Gerucht: Nexus 6 krijgt quad-hd-scherm van 5,92" en Snapdragon 805-soc

De komende Nexus 6, die misschien ook Nexus X gaat heten, beschikt volgens bronnen van 9to5Google over een quad-hd-scherm van 5,92". Ook bevat de smartphone een Qualcomm Snapdragon 805-soc en 3GB werkgeheugen. Het toestel komt wellicht al in november uit.

Met een quad-hd-scherm, goed voor een resolutie van 2560x1440 pixels, komt de ppi-waarde uit op 498. Om een scherm met een dermate hoge resolutie te kunnen aansturen heeft Motorola gekozen voor een Snapdragon 805-soc, schrijft 9to5Google op basis van anonieme bronnen. Deze quadcore-soc is veelal op 2,6GHz geklokt. Verder krijgt de smartphone een relatief grote 3200mAh-accu.

De Nexus 6 krijgt de beschikking over 3GB werkgeheugen. Daarnaast zal er 32GB interne flashopslag aanwezig zijn, al komen er vermoedelijk ook modellen uit met meer of minder opslag. Er wordt melding gemaakt van een 13-megapixelcamera aan de achterzijde. De camera is geschikt voor uhd-video. Aan de voorzijde is een 2-megapixelcamera te vinden. Het toestel zou op het nog niet uitgebrachte Android L draaien. Motorola-features als Moto Assist en Quick Capture zouden niet in de firmware zijn opgenomen.

De 9to5Google-site heeft zelf een mock-up gemaakt op basis van naar eigen zeggen het toestelontwerp dat de site onder ogen is gekomen. Uit de mock-up is op te maken dat de Nexus 6 uiterlijk sterk lijkt op een groter uitgevoerde Moto X. De camera en de aluminium schermrand komen overeen en de diverse aansluitingen zijn op dezelfde plek geplaatst.

Wellicht wordt de Nexus 6 volgende maand door Motorola aangekondigd en een maand later uitgebracht. De website sluit niet uit dat er ook een Nexus 6 met een kleiner scherm uikomt; er zijn eerder onbevestigde benchmarks met 5,2"-toestellen verschenen.

Door Dimitri Reijerman

Redacteur

25-09-2014 • 10:53

176 Linkedin

Reacties (176)

176
174
149
6
1
2
Wijzig sortering
Hopelijk is er deze keer wel een Microsd kaart slot, want nu is de telefoon camera waardeloos omdat het zo snel vol loopt met fotos
Helaas, de Nexus toestellen krijgen nooit een SD kaart.
Maar wat een allejezus groot ding, ik hou het wel bij mijn Nexus 5
Dat is niet waar. Ik heb namelijk de Nexus 1, en daar zit gewoon een SD kaartje in hoor :)

Zie ook GSM Arena
Hij zei _krijgen_, niet "hebben nooit gehad" :P

Ik vind het echt een gemis. Ik heb helaas ook maar de 16GB versie en dat is de enige spijt die ik heb over mijn Nexus 5.

32GB zou inderdaad wel genoeg moeten zijn. 16GB zonder SD kaart, is echt schipperen, zeker als je hem als MP3 speler vervanger gebruikt :)
Idd, dadelijk heb ik gewoon geen andere keus meer dan een sony z compact wil ik iets tussen de 4.0 en 5.0 inch hebben wat ook nog vooruit te branden is.

@ bArAbAts hier benenden:
en 640Kb RAM is natuurlijk voor iedereen genoeg.

Gelukkig zit je niet in de hardwarekant van productontwikkeling ;)

[Reactie gewijzigd door eL_Jay op 25 september 2014 11:04]

M'n Nexus 5 heeft 'slechts' 16 Gb geheugen en ik heb daarmee op een recente vakantie tegen de 150 foto's kunnen maken zonder ook maar in de buurt te komen van de geheugenlimiet van het toestel. Je kunt wel complete datacenters vanaf je mobiel willen gaan draaien maar bij een beetje normaal gebruik is 32 Gb (zoals bArAbAts aanhaald) heel royaal.
Het is niet ondenkbaar dat iemand een paar games op z'n telefoon zet (sommigen al 1GB+), meer dan 150 foto's neemt op vakantie en een aantal gigabytes aan muziek heeft. Dan zit ie wel vol.
Anoniem: 572916
@Wolfos25 september 2014 12:25
32GB is wel 2x zoveel als 16GB.

Maar toch, het met 32GB 'moeten' uploaden naar de cloud, en daarmee;
 • Afhankelijk zijn van internet voor toegang tot al je data.
 • Toestemming moeten geven door 'gebruik' van derden.
 • Beperkt data mee kunnen 'dragen' op bijv. reis.
 • Afhankelijker zijn van streamingdiensten (duur in data-gebruik) voor media
Zijn allemaal compromissen. Die je eigenlijk niet wilt maken op een top-toestel. Zeker als het scherm 16:9 is, dus gefocussed op het bekijken van media ipv productiviteit, wil je die media, gewoon ongelimiteerd bij je kunnen hebben.

Aan de andere kant, verwacht ik dat net als bij de N5, dit door de scherpe prijsstelling van Google de verkoop weinig gaat remmen.
Waar ik me meer zorgen om maak, is de software op het toestel.
 • Android Vanilla, nu L eraankomt, lijkt steeds minder open te worden.
 • Normaal rechten management is ook op de dev. versie van android L nog niet aanwezig.
 • Services die standaard persoonlijke informatie verzamelen draaien permanent op de achtergrond zijn nog altijd niet te stoppen of te verwijderen zonder ingrijpende maatregelen als rooten en flashen.
 • De gebruikersinterface, en functies van vanilla, worden inmiddels voorbij gestreefd zelfs door Blackberry.
 • Steeds meer APKs werken niet meer stand-alone maar worden afhankelijk van Gplayservices.
 • Apps draaien vanaf de SD wordt bemoeilijkt (waarom:?)

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 572916 op 25 september 2014 12:25]

Men moet echt eens gaan stoppen met dat artikel van Digit, zeker als je het met Android L gaat vergelijken. Dat artikel kijkt niet naar de snelheid van het openen van een bepaalde handeling, maar naar hoeveel tikken/bewegingen je moet doen voordat je er bent.
Als je toestel vervolgens sneller reageert op die bewegingen is het eigenlijk al iets minder relevant. Maar bovenal; Android L past júíst veel van die punten aan.

Daarnaast houdt de test geen rekening met bepaalde apps. De camera app van Android vind ik zelf ook onlogisch, gelukkig zijn er duizenden andere apps die de functies van de camera wel goed hebben staan en misschien zelfs wel sneller zijn.
Om wifi op te starten kan je inderdaad een 2-finger swype doen op je notificatiebalk en dan wifi aantikken, om daarna de switch om te zetten. Je kan echter ook even de wifi knop vasthouden, waardoor het al een handeling minder is. Of je gebruikt een app zoals power toggles zodat je met 1-finger swype en een tap klaar bent.
Zelf vind ik het juist heel belangrijk dat ik de door mij veelgebruikte functies snel tot mijn beschikking heb. De rest mag onder submenuutjes zitten. Die keuze geeft Android mij, andere OS'en niet.
Doordat ik mijn OS volledig kan customizen naar mijn gebruik, weet ik zeker dat de voor mij persoonlijke score veel hoger uit zou komen, zeker als ik afweeg op apps/functies die ik wel of niet gebruik.

SD-kaart wordt bemoeilijkt omdat je dan de data in handen legt van de gebruiker. Dat is niet wenselijk, gezien om wat voor data het kan gaan. Je moet beveiliging in bouwen voor het geval het kaartje tijdens read/writes verwijderd wordt uit het toestel. Daarnaast kan de performance van zo'n kaartje enorm verschillen.

De rest komt neer op het feit dat Google steeds meer Android naar zich toe trekt. Tja, dat hoort nou eenmaal bij Android zoals we dat hier in het Westen gebruiken. Wil je dat niet, dan kan je overstappen naar een iPhone waar Apple hetzelfde mee doet, Windows Phone waar Microsoft hetzelfde mee doet, of een Blackberry waar RIM hetzelfde mee doet. Simpelweg omdat ze veel handige API's met Play Services hebben gemaakt en toch iedereen dat heeft, gebruiken ontwikkelaars dat. Android zoals het gros van de gebruikers dat wil is niet geheel open source meer, dat kan je Android kwalijk nemen maar er is toch geen alternatief.

[Reactie gewijzigd door Richh op 25 september 2014 12:42]

Anoniem: 572916
@Richh25 september 2014 13:03
Je kan een flame-war ontketenen tussen alle eco-systemen.
Maar het onderzoek van Digit toont aan dat alle platforms eigenlijk qua functionaliteit erg op elkaar lijken:
Another discovery users of one platform might come across is that the features they thought were unique to the platform they use, are actually pretty universal across all OSes.
Ook geldt, in zijn algemeenheid dat de snelheid iets afwijkt van elkaar. Apple heeft problemen met het 'koud' starten van apps, maar zal aan de andere kant een voordeel hebben met bijv. de camera. En blackberries interface is rasend snel met het beantwoorden van berichten uit verschillende kanalen. Ze hebben allemaal kleine verschillen met elkaar, maar het balanceerd uiteindelijk wel uit.

Waarom apps niet zijn meegenomen is in het onderzoek goed verantwoord:
Now, as we mentioned earlier, we’ve ignored the app eco-system (perhaps controversially). We did consider apps that were bundled into the OS by default, but did not score the availability of apps from the respective app stores.

Yes, we agree that apps are integral to the mobile experience, and perhaps are one of the most important considerations you make when making a buying decision, but that has no place in a comparison that aims to find out what is the best designed OS of them all out of the box. At one time Symbian 40 had more apps than Android or iOS, and thus perhaps it’s unfair to consider third-party developed apps as a measure of the OS. A measure of the ecosystem, sure, the OS itself, not really.

Plus, take for example the Android vs iOS fight that fanboys love to indulge in. Both ecosystems have just about all the apps you can imagine, and thus it’s not the apps that will set these two platforms apart. What it comes down to is the way the OS is designed, what functionalities it offers out of the box, how easy or hard is it to find said functionality by a normal human being, etc. That’s exactly what we tested for.
Voor Apple. Blackberry WP en Android zijn er genoeg 'alternatieve' camera apps om aan persoonlijke voorkeur te voldoen.
Veel gebruikte functies, worden ook zwaarder gewogen in het onderzoek dan minder gebruikte functies, mocht jouw gebruik afwijkend zijn, dan kun je ook nog spelen aan de hand hoeveel je functies van je telefoon gebruikt met de 'tool' onder het artikel. Is costumisatie belangrijk dan schuif je die omhoog.

Wat betreft controle over het eco-systeem, daar stellen BB en IOS zich juist open, waar android het tegenovergestelde doet.
BB doet het tegenovergestelde van Android, door niet apps naar zich toe te trekken maar zich juist open te stellen voor de apk's uit de play-store en amazon store. IOS krijgt ook opener api's dan in het verleden.
Apple trekt IOS helemaal niet meer naar zichzelf toe en laat al helemaal niet diverse services op de achtergrond draaien om al jouw gegevens door te sluizen naar "do no evil" Google.
Waarom denk je dat die Nexus toestellen zo goedkoop zijn? Betekend dat dat ze aan hardware verdienen, of...? ;)

Apple verdient aan de hardware.
Apple verdient heel veel aan de hardware. Google/LG wat minder.
Ik zou eens wat financiële rapporten lezen als ik jou was. Kan je precies zien waar geld vandaan komt :)
Anoniem: 601896
@Richh25 september 2014 20:41
Het grootste gedeelte van Google inkomsten komen uit de verkoop van online advertenties.

Uit die advertenties, halen ze een winstmarge van 35% tegen de omzet.

Hoe ze dat doen? Door hele 'persoonlijke' advertenties te maken, waardoor mensen er relatief vaak op klikken.

Om die ads zo persoonlijk mogelijk te maken, verzamelen ze van internetters honderden verschillende variabelen. Maar zeker niet alleen via android.
True, maar dat is inderdaad niet het idee achter de Nexus lijn zoals hierboven voorgespiegeld wordt :)
Als je het compromis van het missen van opslagruimte niet wilt maken zijn er genoeg alternatieven in het hogere segment:

De Apple iPhone 6 128GB Zilver $1.050
De LG G3 16GB Zwart €450
De HTC One (M8) 16GB Grijs €530
De BlackBerry Passport Zwart €600
De Samsung Galaxy Note 4 Zwart €700

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 601896 op 25 september 2014 12:41]

Of een Oneplus One 64GB voor 309,99 :)
Heb ook een Nexus 5. Ik gebruik de auto upload van Google+. Hierdoor kan ik geregeld zonder schrik mijn foto's en video's van mijn Nexus 5 verwijderen. Dit doe ik gewoon preventief. Heb dus nog nooit echt een melding gehad dat men telefoon vol zat.
Werkt dat auto-upload ook alleen op wifi-only?

En hoe kom je dan bij je eigen data, als je on the road bent? Via 4G?
Je kan instellen dat hij enkel upload via wifi of enkel als hij aan het opladen is. Of enkel als je op wifi zit en aan het opladen is. Ik zelf gebruik de wifi functie enkel voor filmpjes. Voor de rest laat ik men foto's instant uploaden via mij mobiele netwerk (3g/4g). Ik heb een sim van Mobile Vikings (belgie) met 2 GB voor 15 euro. Dus daar ervaar ik geen problemen mee. Zelf neem ik gemiddelde 40 foto's per week. Soms meer soms minder.
150 foto's? Dus jij noemt een dagje uit zonder overnachtingen al vakantie?
Voor plaatjes geschoten met mobiel is dat voormij enorm veel(heb er geen 300 geschoten in de 30 maanden dat ik mijn vorige toestel gebruikte). Als ik daarentegen mijn DSLR meeneem dan schiet ik er gerust 150+ per dag.
Voor mij is opslag in een mobiel niet zo'n issue, heb nu net een toestel met 8GB en daar zal ik wel wat bij moeten steken. Maar mijn HTC ONE X had ik nog 20GB vrij na 30 maanden gebruik.
Ik heb dan ook een MP3 speler die veel fijner en zuiniger en compacter is als mijn foon, en voor filmpjes gebruik ik wel een tablet of m'n pc(of streaming via Youtube/netflix).
Zelfde nexus 5 hier. Ik zit toch aardig vol(meermaals melding gehad dat ik shit moest deleten) met een handjevol foto's, 500 mb audio, paar apps (geen games, voornamelijk nieuws en utilities) en 2 redelijk lange filmpjes (ridderingceremonie a 30 min en nog een van +10 min). Beetje filmpje neemt zo een GB in, dus 16gb is bar weinig als je af en toe een filmpje maakt.
Wanneer ik 1 minuut film op 1080p heb ik al een gigabyte vol, maak daarnaast nog eens foto's van 5mb per stuk dan is 32gb erg krap aangezien ik ook nog wat muziek op mijn toestel wil hebben en watsapp genereert ook veel data (foto's en filmpjes). Dus nee, 32Gb is meer een minimum inplaats van royaal, royaal zou ik 128gb noemen.
Wat is het nut van een foto van 5 mb als de lens/sensor de grote heeft van een ert...
M'n Nexus 5 heeft 'slechts' 16 Gb geheugen en ik heb daarmee op een recente vakantie tegen de 150 foto's kunnen maken zonder ook maar in de buurt te komen van de geheugenlimiet van het toestel. Je kunt wel complete datacenters vanaf je mobiel willen gaan draaien maar bij een beetje normaal gebruik is 32 Gb (zoals bArAbAts aanhaald) heel royaal.
Als je 150 foto's veel vind
Ik heb tegen de 1000 foto's en video's op mijn gsm staan gellukig voor mij heeft mijn oneplus one 64gb aan geheugen gewoon geweldig om fot's te nemen zonder deze maandelijks op mijn pc te moeten zetten of gewoon alle games kunnen downloaden die je wilt zonder bang te zijn dat je geheugen volloopt.
Vanaf nu denk ik dat ik niet voor gsm's ga kiezen die 16 of 32gb opslaggeheugen hebben(wel natuurlijk als het extra geheugen betaalbaar blijft)
Foto's neem ik wel met mijn DSLR, op snelle kiekjes na. Maar 16GB wordt echt krap bij mij, zeker nadat ik overgestapt ben op ART moest ik wat schonen.
Anoniem: 458288
@eL_Jay25 september 2014 11:22
de Nexus 6 komt in twee modellen, 5,2 en 5,9 ! =) echter hoop ik dat de prestaties van de 5,2 niet minder zijn.. zoals bij de S5 mini en htc mini's wel het geval is.
heb je een bron van dit gerucht? 5.9 is namelijk echt achterlijk groot :)
http://androidworld.nl/ni...baseerd-op-nieuwe-moto-x/

in het midden van het artikel, onder het kopje "meerdere Nexus-smartphones".
Als ik even gauw de mockup-afbeelding schaal op mn scherm tot ik diagonaal meet van 5,9" kom ik grofweg tot telefoonafmeting van 15,8 x 8 cm. Dat is groter dan een Galaxy Note.

Het lijkt me plausibel dat ze dan met twee modellen komen inderdaad.
Ik heb een 6 inch LG flex en vindt hem perfect kwa grootte.
Als ik nu een Nexus 5 zie vind ik hem klein terwijl ik hem vroeger groot vond.
En waarom zou 6 inch te groot zijn? Past nog steeds in je broek, en als je echt intensief wilt surfen of gamen pak je hem toch met 2 handen vast.
Idd, dadelijk heb ik gewoon geen andere keus meer dan een sony z compact wil ik iets tussen de 4.0 en 5.0 inch hebben wat ook nog vooruit te branden is.
Kijk eens op de en van de vele Chinese webshops, zou ik zeggen. De Xiaomi Mi4, de Jiayu S2, de ZTE Nubia 7 mini, en noem ze verder maar op; allemaal toestellen met behoorlijke hardware en goede prestaties met in een hanteerbaar formaat. De meesten krijgen of hebben ook 4G/LTE ondersteuning, iets wat tot voor kort nog een zeldzaamheid was.
Groot smaakt naar meer heb ik gemerkt :)
Van 3.3", 3.8",4", 5" nu 5.7" en ja die nexus 6 lijkt me wel wat ;)
Haha waar houdt het op ;o)
Hier is het rond de 5" wat voor mij ideaal is, afhankelijk van grootte toestel zelf.
5" was voor mij ook een mooi formaat. Ik zou er goed mee kunnen leven. Echter 5.7" bleek best nog comfortabel in de broekzak te zitten tijdens het fietsen.
Mensen verleggen grenzen...zo ook ik ;)
Haha wie weet dan, maar wil sowieso altijd eerst een toestel vast houden/zien voor ik hem koop en dan nog een paar reviews zien
Dacht ik ook tot dat ik een tijdje met de 6 heb gewerkt :P
Ik doe met je mee. Dit wordt de opvolger van mijn Galaxy Nexus die bijna met pensioen mag :)
En kun je dan nog alles bedienen met 1 hand? Ik heb zelf geen kleine handen en de 4.7" Nexus 4 is echt wel een maximum voor mij. Als de telefoon in mijn rechterhand zit kan ik net met moeite de linker bovenhoek bedienen welke je bijvoorbeeld in de facebook app gebruikt.
Telefoon hoort gewoon te bedienen zijn met 1 hand en bij grotere formaten is dat niet meer goed te doen.
Als 16Gb te weinig is, ga dan voor een andere oplossing. Of een uitvoering met meer geheugen.

Ik ben erg blij met mijn oneplus met 64Gb. bevalt prima, zelfs zonder SD kaart.
Ik vind deze telefoon al groot met 5,5". Met meenemen moet je hier zeker rekening mee houden (handtas mee ;) ), maar heerlijk als je ermee werkt.
De Nexus 32GB uitvoering was toen helaas nog niet leverbaar en zat zonder telefoon. Ik maak nu gebruik van dit dingetje maar het verdient niet de schoonheidsprijs natuurlijk.
Met zo'n foon kun je dagelijks de Iphone 6 buigtest doen als je ergens gaat zitten. (Of je blijft de hele dag staan voor de zekerheid)
Gelukkig is deze van platic
Haha flauw :-) Heb sowieso mijn telefoon nooit in mn broekzak zitten, heel soms in een zijbroekzak als ik een worker aan heb (of hoe je die dingen noemt). Meestal heb ik hem in mn borstzak zitten.
32Gb is toch genoeg voor foto's en filmpjes....als je daar niet genoeg aan hebt! ;-) maar op 4k resolutie gaat t natuurlijk wel hard! ;-)
Ik heb in mijn Note 3 96 GB en dat krijg ik nog regelmatig vol. En dan film ik niet eens op 4K maar gewoon 1080 en 720p.
je hebt natuurlijk verschillende manieren om om te gaan met je opslag...
Je kan het letterlijk beheren, en dus erop houden wat je nodig hebt/acht, of je kan er van alles op dumpen en de vergetelheid in sturen... Zo ga ik ook om met mijn externe schijven van 2tb...
Je hebt echt niet snel meer dan 32GB nodig, al helemaal niet met diensten als Google Music, dat je het vol kan krijgen dat geloof ik graag, alhoewel je waarschijnlijk door het bos de bomen niet meer ziet...
al helemaal niet met diensten als Google Music
Ik heb ongeveer 12GB aan muziek die ik met Google Music heb gecached :) Mede omdat ik graag de hoogste kwaliteit luister, en mede omdat ik die ruimte gewoon heb en dus mooi kan gebruiken...

Zelf wil ik nooit meer minder dan 64GB maar mijn voorkeur gaat uit naar 128GB of meer :) Maar ik koop dan ook geen telefoons zonder uitbreidingsmogelijkheden...
Nou dan heb je 12GB aan mp3's (wat belachelijk veel is, dat zijn net geen 2000 3 minuten liedjes op 256kbit/s, als je het hebt over wat je nodig hebt), tel daarbij een 6 gig aan OS, hoe heb je dan je andere 14GB gevuld ? Of in jou geval je andere 46GB ?
Nogmaals je kan het allemaal vol krijgen hoor, maar met dat soort gedrag loop je tegen een oneindige hoeveelheid opslagruimte op....
Het is hetzelfde gedrag als hoarders, die nemen ook alles mee naar huis en gooien het vol, voor hun zal een huis nooooooit groot genoeg zijn !
Nou dan heb je 12GB aan mp3's (wat belachelijk veel is, dat zijn net geen 2000 3 minuten liedjes op 256kbit/s, als je het hebt over wat je nodig hebt)
Omdat ik lekker random muziek wil kunnen luisteren :) Elke liedje wat ik in Google music thumbs up geef wordt gecached...

Voornamelijk downloads, sygic offline navigatie voor heel europa, verschillende backups van mijn ROM (5GB per stuk), nog wat losse files/apk's en ik zie bijv al 12GB aan app-cache staan geen idee welke apps dat doen...
Het is hetzelfde gedrag als hoarders, die nemen ook alles mee naar huis en gooien het vol, voor hun zal een huis nooooooit groot genoeg zijn!
Ja sure meneer de psychiater, bedankt voor de analyse :P Als ik iets heb gekeken zoals een film/serie gooi ik die zonder problemen van mn telefoon hoor :) Of apps die ik niet meer nodig heb...
Ik heb denk ik wel ruim 100GB aan muziek welke ik op wekelijkse basis dan weer zelden tot nooit aanraak. Stream via Spotify/Soundcloud en dat zijn praktisch eigenlijk de enige eisen die ik stel aan mobiel internet.

Ik heb maar 128 GB opslag op mijn laptop en kom daar ook prima mee uit de voeten.

Zie dat ik op mijn Nexus nog 4 van de in totaal 12,55GB vrij heb. Ik heb overigens wel liever minder intern geheugen dan een sloom of slomer extern geheugen op een kaartje. Nu zal dat inmiddels wel verbeterd zijn, maar op mijn Desire HD was er 1.5 GB intern geheugen en een 8 GB kaartje. En daar zat nog al wat verschil in.
Ik snap watercoolertje wel. "Luxe" went snel :*)
Dit geldt niet voor iedereen. Niet altijd WIFI voorhanden of betaalbare mobile Data. Probeer de Google diensten maar een via mobile data buiten Europa, dan ben je snel genezen
tuurlijk wist ik dat al ;)
dat was maar een voorbeeld...
Tja ik film gewoon regelmatig meer dan een uur. En dan staat er gewoon veel data op. Die zou je er dan iedere dag af kunnen halen.

Ik heb meestal ook een paar afleveringen van een serie bij me voor het geval ik ergens moet wachten of in een extreme file sta. En natuurlijk aantal GB aan muziek.

Daarnaast heb je natuurlijk de foto's die je af en toe maakt. Zo moeilijk is het niet om alles vol te krijgen :)
Ik heb al 30GB aan muziek alleen, heb geen zin om elke keer voor ik het huis uit ga te bekijken wat ik eens ga luisteren en dit er op te zetten en andere muziek er weer af te gooien dus heb wat vanalles eropstaan.

Niet iedereen heeft de behoefte om dat soort dingen bij Google onder te brengen, heb mijn muziek net zoals alles eigenlijk gewoon liever offline.
Werk je in Hilversum? :P
Heb ik hier ook, maar ik download ook vaak torrents :P Niet omdat ik zelf content creeer zoals jij :)

Anyway een oplossing is je 64GB kaartje omruilen voor 1 van 128GB want ondanks da thet niet officieel is werkt het wel prima:
http://forums.androidcent...-card-works-note-3-a.html
Vergeet het maar,Google zei al jaren terug dat alles in de cloud moet, die SD slot bouwen ze niet in.
Ja want de xperia Z3 is echt ontzettend dik... Een sd kaartje maakt een telefoon in praktijk nauwelijks groter.

[Reactie gewijzigd door Thekilldevilhil op 25 september 2014 11:03]

Nice! Ben benieuwd, echter vraag ik me af of het meerwaarde heeft om de resolutie zo te vergroten. Op zo'n klein scherm valt op een gegeven moment wel de detail weg, gewoon puur omdat het zo klein is, mag ik straks met een vergrootglas ondertiteling gaan lezen :D

Ben wel erg benieuwd naar deze 'iPhone-Killer' :9~
Op telefoons worden letters en graphics niet kleiner bij hogere resolutie (zoals in Windows wel gebeurt). Ze worden scherper, doordat Android meeschaalt. (Edit: Zoals hieronder aangegeven is het ook in Windows mogelijk om elementen te schalen.)

Of een PPI van boven de 300-350 enig nut heeft, is hier in de comments al vaak besproken, en daar zijn de meningen wat over verdeeld. Persoonlijk vind ik 500PPI erg overdreven en ik had de daarvoor benodigde rekenkracht en accugebruik liever overgehouden voor andere dingen. Maar het is nu eenmaal de kant die telefoonbouwers op willen, omdat hogere getalletjes het goed doen qua marketing. 4K-telefoons zullen ook wel komen uiteindelijk. Voor toepassing in VR zijn die enorm hoge resoluties wel nuttig, maar in gewoon gebruik is het voor het gros van de gebruikers niet zichtbaar (tenzij je op 5cm van het scherm pixels gaat zoeken).

Verder erg mooie specs. Ik ben benieuwd of Google opnieuw kiest voor de zeer gunstige prijsstelling van eerdere Nexus-toestellen. Ik vind 'm alleen te groot, dus ik hoop dat die 5,2 inch-versie ook blijkt te bestaan. Dat zou dan een serieuze kanshebber kunnen zijn voor mijn volgende toestel.

[Reactie gewijzigd door geert1 op 25 september 2014 11:42]

Of een PPI van boven de 300-350 enig nut heeft, is hier in de comments al vaak besproken, en daar zijn de meningen wat over verdeeld.
De meningen zijn inderdaad verdeeld, echter hangt het wel af van feiten, namelijk hoe goed jou ogen zijn:

Oude tekst (daarom staat er dat het 23% scherper is dan de concurrentie wat dus al lang niet meer op gaat):
“Retina Display” is a great marketing name, and it’s the sharpest smartphone display available, 23 percent sharper than the nearest competitor, but objectively it does not meet the quantitative criteria for being a true Retina Display – it’s about a factor of two lower than the acuity of the human Retina. Rather, the iPhone 4 has a “20/20 Vision Display” because when it is held more than 10.5 inches away, a person with 20/20 Vision will not be able to resolve the iPhone 4 screen pixels, which are at 326 ppi (1 arc-minute resolution). But 20/20 Vision is the legal definition of “Normal Vision,” which is at the lower end of true normal vision. There are in fact lots of people with much better than 20/20 Vision, and for most people visual acuity is limited by blurring from the lens in the eye. The best human vision is about 20/10 Vision, twice as good as 20/20 Vision, and that is what corresponds to the acuity of the Retina. So to be a “True Retina Display” a screen needs about 652 ppi at 10.5 inches, or 572 ppi at 12 inches. Unfortunately, a “20/20 Vision Display” doesn’t sound anywhere near as enticing as a “Retina Display” so marketing and science don’t see eye-to-eye on this…
Bron: http://www.displaymate.com/iPhone_4_ShootOut.htm#Retina

Het is dus een feit dat sommige mensen inderdaad niks hebben aan een PPI boven de 326, het is ook een feit dat dat voor gemiddeld oog is, en er dus mensen zijn die al genoeg hebben aan 200PPI, net als het een feit is dat sommige mensen een PPi van rond de 600 nodig hebben om het scherp te zien...

Komt daar nog bij dat sommige mensen het niet erg vinden om pixels te kunnen zien (voor het hele retina verhaal was dat nou niet echt de grootste ergenis volgens mij), en mensen die zich prettiger voelen als er wat headroom is en de PPI dus hoger is dan ze kunnen waarnemen. Dat laatste is natuurlijk ook op meningen gebaseerd maar kan wel degelijk een grote rol spelen...

Als laatste, ik heb nu z'n cardboard VR ding voor mijn Note 3, en ik kan dus de pixels letterlijk tellen dus ik kijk nu al uit naar PPI's boven de 1000 of zelfs 2000 immers dat is wat je nodig hebt om true retina te zijn op een afstand van 5CM :)
Tot op zekere hoogte hangt het inderdaad af van het zicht van de gebruiker. Maar uitgaan van het absolute top-zicht van 2 x de scherpte van 20/20 vind ik wel vrij extreem. Hoeveel mensen zouden zo bizar scherp zien? En zelfs al zien sommige mensen nog enig verschil tussen 400PPI en 600PPI, is het dan alsnog de investering waard? De rekenkracht, de accuduur en de prijs van het toestel lijden allemaal merkbaar onder die enorm hoge scherpte. Maar natuurlijk: Iedereen moet dit lekker zelf weten. Wie het verschil kan zien of het denkt te kunnen zien, die hou ik zeker niet tegen om een 600PPI-scherm te halen. Ik sprak echter over het gros van de gebruikers, en voor hen zou ik aanraden om niet te ver door te draven qua resolutie (meer is niet altijd beter, in elk geval niet voor iedereen).

Zoals je zegt, en zoals ik ook zei, is het in VR wel nuttig en daarvoor zou de resolutie zelfs nog verder omhoog mogen. Maar dat zou ik liever alleen zien in specifieke VR-toepassingen en niet in elke flagship-smartphone, zodat mijn accuduur er niet onder hoeft te lijden. De meeste smartphone-gebruikers hebben veel meer aan verbeteringen op andere vlakken, dan continu een scherper scherm.

[Reactie gewijzigd door geert1 op 25 september 2014 11:59]

" En zelfs al zien sommige mensen nog enig verschil tussen 400PPI en 600PPI, is het dan alsnog de investering waard"

Dat is inderdaad het discussie punt ja. Maar dat heeft dan weer niets te maken met wat watercoolertje zegt. Hij heeft gewoon gelijk wat betreft de feiten. Dit roep ik keer op keer tegen mensen en er wordt door elke grote site wel een keer aandacht aan besteed. Blijkbaar heeft apple de term retina zo gemarket dat mensen echt geloven dat 325ppi in elke situatie genoeg is. En dan hebben we het nog niet over het de genoemde VR brillen.

Maar wat betreft de discussie over telefoon schermen. Ik denk dat we in hetzelfde kamp zitten. Ik heb de G3 en mijn Z1 eens bekeken en je ziet het het verschil best wel goed eigenlijk. Zeker een site full screen openen maakt duidelijk dat hogere pixel dichtheden nog wel enig nut heeft. Maar als je ziet wat dit doet met de performance en accu duur heb ik zo iets van, doe maar wat minder pixels en een sneller aanvoelende telefoon + langere accu duur.

[Reactie gewijzigd door Thekilldevilhil op 25 september 2014 12:45]

Tot op zekere hoogte hangt het inderdaad af van het zicht van de gebruiker. Maar uitgaan van het absolute top-zicht van 2 x de scherpte van 20/20 vind ik wel vrij extreem. Hoeveel mensen zouden zo bizar scherp zien? En zelfs al zien sommige mensen nog enig verschil tussen 400PPI en 600PPI, is het dan alsnog de investering waard?
Het is niet omdat je de pixels niet van elkaar kunt onderscheiden dat het onderbewust geen invloed kan hebben op het beeldverwerkingssysteem in je hoofd. Daarom zeg ik: het mag nog wel wat scherper !
Ik werk al jaren op windows met 125% PPI schaling en ik merk niets van alle spookverhalen. HiDPI schaling uitzetten en ook de programma's die lopen te prutsen zien er prima (soms een beetje vaag) uit en de laatste doorn in mijn oog (chrome) is ook opgelost dus ach zo erg is het met windows ook niet gesteld.
Als dit een render foto van de volgende Nexus(6) dan is hij qua uiterlijk persoonlijk flink op achteruit gegaan. :/

Verder hoop ik dat de nexus gewoon een mooie (amoled) display krijgt met een 1080p resolutie. Kan je teminste wat langer op één accu lading. 1440p zie ik als onnodig. :X
In principe worden Nexus apparaten gemaakt voor ontwikkelaars, en hebben daarvoor de hoogste specificaties nodig. Oftewel, een 1440p scherm is eigenlijk een must. Natuurlijk moet je er dan ook een groot scherm in stoppen zodat dat nog zichtbaar is.

Zelf vind ik 6" ook te groot voor mijn eigen gebruik.
Als het om de hoogste specs voor devs ging, zouden ze er wel de Snapdragon 808 of 810 in proppen zodat developers aan de slag kunnen met 64bit
Die zijn nog niet beschikbaar eind dit jaar. Is overigens ook de reden dat ik het jammer vind dat er niet voor een Tegra K1 is gekozen zoals ik in een andere reactie hieronder ook zei.

[Reactie gewijzigd door Richh op 25 september 2014 11:37]

Inderdaad de Tegra K1 Denver is een pracht cpu.
Is Tegra K1 niet enkel voor tablets? Ik zie in ieder geval alleen tablets met de K1.
Dit is inderdaad niet echt de mooie strakke Nexus lijn die het was met de 4 & 5. Het scheelt dat het ontwerp meestal niet hetzelfde is als de telefoon waarop de Nexus gebaseerd is.

Ik zit nu met een N5 en deze vind ik eigenlijk al net iets te groot voor gebruik met 1 hand. Aan de andere kant is het ook zo dat je een telefoon prima met twee handen moet kunnen bedienen, wanneer is het nou noodzakelijk dit met 1 hand te doen? Met twee versies zouden ze wel iedereen tevreden houden dus dat zou slim zijn.

Qua specs is de hoge reso leuk maar ik zie liever een geperfectioneerde fingerprint scanner. Dan zou de Nexus doen waar hij voor gemaakt is, leiding geven hoe een Android telefoon moet functioneren.
Dat is nog wat ik wel mis op smartphones op Android. Een goede vingerscanner die vergelijkbaar is met TouchID. :)
Ik heb een Oneplus... -> te groot. Mijn broeken en broekzakken zijn niet vergroot alleen m'n telefoon. Deze bijna 6" kan ik dus aan niemand aanraden. De fanboys gaan altijd roepen dat het het beste toestel is maar in gebruik gaan ze er toch mee afzien bij het gaan zitten, autorijden, op de fiets rijden. Wil je ermee gaan sporten neem je per definitie een extra baksteen mee. Te groot
Je presenteert je mening alsof het een feit is.
Heb je een Oneplus en doe je ook veel aan sport ? My guess: nee en nee. Het is niet zozeer een feit maar een vaststelling van een man van 1m93. Het wordt wél interessant met bezels van 2mm maar dat zie ik ook niet aan de foto's

Het doet mij denken aan als ik vroeger zo'n kerels zag met een alienware laptop met 20" scherm en 2 grafische kaarten, gewoon too much
Afgelopen zondag Dam tot Damloop gedaan met OnePlus One op zak. Geen probleem. Hoef je geen 1m93 voor te zijn. Tijdens hockey houd ik 'm inderdaad niet op zak, maar dat zou ik ook niet doen met een Nokia 3310. Fietsen en autorijden zijn ook geen probleem.
Tijdens (ijs)hockey zou ik dat inderdaad ook niet doen... :) Ik ben volledig straight maar draag m'n broeken liever vrij aansluitend... Bij m'n N5 ging dat altijd perfect en voelde ik de telefoon nooit zitten. Nu moet ik telkens voor de trappen nemen m'n OPO uit m'n zakken halen. Maar je hebt gelijk hoor het kan allemaal en afhankelijk van de broekkeuze... Bij het (race)fietsen heb ik heel veel moeite om 'm uit m'n acterzakken te krijgen van koerskledij. Gelukkig heeft hij zeer goeie grip
Trouwens het gaat niet om the 'OPO' hoor maar gewoon over alle >= 5,5 inch toestellen!
Zelfs mijn Z Ultra van 6'4" past prima. Onzin dus.
ah man, lees eerst eens. Sorry om je op te winden maar ik zei dat ik aansluitende broeken draag. Dat 6.4" "prima" in een broek past is, dàt is pas onzin. Tenzij je overgewicht hebt en oversized broeken draagt. Nu verklap je jezelf ! Ga je vaak gaan sporten met je 'Ultra' ? Yeah right
Ik denk dat jij zin hebt in een downmodje met je aannames. Ik ben 1,88m lang en weeg 74kg, draag skinny jeans en toch past hij in 95% van mijn broeken. Dat houdt in dat ik kan zitten, lopen, fietsen, e.d. Nu jij weer.
Ik haak echt af bij 5.92", mijn huidige Oneplus is met 5.5" voor mij persoonlijk de maximale grootte van een smartphone.

Met 5.92" ga je toch echt in een niche zitten denk ik?
Tja, dat zei ik ook van mijn Galaxy S3 en nu heb ik ook een Oneplus. Dus denk ik niet dat ik hier harde uitspraken over ga doen.
Ik ben stelselmatig ook steeds groter gegaan (Legend, One S), vorige was de Nexus 5. Nu heb ik echt het gevoel dat ik qua comfort voor mij persoonlijk op de limiet zit met de Oneplus, enerzijds qua bediening en anderzijds qua draagbaarheid in binnen- of broekzakken.
Ik ben het vooralsnog alleen met je eens op het gebied van de broekzak. In de binnenzak van een jas of colbert vind ik de One prima, omdat hij zo dun is. Zelfs met flipcase.

Ik denk inderdaad dat deze Nexus 6 in een broekzak niet meer comfortabel is en dat zou de echte dealbreaker kunnen zijn die er voor zorgt dat de grens ook voor mij wel is bereikt met de Oneplus.

Anderzijds past mijn kleding zich ook steeds verder aan, draag steeds meer jasjes op mijn werk en dan zou dit toestel weer geen probleem opleveren. Ik zie het wel als ik klaar ben met mijn Oneplus over een jaartje of twee.
Ach, mijn Sony Z Ultra heeft een 6'4" scherm. Bigger = better ;) jk
1,93 meter, wel beetje erg groot scherm :+

Ontopic; Waarom willen alle fabrikanten een grote telefoon maken tegenwoordig? Kleine telefoons met high-end specs zijn vaak duurder dan grote telefoons.

[Reactie gewijzigd door Alexxxxxxxxxx op 27 september 2014 18:32]

Jammer dat hij zo enorm is. Ik heb graag een telefoon die ik gewoon in mijn broekzak kan stoppen.
Volgens Dr. Devra Davis is het op je lichaam hebben van apparaten dat microgolven uitzenden niet verstandig. Na wetenschappelijk onderzoek is er vastgesteld dat deze nl. cellen en zelfs DNA/RNA strengen kunnen beschadigen door deze kleine dosis microgolf straling die telefoons uitzenden. Zij roept dan ook op om (meer) bewust met telefoons om te gaan.
http://ehtrust.org/
Ik hoop dat dat niet waar is. Microgolf straling zou immers niet ioniserend moeten zijn. Er is gewoonweg geen eenduidig antwoord met hard bewijs over dit onderwerp.
Waar stop jij hem dan. In je handtasje? Als man zijnde moet je hem toch vaak in je jaszak of broekzak moeten meenemen, omdat je geen tas bij je hebt. Bij de nexus 5 heb ik soms al dat het lastig fietsen is met een strakke broek en kleine zakken. En die heeft nog een kleine bezel voor een 5 inch telefoon. Een 6 inch telefoon is echt alleen geschikt voor vrouwen die hem altijd in een handtas doen. Deze grote telefoons zullen vast goed te marketen zijn op de emoties van vrouwen en wij mannen moeten het daar maar weer mee doen.
En wat met al die studies die geen schadelijke effecten hebben vastgesteld? Waarom deze ene dokter kiezen en waarom niet een andere die het tegenovergestelde zegt? Komt erg alu-hoedje over zo.
Ehh... Boeiend? Wat heeft dat in godsnaam met mijn reactie te maken?

[Reactie gewijzigd door EnigmaNL op 25 september 2014 14:57]

In je broekzak kunnen stoppen is geen probleem. Maar met één hand gebruiken wel. Vanaf 5" heb je al bovengemiddelde handen nodig, wil je een toestel comfortabel met één hand kunnen gebruiken. Misschien zelfs minder.

Maar kennelijk is het zo dat de industrie nu het idee heeft dat mensen het geen probleem vinden om een telefoon met twee handen te moeten gebruiken. Geen rare gedachte gezien het succes van de vlaggenschepen die allemaal rond die grootte zitten, behalve de phablets. Maar dan nog is bijna 6" wel èrg groot. Waarom zouden ze als standaard model een phablet kiezen (de Note 4 is 5,7", dus kleiner dan dit toestel)?

Ik neem aan dat de laatste zin in het artikel gewoon waar moet zijn. Ik kan me niet voorstellen dat ze niet (ook) met een model met een normaal formaat komen.

[Reactie gewijzigd door RaJitsu op 25 september 2014 14:47]

Kolere, bijna 6". Ik hoop eigenlijk dat dit gerucht niet klopt en het gewoon 5 of max 5,5" is. Of dat ze anders een 2e kleinere Nexus aankondigen. Ik ben een beetje klaar met die vergrotingen telkens... waar gaat het stoppen? :|
Je hoeft geen groot toestel te kopen. Fabrikanten zullen hier pas mee stoppen wanneer de consument deze grote toestellen links laten liggen. Overigens komt er waarschijnlijk ook een 5,2" Nexus 6 variant.
Wat er nu precies gaat komen is niet duidelijk maar er wordt ook gesproken over een Nexus 5 "2014". Omdat de huidige Nexus 5 blijkbaar al niet meer wordt geleverd lijkt het aannemelijk dat er sprake is van meerdere verschillende devices. Ik denk niet dat de Nexus 6 bedoeld is als opvolger van de Nexus 5.
5,92"!!, dat is me echt veel te groot. Ik kan mij erg goed vinden in de nieuwe sony Z2 compact. Dat is een heerlijk formaat. Hopelijk komt ook hiervan inderdaad een kleinere variant, dan zou het wellicht een optie zijn.
Helemaal mee eens.

What the fuck. Wat ga je met een 6inch telefoon in je zak doen? Dan ga ik lekker met de Nexus 5 spelen, die is echt mijn bovengrens, maar kleiner maken ze bijna niet meer..
die is echt mijn bovengrens
Dat zei iedereen ook in de 4 inch tijdperk over 5 inch telefoons...

[Reactie gewijzigd door mohf op 25 september 2014 11:26]

En dat zeg ik nog steeds.

Helaas worden veel consumenten specsgeil zodra ze een Full HD scherm zien en denken ze nauwelijks na over hoe zon groot scherm in dagelijks gebruik in je hand valt...
Nah, ik denk dat het vooral door Samsung komt. Samsung besteed van alle fabrikanten ruim het meeste geld uit aan marketing en reclame.

Paar jaar terug hebben ze de Galaxy Note uitgebracht, iedereen was benieuwd of het zou aanslaan. Met een hele hoop marketing en doen alsof het een megahit is, hebben ze iedereen de illusie weten te prenten dat grote smartphones de toekomst is. Alle fabrikanten gingen massaal al hun smartphones vergroten, en Samsung noemt tegenwoordig een 4.5 inch smartphone een "mini", alsof 4.5 inch klein is. Samsung heeft deze hele cirkel naar steeds grotere smartphones gestart en bouwt hierop voort. Het zou mij niet verbazen als 6 inch over een aantal jaar de nieuwe mini wordt. :P

Specs geile mensen zijn een minderheid. De meeste mensen die naar specs kijken (de consumenten die je hier niet tegenkomt) hebben geen flauw idee wat 1080 is, en denken: hogere getal = beter.

[Reactie gewijzigd door mohf op 25 september 2014 13:39]

Dit is jammer. Ik had graag gewild dat ze bleven bij 5-5,2". Ik vind dit te groot worden allemaal.
LG G2 is voor mij momenteel de maximale grootte. Ik heb alleen de oneplus nog niet in het echt gezien dus misschien zou die ook nog net tolereerbaar zijn. Maar dan houdt het echt op.
Ben ik het mee eens. Heb zelf ook de LG G2 en zou enkel een ander willen mits deze niet groter wordt.
Ik ben ondertussen wel klaar met de steeds grotere schermen. Heb nu een 5,2" en dat is voor mij duidelijk de limiet. Overweeg zelfs om een stap terug te doen en een Xperia Z3 Compact te halen.
5,2 zou voor mij ook de limiet zijn maar kan me best voorstellen dat er bepaalde personen de Phablet versie wel willen ;-)

anyway uit het gerucht artikel: De website sluit niet uit dat er ook een Nexus 6 met een kleiner scherm uikomt; er zijn eerder onbevestigde benchmarks met 5,2"-toestellen verschenen.

Nog eventjes de kat uit de boom kijken dus maar denk ook niet dat google enkel 5.92 zal uitbrengen als verschiet je de laatste tijd van niks meer.
affirmatief, 5,2" is volgens mij perfectie. 5" vond ik heerlijk. 5,5" te groot
1 2 3 ... 6

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee