Door Misha Scholte

Product Manager

Tweakers start open bèta voor responsive design

10-12-2013 • 11:52

302 Linkedin

Tweakers introduceert dinsdag de open bèta van het responsive design. Dankzij deze vernieuwing is Tweakers voortaan vele malen toegankelijker voor wie ons bezoekt via een smartphone of kleine tablet. Wie het responsive design alvast wil uitproberen, kan in deze .plan lezen hoe het kan worden ingeschakeld.

Voorbeeld van de navigatie op kleine viewports.
Alles is toegankelijk gebleven: de sitenavigatie, de tracker, het profiel, de direct messages en de notificaties.

Iedereen die de .plans van onze developers leest, weet dat we al geruime tijd bezig zijn om de website toegankelijker te maken voor allerlei soorten devices. We merken dat Tweakers, net als menige andere website, steeds vaker bezocht wordt via bijvoorbeeld smartphones en tablets. Ook schreeuwen jullie al geruime tijd volkomen terecht dat het tijd wordt voor een smartphonevriendelijke variant van ons forum. Vandaag zetten we onze eerste stappen op de weg hiernaartoe. We nodigen jullie allemaal uit om alvast mee te doen met een open bèta. Vanaf nu kun je naar hartelust via je smartphone of tablet artikelen lezen, discussies volgen, op discussies reageren, modereren, forumtopics aanmaken, direct messages versturen, prijzen vergelijken en meer.

Een responsive design betekent dat onze artikelen voortaan ook in landscape gelezen kunnen worden

Ook de Pricewatch schaalt zich volledig naar je smartphone of kleine tablet.
Vergelijk producten, filter lijsten en bekijk prijzen om de beste deals te vinden.

De bèta inschakelen

Het inschakelen van de bèta kan op twee manieren. Geregistreerde gebruikers kunnen bij hun voorkeuren aangeven dat ze de Responsive Design Bèta willen gebruiken. Als je deze instelling aanvinkt, zal de website zich automatisch aanpassen aan het apparaat waarop je ingelogd bent. Niet-geregistreerde gebruikers kunnen bij weergaveopties aangeven dat de website zich automatisch moet aanpassen. Deze pagina kun je voortaan ook altijd benaderen vanuit onze footer. Deze instelling werkt op basis van je sessie, dus als niet-ingelogde gebruiker moet je per apparaat de Responsive Design-bèta inschakelen. Geregistreerde gebruikers kunnen echter ook gebruikmaken van de weergaveopties. Hiermee kun je als geregistreerde gebruiker per apparaat instellen welke weergave jouw voorkeur heeft. Mocht je feedback hebben of een bug tegenkomen, dan kun je hiervoor terecht in het Responsive Design Bèta-forum.

Bij weergaveopties kun je kiezen voor automatisch, grote schermen, middelgrote schermen en kleine schermen

In deze .plan gaan we niet verder in op de technologie die we gebruiken. We zullen hierover later een uitgebreid achtergrondartikel schrijven, waarbij we zullen aanstippen waarom we bepaalde keuzes hebben gemaakt, tegen welke problemen we aanliepen en hoe we deze hebben opgelost, of juist niet. ;) Als je bijvoorbeeld ons responsive design probeert, zul je merken dat we geen fixed navigatie aanbieden en weinig doen met kleine animaties, hoewel dit veelvuldig wordt gebruikt en de gebruikerservaring ten goede komt. Tijdens wat experimenten met fixed navigatie en animaties liepen we tegen te veel obstakels aan, wat simpel gezegd te veel tijd opslokte en het project in gevaar bracht. Het uitwijken naar implementaties van derden bood op veel gebieden evenmin soelaas.

Features en functies

Tweakers is een uitgebreide website met veel verschillende functies. Een praktijk die je vaak ziet, is dat veel functies en content ontoegankelijk worden gemaakt als je de website bezoekt via je smartphone. Omdat we ervan overtuigd zijn dat dit geen goed uitgangspunt is, hebben we ervoor gekozen om zoveel mogelijk functionaliteit en content te blijven aanbieden en toegankelijk te houden. We kunnen immers niet afleiden uit je schermgrootte wat je wil komen doen op Tweakers en het is niet aan ons om dat voor je te bepalen. Dat iemand ons wil bezoeken met een bepaald apparaat is ons probleem en niet dat van de gebruiker.

We hebben echter niet alles meteen responsive kunnen maken. Net als bij ieder ander project hebben we ook hier een strakke scope gehanteerd. Onze belangrijkste onderdelen, zoals nieuws, reviews, forum en Pricewatch, zijn allemaal voorzien een responsive jasje. Andere onderdelen, zoals je eigen profielpagina, whitepapers en Over Tweakers, schalen nog niet mee. We hopen deze stapsgewijs te kunnen aanpakken, zodat de totaalervaring op Tweakers consistent is.

Speciale dank aan alle testers!

We willen in deze .plan meteen ook alle 252 testers van de besloten bèta hartelijk danken voor hun inzet, wijsheid en geduld. We hebben bij dit project in een vroeg stadium diverse Tweakers uitgenodigd om het responsive design te proberen. Al vanaf de eerste dag kregen we waardevolle feedback en vormden de deelnemers goede sparring-partners om over kwesties te discussiëren. Hoewel we het niet altijd eens waren over gemaakte keuzes, kwam er toch altijd een goede oplossing uit. Sommige konden we direct uitvoeren, andere moeten nog even op zich laten wachten.

Natuurlijk zijn we benieuwd naar jullie feedback. Heb je opmerkingen of tips? Vertel het ons op het Responsive Design Bèta forum.

Reacties (302)

302
298
267
26
0
4
Wijzig sortering
Anoniem: 166790
10 december 2013 12:17
Seht gut aus! Wat tips:

- Door de sidebar zonder animatie te openen is het effect wat "jarring". Gezien jullie toch al css transforms gebruiken, is het misschien een kleine moeite om een css-transitie toe te voegen (in Compass: @include transition(transform .3s ease) bijvoorbeeld)..
- De icons voor nieuwsartikelen zien er wat kartelig uit. @2x serveren of 'n icon-font genereren misschien? (of SVG met met fallback?)
We hebben geexperimenteerd met animaties (ik ben het namelijk helemaal met je eens) maar we kwamen behoorlijk wat bugs tegen. We kregen het zelf simpelweg niet goed werkend op een breed scala aan devices. Ging het goed op iOS, dan ging het weer stuk op Android. Ging het goed op Android, dan ging het weer stuk op Windows Phone. Ging het goed op Windows Phone, dan ging het niet langer goed op iOS of Android. :+

We hebben vervolgens gekeken naar wat implementaties van derden, bijvoorbeeld die van David Bushell. Hij heeft een erg mooie implementatie, maar ook daar kwamen we wat bugs tegen die wat ons betreft te 'kritiek' waren (de hele navigatie werkte bijvoorbeeld niet ;) ). Vandaar dat we er nu voor hebben gekozen om het voor nu even te laten voor wat het is.

Ik heb in dit topic het een en ander uitgelegd: http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1543033. Later zullen we er nog een achtergrondartikel over maken.

Wat betreft de icons: we moeten dat in zijn geheel gaan oppakken en Tweakers 'Retina' maken. Dat komt uiteindelijk ook :)
Anoniem: 166790
@Misha10 december 2013 18:29
Ja de implementatie laat vaak nogal wat te wensen over. Het is makkelijk te denken dat we de dagen van IE6 ontgroeid zijn, maar er zijn nog altijd grote verschillen in hoe bepaalde zaken geïnterpreteerd worden door browsers (zelfs iets triviaal als line-height kan nog verschillen opleveren).

Voor zover ik weet is het offcanvas navigatie-patroon van Zurb Foundation helemaal doodgetest: http://foundation.zurb.com/docs/components/offcanvas.html. Ben niet perse fan van frameworks maar ze kunnen wel meer testwerk doen dan ik voor mijn klanten kan. Misschien interessant :).
Ik zal het doorspelen naar de developers. Wellicht dat ze daar wat van kunnen spieken. Thanks! :)
Al zou de tweakers android app er hetzelfde uitzien als op de screenshots zou dit echt fantastisch zijn
Het huidige plan is nog steeds om de huidige apps (in hun huidige vorm) uit te faseren. Wat we in de toekomst met apps gaan doen is nog onzeker. We weten het simpelweg nog niet. Misschien is het iets met een specifieke use case, misschien is het simpelweg een wrapper om ons responsive design heen, misschien is het wel helemaal niets. :) We moeten goed kijken wat een juiste market-fit is. Maar voor nu wil ik eerst focussen op onze core: ervoor zorgen dat je de website (want we zijn en blijven een website) goed toegankelijk maken via allerlei soorten devices (yes, goed forum, yes goede pricewatch, yes goede artikelen, yes goede reactieweergave ;) )

[Reactie gewijzigd door Misha op 10 december 2013 12:08]

Apps, use case, wrapper, responsive design, market-fit, core, devices, yes, pricewatch. En dan heb ik het enkel over 1 reactie. Een beetje meer respect voor de Nederlandse taal, zou geen kwaad kunnen :-)

Het werkt goed op mijn 3,7" schermpje! En dat is uiteindelijk het enige wat telt.
Dat is het nadeel van mijn functie: ik praat vaak met niet-Nederlandstaligen en dan neem je al gauw jargon over. :+
Als je dit soort dingen gaat vertalen naar het Nederlands snapt niemand meer wat er bedoelt wordt. Dit zijn gangbare termen in Tech land en nog belangrijker, dit is geen Nederlandse taal fetisjisme website dit is een Tech website... Just my 2 cents...
Ik zou aanraden om toch zeker "een" app te houden, en zou eigenlijk al tevreden zijn met een wrapper om het responsive design. Niet iedereen weet dat je bookmarks kunt toevoegen aan het homescherm, als die je dan niet vinden in de app store van hun apparaat, gaat er uiteindelijk gewoon geen tweakers app/bookmark op hun homescherm komen.

De huidige apps voegen inderdaad weinig toe en zijn waarschijnlijk een nachtmerrie om te onderhouden, in verhouding moet zo'n wrapper toch meer low maintenance zijn én voegt meer toe.
Daarom zeg ik ook 'in hun huidige vorm'.

Ik zal je eerlijk zeggen dat ik een verschrikkelijk groot native app hart heb, en het doet me daarom ook enigszins (op persoonlijk vlak) pijn dat de toekomst van onze apps zo onzeker is. Het liefst werk ik er non-stop aan, maar we moeten realistisch zijn. Wat we in de toekomst met de apps gaan doen is nog volledig onzeker, behalve dat de apps in hun huidige vorm geen bestaansrecht meer hebben. Wat we met apps gaan doen weet ik dus nog niet, maar zodra we wat hebben bedacht, dan zul je dat waarschijnlijk wel in een .plan gaan teruglezen :P
Is het dan juist niet makkelijker de apps web-based te maken zonder wrappers e.d.
Vanaf 1 centrale lokatie elk apparaat ondersteunen is toch een stuk fijner en makkelijker.
Dat is dus al een van de grote voordelen van een responsive design; lekker centraal, iedereen altijd geupdate, 1 code base. :) Voor apps heb je ook wat platformen waarmee het kan. Mochten we weer naar apps gaan kijken, dan kunnen we dat ook eens verder gaan verkennen
doe maar niet naar apps krijgen want dan word ik als WP gebruiker toch weer overgeslagen en genegeerd :P En heb het nog niet geprobeerd (ben op werk) maar ben al blij dat er gewerkt is aan een mobiele versie omdat ik altijd gewoon de desktop versie voor mijn neus kreeg.
Ik zie beide kanten wel, maar nadeel van websites is naar mijn smaak vooral ze tegenwoordig de neiging hebben om onnodig veel data te vereisen. De verhouding 'totale data' vs 'artikel content' is bij websites soms een beetje zoek.

Deel is dat de 'olifant in de kamer' die tot nu toe niet genoemd is (apps hebben vaak minder reclame dan websites), maar soms ook gewoon dom ontwerp waarbij bergen met onnodige javascript functies en style sheets neergetrokken worden.

Ik hoop dat Tweakers daar veel aandacht aan besteed. En eerlijk is eerlijk Tweakers doet het vandaag goed op dit vlak - itt tot diverse andere NLse nieuws sites - dus geen klachten.

In dat geval is een app niet zo verschrikkelijk belangrijk meer voor mij.
Ons development team zit behoorlijk scherp op onze performance. Soms zelfs meer dan ik zou willen. :+

Ik constateer hetzelfde als bij jou: heel veel RWD-sites zijn ontzettend log en traag. Vaak zijn ze ook enorm visueel en gebruiken ze grote plaatjes voor alles en nog wat. Dat zijn dingen die wij nu nog steeds niet hebben gedaan, en dat scheelt al een hele hoop. Ook zijn we heel erg voorzichtig met content verplaatsen met javascript; enkel als het absoluut noodzakelijk is doen we het. Hopelijk houden we dat nog lang vol. Een goede gebruikerservaring begint immers met snelheid, niet met mooie plaatjes. :)
Een wrapper rond het design zie ik wel zitten, het maakt sommige zaken nog net iets toegankelijker en geeft de mogelijkheid tot toffe extra's (pricewatch met barcode scanner, swipen om naar die zijkanten te navigeren, live tile met laatste titels etc...). Maar het hoeft geen prioriteit te hebben, zolang het niet volledig van tafel is :)
Net getest op m'n Windows Phone en het werkt lekker, morgen test ik eens op WP7 :)
Tof, MClaeys!

Ja, we moeten dus echt goed gaan kijken wat we gaan doen en wat voor waarde het toevoegt. Ik weet niet hoe triviaal het is om echt puur een wrapper om het RWD heen te zetten en alsnog gebruik te kunnen maken van native functionaliteiten (offline caching, push messaging etc etc) dus dat kan ik niet inschatten. Ik weet wel dat bijvoorbeeld Phonegap/Cordova sinds de overname door Adobe enorme stappen heeft gemaakt, maar we hebben daar domweg nog niet genoeg ervaring mee. :)
Anoniem: 470811
@Misha12 december 2013 16:07
Om jullie op weg te helpen: hierbij de link naar mijn blog over het toepassen van PhoneGap/Cordova.

http://teusink.blogspot.n...ap-3-android-windows.html
Helemaal mee eens, die apps hoeven van mij ook niet, een goed ontworpen mobiele website werkt net zo goed.

Zie het verschil ook niet, met html5/css3 kun je zowat alles bouwen wat met een app ook kan. Ik maak wel een linkje vanuit mijn startscreen, heb ik de app ;)

[Reactie gewijzigd door paradoXical op 10 december 2013 13:37]

De huidige app gaat bij mij NU eraf. Voor het nieuws ging het nog wel, maar de reacties was echt een dra-ma.

Thanks!!
Responsive design is leuk en aardig, en werkt ook goed, waarvoor hulde.

Toch zou een app wel degelijk iets kunnen toevoegen, namelijk door content te cachen en offline beschikbaar te maken. Op plekken met weinig ontvangst maar relatief veel tijd (lees: vliegtuig bijvoorbeeld) is het handig om misschien niet de berichten van de laatste seconden te kunnen lezen, maar toch toegang te hebben tot nieuws. Er zijn verschillende nieuws-apps die een dergelijke functionaliteit bieden en daardoor een feel fijnere gebruikerservaring bieden, je hoeft immers ook niet bij elke klik te wachten op je mobiele-internetverbinding, maar kan gewoon snel naar een nieuwsbericht navigeren.

Dat is voor mij echt een gemis aan de huidige apps (naast de vele andere onvolkomenheden).
Voor dergelijke zaken is het inderdaad erg praktisch en dat ontkennen we niet. Wat je je echter wel moet afvragen is of die use case alleen (of samen met een paar andere) een volledige app verantwoord? Hoe vaak komt het bijvoorbeeld voor in Nederland dat je voor een lange tijd helemaal geen dataverbinding hebt? Caching is slechts 1 van de features die je dan moet ontwikkelen. We willen naast caching ook reacties lezen, modereren, reageren, topics lezen, topics aanmaken, in topics reageren, prijzen vergelijken, specificaties opvragen, prijsalerts ontvangen, dm's ontvangen en versturen, v&a advertenties bekijken etc etc.

Als je een website bent, dan begint je strategie voor de persoon die mobiel is met de website, niet met andere satellieten. Dat betekent niet dat we apps direct afsluiten, maar je moet wel goed kijken wat het nog toevoegt en of hetgeen dat je toevoegt, uiteindelijk ook het waard is om het volledige plaatje te kunnen ontwikkelen
Anoniem: 470811
@Misha12 december 2013 16:09
Met een manifest file en caching in localstorage/sqllite/innexdb is er prima een offline modus te maken die zelfs ook op desktops werken. Een webapp kan dan dus, met de gecachte data, prima offline functioneren.
Goed bezig! Net even getest en werkt perfect.
Da's dus het mooie van Responsive Design, je hebt de app niet (meer) nodig!
Vind het gebruik van een app toch fijner dan elke keer mn browser opstarten. Ach heb niks te klagen dit is ook hartstikke mooi! =D
Een simpele snelkoppeling op je springboard en je hebt direct toegang. In de nieuwe Chrome voor Android zit die ondersteuning, op iOS kon dit al enige tijd :)
Volgens mij kon dit al minstens sinds Android 2.2. Tenminste, bij mijn DesireHD kon dit altijd al. :)
On-topic: Super mooi! Dat was echt het enige wat ik nog mistte van Tweakers. Top!
Klopt. Een snelkoppeling naar een site kan je met Android al maken door middel van de 1x1 bookmark widget :)
Wat veranderd is sinds de laatste versie van Chrome for Android is dat je een bookmark kunt toevoegen aan je hoofdscherm vanuit het menu van Chrome. Dus je moest niet tussen de widgets gaan zoeken naar het 1x1 bookmark widget (dat was voor velen ook niet duidelijk volgens mij en ik ben blij dat Google in de laatste GEL die widgets uit de app drawer gehaald heeft).
Thanks, Ik zag het net in een andere reactie idd. Maar ziet er netjes uit in mn telefoon browser (chrome beta). Alleen de snelkoppeling ziet er wel verschrikkelijk lelijk uit 8)7
Dat icon krijgt nog een update ;)
Zou ook mooi zijn als jullie iets deden met (Live) Tiles voor Windows Phone en Windows 8!

Voor Windows 8 een eigen live tile zonder app: http://blogs.msdn.com/b/i...sites-in-windows-8-1.aspx
Klik hier voor de 'wizard' en hier voor het MSDN artikel

edit:
Wat leesbaardere links

[Reactie gewijzigd door Sn3akz op 10 december 2013 14:47]

Ik gebruik op Windows Phone mijn eigen eenvoudige Tweakers app: http://www.windowsphone.c...70-4cc3-bef4-7219e0936391

Daarmee kan ik snel het nieuws lezen en review video's bekijken. Voor de reacties kan ik vanuit de app de website openen. En dat gaat er straks dus een stuk beter uitzien, ik ben er blij mee. ;)
Een simpele snelkoppeling op je springboard en je hebt direct toegang. In de nieuwe Chrome voor Android zit die ondersteuning, op iOS kon dit al enige tijd :)
Maar voor de niet-Chrome gebruikers niet toch of bedoel je een bladwijzer?
En waarom wordt de Tweakers app dan niet alleen een snelkoppeling naar dit responsive design?
Als je dat doet via Add to Homescreen dan gooit Google er nog wat magic overheen: alle functies van je browser worden weggehaald. De een vind het fijn, de ander niet. Ikzelf heb liever gewoon mijn deelmogelijkheden, mogelijkheid tot bookmarken etc, maar ieder zo zijn eigen ding :)

Niet-Chrome gebruikers kunnen uitwijken naar een bladwijzer en die pinnen op je startscherm. Bijkomend voordeel is dat je dan nog gewoon lekker al je browserfunctionaliteiten hebt ;)
ik zou graag een URL bij alle nieuwsberichten hebben. In Chrome "app"-mode kan ik namelijk geen URL selecteren en dan gaat sharen met apps die niet in het share lijstje staan lastig.
Als je Windows Phone gebruikt:
Pin de link op je startscherm - dan lijkt het net een app.
Ik vind het ontwerp voor de tablets niet zo denderend. Heb het gevoel dat er veel informatie weggelaten wordt en het voelt als een uitvergrootte smartphone ervaring.
Ik vermoed dat je eea toch niet goed begrepen hebt? :+
Het grote nadeel met mobiele website varianten en apps is dat je dan altijd een stuk moet inboeten op de flexibiliteit van de website. Op een klein schermpje wil je juist flexibel kunnen inzoomen met het liefst ook de functie van automatisch tekst aanpassen (schalen) aan de gebruikte scherm grote en oriëntatie. En juist dat mis ik nu ook weer in deze responsive design oplossing. Daarom vink ik het ook meteen weer uit want dit voelt te beperkt en inflexibel aan.. helaas.
Ik vind het wel jammer dat jullie nu de app helemaal laten liggen.
Ik vind het prettig. De app was verouderd en werkte vooral beperkend
-Beperkend in bereikbare functies - waaronder toegang tot het Forum
-Beperkend in platforms, Windows Phone, Blackberry Os, Meego en andere platforms vielen buiten de boot.
-Beperkend in content weergave.

Door te kiezen voor HTML5 kiest tweakers voor een open standaard, gelijk toegankelijk voor alle gebruikers ongeacht platform, en functies worden net zo onbegrensd als op de website. Eerste implementatie van het nieuwe Responsive Design zal niet het toegankelijkste zijn. Maar is een investering die ook op lange termijn, waar platforms veranderen zijn baten zal hebben.
Ik heb ooit eens een blog gelezen van ik meen Brad Frost (imho dé persoon wanneer het op RWD aankomt) waarbij hij zei dat het een illusie is om, wanneer je RWD voor het eerst doet, het al meteen helemaal perfect te doen. We hebben dus niet geprobeerd om een 'perfecte RWD' neer te zetten. Het doel was om ons alvast te leren nadenken over mobile, er meer ervaring mee op te doen, het mee te nemen in onze routine en, het allerbelangrijkste: ervoor zorgen dat de ervaring via de mobiel in ieder geval beter werd. 'Good is better than perfect', zeg maar. Wat mij betreft is onze missie geslaagd. :P
Ik heb een tijdje met het RD gespeeld op een 720*720 scherm en een nexus7. En het werkt heerlijk ten opzichte van desktop browsen via de mobiel! Alle functies zijn actief beschikbaar en navigeren werkt vertrouwd snel. En dat is ook nodig en passend voor een technologie website in een periode waarbij we steeds meer mobiel consumeren.
Er zijn kleine verbeterpuntjes, en het ik denk dat die via het forum verder kunnen worden aangevuld om de gebruikservaring te verbeteren.
Maar dit kun je inderdaad zien als een goede, of geslaagde lancering. De content is mobiel device-proof , navigatie eenvoudig en grote bugs ben ik nog niet tegen gekomen.
Ik denk dat tweakers.net hier best trots op mag zijn, zeker als ze zich ook zullen richten op het voortdurend fine-tunen van het mobiele ontwerp dat ze nu hebben opgezet.
Als je op je smartphone/tablet een button maakt naar de webpagina heb je toch een soort app. Op android kan je met Chrome beta zelfs een linkje maken dat hij gelijk full screen opstart (web app optie).

[Reactie gewijzigd door De Ingenieur op 10 december 2013 12:02]

Dat kan op iOS al sinds de allereerste versie, maar ik gebruik het nooit want het is echt niet hetzelfde als een app. Hoe mooi je website ook is, een app kan een veel betere UX leveren dan een website.
Specificeer "veel betere UX", want voor een content site kan ik me daar echt niks bij voorstellen.
Ik heb de laatste versie van Chrome maar daar zie ik nog steeds een adresbalk. Zoals ik hieronder ook al schreef lukt het aanmaken van een snelkoppeling via Chrome ook niet.
Waarom zou ik een beta van Chrome moeten installeren om dit soort dingen wel te kunnen? Wat is dat voor vreemde eis ala "deze site kan het best bekeken worden in Internet Explorer 6".
Tja, dat zul je aan google moeten vragen. Het is een functie die ze blijkbaar aan het testen zijn en daarom nog niet in de 'normale' chrome zit. Ik merk overigens verder geen verschil tussen de browsers dus ik zou gewoon de beta eens proberen
Even eerste snelle reactie. Ik irriteerde mij al heel lang dat er geen goed Windows Phone platform voor Tweakers is. Na ruim een jaar WP8 nog geen app is op z'n minst teleurstellend.

Met dit alternatief ben ik voor eerst tevreden. De snelkoppeling wordt wel heel lelijk als tile, hopelijk is daar wat aan te doen.

Inhoudelijk ga ik het de komende dagen eens bekijken hoe het werkt (op WP8 dus).
Dit is mijn oplossing ervoor (niet ideaal, maar het hoeft maar een keer):

1. Download Pin it uit de Store.
2. Download een mooi ontwerp voor je tile (bijvoorbeeld een logo of een Henk)
3. Bewerk eventueel de afbeelding tot een mooie tile
4. Open Pin It en voeg een tile voor tweakers.net toe
5. Kies je bewerkte icoon
6. Enjoy

En dat ziet er dan zo uit. Plaatje

[Reactie gewijzigd door arnoudwokke op 10 december 2013 14:55]

Dat je je daaraan irriteert is begrijpelijk en dat is dan ook een van de redenen dat we voor responsive hebben gekozen en niet tig verschillende apps hebben ontwikkeld. De een wil dit voor WP de andere voor BB weer een ander Android, Ubuntu Touch, Firefox OS, IOS en ga zo maar door. Om alle functionaliteit van Tweakers om te bouwen naar native apps is enorm kostbaar! Niet alleen kwa developers maar ook kwa uren, support en doorontwikkeling. We hopen hiermee nu iedereen te kunne bedienen. Mits je natuurlijk minimaal een mid range smartphone hebt :)
En dus ben ik blij. Nu even doorheen gescrolled en het gaat tot nu toe heel fijn.
Goed bezig dus! :)
Mid range? Op de HTC Desire C werkt het anders ook prima hoor :+
vreselijk, als jullie de app echt aan de kant zetten zodat die ook niet meer werkt, zijn jullie mij kwijt

ik wil GEEN browser opstarten voor tweakers (dat doe ik eigenlijk nooit op mijn telefoon behalve zo nu en dan zoeken van dingen, dus via de google search app zoeken en dan dat even lezen in de browser)

ik vind dat helemaal niks, ik wil hem als app.

Bij deze wil ik ook even waarschuwen, "de andere kant" hardware.info heeft het ook geprobeerd om een html5 app te hebben ipv native, Daar zijn ze heel snel van terug gekomen door het vele geklaag van mensen. Nu hebben ze echt een prima native app en iedereen is weer lyrisch...

ik merk het bij me zelf heel erg, ik was altijd een groot lezer van anandtech maar door dat die geen app heeft en ook niet goed bv in Currents/Google news werkt lees ik die site nu maar heel weinig meer, alleen zo nu en dan op de laptop. Omdat de enige andere manier is om de browser te openen, En dat vind ik gewoon niks..
Mensen willen een native app vanwege 2 redenen:

1) Slechte ervaringen met responsive web design. Deze groep denkt dat een site nooit zo goed kan zijn als een app, en deze groep denkt dat je telkens eerst je browser moet starten voordat je de responsive site ervoor krijgt. Beide aannames zijn onjuist. Een goed gebouwd responsive design is net zo snel / mooi / functioneel als een app, en je kunt de site gemakkelijk op je home screen plaatsen voor directe toegang.

2) Gewenning.

De oplossing: T.net pinnen op je startscherm, even wennen aan de werking, en eventueel even wachten tot 'ie uit beta is. Alle voordelen van de apps zitten ook in de reponsive-versie van de site, en veel meer. Dit is voor een nieuwssite als T.net overduidelijk de juiste weg. Grofweg geldt: apps zijn er voor taken, websites voor informatie.
Punt 1 is inderdaad een klassiek gevalletje van zelf een tafel bouwen en vervolgens de schuld aan de hamer geven dat hij scheef is. :)
Precies. Veel responsive designs zijn gewoon onder de maat en gaan niet ver genoeg, waardoor je met lange laadtijden zit, en / of met ontbrekende features, en / of met allerlei weergavefouten. Dat heeft de techniek een slechte naam gegeven, terwijl het veel beter kan.

Toegegeven, de tools voor responsive design laten nog altijd te wensen over. Zo ontbreekt een gemakkelijke manier om de bandbreedte te detecteren (soms handig) en verkeren element queries nog slechts in conceptstadium (is wel een implementatie voor, maar geen standaard). Maar zelfs in zijn huidige staat is responsive design een betere oplossing voor sites als T.net, dan native apps.
Anoniem: 463321
@geert110 december 2013 13:30
Je noemt nu zelf een aantal nadelen van responsive design terwijl je er wel de voorkeur aan geeft boven een app? Beetje vreemd nietwaar.

Je eerdere stelling dat apps er zijn voor taken en site voor informatie is ook onzin. Er zijn genoeg apps die mij perfect informatie bieden. Beter dan sites dat doen.
Apps die content-gefocussed zijn, zijn er inderdaad veel. Dat veel websites naar native apps grepen, was echter alleen bij gebrek aan beter. Om een optimale ervaring te kunnen bieden op mobiele apparaten, werd er vaak voor een native app gekozen omdat de desktopsite niet kon volstaan en responsive design nog niet bestond of nog niet goed beheerst werd. Toentertijd was het ook geheel verklaarbaar dat lezers hierom vroegen en dat websites deze apps gingen aanbieden. Maar die native apps moeten allemaal worden bijgehouden, voor verschillende platforms, elk in eigen programmeertalen, en dat allemaal naast de website. Terwijl al die kanalen exact hetzelfde doen. Je gaat mij niet vertellen dat dit wenselijk of efficiënt is. Niet voor de content-aanbieder (in dit geval Tweakers) en uiteindelijk ook niet voor de gebruiker. Gebruikers hebben nu namelijk honderden MB's aan content-gerelateerde apps op hun apparaten staan, die allemaal ook moeten worden geüpdated, terwijl een snelkoppeling naar de site zou volstaan, als meer sites een écht goed responsive design zouden implementeren.

Dus blijf ik erbij dat apps geschikter zijn voor taken en websites voor informatie. Dit is geen 100% hard onderscheid natuurlijk; er zijn twijfelgevallen en uitzonderingen. Maar in grote lijnen zijn content-gerelateerde apps niet nuttig en voegen ze niets toe ten opzichte van een goed responsive design. En T.net is dat op het moment hard aan het bewijzen ;)

En ja, ik noem nadelen aan responsive design. De techniek is relatief nieuw en niet perfect. Elke webtechnologie loopt per definitie achter op wat ontwikkelaars willen, omdat de eisen en verwachtingen direct meegroeien met de technieken die voorhanden zijn. Neemt niet weg dat responsive design op dit moment de beste methode is om content te tonen op een wijd spectrum aan apparaten.

Native apps zouden idealiter vooral een rol spelen op het gebied van taak-gerelateerde zaken: alles van fitness-apps tot to-do-lijstjes tot navigatie, enz. En games natuurlijk.

[Reactie gewijzigd door geert1 op 10 december 2013 14:00]

Native apps zouden idealiter vooral een rol spelen op het gebied van taak-gerelateerde zaken: alles van fitness-apps tot to-do-lijstjes tot navigatie, enz. En games natuurlijk.
en laat ik nu daar totaal niet mee eens zijn.
Native apps zijn perfect voor content lezen

nu..nl app is veel beter dan dat in de browser te lezen
androidcentral app is veel beter dan dat in de browser te lezen
hardware.info app is veel beter dan dat in de browser te lezen

ik kan zo wel even door gaan...
@joco: De voorbeelden die je noemt zijn dus geen optimale, goed gebouwde responsive sites. En dan is het inderdaad logisch dat je een native app prefereert, omdat het gebruiksgemak of de functionaliteit te wensen overlaten. Geheel begrijpelijk, maar zo hoeft het niet te zijn. Responsive design wordt nog maar zelden echt goed uitgevoerd, omdat de kennis ervan nog beperkt is en veel developers er te gemakkelijk en gehaast mee omgaan. Maar als een responsive site echt goed gebouwd is (een hele uitdaging voor een site als T.net), dan heeft een native app geen enkele meerwaarde meer voor content-gerelateerde zaken. Over enkele jaren, wanneer sites aan hun tweede responsive design toe zijn, dan zul je zien wat ik bedoel. Tweakers laat dit ook nu al zien.

De reactie van Inspector boven mij bevat goede punten, maar ik ben het niet eens dat apps nog altijd marginaal beter zouden zijn. Dat denkbeeld komt puur voort uit de sub-optimale responsive sites die we nu overal zien.

[Reactie gewijzigd door geert1 op 10 december 2013 15:53]

ik kan nog tal van voorbeelden op noemen waardoor ik native apps prefereer

zoals ik hier in deze threads al heb aangegeven, ik kan de chrome app zover ik nu kan vinden niet echt in swippad zetten of keypad s vind die ook niet als voor zo ver ik nu kan zien.

Daarnaast heb je ook nog zoiets als, iemand stuurt mij een link op van tweakers via wat dan ook, als ik daar op klik verwacht ik dat de app het op pakt en mij die link laat zien direct in de app, niet in de browser..
Met deze keuze (ik snap dat die makkelijker is) gooi je dus heel veel native integratie weg, Ander apps zien je niet, urls kun je niet direct mooi mappen.
Mits je bakken met geld, developers en kennis hebt liggen ben ik met je eens dat een native app, sneller en optimaler kan aanvoelen dan een responsive design. Hoe dan ook bedien je met al dat geld en die kennis plus developers nog steeds maar één markt, namelijk die voor het platform waar je voor ontwikkeld. Indien je een goed responsive design neerzet (en ik denk echt dat Tweakers dat doet) kun je het gebruikersgemak van een native app bijna evenaren, met bijkomend voordeel dat je alle features van je website kunt aanbieden, één enkele codebase hoeft te onderhouden en geen investering in extra devvers en kennis hoeft te doen. Daarna kan iedereen op elk platform van je content genieten.

Puur om die redenen is Tweakers voor een responsive design gegaan. Indien Tweakers voor de apps aanpak was gegaan had de app minder functionaliteit dan het responsive design gehad, waren er maar twee versies voor respectievelijk Android en IOS geweest en waren updates in de apps veel later gekomen dan op de website. Tweakers is tenslotte nog steeds primair een website. Begrijp me niet verkeerd, ik betreur ook het feit dat Tweakers niet meer uit de apps kan halen, het is simpelweg te duur, omslachtig en beperkt. De voorbeelden die je noemt vind ik ook als app sterker dan hun web equivalent, daar staat echter wel tegenover dat ik de desbetreffende mobile websites simpelweg heel erg slecht vind.

Tweakers doet dus wat concessies m.b.t. een responsive design maar in mijn optiek zijn deze meer dan te rechtvaardigen en hebben nu meer mensen, meer content beschikbaar op meer devices en daar ging het nu net om :)

edit: whitespaces

[Reactie gewijzigd door Inspector op 10 december 2013 15:41]

3) Als nieuws offline op je smartphone wilt kunnen lezen (bijv. voor onderweg).

4) Betere performance. Al zit een website nog zo goed in elkaar, een native app is altijd sneller.

5) Als je betere integratie met het phone OS wilt. (gebruikerservaring en/of specifieke phone features).

6) Als je zuinig bent met je dataverbruik

[Reactie gewijzigd door Franckey op 10 december 2013 22:08]

Dat vierde punt ligt maar net aan hoe alles ontwikkeld is. De app van Facebook is nog steeds ontzettend traag en daar zit een behoorlijk groot team op. De mannen van Sencha laten zien dat het wel degelijk met HTML5 een stuk sneller kan: http://fb.html5isready.com
Kun je niet een app in de App Store of Android market zetten dat in feite niets meer is dan een webbrowser zonder adresbalk die direct naar Tweakers gaat? Hoe moeilijk zou dat zijn?

Lost meteen punt 1, wat veruit het belangrijkste argument vóór native apps is, op. Dit argument zal op T.net natuurlijk minder belangrijk zijn, maar voor Apps die de gewone gebruiker als doelgroep hebben wel.
Dat is tegen de voorwaarden van de Apple App Store.
Wat Google Play betreft, geen idee.
In hoeverre zit Apple daar nog strak op? Ik zie wel vaker apps verschijnen dat ook pure wrappers zijn. Soms verdwijnen die, soms niet. Die verdwijnen zijn vaak ook draken van apps. Instabiel en traag. Wellicht staat Apple het oogluikend toe mits de gebruikerservaring maar enigszins goed is?

[Reactie gewijzigd door Misha op 10 december 2013 22:09]

Dat laatste wat je zegt zou zomaar kunnen, maar dit staat in ieder geval in hun voorwaarden.

http://imageshack.com/a/img600/1492/bzi0.png

Wat je eerder had aangegeven ove een mogelijke app met een wrapper, dit lijkt me een zeer goed idee (in ieder geval op Google Play), want je kan bijvoorbeeld een web-app via Chrome niet in je App Drawer zetten en zo heb je nog wel meer nadelen.
Overigens een prima responsive design!
Thanks!

Zou het niet kunnen zien van een web-app via Chrome in de App Drawer niet iets zijn wat Android nog zal gaan aanpassen? Lijkt mij namelijk logisch. Wellicht dat het in een volgende iteratie van Android gaat zitten
Dat ben ik met je eens dat dat wel logisch zou zijn en in dat geval zou een app inderdaad niet nodig zijn. Enige probleem nu nog is namelijk: Push notifications niet mogelijk (toch?), Tweakers icoontje ziet er slecht uit (maar je zei dat jullie dat gaan fixen) en dus het feit dat je de web-app bijvoorbeeld niet in de App Drawer kan zetten. Gezien het feit dat een web-app maken nu alleen nog kan in Chrome Beta, zal zoiets pas later komen zodra het ook in het stable channel zit.
Ik denk serieus dat push notifications over niet al teveel iteraties ook naar de mobiel komen
wat ze zouden kunnen doen door hem als chrome app te markeren (ik weet niet precies hoe dat in zijn werk gaat heb er nog niet echt in gedoken)

Volgens mij is hij dan echt als app, geen browser dingen er om heen, zeg maar full screen,

Het grote probleem met dit soort dingen is de feel, ik heb het meteen door, loopt niet lekker zit gewoon anders in elkaar dan de echte apps.

Als ik een link heb op mijn hoofscherm (daar komt ik trouwens ook bijna nooit, want ik gebruik swipepad). Dan opened hij de browser met alle tabs die ik al had en al dat soort dingen. Zit heel veel al om heen. Als dat er allemaal afgestript kan worden dan zou het wat kunnen zijn

Tot nu toe is het altijd zo geweest dat ze van html5 weer naar native zijn gegaan (hardware info, maar ook bv facebook!) Waarom? mensen vinden dat gewoon prettiger. Het integreert beter.
wat ze zouden kunnen doen door hem als chrome app te markeren (ik weet niet precies hoe dat in zijn werk gaat heb er nog niet echt in gedoken)
Wat we allang doen. :) In Chrome for Android kun je, mits je die functie hebt, de site 'installeren'.
Dat kan inderdaad, maar dat heeft in wezen weinig zin. Het feit dat veel grote sites nu ook apps inzetten is een tijdelijke noodzaak geweest, omdat er geen alternatieven waren voor een goede gebruikerservaring op mobile. Dat is de reden dat contentproviders naar native apps grepen (samen met de hype rond apps in het algemeen, en het korte-termijnsgemak van je website niet hoeven ombouwen). Nu responsive design een ervaring kan bieden op hetzelfde niveau, is dat simpelweg de betere techniek om in te zetten. Zie ook mijn reacties iets hierboven.

De komende jaren zie ik alle grote websites terugkeren naar de browser, middels responsive design. Sommige zullen er native apps naast houden, maar die zullen steeds minder toegevoegde waarde hebben naarmate de responsive sites beter worden.

Apple raad dat soort apps - die dus niets zijn dan een schil om een website - ook af vanwege dezelfde redenering. Er is niets mis met een website die op mobiel ook gewoon een website is. Een deel van het publiek geeft nog de voorkeur aan een app, maar dit is gebaseerd op een verouderde logica. Het zal gewoon een kwestie van wennen zijn om weer met websites te werken op mobile.

[Reactie gewijzigd door geert1 op 10 december 2013 15:56]

Tja ik kan jullie wel even naar AndroidCentral app verwijzen.. Dat is echt een perfecte IT site app. Alles zit er in nieuws, forums, video,podcast,shop noem het maar op. Het werkt heerlijk, perfecte integratie, de laatste android designs worden daar aangehouden.

Je wilt toch niet alle dingen in de browser hebben? Je browser is maar 1 app instantie, nu snel even switchen tussen meerdere apps die normaal gesproken al in de recent tasks zitten (dat gebruik ik gewoon heel veel). Hoe doe je dat dan met pure browser tabs?

En waar zit ik nu het meeste mijn nieuws in te lezen, juist in sites die dat soort apps hebben..

Nu is er misschien wel een redelijke oplossing:
http://chrome.blogspot.co...oid-gets-application.html
Nu is er misschien wel een redelijke oplossing:
http://chrome.blogspot.co...oid-gets-application.html
Doen we al. :)
net even getest, hij komt op mijn homescreen ja
en je ziet hem dan als losse entry in je taskmanager (moet wel het plaatje goed gaan want de naam is gewoon "WebApp" dus als het plaatje niet goed is zie je niet welke het is.

Maar ik werk niet echt vanuit mijn home screens, ik gebruik "swipepad" met in combinatie "keypad s" en ik zie niet hoe ik die als entry in swipe pad kan krijgen of hoe ik hem kan vinden via keypad s..

Zal eens kijken of dat op 1 of andere manier wel kan.
Wat heeft die browser je misdaan joh! ^^
:)

helemaal niks op mijn laptop gebruik ik het heel veel,
Maar op mijn telefoon zijn apps zo veel beter dan elke site.
Je merkt het toch direct? Ook apps die puur html6 zijn maar wel met phonegap of zo gewrapped zijn merk je heel snel al dat ze gewoon niet zo lekker draaien, of niet zo "layouten"
Back werkt anders (al is dat in de meeste android apps sowieso een ramp maar dat is de schuld van google zelf)
Anoniem: 145867
@joco10 december 2013 20:12
Nou een vraag aan jou, als een webapp exact even goed en lekker werkt als een native app. Ben je er dan ook op tegen? Er is tegenwoordig steeds meer inkijk op hoe een webapp precies en even lekker kan werken als een normale app.

Dat niet lekker werken en draaien komt door DOM manipulaties met bepaalde javascript libraries die te zwaar zijn. Er is genoeg te lezen over de valkuilen waarom veel mensen niet tevreden zijn over mobiele apps. Dit komt omdat het niet snel genoeg is en omdat het niet goed genoeg getest is op snelheid.

Genoeg op internet over te lezen. https://developers.google...-tools/docs/cpu-profiling

Vaak moet je gewoon gebruik maken van een micro javascript library voor dom manipulatie. En bij het developen goed opletten op de timings en performance van je webapp. Het valt en staat bij de developer en niet aan je browser. Tevens ligt het ook aan de technologie vanuit je server kant. Daarbij kan je het beste dan NodeJS pakken omdat dat veel fijner werkt voor webapps.

Kijk bijvoorbeeld naar LinkedIn en Twitter die allemaal NodeJS gebruiken.
probleem is zoals ik al eerder zei, het integreert dan nog steeds niet echt in het systeem..

Apps zoals swipepad zien hem niet. Dus speciale soort launchers zien die niet, taskmanager gaat niet altijd (behalve met de chrome app bookmark). Maar tot nu toe kan ik dat alleen maar op de home page terug vinden. Ik zit bijna nooit op mijn homepages.

Dan nog als ik zo'n app heb als tweakers, dan krijg ik via een een instante message een link naar een artikel, Daar klik ik op, wat gebeurd er dan? juist de browser wordt weer geopend niet de chrome app.

Dus nee echt goeie integratie ga je hier door echt missen.
Misschien moet je dan maar eens contact opnemen met de heren van Swipepad of ze hun app eens willen updaten. :)
trouwens, NodeJS is een server kan (het is een webserver met javascript op de backend) heeft weinig te maken met de frontend (de app) die kan nog steeds html of native zijn
Anoniem: 145867
@joco11 december 2013 18:42
Maar het kan zeker wel de performance verbeteren ten behoeve van realtime zaken. Helemaal met Socket.io.
Anoniem: 470811
@joco12 december 2013 16:16
Dit is mijn eigen webapp. Android look and feel, wel html5, css3, javascript, en phonegap. Zeker op de huidige midrange en hoger en oudere highrange toestellen werkt het prima.

https://play.google.com/s...d=org.teusink.droidpapers
als je het wrapped met phonegap dan is het voor het systeem gewoon echt een app dus integreert beter
Maar hier ondanks dat je hem als chrome app kunt installeren praten we over iets anders
Anoniem: 470811
@joco12 december 2013 20:46
Dat is inderdaad waar. Er is geen system integratie.
Zetten ze er een render met een Nexus 5 neer, maar zeggen jullie onder de afbeelding iets met kleine viewports.

Een Nexus 5 heeft een full HD scherm beste mensen.
De resolutie staat los van de term viewport. Je kunt prima een kleine viewport hebben met een hoge pixel density :) Daarnaast geven mobile devices vaak niet hun echte pixel ratio door maar "foppen" ze de browser door een lagere pixel density door te geven. Daarom zal je ook op een Nexus 5 met een resolutie van 1920x1080 nog steeds netjes de Grade D variant van Tweakers voorgeschoteld krijgen. Dus de term viewport klopt hier als een bus beste mensen ;)

[Reactie gewijzigd door Inspector op 10 december 2013 13:50]

Pfff ik had mn huiswerk beter moeten doen...
Maar het heeft ook tegelijkertijd een hoge pixel density, wat resulteert in een smalle viewport. ;)
Zojuist ook de automatische instelling geactiveerd en daarna bezocht op mijn htc one. Mijn eerste indruk is erg positief, ziet er mooi uit en de opties zijn wat je ervan verwacht. Wat mij echter wel meteen opviel is dat er wat stotteringen en vertragingen in zit. Toen ik (nadat ik het al eens had gedaan) op het menu had geklikt (3 streepjes) was het menu leeg, ik moest eerst op wat plekken drukken waar de links stonden voordat ze daadwerkelijk getoond werden.

Kortom, ziet er goed uit maar mogelijkerwijs moet er nog wat stroomlijning plaatsvinden :).
Zou je hiervoor een bugreport kunnen maken in http://gathering.tweakers.net/forum/list_topics/39?

Op de HTC One hier kan ik het namelijk niet reproduceren
Zal ik doen! Heeft mogelijk te maken met al dan niet de desktopversie aan of uit hebben, want had die uitgezet na mijn initiele bezoek om te kijken of er een verschil in zit.
Top, super.

Nee, dat zou niets uit moeten maken
Werkt goed zeg. Mis alleen een knopje onder het artikel om direct naar reageren te gaan in plaats van eerat alle reactiea af te gaan. Top werk mannen!
Dat vind ik een erg lastige. Ik heb liever dat je langs de reacties komt, en vervolgens in een discussie participeert en waardevolle informatie toevoegt in plaats van dat er een nieuwe thread gestart wordt en de kans op dubbele info toeneemt. Het tweede nadeel is dat je de poorten naar te vlugge reacties iets te ver open zet. Iemand die een vraag heeft, zal deze direct stellen, terwijl het heel goed mogelijk is dat hij al in de eerste thread beantwoordt wordt.

Stof tot nadenken. :P
Ja dat is misschien ook wel waar. Kan ik me wel in vinden.
Eindelijk!
Nu nog V&A aanpassen voor mobiele apparaten :)!
We hopen V&A nog volledig op te kunnen leveren :)
Een van m'n favoriete forums heeft sinds gisteren z'n (tapatalk) app vervangen door een Responsive Design. Alles laadt nu tot 50x trager! Ik ben benieuwd of Tweakers het beter kan...
Wij hebben juist bewust heel veel 'fancy' features niet gedaan, omdat het een extra lange laadtijd zou gaan opleveren. We proberen alles voor zoveel mogelijk met zo min mogelijk CSS te doen (volg je die? :P) en gebruiken enkel Javascript als het echt niet anders kan. Tot nu toe moet ik zeggen dat het forum nog steeds lekker rap is. Zelfs als ik in de trein zit en de verbinding weer eens terugvalt op GPRS, dan kan ik toch nog enigszins browsen. Dat is iets wat ik bij andere responsive sites absoluut niet meer kan dan
1 2 3 ... 11

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee