The Internet Archive maakt oude arcadegames speelbaar in browser

The Internet Archive, bekend van het archiveren van webpagina's, heeft een groot aantal oude arcadegames nieuw leven in geblazen. Er zijn meer dan 900 games beschikbaar gemaakt, die allemaal vanuit de webbrowser gespeeld kunnen worden.

Een overzicht met de beschikbare games staat op een speciaal daarvoor opgezette The Internet Arcade-pagina. De webpagina bevat honderden arcadegames van makers zoals Capcom, Atari en Sega. Alles is speelbaar vanuit de browser en werkt met toetsenbord. Wel zitten er in sommige spelletjes nog bugs en moeten gebruikers in veel gevallen zelf uitvinden welke toetsen ze moeten gebruiken voor de besturing.

De verzameling games is omgetoverd in een browserversie door gebruik te maken van Javascript Mess, een port van de Mess-emulator die in staat is om veel verschillende oude computer- en console-systemen te emuleren. Javascript Mess maakt het dus mogelijk om emulatie ook in de browser te doen, zonder dat daarvoor een plugin nodig is.

The Internet Archive is vooral bekend van zijn ondernemingen om het web te archiveren. De site bevat 435 miljard opgeslagen webpagina's, waardoor het mogelijk is om terug in de tijd te kijken. Ook wordt er video- en audiomateriaal bewaard.

Door RoD

Admin Mobile

02-11-2014 • 10:39

60 Linkedin

Lees meer

Reacties (60)

Wijzig sortering
Hoe heeft men licenties weten te bemachtigen hiervoor? Is dit legaal geregeld? Mag de "echte" MAME nu ook met ROMs gedistribueerd worden?

En is de broncode van de ROMs ook gearchiveerd? Dat lijkt me dus echt interessant: de originele broncode met comments van de ontwikkelaars.

Wel vind ik de JavaScript emulator ondermaats. De framerate is totaal niet gelijk aan de arcade versies waardoor mensen een verkeerde indruk krijgen hoe arcade spellen in de jaren '70 to '90 waren.

[Reactie gewijzigd door ari3 op 2 november 2014 12:01]

Als ik zo snel kijk zijn alle spellen die ik bekijk van 1984 of eerder, is dit een gevalletje van 30 jaar oud -> verlopen copyright?

Ze distribueren niet de ROM files, misschien dat daar het verschil met MAME zit?

Anyway, ik heb even snel wat dingen geprobeerd en hoewel het idee leuk is, is de performance op mijn laptop ondermaats. Dus maar snel MAME weer up-to-date brengen en daarmee wel full blast spelen :-)
Anoniem: 167912
@arnoud_h2 november 2014 20:05
Als ik zo snel kijk zijn alle spellen die ik bekijk van 1984 of eerder, is dit een gevalletje van 30 jaar oud -> verlopen copyright?
copyright is geldig tot 70 jaar na de dood van de maker. Ik denk niet dat games of software hierop een uitzondering vormen
Tja, sowieso bevindt The Internet Archive zich op grijs gebied met wat ze doen onder het nom van "archiveren".
Ja, laten we ons daar nou eens druk over gaan maken.

U speelt eventjes Pac-Man op IA. Mag dat?

Of men wel of niet licenties heeft, en of e.e.a. legaal is gebaseerd op de uitzondering voor bibliotheken, is een probleem voor The Internet Archive, niet een probleem voor mij. Als jij de radio aanzet, ga je je toch ook niet afvragen of er wel even afgedokt is bij de Rechthebbenden (met hoofdletter, want boven ordinare burgermannetjes gesteld).
Na tien seconden speeltijd "insert coin to continue", lol.
Probeer "5" eens ;)

Gelezen op NU.nl:
"De pijltjestoetsen werken doorgaans om richting aan te geven, met de 5-toets wordt er een digitaal muntje in de digitale speelautomaat gestopt en de 1-toets werkt vaak als de startknop voor speler 1. Ctrl, alt en de spatiebalk worden meestal gebruikt als de belangrijkste actieknoppen."
Als je op TAB drukt krijg je de besturing te zien schijnt het! ;)
Mooi initiatief, want die oude games zijn, ondanks al die nieuwe games die zijn uitgekomen best nog wel leuk, om weer te spelen ;) .
net als elke andere vorm van kunst, is kwaliteit tijdloos
Dit is het betere werk! Beter dan die domme schietspellen.
Dit is het betere werk! Beter dan die domme schietspellen.
Eeh., De meeste arcade games zijn van het type domme schietspellen. Arcade games zijn gemiddeld hoe dan ook 'dommer' dan computergames. Ze zijn vaak ontworpen om je zo snel mogelijk van je geld te ontdoen. Als je oneindig veel muntjes hebt, zoals met een emulator, kom je er achter hoe oppervlakkig de meeste arcadegames zijn. Uitzonderingen daargelaten natuurlijk.
Dat is uiteraard je perssonlijke mening. Natuurlijk zijn de 'klassieke' arcade games technisch dommer dan de huidige PC games, maar als je jezelf even terug in de tijd plaatst, en wel de eind jaren 70 / beginjaren 80, dan is dit compleet omgekeerd. Toen waren de arcade games superieur aan pc- en gameconsole games, zowel grafisch als vaak ook op het gebied van gameplay, IMO natuurlijk. En arcade games zijn zeker niet oppervlakkig, uitzonderingen daargelaten, ik speel liever de arcade versie van Star Wars (1983) in mijn originele cockpit, dan een één of ander schietspelletje op een moderne console. Ook games als Joust en Juno First geven je een fantastische en thrilling spelervaring, zeker als je ze op de orignele kast speelt. Dit moest ik als classic cab collector toch even kwijt. :) ;)

Mame is leuk, maar vooral om te kijken of een arcade game je bevalt. Zo ja, dan schaf je daarna als het even kan de originele videogame aan.
Toen waren de arcade games superieur aan pc- en gameconsole games, zowel grafisch als vaak ook op het gebied van gameplay, IMO natuurlijk. En arcade games zijn zeker niet oppervlakkig, uitzonderingen daargelaten, ik speel liever de arcade versie van Star Wars (1983) in mijn originele cockpit, dan een één of ander schietspelletje op een moderne console. Ook games als Joust en Juno First geven je een fantastische en thrilling spelervaring, zeker als je ze op de orignele kast speelt.
Je noemt nu dus de goede uitzonderingen op. (Alhoewel, Star Wars? De vector versie? Best wel gaar als je er echt centen in moet gooien en als je het eenmaal kan dan is het repetitief als de hel).
Er waren naast die paar goede games enorme bakken vol met echt complete baggerspellen.
Sure, de arcade was in die tijd superieur vergeleken met homecomputers/consoles.
Maar jij vergelijkt het met moderne shooters en dan zeg ik dat de meeste oude arcade games games ('70 - '80) grotendeels compleet ondoordachte bagggerspellen waren (uitzonderingen daargelaten). Een willekeurg spel tegenwoordig is meestal in alle mogelijke opzichten beter dan een gemiddeld arcadespel uit die tijd. Goede gameplay werdt niet zo over nagedacht want de meeste mensen kwamen niet eens door level 1.Ik geloof dat er in die tijd werdt ingezet op een doorlooptijd van 1 minuut.. Je moest je levens dus gemiddeld binnen een minuut kwijt zijn zodat de volgende klant zn geld kon verspillen. Dat is hoe er in die tijd over spelers werd gedacht en dat merk je aan de gameplay en het gebrek aan variatie in leveldesign. Zelfs het imposante Star Wars had maar 3 korte sequenties die eindeloos bleven herhalen.
Het waren volgens mij ook juist de consoles (NES om precies te zijn) die ervoor zorgden dat arcade games iets meer diepgang kregen. Mensen gingen gewoon meer verwachten van games en arcade games makers kregen ook gewoon meer concurentie bij en moesten dus meer hun best doen om de spelers vast te houden.
Mame is leuk, maar vooral om te kijken of een arcade game je bevalt. Zo ja, dan schaf je daarna als het even kan de originele videogame aan.
Ik heb op MAME duizenden arcade games uit de periode '70 tot '90 en ik heb de meeste geprobeert. Ik kan je dus uit ervaring vertellen dat de meeste van die games 'guldentrekkers' waren die verder niet diep uitgewerkt waren qua gameplay ofzo. Er zit echt vreselijk veel troep tussen.
Ergens in de jaren 90 vond er een massale omslag plaats waarbij er een soort kwaliteit gegarandeerd was. Dit proces begon bij sommige firma's al in de jaren 80. Daarna was de arcade zo goed als dood.
Dit moest ik als classic cab collector toch even kwijt. :) ;)
Ja, dat begrijp ik. Nostalgie enzo en daarnaast kunnen het best mooie dingen zijn.
Dat kan ik allemaal best wel waarderen.
Maar als ik serieus qua gameplay ga kijken naar wat er zoal is uitgebracht dan wordt ik daar best wel triest van.

[Reactie gewijzigd door koelpasta op 3 november 2014 04:34]

Ik heb het eigenlijk over shooters zoals Battlefield, Call of Duty enzovoort. En juist online spellen stikken van de mogelijkheden om dingen te kopen.
Ik probeer alleen te zeggen dat het vroegah niet beter was.
Tja, je weet hoe het gaat. Nostalgie zorgt ervoor dat de slechte herinneringen worden weggestopt en de goede versterkt, ik merk het zelf ook als ik terugdenk aan mijn jeugd.

Desalniettemin blijft het grappig om te lezen in welke bochten mensen zich weten te dringen om maar te blijven beweren dat er ook maar iets vroeger beter was.
Men heeft de frustratie vergeten van het hebben van drie levens en de tachtigduizend keer dat men die ene 'jump' probeerde te maken...

Of elke keer dood door dezelfde boss. Of elfduizend maal dezelfde domme fout maken...

Goeie oude tijden mij ass 8)7 Maar toch... Ach je wist niet beter.
Je was in die tijd al genoeg onder de indruk van het feit dat die stippen op het scherm reageerden op jouw beweging met die joystick :+
Als je oneindig veel muntjes hebt, zoals met een emulator, kom je er achter hoe oppervlakkig de meeste arcadegames zijn
En als je Google tot je beschikking hebt kom je er achter hoe oppervlakking de meeste (alle) adventure games zijn.

Of als je bij voetbal met de bal in je handen over het veld mag rennen, kom je erachter hoe oppervlakkig is het spel is.

De hele uitdaging is JUIST om het met zo weinig mogelijk, liefst 1, muntje uit te spelen. En dat is bij de meeste arcade games dus een enorme uitdaging.

Oneindige credits is feitelijk gewoon een cheat. In de echte arcade was de inhoud van je portemonnee een automatische beperking. Bij emulatie valt deze beperking helaas automatisch weg, terwijl bij home ports het aantal credits meestal op 3 tot 5 gezet werd.
De hele uitdaging is JUIST om het met zo weinig mogelijk, liefst 1, muntje uit te spelen. En dat is bij de meeste arcade games dus een enorme uitdaging.
Ik ken werkelijk niemand die een nieuw spel met 1 muntje kan uitspelen. Dat betekent dat het per definitie meer muntjes kost.
Arcade games werden ontworpen om je zo snel mogelijk van je geld af te helpen. Sommige spellen liepen vast omdat de ontwerpers nooit verwacht hadden dat het mogelijk was tot een bepaald level te komen. Dat soort dingen.
Het gros van de mensen kwam niet door level 1. Daarnaast had je de obsesief compulsieve mensen die er guldens in bleven gooien en zo het spel leerden spelen. Deze mensen dienden dan als menselijke reclame voor hoe goed je kon zijn in het spel.
Ik ken werkelijk niemand die een nieuw spel met 1 muntje kan uitspelen. Dat betekent dat het per definitie meer muntjes kost.
Bedoel je meteen bij de eerste keer dat je het spel speelde en dan meteen met 1 muntje uitspelen?

Nee, duh! Natuurlijk niet. Dan zou het wel heel erg makkelijk zijn. Interessant is natuurlijk wel hoe lang het duurt tot je op het punt komt om het uit te spelen met 1 coin. Als ik terug denk aan die tijd dan zou ik gokken een gemiddelde 20 a 25 keer? Over een periode van enkele weken, zeg zo'n 3x per week. Misschien per keer 2 coins, soms 1, soms 3. Game, als je er fanatiek in bent, kostte je dan tussen de 40 a 50 gulden.

Nieuwe games voor je console waren echter al snel tussen de 120 en 160 gulden destijds, met sommige nog wel iets daarboven. Dus per saldo kon je nog wel eens goedkoper uit zijn ook. Games die je niet lagen daar stopte je een of 2 keer een coin in en die speelde je dan niet meer. Terwijl ik best wel wat games voor 160 gulden gekocht had die ik ook maar 1 of 2 keer speelde (waarbij een potje dus op 80 gulden kwam ).
Sommige spellen liepen vast omdat de ontwerpers nooit verwacht hadden dat het mogelijk was tot een bepaald level te komen.
Das vrij zeldzaam, en kwam naar mijn weten JUIST voor bij een aantal home games, omdat ze die op een bepaalde datum moesten opleveren en het niet af hadden.

Mocht dit in de arcade gebeuren, dan liep je meestal naar de beheerder, liet de vastgelopen game zien, en dan kreeg je je geld terug (onze arcade had een golden axe machine die soms spontaan vastliep).
Daarnaast had je de obsesief compulsieve mensen die er guldens in bleven gooien en zo het spel leerden spelen.
Daar hoef je geen OCD voor te hebben. Dat is gewoon oefenen en trainen. Heeft de voetballer die een uurtje penalties trained ook OCD soms?
Als je dom guldens er in blijft gooien en dom door blijft spelen zonder ooit iets te leren dan wordt het al heel snel een heeel duur potje.

Daarbij had je nog een veel arcades de morris dat als je af was en er stonden mensen te wachten dat je NIET er een gulden bij kon gooien; af == volgende aan de beurt en weer wachten.
Eeh, met oneindig veel muntjes is het geen kunst en heb je het speel lijkt me niet echt "gespeeld" hoe ver kom jij met 1 muntje ?

--- try again ! ---
Super! Eindelijk de echte oude arkanoid spelen :D
Naar mijn weten is die ook wel beschikbaar voor MAME, de ultieme acrade kast emulator.
http://mamedev.org/
Dit is dan ook gewoon Mame in de browser hoor.
Nee hoor. Mame emuleert de Arcadekasten, Mess de consoles.

Je zult dus enkel de games kunnen spelen die ook voor de consoles uitkwamen. Tenzij ze Mame ook hebben meegenomen.

EDIT: Je hebt gelijk. Gebaseerd op JSMAME,onderdeel van JSMESS.
Toch vreemd. Mame en Mess delen wel code maar zijn compleet separate projecten.

[Reactie gewijzigd door coolmos op 3 november 2014 13:43]

Eindelijk? Ik mag hopen dat je als tweaker weet dat games als arkanoid al werden geemuleerd voordat ze goed en wel uit de arcades verdwenen. De emulatiesoftware waar dit browserproject van is afgeleid bestaat al zo'n 20 jaar ofzo.
voor mij tellen maar een paar spellen echt mee ... eens snel gaan kijken of ze ertussen zitten...

Gyruss, Bubble Bobble (enkel mét power-up mode, anders niet uit te spelen met 1 of 2 credits); Wonderboy in monster land (RPG; echt vette game; 45 minuten om 'm uit te spelen in 1 ruk; beste 10 frank die je kon investeren indertijd (toen was het nog in frank/gulden), Double dragen en Golden axe waren dan weer de beste fight/action games uit die tijd...

ik zie in ieder geval dat een paar games uit mijn lijstje er al in voorkomen..
Gyruss en Golden Axe zag ik er sowieso al tussen staan...
Ik vermoed dat bubble bobble er niet tussen staan omdat die ge herpatenteerd zijn geweest om er bubble shoot van te maken en dat die patenten nog lopen... dus ze kunnen die draakjes niet gebruiken.. double dragen is onlangs nog heruitgegeven dus da's ook duidelijk waaromdie er niet tussen zal staan... dito voor wonder boy

[Reactie gewijzigd door bogy op 2 november 2014 16:28]

het gaat hier dan over copyright, niet patent... En deze games zijn met toestemming van de makers (zoals capcom/sega) op deze site gezet, anders denk ik dat ze niet lang daar zullen staan, immers hebben de bedrijven nog steeds de copyright van de games)..
Golden Axe! Man, wat heb ik daar veel tijd ingestopt! :)

Ik ga ook even kijken, leuk dat het in de browser werkt.
Gebruikte voorheen Mame en Mess...
Golden Axe, Streets of Rage, Double Dragon... ah, nostalgie. :)
Jah, Double Dragon...

dat was door het snel typen ff verkeerd getypt ...
maar ik weet wel goed dat het dragOn is en niet dragén...

als je nu nog zou vallen over DT fouten OK .. maar dit is een typo... (en in belgie spreken wij dat spel echt als dobbel dragOn uit, niet zoals in NL dubbel dragen; onze uitspraak is anders hé)

soit, moest je nu tegenover mij staan in de eindsequence... elleboog, elleboog elleboog .... elleboog elleboog elleboog, jumpkick en de lady is voor mij!
Arkanoid op de NDS was anders ook best leuk hoor!!! :)
Aargh dat moet ik gemist hebben :(
Ik,vraag me af of mijn mac dat pakt:)
Toevallig staat er in de mediamarktfolder ook een heuse arcadekast voor "maar" 999 euro. Blijkbaar is er iets geregeld met de oude uitgevers en krijgen we strakjes een mediahype rond die oude games. Wat mij betreft mogen er nog flink veel conversies voor tablets uitkomen. ( ik bedoel als in orgineel maar voor touchscreen aan gepast.
Alsjeblieft niet naar een touchscreen. Heel veel van deze spellen vragen exacte digitale input, en de belevenis met een touchscreen input is toch wel heel anders dan een goede joystick met een paar degelijke drukknoppen.
Ik heb het natuurlijk wel over een goede implementatie want daar schort het inderdaad aan. Er zijn heelaas een hoop oude games voor tablets verschenen waar de knoppen 1 op 1 op het touchscreen zijn gezet en dat werkt voor geen meter. Maar ik ben ondertussen ook games tegengekomen waar ze eerst goed na hebben gedacht voor ze een interfase bouwden.

Knoppen is 1 ding, maar ik speel dat soort games voornamelijk in het bushokje en in bed.
Er is maar 1 implementatie :

degelijke videokast met arcade quality joysticks en ditto knoppen (je moet wel een beetje stevig actief kunnen doorspelen zodat je ook met een biertje op verder kan raggen en niet met kast en al om gaat... alhoewel ook dat wel eens gebeurd is)
Elke andere vorm van besturing (kotsscreen , gooipad, kwaakshotstick etc.) doet af aan het spel.

een CRT (liefst rond de 19" en niet van al te hoge resolutie , CGA is al prima ... jaja je leest het goed... daar liggen de pixels in honingraad volgorde en niet keurig naast elkaar , zodat pac-man niet op een lego monster lijkt maar nog gewoon wollig rond is (positief bij effect van de "slechte" crt , nu heet dat met een mooi woord anti-aliasing :)

Snel mn ultracade weer aanzetten....

[Reactie gewijzigd door hatex op 2 november 2014 22:33]

Precies, zoiets als http://en.wikipedia.org/wiki/The_Arcade_(joystick) ... die was amper stuk te krijgen.
Ahh ja ik zat toen in het amiga tijdperk op het Rotterdamsch Lyceum, en daar tegenover in de Pieter de Hoochstraat zat toen jaja : Suzo !

Onderop die arcade joysticks staat S.T.C. (Suzo Trading Company), heb daar vaak binnengelopen om switches te bietsen voor onze joysticks. Een spel als "micro olympics" was een echte killer voor de joysticks. Die van SUZO hielden het verre weg het langste uit. Waren toffe lui daar, kregen we weer een klauwtje cherry's mee....

Zijn later naar Oud-Beijerland verhuist en werken nu samen met het amerikaanse HAPP (Happ Controls)

[Reactie gewijzigd door hatex op 2 november 2014 22:42]

Yay Outrun!

Hoop dat men ooit is een remake maakt van Golden Axe met online multiplayer erbij :P
Je kunt via Mame al jaren gewoon over het internet met meerdere spelers spelen hoor (Netplay). Dus ook Golden Axe.
Naast het feit dat oude arcadespellen al sedert 1997 op de pc geëmuleerd worden via MAME is het enige nieuwe hieraan dat het nu ook in de browser kan - met alle ongemakken van dien. Bij mij werkte het ook heel erg traaaag. Ik zie er ook het nut niet echt van in. Rechtstreeks emuleren via MAME of MESS werkt hier al een jaar of tien naar behoren, zonder gedoe. Misschien is emulatie via de browser wel "nuttig" voor wie op de pc van de baas spelletjes wil gaan zitten spelen, maar voor thuisgebruik is rechtstreekse emulatie via MAME toch het beste.
Op mijn 6 jaar oude laptop werken de in brouwser games op firefox erg goed!
Geweldig. Ik heb toevallig gisteren een x-arcade dual stick besteld bij http://www.orichalk.com. Wat een timing, al zeg ik het zelf. Hiermee speel je de arcade spellen zoals ze vroeger waren.

De playability van deze arcade spellen lag meestal erg hoog. Het feit dat je steeds geld moest bijwerpen droeg natuurlijk bij aan de spanning. Dat laatste mis je nu natuurlijk. Ik heb een mooie tijd en herinnering aan deze spellen en ik hoop mijn kinderen dat nog mee te geven met een arcadekast thuis. Die 8- en 16-bit spellen zijn briljant.

[Reactie gewijzigd door shredder op 2 november 2014 18:11]

Anoniem: 233039
@shredder3 november 2014 10:24
Geweldig. Ik heb toevallig gisteren een x-arcade dual stick besteld bij http://www.orichalk.com. Wat een timing, al zeg ik het zelf. Hiermee speel je de arcade spellen zoals ze vroeger waren.
Bijna. :) Ik speel ze op de originele kast, dan is het echt 100% identiek. 8-)
dit zijn de leuke dingen voor mensen (zoals ik) met een kantoorbaan en de kerstperiode die er aan komt ^.^

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee