Microsoft geeft touchpads nieuwe opties met update Windows 8.1

Microsoft zet nieuwe opties voor touchpads in een update voor Windows 8.1 die volgende week uitkomt. Dat zegt de softwaregigant. De Windows-maker gaat door met kleine updates, maar zal geen 'Windows 8.1 Update 2' maken.

De nieuwe opties zijn dat gebruikers het touchpad actief kunnen houden als gebruikers een muis aansluiten. Ook is er iets nieuws mogelijk met rechtermuisklikken op het touchpad, maar wat dat is, is onbekend. Vermoedelijk zit het nu native in Windows, maar laptops kunnen dat al jaren dankzij de drivers van de touchpads zelf. Gebruikers zullen na de update ook zaken op het scherm kunnen verslepen met het touchpad Daarnaast krijgt SharePoint Online minder inlogschermen en kunnen computers als Miracast-ontvangers dienen.

De maandelijkse update komt volgende week uit, samen met patches voor beveiligingslekken die Microsoft elke maand uitbrengt op de tweede dinsdag van de maand onder de naam Patch Tuesday. De Windows-maker zegt dat het geen 'Windows 8.1 Update 2' zal maken en dus geen grote wijzigingen meer zal aanbrengen in Windows 8.1. Wel komen er volgens Microsoft elke maand nieuwe features in Windows met Patch Tuesday.

De aankondiging ligt in lijn met eerdere geruchten dat Microsoft wijzigingen zoals het terugbrengen van het Start-menu bewaart voor een volgende versie van Windows met als codenaam Threshold. Die Windows-versie, soms aangeduid als Windows 9, zou in het voorjaar van 2015 moeten uitkomen.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

06-08-2014 • 08:42

62 Linkedin

Submitter: Loller1

Reacties (62)

62
58
30
3
0
9
Wijzig sortering
De Windows-maker gaat door met kleine updates, maar zal geen 'Windows 8.1 Update 2' maken.
Vreemd, Paul Thurrott heeft het toch echt over een (bevestigde) Update 2. Verwijst naar dezelfde blog post. Draait waarschijnlijk gewoon om de naam "Update 2", meer niet.

[Reactie gewijzigd door rijkvanwel op 6 augustus 2014 08:51]

Hij zegt zelf daar het volgende:
According to a new post to the official Blogging Windows blog, Update 2—again, now called the "August update for Windows 8.1," will include the following new features:
Behalve dan de update geen naam heeft, ook geen 'August Update for Windows 8.1' :P (Crtl-F maar eens op het Microsoft-blog ;))
Inderdaad, heel veel websites zeggen dat Microsoft dit voortaan "Windows 8.1 August Update" noemt, maar dit wordt nergens gezegd.
"Windows 8.1 August Update" is gewoon Engels voor "De Windows 8.1 update die in augustus uitkomt", dus inderdaad een beschrijving en niet persé een naam.

Een beschrijving die helaas lijkt te bevestigen dat het niet om een Update 2 of SP2 achtig pakket gaat, maar om wat klein grut.

[Reactie gewijzigd door mae-t.net op 6 augustus 2014 13:15]

Ik mis het startmenu niet, maar veel zullen er inderdaad niet zonder kunnen. Erg slim dus om dit niet nu al volledig terug te brengen (wat waarschijnlijk prima zou kunnen) maar in Windows 9 te proppen. Dan winnen ze weer meer zieltjes (en centjes) voor hun nieuwe versie.
Wat ik niet zo begrijp is dat iedereen zit te mekkeren over geen startmenu in Windows 8 (vgl. Windows 7 en eerder); er zijn voldoende externe (gratis) tools die hier wel voor zorgen. Tsja, het is niet native, maar werkt ook gewoon hoor!
En het is veel intuitiever zonder. Gewoon typen wat je nodig hebt zonder te moeten zoeken met je muis ... Zoals ubuntu
En het is veel intuitiever zonder. Gewoon typen wat je nodig hebt zonder te moeten zoeken met je muis ... Zoals ubuntu
Wat ook kan met een start menu (zie Windows 7).

Het gaat er juist om als je iets wilt bereiken dat niet te zoeken is of wat je niet wilt zoeken. In Windows 8 werkt daar de interface niet lekker voor zonder touchscreen. In Windows 7 werkt dit wel.
Het gaat er juist om als je iets wilt bereiken dat niet te zoeken is
Zoals?
of wat je niet wilt zoeken.
Eh? Wat je niet wilt zoeken zet je op een vindbare plek neer. Vastgepind aan de taakbalk bijvoorbeeld.
Helemaal mee eens. Maar het gross blijft het een gemis vinden. Visueel is het voor hun een mega beperking. Veeal omdat ze gewoonweg niet weten dat ze gewoon gelijk kunnen beginnen met typen van hetgeen dat ze zoeken. Overigens merk ik dat zoeken veel sneller ging in Windows 8 dan in 8.1.
Overigens merk ik dat zoeken veel sneller ging in Windows 8 dan in 8.1.
Dit komt omdat sinds Windows 8.1 de zoekfunctie ook resultaten via internet erbij zoekt. Dit kun je echter ergens uitzetten, wat de zoeksnelheid weer als vanouds zou moeten maken. Ik weet alleen zo gauw niet meer waar.
[...]
Dit komt omdat sinds Windows 8.1 de zoekfunctie ook resultaten via internet erbij zoekt. Dit kun je echter ergens uitzetten [...] Ik weet alleen zo gauw niet meer waar.
PC Settings -> Search and apps -> Use Bing to search online. :)
Zo werkt dat met het start menu ook, alleen is die niet full screen. En dat full screen zijn van metro is hetgeen wat ik er niet fijn aan vind.

Overigens bevat het start menu van ubuntu ook gewoon knoppen naar de applicaties zelf (zoals de windows 7 start menu zeg maar).

Wat mij betreft zou een (niet schem vullend) start menu met een zoekveldje en resultatenveldje voldoende zijn. Mijn moeder heeft wel weer echt de knoppen nodig. Die kent de namen van alle applicaties niet.

[Reactie gewijzigd door Veda88 op 6 augustus 2014 10:21]

Zo werkt dat met het start menu ook, alleen is die niet full screen. En dat full screen zijn van metro is hetgeen wat ik er niet fijn aan vind. [...] Wat mij betreft zou een (niet schem vullend) start menu met een zoekveldje en resultatenveldje voldoende zijn.
Win+S al geprobeerd? :)
Zoeken in Windows 8.1 is echter niet full screen, het is gewoon een balk die aan de zijkant van je scherm verschijnt. Misschien eens updaten naar 8.1 ipv 8?
Waarom zou je een OS kopen om het daarna te gaan "fixen" met tools omdat je het gewoon niet fijn vind werken, terwijl de vorige versie die je draait gewoon prima werkt zonder tools?
Heb ik tot nu toe met elk OS gedaan. Of het nu een windows versie is of linux, uiteindelijk pas je het aan/richt je het in zoals jij wilt.
Het belangrijke stukje uit mijn post is "terwijl de vorige versie die je draait gewoon prima werkt zonder tools?", veel mensen zitten hier gewoon niet op te wachten, onder het motto "don't fix what ain't broken."

Linux gebruiken is vragen om extra tools, en ik zeg niet dat dat een slecht iets is. Zelf heb ik ook de voorkeur aan een dock bij een GNOME 3 desktop, maar die is er ook nooit uit gesloopt van een vorige versie.
"Zoveel mensen erover klagen dat het er niet is".
Ik ken redelijk veel mensen, en het is echt maar een minderheid die hierover klaagt.
Zelfs op het werk hier, waar iedereen een grootgebruiker is op gebied van toepassingen, klaagt niemand, aangezien het veel intuïtiever geworden is.

Er is een minderheid aan mensen die niet kan (wil) wennen. De rest van de klagers zijn mensen die meelopen met de kudde.

En voor de echte uitzonderingen zijn er tools genoeg te vinden.
Wanneer binnen MS het fiasco al als een Vista 2.0 aanzien word, dan kan je niet van een kleine groep spreken. Ook alle aanpassingen die MS al gedaan heeft (en die gemengd onthaald worden) toont aan dat er wel degelijk een hele hoop kritiek op het OS komt en dat ook binnen MS niet iedereen het eens is over wat de beste oplossing is.

Ook de statistieken van het marktaandeel van Windows 8 tonen aan dat het OS alles behalve populair is. 7 had een veel steilere klim dan 8 (ook niet helemaal verwonderlijk na al die jaren XP en het gefaalde Vista).

Ik kan trouwens, sinds het installeren van een alternatief startmenu, perfect wennen aan 8.
De media heeft windows 8 kapot gemaakt. ( je weet wel, diezelfde media die call of duty jaar op jaar 8+ geeft). En dan heb je de kudde die volgt en het totaal afbreekt. Maar de mensen die niet zo closed-minded zijn en het een kans geven (vooral niet-techies) die vinden het een veel beter product.
De bovenstaande demografische groep mag dan wel beperkt zijn, ook bij mijn (zelfde) demografische groep is het resultaat hetzelfde.

[Reactie gewijzigd door matthewk op 6 augustus 2014 10:01]

Anoniem: 512552
@matthewk6 augustus 2014 10:07
Niet mee eens. Microsoft heeft een inschattingsfout gemaakt en komt daar misschien op terug.
Wat is "de media" volgens jou? Postertjes op Tweakers?

Ik heb met W8 proberen te werken vanaf het moment dat de preview uitkwam.
De conclusie voor mij is dat het een halfbakken, slecht doordacht OS is waarmee ik vervolgens ook mijn werk niet af krijg omdat het niet goed werkt. Dat startmenu zal me verder een zorg zijn trouwens.
Tegels heb ik in de badkamer en heb ik niet nodig. Kleuterinterface....

De enige echte motivatie van W8 gebruikers is dat het snel opstart. Dat doe ik zakelijk precies één keer per dag dus who cares....

Ik kijk wel wat W9 gaat brengen, veel verwacht ik er niet van.
Er is meer nieuw in windows 8 dan de tegeltjes. Zo is onder meer het geheugen gebruik gehalveerd tegenover windows 7.
Ik ben ook geen fan van de tegels dus heb ik classic shell geïnstalleerd (zowel bij mij als bij computerleken), en het enige verschil wat je dan nog ziet tussen windows 8 en windows 7 is dat het startmenu een ander logootje heeft (tenzij je dat ook gelijk zet), en voor de rest heb je een veel soepeler draaiend OS.
Wat doe je van werk op je Pc waar windows 8 in de weg zit?
Is geen verwijt ben gewoon nieuwschierig.
Heb er zelf niet zoveel problemen mee, uiteindelijk start ik programma's en werk daarmee. Moet dan af en toe bvb wat files zoeken exporteren en importeren ,... en dat gaan allemaal hetzelfde als in vorige windows versies.
Anoniem: 512552
@Benne6 augustus 2014 16:12
Prima vraag hoor, No offence taken: ik werk met zware CAD/CAM software en die performt significant slechter op W8 dan op W7 met dezelfde hardware.

Daarnaast staat me de look and feel van W8 niet aan maar dat ik subjectief. Het voelt kinderachtig aan...
Metro uitzetten en een normale instellingen interface zou al wat kunnen helpen.

Uiteindelijk wil ik mijn werk gewoon afhebben en daar gaat W8 geen rol in spelen.
Ik heb toch echt ook al een hoop mensen echt horen klagen, zeker bij 8.0 is MS zwaar in de fout gegaan door mensen een nieuwe manier van werken voor te schotelen zonder hen goed wegwijs te maken in de nieuwe interface. Ook vandaag zijn vele klachten inderdaad relatief eenvoudig op te lossen, maar je moet het maar weten. Er zijn nu zovele handige toetsenbord shortcuts dat je al bijna een tech minded persoon moet zijn om nog vlot met windows te kunnen werken in sommige situaties.

MS heeft een, volgens velen, interface verplicht aan iedereen terwijl niet elk platform er even geschikt voor was. Je merkte in 8.0 heel duidelijk dat heel die interface ontworpen was met touch screens in het achterhoofd. Elementen zoals de sticky corners bij multi monitor setups zijn er pas op de laatste minuut aan toegevoegd.

Met 8.1 hebben ze een deel van die fouten rechtgezet, maar het kwaad was al geschied. Windows 8 had zijn slechte naam reeds gekregen. En als je de klagende gebruikers dan ook nog eens belachelijk gaat maken door de startknop terug te plaatsen (maar niet het start menu) mag je ook niet verbaasd zijn dat je tegenwind blijft krijgen van hen ondanks de verbeteringen. En omdat je opnieuw iets opdringt aan je gebruikers (niet iedereen wil die startknop) krijg je weer bijkomende kritiek omdat mensen net staan te vragen om keuze ipv een verplichting.

Zelfs al heb je maar 10% die klaagt heb je bij Windows gebruikers nog altijd een immense groep mensen. Neem nu even de ribbon interface in Office. Ondanks dat ctrl+v de meest gekende keyboard shortcut is die er bestaat is plakken ook de grootste en meest prominente knop op de ribbon interface. Mede omdat dit de meest gebruikte knop is (word meer aangeklikt dan de 9 volgende meest gebruikte knoppen samengeteld).

Bij MS werken een hoop knappe koppen, en nieuwe concepten worden altijd grondig bestudeerd voordat ze geïmplementeerd worden, maar met 8 hebben ze de bal serieus misgeslagen
De enige klacht die ik bij mij thuis hoor over Windows 8 is het ontbreken van built-in support om DVD's af te spelen. Ikzelf heb daar de Media Center edition voor, maar de rest bij ons heeft daarvoor het http://cccp-project.net met Media Player Classic. Bij ons op het werk is er niets anders te vinden dan Windows 8, en ook daar geen klachten. Hetzelfde geldt voor de klanten die overgestapt zijn van eender welk voorgaand OS naar Windows 8. De hele hetze tegen Windows 8 is naar mijn mening ongefundeerd en vooral gevoed door mensen die graag ten kost van alles in het verleden willen blijven leven.
Die reactie hoor ik vaak van "mensen die in het verleden willen blijven leven". Als de mensen het niet als een verbetering zien is het niet de toekomst. Zou zijn alsof een autofabrikant opeens de volgorde van de pedalen omwisselt en als er mensen klagen blijven die ook in het verleden leven.
De besturing van windows blijft hetzelfde, net zoals in auto's. Het knopje van je lichten is wat veranderd en je radio is nu ingebouwd. Dat zijn wat mij betreft betere vergelijkingen met auto's.
Nee want om met die vergelijking verder te gaan krijg je opeens een venstervullend overzicht voor je neus als je van zender wil veranderen, zodat je het overzicht kwijt bent waar je mee bezig bent.
Het start menu is voor veel mensen nogal veel gebruikt dus ik denk dat de pedalen een betere vergelijking zijn.
Qua software was er ook zoveel te doen geweest rond de ribbon interface, maar die aanpassing was in mijn ogen kleiner dan Modern ui. Er wordt teveel op de tablet/touch gewed en de desktop werd verschoven naar een icoontje op het start scherm. Daar is microsoft nu van aan het terugkomen en we zullen zien wat windows 9 brengt.
Nee want om met die vergelijking verder te gaan krijg je opeens een venstervullend overzicht voor je neus als ...
Windows 8.1 met non touch scherm is default booten naar de desktop. 'Je auto stond stil'.
Ja sinds 8.1 ga je inderdaad naar de desktop bij het booten. Ik had het over een programma willen starten dat je ineens in een andere omgeving zet. Dat was in elk geval bij mij een groot nadeel. Ik werk dan liever met iets als een startmenu of launchy bv. Klein venstertje dat niet stoort. En microsoft is inderdaad enorm aan het terugkrabbelen met hun modern ui. De wijzigingen in windows 8.1 en de terugkeer van het start menu geven goed genoeg aan dat ze doorhebben dat modern ui niet zo geaccepteerd was.
Daarbij je spreekt over windows 8.1, de opinie over windows 8 is gevormd voor windows 8.1 er was en microsoft absoluut nog niet wou weten over iets aanpassen aan hun modern ui verhaal.
Ik stoor me mateloos aan het veel te kleine start menu in de Windowsen van weleer. Op mijn start scherm kan ik tenminste in één oogopslag het programma vinden wat ik zoek, en anders is daar de zoekfunctie voor. In dat stomme start menu moest ik altijd scrollen, of, nog erger, zoals in XP, een schermvullend start menu omdat er zoveel meuk in stond (hee, waar ken ik dat ook alweer van?) Nee. Microsoft heeft de goede weg gevonden. En tegen alle nay-sayers; ga lekker een ander OS gebruiken als je het niet kan waarderen, maar val degenen die het wel kunnen waarderen niet lastig.
Ik ken redelijk veel mensen, en het is echt maar een minderheid die hierover klaagt.
Zelfs op het werk hier, waar iedereen een grootgebruiker is op gebied van toepassingen, klaagt niemand, aangezien het veel intuïtiever geworden is.
Zo'n demografisch beperkte groep is niet representatief voor de populatie.
Er is een minderheid aan mensen die niet kan (wil) wennen. De rest van de klagers zijn mensen die meelopen met de kudde.
Kennelijk is de impact van de groep mensen die ontevreden zijn met Windows 8 groter dan die van Vista. Hiermee kan geconcludeerd worden dat Windows 8 gefaald heeft als product. Veel van wat ontwikkeld is in 8 kan echter meegenomen worden naar Windows 9, dus voor Microsoft is het geen totaal verloren zaak.
En voor de echte uitzonderingen zijn er tools genoeg te vinden.
Aan bijna elke auto kan een monteur ook cruise control toevoegen. Als een luxe auto af fabriek cruise control mist, dan blijft dat een minpunt.

Zoals ik al eerder schreef: Windows 8(.1) heeft te weinig meerwaarde voor veel gebruikers, die het links laten liggen. Wat daarvoor het excuus is maakt niet uit: uiteindelijk is de klant koning en die koopt iets niet als er in diens ogen een beter alternatief is.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 6 augustus 2014 09:16]

Hetgeen dat mij tegenzit is dat ik niet alle tiles uit metro kan halen.
bepaalde standaard tiles zitten gewoon in mijn weg en hebben geen nut.
Op windows 2012 is dit niet, en die vind ik Ideaal.
Het probleem is denk ik dat alle kritiek die er op Windows 8 is, samengevat wordt onder het onderwerp "startmenu". Heel vaak wanneer mensen dit melden, bedoelen ze ook tal van andere rariteiten in Windows 8: gestures, 2 versies van hetzelfde programma, heen en weer geslingerd worden, gebrekkig control panel, dingen op vreemde plaatsen, etc.

Of dat allemaal wel of niet irritant is daar ga ik niet meer op in, die discussie is reeds duizend keer gevoerd. Ik wil er alleen op wijzen dat we alle kritiek op W8 niet moeten beperken op het ontbreken van een enkele knop, de kritiek is veel breder.
Hoe zet ik de irritante feature af dat je naar Metro alt-tabt wanneer je op je touchpad naar rechts gaat en per ongeluk op de linkerrand begint?
charm-bar - pc-instellingen - PC en apparaten - muis en touchpad - vegen vanaf linker en rechter zijkant
vertaald van engelse windows, verwoording kan dus net wat anders zijn.
Dus het startmenu laat op zich wachten tot begin 2015?
Ik vind het onbegrijpelijk dat ze zo lang wachten terwijl zoveel mensen erover klagen dat het er niet is.
Het nieuwe start menu is waarschijnlijk onderdeel van Windows 'Threshold' (ofwel Windows 9). Uit het artikel:
De Windows-maker gaat door met kleine updates, maar zal geen 'Windows 8.1 Update 2' maken.
Tenzij Micrrosoft nog een Windows 8.2 gaat uitbrengen, wordt hiermee aangegeven dat alle grote updates al zijn uitgekomen voor Windows 8(.1).
[i]
Is dit niet beetje standaard ? Op de Mac is twee vingers tikken rechtermuisknop.
Touchpad blijft actief na aansluiten muis.
Het is ook al jarenlang mogelijk onder Windows, maar vaak zijn er tools van de laptopfabrikant voor nodig. Dit kan ook prima door het OS worden gedaan (zoals bijvoorbeeld Linux doet), omdat bijna alle touchpads gebruik maken van dezelfde aansturing. Een uniforme softwarematige ondersteuning van deze functionaliteit wordt nu toegevoegd aan Windows 8.1.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 6 augustus 2014 08:58]

Als ik het bericht zo lees komt er dus geen 8.2 maar is de volgende versie 9.

Komt er op neer dat Microsoft Windows 8 laat vallen als een baksteen en zijn pijlen richt op windows 9.

In eerdere berichten lazen we al dat het mobiele OS en het desktop OS zouden samengaan. Gezien de verdienmodellen (App store, Office 365, jaarabonnenementen voor je OS e.d.) daar omheen zullen ze dat wellicht versneld gaan invoeren onder de windows 9 (Windows One).
Aangezien Windows 8 een rotslechte reputatie heeft gekregen (Vista 2.0) is het niet onlogisch dat MS deze zal laten vallen. Het is beter om met een propere lei te beginnen.
Dat startmenu wordt perfect opgevangen door software van 3e partijen zoals Classic Shell. Bovendien kan je door te rechtsklikken een beperkt startmenu oproepen vanaf Windows 8.1.

@hieronder: MS had het wat mij betreft ook optioneel mogen maken. Gelukkig heb ik alle computers die ik met Windows 8 leverde of moet ondersteunen, al direct van classic shell voorzien. Op eentje na van een klant onder de 20 die al wat ervaring had.

[Reactie gewijzigd door mae-t.net op 8 augustus 2014 04:29]

Wat lapmiddelen zijn voor een feature die microsoft bewust uit het OS heeft gesloopt.
Hadden ze het hele modern ui verhaal optioneel gemaakt had windows 8 volgens mij veel beter ontvangen geweest.
Zo heb ik bij mijn buren naar hun pc moeten gaan kijken omdat windows 8 een antieke camera niet meer herkende. Tot daar aan toe. Maar die mensen hadden een boekje vol geschreven over hoe ze dingen nu moesten doen in windows 8 terwijl ze er voor zonder problemen met XP konden werken. Ik heb ze classic shell geïnstalleerd en ze zijn perfect gelukkig. Als microsoft zelf zo'n alternatief had voorzien hadden ze geen problemen gehad.
"De nieuwe opties zijn dat gebruikers het touchpad actief kunnen houden als gebruikers een muis aansluiten."

ik heb meestal juist dat ik allemaal instellingen moet veranderen zodat het touchpad eindelijk niet meer werkt bij het aansluiten van een muis. niets is irritanter dan per ongeluk je cursor verplaatsen met je handpalm tijdens het typen.
Beste,

Ik ben al 20 jaar verantwoordelijk voor groot netwerk, van unix naar windows server 2012 r2.

windows 8.1 is een super os , waarmee je echt alles kan met veel minder geheugen. Maar , een grote maar, die super goedkope laptops zijn daarvoor niet gemaakt.

Je moet toch minimum 450 euro neerleggen voor een laptop die snel werkt met windows 8.1

Heel veel bedrijven werken met remote desktop (alle programma's draaien op server, en deze stuurt alleen beelden, geluid en toetsenbord/muis akties door naar werkstation). Hiermee kan je met ieder soort werkstation (smartphone, thin client, laptop, netbook, ultrabook, pc, tablet...) binnen de 8 seconden inloggen op uw "bureaublad" en van daaruit ieder programma gebruiken.

Windows 8.1 werkt hier heeeel vlot mee en ideaal voor bedrijven. En je moet niet alles via browser doen zoals chrome, heb dit getest, en laat jullie niets wijsmaken, dit systeem is slecht, traag en geen privacy niet meer.

Indien je 800 euro wil geven voor een iPhone, ipad waarom koop je dan geen ultrabook van 1000 euro, die ook 8 uur meegaat, waarmee je echt kan werken, die binnen 3 seconden opstart...

We hebben nu al 50 windows 8.1 werkstations (notebooks, pc's, tablets, ultrabooks) draaien en alles werkt super, volgend jaar zou ik de oudste windows 7 werkstations met plezier vervangen door windows 8.1.

Dus alle mensen die denken te weten dat windows 8.1 slecht is, is de oorzaak dat u te weinig geld hebt willen uitgeven, teveel geprutst hebt of teveel illegale programma's via nieuwsgroepen hebt geïnstalleerd.

Trouwens de windows store is ondertussen ook al heel groot en is vooral super om eens snel een gratis game te downloaden en spelen.(met dank aan xbox afdeling) en vergeet niet dat je ook nog alle freeware pogramma's hebt, buiten de store. Virtual dj is een voorbeeld daarvan, een professioneel dj programma, volledig gratis. veeeeeel beter dan iedere betaalde app van de concurrentie. (apple, android)

Als je alles samentelt, ben je na 1 jaar , veel minder geld kwijt met een notebook van 550 euro met een intel i3 , je kan goede freeware downloaden, gratis apps... terwijl je bij de concurrentie moet betalen voor een app dat meestal minder mogelijkheden heeft dan een freeware windows programma. (paint.net, irfanview, vlc media player...)

Iedereen waar ik ben langs geweest, willen niet anders meer dan windows 8.1. gebruiken hun iPad , mac niet meer, te weinig mogelijkheden, te beperkt.

Dus, windows 8.1, super Os, zowel voor notebook, tablet, smartphone, ultrabook, werkstation....
Als ik je reclamepraatje eens rustig doorlees kan ik niet anders dan tot de conclusie komen dat ik blij ben dat je niet verantwoordelijk bent voor mijn ICT omgeving.

Je zegt het wel goed: ik laat me niets wijsmaken en daarom werk ik niet met W8/W8.1.

Nog vragen?
geen reclame, is gewoon heel goed os, werkt ook super met group policy.

van de 300 gebruikers, heb ik nog niemand horen klagen, en al 5 jaar zijn onze servers nooit onverwacht down gegaan.

Dus je zal wel blij zijn, een goed werkstation, nooit down.

Maar uiteraard als je windows 7 hebt, kan het zijn , dat je nog een jaartje respijt zou krijgen.
"Je moet toch minimum 450 euro neerleggen voor een laptop die snel werkt met windows 8.1"

Heb ik iets gemist? In mijn beleving is 450 euro een supergoedkope instap craptop.
Je kan een goede lenovo kopen voor 450-500 euro (een promotie) met een i3 maar dan wel niet de windows 8.1 pro versie.

voor de windows 8.1 pro versie, moet je minimum 550 euro rekenen.
Vrijwel iedere Windows laptop heeft een touchpad met een rechtermuisknop-button, i.t.t. een macbook. Snap dus niet waarom het nodig zou zijn om extra gestures te gebruiken met meerdere vingers om te kunnen rechts-klikken.
Voor (ultrabook) devices waar geen fysieke knoppen meer op zitten?
Vrijwel iedere Windows laptop heeft een touchpad met een rechtermuisknop-button, i.t.t. een macbook. Snap dus niet waarom het nodig zou zijn om extra gestures te gebruiken met meerdere vingers om te kunnen rechts-klikken.
Omdat het fijner werkt? Mijn Macbook heeft ook een rechtermuisknop maar 2 vinger tap voor de rechtermuisklik vind ik veel fijner werken.
Het is een goede zaak dit, ik erger mij veelal aan de slechte implementatie van het trackpad op Windows. In OSX werkt dit tot nu toe velen malen soepeler, wellicht komt daar dan nu eindelijk verandering in.

[Reactie gewijzigd door Typecast-L op 6 augustus 2014 09:55]

Nooit problemen mee gehad, twee vingers op de touchpad leggen is rechtermuisklik bij mij. Ook het verslepen van vensters is altijd al mogelijk geweest: dubbelklik op de bovenste rand van het venster en bij de tweede klik de muis vasthouden. Vervolgens kun je het venster verslepen.

Off-topic: overigens zie ik niet wat jou laatste zin bijdraagt aan het topic:
(Macbook pro 2008, draait als een zonnetje op Mavericks met zelf ingebouwde SSD en extra RAM geheugen)
?

[Reactie gewijzigd door Tweekzor op 6 augustus 2014 08:50]

Ik heb zelf een Logitech Touchpad T650 en daar kan ik dat ook inderdaad al.
Maar ik heb een vermoeden dat dit door de logitech drivers word gedaan en niet native door windows.
Dus met native support zal er waarschijnlijk voor je gevoel niets veranderen.
Het feit dat het native in Windows zit straks zorgt er voor dat je weer minder diversiteit hebt. Het zal uit-schakelbaar zijn, maar op deze manier zou je minder driver issues moeten krijgen en toch op elke Windows werkplek dezelfde functionaliteit hebben.
Off-topic: overigens zie ik niet wat jou laatste zin bijdraagt aan het topic:

[...]
?
Vermoedelijk dat Mac's dit al meer dan 5 jaar (native) kunnen ...
Pardon, maar wat is er slecht nieuws aan dat Microsoft aankondigt maandelijks met nieuwe features te komen in Windows in plaats van alles op te sparen tot 1 grote update?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee