Advertorial

Door Frederik Zevenbergen

Productmanager Tweakers Elect

Tweakers aan het werk - De keuzes van... Jurn

18-12-2018 • 12:08

38 Linkedin

In de komende weken presenteert Tweakers Elect de serie 'Tweakers aan het werk'. Daarin schrijven we over jullie ervaringen met werk in de ict en hoe je als tweaker je carrière hebt vormgegeven. Welke keuzes heb je gemaakt, welke opleidingen heb je gevolgd en waar ben je nu in je carrière?

Jurn (26) werkt als freelance lead developer voor Tweakers Elect. Daarnaast heeft hij een eigen bedrijf voor ‘exotische’ hosting. In de toekomst hoopt hij als solution architect aan de slag te gaan. "Ik heb geen spijt van keuzes die ik heb gemaakt."

Profiel

Jurn Overmars
Nick: xleeuwx
Leeftijd: 26 jaar
Woonplaats: Volendam
Opleiding: hbo business-it en management
Werkervaring: acht jaar
Belangrijkste opdrachtgever: de Persgroep
Functie: Lead developer
Werklocatie: Amsterdam, Rotterdam, Volendam
Uren per week: 60-70 uur per week
Reistijd: twee keer 35 minuten
Werkdruk: hoog

Wilde je altijd al developer worden? Wat is je achtergrond daarin?
"Vroeger was ik vaak aan het gamen. In die tijd bouwde ik al websites, scripts en bots en dergelijke. Dus ik wilde eigenlijk altijd al iets met programmeren doen en heb toen mbo ict-beheer en mbo applicatieontwikkeling gedaan. Voor dat laatste koos ik, omdat mijn mentor een stageplek voor mij kon regelen in Finland. Daar heb ik zes maanden gezeten, dat was erg gaaf. Een jaar later ben ik begonnen aan een deeltijd hbo business it en management."

Wat heb je in Finland precies gedaan en geleerd?
"Ik liep stage bij de afdeling psychologie van de Universiteit van Jyväskylä. De patiënten waren verspreid door het hele land, dus het was lastig voor studenten om vragenlijsten af te nemen. Samen met een andere student heb ik een onlinetool gebouwd waarmee de patiënten bereikt konden worden. Het was een gaaf project, maar ook wel een omslag in de manier van werken vergeleken met Nederland. Wat cultuur betreft is het echt een wereld van verschil, de mensen zijn daar geslotener. Verder was ik alleen met die andere student aan het werk, terwijl degene boven ons niet echt verstand had van de techniek. Daar heb ik veel van geleerd op het gebied van samenwerken en rapporteren."

En daarna dus nog een hbo?
"Ja, ik had altijd het doel om een hbo-diploma te halen. Ik werkte bij WeBSolve en had m’n eigen bedrijf, vandaar dat ik de opleiding in deeltijd ben gaan doen. Ik vind het leuk om mensen aan te sturen, en deze opleiding sloot daar goed bij aan. Het eerste jaar van de opleiding ging best goed, maar het tweede jaar stopten veel mensen. In de projectgroepjes zaten steeds minder studenten, waardoor ik harder moest werken. In combinatie met m’n andere werkzaamheden werd de studielast te zwaar. Dus toen ben ik ermee gestopt. Je komt toch wel aan het werk, ook zonder dat hbo-papiertje; het gaat om de kennis die je hebt."

En nu werk je voor Tweakers Elect. Hoe ben je daar terechtgekomen?
"Om de twee jaar wissel ik van werkgever. Na twee jaar heb je het meeste wel geleerd vind ik, en is het tijd voor een andere bedrijfscultuur en andere technieken. Dus na twee jaar bij WeBSolve als Full Stack Developer, vertrok ik naar Overstappen.nl om als PHP Backend Developer te gaan werken. Daar ben ik iets langer gebleven, want daar was de sfeer met collega’s heel erg goed. Vervolgens heb ik negen maanden als lead developer bij SBS gewerkt voor Talpa TV. Maar daar werd een groot deel van de werkzaamheden geoutsourcet naar Servië. Ik stond destijds ook ingeschreven op Tweakers Elect en ben gematcht met Elect zelf. Het Elect-project vind ik gewoon heel gaaf om aan te werken. Het is eigenlijk een start-up binnen een groot bedrijf. Je bent redelijk vrij om te bepalen waarmee je aan de slag gaat om het platform te verbeteren. Dat vind ik fijn werken."

Wat zijn je verdere ambities? Werken voor een techgigant als Google of Facebook?
"
Nee, ik hoef niet per se bij de grootste bedrijven te werken. Naast mijn freelance werk heb ik al zes jaar een eigen bedrijf, voor 'exotische' hosting. Daar ben ik ooit mee begonnen vanuit mijn webdevelopment-activiteiten. Ik moest zoveel websites bouwen en daarvoor hosting inkopen, dat ik dacht: Ik kan dit ook zelf doen. Dat begon met standaardwebsites en ging best goed lopen. Nu heb ik iets van 50 à 60 klanten. Ik doe geen simpele webservers, daar krijg ik geen voldoening van. Meer bijzondere projecten, zoals mailservers van 200 gigabyte of 30 servers voor een IT-bedrijf.

Ik ben bezig om me te ontwikkelen in de richting van solution architect. Voor mij is dat net één stap hoger dan wat ik nu doe. Bij Talpa TV heb ik dat gedeeltelijk al gedaan en dat vond ik erg leuk. Dat de businesskant van het bedrijf naar je toekomt met zijn problemen en je daar oplossingen voor gaat bedenken en mensen gaat aansturen. Mijn ervaring als developer is daar handig voor. Je hebt veel hands-on kennis nodig van de verschillende talen en frameworks. Het is mijn ambitie om in die rol te groeien. Dat kan hier bij Tweakers, maar ook bij andere grote bedrijven. Een solution architect zul je in het midden- en kleinbedrijf niet snel tegenkomen, daar doet een lead developer dat werk."

De favorieten van…

Favoriete apps: Todoist, anders zou ik heel veel dingen vergeten.
Favoriete websites: Geen, ik gebruik veel verschillende bronnen om aan informatie te komen en als ik me op één bron zou focussen, zou ik al snel informatie missen.
Favoriete gear: Mijn MacBook, die sleep ik letterlijk overal mee naar toe.
Favoriete film: Ik kijk liever series, zoals Suits of Mr Robot, maar als ik een film moet kiezen, denk ik toch aan The Social Network.
Favoriete muziek: Tijdens werk pop en dance/trance/techno, privé 80's en pop.

Wat zou je nu mensen aanraden die in de schoolbanken zitten of naar de ict willen overstappen?
"Blijf er altijd mee bezig. Niet alleen binnen je eigen specialisme, maar experimenteer ook met andere talen. Ga dingen doen buiten je comfortzone, daar word je alleen maar beter van. Natuurlijk is het goed om je ergens in te specialiseren, maar het is juist ook goed om meer allround kennis op te bouwen. Als je een ander project toegeschoven krijgt, is jouw specialisme misschien niet de allerbeste oplossing. Het gaat er niet om welke taal je zelf onder de knie hebt, maar wat de beste oplossing is voor het probleem. Uiteindelijk gaat het erom dat je bijblijft. Zelf leer ik ook nog iedere dag. Doe je dat niet, dan loop je achter de feiten aan."

Tweakers Elect, ook voor jou?

Op zoek naar een nieuwe uitdaging, maar wil je niet lastiggevallen worden door recruiters? Ben je de ongeïnspireerde massamails via LinkedIn, het benaderen met een droombaan die niet bestaat en alle andere trucs om je cv in handen te krijgen zat? Maak dan een profiel aan op Tweakers Elect.

Tweakers Elect is het platform waar werkgevers bij jou komen solliciteren, op basis van onder andere je skills, je werkervaring, opleiding en gewenste salaris. Jij blijft daarbij anoniem, totdat je besluit om het aanbod van een werkgever te accepteren. Je krijgt geen recruiters meer achter je aan, want we werken alleen met de werkgever zelf. Je wordt gematcht door meer dan tachtig werkgevers op de ruim achthonderd vacatures. Dus tweaker met ambitie in de ict, waar wacht je nog op? Schrijf je in en laat ons je nieuwe droombaan voor je zoeken.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (38)

38
38
23
6
0
12
Wijzig sortering
"Om de twee jaar wissel ik van werkgever. Na twee jaar heb je het meeste wel geleerd vind ik, en is het tijd voor een andere bedrijfscultuur en andere technieken." Check. Ff naam genoteerd, als die bij ons solliciteert steken we daar geen energie in.... :o
Op die leeftijd is het juist enorm verstandig om te hoppen van baan. Enerzijds doe je veel ervaring op die je meeneemt, anderzijds is het voor je salaris enorm gunstig. Je kan meestal makkelijker een grote stap maken als je van baan switcht dan bij een verlenging. Verder is het de vraag of je überhaupt door kan groeien bij veel bedrijven.

Heb zelf trouwens liever iemand met veel ervaring die een paar jaar komt knallen, dan iemand die jaren lang vastgeroest heeft gezeten op één plek en noodgedwongen iets anders moest vinden. Sowieso verdient een beetje developer zichzelf vrij snel terug, dus wat betreft energie erin steken is dat meestal nog steeds rendabel.

Met de kennis van hoe het bij andere bedrijven gaat heb ik de processen binnen mijn huidige bedrijven bijvoorbeeld juist enorm weten te optimaliseren, juist omdat ze het al jaren op dezelfde manier deden. En als je dat op de juiste manier aanpakt, dan wordt dat juist erg gewaardeerd.

[Reactie gewijzigd door BarôZZa op 18 december 2018 13:26]

Ben niet eens, nu vergelijk je een job 'waar je altijd hetzelfde moet doen en je niet mag innoveren en cursussen doen' met alternatief: job switchen naar zelfde soort job.

Als je gewoon een goede Werkgever hebt dan geeft hij je ook de mogelijkheid tot innovatie en leren van nieuwe dingen.

Ik heb afgelopen 5 jaar bij de zelfde werkgever gewerkt (Trancon BV klein it bedrijf zoekt altijd mensen). Ja er is werkdruk maar er is ook ruimte om serieus genomen te worden en te groeien in je eigen skillsets.

Ik ben zeker niet vastgeroest in die jaren ja je moet wat vaker de zelfde dingen doen, maar je leert ook dingen die je niet over 2 jaar leert zoals de noodzaak om niet constant te refactoren en hoe je error handling gebruiksvriendelijk maakt voor eind gebruiker en zo kan ik nog een hele boel dingen op noemen.

Bij X webshop/site bedrijfje waar je elke maand een nieuwe site in elkaar zet maakt het vast niet uit voor werkgever om nieuw iemand te krijgen die in een paar weken is ingewerkt. maar als je een software pakket hebt dat 10 jaar is door ontwikkelt kost het ruim 3 maand om iemand goed in te werken en is elke 2 jaar switchen compleet hopeloos.

Je moet dus gewoon een goede werkgever vinden en voor je eigen vrijheid en innovatie vechten binnen je job (en de ruimte krijgen). anders moet je voor deze reden van baan switchen, niet voor de boven genoemde reden.
Switchen doe je meestal niet naar een soortgelijke job, maar naar een stap hoger met meer verantwoordelijkheid en andere werkzaamheden. M'n salaris is in 6 jaar tijd (nu vierde werkgever) meer dan verdubbeld en ik doe veel leuker werk.

Het gaat niet alleen om mogen innoveren en cursussen doen: je leert simpelweg ook van je omgeving en van verschillende situaties. Elk bedrijf lost zaken weer anders op met verschillende technieken, wisselende workflows en andere mensen van wie je kan leren. Het is daardoor makkelijker om je op verschillende vlakken te ontwikkelen. Vergeet ook niet dat geen enkel bedrijf het op elk vlak goed doet, dus bepaalde skills ontwikkel je alleen door te switchen.
Zo heb ik bij verschillende bedrijven gezeten(allemaal met pakketten die door vele jaren zijn ontwikkeld) die wel of niet echt aan refactoring deden en kan ik je verzekeren: constant refactoren is juist wél noodzaak en die noodzaak merk je pas als je ziet hoe het er op verschillende plekken aan toe gaat.

Verder leer je ook non-technische skills als hoe je jezelf het best kan verkopen en om jezelf makkelijker aanpassen aan een nieuwe werkomgeving met andere mensen. Je komt anders bij bedrijven binnenwandelen als senior met een mooi CV dan als junior. Je hoeft niet te vechten voor je vrijheid en voor innovatie, er zijn juist bedrijven die daar naar op zoek zijn en je daar rijkelijk voor willen belonen.
Ook de wetenschap dat je goed in de markt ligt en makkelijk een nieuwe baan kan vinden is goed voor het zelfvertrouwen en geeft rust. Je zegt dat je niet vastgeroest bent, maar ik zou toch wat onzeker zijn als ik na 5+ jaar werken aan een heel specifieke applicatie ineens een andere baan zou moeten vinden. Hoeveel van die kennis kan je bij een ander bedrijf direct toepassen en hoeveel was alleen van waarde bij je huidige bedrijf?

Zoals je zelf aangeeft: bedrijven zoeken altijd IT'ers. In sommige sectoren hebben bedrijven de mensen voor het uitkiezen en bij andere sectoren heb je de bedrijven voor het uitkiezen. Ik zeg: maak daar gebruik van. En dat kan prima op een manier waar beide partijen van profiteren.

Voor de rest geldt uiteraard niet voor iedereen hetzelfde. Zit jij perfect op je plek met een uitdagende baan met voldoende perspectieven, dan moet je daar vooral blijven zitten. Bedrijven hebben vaak ook een gezonde mix van mensen die er zowel langer als korter zitten. Maar over het algemeen zou ik het niet als goed carrièreadvies zien. Hoe groot is tenslotte de kans dat van alle bedrijven die er zijn je nu bij de meest perfecte zit ;) ?
Applausje ... _/-\o_

Had het zelf niet beter kunnen verwoorden.
Ik ben dan ook Freelancer, van Freelancers hoef je niet te verwachten dat die voor de rest van hun leven bij je blijven werken, indien je dat wel doet is er iets mis in je bedrijfsvoering om dat op externe mensen te laten baseren.
Idd.. na een jaar heb je net een beetje domeinkennis opgedaan en interne relaties opgebouwd.

Een 26 jarige freelance jobhopper als lead developer. Je moet er maar op willen vertrouwen als T.net Elect.

[Reactie gewijzigd door Bosmonster op 18 december 2018 12:26]

Ben dan toch wel benieuwd naar jou mening wat volgens jou het eisenpakket is. Daarnaast is “jobhopper” vrij normaal als Freelancer.
Dit viel mij inderdaad ook op. Zou dat persoonlijk niet heel tof vinden als m`n collega's om de X tijd weer worden gewisseld. Helemaal in de IT wereld wordt je daar niet blij van als je "weer" iemand moet inwerken.
Is toch juist heel normaal tegenwoordig om iedere 2 jaar weer te wisselen? Zeker aan het begin van je carrière. Dan wil je zoveel mogelijke, zo groot mogelijke stappen maken financieel. Daarnaast ook telkens nieuwe ervaringen.

[Reactie gewijzigd door Carlos93 op 18 december 2018 14:35]

(Alles moet altijd groter en beter), maar daarvoor hoef je echt niet altijd per se van job te switchen als je een goede werkgever hebt en deze ruimte daar ook is.
Klopt, maar die werkgevers zijn nogal schaars. Als ik naar mijn werkgever toe stap, en vraag om 18% loonsverhoging iedere 2/3 jaar, zal hij me raar aan staan kijken. En dan krijg je een aanbod van een procent of 4.
Verander ik constant van baan, dan krijg ik wel die 15 tot 20% iedere keer.
God, dan voel ik me wel oud met 12 jaar bij dezelfde werkgever. Maarja, helaas zijn de werkgevers die een beetje goed betalen wel schaars - zeker hier in Limburg.

Ik ben al een tijdje "op de markt", maar het valt me op dat salarissen al redelijk snel ophouden bij €5500 of €6000 per maand.
Jep, hier ook in de UK. Begonnen in een junior functie, binnen 2 jaar, 2 keer van baan gewisseld. Eerste baan 12% erbij, 2e nog eens 9% er boven op.
Toen 2 jaar op mijn plek gebleven, nieuwe functie gevonden, kreeg er toen 18% bij, en nu weer 1.5 jaar later van baan veranderd, en daarbij nog eens 10% gekregen, plus betere secundaire voorwaarden.

Iedere keer in discussie gegaan voor een verhoging van mijn salaris, maar daar kwamen ze niet verder dan 3/4%. Dus dat werd al snel niets.
Kan ik ineens ook jouw bedrijf noteren op mijn lijst van bedrijven die denken dat hun werknemers hun eigendom zijn?
Nee hoor, maar als je ergens gaat werken bouw je meestal een arbeidsrelatie op. Je geeft en neemt, zoals het hoort. Iemand die om de 2 jaar hopt, ga ik zeker niet de energie instoppen die ik in iemand stop die wel toegewijd is.
Dan zou ik als bedrijf zijnde toch maar eens snel wat met de tijd mee gaan. Is tegenwoordig heel normaal op die leeftijd. Tenzij je iedere 2/3 jaar ook nog eens 15/20% loonsverhoging kan geven? Want dat is iets dat je wel iedere keer krijgt op die leeftijd, als je van baan veranderd.
Naar mate je ouder wordt en meer ervaring hebt, zal dat natuurlijk wel verminderen, maar je eerste 10/12 jaar in het vak moet je dat gewoon doen.
Maar hoe weet je ofdat iemand toegewijd is aan jouw bedrijf als er nog geen arbeidsrelatie is? Ik zou toch liever mensen hebben die de mogelijkheid hadden om naar ergens anders te gaan, maar toch gebleven zijn, want dat laat juist toewijding zien.
Dit is natuurlijk ook wel erg kort door de bocht. Misschien brengt hij wel veel meer kennis mee dan er binnen jullie bedrijf is. Dan is het waarschijnlijk het geval dat hij jullie wat leert in plaats van andersom. Natuurlijk moet je de bedrijfscultuur etc. leren, maar dat heb je binnen paar weken ook wel onder de knie.

Zelf ben ik helemaal niet van het baan hoppen en zie ik mijn tijd en energie die ik er in steek als een investering op langer termijn. Werk bij een aardig klein bedrijf op dit moment. Maar bedrijfstechnisch en voor je persoonlijke ontwikkeling is dit tegenwoordig helemaal niet slim. Wil je veel geld verdienen en kennis op doen dat is het wisselen om de 2 a 3 jaar veel verstandiger. Alleen steekt niet iedereen zo in elkaar en ik moet zeggen dat ik het erg knap vindt om zo'n instelling te hebben.

Ook is de locatie belangrijk, in het westen van Nederland is het veel normale om binnen paar jaar van baan te wisselen. Het aanbod en de vraag is daar ook vele malen hoger. Maar ik kom zelf uit het oosten van het land en dat baanhoppen zie je hier veel minder.

Zo lang je van je hobby je werkt maakt zijn werkweken van 60 a 70 uur niet zo'n probleem, maar over 4 a 5 jaar (boven je 30ste) ga je hier echt wel anders over nadenken. Werken en carrière maken kost veel tijd, maar na meer dan 10 jaar werkervaring ben ik er toch wel achter dat andere zaken veel en veel belangrijker zijn.

Toch wel leuk om af en toe de carrière verhalen van anderen te lezen, succes met je carrière in ieder geval!

[Reactie gewijzigd door Andyk125 op 18 december 2018 12:26]

Eens. Het is gewoon buiten discussie dat vanuit een werknemer gezien, job hoppen het allerbeste is: je leert maximaal, groeit maximaal, hebt de grootste financiele voordelen, en bent uiteindelijk waardevoller dan iemand die dat niet doet.

Ik ben zelf zo helemaal niet, veel behoudender, zo van goed is goed, blijf zitten waar je zit. Maar ik haal dan ook niet het maximale uit mijn carriere, als ik dat wel zou doen, was ik een stuk rijker, maar dat is niet mijn doel.

Verder, werkgevers moeten niet raar opkijken van een gebrek aan "loyaliteit". Ten eerste, het is een arbeidsmarkt. Een zakelijke transactie. Al dat slap gelul over "relaties" en "geven en nemen" gaat regelrecht het raam uit bij de eerste tegenwind. Ten tweede, de algehele trend is flexibilisering waarbij juist de werkgever steeds minder loyaliteit toont. Je oogst wat je zaait.

In de IT komen werkgevers niet weg met dit gedrag, want het is momenteel een werknemersmarkt. Deal with it.
In het profiel staat een opleiding, maar in de tekst word medegedeeld dat het niet afgerond is... Apart
Dat viel mij gelijk ook op, vooral de opmerking in de tekst dat het hbo papiertje niet zo belangrijk is ( het gaat om de kennis die je hebt), maar het vervolgens wel bij opleiding vermelden zodat het lijkt dat het hbo papiertje wel gehaald is.
Als ik het goed lees is het een freelancer /zzper, zo gek is dat dan toch helemaal niet..
Bedrijven doen ook niet anders. In de vorm van tijdelijke contracten.
Tegenwoordig is de doorstroom wel redelijk hoog in een bedrijf. Daarnaast is het dan ook wel te zien op je CV :9
Inderdaad, echt iemand om geen tijd en geld in te investeren.
Niemand werkt echt daadwerkelijk 60-70 uur per week. Het is leuk om dit te zeggen, maar als je simpelweg terug gaat rekenen met de tijd dat je echt aan het werken bent is dit bij lange na niet 60-70 uur.
nee maar dat is ook niet wat van belang is, wat je kan factureren da's van belang ! Dus ook je salaris, al helemaal als zzp'er !
Dat zal vast gebonden zijn ook aan budgetten. Echt niet voor 60-70 uren per week.

Mocht een bedrijf dat wel doen. Niet handig want van die 60-70 uren is 30 uur het meest effectief. Niet voor niets dat men al stelt dat van de 8 werkuren er maar 6 echt effectief zijn. Alles ernaast is of erger (je maakt fouten die je later moet herstellen) of trager of allebei.
60-70 uur werken per week? Lijkt haast een patroon met deze advertorials: veel mensen die royaal over de 40 uur per week heen zitten.
Dit is de eerste advertorial waar ik me er iets minder aan stoor. Voor een freelancer is het namelijk wel een ander verhaal. Als je gewoon goed werk levert voor het geld wat je vraagt, of op z'n minst je klant blij is met het werk wat je levert dan zou het geen probleem hoeven te zijn. Als elk uurtje goed betaald en er genoeg werk ligt snap ik waarom iemand wat meer zou werken.

Als je het als werknemer doet doe je iets verkeerd, "van je werk je hobby maken" is een goede reden om elke ochtend blij naar het kantoor te gaan, maar niet om je uit te laten buiten.
zelfs als ZZP-er is dat niet bepaald gezond te noemen :) Maar het viel me gewoon op, dat volgens het gros van de tweakers elect advertorials 1+ FTE de norm lijkt te zijn.
Uren maken is niet hetzelfde als waarde leveren. 60 a 70 uur “werken” is waarschijnlijk net zo effectief als 40 uur werken.
Ja vraag me ook af waarom dit opeens zn cultuur lijkt te zijn?
Is weer komen overwaaien uit Amerika denk ik. Daar is de duur van je werkweek ook gelijk de lengte van je e-peen.
Als ik voor het rekenvoorbeeld eens uit ga van die weken van 70 uur.
Dat zijn 6 dagen van bijna 12 uur.
Beetje reistijd erbij; je kunt immers niet altijd thuis werken.
Iets zegt mij dat de laatste paar uurtjes op zo'n dag niet allemaal heel productief meer zijn.
En wanneer geef je je zuurverdiende geld dan uit? Op die ene rustdag?
Wordt het niet eens tijd om wat taken af te stoten?
Interessant artikel, ook vanwege werkfilosofie (het geregeld wisselen van baan). Klinkt als een uitdaging om dit te doen.

Ik gebruik zelf ook Todoist (daarvoor Astrid en GTasks) i.c.m. Colornote, erg handige app, niet te veel toeters en bellen en doet wat het moet doen.
Leuk interview. Wat mij wel direct opvalt:
Wat zou je nu mensen aanraden die in de schoolbanken zitten of naar de ict willen overstappen?

"Blijf er altijd mee bezig. Niet alleen binnen je eigen specialisme, maar experimenteer ook met andere talen. Ga dingen doen buiten je comfortzone(..)"
Grappig hoe er terecht geadviseerd wordt om een brede blik te blijven houden, terwijl daarna 'ICT' wel direct vernauwd wordt tot programmeren.. :)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee