UPC begint met uitrol nieuwe H3-firmware voor Horizon Mediabox

UPC begint deze week met de gefaseerde uitrol van een nieuwe update voor de Horizon Mediabox. De zogeheten H3-firmware biedt een nieuwe tekstweergave van vod-content. Verder zou de settopbox meer codecs en containers ondersteunen.

De H3-firmware is de tweede grote firmwarerelease voor de Horizon Mediabox. Een van de verbeteringen, het tonen van video-on-demand-titels in een tekstmodus, is doorgevoerd op basis van wensen van Horizon-gebruikers. Deze tekstmodus is een optie naast de reguliere weergave met behulp van thumbnails en zou de navigatie soepeler moeten maken. Bij de zoekoptie is juist een 'mozaïek-weergave' toegevoegd.

Volgens UPC is in de H3-firmware ook het verwijderen van meerdere afleveringen van opgenomen tv-series of programma's vereenvoudigd: deze kunnen nu gelijktijdig gewist worden. Ook kan met een enkele druk op de dvr-toets op de remote direct naar de opnamelijst worden gesprongen, terwijl het instellen van favoriete kanalen volgens de kabelaar is vereenvoudigd. Het optiemenu is opgeschoond en er zijn enkele standaard instellingen gewijzigd. Zo zal teletekst voortaan altijd een standaard zwarte achtergrond hebben om zo de leesbaarheid te verhogen.

De H3-firmware belooft ook meer codecs en containers te ondersteunen in de dlna-modus, al laat UPC niet weten welke formaten dit exact zijn. Tevens is het doorspoelen in avi-, mov-, mkv- en mp4-bestanden verder verbeterd.

UPC kiest voor een stapsgewijze uitrol van de firmware. Vanaf deze week zullen Horizon-bezitters in Noord-Brabant de update binnenkrijgen. Indien zich daarbij geen grote problemen voordoen dan zijn tot en met medio september de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Friesland, Flevoland en Gelderland aan de beurt.

De introductie van de Horizon Mediabox in september 2012 verliep allesbehalve vlekkeloos; UPC kreeg te maken met veel klachten over de settopboxen die last had van diverse kinderziektes. In een onderzoek van de Consumentenbond waren UPC-abonnees het meest ontevreden over de Horizon-settopbox. De voorgaande H2-update liep vertraging op: in plaats van een eerder geplande uitrol in juni werd de H2-update pas medio juli uitgebracht.

Door Dimitri Reijerman

Redacteur

18-08-2014 • 13:19

97 Linkedin

Reacties (97)

97
95
55
6
0
34
Wijzig sortering
Ik heb nog steeds weleens last van het "groene beeld syndroom", en vastlopers.
Ook als ik een film wil streamen via de box, houdt hij geen rekening met de aspect ratio, waardoor het beeld verticaal wordt uitgerekt.
Ik hoop dat dit opgelost wordt met deze nieuwe firmware.

[Reactie gewijzigd door revengeyo op 18 augustus 2014 13:24]

Het groene beeld komt dus door het HDCP probleem tussen de horizon en (voornamelijk) philips tv's.
Dit komt ook alleen voor via hdmi, de tijdelijke oplossing van upc was in het begin ook door via scart te kijken tot de update beschikbaar was.

Heb je bij de instellingen in je horizon je beeldkwaliteit al op RGB ingesteld?
Dit lost het probleem vaak op
Als je een Philips TV hebt staat er op de site van Philips een BETA firmware om je problemen op te lossen...deze moet je handmatig met een USB stick installeren....zoeken via de software werkt niet!~ :-)

suc6
Groen beeld komt door 4g als je pech hebt.. Elke mediabox heeft dit, zowel ziggo als UPC..
Ze zijn wel bezig om de frequenties aan te passen zodat iig de grote zenders geen/minder last hebben van het 4g

Verder is deze uitrol vorige week woensdag begonnen:)
Groene beelden bij de UPC Horizon box zijn HDCP issues heeft niets met 4G te maken.
Groen beeld heeft volgens mij te maken met de handshake tussen de twee apparaten
klopt, en met een heel simpel apparaatje tussen de hdmi kabels is dit op te lossen, tenzij je liever klaagt.
dan mag UPC dat toch zelf oplossen als dit zo simpel is,
hoe moet de gemiddelde klant dat nou weten
(nee dat zijn wij niet)

verder welk simpel apparaatje is dit dan?
Bedoeld hij geen 4g stralingen/frequentie die de bekabeling van ziggo penetreert?
De kabel van Ziggo is goed afgeschermd tegen 4G, de kabel en connectoren bij de klant thuis niet (altijd) :)
Ja dat bedoel ik (de bekabeling binnen )
Ik heb nog steeds weleens last van het "groene beeld syndroom", en vastlopers.
Ook als ik een film wil streamen via de box, houdt hij geen rekening met de aspect ratio, waardoor het beeld verticaal wordt uitgerekt.
Ik hoop dat dit opgelost wordt met deze nieuwe firmware.
Nou van mij mag de Box wel eens wat sneller en stabieler worden. Hij is vaak traag of loopt gewoon vast. Al lijkt een kleine update van afgelopen zondagmiddag het wat soepeler te laten werken.

Desondanks vind ik de DLNA implementatie gewoon ruk bij veel partijen. Zo ook bij deze Horizon! Bijvoorbeeld: ondertitels werken niet wanneer ze zijn ingebouwd, doorspoelen werkt vaak niet, het loopt vaakt vast waardoor alleen nog maar de cache van het apparaat te benaderen is, Anime werkt vaak al helemaal niet en dan hoef ik niet eens te beginnen over Hi10 codecs (ok dit is niet echt een standaard, maar in de anime wereld wel).
Neen, dan raad ik toch iedereen niet op DLNA te vetrouwen en gewoon een mediaplayer (raspberry, android stick, HTPC, laptop) met XBMC of Plex te nemen. Of ben ik de enige die DLNA leuk bedacht vind, maar dat producenten het maar matig implementeren :'( .

[Reactie gewijzigd door Bliksem B op 18 augustus 2014 15:38]

Nee hoor, dlna wordt inderdaad ruk geïmplementeerd. Ook codec ondersteuning hierbij (juist adverteren) laat te wensen over
Nee hoor, dlna wordt inderdaad ruk geïmplementeerd. Ook codec ondersteuning hierbij (juist adverteren) laat te wensen over
Probleem zit hem juist in de standaard. DLNA heeft een erg beperkte en ondertussen ook behoorlijk verouderde lijst aan supported codecs/profielen met hier en daar echt onbegrijpelijke keuzes.

Als je echt strict gaat interpreteren:
- jpeg plaatjes horen 320x240 resolutie te hebben
- MPEG4 (h.264, AVC enzo) is alleen op mobile resolutions tot max 640x480 ondersteund
- mp3 audio support is optional, niet required
- geen support voor .mkv container
...en ga zo door.

Overgrote deel van content dat users hebben valt buiten die stricte profielen. Gelukkig is er natuurlijk geen fabrikant die mp3 audio of MPEG4 HD of jpegs op normale formaat niet ondersteunt, maar zodra je buiten de standaarden gaat zitten, zit je dus inderdaad buiten de standaarden en is er geen enkele garantie dat twee verschillende vendors of zelfs twee verschillende implementaties van dezelfde vendor daadwerkelijk goed met elkaar zullen samenwerken. Daar gaat het mis :o

Tweede punt is dat DLNA veel zegt over profielen en over communicatie tussen DMS, DMP, DMR, DMC etc., maar niets zegt over presentatie en niets zegt over caching van resultaten. Daarbij komt dat er in DLNA certification getest wordt met een media library van welgeteld 5 (!) bestanden. Het gaat ook hier mis zodra je erg grote media libraries hebt. Ik heb tienduizenden bestanden op m'n thuisserver staan en het lukt tot nu toe geen enkele player om die dingen daadwerkelijk goed te indexeren en bij te houden. Dat is voor mij reden dat ik geen DLNA meer gebruik binnenhuis.

Het probleem zit dus wel degelijk in de 'standaard'. De enige maat voor hoe 'goed' een implementatie is op al deze standaard-overstijgende zaken die wel essentieel zijn voor gebruiksgemak of ueberhaupt bruikbaarheid, is in hoeverre een apparaat goed omgaat met nukken en eigenaardigheden van andere apparaten die buiten de standaard zitten. Als ik dan de Horizon box vergelijk met anderen, dan zit het ergens bovenin de middenmoot. Kan stukken beter (XBMC - wat niet eens DLNA certified is :o - of een recente Samsung TV bijvoorbeeld), maar ook vele malen slechter (Sony TVs, Windows Media Player - en dan vooral de combinatie van die twee :X ). Grootste deel van de problemen die het met DLNA heeft zijn allerminst uniek voor Horizon en gaan pas opgelost worden als er een nieuwe versie van DLNA komt die de lacunes in de standaard eens goed aanpakken (eh, en als vervolgens devices deze nieuwe versie daadwerkelijk goed gaan ondersteunen).
[...]

Nou van mij mag de Box wel eens wat sneller en stabieler worden. Hij is vaak traag of loopt gewoon vast.
Dat was mijn vraag, wordt er ook iets gedaan aan de abysmale performance want ik heb hem sinds de introductie misschien 5 uur aangehad waarvan 4 uur om te updaten.
Wacht nog steeds op performance die in de buurt komt van mijn (1st gen) I3 met XBMC maar ik denk dat dat ijdele hoop is.

DLNA in essentie is goed bedacht, de implementatie (zoals wel vaker als het enig zins voor interpretatie open gelaten wordt) is bij 99% van de fabrikanten inderdaad gewoon 3x niets.
Heb een 'hele' korte ervaring gehad met de Horizon Box, destijds één van de eerdere, maar mijn model liep telkens vast (niet aan de horizon te wijten, gewoon defect) en deze retour gestuurd. Nu eigenlijk nog steeds 'vrij' tevreden over de pace, alhoewel een ci+ kaart het zou afmaken.

Dat hij naar behoren mag werken en inmiddels wel wat logischer, stabieler en sneller zou mogen werken okee, maar een settupbox gaan zitten vergelijken met een PC gaat ook wat ver. Zou er toch niet aan moeten denken dat ik van UPC een PC door mijn strot gedrukt krijg die lekker staat te dagdromen terwijl ik TV kijk. Als ik een HTPC wil, koop ik wel een HTPC.

DLNA is mijn inziens enkel geschikt voor muziek/foto's, misschien dat het inmiddels een bredere format ondersteuning geniet, maar ik liep elke keer dat ik weer de gok nam tegen de muur aan. Voor afspelen van video materiaal ben je beter af met Samba of NFS.
De horizon is van binnen gelukkig ook geen HTpc met intel Atom cpu :D (dat is ie wel, en zo is ie ook ontwikkelt maar helaas met een verschrikkelijk slecht geoptimaliseerd enigzins XBMC based OS er op).

Verder toen ik jaren geleden bij Ziggo werkte was het met meerdere apparaten wel mogelijk om een betere ervaring te leveren terwijl de hardware (wet van moore) zon 8x trager was.
Verschil was dat als je setopbox dan toch vastliep dat niet in hetzelfde apparaat zat als al je telefoonlijnen en internetlijnen.

De Horzion had mits ze er een paar goede programmeurs op hadden gezet in plaats van de broddelaars van nu een groot succes kunnen worden, maar dat mocht helaas niet zo zijn (concept en design zijn TOP verder).
Als work-around voor dit probleem gebruik ik Universal Media Server. Daarbij kun je nl. zelf de gewenste beeldverhouding afdwingen. (Onder tabblad "Transcode instellingen" kies je als encoder "MEncoder" (wel eerst bovenaan de lijst met encoders zetten!) -> dan bij "Aangepaste opties" vul je in: "-vf expand=0:-180:0:90". Misschien beetje klooien met de waarden, je komt er wel uit.) Werkt prima; geen coneheads meer.

Wil natuurlijk niet zeggen dat de Horizon werkt als DLNA client, zoals het behoort te werken. Zeker niet!
Ik gebruik gewoon een chromecast ICM plex, dat werkt pas lekker, en kost 35 euro, dan ben je klaar :)
Gaat denk ik niet werken op mijn beeldbuis-TV uit '92 :)
Anders zou het een goede tip zijn
Tijd dat je dat brandgevaarlijke, energievretende museum stuk dan eens weg kiepert en een knappe TV aanschaft :+
Bedankt voor de tip!
Ik ga dit proberen.
Geen probleem!
Succes!
Staat niks over in de tekst, dan zou ik er ook niet vanuit gaan.
Moet eerlijk zeggen dat de horizonbox heel erg is verbeterd sinds de release maar nog steeds niet optimaal, ben wel blij dat ze hem blijven verbeteren en hoop dat ze dit in de toekomst ook blijven doen.. op papier is het echt een super apparaat nu alleen in de praktijk nog :)
Ik merk eigenlijk weinig verschil, eigenlijk alle primaire pijnpunten zoals traagheid, vastlopers (random bij timeshiften, altijd weer een gok of hij het wel of niet doet) en hoog stroomverbruik in medium powermode (nodig vanwege het interne modem) zijn nog net zo aanwezig als in het begin.
Je kunt overwegen gratis een los modem aan te vragen om er naast te gebruiken.
Vreemd eigenlijk dat het in Nederland niet geweldig werkt. In België hebben we Yelo TV via Telenet en dat is dezelfde interface/software op een ander merk box (ADB). Werkt hier eigenlijk heel goed, op de onbetrouwbare DLNA na.
Ook al zou de software vloeiend werken dan nog is het een drama van een software pakket.
Het zappen is onpraktisch (zonder direct ender wisselen )
bij de cisco kan je kijken wat er op andere zenders is door simpel menu en dan links of rechts drukken en zie je wat er nu en straks op de andere zenders is.
Bij horizon is dat niet mogelijk omdat de software dat niet ondersteund.

De dvr functie is waardeloos en onpraktisch en het terugvinden van je media is ook niet zo snel als simpelweg de dvr knop indrukken...

De software moet gewoon opkrassen en ze moeten er gewoon doodsimpele software opgooien. Wat heb je immers aan software met bakken met functies die vervolgens niet werken en alleen de boel vertragen.
Dat lijkt toch beter in orde bij ons dan. Hier kan je gewoon direct zappen op verschillende manieren, de TV-gids werkt goed en het overzicht van opnames is heel erg duidelijk. Je kan opnames op één Digicorder gemaakt bijken op alle boxen in je hele huis en een groot deel zelfs via je computer/tablet/smartphone. Opnames plannen gaat ook online of via je tablet/smartphone.

Telenet gebruikt Horizon als basis en past dan dingen aan. Bij ons zijn alle accenten geel, bijvoorbeeld. Wel jammer dat UPC de verbeteringen dan niet backport, uiteindelijk is het toch allemaal hetzelfde bedrijf (Liberty Global).
De tv gids is hier vaker leeg dan dat er wat in staat dus die gebruiken we zowiezo al niet.

Vooral het zappen is de grootste frustratie van de box.

https://www.youtube.com/watch?v=LPau_YgC-XE

Hier een filmpje van het zappen van de oude cisco box.
Echter zapped deze persoon kanaal voor kanaal maar je kan dus gewoon OK drukken voor de blauwe balk.
En vervolgens links en rechts om te kijken wat er op andere kanalen komt zonder daadwerkelijk te zappen.
En eventueel naar beneden om te kijken wat er op een later tijdstip komt.

Vervolgens kan je of de record knop indrukken voor de opname of de ok knop om het programma te bekijken.
Komt het programma op een later tijdstip zal de box op de tijd dat het programma begint vanzelf naar het gewenste programma gaan.

Zo kan je dus eventueel je hele dag vooraf programmeren en nooit een programma missen omdat je vergeet te zappen omdat je alles al in geprogrammeerd heb en hij dus zelf naar de juiste zender schakelt als je programma begint.

Simpel maar super effectief en altijd snel.
Je geeft zelf het antwoord al:
dezelfde interface/software op een ander merk box (ADB).
Maar het is wel dezelfde Java-gebaseerde software. Veel verschil zou het dan toch niet mogen maken?
Ik weet niet wat de hardware specs zijn van die ADB box maar lijkt mij dat die betere hardware heeft. Ik weet niet hoe gierig jouw provider is, maar UPC is een behoorlijke gieraard en is erg goed in besparen (of dat denken ze iig zelf).

De software is te zwaar voor de hardware die in de Samsung Horizon box zit, zoals je hier meerdere keren in de comments leest. Op dat ding van jouw zal wel niet bespaard zijn.
De huidige exemplaren hebben deze hardware: https://web.archive.org/w...ope/data_sheet_5723cx.pdf

Broadcom MIPS-dualcore met 512MB RAM.

De prestaties zijn ook niet geweldig, de UI draait meestal niet aan 60 of zelfs 30 FPS, maar het is wel allemaal redelijk stabiel...
(D)MIPS zijn instructies per seconden, eigenlijke snelheid eigenlijk dus en kun je gebruiken op CPU's mee te vergelijken

UPC Horizon:
1GHz singlecore Intel Atom CPU (onbekend hoeveel MIPS, de 1.6ghz heeft er 3300)
1gb ram
Ding van jou heeft:
Broadcom 7413 Dual Core 405MHz en heeft 1100 DMIPS
512mb ram

Lijkt erop dat de cpu sneller zou moeten zijn (ondanks de singlecore) van de Horizon en hij heeft 2 maal meer ram. Kan zijn dat belgen meer geduld hebben? ;)

Iemand anders een idee?
Ik kan me dan wel voorstellen dat zo'n Broadcom sneller is dan een Atom voor DTV-toepassingen. Die Broadcoms hebben bergen extra hardware naast de gewone CPU's aan boord voor het decrypten en decoden van video, zo'n Atom zal daar meer gewone CPU- en GPU-power voor nodig hebben waardoor de interfaceperformance omlaag gaat.

Ik wist niet dat ze bij UPC gewoon Atoms gebruiken. Lijkt me niet de beste keuze. Doen die boxen nog wat anders dan TV serveren? Was er ook geen reeks die fungeerde als modem+router?

(En MIPS is zowel een eenheid van snelheid als een processorarchitectuur. De architectuur wordt redelijk veel gebruikt in embedded toepassingen, de overgrote meerderheid van de WiFi Access Points bijvoorbeeld, hoewel Broadcom daar nu ook met ARM begint.)

[Reactie gewijzigd door AmbroosV op 18 augustus 2014 16:46]

Ik ben niet bekend met Atom CPU's (en ook niet met broadcoms), maar dacht dat die juist ook voor HTPC's goed te gebruiken waren. Elke Horizon box heeft modem+wifirouter functie, echter kun je ook een losse modem van UPC houden/krijgen en dan maken ze de functie niet toegankelijk, maar blijft hij wel actief (en dus resources gebruiken)... Weet niet of ze dat na versie1 hebben veranderd. De boxen kunnen daarnaast 2 kanalen opnemen en 1 kanaal tijdelijk (waar je naar kijkt).

Als ik jouw post lees met features dan kan ik mij voorstellen dat je box idd beter werkt.
Hopelijk maakt iemand binnenkort een filmpje (op YT) om te laten zien hoe alles nu werkt en vooral hoe soepel dat daadwerkelijk is. Eventueel als dat er goed uit ziet toch maar weer eens overstappen. De Horizon 1 gehad en dat was idd een faal van heb ik jou daar, zo erg dat ik tot nu toe het niet aandurf om nog een keer uit te proberen.

Maybe iets voor Tweakers? Hardware.info heeft een review van een jaar oud met bijna 37.000 kijkers.
Het is nog steeds dezelfde Horizon. Het is alleen maar een firmware update.Het grote probleem is volgens mij dat ze het veel te mooi hebben willen maken. Er zit maar een ATOM cpu in en we weten ook allemaal hoe krachtig die GPU is. Ze gebruiken best veel transparency en ik denk dat dat gewoon te zwaar is voor die hardware. SilverMonth hardware zou het al beter aan moeten kunnen. Maar nieuwe hardware is erg duur dus dat zullen ze denk ik niet snel doen.

Met de H2 update is het al erg verbeterd. Maar ik vind het nog steeds te traag. Anno 2014 wil je dat niet meer. Telefoons zijn tegenwoordig ook butter smooth. Daardoor zijn we ook verwend. Maar dan komt de lat ook steeds hoger te liggen.

Verder vind ik het wel een mooi concept. Hopelijk komt er nog wel een keer een V2 met krachtigere en toch zuinigere hardware.
Toen ik de boel terugstuurde zei UPC dat ik het vooral later nog eens moest proberen want dan zouden ze ook hardwarematig betere boxen hebben dan de eerste (ik had Horizon direct besteld toen het uitkwam). Die transparantie is juist irritant en maakt de boel onleesbaar, wat het ook zwaar zal maken is dat ze overal bewegend beeld (tv zender) willen laten zien op de achtergrond. Daar had de pre-horizon box al last van als je in de tv-guide/on-demand menu zat.

Is het nu nog steeds dezelfde box als je eerst ook had? Zou mij niet verbazen, omdat UPC toch misinformant nr.1 is imo, maar is wel jammer.

Het concept was ook wat mij overhaalde het in huis te nemen, de uitvoering was de reden om het na 2 weken een kans te hebben gegeven zsm terug te sturen.
Wij hebben in ieder geval geen nieuwe box gehad. Lijkt me ook alles behalve logisch. Die dingen zijn best duur tenopzichte van die oude tunners. Het duurt wel even voordat je die terug verdient hebt. Na 1 a 2 daar heb je die er denk ik niet uit voor die paar euro per maand dat hij kost.

Als je dan al weer nieuwe hardware moet gaan uitdelen maak je dik verlies. Maar ik zal eens informeren of er nog wat nieuws in de pijplijn zit. Volgens mij komen nu alleen die Satalite boxen er aan.
Denk ook niet dat ze de boxen die al uitgegeven zijn (+ gemaakt zijn maar niet teruggestuurd kunnen worden) ook niet zullen vervangen ivm kosten. Dat hebben ze ook niet met de vorige normale boxen gedaan en daar had je van meerdere merken boxen waarbij 1 merk (cisco had dat bijv) ook weer verschillende versies van waren.

Beetje vergelijkbaar met de PS3/X360, die heb je ook in normaal en slim terwijl ze dezelfde functies hebben. Prestatiegewijs merkte je wel verschil tussen de setupboxen.
Ja inderdaad. bij de Consoles is het hetzelfde. De nieuwere waren stiller en zuiniger maar waren even snel. Daar hoeven ze niet sneller te worden omdat de games gemaakt worden op de specs van de eerste hardware.

[Reactie gewijzigd door Astennu op 18 augustus 2014 14:12]

We hebben de H3 update binnen. Het lijkt allemaal wel net wat sneller dan voorheen. Een opgenomen video starten duurt nog wel net wat te lang. Je krijgt dan net het idee: Zou hij mijn key press wel opgepakt hebben. Maar iets daar na komt hij wel.
Ik gebruik de box zelf niet veel. Maar de snelheid is nu acceptabel maar nog lang niet goed voor standaarden van vandaag.
Bedankt voor de update,
"Zou hij mijn key press wel opgepakt hebben"
Dat mag dus echt niet imo.

Ik ben die Cisco gewend, als ik dan een nieuw apparaat in huis haal dan verwacht ik (en vrijwel iedereen) dat dat een apparaat 2.0 is of iig versie 1.5 als het ware en geen achteruitgang. Het zou wat zijn als ik een nieuwe pc zou kopen en daar win8.1 op zet en mijn huidige win7 bak vervang om vervolgens een trager reagerend systeem te krijgen. Waarbij je elke keer als je een map (als zender) dieper of terug gaat in je explorer je minstens een seconde moet wachten, als je dan een mediaplayer aan zet voor muziek of vlc voor video moet je al helemaal lang wachten. Die PC zou ik doorverkopen en mijn oude weer gaan gebruiken (zo ook als ik dat met Horizon heb gedaan).

Ik kijk weinig tv, tv kijken is voor mij dan ook even een momentje afleiding en rust. Rustig op de bank hersenloos (moet ook wel met de meeste programma's die er zijn) naar het scherm staren.
Vind ik ook het duurt gewoon net iets te lang. Als ze die tijd zouden halveren gaat het goed. Of in ieder geval laten zien dat hij bezig is met het geen wat je gevraagd hebt.

Ghehe daar noem je dus windows Vista op :P die was trager dan XP heel veel trager :P het zag er wel mooier uit maar dat was dan ook alles. Ik was erg blij toen windows 7 uit kwam. Wat een verademing!
Win8.1 is minder mooi dan windows 7 maar wel iets sneller en iets stabieler. UI vind ik minder logisch maar het werkt verder wel prima.
Daar ben ik ook wel erg benieuwd naar.
Vooralsnog heb ik dat brakke horizon (@H2) laten vervangen voor een Cisco Rec. tuner van UPC. (bied max. 1 actieve opname).
Eindelijk "snel" zappen, maximaal aantal favorieten, compacte GUI(kunnen zien waar je naar toe seekt) snel opstarten, slanke maar bruikbare config.(zelf de doorspoel stap grootte instellen etc.), goed toegankelijk en draaien zonder te crashen, ik heb weer een tv gids tot datum oneindigheid met volle snelheid en hij is stiller.

Alleen irritant dat af en toe het on-demant venster vanzelf opent op een paar zenders.
Van favorieten af lijkt te springen op het moment dat je handmatig een "favoriete" zender intoetst.
De NL HD zenders(70+) niet op tuner index 1 worden geforceerd.
Het IR signaal op de remote(met de zelfde vormgeving als de IR versie van de horizon) door de schuine zijde een kleinere hoek vooruit heeft, waardoor remote eerder omlaag gericht moet worden, maar de knoppen daarentegen wel logies zijn in verhouding tot menu etc........ :+
......Al met al, toch minder frustrerend dan de horizon, bovenal omdat deze impulsiever omgaat met gegeven opdrachten.

[Reactie gewijzigd door 119961 op 19 augustus 2014 10:33]

ALs ik een nieuw abo bij UPC wil (weer beetje korting en dubbele snelheden) dan mag ik alleen nog maar Horizon, terwijl ik liever de Cisco recorder/tuner hou die ik al heb. Daarvan weet ik dat het werkt.

Dus aan jou de vraag: wanneer heb je voor elkaar gekregen dat jij een Cisco recorder/decoder mag hebben? Als dat recent is dan maak ik ook kans!
Ik zou gewoon eens met of de technische dienst intern van UPC bellen of met de retentiedesk (intern van upc).

Als je geen callcenter medewerker spreekt, dan kan er altijd afgeweken worden. Het is gewoon dat je iemand moet spreken met genoeg bevoegdheden.
Voor TV is je CISCO niet opeens meer een brok ellende.
Voor upc is het waarschijnlijk zelfs goedkoper als jij op je oude box blijft werken in tegenstelling dat ze je een nieuwe horizon moeten geven.
Ik heb die decoder nu een maandje ofzo(met de aankondiging van gelijk trekken abbo's naar 5/50 12/120 of 20/200).

[Reactie gewijzigd door 119961 op 20 augustus 2014 06:56]

Grappig dat de foto bij het artikel van de 'Horizon Satelite Box' is. Dat is de tweede settop box voor op de slaapkamer die gebruik maakt van de tuner in de hoofd Horizon box. Origineel beloofd voor het einde van 2012, maar daar is nu nog steeds geen zicht op... Het tekent UPC in de afgelopen jaren, veel beloven maar in de praktijk wordt er niet veel waargemaakt.

Overigens heb ik nagenoeg geen problemen met de Horizon box, nooit gehad ook.

EDIT: plaatje gewijzigd

[Reactie gewijzigd door Sand0rf op 18 augustus 2014 13:38]

Toevallig vanochtend nog telefonisch contact gehad met een medewerker van UPC over onder andere de Horizon box. Uiteindelijk de knoop doorgehakt en deze week wordt er een Horizon box toegestuurd. Deze bewust meer dan een jaar lang geweigerd. Gelijk gevraagd of het mogelijk was om de HD-box op de slaapkamer te vervangen voor een Horizon box. Zoals je zelf al aangaf is dit op het moment nog niet mogelijk. Echter, de medewerker heeft me toegezegd dat het binnen enkele maanden dan toch echt gaat komen: nog dit jaar.
Dat hebben ze tegen mij ook verschillende keren gezegd. Zou er maar niet al teveel waarde aan hechten...
Misschien off topic: Heb je ook meer moeten betalen voor je abonnement?

Ik heb geen Horizon, wel 120Mbps internet. Nu is het middelste pakket € 55,- en met Horizon verplicht.

Bij verlengen van m'n abonnement betekent het dus dat ik meer moet gaan betalen. Of heb je tips om het anders te regelen?
De sat box komt er dit jaar nog aan, ze zijn nog bezig met de testen.
Inderdaad ik heb ook geen problemen, maar het switchen tussen zenders kan wat verbeterd worden. Eindelijk krijgen we nu ook de optie om meerdere aflevering te verwijderen i.p.v. alle opnames van verschillende series te verwijderen.
De nieuwe favorieten feature klinkt wel goed... want dat is echt een drama. Het is maar van geluk spreken dat er een vaste volgorde zit van Nederland 1,2,3 enz. want anders had het helemaal een drama geweest.
U komt in het programmamenu door op [OK] te drukken tijdens het televisie kijken of wanneer er een programmavermelding is geselecteerd.
Zo is er een ‘alleen favorieten’-modus geïntroduceerd, waardoor deze zenders in een aparte kanaallijst staan. Selecteer hiervoor in het programmamenu “naar favorieten”. Met de CH + en - knop kunt u door favoriete zenders zappen.
Als u met de cijfers een kanaalnummer kiest die niet in de favorieten staat, dan spring de tv automatisch terug naar de standaard kanaallijst.
Voor de rest ben ik redelijk tevreden over de Horizon, alhoewel ik wel van mening ben dat ze beter voor een degelijkere interface hadden moeten kiezen. Het is allemaal vrij druk en flitsend en daar hou ik niet van. :)

[Reactie gewijzigd door dacken op 18 augustus 2014 13:45]

Nu hopen dat hij wel onthoudt dat hij in favorieten zit, eerst ging het vaak fout als je de zender pauzeert (of gewoon random), en dan hij weer vrolijk vooraan begint, zonder zijn favorieten.
idd bij het zappen van 1->2->3 kom je soms zomaar in discovery of 24kitchen, zapp je weer terug dan verwacht je dezelfde volgorde omgekeerd, maar nee hoor weer andere zenders 8)7
De snelheid van de H1 naar de H 2 update was zeer behoorlijk. Maar zo'n Atom processor heeft helaas een max aan wat je daar aan kan vragen.

Nadeel van de box tot nu toe vind ik de warmte die er af komt. Je kan er bijna een eitje op bakken. Ook jammer dat de box wel een aantal USB poorten heeft, maar die zijn helaas nog onbruikbaar.
De warmte vind ik nog mee vallen vergeleken met de oude Thomson decoder die ik had, toen de tuner doorgebrand was en ik hem uit mijn kast haalde bleven de rubberen pootjes doodleuk half vloeibaar op me kast achter :|
Wat een drama dat UPC, ik blijf problemen ondervinden. Tussentijd even bij XS4ALL gezeten, maar hoewel alles daar behoorlijk goed werkte, is dat bij ons (Oud-Beijerland) alleen via vdsl mogelijk, dus traag internet, zeker als je tegelijk de HD tv aan hebt staan. Terug naar UPC gegaan en weer dezelfde shit als 2 jaar geleden, met het verschil dat de horizon box van een rapportcijfer 2 naar een 5je is gegaan in de tussentijd. Nog steeds traaaaaaaaaag.
Na veel geklaag van mij via social media (daar zijn ze gevoelig voor) nu bij de afdeling terecht gekomen die me wel lijken te willen helpen en ook verstand van zaken hebben. Binnenkort komt er een monteur buitenshuis de boel doormeten, lijkt me zeker wat te vinden aangezien meer mensen bij ons in de straat problemen hebben.
Waarom bij terugkomst niet gewoon een Cisco HD DVR gekozen? Of kreeg je die optie niet?
Kreeg die optie niet.
Die optie bestaat sinds een paar maanden niet meer het is horizon of geen dvr en interactieve functies.
Ik heb sinds 1,5 jaar een UPC Horizon box en ik heb tot heden nog geen problemen mee gehad. Heeft bij mij altijd goed gedraaid. Het zou inderdaad fijner zijn als de menu's wat sneller zouden zijn qua navigeren, dus goed dat hier aan gewerkt is. Ik gebruikt de Horizon box niet voor DLNA, dus dat biedt voor mij geen meerwaarde, maar wellicht wel voor andere gebruikers.
Als er ook maar iets van concurrentie op de kabel was geweest, zouden ze er veel harder aan werken (of meer klanten verliezen). Leuk dat je het positief bekijkt, maar ik heb UPC onlangs opgezegd. Veruit het snelste internet, maar gewoon te weinig concurrentie. ADSL is tegenwoordig snel genoeg voor ons thuis. Iemand ervaring met de mediabox van Tele2? Ik binnenkort wel, ben benieuwd.
Hopelijk worden avi bestanden ook volledig afgespeeld, wanneer deze via dlna worden gestreamd naar de horizon media box. Nu mis ik bij alle avi bestanden de laatste minuten....
hmmm klinkt meer iets als een probleem met het streamen zelf...

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee