'Apple weerde PayPal van Apple Pay om Samsung-deal'

Apple heeft besloten om PayPal niet toe te voegen aan zijn betaalplatform Apple Pay omdat de betaaldienst eerder ondersteuning voor de vingerafdruklezer van de Samsung Galaxy S5 toevoegde. Dat beweert althans een Amerikaanse website.

Apple logoApple en PayPal zouden aanvankelijk wel gesprekken hebben gevoerd over het toevoegen van PayPal als 'voorkeursbetaalmogelijkheid' in Apple Pay, maar de beslissing van PayPal om ondersteuning in te bouwen voor de vingerafdruklezer in de S5 zou Apple in het verkeerde keelgat zijn geschoten. Dat schrijft de website Bank Innovation op basis van anonieme bronnen; het is onduidelijk hoe betrouwbaar die website is.

De plek van PayPal wordt nu ingenomen door betaal-start-up Stripe. David Marcus, destijds directeur van PayPal, zou uit angst voor de reactie van Apple tegen de deal met Samsung zijn geweest, maar directeur John Donahoe van moederbedrijf eBay zou de deal erdoor hebben gedrukt. De ruzie met Apple zou een van de redenen zijn geweest dat Marcus vertrok van PayPal naar Facebook.

Dinsdag werd bekend dat eBay PayPal volgend jaar afstoot; de betaaldienst, die eBay in 2002 overnam voor 1,5 miljard dollar, zal een zelfstandig beursgenoteerd bedrijf worden.

Door Joost Schellevis

Redacteur

01-10-2014 • 08:25

229

Reacties (229)

229
212
146
8
1
38
Wijzig sortering
Het was beter geweest als er een universele betaaldienst bij zou komen ipv merkgerelateerd. Wat denkt Apple, dat iedereen nou een iPhone gaat kopen?
Apple zou een voorbeeld kunnen nemen aan Tesla, dat zijn technologie van laadpalen ter beschikking stelt aan andere fabrikanten.
De standaard is er al, i.e. EMV. Apple haakt in op dat systeem en heeft een samenwerking met de banken nodig om ervoor te zorgen dat je bankpas digitaal gemaakt kan worden. Binnen de EMV standaard kunnen verschillende "applicaties" draaien, zo heeft elke bankpas leverancier zijn eigen systeem draaien. Het systeem van Apple draait dus simpelweg bovenop de EMV standaard net zoals de rest dat al doet alleen dan via contactloze communicatie .

[Reactie gewijzigd door Myrdhin op 23 juli 2024 16:05]

Het enige dat Apple doet is je fysieke betaalkaart of logingegevens omzetten naar iets dat veilig met NFC werkt. Google of andere bedrijven kunnen net hetzelfde gaan onderhandelen als ze dat willen. Voor de eindgebruiker blijft het transparant.

Oh, en http://www.opensource.apple.com :Y)
Ik geloof dat deze pagina bedoeld is om technieken die al opensource waren maar gebruikt worden in Apple producten opnieuw te delen.... Plus dat voor iOS (waar dit over gaat) deze pagina niet verder gaat dan iOS 6 (we zijn nu bij 8....) er staat daar dus niets op, dat je ook niet al op andere wijzen had kunnen verkrijgen.
Ik ga niet door een bak code spitten, dus ik zou het mis kunnen hebben. Maar op het eerste gezicht lijkt het een beetje op:
  • Apple die aan zijn juridische open source-verplichtingen voldoet. Apple heeft veel closed source producten, net als bijv. Microsoft. Het verschil is dat Microsoft veel zelf van de grond heeft opgebouwd, rond Windows, .Net, etc. Dat bedoel ik niet als sneer, er is niets mis met closed source bedrijven die van open source producten gebruik maken. Apple maakt veel gebruik van open source, en moet mogelijk hierdoor zaken weer beschikbaar maken.
  • Apple die code vrijgeeft om te integreren met haar producten. Daardoor ontstaat dus mogelijk alleen maar méér vendor lock-in. Dat is wat anders dan een "universele betaalkaart" of een "open systeem".

[Reactie gewijzigd door sanderv op 23 juli 2024 16:05]

Ze hadden Bitcoin kunnen oppakken. Had ze een enorme vrijheid gegeven en verlost van veel fees betalen aan de creditcard maatschappijen.

Ze hadden ook hun eigen variant kunnen opzetten, bijvoorbeeld AppleCoin. Met hun grote aantallen gebruikers, alle apparatuur die ze maken, hun financiele backing, en al hun servers hadden ze zelf een enorme zet kunnen doen om gewoon hun eigen betaalnetwerk en munt op te zetten. Hadden ze net zoals iTunes de platenmaatschappijen buiten spel ging zetten hetzelfde met financiële partijen kunnen doen. :)

Was enorm interessant geweest om te volgen!!
Nou dat ligt dus even anders. De toenmalige PayPal ceo wilde bij hoog en bij laag niet in zee met Samsung. De ceo van Ebay overrulede hem echter. Ik denk dat dit PayPal nog smerig in de ogen kan gaan roken. Aangezien Apple Pay voor hen een manier was om de stap te maken van online betalingen naar offline betalingen.

Om nou te gaan roepen dat dit onredelijk is van Apple.. ??
Waarom heeft Samsung in de afgelopen jaren, dat ze al NFC in hun telefoons hadden (wat velen roeptoeteren overigens), niet geprobeerd om zo'n payment systeem van de grond te krijgen? Waarom hebben zij niet toen al deals gesloten?
Nee, nu de betaalpartners warm zijn gedraaid door Apple wil Samsung ineens aansluiten en leentje buur spelen. Laat ze eens zelf moeite doen.

Nog een keer in de herhaling Samsung - het meest corrupte bedrijf op aarde.

[Reactie gewijzigd door nms2003 op 23 juli 2024 16:05]

Dus, volgens jou had Apple allang deals gesloten voor Apple Pay en daarna ging Samsung aan de haal met PayPal? Volgens mij hebben ze in Duitsland al een flinke tijd dingen als MyWallet, wat al een hele tijd goed draait op Android.

Nee, dit is voor mij weer het zoveelste voorbeeld van Apple's "oude wijn in nieuwe zakken" en echt een superkinderachtige reactie richting PayPal. Apple gaat steeds meer op een ongelooflijk verwend kind lijken wat al zijn klasgenootjes probeert te intimideren/domineren. Zie ook bijv. de reactie van Apple op de buigtest van Computer Bild.
Nee dat zeg ik helemaal niet. Ik zeg alleen dat ik er van walg dat Samsung pas nu Apple de betalingspartijen warm heeft weten te draaien zelf een betalingsplatform gaat ontwikkelen. Waarom hebben ze dat niet gedaan toen ze NFC in hun telefoons stopten?
En nu achteraf huilie huilie doen...
In mijn ogen hoeft Samsung niet, voor de zoveelste keer, mee te profiteren van de inspanningen van een ander. Ik begrijp best dat Apple de inhoud van haar programma niet NU al gaat delen met een partij die ook met Samsung in zee gaat.
Ik verwacht dat PayPal er nog wel bij komt als ze enigszins een rol van betekenis hebben, maar ik begrijp zeer goed dat er geen haast bij is vanuit Apple om met hen samen te werken. De noodzaak is er niet en het vertrouwen op dit moment ook niet. Business as usual.

[Reactie gewijzigd door nms2003 op 23 juli 2024 16:05]

Ik denk dat Apple gaat wachten totdat eBay (die alleen maar belang heeft bij klantgegevens) Paypal verkocht en verzelfstandigd heeft.

Pas dan kan Paypal voldoen aan de eisen die Apple stelt, namelijk waarborgen van de privacy van de gebruikers, hetgeen toch alleen maar goed is.

Apple heeft al aangegeven dat zelfs voor Apple de klantgegevens van de Apple pay transacties zelfs niet inzichtelijk zijn voor Apple. Dit is ook een harde eis geweest van de banken en cc maatschappijen.
het is toch van de gekke dat een bedrijf als Apple nu niet in zee gaat omdat het van PayPal geen alleenrecht krijgt. Zegt genoeg over Apple.
Ja dit is onredelijk van apple. Volgens mij moet apple doen wat het beste is voor de gebruiker en niet uit 1 of andere kinderachtige reactie anderen uitsluiten omdat ze gedurfd hebben samen te werken met iemand die apple op een net zo kinderachtige manier aan het aanvallen is omdat die volgens hen ooit iets verkeerd zou gedaan hebben.

Als apple aandeelhouder vind ik dit de compleet verkeerde keuze, 1 in een al hele reeks de laatste tijd trouwens .

Samsung heeft hier niks mee te maken geen idee waarom je die hier plots bijsleurt blijkbaar ga je vlot mee tegen een door een bedrijf opgezette hetze tegen een ander bedrijf, heel raar voor mij.
Nou ja, je kunt in elk geval concluderen dat de haat-factor van Steve Jobs nog steeds zwaarder weegt dan de klant. Moet er nou echt altijd weer een VHS/Video2000 of Chipknip/Chipper strijd ontstaan in plaats van samen gewoon 1 standaard afspreken?

Ik zou dit soort gedrag eerder van een zeker Russisch staatshoofd verwachten dan van Apple. :/
Ik verwacht dit soort gedrag juist precies van Apple. Het lijkt een beetje te passen bij de bedrijfsculturele nalatenschap van Jobs. Hij werd regelmatig als dictator aangemerkt. Het is een uiterst competitieve, pijnlijke insteek, wat sommige mensen waarschijnlijk best kunnen bewonderen -- ik houd er niet zo van.

Het is inderdaad spijtig dat er niet "gewoon" één standaard is. De klant wint er niet mee. Maar mogelijk wint Apple er wel mee, er zullen ook wel zakelijke overwegingen meegespeeld hebben in plaats van alleen maar haat. In het geval van transaction processing kan ik me voorstellen dat er wel degelijk grote commerciële belangen zijn. Er zijn best nog wel andere producten/diensten te bedenken waarbij ik een dergelijk zakelijk belang veel minder zie, en waar ik allang verwacht had dat het een commodity zou zijn (off-topic: ik denk dan zelf meteen aan chatplatforms en -protocollen).
Apple biedt gewoon een betaalservice aan welke inhaakt op standaarden, helemaal niks mis mee. Nu verwijt je Apple van dictatoriaal gedrag, maar waar zijn al die anderen die al jaren zogenaamd elektronisch betalen ondersteunen, maar het gewoon niet fatsoenlijk van de grond krijgen? Ik zie gewoon product ontwikkeling i.p.v het door jou verweten gedrag.
De reden van het afketsen van de deal met Paypal is misschien maar gebaseerd op halve waarheid. Ik heb niet het idee dat deze 2 bedrijven grote vrienden van elkaar zijn, vergeet niet dat Paypal zeer fel aan het afgeven was op Apple Pay, gezien ze het natuurlijk als een enorme bedreiging zien.
Je zit niet lekker aan de onderhandeling tafel als je als Paypal zijnde via de media je mogelijk toekomstige partner openlijk in de media aanvalt. Er kan nog wel eens veel meer achter het verhaal zitten.

Apple biedt gewoon een extra betaal gemak voor zijn klanten en met dit gemak hopen ze klanten over te halen. Waarom de klant er niets mee wint begrijp ik niet, het is nou niet zo dat anderen platformen plots geen elektronische betalingen meer kunnen doen.
1 standaard wordt ook wel eens overdreven, kom er eerst maar eens toe en dan kan het soms ook wel eens innovatie belemmerend werken. Meerdere standaarden hoeft geen probleem te zijn als deze makkelijk zijn in te passen.
Beetje oogkleppen soms ook. Maar het bedrijf komt er door z'n vele aanhangers altijd mee weg, maakt niet uit wat de ze ook doen.
Dat is hetzelfde als zeggen dat er maar 1 bank mag zijn en geen verschillende banken.

Grote onzin dus.
Het was beter geweest als PayPal in Apple Pay gezeten had..
Wie zegt dat PayPal op zijn retour is? :? PayPal is groot in Europa júist omdat we hier niet zoveel met CCs werken als in de VS. En zelfs in de VS is PayPal voor zover ik weet nog steeds erg groot. PayPal is gratis voor de koper en een CC niet.

Een enorme groep Android gebruikers was blij toen eerder dit jaar (of was het eind vorig jaar?) het eindelijk mogelijk werd om met PayPal in Google Play te kunnen betalen. Het lijkt me niet dat die hele groep ineens in de tussentijd een CC heeft aangeschaft.

Dus ja, geen PayPal ondersteuning in Apple Pay lijkt me wel degelijk een gemis.

[Reactie gewijzigd door Cloud op 23 juli 2024 16:05]

Ik gebruik ook vaak PayPal alleen al omdat ik dan mijn Random Reader + bankpas niet hoef te gaan zoeken voor iDeal.
Paypal is niet gratis hoor... zij gebruiken dezelfde trucjes als de creditcardmaatschappijen met bijvoorbeeld koersopslag (een procentje extra bovenop de girale middenkoers, reken maar uit wat je winst is bij een miljard aan transacties).. Verborgen kosten zijn ook kosten... Bovendien zijn niet alle transacties gratis, geld overmaken naar een ander account kost ook geld. De ontvanger betaalt ook een bedrag of percentage.
Daarom zei ik ook 'PayPal is gratis voor de koper'. Als koper betaal je vrijwel nooit kosten (ik heb het in al die jaren nog nooit meegemaakt, maar zie hieronder). PayPal moet uiteraard geld verdienen maar PayPal verdient voornamelijk via de ontvangers van transacties.

Enige moment waarop je als koper transactiekosten betaalt via PayPal, is als je een CC gekoppeld aan je PayPal account gebruikt en die CC gebruikt om de betaling mee te doen. Maar goed, aangezien ik het juist over het onderscheid tussen 'geen CC, wel PayPal' en 'wel CC, geen PayPal' had, ben ik even aan dat aspect voorbijgegaan :)
Neen, de verborgen kosten betaal je dus ook als koper met Paypal. Als je een transactie in USD doet en je gebruikt hun 'usd-naar-euro-conversie' draaien ze je een poot uit, gebruik je de originele usd, dan wordt de girale middenkoers gebruikt, dan doen ze daar standaard een procent bovenop. Die koers die jou in rekening wordt gebracht is dus hoger dan de daadwerkelijke koers. De eigen conversiemethode is trouwens ook enige tijd geleden uitgebreid in Tros Radar besproken.

Mastercard International en Visa doen die koersopslag ook, maar daar doen de card-issuers dan standaard ook nog een vast bedrag (voor niet euro trx) bovenop (iets van 25ct doorgaans). De Issuer (bank/kaartuitgever) is niet degene die aan die koersopslag verdiend, dat zijn Mastercard Int en Visa (of Amex etc).

Ik denk dat je die verborgenkostenconstructie niet in de gaten hebt. De meeste mensen zien dat niet, maar ja, ik heb er tien jaar gewerkt...
Oké dat is een goede en duidelijke toevoeging (al had ik valutaconversie in een andere reactie ook al genoemd) :) In die valutaconversie situatie heb je dus inderdaad als PayPal koper ook wel kosten. Ik had eerlijk gezegd zoiets ook wel verwacht.

Maar aangezien het opgaat voor zowel PayPal- als creditcard gebruik maakt het voor mijn punt niet veel uit. Want voor een creditcard betaal je naast die conversie (en die opslag) ook nog eens kosten voor je card zelf. En dát concept - betalen voor je account - kent PayPal niet.
Anoniem: 302359 @Cloud1 oktober 2014 15:15
Daarom zei ik ook 'PayPal is gratis voor de koper'. Als koper betaal je vrijwel nooit kosten (ik heb het in al die jaren nog nooit meegemaakt, maar zie hieronder). PayPal moet uiteraard geld verdienen maar PayPal verdient voornamelijk via de ontvangers van transacties.
Toch eens wat beter op gaan letten dan want zowat elke betaling betaal je een klein bedrag extra bij gebruik van Paypal.
Nog niet eerder gezien; ik betaal in PayPal altijd hetzelfde totaalbedrag als ook vermeld staat op de website van de shop (tenzij valutaverschil of course, dan zit je met een wisselkoers).

Ik heb wel webshops gezien die het gebruik van PayPal van hun kant, willen doorberekenen aan mij. Bedoel je dat wellicht? Dan kies ik de goedkoopste optie natuurlijk.

[Reactie gewijzigd door Cloud op 23 juli 2024 16:05]

PayPal is alles behalve gratis voor de verkoper, daarmee alles behalve gratis voor de verkoper. PayPal: Ons basistarief bedraagt 3,4%, plus €0,35 EUR per transactie. Geen extra kosten! En hoe meer u verkoopt, hoe lager dit tarief kan worden, tot wel 1,5%!

Creditcards gebruiken hetzelfde principe, gratis voor de uitgevende partij maar de incasserende partij moet gewoon transactiekosten betalen.
Als de betaaloptie PayPal niet duurder is dan de andere betaalopties, kun je 'for all intents and purposes' stellen dat de PayPal transactie voor de koper wel degelijk gratis is. Of in elk geval niets extra's kost. Wat jij wilt.

Natuurlijk, als een shop de transactiekosten aan je doorrekent, betaal je als koper wel. Maar ik mag hopen dat iedereen dat wel begrijpt. Voor een CC betaal je al geld om er überhaupt één te hebben en doorgaans niet zo'n beetje ook. Dit nog even afgezien van eventuele transactiekosten die ook bij een CC nog wel eens door een shop aan de koper doorberekend kunnen worden.
Tja, maar een creditcard zit in je zak, je betaalt er tevens mee in een restaurant of pint er geld mee uit de automaat... Bovendien hebben Visa en mastercard een prima vastgesteld Charge Back-systeem en regels waar elke acceptant zich aan moet houden inclusief een arbitrage tussen Aquirers. Dat is appels met peren vergelijken als je dat vergelijkt met Paypal...

We hadden het simpelweg over 'gratis' gebruik van Paypal vs creditcard en dat is simpelweg niet zo. Dat merk je ook duidelijk als je je rechten en plichten naast elkaar gaat leggen bij beide bedrijven.
Het is eigenlijk al helemaal verkeerd dat er zo iets is als voorkeursdienst. Het zou niet uit moeten maken waarmee je je portemonnee vult, als je hem maar vult. Net zo iets als bij alle banken kunnen pinnen voor cash, met passen van alle banken kunnen betalen bij alle winkels.

Volgens mij zou het echt een probleem worden als je bij de bijenkorf alleen met ING kan pinnen, bij V&D alleen met Rabo, bij C&A alleen met ABN, etc.
Probeer jij maar eens een auto te huren met je Paypal of een hotelkamer te betalen in de USA. Creditcard only, zelfs borg wordt niet meer geaccepteerd.

Waarom zou een creditcard niet gratis zijn voor de koper??

[Reactie gewijzigd door Isheara op 23 juli 2024 16:05]

Wat heeft auto's huren en hotelkamers betalen in hemelsnaam te maken met deze discussie? Moet ik nu ook webshops op gaan noemen waar je wél met PayPal kan betalen maar niet met een CC?

En een CC moet je bij de meeste banken gewoon voor betalen hoor. Hetzij via een duurder betaalpakket, hetzij los.
En een pinpas betaal je ook gewoon voor...

Voor de prijs die je jaarlijks (soms zelfs niet eens, kijk bv ING, daar zit een cc er gewoon gratis bij) voor je creditcard betaalt heb je wel allerlei voordelen zoals aankoop bescherming, verlies,diefstal en schade is gedekt tot minimaal 180 dagen, meestal zelfs een jaar, reisverzekering, annuleringsverzekering, etc etc.
Klopt helemaal, voor een pinpas betaal je inderdaad ook! :)

Dát is het grote verschil ten opzichte van PayPal; daar zijn géén vaste kosten voor je account, als je het account voor het kopen van goederen/diensten gebruikt.

Dat is precies het punt wat ik wilde maken :)
Je moet een pinpas hebben, met bijbehorende bankrekening dus ook voor Paypal.

Je maakt geen punt imho.
Dat is serieus je argument? Die bankrekening en pinpas heeft iedereen al. En diezelfde bankrekening én pinpas zul je ook nodig hebben voordat je een credit card kunt hebben. Je argument is totaal niet relevant in deze hele discussie.

Diegene die geen punt maakt, ben jij. Wat mij betreft is deze discussie wel voorbij 8)7

[Reactie gewijzigd door Cloud op 23 juli 2024 16:05]

Waarom is Paypal een gemis in Apple pay?

Apple pay vereist een credit card of een bankrekeningnummer, net als Paypal.

Paypal is alleen een nutteloze extra schakel die extra geld kost.
Tenzij je PayPal al lang hebt en geen zin hebt om nog een andere partij (Apple) ook te moeten voorzien van jouw creditcard gegevens en/of bankrekening machtiging :)

Meer keuze is altijd goed toch? :)
Nou ik gebruik best veel PayPal om dingen te betalen omdat ik dan aankoopverzekering heb, en ik heb een eigen webshop en daar word 60% van alle aankopen gedaan met PayPal.
Hopla daar sluit ik me geheell bij aan
Precies. Betalen door in te loggen op Paypal, gemakkelijker kan niet.

Bijkomend voordeel is dat meteen de adresgegevens doorgegeven worden aan de webwinkel. Hoef je niks meer in te vullen. Paypal is ideaal voor koopjes bij (internationale) webwinkels waar je maar 1 keer komt.

[Reactie gewijzigd door cranebird op 23 juli 2024 16:05]

Alles wat met Paypal kan, kan ook met creditcard, bovendien moet je aan Paypal ook een bankrekening en/of credit card koppelen.

Paypal is ook niet gratis.

Vroeger was het handig met transacties tussen particulieren, omdat Paypal de mogelijkheid bood om transacties op een tussenrekening te zetten.

Pas als de koper de goederen daadwerkelijk gekregen had, en accoord gaf op de betaling, werd de verkoper betaald.

Of dit nog zo is weet ik niet, maar ik heb hier in het verleden vaak gebruik van gemaakt.
Groot voordeel van paypal is dat je niet je cc gegevens aan elke willekeurige website hoeft te geven.
Nee, dat doet eBay wel met de rest van je persoonsgegevens ;)

Even serieus:

Als je via de website van de internet winkel betaalt met creditcard ga je ook naar een afgeschermd gedeelte op de site van de cc maatschappij waarop je betaling via secure code moet verifiëren.

Deze code staat volledig los van de cvc code op je creditcard, en is bv bij verlies van je kaart niet zomaar te achterhalen. Is een soort dubbele beveiliging, net als je pincode bij fysieke betalingen.
Dit is helaas lang niet altijd het geval vandaar dat je regelmatig kan lezen dat creditcard gegevens buit gemaakt zijn door hackers.

PayPal geeft niet de Cc gegevens door maar regelt het betalings verkeer.

Ander voordeel is dat terug kerende betalingen makkelijker zijn te beheren

[Reactie gewijzigd door Nafets op 23 juli 2024 16:05]

en het mooie nu is dat je gewoon koppelt aan je bankrekening hoef je ook niet je creditkaart gegevens in te vullen :D (vind ik op de een of andere manier toch een beetje eng om dat te doen)
PayPal vind ikzelf ook de meest fijne manier van betalen. Enkel even wachtwoord invoeren en klaar. Helaas rekenen veel Nederlandse webshops extra voor betalen ermee waardoor ik als gierige Nederlander toch maar ideal kies dan.
Daar kan de webwinkel ook niks aan doen aangezien Paypal 4% kosten rekent.

Dat kan je als webwinkel ook niet doorberekenen omdat het een percentage is en niet eenmalige kosten zoals bij ideal.
Ik snap het ook wel, alleen sommige winkels pakken gewoon die 4% zelf en andere niet.
Dat zijn dan gele specifieke winkels die met hoge marges werken.

Anders is het onmogelijk voor een winkel om het uit eigen zak te betalen.

Bijvoorbeeld bij computer producten, de marge voor een Playstation 4 of een SSD of ander soort electronica is vaak al 1 tot 5%

Je kan dan natuurlijk niet verwachten dat een winkel van zijn marge 4% afstaat want dan zou die zelfs verlies kunnen maken.

En geloof me hoe gek het ook klinkt zo is het gewoon.
Aan de andere kant geef je Paypal wel ongelimiteerde mogelijkheid tot automatische incasso's van je bankrekening die niet te storneren zijn. Klinkt veiliger, maar is het zeker niet.

Via je creditcard organisatie is het eenvoudiger om, in geval van fraude, onterechte betalingen terug te draaien dan via je bank of Paypal.
Hoezo kan er niet gestorneerd worden?, Sinds de invoering van Sepa is dit gewoon mogelijk
PayPal afboekingen worden gezien als een 'persoonlijke betaling' en vallen dus niet onder de normale automatische incasso regeling.
En persoonlijke betalingen kun je niet storneren. PayPal en niet jij of je bank bepaalt dus of je betaling terug komt of niet.
Deze info klopt niet. Het is gewoon een doorlopende incasso welke je kan storneren of een SIB op kan zetten.

Vroeger (pre SEPA) waren het eenmalige machtigingen welke niet te storneren waren.
dat heb je bij paypal ook tot 30 dagen betalingsbescherming(volgensmij)
Je kan een transactie tot 180 dagen na betaling in twijfel trekken, als ik me niet vergis.

Paypal heeft trouwens niet het recht om automatisch geld van je rekening te halen. Ik spreek uit ervaring, heb eens een tijdje (3 maand) in het rood gestaan. Uiteindelijk heb ik maar betaald als er een brief van een deurwaarder in de bus zat.

En mijn bankrekening en kredietkaart zijn gelinkt aan mijn account, dus de mogelijk hadden ze zeker :)
Paypal heeft trouwens niet het recht om automatisch geld van je rekening te halen. Ik spreek uit ervaring, heb eens een tijdje (3 maand) in het rood gestaan. Uiteindelijk heb ik maar betaald als er een brief van een deurwaarder in de bus zat.
Klopt, als je geen saldo op je rekening hebt, dan worden automatische incasso's (en persoonlijke overboekingen) simpelweg niet uitgevoerd door de bank. Heb je het saldo wel, dan kan Paypal ongelimiteerd incasseren.

[Reactie gewijzigd door Ubartu op 23 juli 2024 16:05]

Dan zou ik maar oppassen, er wordt door kopers wel erg vaak ten onrechte een claim ingediend dat een pakket niet ontvangen zou zijn of er niets in zat. De verkopende partij kan dan aan het kortste eind trekken omdat PayPal de koper beschermt en niet de verkopende partij. Naast de hoge kosten voor de verkoper is dit de voornaamste reden dat steeds meer partijen PayPal links laten liggen.

https://www.google.nl/sea...erkoop+ellende&gws_rd=ssl

Genoeg voorbeelden.
Het is alleen een probleem bij winkels die bijvoorbeeld game-keys of andere 3rd party digitale goederen verkopen.

Verstuur je iets, dan heb je een adres.
Verkoop je 1st party digitale goederen, dan kun je ze blokkeren als de betaling wordt gestorneerd.
Digitale goederen vallen überhaupt niet onder de kopers bescherming. Zodra de verkoper aan Paypal laat weten dat een dispuut over digitale goederen gaat wordt het simpelweg gesloten.

Het hele "kopers bescherming" systeem is wat dat betreft vrij brak. Er is, in tegenstelling tot wat Jantje beweert, nauwelijks bescherming van de koper. De "horror verhalen" op het Internet gaan vooral over verkopers die simpelweg hun zaken niet op orde hebben. Als een verkoper een afleverings bevestiging heeft dan stort Paypal helemaal niets terug. Als het om digitale goederen gaat idem.
@Croga, dat kan ik volledig onderbouwen. Zodra je een afleverbewijs/ontvangst bevestiging hebt dan wordt het een ander verhaal.
De bescherming verschilt echter wel van land tot land. Zo heb ik mij door Paypal laten vertellen dat de bescherming in Noorwegen een stuk verder gaat dan in Nederland. Overigens is het verstandig om Marktplaats wel via PP te betalen. De bescherming gaat daar namelijk over de inhoudt, bij ene dispuut kan PP de advertentie erbij halen en bekijken of het aangeboden goed overeenkomt met de advertentie (zelfde moederbedrijf)
In al die jaren online shoppen, heb ik toch twee keer gehad dat ik niets geleverd kreeg. Eén geval beweerde de verkoper dat 't wel verzonden was (maar niet aangekomen), andere geval liet de verkoper (een webshop nota bene!) niets meer van zich horen. Beide gevallen heb ik m'n geld van PayPal terug gekregen zonder al te veel ellende.
Dat zal ik zeker niet bestrijden maar zodra een webshop zijn zaken in orde heeft en een verzendbewijs, getekend ontvangstbewijs enz kan overleggen met reële fysieke gegevens dan wordt het een ander verhaal.
Ooit eens twee paar hele dure sneakers (duizenden euro's) verkocht en via paypal laten betalen. Koper vond de staat totaal niet overeenkomen en diende een claim in. Hij stuurde mij een paar slippers en afgetrapte sneakers terug in de retourdoos en paypal wilde bijna tot terugbetaling overgaan (en dan zou ik dus zonder geld en spullen komen te zitten). Heel veel gebeld, uiteindelijk aangifte gedaan, weer gebeld omdat ze bijna wilden uitkeren. Uiteindelijk heeft de aangifte en het feit dat de andere persoon erg agressief en beledigend in zijn communicatie was ertoe geleid dat Paypal mij in het gelijk stelde, maar zoiets komt maar heeeeel zelden voor (bij kleinere transacties bijna nooit).

Je moet als verkopende partij in dit soort gevallen heel veel moeite doen om je onschuld te bewijzen, gaat echt ver. Je moet dan ook nog eens het geluk hebben dat de politie in zo'n geval met je wil meewerken om een fatsoenlijke aangifte op te stellen.

Om te kopen gebruik ik het graag, maar als verkopende partij ben ik zeker niet blij met de service, al helemaal niet als je ziet wat voor percentage je aan hen moet afdragen als verkopende partij.
Dat nieuws is minimaal 2 jaar oud....(de hits op google)
Dan google je zelf even op recentere hits, genoeg voorbeelden te vinden.
Heb je ook een echte onderbouwing van je beweringen? Ik heb met mijn bricklink-store toch al wel zeker 200 betalingen ontvangen en er is er nog geen één teruggevorderd.

Daarnaast tref ik juist bij Nederlandse webshops meer en meer de mogelijkheid aan om met paypal te betalen (al dan niet tegen meerkosten).

Nu heeft het in Nederland niet heel veel toegevoegde waarde (wel makkelijk om mijn paypalgeld weer uit te geven, makkelijker dan terugboeken naar mijn betaalrekening), maar in het internationale betaalverkeer is het gewoon heel erg makkelijk en soms nog goedkoper ook.
Random pagina geopend uit jouw google resultaten:

http://community-benl.eba...-voor-beginners/td-p/5031

Denk je dat dit een fout is van Paypal, of van de klager?

Ik moest na het lezen van bovenstaande de klager gewoon keihard uitlachen... |:( Hoe kan iemand ervan uit kan gaan dat een bedrijf als Paypal gratis is, akkoord gaat met de algemene voorwaarden zonder ze te lezen en niet de moeite wil doen om even te googlen, en dan op een forum te klagen om 2 euro transactiekosten.

[Reactie gewijzigd door mohf op 23 juli 2024 16:05]

Ach wat is genoeg. ze doen 9.3 miljoen betalingen per dag.

Ik ben uitermate goed te spreken over PayPal ooit met fraude te maken gehad en zonder probleem geld retour. De problemen die je leest in jouw link zijn mensen die iets zonder tracking opsturen. Die claims gebeuren met elke vorm van verkopen.
Je hebt een betere aankoopverzekering bij de gemiddelde creditcard en, afhankelijk van het aantal aankopen per jaar, kan een creditcard goedkoper uitvallen dan de percentages die je per PayPal-transactie in totaal hebt betaald.

Daarnaast vind ik, maar dat is persoonlijk, het veel fijner om een creditcard te gebruiken omdat je daar gewoon iemand kan bellen bij problemen; ik geloof niet dat PayPal heel goed te bereiken is en in een aantal gevallen ook slecht/niet communiceert waarom een dispute tot een bepaalde uitkomst is gekomen.
Blijft wel een feit dat veel mensen (terecht) niet graag hun CC nummer ingeven op een onbekende site. Je mag dan wel verzekerd zijn voor fraude met je CC, niemand zit te wachten op de hele rompslomp om je geld terug te krijgen en een nieuwe CC aan te vragen...
niemand zit te wachten op de hele rompslomp om je geld terug te krijgen en een nieuwe CC aan te vragen...
Welke rompslomp? Om te beginnen detecteren de CC maatschappijen dat vaak al zelf (en bellen je dan even), en anders is het een kwestie van 1 scan opsturen van de nota waar je het niet mee eens bent. Je krijgt dan automatisch je geld terug en een compleet nieuwe CC opgestuurd.

Ik heb 1 keer meegemaakt dat m'n CC gegevens misbruikt waren, dat was nog in de tijd (14 jaar terug) dat er zo'n carbon afdruk gemaakt werd die je moest tekenen. (in een hotel in Virginia).

[Reactie gewijzigd door arjankoole op 23 juli 2024 16:05]

Ik denk dat er minder rompslomp is rondom het terug krijgen van je geld van je creditcard maatschappij dan de potentiele rompslomp met betalingen via PayPal met bijbehorende disputes e.d. Komt ook nog eens bij dat je creditcard minder vaak misbruikt wordt dan de hoeveelheid disputes die geopend worden, mede omdat zoals arjankoole ookal opmerkt creditcard maatschappijen zelf zoveel mogelijk ongeautoriseerde transacties te voorkomen.
Ik ben ook wel eens een paar keer slachtoffer geworden van illegale transacties met mijn VISA card. Meestal belde ICS mij voordat ik überhaupt de fraude ontdekt had, en heb ik nooit iets gemerkt van problemen met terugbetaling.

Ben zelfs een keer direct gebeld door ICS terwijl ik net had geprobeerd te betalen bij een winkel in Las Vegas. Ik was blijkbaar vergeten door te geven dat ik mijn kaart ging gebruiken in de USA (wist toen nog niet dat dat moest).

Kaart werd gelijk vrijgegeven en ik kom probleemloos betalen.
Wat een onzin, natuurlijk is PayPal heel goed te bereiken. Hebben gewoon een groot Callcenter in Nederland.
Helemaal mee eens, ik gebruik het zeker 1 keer in de week, puur omdat ik mijn American Express kaart (corporate) aan mijn paypal account kan kopppelen, deze wordt anders bar weinig geaccepteerd in nederland.
ik heb mijn ABN rekening aan PayPal gekoppeld.
Ik vind het perfect, je kunt bijna overal betalen en het wordt gewoon van je "bankrekening" afgeschreven.

Zelfs een keer een ticket van 900 euro met PayPal betaald (al had ik toen het idee dat dat wel heel makkelijk was). Creditcard gebruik ik af en toe ook.

Ideal probeer ik te voorkomen, de meest (bij ABN) onvriendelijke manier van betalen die mogelijk is w.m.b. Ik heb zelden mijn e-denitifier bij me.

[Reactie gewijzigd door [Roland] op 23 juli 2024 16:05]

Hoe kan je dat koppelen? Ik moest een bepaald bedrag overschrijven naar de account?
Zo dus, PayPal heeft een paar cent naar mijn ABN rekening geschreven, ik heb ze verteld hoeveel dat was zodat PayPal zeker weet dat het mijn rekening is en automatisch kan afschrijven.
Of je bedoeld geld overmaken naar je PayPal account, kan ook maar dan is je rekening niet gekoppeld
Was ik vergeten te vermelden idd, ik heb ook mijn Rabo rekening er aan gekoppeld vanwege dezelfde rede. Die randomreader die dan toch weer niet in mijn tas zat, maar op de tafel ligt...

plus dat ik ook al eens succesvol mijn geld terug heb gekregen nadat ik een geschil had aangekaart (was een oplichter)

[Reactie gewijzigd door skip-5 op 23 juli 2024 16:05]

Die aankoopverzekering heb ik eens aangesproken bij een niet ontvangen, en naar later bleek, oplichtingszaak. De uitkomst was dat ik gelijk had en mijn geld kwijt was want het account was leeg... Ik betwijfel of er iets is veranderd sindsdien. Ik gebruik liever een creditcard, ondanks dat ik Paypal nog steeds af en toe gebruik.
Anoniem: 302359 @icter-tje1 oktober 2014 15:12
Nou ik gebruik best veel PayPal om dingen te betalen omdat ik dan aankoopverzekering heb, en ik heb een eigen webshop en daar word 60% van alle aankopen gedaan met PayPal.
Houd je alstublieft niet vast aan die aankoopverzekering want de ervaring die ik er mee heb is niet bijster positief. Al meerdere malen getracht mijn geld terug te krijgen met tot op heden nul keer succes. Paypal is een prima bedrijf zolang er niets aan de hand is maar echt een verschrikkelijk rot bedrijf wanneer ze jou met iets moeten helpen.
Wat is er corrupt aan als ik vragen mag?
Wat een BS reactie. Betere garanties dan welke bank dan ook en een (ervaring) uitstekende klanten service. En PayPal is niet gratis. Net als Bank en creditcard moet iemand gewoon betalen voor de dienst.
Vind jij ja. De meerderheid, mijzelf incluis, vindt de klantenservice ruk. Doodenkele keer zullen ze vast wel iets goed doen.. maar feit blijft dat je gewoon beter een credit card kunt hebben dan die hele Paypal ellende.

En iDeal, of eigenlijk de aangesloten banken, hebben dermate veel storingen dat je daar ook niks mee kan beginnen.
Met mij nog 56 miljard betalingen per jaar.
Ik gebruik PayPal alleen om te interacten met Amerikaanse bedrijven, en vind het een vreselijk product om te gebruiken. Als het aan mij zou liggen zou het gister nog een langzame dood sterven.
Ik gebruik PayPal alleen om te interacten met Amerikaanse bedrijven, en vind het een vreselijk product om te gebruiken. Als het aan mij zou liggen zou het gister nog een langzame dood sterven.
Waarom is het een vreselijk product? Het is snel, eenvoudig, overal ondersteund en biedt de koper de nodige bescherming aan.
Het is duur, heeft hele vage policies, hele slechte klanten service, lelijk, onoverzichtelijk en ik krijg nou niet echt het gevoel dat ik daar mijn geld kan vertrouwen.
Dat is dan voor de verkoper. De koper heeft hier geen last van. Ik gebruik het al meer dan 10 jaar. Nog nooit een probleem gehad.
Waar ik geen last van heb uit mijn argumenten:
Het is duur

Waar ik wel last van heb:
heeft hele vage policies, hele slechte klanten service, lelijk, onoverzichtelijk en ik krijg nou niet echt het gevoel dat ik daar mijn geld kan vertrouwen.
Daar tegen staat:
Het is snel, eenvoudig, overal ondersteund en biedt de koper de nodige bescherming aan.
Overal ondersteund?

Ooit een auto gehuurd met Paypal? Hotelkamer geboekt aan de balie en met paypal betaald? Getankt en betaald met Paypal?

[Reactie gewijzigd door Isheara op 23 juli 2024 16:05]

Je begrijpt het concept van online betaaldienst niet? En dan vooral het woord online?
Waarom zou je exclusief voor online iets anders gebruiken dan dat je bij offline transacties al lang gebruikt: een pinpas en/of een creditcard, welke je voor zowel online als offline transacties kan gebruiken.

Paypal is dan toch een nutteloze toevoeging?

Bovendien, Apple pay is toch juist voor offline betalingen?? Oftewel betalingen die je in de winkel doet, de tankbeurt die je betaalt etc. via NFC bij een betaal apparaat bij de kassa op een toonbank.

Daar hebben we het over als het over Apple pay gaat.

[Reactie gewijzigd door Isheara op 23 juli 2024 16:05]

Het kost een klap geld (vooral voor de verkoper) en wil klachten wel eens beroerd afhandelen (als de verkoper je een baksteen stuurt in een aangetekende doos, krijg je geen cent terug).

Verder is het prima, en de hele bankenbende is nog niet met een capabel alternatief gekomen. Voorlopig kan ik alleen binnen Nederland online betalen zonder externe bedrijven (creditcard of paypal) in te schakelen, en dat vind ik toch best triest. Overschrijven naar Xtistan kan wel, maar da's een heel gedoe, jammer genoeg.
Waarom gebruik je het dan nog? Heb je het stiekem toch nodig en wil je het toch niet echt dood zien gaan?
Ik heb het nodig omdat er geen alternatief is, maar als er een alternatief zou zijn zou ik die gebruiken.

De PayPal founders zijn trouwens ook niet helemaal blij meer met hun product (wat inmiddels verkocht is natuurlijk) want ze investeren in alternatieven: http://www.itworld.com/it...s-back-stripe-beat-paypal
Prepaid creditcad?
Of gewoon een credit card
Als ik met PayPal kan betalen op een niet Nederlandse website doe ik dat. Dan staat er namelijk maar op 1 plek mijn CC info.
Precies, bij mij is dat Google Wallet (ivm betaalde Google diensten) en Paypal, ik heb mijn CC nog nooit ergens anders ingevoerd en gezien ik wekelijks spullen/spellen uit het buitenland bestel is iDeal bijna nooit beschikbaar en Paypal meestal de enige optie, maar als het niks extra's kost ga ik ook in NL liever voor Paypal, simpelweg ivm de bescherming die mij geboden wordt...
Hier wordt voor betalingen ook alleen maar PayPal gebruikt, CC niet meer en alleen bij uitzondering. Maar natuurlijk wanneer een site iDeal ondersteund, prefereer ik dit boven alles.
iDeal is in feite gewoon het domste wat je kan gebruiken met het oog op verzekering.

Ik snap niet dat het zo populair is in Nederland om aankopen mee te verrichten die je toch altijd verzekerd wil hebben.
Paypal is voor internationale betalingen wel vaak voorkomend. En werkt goed.
Ik gebruik PayPal erg vaak, met plezier. Het werkt prima en snel. Ideal zou handiger kunnen zijn, maar dan moet het wel minimaal EU-wijd beschikbaar zijn.
Paypal wordt juist heel erg veel gebruikt in Europe omdat zoals hieronder wij helemaal niet zo veel met CC doen en het gewoon erg makkelijk is + de verzekering.
Gebruik bijna elke week wel een paar keer paypal, vrienden van mij ook begrijp niet waar jij het over hebt maar zou zo kunnen zijn...

Geweldig product!

[Reactie gewijzigd door jporter op 23 juli 2024 16:05]

Ik gebruik het echt voor alles bijna lol
PayPal wordt door heel veel mensen gebruikt en ik zie nergens waaruit blijkt dat Paypal op zijn retour is.
Paypal is toch op zijn retour?
Vanwaar haal je die onzin? In het Q2 rapport van Ebay werd bekendgemaakt dat het betaalverkeer via PayPal zo'n 23% gegroeid was. Op een kwartaal. En dat kwartaal na kwartaal.
http://techcrunch.com/201...66b-non-gaap-eps-of-0-69/
Zo'n beetje alles wat ik koop buiten Nederland/Benelux betaal ik toch echt met Paypal hoor.
Paypal is toch op zijn retour? Wie gebruikt het in Europa? En in de VS wordt ook gewoon met CC betaald, daar is Paypal niet echt voor nodig. Zo erg is het dus niet. Ik zou liever zien dat Apple Pay met C&B, afterpay of iDeal kan samenwerken.

Daarnaast is dit natuurlijk weer een gerucht van niks. Het is nergens op gebaseerd, maar het klinkt natuurlijk geweldig om meer clicks te krijgen.
De sub zorgt voor de -1, maar het eerste deel ben ik het wel mee eens. PayPal wordt niet voor niets afgestoten... ahum naar de beurs gebracht. Het is een mollog van een organisatie die al heel wat ellende heeft veroorzaakt. Google maar eens daar op.

Voorbeeldje: Destijds kon je zo een account aanmaken. Wil je opzeggen? Oh dan hebben we een copy pasport nodig en je sofi nummer en etc etc. Niet te geloven hoe moeilijk ze daar over doen. (waarschijnlijk moeten nog even alle transacties vastgelegd worden in een database met jouw kop er op.) Maar goed.

De verkopende partijen zijn ook vaak de sjaak.

Opheffen en betere klantvriendelijkere systemen adopteren.
Anoniem: 302359 @Greymane1 oktober 2014 15:23
Ik gebruik zeer vaak paypal, als europeaan. Of ik nu een product bestel, of een pizza, of een app uit de playstore, het is enorm handig door de zware kopers bescherming. Dat, én ik weiger een creditcard te kopen. Dat heeft geen enkele meerwaarde voor mij. Tevens ook bijzonder handig op Marktplaats.

Maar als dit echt zo is, ondanks dat het nog een gerucht is, dan vind ik het een zeer kinderachtige reactie van Apple. Daarnaast een slimme zet van Paypal, want android heeft vooralsnog het grootste marktaandeel qua telefoons, en derhalve de playstore.
Ja heel slim inderdaad want in alle peilingen zie je dat iOS veel meer (zowat het dubbele) app inkomsten genereert, data verbruik is hoger wat inhoud dat meer mensen het actief gebruiken en over het algemeen meer uitgeven. Hoeveelheid verkochte android toestellen/marktaandeel zegt niet zo veel. kortom, men verdiend beter aan iOS dan Android. Dat zal met een mobiel betalingssysteem niet anders zijn.
voorbeeld: http://www.ibtimes.com/an...re-money-ios-apps-1614244

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 302359 op 23 juli 2024 16:05]

Voor Apple ja. Ik vind het goed dat de baas van eBay zich niet heeft laten piepelen door Apple. Apple gaat toch niet over de strategie van PayPal? Als Apple dat wil moeten ze het kopen.
Ik denk dat PayPal er straks goed van baalt als Apple Pay een succes is en zij er niet aan meedoen.
Andersom zal Apple nu de marketingmachine moeten aanzwengelen om mensen te overtuigen van hun alternatief, terwijl Paypal al aardig bekend is. Straks krijg je dat je bij 20 verschillende 'banken' (Paypal is een Luxemburgse bank voor ons) een account moet hebben om online te kunnen betalen. Da's wat te gek.
En hoeveel gebruikers zullen geen ApplePay gebruiken omdat PayPal toch een redelijk gevestigd merk en al een behoorlijke sloot aan gebruikers heeft.
Ik kan me voorstellen dat veel mensen niet naast PayPal ook nog eens ApplePay gaan nemen.
Ik schat de kansen van AppePayniet erg hoog in. Maar goed we weten ook allemaal dat de iPhone 6 ondanks de hoge prijs en de tegenvallende hardware en innovativiteit gewoon miljoenen keer over de toonbank gaat. Dus het zou zomaar kunnen dat ApplePay een success wordt.
Ik zie liever gezonde concurrentie op de internetbetaalmarkt. Paypal maakt er regelmatig een grote bende van. Genoeg mensen die flink op Paypal zijn afgeknapt maar niet anders kunnen dan Paypal blijven gebruiken omdat ze een monopoliepositie hebben.
Cc is bijna altijd een optie.
En je hebt daar anonieme pre-paid cards van. Voor de kosten hoef je het niet te laten. Indirect is er vaak wel een vorm van opslag bij zowel Paypal als CC.

Overigens ben ik niet iemand die veel internationale aanschaffen doet, heb ik het geld niet voor :P , maar hooguit een euro of 100 tot 200 en incidenteel hoger maar dan sowieso binnen Europa.
Prullaria van sites als DX.com gaat standaard met de anonieme CC, enigste persoonlijke is mijn adres en voor de rest verstrek ik zo weinig mogelijk. Maar dan wel met de kennisgeving dat het altijd een risico is, voor die prijzen mag je het niet al te serieus nemen, en zeker niet op vertrouwen als je het echt nodig hebt.
True.. maar dat is met zoveel bedrijven zo.

[Reactie gewijzigd door icter-tje op 23 juli 2024 16:05]

Precies. Ik heb geen credit cards (wil ik ook niet), dus ben ik aangewezen op de pre-paid kaarten waarmee ik een bedrag moet opwaarderen waarvan ik niet eens weet of ik het wel op krijg. Als alternatief gebruik ik Paypal voor internationale betalingen.

Grote bedrijven als Amazon, Apple en Google gaan er van uit dat de hele wereld exact hetzelfde is als de VS en daarom iedereen over meerdere credit cards beschikt. Daar wordt de ene credit card ook met de andere afbetaald. Ik heb documentaires gezien over mensen die wel 10 of 20 credit cards hadden en voor tienduizenden of honderdduizenden dollars in de min stonden. Geen wonder dat er dan op een begeven moment een credietcrisis aankomt.

Ik ben blij dat het hier in Nederland toch beter is geregeld en dat consumenten steeds beter tegen zichzelf worden beschermd.
Qua credit card is Nederland toch echt de uitzondering. Dat er in de VS excessen zijn met credit cards wil niet zeggen dat het systeem maar meteen niet voldoet. Het is niet alsof er in Nederland geen mensen zijn die zich ongezond diep in de schulden steken... Ik heb programma's gezien... ;)

Je kunt je credit card prima instellen op maandelijks het gehele openstaande krediet verrekenen in plaats van een termijnbedrag. Werkt prima.
Nog eventjes en ik ga m'n spaarcentjes overmaken naar de overheid. Zij kunnen er zeker beter mee omgaan dan ik als simpele burger :p
Ook in Nederland kan je makkelijk meer geld uitgeven dan je hebt, ik kan morgen een complete huisinrichting op de stoep hebben staan van de Wehkamp, zonder een cent betaald te hebben nog. Een cc is vooral voor online betaalverkeer gewoon een must, als je daar niet aan wilt is dat prima, maar dan loop je tegen ongemakken aan. Als ik een pin-passen fobie heb moet ik ook niet klagen dat ik in sommige winkels niet geholpen kan worden.
Dat geloof ik niet; we hebben nog steeds een gigantische staatsschuld die ondanks het lage begrotingstekort gigantisch groeit.
Nee helemaal niet. PayPal is net als Apple Pay weer een middenman tussen de consument en de betaaldienst. Twee van deze diensten daar heb je helemaal niets aan. Ik denk zelf dat PayPal best angstig is voor Apple Pay, aangezien ze eigenlijk hetzelfde doen: het makkelijker maken om te betalen met je credit/debit card. Alleen doet Apple dat nog net iets beter door het direct te implementeren in je iPhone en door het nog een stuk veiliger te doen: Apple ziet namelijk van niemand de gegevens en slaat deze ook niet op. Daardoor is het een stuk relaxter om in ApplePay je creditcard gegevens in te voeren dan in PayPal.

Ik vind het sowieso een heel raar verhaal: De directeur van PayPal is er tegen, maar wordt gedwongen door de CEO van Ebay. Vervolgens vertrekt de directeur van PayPal en wordt PayPal afgestoten van Ebay. Dus heeft Ebay eigenlijk PayPal met iets opgezadeld wat het niet wil, de directeur weggestuurd, en vervolgens het bedrijf gewoon afgestoten.
Ik vond de Applestore juist irritant omdat ik daar als enige met Click&Buy moest werken.
Een Creditcard is voor mij geen optie en Paypal doet precies wat ik nodig heb.
Dus mocht dit waar zijn dan is het een gemis voor Apple zelf.
nooit een iTunes kaart gezien in je lokale AH, Hema, Dixons, Trekpleister, Dio, Etos, Kruidvat, V&D, Mycom, Mediamarkt, etc?
Toch belachelijk dat je daar speciaal voor naar een winkel moet..
Die kaarten kan je ook online kopen (en ja, betalen met iDeal)
Inderdaad... 1994 all over again. Om die reden koop ik ook nooit apps.
Ik ga toch geen kaart kopen van €10,- als apps €0,80 kosten.
Maar ik zie hieronder dat je met iDeal kan betalen, dan is mijn bovenstaande opmerking overbodig.

[Reactie gewijzigd door Pinjataaa op 23 juli 2024 16:05]

Ik ga toch geen kaart kopen van €10,- als apps €0,80 kosten.
Je tankt toch ook gewoon je auto vol, en rijdt tot het (bijna) op is ?
Of reken je uit hoeveel liter je nodig hebt, en pas dat af aan de pomp
( vandaag 0.9l want ik hoef maar 11KM te rijden )
Ik koop met regelmaat een ituneskaartje van 15€, en gebruik het tot het op is.
Regelmatig kortingen te vinden, zodat je tot 25% minder betaald.

Er zit voor zover ik weet geen verloopdatum op tegoeden.

De denkwijze die sommige mensen erop na houden snap ik niet hoor ... is het zuinigheid, of gewoon onwetendheid

[Reactie gewijzigd door FreshMaker op 23 juli 2024 16:05]

Die is grappig, laten we het omdraaien:

Onwetendheid is juist naar een winkel lopen en vervolgens 18x extra betalen omdat je misschien ooit nog een appje van 0,80 gaat kopen 8)7
Je hebt wel een toestel van 500+ euro, maar gebruikt nooit betaalde apps ?
Alleen al om reclame's te vermijden betaal ik voor een aantal apps.
Ondersteuning van een ontwikkelaar, als hij een goede, nuttige of gewoon leuke game gemaakt heeft, allemaal redenen ( voor mij ) om gewoon een tegoed te hebben, die ik direct kan aanspreken indien gewenst.
Soms staat er maanden 15€, nu toevallig de afgelopen weken wel vaker gebruikt, zo is het nu eenmaal.

Maar de hollandse instelling is duidelijk, gelukkig zijn er verschillende meningen.
Waarom zou je perse een betaalde app moeten gebruiken? Ik heb ook een toestel van 420 euro en een iPad, maar heb ook nog geen één app gekocht. Het is niet omdat je een duurder toestel hebt, je ook nog eens moet gaan betalen voor apps. Beetje rare redenering.
Dan gebruik je toch gewoon iDEAL?
Ik wist niet dat dit nu mogelijk was, heb al een tijdje niks meer voor mijn iPad gekocht door het opzeggen van mijn Click&Buy. Thnx voor de tip.
Oh je bedoelde apps voor je iPad. Ik dacht dat je de Apple online store bedoelde. Volgens mij kan je geen apps via iDeal kopen.

Maar zoals kmf al zegt dan kan je ook gewoon een itunes kaart kopen. Dat doe ik ook altijd. Er zijn altijd wel acties bij winkels waarbij je bijvoorbeeld 50 euro tegoed krijgt voor 40 euro. het is ook onbeperkt geldig.

[Reactie gewijzigd door kimiferrari op 23 juli 2024 16:05]

Apple mist nu wel een grote speler wat betreft betalingen. Jammer voor de klant, maar ik zie apple het niet naderhand nog toevoegen, aangezien paypal al een deal heeft met hun 'grootste concurrent'.
Inderdaad, want Citi Group, Mastercard, VISA, AmEx.. zijn stuk voor stuk kleine garnalen in de financiële wereld en verdwijnen in het niets tegen het grote PayPal.
Probleem voor bovenstaande bedrijven is echter dat zij grotere schurken zijn dan Paypal. Bovenstaande bedrijven helpen je maar wat graag de financiële vernieling in om vervolgens levenslang rente uit je te melken.
PayPal is zelf ook niet roomser dan de Paus.

Zo hebben ze accounts van de KKK, maar weten ze ondertussen niet hoe snel ze moeten springen als de de overheid de accounts van downloadsites en legale sexsites wil blokkeren.
Ik hoop dat ze het toevoegen, momenteel koop ik amper wat bij Apple omdat ik geen creditcard meer heb. Soms koop ik wel een giftcard, maar betalen met ideal of paypal zou het voor mij makkelijker maken. Mede door de houding van Apple ben ik van smartphones overgestapt naar Samsung (mijn vrouw en ik). En de optie om te betalen met je vingerafdruk werkt uitmuntend op mijn S5.

Apple moet het natuurlijk zelf weten, maar als ik over 2 jaar nieuwe tablets ga kopen (momenteel een ipad 2 en air in huis), dan zal ik overstappen op android als het betalen zo blijft. Want als Nederlander is het ronduit irritant dat je niet kan betalen. Idem voor Amazon trouwens, ben bij Amazon S3 (backup van mijn nas) naar dropbox gegaan omdat Amazon paypal niet wil gebruiken omdat het van Ebay is/was :X
Al een heel goed voorbeeld van de klanten die apple hierdoor misloopt/verliest. Er zijn vast veel mensen die zo denken (ik ook overigens). Apple schiet er dus niet meer mee op dan paypal voor gek te zetten en daarbij zichzelf, dankzij koppigheid, in de vingers te snijden.
Als ik een nieuwe iPad koop met mijn cc en ik loop de winkel uit en hij valt kapot op de straat heb ik gelijk gratis een nieuwe.

Als jij dat doet met iDEAL of met je pinpas of je Paypal (probeer daarmee eens bij de kassa meet te betalen) heb je pech.
Wat ik mij afvraag is wat gaat apple doen als mastercard en visa enz ook samengaan werken met samsung stopt de samenwerking dan ook?
Erg sneu om een deal af te slaan, alleen maar omdat Samsung er ook gebruik van gaat maken. Zelf maak ik best veel gebruik van mijn paypal account. Hij is gekoppeld aan mijn microsoft account en kan zo zeer gemakkelijk apps kopen op mijn tablet/desktop en smartphone, en ook op mijn xbox one.

Misschien moet Apple weer eens om hun gebruikers denken zoals ze vroeger deden. Dat ze bv. alleen nfc inzetten voor betalingen op de iphone6 (+) is zo'n voorbeeld

[Reactie gewijzigd door vali op 23 juli 2024 16:05]

Enkel iphone6/+ heeft nfc, zie weinig mogelijkheid om veilig nfc ook op andere apple phones te krijgen hoor.
Ik doelde meer op het feit dat ontwikkelaars geen gebruik van de NFC api's mogen gebruiken. Met nfc kan je zeer leuke apps ontwikkelen, maar Apple biedt dit niet voor de developers en uiteindelijk niet voor de gebruikers.

De CEO van PayPal zal zeker nu al hun haren uit hun hoofd trekken, nu Apple niet meer met hun in zee wilt gaan.

[Reactie gewijzigd door vali op 23 juli 2024 16:05]

Android markt is vele malen groter als die van Apple dus ik begrijp PP wel daarnaast wil Apple alles exclusief houden, zie daar deze deal met een andere partij, die ze waarschijnlijk wel naar hun hand kunnen zetten! Ik vind het een gemiste kans voor Apple!
Het gaat hier niet om PayPal die een algehele Android implementatie uitrolt. Het gaat specifiek om de Samsung S5 die de vingerafdrukscanner van Synaptics gebruikt. De 'Android markt' is inderdaad groter, maar bestaat voor een groot deel uit goedkope telefoons die geen NFC en vingerafdrukscanner hebben.
Ach ja, dit is dus de reden dat ik niks koop op mijn MBA. Ik kan niet met paypal betalen, dus betaal ik niet.
Ik zie je al aankomen bij de bakker: ja sorry, ik betaal alleen via PayPal :P

Je kan gemakkelijk App Store/iTunes kaarten kopen en dat gebruiken. In de online Apple Store kan je overigens netjes via iDeal betalen, helaas geld dat nog niet voor de App Store/iTunes Store maar daar zijn dus die App Store/iTunes kaarten weer voor die je ook online kan kopen (en betalen via iDeal/PayPal/Creditcardl).
Ik heb een account moeten aanmaken bij een soortgelijke provider als PayPal (herinner mij de naam niet). Waarom niet gewoon uit gebruiksgemak PayPal ondersteunen... Maar tja, appel.

Anders kon ik niet eens gratis dingen downloaden!

[Reactie gewijzigd door Zayl op 23 juli 2024 16:05]

Ja die! Het is inderdaad clickandbuy. Ik blijf daar maar spam van krijgen, erg goed voor het vertrouwen is het dus niet.

[Reactie gewijzigd door Zayl op 23 juli 2024 16:05]

Een vorm van, laten we het voor onze gebruikers zo breed mogelijk toepasbaar maken, dyslexie.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.