DHL gaat pakketkluisjes verhuren en verkopen voor klanten webwinkels

DHL gaat volgend jaar pakketkluisjes aan consumenten leveren. Deze parcelboxen kunnen aan huis geplaatst worden, waarna een DHL-koerier een pakketje in het kluisje kan achterlaten. Dit zou met name nuttig zijn voor personen die regelmatig producten bij webshops bestellen.

Koeriersdienst DHL denkt de pakketkluisjes, na een naar eigen zeggen geslaagde introductie in Duitsland, ook in Nederland aan consumenten te kunnen slijten. De parcelboxen worden bij huizen geplaatst die veelal een voortuin hebben. De boxen, die in verschillende groottes verkrijgbaar zijn, kunnen vanaf 99 euro gekocht worden of gehuurd worden voor 2 euro per maand. Vermoedelijk komen de parcelboxen volgend jaar voor Nederlandse consumenten beschikbaar, zo laat een woordvoerder aan Tweakers weten.

De bezorger gebruikt een keycard en een code om de parcelbox te kunnen openen. De gebruiker heeft een eigen pincode om een afgeleverd pakketje uit het pakketkluisje te halen. Volgens DHL is de parcelbox handig voor consumenten die veel producten in webshops bestellen maar niet vaak thuis zijn. Via het kluisje kunnen artikelen ook geretourneerd worden. De pakketkluisjes zijn alleen voor DHL-koeriers toegankelijk; een bezorger van bijvoorbeeld PostNL kan geen gebruikmaken van de parcelboxen.

Naast pakketkluisjes komt DHL dit najaar met pakketstations die op drukke punten geplaatst gaan worden. In het pakketstation kunnen 24 uur per dag pakketjes opgehaald worden met behulp van een pincode. Volgens DHL is het systeem vergelijkbaar met bagagekluisjes die op stations zijn te vinden. In eerste instantie moeten er 25 in Nederland worden geplaatst. De precieze locaties zijn nog niet bepaald.

Door Dimitri Reijerman

Redacteur

04-07-2014 • 13:24

154 Linkedin

Reacties (154)

154
146
75
9
1
48
Wijzig sortering
Euh ja, en eentje voor Post NL, TNT Express, UPS etc. etc. Heb ik zo mijn voortuintje volstaan... Jammer dat men niet even samenwerkt hierin!! Dat 24 uur per dag ophaal ding vind ik dan wel weer handig!

[Reactie gewijzigd door Alpha89 op 4 juli 2014 13:29]

Heb juist een hekel aan DHL omdat deze weigert het bij me in de schuur te zetten.. (Komt deels ook door lastig gedoe door de webshop zelf, die o.a. eisen dat het niet bij de buren bezorgd mag worden..)
Met de (vaste) PostNL pakketbezorger heb ik goed contact, die doet dat gewoon uit service (en tekent dan ook voor mij).. erg blij mee en dus ook geen 100 euro voor nodig :)
Hallo Cyberspin,

Ik werk bij DHL Parcel , dat is het oude van Gend en Loos. Wij leveren voornamelijk aan bedrijven maar ook gedeeltelijk aan consumenten. Standaard mogen wij momenteel het niet bij de buren afleveren tenzij dit is aangegeven door de afzender. Als het met ons bezorgd wordt is het echter wel mogelijk om een verklaring bij de chauffeur te vragen waarbij jij toestemming geeft dat het voortaan zonder handtekening afgeleverd mag worden en dus in de schuur gezet wordt. Ook is het mogelijk om aan te geven dat het bij de buren geleverd mag worden. Dit gaat dan buiten de afzender om. Hierbij neem jij dan de verantwoordelijkheid voor het pakketje.

Nu is er ook nog de afdeling DHL Parcel E-Commerce , dit is wat je nu nog kent als Selektvracht. Lopen sinds 1 juli ook in de DHL kleuren en gaan voor de helft in auto's met DHL kleuren rijden. Gaat dus binnenkort meer opvallen !! Komt je pakketje via hun dan wordt standaard de buren geprobeerd. Hier kan echter de verzender aangeven dat het niet bij de buren mag. Hier betaald de afzender zelfs extra voor. Dit is totaal tegenovergesteld van elkaar maar dat komt omdat DHL Parcel E-Commerce gericht is op consumenten ipv de bedrijven waar DHL Parcel gericht op is.

Dan heb je ook nog DHL Express maar deze leveren voornamelijk zendingen uit het buitenland. Hier zal de webshop niet zo snel gebruik van maken. Deze zijn voor zogenaamde Domestic zendingen een stuk duurder. Moet zeggen dat ik zelf ook veel meer profijt ga zien van de pakketstations.

Tevens wil ik nog even kwijt dat op de vestiging waarbij ik werkzaam ben we nu een pilot hebben lopen waarbij de mogelijkheid wordt geboden dat we nog een keer dezelfde dag langs komen of kan je aangeven dat het de volgende dag bij de buren geleverd mag worden. Op je niet thuis kaart staat daarover dan de informatie. Dit kan dan tot 16:00 uur in de middag en komen we tussen 16:00 en 18:00 nogmaals langs. Maar dat is dus op dit moment alleen vanuit vestiging Den Haag. Wij willen ook dolgraag ieders pakketje op dag 1 afleveren :-)

[Reactie gewijzigd door pvermeer op 4 juli 2014 14:55]

Hi!

Super, dank voor je toelichting. Zal een volgende keer direct naar die verklaring bij de chauffeur vragen!
Goed dat jullie bezig zijn om de dienstverlening richting consumenten te verbeteren, want overdag afleveren kan bij mij simpelweg niet.. ben aan het werk dan.. ;)
Tussen 16 en 18 nogmaals is dan ook nog niet goed genoeg voor mij, tussen 18 en 20 zou beter zijn.. Meeste mensen zijn denk ik pas rond 17.30 thuis namelijk.
Anoniem: 156408
@CyBeRSPiN4 juli 2014 15:06
Laat het dan op een adres afleveren waar wel iemand is..
Op je werk bijvoorbeeld :)
Anoniem: 382732
@PolarBear4 juli 2014 17:32
Dat werkt alleen als je bij een klein bedrijfje werkt. Als het groter is zit de afdeling expeditie of de receptie niet echt te wachten op pakketbezorgers voor werknemers.
Klopt nu nog, maar waar een wil is is een weg.

Heel NL is aan het werk en we gaan de voortuinen vol zetten met kluisjes van verschillende vervoerders, terwijl we die kluisjes ook op het werk kunnen aanbieden met wat creatief denken. Is weer beter voor het milieu om maar iets te noemen.

Techniek om het te regelen is er allemaal al, werkgever hoeft alleen wat ruimte ter beschikking te stellen.

Kunnen er nog steeds kluisjes in de voortuin, want vele oplossingen zijn in dit geval beter.

Ik snap bijvoorbeeld niet dat die kluisjes niet al te koop zijn buiten vervoerders om. Ik gebruik nu een simpele opbergbox, maar ik had veel liever een soort kluisje met bijvoorbeeld door mij uit te geven pincodes gehad. Kon niets vinden, terwijl het al een oud idee is.

Alle techniek voor oplossingen is al aanwezig. Mijn voorbeeldjes zijn misschien niet helemaal correct of toepasbaar, maar we moeten gewoon anders gaan denken. "Kan niet" bestaat niet meer en als men ff nadenkt, dan kun je er zelfs voordelen voor werkgevers bij bedenken.
Lang niet elke werkgever zit te springen op koeriers die pakketten af komen leveren voor werknemers, over het algemeen kost dat tijd en dus geld.
PostNL is bezig met een dienst waarbij je pakketten vanaf 17:30 tot 21:00 worden geleverd. Kost geloof ik €2,- extra, maar de kans dat je hyus bent is natuurlijk wel groter.
€2,- extra op een tarief wat toch al hoger is dan veel andere vind ik persoonlijk ook geen optie :( Zeker niet als dat per pakket is, dan loopt het al gauw op als veel besteld. Het model van bezorgen dient gewoon te worden aangepast aan de klant / tijdgeest. Hoe kun je alleen blijven bezorgen op kantoortijden terwijl juist dan de meeste mensen werken. Eigenlijk zegt het het zelf al, kantoortijden (lees: werktijden voor de meeste van ons, laat staan het woon en werkverkeer uurtje dat er ook nog bij komt...)
Je vindt het vast niet fijn wanneer de postbode om 2300 of 0500 op de stoep staat. De tijd waarin de postbode zijn werk kan doen wordt dus verkleind van 8 uur naar een paar uur per dag. Minder efficiënt dus duurder.
Postbodes moeten blijkbaar alles gratis doen, dat dit ook mensen zijn doet er niet meer toe. Iedereen wil maar van alles online kopen want dat is makkelijk. Gemak kost geld.
Voor jou valt het af, 2 euro benzine verstook je met 2 pakketjes per maand zo als je die moet ophalen.. voor mensen die veel bezorgd krijgen via DHL kan dit qua tijd en geld wel uit denk ik
Tussen 16 en 18 nogmaals is dan ook nog niet goed genoeg voor mij, tussen 18 en 20 zou beter zijn..
Mijn PostNL bezorgster bestelt tot 22.30. Met als gevolg dat mensen dan weer niet open doen, want wel thuis, doch op bed. Effectief is tussen 18 en 21 uur, vermoed ik.

edit: Ik zag laatst op een site dat ik daar reeds kon aangeven waar en wanneer en bij wie het pakketje bezorgd mocht worden. Maar helaas is me even de site ontschoten. Bestel ws te veel verschillende zaken. :9

[Reactie gewijzigd door stresstak op 4 juli 2014 18:52]

3 verschillende soorten diensten onder 1 vlag kan ook nog problemen gaan geven. Zal het niet beter zijn om alles op elkaar af te stemmen? dus de klant geeft 1 keer toestemming en zijn voorkeuren en alle 3 de diensten houden zich dan hier aan?
Bij DHL Parcel en DHL Parcel E-commerce zal het uiteindelijk wel zo gaan.
Express blijft compleet anders.

Zijn eigenlijk ook allemaal afzonderlijke bedrijven geweest die gekocht zijn door Deutsche Post.
Ik vind je dan gewoon een irritante klant. Een hekel hebben aan een bedrijf omdat ze hun verantwoordelijkheid nemen. Ten eerste teken je niets af, en mocht het gestolen worden dan zijn hun verantwoordelijk.
Het heeft niets met service te maken, want wat die bezorger van PostNL doet is namelijk ontzettend dom.
Ik bestel dus serieus niet zo snel bij een webshop die niet via PostNL bezorgt.
Met PostNL weet ik dat ik pakketje volgende dag in mn schuur heb staan, bij andere bezorgers is het afwachten om het soms na 2 pogingen ergens achteraf (tijdens kantooruren) op te moeten halen..

Je de bezorger doet iets wat hij niet mag, maar ik (als klant) ben daar erg blij mee en neem het risico voor lief dat het uit mn schuur wordt gestolen..
NB: doet ie dus alleen nadat ik daar om heb gevraagd.. niet standaard bij iedereen..

[Reactie gewijzigd door CyBeRSPiN op 4 juli 2014 14:19]

Sterker nog, het zou nog beter zijn dat je meteen bij postnl kunt aangeven dat ze het pakketje meteen naar de lokale ah/postnl-punt brengen.

heb oom wel eens gehad dat ik wat bestel, maar van te voren al weet dat ik de dag erop niet (op tijd) thuis ben. Dus ken je gevoel wel. :)

Neemt niet weg dat dit wel een Super initiatief is. Nu alleen nog samenwerken met de overige bezorgers.
Of dhl/ups/transmission/etc moeten ook naar de ah bezorgen :)
Als je een track and Trace hebt kan je bij PostNL dit al aangeven. Of zelfs adres veranderen. Ik laat meestal op mijn werk bezorgen.
Ja, maar pas na de eerste bezorgpoging. En dan ook nog eens voor een bepaalde tijd. Of dit moeten ze onlangs aangepast hebben... Zal het nog eens nazoeken dan. :D
Bij veel webshops kan dat toch al? Ik laat regelmatig spullen bij de c1000 of ah afleveren. Of een enkele keer op een kiala punt.

Bijna niks meer thuis, tenzij het echt niet anders kan.
Bij de shops die onder Coolblue vallen (PDAshop, laptopshop en de andere shops) kan je aangeven hoe en wanneer je je pakje wilt ontvangen. Normaal verzending via Post.nl. Wil je je pakket in de avond, dan schakelen ze DHL in.

Kies je voor post.nl voor je verzending, dan kan je de dag van aflevering kiezen, kiezen of ze thuis, op kantoor komen of dat het pakket meteen naar een afhaalpunt naar keuze gaat. Tegen bijbetaling kan je meer kiezen, zoals levering vandaag. Erg compleet en erg fijn dat dit kan.

Ik vrees dat Post.nl de klanten best wat laat betalen voor deze keuze modules. Daarom zie je het ook zo weinig. Bij Coolblue shops is de verzending gratis, maar zijn de producten meestal minimaal 10,- duurder dan elders.
Ik snap dat het voor jou prettig is. Maar dit is geen wenselijke situatie. Niet iedereen is te vertrouwen.

In dat opzich is het idee wat in dit nieuwsbericht staat nog niet zo gek voor mensen die veel pakketten ontvangen.
Jij bent eigenlijk geen klant van PostNL. De klant uit hun perspectief is de webshop.
Dit gaat een keer mis. Als een pakketje ineens niet in je schuur staat, en je gaat verhaal halen is de PostNL bezorger de klos. Die heeft namelijk geen handtekening van jou, en dus moet hij persoonlijk voor de kosten opdraaien. Ik sluit ook niet uit dat ie ontslagen wordt.

De postbezorger doet dit omdat hij geen geld krijgt voor een pakketje dat niet wordt afgeleverd. In andere woorden, als hij bij jou moet aanbellen maar jij bent niet thuis en hij moet het afgeven aan het postkantoor, heeft ie geen cent verdiend terwijl ie wel naar jouw huis moest rijden. En die lui werken allemaal als freelancers, en betalen benzine dus zelf.

Nou verdien je als postbezorger niet veel, dus hij zal er alles aan doen om toch die paar cent te pakken die hij krijgt als hij het pakketje wel afleverd.

Hij speelt dus met z'n baan om een paar cent.
Klopt hij loopt risico, maar hierover hebben we onderling een agreement.. Ik vertrouw hem.. Als hij voor mij tekent en het pakketje er niet is dan weet ik hem te vinden, en denk ik eerder aan diefstal na bezorging dan dat ik hem verdenk..

Maar goed, dit gaat om een ons-kent-ons dorp, in de grote stad gaat dit echt niet werken..
Met de (vaste) PostNL pakketbezorger heb ik goed contact, die doet dat gewoon uit service (en tekent dan ook voor mij).. erg blij mee :)
Dat is fijn, tot je een bijvoorbeeld TV van 2000 euro in je pakketje hebt zitten.

Een PostNL bezorger die dat een keer bij mij gedaan heeft, om van z'n pakje af te zijn en z'n inkomen binnen te hebben, heb ik maar vriendelijk verzocht zich aan de procedures te houden.
En dan ben je dus naast de ruimte ook 400 euro kwijt.

Ik zou zeggen dat die dingen goedkoop geleverd moeten worden. Immers bespaart de bezorgdienst dit erg veel geld. Immers hoeven ze geen twee keer te rijden.

10 euro voor zo'n box lijkt me een mooi bedrag ( dan zou ik het zeker overwegen) maar bijna 100 euro is echt veel te veel. Voor iets waar ze zelf veel voordeel uit halen.

Het is leuk dat ze het omdraaien, maar dit zorgt echt voor een enorme besparing als iedereen zo'n ding heeft.
Voor tien euro koop je nog geen fatsoenlijke brievenbus, dus dat is een onredelijk bedrag. 100 euro vind ik helemaal niet zo een hoog bedrag, ervan uitgaande dat hij wel een paar jaren mee kan.
Voor iets waar ze zelf veel voordeel uit halen.
Ik durf dat "veel" te betwijfelen. Men hoeft inderdaad geen tweede keer langs te komen, maar meestal moet men toch al in de buurt zijn om andere pakketen af te leveren, vooral in de meer druk bevolkte gebieden.

Het is vooral de ontvanger die hier voordeel uit heeft...
Men is wellicht in de buurt, maar ik denk dat elk adres waar je langs moet waar niemand thuis is toch al snel 5 minuten in beslag neemt. Je moet je auto parkeren, je moet aanbellen, even wachten, briefje schrijven, notitie maken in de PDA, etc, etc. Daarnaast zetten die lui hier althans de auto elke keer uit, lijkt me ook niet goed om die 100x op een dag te starten.

Het scheelt dus vooral heel veel tijd denk ik, en daardoor weer geld.
Het scheelt alleen veel als iedereen zo een doos voor de deur heeft en normaliter niet thuis is bij de eerste bezorging.
Anoniem: 382732
@Tozz4 juli 2014 17:33
Tenzij bezorgers per pakket worden betaald....
Dat denk ik niet. Het is soms zelfs al zo dat bij sommige diensten zo dat afleveren bij een afhaalpunt goedkoper is.
Anoniem: 218718
@Alpha894 juli 2014 14:13
Een beetje confronterend voor de DHL, maar de eerste universele pakketjesbussen zijn in Nederland ook al beschikbaar : www.pakketjesbus.nl

Das dan wel weer handig en dan zijn we niet afhanklijk van 1 postorderbedrijf.
Maarja als er getekend moet worden voor een zending heb je er alsnog niks aan, en dat hebben ze met een pakketbus met pincode wel opgelost denk ik.
Precies! Daarom acht ik dit ook niet 'confronterend' voor DHL. Heel leuk bedacht, de pakketbus op die site, maar zelf zou ik zo'n geval niet willen hebben. Stel je regelt dat bezorgers het daarin mogen plaatsen, loop je echt nog wel risico dat het er uit gehaald wordt.
Je zou gewoon moeten kunnen verwachten dat je via een App even aangeeft wanneer het schikt om zaken geleverd te krijgen. Het feit dat de gemiddelde koeriersdienst anno 2014 nog steeds stug elke dag langskomst wanneer de ontvanger op kantoor zit is te zot voor worden. Dit levert meer werk voor beide partijen op.

Gewoon een notificatie dat een pakket aangekomen is bij het laatste sorteercentrum en dat ze graag horen wanneer levering schikt. Niemand wil zo'n box in de tuin en eis gewoon dat mijn pakketjes thuis afgeleverd worden als ik daar voor betaal, ik ga ze niet ergens op halen of uit een kluis halen met een code.

[Reactie gewijzigd door Sorcerer op 4 juli 2014 14:59]

Dat met die app kan bij PostNL al een tijdje. Je kan zelf aangeven wanneer het pakketje opnieuw aangeboden wordt.
Ja wanneer het *opnieuw* aangeboden wordt. Maar waarom kan dat niet meteen bij de eerste bezorging?
Anoniem: 382732
@iceblink4 juli 2014 17:35
Omdat dat logistiek een ramp wordt. Dan kunnen de busjes kriskras door de steden rijden omdat iedereen andere voorkeuren heeft. Het makkelijkst is het huidige systeem waarbij een min of meer vaste route wordt gereden zodat je redelijk nauwkeurig kunt weten wanneer de bezorger komt (zo komt de PostNL bezorger bij mij meeste tussen 10.30 en 11.30).
En dan kun je alleen kiezen uit andere tijden waarop je moet werken...

Ik ben allang blij met "mijn" PostNL bezorger, hij probeert het pakket 1x af te leveren en als het niet lukt kan ik het nog dezelfde dag ophalen bij het postnl punt in de lokale boekhandel. Had wel nog liever gehad dat het bij een supermarkt iets verder weg was vanwege de ruimere openingstijden maar goed, mag niet klagen.

Het werkt zo een stuk beter voor mij dan DHL/UPS etc. omdat die vaak ook alleen onmogelijke tijden aanbieden en anders moet je het maar op een sorteerpunt gaan halen dat ver weg ligt. Wat dat betreft zou zo'n kluisje wel handig kunnen zijn, maar ja waar moet ik dat dan laten, heb geen voortuin. Ik vraag me trouwens af waarom DHL de punten waarbij je pakketjes via hun kunt versturen niet ook als afhaalpunt kan gebruiken.

BTW bezorgen op mijn werk is sowieso geen optie, dit is namelijk niet toegestaan.
als het niet lukt kan ik het nog dezelfde dag ophalen bij het postnl punt in de lokale boekhandel.
Zo zijn er wel oplossingen te bedenken. Voor mij hadden ze het postkantoor met postbussen mogen laten blijven. En zou ik me nu kunnen voorstellen dat er een kluisjeswand bij de AH of ander afhaalpunt staat. Van mijn part op het station.
Eerste waar ik aan denk, is inderdaad maak hiervoor een standaard oplossing.

Ik kies er juist voor om zoveel mogelijk via TNTPost te laten afleveren. DHL of nog erger DHL4You (= selectvracht) levert mij meestal meer werk op om mijn spullen te krijgen.
Haha, en na een tijdje heb je 4 van die kluisjes in de voortuin.
Welke voortuin? Ik woon twee hoog in een portiek woning.
Succes met het plaatsen van één of meerdere kluisjes...

Het idee vind ik wel ok, alleen de samenwerking mis weer.
Is Nederland heel goed in.
Anoniem: 382732
@freshy984 juli 2014 17:30
Nederland? Het betreft voor een groot deel niet-Nederlandse bedrijven. Die er verder ook helemaal geen baat bij hebben om samen te werken. Als dit systeem aanslaat is de hoop dat mensen een voorkeursbezorgdienst willen hebben die dat aanbiedt.
Dan hangen ze maar een kluisje aan het balkon. Kunnen ze er met een ladder het pakketje in doen. :p
Gewoon het pakket over het balkon gooien :P
Balkon zit aan de achterzijde. Dat word dan flink gooien.
Het gooien zijn sommige mensen wel gewend hoor ;)
True. Of iig afleveren op een ander adres terwijl er op het pakket staat niet afleveren bij de buren, en tekenen voor ontvangst...
Er kan natuurlijk ook gewoon bij de ingang van het gebouw een hoop kluisjes worden geplaatst, dan is het probleem zo opgelost.
De Haag portiek woningen die ik ken hebben een aardig groot open portiek. Kan je ook wel iets tegen de muur schroeven.
Nou, de mijne niet dus. Als daar kluisjes worden opgehangen in het portiek, dan kunnen de bewoners van vier huizen niet meer naar hun voordeur...
In de muur verwerken?
Dat is inderdaad een test die ze (binnenkort) gaan doen of al mee begonnen zijn. Maar kun je ook nog onderbouwen waarom als ergens een test wordt uitgevoerd wij hier gelijk behoorlijk achterlopen?

Bedoel testen gebeuren wel vaker op een beperkt gebied. En wij krijgen het nu na Duitsland, is mij niet geheel duidelijk hoe lang het daar al is maar gezien het wordt gebracht als na een geslaagde introductie zal het waarschijnlijk ook recentelijk zijn.

En ja we lopen met aantal dingen achter, aantal dingen voor maar als je naar de hele wereld kijkt lopen we best wel goed. Maar als het je niet bevalt kun je altijd nog verhuizen he ;) hoor dat Japan wel leuk is met al hun ontwikkelingen en radioactive straling XD
bron nieuws: Amazon werkt aan achtste generatie drone-prototype voor bezorging

ik moet eerst nog maar zien of dit zomaar goedgekeurd wordt hoor.. leuk dat ze ver met de ontwikkeling zijn, maar het moet qua wet ook haalbaar zijn. Ik denk eerder dat de wereld hier de komende 5-10 jaar nog niet klaar voor is
"Amazon drones aren't taking off anytime soon — at least not until the Federal Aviation Administration says otherwise.

On Monday, in a document inviting public comment on drone policy, the FAA clarified that delivering packages using a drone isn't legal."

Bron: http://mashable.com/2014/06/24/faa-amazon-drones-2/
Bron (2): http://techcrunch.com/201...ones-to-deliver-packages/
Handig, zo te zien gewoon een cilinder slotje wat zo open is met het juiste gereedschap... Ook gelijk een goede lokker voor eventueel waardevolle spullen (*achter een dhl chaufeur aanrijden en alles noteren*)
Daar heb je een aardig punt... wie is er verantwoordelijk voor pakketjes die in zo'n locker zitten? Als je koopt is het jouw locker, ben je dan ook verantwoordelijk voor een degelijk slot? En als je huurt, moet DHL dat dan regelen?

Kennelijk werkt het in Duitsland, dus er zal duidelijke regelgeving voor zijn. Ben benieuwd waar de verantwoordelijkheid van een leverancier ophoudt.

Volgende uitdaging: meerdere pakketjes van verschillende bezorgers. De tweede bezorger jat het pakketje van de eerste bezorger uit jouw locker.

Natuurlijk allemaal hypothetisch, maar je weet van tevoren dat dit soort situaties zich voor gaan doen :P
Tsja, inbraak hou je toch wel. maar ik denk dat een inbreker die de intentie heeft om iets van waarde mee te krijgen, eerder in je huis zal inbreken, dan het risico nemen op een leeg kluisje. Hetzelfde geldt natuurlijk nu al (zij het in mindere mate) voor brievenbussen die buiten aan je huis hangen of bij de entree staan.
Je kunt ook gewoon even in je lokale verzamelplaats inbreken ... dat is geen argument.
Wat denk je dat een potentiele dief eerder doet. Een (zwaar) bewaakt distrubutiecentrum overvallen wat 24 uur per dag loopt. Of een kluisje in iemand zn voortuin in het buitengebied (waar ik zelf woon) en niemand het mischien doorheeft.

Eigenlijk had ik niet eens woorden vuil moeten maken aan je kortzichtige reactie, maargoed...

[Reactie gewijzigd door aadje93 op 4 juli 2014 13:43]

De doorsnee brievenbus is niet steviger dan een goeie trek... En een DHL auto kun je ook in met een breekijzer... De post zet zelfs pakketjes gewoon voor de deur in een drukke straat. Wat met fietsen, mogen we die dan ook pikken omdat er een makkelijk slot aanhangt ? Elk uniform systeem is eenvoudig te breken of dat nu een kluis of een simpele doos is. Je pakket is verzekerd voor diefstal...

In België worden pakketten die niet kunnen worden geleverd in "postpunten" bewaard. Dat zijn tankstations, winkels en andere ... Ik kan je met gerust hart zeggen dat ik liever heb dat ze het in zo'n kluisje steken ...

Je "propere" woorden worden geapprecieerd.
9 van de 10 webshops die via post nl sturen kan je ook voor kiezen om het bij een winkel af te leveren. ik heb 3 winkels waar ik tot 10 uur in de avond mijn pakketjes kan afhalen. meestal tegen een lager tarief dan thuis bezorgen. post nl werkt ook op die manier. maar dhl heeft maar een klein deel van de consumenten markt in handen in nederland. vandaar dat ze met kluisjes willen werken. maar zou denk ik bezorging bij een winkel beter zijn.
Anoniem: 382732
@aadje934 juli 2014 17:37
Dat zegt dan vooral veel over Nederland: in veel andere landen wordt dit systeem al met succes gebruikt.
Vind het initiatief van "de buren" en stuk beter, maak er inmiddels dankbaar gebruik van :)
Hopelijk komen er snel meer punten beschikbaar, hier kun je alles binnen laten komen.
linkje: https://www.deburen.nl/
Een euro per dag ex BTW voor een kluisje van 50x60x60cm max? Niet echt goedkoop...

Bedrijf gaat trouwens al meteen de fout in, want op de consumentenpagina hoor je je producten inclusief BTW te prijzen.
Anoniem: 57963
@thunder84 juli 2014 15:56
Je betaald enkel voor de dagen dat het pakketje in de kluis ligt. Valt toch best mee als je het diezelfde of volgende dag ophaalt. Gebruik het zelf ook en het werkt heel prettig. Ik kan hier zelfs op zaterdag terecht om iets op te halen en iedere bezorger kan er terecht.
Dat is dan niet echt duidelijk op de site. Lijkt alsof je hem moet huren om daar een pakketje te ontvangen. Kunnen ze mooi aanpassen met de prijzen INCL. BTW. ;)
Dan zit je dus nog steeds vast aan een lokatie die alleen tussen 9-6 geopend is..

Edit* oh er zijn ook 24-uurs lokaties. mja klinkt interessant

[Reactie gewijzigd door Rmg op 4 juli 2014 13:55]

En dan eentje voor PostNL ernaast zeker? FedEx eronder en UPC erop....

Wel een leuk idee maar ik zie meer in een centraal magazijn per wijk oid.
Je bedoelt zoiets als een postkantoor zoals er in iedere stad is. Alleen is die dan alleen voor PostNL, ik snap niet dat ze niet meer doen met ondernemers die hun zaak beschikbaar willen stellen hiervoor. Er zitten in mijn woonplaats (Haarlem) een aantal DHL servicepoints, maar toen mijn pakket laatst niet bezorgd kon worden op mijn thuisadres, kon ik het pakket ergens bij een afgelegen pand op Amsterdams industrieterrein ophalen. Het hele ophalen heeft me meer tijd gekost dan wanneer ik het gewoon bij de winkel had opgehaald. Volgens de medewerker daar kwam dat omdat het een andere "pakketstroom" was, dan die bij de servicepoints werden gebracht. Volgens mij kan DHL daar nog wel een stukje service bieden wat verder weinig investering kost.
Anoniem: 145013
@CrackSlet4 juli 2014 14:11
Je hebt DHL Express als je dan niet thuis bent moet je inderdaad het halve land af om je pakketje op te halen.
En je hebt DHL for You, dan kan je wel terecht bij een lokaal servicepunt van de "DHL".

De DHL bestaat uit twee takken die dus niet samenwerken. Als er iets met DHL Express verstuurd wordt dan bestel ik het elders. De slechtste service ooit als je niet thuis bent.
DHL bestaat uit nog veel meer takken.

Zie mijn reactie op het berichtje van Cyberspin.
Er zijn er echter nog veel meer maar niet van belang voor ons als consument.
Het werkt misschien anders dan in Nederland. Maar ik heb gewoon een overeenkomst getekend dat alles mag afgezet worden. Heb zo'n overkomst met dhl, UPS, gls en nog een tweetal andere.
Dhl was wel de enigste die de locatie wou zien om goed te keuren

Is nu al jaar of drie en alles gaat goed tot nu toe
Ah, dank voor de uitleg. Dan zal ik daar voortaan ook rekening mee houden. Want was na dit avontuur 2 uur verder en een stuk chagrijniger.
Je bedoelt zoiets als een postkantoor zoals er in iedere stad is.
Echte postkantoren bestaan niet meer, en al helemaal niet in een dorp of buitengebied.
Een ING met een postloket, of een sigarenboer of boekhandel; dat kan wel
DHL heeft wel meer van die fratsen. Woon in Enschede en ze hebben een depot in Hengelo. Echter als ik iets uit Engeland laat komen, gaat het via het depot in Apeldoorn. Ophalen kan dan alleen daar en niet in Hengelo.... 8)7 Moet dan kiezen voor een alternatief afleveradres.

Gelukkig komt het niet vaak voor, maar sommige bezorgdiensten zijn flexibeler dan anderen. UPS kon ik een afspraak maken met de koerier zelf, PostNL komt pas als ik thuis ben of levert bij buren af, GLS kan ik altijd naar het depot en met DHL meestal dus ook.
Telefoon uit china besteld, chauffeur gemist, gebeld, op depot af laten leveren en dan in de pakketstatus te zien krijgen dat ie in Amsterdam ligt. Niet erg, was die dag toch in de buurt, maar eerst even bellen... Blijkt ie toch in Zwolle te liggen. Depot drachten is 20 km, depot Zwolle is 55km. Het is dat mijn vriendin er woont, dus ook niet erg, maar praktisch is anders.
Anoniem: 382732
@_Thanatos_4 juli 2014 17:36
Het lijkt me stug dat de verplichtingen van een koerier in de grondwet staan....
De Postwet is toch een grondwet? Het is hoe dan ook in ieder geval een wet.
denk dat je ups bedoelt. upc gebruikt gewoon postnl:P
Gouden tijden voor de dievenbende denk ik dan weer.
Dit is wel een mug doodslaan met een vliegdekschip, me dunkt.

Ik dacht dat ze juist aan het experimenteren waren met 'containers' op publieke plaatsen vol met kluisjes waar een pakketje wordt achtergelaten, waarvoor je de toegangscode tot de kluis met jouw pakketje toegemailt krijgt?

edit:
Dat pakketstations-deel is na mijn post bijgeplaatst, en is inderdaad wat ik bedoelde

[Reactie gewijzigd door frickY op 4 juli 2014 13:44]

In Nieuwegein hebben we dat al. Gewoon op cityplaza (het soort-van-centrum). Een winkelpand helemaal volgeplemd met kluisjes. Alleen geen idee hoe het verder werkt. Nooit gebruikt.
Heb je het bericht wel gelezen?
Naast pakketkluisjes komt DHL dit najaar met pakketstations die op drukke punten geplaatst gaan worden. In het pakketstation kunnen 24 uur per dag pakketjes opgehaald worden met behulp van een pincode. Volgens DHL is het systeem vergelijkbaar met bagagekluisjes die op stations zijn te vinden. In eerste instantie moeten er 25 in Nederland worden geplaatst. De precieze locaties zijn nog niet bepaald.
Is een ninja-edit van Dimitri. Dat stond er de eerste minuten echt nog niet.
Dat zou handig zijn! Iets wat 24/7 open is.
Anoniem: 505439
@frickY4 juli 2014 13:42
"In eerste instantie moeten er 25 in Nederland worden geplaatst."
Dus ALLE kluisjes op publieke plaats ;)
Dit is wel een mug doodslaan met een vliegdekschip, me dunkt.
Met vliegdekschip kun je de mug beter neerschieten. Of overvaren.
.. waarvoor je de toegangscode tot de kluis met jouw pakketje toegemailt krijgt?
Ze sturen je toch al een code om de boel te kunnen volgen. Dan kan dat tevens de kluiscode zijn, of de laatste paar cijfers.
Het zou pas echt handig zijn als ieder koeriersdienst hier gebruik van mag maken. Hopelijk volgt er een samenwerking.
Nee. Hopelijk volgt er een systeem waarbij je zelf een kluisje kunt aanschaffen met een cijfercode. Die cijfercode geef je dan door aan de bezorger. Zo heb je zelf controle over hoe stevig dat kluisje is, kun je zelf de code veranderen wanneer je maar wilt, en is het duidelijk wie waarvoor verantwoordelijk is.
En elke postbode moet een code onthouden voor elk huis, lijkt mij niet ideaal.
Waarom niet? Ze hoeven de codes niet uit het hoofd te leren. Ze hebben toch zo'n apparaatje bij zich om een "handtekening" te zetten? Zie daar je manier om te "onthouden".
Anoniem: 368189
@_Thanatos_7 juli 2014 10:28
deze bestaat al: www.lockboxdelivery.com. :)

Code kan je ook telkens wijzigen.
Leuk en aardig, maar hoeveel webshops hebben nu dhl als aflevermogelijkheid? In nederland althans? In duitsland heel gebruikelijk...

Eentje van postnl lijkt me meer succes hebben.
Yup, heb laatst een pakketje uit Amerika laten kopen en werd afgeleverd bij het postkantoor bij me in het dorp. Ik er heen, pakketje was weg.
PostNL gebeld en hebben een onderzoek gestart, na een week was het pakketje toch bij het postkantoor af te halen.

Als ik nu zo'n kluisje had hoefde ik niet naar het postkantoor en wordt het toch afgeleverd als je niet thuis bent. Hoe zit dat dan als het getekend moet worden?
Is het niet veel handiger als je gewoon kunt kiezen wanneer de bezorger langskomt? En dus ook 's avonds en in het weekend?
Anoniem: 382732
@_Thanatos_4 juli 2014 17:38
Voor jouw misschien maar voor de bezorger (en de vervuiling die zijn bus veroorzaakt) is dat niet zo handig als hij/zij kriskras door de stad moet rijden. Ook zullen de bezorgkosten niet lager van worden.
Eindelijk. Wel heel jammer dat ze niet samen werken met PostNL (en andere bezorgbedrijven).
wat niet is kan natuurlijk komen...
Voor postnl zou dit wel handig zijn. Aangezien veel webshops werken met postnl. Of zeg ik nu iets geks?
Je zegt niks geks, alleen je kan moeilijk iedere postbode een sleutel geven, ze zijn nu al te beroerd om een sleutel te geven om een flat i te gaan waar de brievenbussen binnen staan, ik spreek uit prure ervaring vandaag weer eens mee gemaakt, moet je bij een berjaardehuis aanbellen omdat je geen sleutel hebt.. Ik zie die aparte lockers nog niet snel gebeuren bij huizen. en geloof me ik 20% van de post zijn tegenwordig pakketten die amper meer door de bus passen.
nee maar denk dat post nl genoeg heeft aan de postnl punten door het hele land. meestal tot 10 uur in de avond open en kost postnl veel minder omdat ze 10 pakketen op 1 adres kunnen bezorgen waar ze toch al heen moeten omdat ze de te verzonden pakketjes moeten op halen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee