erover op de frontpage, met de eindconclusie en bedankjes naar de community en sponsoren.

Kan natuurlijk zijn dat jullie besloten hebben dit niet te doen of dat ik dit bericht gemist heb. Was gewoon even iets wat me was opgevallen.
opeens zag ik een bel ipv een ster (of lamp? of iets anders dat de aandacht vroeg) als notificatie-icoon... zat op het forum en wist het gelijk: een .plan!
'Vroegah' (of een uurtje geleden :P) stond er een soortvan brightnessicoon. Het was iig verwarrend. We hebben er daarom maar een bel van gemaakt :)
Responsive is fijn, werkt op een smartphone nu een stuk beter. Alleen ik moet zeggen dat de ankeilers hier voor prettiger waren..
Ik heb ze maar uitgezet, aangezien ik geen touchscreen heb op mijn dekstop, zitten ze erg nutteloos groooot te zijn, zonde van de ruimte :P

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee