Door Wout Funnekotter

Hoofdredacteur

Kom naar de Dev Summit 2017: een dag vol webdevelopment op 16 februari

01-12-2016 • 11:15

49 Linkedin

Op 16 februari houden we voor de tweede maal in onze geschiedenis een Developers Summit. De locatie Supernova op de Jaarbeurs in Utrecht staat die dag geheel in het teken van webdevelopment, met boeiende keynotes, diverse kleinere sessies en een knallende borrel.

Vier jaar na onze eerste Developers Summit zijn we terug met de tweede, die op alle vlakken belooft groter en indrukwekkender te worden. Op deze dag willen we samen met jullie focussen op de toekomst van het web en webdevelopment. Welke technieken en tools kunnen je helpen om je werk beter te doen? Hoe zal ontwikkeling in de toekomst verlopen? En hoe zorgen we ervoor dat het web open blijft? Laat jezelf op deze dag inspireren door je medeontwikkelaars, verbreed je netwerk en ontmoet natuurlijk nieuwe mensen op de afsluitende borrel.

De Summit neemt een volledige dag in beslag, van negen uur 's ochtends tot ongeveer tien uur 's avonds. Gedurende die dag hebben we een vol programma voor je, met in ieder geval drie keynotes, waarvan één gegeven wordt door Aral Balkan. Hij zal onder de naam 'The Matrix, Inverted' ingaan op hoe het open web in zijn ogen langzaam kapot wordt gemaakt door grote platforms. Aral is echter vol goede hoop dat deze trend gestopt kan worden en zal in zijn presentatie ingaan op hoe we dat doen.

Voor de tweede keynote hebben we niemand minder dan Rasmus Lerdorf weten te strikken, de man die in 1995 voor eigen gebruik een aantal cgi-programma's schreef om zijn website makkelijker te beheren. Hij noemde zijn creatie 'Personal Home Page/Forms Interpreter', of PHP/Fi. PHP, de scriptingtaal waar een groot deel van het web nu op leunt, was geboren.

Verder staan er presentaties op het programma van Jessica Dunbar, die ingaat op hoe je sociale media op een goede manier integreert in je platform, en van onze eigen webontwikkelaar Jeroen Groeneweg, die dagelijks aan deze site sleutelt. Ook Spotify zal een presentatie verzorgen en daarnaast staan er presentaties van ING en CGI op de agenda. De resterende tijd wordt op dit moment nog ingevuld, al kunnen we al wel zeggen dat ook Ahold een inhoudelijke bijdrage zal leveren.

De afsluitende borrel wordt mede mogelijk gemaakt door PVH, moederbedrijf van Calvin Klein en Tommy Hilfiger. Behalve voor veel drinken en hapjes zorgt PVH mede voor gepast vermaak; denk aan pingpong, tafelvoetbal, gaming, enzovoort.

Deelname aan de Developers Summit kost 225 euro voor de eerste honderd mensen die zich aanmelden, daarna betaal je de reguliere prijs van 350 euro. Voor dat geld krijg je een compleet verzorgde dag, inclusief lunch, een aangeklede borrel met wat te eten en de hele dag door drinken. Check voor meer informatie en het volledige programma de actiepagina.

In het kort
Datum: 16 februari
Tijden: 09:00 – 22:00 uur
Locatie: Supernova, Jaarbeurs, Utrecht
Prijs: € 225 (early bird), € 350 (full price)
Meer informatie: hier

Reacties (49)

Wijzig sortering
Ziet er interessant uit maar kan iemand me vertellen waarom de prijzen zo hoog liggen?
Heel kort: de prijs ligt hoger omdat het het veel uitgebreider aanpakken dan de vorige keer in 2011. Dat was een avondje op kantoor, dit wordt een hele dag in de Jaarbeurs in Utrecht. Vele malen professioneler en geheel verzorgd. Meer zalen, meer sprekers, meer te doen. En vergeet niet dat we ruim onder de prijzen van soortgelijke conferenties zitten.

We hebben geprobeerd zo scherp mogelijk te zijn, zonder afbreuk te doen aan het niveau dat je mag verwachten van Tweakers.

[Reactie gewijzigd door zeef op 1 december 2016 11:40]

Doen jullie ook aan studententarieven :)
Dit is niet echt gericht op studenten, maar doe een pitch bij Ilonka. ;)
Waar is het wel op gericht met deze prijzen?
Professionals, mensen die actief zijn in deze branche.
Was het dan misschien geen idee geweest om verschillende tarieven te hanteren? Bv voor studenten, bezoekers en bedrijven? Stel ik zou als tweaker willen komen, dan is het vrij veel. Als de baas het betaald is het wel prima, maar niet iedereen krijgt dat voor elkaar. Stel het was 100 normaal en 500 indien de baas betaald, was het voor meer mensen al een stuk betaalbaarder.

Al lees ik verder niets over de capaciteit, maar ik kan me voorstellen dat er toch beperkt plek is en je dus makkelijker een hogere prijs kunt vragen natuurlijk.
En vergeet niet dat we ruim onder de prijzen van soortgelijke conferenties zitten.
Dat is maar net wat voor conferenties je bezoekt. Veel web-gerelateerde conferenties zijn eerder dezelfde prijs, vaak ook omdat niet iedereen gefinancierd kan worden door de baas of andere middelen. Daarnaast klinkt dit heel erg als een "ja maar zij doen het ook" excuus, zonder te kijken naar wat het nou werkelijk kost. Plus dat van mij het ook prima elders had mogen zijn, daar de jaarbeurs een hele prijzige locatie is. Dan zou je beter kunnen zoeken naar een grote betalende sponsor om een betere locatie te verkrijgen, maar anders een andere locatie te pakken. 1 met gratis parkeren bv.
Als we zo'n 100 vs 500 zouden aanbieden, dan zouden we uitgebreid op misbruik moeten gaan checken... want die baas wil natuurlijk ook liever 100 ipv 500 betalen. En zodra de baas het door de werknemer zelf laat betalen en daarna de werknemer toestaat het te declareren wordt het juridisch ook erg lastig om dat nog te 'verbieden'.

Ook als je het onder het mom van 'privegebruik' vs 'zakelijk gebruik' gaat proberen te schuiven is dat lastig, want in hoeverre is zoiets prive te gebruiken zonder dat je er ook zakelijk baat bij hebt (het is tenslotte je beroep)?
Het is zeker niet mogelijk dat ik als abonnee en student korting kan krijgen?
Dit is niet echt gericht op studenten, maar doe een pitch bij Ilonka. :)

En die pitch heeft gewerkt: plan: Tweakers Developers Summit Update: nu met studententarief van 75 euro

[Reactie gewijzigd door zeef op 18 januari 2017 14:40]

Dit zijn vrij normale prijzen voor dit soort evenementen.
Precies. Kijk naar o.a. medische en juridische congressen, of naar natuurkunde..vallen je ogen uit denk ik, valt nog mee 225-350 euro. :)

Maar men zou ook de streams kunnen sharen natuurlijk, of de lectures achteraf beschikbaar kunnen stellen voor download, dat zie je behoorlijk vaak binnen de academische wereld anno 2016 en tweakers gaat ook wel met haar tijd mee, toch?
Heb je weliswaar niet de mogelijkheid om interactief mee te lullen en vragen te stellen, maar pik je toch nog wat op- voor de autodidact. ;)
Voor dat geld krijg je een compleet verzorgde dag, inclusief lunch, een aangeklede borrel met wat te eten en de hele dag door drinken.
Sprekers en locatie zijn daarnaast ook niet gratis ;)
Klinkt leuk maar met zon hoge prijs sla ik deze lekker over. Is dit evenement alleen bedoeld voor grootverdieners?
De meeste mensen die naar dit soort evenementen gaan zijn werkzaam in diezelfde branch. Ik zelf bezoek ook regelmatig verschillende conferenties maar hoef dat nooit zelf te betalen :) De meeste werkgevers hebben hier een potje voor dat valt onder bijscholing, evenementen of iets soortgelijks. Het zijn dan ook vaak de werkgevers die dit bekostigen. Zoals al eerder opgemerkt, de sprekers, locatie en organisatie van een dergelijk event zijn nu eenmaal verre van gratis en de meeste werkgevers zien dit ook wel in.

ps: Ik reageer als eindgebruiker niet vanuit mijn rol bij Tweakers.

[Reactie gewijzigd door Inspector op 1 december 2016 12:52]

Ik werk zelf als developer maar als het de bedoeling is dat werkgevers het betalen dan snap ik zon prijs wel.

Wel is het verschil met een beurs zoals firstlook of gamescom erg groot maar daar betalen de standhouders voor een plaats en dat is hier volgens mij eerder andersom.
Wel is het verschil met een beurs zoals firstlook of gamescom erg groot maar daar betalen de standhouders voor een plaats en dat is hier volgens mij eerder andersom.
Dat en uiteraard het schaalverschil (hoeveel bezoekers er ook zullen komen, het zal maar een fractie zijn van wat er op de Gamescom/Firstlook aanwezig is ;))
Ja, dat kun je wel zeggen. Het is zeker geen massa-evenement.
Bonnetje bewaren en van je belasting aftrekken. Scheelt een hoop. Doen werkgevers ook.
Hoe wil je dat dan declareren als individu?
Onder welke noemer valt het?
Er zit ergens een kopje opleiding / studie. Mits je er van plan bent iets mee te gaan doen / het iets toevoegt voor jou als werkende.
Volgens mij was de vorige in 2011 en dus tegen de tijd dat het februari is alweer 6 jaar geleden (!). Aral was daar ook en ik moet zeggen dat het echt een hele inspirerende spreker (en all-round persoon) is.

[Reactie gewijzigd door johnydoe op 1 december 2016 15:03]

Had hij toen niet die talk over UX? Ik meen mij een zeer boeiende presentatie te herinneren.
Buy 5 tickets and pay 3 tickets. Price per ticket €195,00. During registration the buyer will fill out the information of all 3 attendees. Moet die 3 niet een 5 wezen? :P

[Reactie gewijzigd door boymen35 op 1 december 2016 11:48]

Student hier gaat liever voor een nieuwe gpu. Ik denk dat ik dit event nu wel oversla. Volgend jaar als de prijs misschien een tik lager is. (En ik een gpu heb) :D
Oef, wel een flinke prijs. Een heel dagprogramma op een andere locatie zag ik niet aankomen na 5 jaar geleden (zo lang alweer! :o ) een avond op VNU H.Q. te hebben meegemaakt. Ik weet dat het bedrag voor nu wel aan de lage kant is dan normaal (kijkend naar de huur van de zaal en aanvraag van sprekers)
Ik denk nog even na ;)

[Reactie gewijzigd door AW_Bos op 1 december 2016 12:44]

Ziet er interessant uit, volgend jaar maar financiële rekening mee houden. Dan ben ik er zeker bij!
Jammer dat ik Jessica Dunbar mis, werk zelf ook met social media platforms had interessant kunnen zijn. Maar het grootste gemis is natuurlijk de pingpong ;)
De prijs is prima en in mijn ogen helemaal niet hoog. Voor een gemiddelde IT conferentie betaal je al gauw het dubbele. Waar ik me wel zorgen over maak is het programma. Ondanks een paar leuke namen zie ik nog een hoop lege plekken in de planning en dan is het al over een dikke twee maand zover. Dat betekend dat je geen grote namen meer gaat krijgen want die zijn meestal al maanden van te voren ingeboekt. Vul het programma wat verder aan en dan zal ik er zeker nog eens naar kijken.
Pff, wat een consumentenreacties hier. Blijkbaar is dit voor velen de eerste uiting voor een vakconferentie de ze ooit zien. De prijzen zijn heel normaal, laag zelfs. Zelfs veel Open-Source-software-conferenties zijn veel duurder. Je moet het meer vakmatig zien denk ik, en niet willen vergelijken met een meetup van Tweakers, zowel qua prijs als duur en inhoud.
Ennnnn zo de ticket bestellen...

Ben heel benieuwd! Ook naar de rest van het programma dus ;)

Hoge verwachtingen }:O

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee