Door Wout Funnekotter

Hoofdredacteur

Tweakers Developers Summit Update: nu met studententarief van 75 euro

18-01-2017 • 13:00

82 Linkedin

In de aanloop naar onze Dev Summit hebben we van verschillende studenten gehoord dat ze graag zouden komen, maar de toegangsprijs van 350 euro te fors vinden. Om deze mensen tegemoet te komen, introduceren we een studententarief van 75 euro.

Iedereen die momenteel een aan it gerelateerde studie volgt, komt in aanmerking voor het tarief. Aanmelden doe je door een e-mail te sturen naar devsummit@tweakers.net met daarin een digitale kopie van je inschrijving voor het huidige studiejaar. Van ons krijg je vervolgens een kortingscode die je kunt inzetten bij de aanschaf van een kaartje voor de Dev Summit. Voor meer vragen over deze actie kun je bij hetzelfde e-mailadres terecht. Interesse? Wees er dan snel bij; er is slechts een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Geen student? Er zijn gelukkig ook nog normale kaarten te krijgen.

Stel je vragen aan Jeroen en Tim

In de komende weken willen we jullie alvast kennis laten maken met enkele van de sprekers door middel van een interview. Daarvoor zijn we op zoek naar jullie input. Deze keer zijn onze eigen devvers Jeroen en Tim aan de beurt. Tijdens de Dev Summit zullen zij een sessie verzorgen met de veelzeggende titel: 18 years of Tweakers: Taming the legacy beast. How to refactor a legacy codebase to the current standards. In deze sessie gaan ze in op de uitdaging van omgaan met achttien jaar aan code en beschrijven ze de stappen die genomen zijn om een deel van de legacycode weer up to date te krijgen.

Wat heb je altijd al willen weten over de codebase van Tweakers? Stel je vraag in de comments en wij leggen Jeroen en Tim het vuur aan de schenen.

Naar welke talk kijk jij het meeste uit?

Rasmus Lerdorf (Etsy Inc.) | PHP in 2017
30,1%
Jeroen Groeneweg & Tim Cure (Tweakers) | 18 years of Tweakers: Taming the legacy beast
29,2%
Aral Balkan (in.die) | The matrix – Inverted
12,3%
Goffert van Gool (Phusion) | Developing for the future: An introduction to Web Components.
12,1%
Alexander Chatzizacharias & Yosuf Haydary (CGI) | Web development in Java with Vaadin.
8,4%
Jessica Dunbar (concrete5) | Beyond the Buttons. Is Your Website Socially Acceptable?
8,0%

Aantal stemmen: 861. Deelname gesloten op 07-02-2017 15:09. Stemmen is niet meer mogelijk.

Reacties (82)

Wijzig sortering
Grappig dat bij alle andere posts over dit evenement de crew over elkaar heen struikelt in de reacties terwijl de stilte nu oorverdovend is. Zegt ook wel iets.
Tegelijkertijd zeggen de bovenstaande zure oud-hollandsche reacties ook erg veel. Alles is te duur..."voor een dagje kennis opdoen".

Daar gaat zo'n event niet over. Vrijwel alle informatie omtrent software development is breed te vinden op het internet. Je gaat naar zo'n event om geinspireerd te worden. Een goede spreker kan je veel energie geven, nieuwe ideen geven. Je complete perspectief veranderen.

Je kunt er ook nieuwe contacten leggen. Zelfs wanneer je contactgestoord bent kan dat passief via Twitter, wat de norm is op dergelijke events.

Ik ga sporadisch naar events, maar de opbrengst is altijd 10 keer de inbreng, op zijn minst.
Waarschijnlijk een dikke sale fail. Er zullen maar bar weinig mensen zoveel geld willen uitgeven aan dit evenement. Ik vind €75 al echt een maximaal bedrag dat ik hier ooit voor uit zou geven, maar op dit moment is het me nog steeds te duur.

Andere mensen hebben misschien meer te besteden/vinden het wel het geld waard.
De meeste bezoekers van dit soort events laten het door hun baas betalen. In die wereld is €350 maar een klein bedrag. In vergelijking met andere vergelijkbare events is het niet duur.
Wacht even, je hebt dus een website met een bepaalde doelgroep, vervolgens maakt die website (met naam en reputatie die bij die website hoort) een event aan en richt zich 'ineens' op een andere doelgroep? Volgens mij heb je dan een communicatieprobleem. Mag ik een advies geven? Maak een speciaal Tweakers professionals brand aan dat je koppelt aan je basis. Probeer niet alles onder één noemer te zetten. Communicatie gaat over duidelijkheid. Ik merk aan de reacties dat er onder een bepaald deel van de bezoekers onduidelijkheid over bestaat. Ik zou ook graag een event als dit willen bezoeken, maar vind 350 eenvoudigweg te veel geld voor mij als individu.

Hoe je het ook wend of keert, Tweakers, als naam, blijft in mijn hoofd/hart, iets dat te maken heeft met het draaien aan knopjes, gecombineerd met een intrinsieke passie voor ICT zaken. Het is dan ook goed te horen dat er voor dit event een bredere belangstelling bestaat.

[Reactie gewijzigd door LaitSolaire op 18 januari 2017 14:17]

Hoe je het ook wend of keert, Tweakers, als naam, blijft in mijn hoofd/hart, iets dat te maken heeft met het draaien aan knopjes, gecombineerd met een intrinsieke passie voor ICT zaken. Het is dan ook goed te horen dat er voor dit event een bredere belangstelling bestaat.
Dat was het oude Tweakers, het huidige Tweakers draait meer om de doorsnee consument en zoveel mogelijk bezoekers trekken. Dat heeft weinig met development te maken. ;)
Kanttekening is dat dit al werd gezegd toen jij je registreerde. Het werd al gezegd toen ik me registreerde. Tweakers ontwikkelt, en doet dat op een manier die financieel gezond is; maar een groot deel van het sentiment dat je uitspreekt zit meer in het gevoel dat vroeger alles beter was, en niet alleen in feitelijke waarheid.

Bedenk je alleen al eens hoe veel kennis je zelf hebt opgedaan sinds toen, en hoe dat jouw visie op nieuwe kennis kleurt. Niet alleen het niveau van tweakers is veranderd, maar ook jouw eigen niveau. Ook dat zorgt ervoor dat het niveau tegenwoordig lager zal lijken.

Feit is dat er ook nu geen sites zijn die ècht in het vaarwater van Tweakers zitten, dus kennelijk is de vraag daarnaar onvoldoende. Als er meer vraag naar hardcore technieuws in het Nederlands was, en daar zou een vergelijkbare hoeveelheid geld mee te verdienen zijn, dan zou zo'n site al wel bestaan.

[Reactie gewijzigd door McGryphon op 22 januari 2017 16:26]

Ik vind het eigenlijk absurd duur. Als ik kijk wat de kaarten voor SHA2017 kosten, meerdaags kamp met eindeloos meer content dan dit, en dat voor een prijs van 340,- euro. Dan heb je toegang tot het kamp, plek op de camping, Gbit internet in je tent, parkeer plek en een hoodie.
Verschil is, sha2017 is non profit (volgens de site), terwijl dit, T.net, voor de graai. hoe anders de dure december maand doen vergeten aan de arme manager dan met een flinke bonus?

[Reactie gewijzigd door BoozeWooz op 19 januari 2017 13:07]

http://iottechday.nl
1 dag kost 99 euro.
2 dagen kost 199 euro.
Tot eind januari krijg je zelfs 50 euro korting.

Ik vind het in vergelijking met andere events wel duur,
Het evenement is bedoeld voor professionals (die vanuit hun werkgever gesponsord worden) en studenten (sinds dit artikel).

Het is niet bedoeld voor de simpele mens die gewoon geïnteresseerd is of in de avond een PHP-webserver voor z'n gaming-clan onderhoudt.
Het is voor genoeg "werknemers" zo dat hun werkgever dit soort "uitjes" niet zo even vergoed.
Dan is het dus aan de werknemer om dit bedrag op te hoesten. Ik kan me voorstellen dat het dan overgaat.

Laten we eerlijk zijn €350 is een hoop geld
Als je het verkoopt als "uitje", zou ik daar als werkgever ook niet om staan te springen :X
Laten we eerlijk zijn €350 is een hoop geld
Klopt, maar niet exorbitant. Vergelijk het bijvoorbeeld met de 369 euro van de Microsoft Techdays.
Omdat een andere partij ook meer dan 350 euro vraagt voor een event neemt nog niet weg dat het voor de gewone man een hoop geld is voor een dagje kennis verrijking.

Als je werkgever hier in mee wil is dat natuurlijk helemaal geweldig, echter zal de meerderheid van de kleinere werkgevers hier niet zoveel voor voelen.
Sorry hoor, maar ook voor een kleine werkgever van hoogopgeleid personeel moet dit geen probleem zijn. Het is belangrijk om in de kennis van je personeel te investeren. Als je dat niet doet kost het je waarschijnlijk nog wel meer omdat je werknemers met verouderde kennis rondlopen.

Natuurlijk kan je niet elke week naar een dergelijk evenement toe, maar bij mijn werkgever is het lastiger om de tijdsinvestering te maken dan de directe financiële investering.
Je moet niet de aanname maken dat een werkgever altijd de slimste beslissingen maakt. Dat jij vindt dat het voor een kleine werkgever het geen probleem moet zijn betekent niet automatisch dat ze het ook gaan financieren.
Nee natuurlijk kan het zijn dat hij dat niet wil, maar een beetje verstandige werknemer zal dan een andere werkgever zoeken die dat wel wil.
Want plezier in je werk staat of valt bij het kosteloos naar het Tweakers Dev Summit mogen?

Sorry. Er zijn belangrijkere dingen bij het kiezen van een baan voor mij.
Nee niet specifiek de Tweakers Dev Summit, maar als dit soort bedragen al een probleem zijn als het over investeren in de kennis van je personeel gaat, dan is er IMHO wel wat mis.
In studies is over het algemeen dan weer geen probleem.
Maar ik denk dat dit een eindeloze discussie wordt zo ;-)

Misschien tijd om het hier bij te laten.
Dat is prima, maar die werkgever hoeft er niet perse te zijn.
Ben je wel eens bij de techdays geweest? Dat is wel een factor 10 groter dan het tweakers evenement.
Yup, meerdere malen. Het gaat niet enkel om de grootte van een event én het was maar een voorbeeld 8)7
Maar je voorbeeld is 10 keer groter ;)
'Het is een redelijke prijs want voor ongeveer hetzelfde heb je 10x zoveel'
Voor mijn baas is 350 euro wisselgeld. Hij zou hier niet moeilijk over doen.
Volgens mij is het bedoeld voor iedereen die interesse heeft in de besproken onderwerpen en €350,- neertelt.
Tuurlijk, maar de prijs is vaak te hoog voor simpelweg mensen met interesse. Bedrijven verdienen aan kennis en dan is de 350 beter te doen want dat verdien je terug.
"Voor professionals"? En die eerstejaars studenten die mogelijk nog minder weten dan 'Jan met de pet' mogen daar wel gezellig lallen tussen de elite?..

Ik weet niet wat een studiefinanciering vandaag de dag doet, maar in mijn tijd (10 jaar terug) was 75 euro wel een beetje gelijk aan een maand stufi...

Ik heb me niet verdiept in wat dit evenement inhoud wat waarschijnlijk ook mijn prijs-twijfel verklaart, maar 75 euro als normale prijs zou ik zelfs nog teveel vinden. En heb financieel niks te klagen.
nou vandaag de dag mag alles geleend worden :) stufi bestaat niet meer.

waarschijnlijk kunnen ze de kaarten niet kwijt, en omdat ze te trots zijn om toe te geven dat ze dik neergaan noemen ze het maar studentenkorting, om het zo toch nog een beetje vol te krijgen.

350 euro is ook gewoon veel te veel geld voor een of ander evenement.
Toen ik uitwonend student was kreeg ik geloof ik rond de 500 euro stufi.
Ik was thuiswonend en mijn ouders hadden blijkbaar een te hoog salaris voor een betere stufi. Hoe dan ook ben je uitwonend ook een hoop geld kwijt, mijn ~75 euro kon ik geheel zelf besteden, die 500 euro van jouw (en anderen) gingen waarschijnlijk op aan huur en persoonlijk onderhoud.
Klopt, had er ook echt geen ticket van 350 euro mee kunnen betalen
Waar baseer je dit op, als ik de onderwerpen bekijk heb ik er als professional niets te zoeken.
En waarom zou je ook?

Tegenwoordig heb je gratis, openbare meetups met misschien niet de bekendste sprekers, maar die wel erg informatief en leuk zijn.

Of de informatie nou uit monde van geestevader van programmeertaal X of library Y komt of uit monde van iemand die er net zoveel verstand van heeft, het resultaat is hetzelfde alleen vraagt de ander meer sprekersgeld dan de ander.
Misschien is die minder bekende persoon dan ook nog een stuk interresanter om naar te luisteren.

Beter dan iemand die praat vanuit de beurs van het bedrijf dan uit de mogelijkheden van het product.
Tegenwoordig heb je ook IOT tech day.
Http://iottechday.nl
1 dag kost 99 euro.
2 dagen kost 199 euro.
Tot eind januari krijg je 50 euro korting.
Dan ga ik wel.

Tweakers verwacht waarschijnlijk een magere opkomst en dienen de kosten verdeeld te worden door die mensen.
Met een hogere opkomst kan je een lagere entreegeld vragen.
Leuk voor studenten, maar hoe zit met de andere Tweakers? Voor hun is 350 ook erg veel geld waarom dan alleen de studenten pleasen? Zo jammer was graag gegaan maar 350 is gewoon teveel voor een dagje.
09:00 tot 22:00 is niet een avondje :P.
Studenten krijgen vaak voordelen die afgestudeerden niet krijgen, for good reason. :)
Deal with it. :P Als je denkt dat het erg leerzaam kan zijn, kan je altijd je werkgever lief aankijken en overtuigen t voor je te lappen.
Simpel, dit wordt door bedrijven gesponsord. Die bedrijven hebben tijdens dit soort evenementen altijd ook wat talent scouts rondlopen.

Ook weet ik dat een hoop bedrijven getalenteerde developers uitkopen midden in hun studie, omdat 3de jaars HBO vakken vaak niet relevant zijn voor dat bedrijf. Bedrijven kiezen dan dus voor interne scholing en een (iets, vaak niet eens veel) lager start salaris.

Ook moet ik bekennen dat 90% van de HBO informatici die ik zie, totaal onvaardig met een laagje basiskennis de opleiding verlaten met een HBO BA papiertje. Bedrijven zien dit ook, daarom wordt het interessant om studenten te zoeken die ook buiten hun studie actief met development bezig zijn, je kunt dan immers de golden apples er uit zoeken voordat de concurrent dat doet!

al met al valt er in dit geval veel te zeggen voor studenten kortingen!

Wat betreft andere kortingen, waar Whatsapphack ook naar verwijst:
In studentensteden zie je het vaak, omdat studenten een gigantische mogelijke klantengroep zijn en die met een beetje korting (inleveren op marge) veel omzet teweeg kunnen brengen in aantallen.
Lol baas mag ik naar tweakers op jou kosten, toegang is 350 euro en als ze me spotten dan kapen ze me weg ....
Precies ;) Ain't gonna happen. Helaas.
Als je kan aantonen dat het volgen van deze seminar jou zou en natuurlijk jouw baas met jullie werkzaamheden. Dan zal jouw baas echt niet terughoudend zijn.
het is niet "naar tweakers gaan" het is "cursus/bijscholing". Bijna elk IT bedrijf heeft wel een potje hiervoor zover ik weet.
€350 valt wel mee voor 13 uurtjes kennisvergaring als je het vergelijkt met de gangbare tarieven voor IT cursussen ;)

[Reactie gewijzigd door Ruudje88 op 18 januari 2017 14:09]

Als je goed had gelezen gaat het niet om 3 uurtjes maar om 13 uurtjes ;)
https://tweakers.net/acties/devsummit-2017/
Thu 16 February 2017, 09:00 – 22:00 CET
3 uurtjes? De dag duurt van 09.00 tot 22.00 8)7
Klopt helemaal! goed lezen (of rekenen) is ook een kunst :+
Waarom alleen IT opleidingen? Er zijn op andere opleidingen ook zat geintereseerden.
De doelgroep is mensen die professioneel bezig zijn met Software development. Studenten die een opleiding in die richting volgen kun je daar nog onder scharen, maar studenten die een andere studie volgen en toch professioneel met software development bezig zijn zullen wel op 1 hand te tellen zijn.
AI development in Neuroscience en Psychologie?
AI development zou ik wel onder een IT studie scharen ( Ook al zal het in een dergelijke studie vooral vanuit een andere invalshoek benaderd worden ), ik kan mij ook niet voorstellen dat Tweakers er moeilijk over doet als je met een dergelijke studie aan deze actie mee wil doen.
Ik werk als developer en toch ga ik hier niet heen. 350 euro is gewoon teveel.

Genoeg andere events die goedkoper zijn of zelfs gratis.
Dat is natuurlijk jouw goed recht, en iedereen zal voor zichzelf af moeten wegen of de kosten opwegen tegen de baten. ( De onderwerpen zullen ook niet voor alle developers interessant zijn )

Maar voor een dergelijk evenement is het niet vreemd dat er een dergelijk bedrag gevraagd word.
Meestal als je serieus in software dev zit , is het niveau te laag op dit soort evenementen en wat als nieuw wordt uitlegd, is al lang via beta versies of dev versies te krijgen en al lang bekend,
Als je mazzel hebt kom je in discussie met iemand die hetzelfde doet en dan kan je kennis uitwisselen, maar meestal is het gewoon luisteren en zitten met dit soort evementen.

/edit
En waarom om 9:00 beginnen dat snap ik nooit met dit soort evenmenten, waarom niet om 13:00 tot 4:00 's nachts. dan bereik meer de developer doelgroep =)

[Reactie gewijzigd door citegrene op 21 januari 2017 01:09]

Wss te weinig normale kaarten verkocht?
Uhmm nee? Als student zijnde kan/wil ik geen 350 euro neerleggen voor een dag. Dat is voor mij ongeveer 30 uur werken.

350 is een maand huur he.
Daar geven zij niet om dat het voor jou duur is. Als je als organisator je zaal niet volkrijgt, drop je de prijs zodat je alsnog wat omzet kan genereren en niet in de problemen komt. Maar toegeven dat er maar weinigen geïnteresseerd zijn, is natuurlijk not done, dus doe je het maar onder de noemer we denken aan studenten en bieden hen een goedkoper tarief aan. Marketing is iets wonderlijks ;)
+1Anoniem: 413433
18 januari 2017 13:19
Graag ook voor de Tweakers die geen opleiding meer volgen :+
Inderdaad leuk maar dit is wel een beetje jammer, er zullen genoeg mensen zijn waarbij 350 euro een hoop geld is. Om dan extra studenten te gaan trekken voor 75,- is wel een hele grote prijs verlaging. Een korting voor ze is oke lijkt me maar dit 8)7
Admin-edit:Ga eens niet andermans reacties kopiëren...

[Reactie gewijzigd door Dirk op 18 januari 2017 13:45]

Je valt in herhaling ;)

Ik zou het zeer interessant vinden om hier naartoe te gaan, ik ben ook professioneel met de relevante zaken bezig, maar no way dat mijn werkgever dit gaat betalen. En zelf vind ik €350,- inderdaad veel te veel.

Jammer, maar helaas.
Misschien moet je dan sowieso eens op zoek naar een werkgever die wel wil investeren in de kennis van zijn Personeel. Als € 350,- al een probleem is voor een evenement wat relevant is voor jouw vakgebied, dan verwacht ik verder ook niet veel van een dergelijke werkgever.
Waarschijnlijk gaat ie dit niet betalen omdat het een 'kleine' niet professionele summit is. Kijk eens naar de web summit in Lissabon, daar betaal 3000$, maar dan krijg je ook echt de beste sprekers wereldwijd en het is ieder jaar uitverkocht. Het aantal sprekers op deze summit is denk ik te laag en niet te professioneel om deze hoge prijs te rechtvaardigen.
Die werkgevers liggen ook voor het oprapen natuurlijk 8)7
Euh, ja. Als je een beetje developer bent dan is het doodeenvoudig om een andere werkgever te vinden.
Wat is een "beetje developer"?
Ja dat is nogal subjectief, maar je hoeft echt geen rock-star developer te zijn om eenvoudig aan een nieuwe baan te komen. Elke developer met een LinkedIn account zal je kunnen vertellen dat er dagelijks recruiters komen bedelen of je niet op gesprek wil komen. Ik ken in ieder geval geen developers die niet eenvoudig aan een baan kunnen komen.
Ik kan dit bevestigen. Ze staan letterlijk in de rij voor je. Nog meer dan toen ik nog als mechanical engineer bezig was en toen was het al peanuts on week te vinden.

Kreeg laatst zelfs via Whatsapp een bericht van een recruiter. Dat was wel irritant en daar was ik dan ook niet van gediend.
En als je al een ticket gekocht hebt kan je neem ik aan even contact opnemen om de 275 euro terug te krijgen?
Hoop het maar denk niet dat dat gast gebeuren.
Aan welk niveau moet ik denken? Je moet een IT gerelateerde studie doen (andere studies zijn dus uitgesloten), is dit vanwege het niveau? Zo ja, heb je er wat aan om er als eerstejaars naar toe te gaan?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee