Door Wilbert de Vries

Reis mee met de Tweakers Express naar de Gamescom - update

17-06-2014 • 12:11

214 Linkedin

Tweakers pakt dit jaar voor de users flink uit met de Gamescom. Niet alleen lees en zie je er alles over op de frontpage, je kunt het zelf meemaken! Voor deze unieke actie laat Tweakers een eigen trein rijden met plek voor maar liefst 500 tweakers.

Op zaterdag 16 augustus gaan we als Tweakers iets unieks doen, iets wat nog nooit gedaan is in Europa. In samenwerking met Call of Duty en Philips gaan we een speciale trein laten rijden van Amsterdam, via Utrecht, Den Bosch, Eindhoven en Venlo naar de Gamescom in Keulen. Daar laten elk jaar weer vele fabrikanten en game-uitgevers het laatste en het nieuwste van het nieuwste op gamegebied zien, en jij kunt erbij zijn.

Tweakers Express

Uiteraard is de trein niet zomaar een trein, maar hebben we deze getweakt tot de Tweakers Express! Met barrijtuigen, speelbare games aan boord en nog veel meer. Uiteraard zit, naast de heen- en terugreis, het entreebewijs voor de Gamescom bij de prijs inbegrepen en bij het verlaten van de trein krijg je natuurlijk een goedgevulde goodiebag mee.

Bovendien is je toegangsbewijs ook meteen je lotnummer, waarmee je kans maakt op een paar flinke prijzen. Zo worden er onder de passagiers 3 Philips Gaming Ambilight tv's (47PFK7509), een Call of Duty 'Play them All'-pakket met 7 games & Advanced Warfare (platform naar keuze), 2x de nieuwe Call of Duty-game (platform naar keuze) en 5x het next-gen gamingpakket (Ghosts & Advanced Warfare Xbox One) verloot. Alsof dat nog niet genoeg is, doet Activison daar ook nog eens een Xbox One-console bij voor een heel blije tweaker. Het maakt daarvoor niet uit waar je opstapt, je treinkaartje is je lotnummer en de prijs krijg je thuisbezorgd.

Kosten

Als je nu besluit om met de Tweakers Express mee te gaan, profiteer je van de early bird-korting en kost een kaartje slechts 75 euro in plaats van 99 euro. Een kaartje kost 99 euro. Voor de prijs maakt het niet uit op welk station je instapt. Inbegrepen bij de prijs zijn de reis, de goodiebag, een lotnummer voor de loterij, de toegang tot de Gamescom en nog een paar verrassingen waar we druk mee bezig zijn.

Meedoen en meer informatie

Voor deze actie hebben we een speciale pagina gemaakt waar je alle informatie nog eens rustig kunt nalezen, maar waar je ook het reisschema kunt bekijken en uiteraard je kaartje(s) kunt bestellen. Auf wiedersehen!

Update, dinsdag 15.00: De kaartjes met early bird-korting zijn uitverkocht. Vanaf nu kost een kaartje dus 99 euro.

Update, vrijdag 27-06: Nieuw! Aan boord kan er in één van de wagons via een lan-netwerk worden gegamed. Een rijdende lan-party dus! De lan-wagon heeft een eigen gameserver die door i3D.net wordt geleverd en de hardware waarop wordt gegamed, wordt geleverd door MSI en iiyama. Meer informatie vind je hier. Er zijn nog minder dan 60 kaarten over, en op is echt op. Heb je nog geen kaartje? Klik hier, koop je kaart(en) en zorg dat je er bij bent op 16 augustus!

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (214)

Wijzig sortering
Voor degene die het nog niet meegekregen hebben en mogelijk interesse erin hebben:

ESL heeft vanmiddag aangekondigd dat de ESL One CS:GO toernooi op de Gamescom wordt gehouden!

http://www.esl-one.com/csgo/

Wellicht een extra reden om te gaan :)
Weet iemand waarom de trein, volgens het reisschema, op station Venlo van locomotief wisselt?
Waarschijnlijk kan de locomotief niet rijden op de duitse spoorwegen en moet er daarom in venlo gewisseld worden van locomotief
Inderdaad, het zal voor in Nederland mogelijk een 60! jaar oude NS 1200 loc zijn, die niet in DE kan/mag rijden. En in Duitsland zal het ook niet de nieuwste (meerspanning) locomotief zijn verwacht ik.

Je zou er wel een BR189 voor kunnen hangen die zowel in Nederland als Duitsland kan en mag rijden, maar het huren daarvan zal wel veel duurder zijn, als de vervoerder ze al heeft...
Duitsland heeft een andere bovenleidingsspanning en een ander beveiliging systeem. De meeste locomotieven (zeker op leeftijd) zijn niet geschikt om te rijden in beide landen. Vandaar dat de locomotief gewisseld moet worden. En zoals bvk al aangeeft is een meerspanningslocomotief erg nieuw en dus ook erg duur.
Locomotieven die alleen in Nederland rijden (het merendeel van de reizigerstreinen van de NS) worden alleen geschikt gemaakt voor Nederland. In de eerste serie (V)IRM (dubbeldekker) uit 1995 was er plek vrijgemaakt in de motorruimte om een omvormer naar 25 kV in te bouwen, om ook buiten Nederland te kunnen rijden. Dat is echter vanwege de hoge kosten nooit ingebouwd. In de tweede en derde serie VIRM is geen ruimte voor die omvormer gemaakt, om ruimte voor reizigers te maken.

(Dure) goederenlocs die van de Rotterdamse haven naar het Ruhrgebiet rijden zijn wel ingericht om in beide landen te rijden. Het is dan inderdaad meer dan alleen de bovenleiding, ook de treinbeveiliging en seinregeling is in Duitsland anders dan hier.

Vergelijk het met de oude Beneluxtrein: in Belgie rijden ze op 3 kV in plaats van 1,5 kV, met een ander beveiligingssysteem. Een aantal NMBS-locs zijn ingericht voor die verschillen, inmiddels rijden op de Fyra-vervangers TRAXX-locs.
Is er 1e klas en 2e klas? :9
Volgens de speciale site rijden er alleen eerste-klas rijtuigen mee.
Alles is eerste klas
De standaardzitplaatsen zijn al niet slecht, jullie reizen in eersteklascoupés.
http://tweakers.net/acties/tweakersexpress/
@redacteurs: Waar komt die trein in die tunnel vandaan die als voorpaginafoto gebruikt wordt? :)
Ik denk vanaf Photoshop CS...
Volgens mij heeft onze NonSpot afdeling die gesoept ... http://goo.gl/tKgef3
Uit de onderwereld natuurlijk! ;)
Kan je ook mee als je 14 jaar bent met een broer van 16? Wij willen namelijk graag mee :) vorig jaar net telaat met kaartjes kopen. Hoeveel kaartjes zijn er nog vrij, aangezien Iker nog even over na wil denken.

[Reactie gewijzigd door Pataar op 17 juni 2014 15:05]

Wat ik me nog kan herinneren van vorig jaar is dat je voor het spelen van games bij veel stands 16+ of 18+ moest zijn. In Duitsland zijn ze heel streng wat dat betreft, dus dat is wel iets waar je rekening mee moet houden.
Ben je nog geen 16? Dan heb je toestemming van je ouders of verzorgers nodig.
Neem aan dat als je met je broer gaat dat je ouders dat weten.
Ik ben 15 en mij lijkt het ook heel leuk, maar zoals ChokingHazerd al aangaf is er als 15 jarige niet zo veel te doen. Waardoor ik toch besloten heb thuis te blijven. Maar als ik 18 ben en Tweakers het nog een keer regelt dan ga ik zeker mee!
Anoniem: 532274
@markdm20 juni 2014 12:17
Je kan ook met iemand meegaan die 18+ is. Als hij dan een 18+ bandje haalt kan hij die van zijn arm afhalen en aan een jonger persoon geven. Later kan hij zo weer een nieuw bandje halen. Dit heb ik vorig jaar gedaan met een vriend, want ik was destijds 17 en het werkte. ;)
Ik wordt vaak als waar ouder dan 15 aangezien maar 18 is denk ik iets te optimistisch ;)
Vet, niet gedacht dat het serieus zou worden! Hulde aan Tweakers en alle sponsors!!!! _/-\o_ _/-\o_

Ik baal ervan dat we de dag ervoor van vakantie terugkomen. Misschien dat ik wel een kaartje koop voor i.e.g. de loterij! En als het lukt ga ik wel mee! :9

Zo, kaartje besteld!!
Als het ordernummer ook daadwerkelijk het aantal tweakers zijn, dan zitten we bijna aan de 100! 8-)
En ticket 2 voor m'n broertje helaas tegen vol-tarief, maar die gaat ook mee! (#224)

[Reactie gewijzigd door Macchillie op 17 juni 2014 15:54]

Inmiddels zitten we op 149. ;)
We gaan er vanuit dat er 50 mensen zijn die 2 tickets hebben gekocht, en ik zag er al 1 met 3 tickets.
Ik zeg (zonder dat daar rechten aan ontbonden kunnen worden, of aansprakelijk gesteld kan worden): we hebben 200 mensen!!! _/-\o_ :Y)
Ik was nummer 154 en heb nog 2 kaartjes gekocht voor 75 euro ;)
Dat gaat hard, leuke actie hoor !
Denk dat het er dan minstens 150 zullen zijn, ik zie best veel reacties met mensen die 2 kaartjes kopen ;)

Die 200 ondergrens gaat er denk ik vandaag aan :D
Misschien kan Tweakers daar wat over melden?? #dtv :Y)
Had bestelling:

Tweakers: Factuur voor bestelling 500000100

Yeah! :D
Inderdaad geweldig mooi bedacht! Prachtige prijs ook, voor iedereen toegankelijk!

Ik ga er nog heel even over nadenken. Ik denk dat Gamescom me te druk is, maar een dagje met Tweakers in een Tweakerstrein naar Keulen is wel erg mooi natuurlijk :P
Echt een heel cool initiatief!
De NS zou dit zeker voor meer events moeten doen (zoals grote bordspel conventies zoals Spiel ofzo)

Ik ga er eens over nadenken :)
Dit doet de NS niet, dit doen we als Tweakers zelf. We huren (niet bij de NS) materieel in. :)
En je weet dan via Prorail/NS te regelen dat je eventjes op een station mag staan?
Ja, dat doet de verhuurder van de trein. Die regelt dienstregeling met ProRail.
Meestal worden deze treinen niet eens gecharterd bij de NS (hoewel het wel kan, via NS Chartertrrains), maar bij andere partijen. Een bekende is Herik Rail bijvoorbeeld.

Iedereen kan gewoon een trein charteren, jij ook. Als je maar genoeg geld hebt is dat allemaal geen probleem :)

Zelf zal ik niet meegaan (is niet echt mijn ding), maar misschien dat ik nog wel naar het station ga voor wat plaatjs (ben treinengek) :)

[Reactie gewijzigd door wildhagen op 17 juni 2014 12:24]

Leuk! Dat wist ik niet eens.
Ik ben dan wel benieuwd met wie tweakers dit gedaan heeft, en wat dit dan zou kosten... maar dat zal wel niet vrijgegeven worden ivm de sponsors.
Dit hoeft de NS niet te doen. Kan wel, maar je kan t ook zelf doen. Net zoals dat je een vliegtuig kan charteren.

Je moet alleen een groep hebben wat groot genoeg is. (trouwens dat hoeft niet eens, :) maar wel handig om kostendekkend te zijn)

[Reactie gewijzigd door SeenD op 17 juni 2014 12:28]

Geen tussenstop in Antwerpen/Brussel?
Ik ging net hetzelfde zeggen.
Geen mogelijk voor ons Belgen om mee te gaan vanaf bijvoorbeeld Gent, Antwerpen of Brussel?
Moet je verhuurder (geen idee welke dat is?) wel toestemming hebben om in België te mogen rijden, het materieel moet er geschikt voor zijn (o.a. beveiliging etc), je moet personeel hebben dat in Belgie wegbekendheid heeft (je mag niet zomaar als machinist overal rijden zeg maar). Ik zie best wel wat mogelijke beren op de weg wat dat betreft...

Je kan toch ook gewoon naar Eindhoven of evt Den Bosch rijden (auto of trein) en daar op de trein stappen? Zo ver liggen die nu ook weer niet van de grens.
Wou net zeggen, vanaf België is het niet moeilijker dan vanuit Noord-Nederland.
Beren op de weg zijn geen probleem, op de rails daarentegen... :+
Als je die trein door Brussel stuurt, dan komt-ie met een uur vertraging aan. :P
en met een andere tekening op de wagons :p.

[Reactie gewijzigd door DaemonAngel op 17 juni 2014 14:14]

Tja, Het is een Nederlandse site, wat had je dan gedacht?
Als die trein het iedereen naar de zin zou moeten maken dan moet 'ie door heel Nederland en België heen zigzaggen. Dat kan ook wel, maar dan ben je de hele dag onderweg en kom je niet op Gamescom aan. Of de trein moet de dag van tevoren vertrekken. Het enige alternatief is dan meerdere treinen laten rijden, maar dat zal ook wel wat met de kosten doen. Voor iets waar financieel gezien nog geen zekerheid in zit zou ik dat voor een eerste keer allemaal niet overwegen als Tweakers. ;)
En als je wél door België gaat dan kun je net zo goed "fuck you Dutch people" op de frontpage zetten want dan kan 80% van de Nederlanders niet mee. De mensen die uit Groningen, Friesland en Drenthe mee willen moeten nu al een slaapplek zien te regelen ergens in de buurt van de route van de trein, want hij gaat te vroeg om met de trein bij een opstapstation te kunnen komen. Nog naast het feit dat het domweg absurd veel duurder zal zijn als je duur 3 landen heen moet met je trein in plaats van 2...

Maar goed, als je liever "fuck you Belgian people" wil geloven, dan moet je dat doen. Negeer maar dat het gewoon onpraktisch is om eerst vanuit Amsterdam en Utrecht naar Brussel te crossen om vervolgens weer terug te gaan naar Eindhoven om in Venlo de grens over te kunnen richting Keulen... Volgens Google is dat al een reistijd van 5½ uur met de auto, laat staan met de trein.
We moeten ergens beginnen en de NL markt is met 90% de veiligste keuze. Maar ik begrijp best dat jullie graag meewillen. Tijd-technisch is dat met een trein gewoon niet te doen, van NL naar BE naar DLD.

Ik wil best naar een oplossing zoeken, maar dan wil dat zeggen dat je vrijdag al moet afreizen en ergens langs de route in NL overnachten.
Gelukkig een early bird weten te scoren, ben nummertje 12!
Ik heb er zin in! :D
Ook maar met dank aan nummer 11 :D Wordt leuk!
Dat zeker, jij bent mijn held! :D _/-\o_

[Reactie gewijzigd door Zorian op 17 juni 2014 13:05]

Ik had order 9 en 10 :P
Eerst voor mij, wilde de boot trein! niet missen :+ En toen vrij snel erna moest ik er nog 1 bestellen voor een kennis die zelf even niet kon bestellen toen.
13 hier :D Dag buurman! ;)

Misschien straks nog een 2e ticket voor mijn wederhelft bestellen :D (even kijken of ze kan)
Ga samen met een vriend mee !!. Wel betaald. maar nog geen email ontvangen. hopen dat hij snel komt :D
Check je spam, kwam hij bij mij (gmail) ook in 8)7
En het duurt een minuut of 3 a 4 (gmail idd in de spam)
1 2 3 ... 10

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee