Webwinkels leveren bestelling tegen meerprijs zelfde dag - update

Webwinkels Coolblue en Bobshop bieden de optie aan om goederen op de dag van bestelling te laten afleveren. De webwinkels zijn daarmee de eerste die dat doen. Aan de snelle levering hangt een prijskaartje: tot 20 euro per bestelling.

Coolblue zegt met de stap vooral klanten te willen weghalen bij fysieke winkels, die nu nog als voordeel hebben dat klanten een product direct kunnen meenemen. De service komt wel met voorwaarden en een prijs; er moet voor 15.00 uur 's middags worden besteld, waarna tussen 18.00 en 22.00 uur wordt bezorgd. Daarmee is de service geen aantrekkelijke optie voor zakelijke klanten, die vaak bezorging tijdens kantoortijd willen. Bovendien is bezorging de volgende dag gratis, terwijl voor de VandaagNog-service 17,95 euro moet worden afgerekend.

De logistiek wordt volgens Emerce afgehandeld door Dynalogic, dat claimt een product binnen vier uur bij een klant af te leveren. De dienst is een nieuwe, extra optie en geen vervanging van de huidige bezorgopties.

Met de nieuwe dienst van Coolblue lijkt het erop alsof het bezorgen op de dag van bestelling een nieuwe stap is in e-commerce. De Foppen-groep, met onder meer Scheer en Foppen en Bobshop, biedt de optie om dezelfde dag te bezorgen al sinds ongeveer twee weken. De meerprijs daarbij is 19,95 euro, terwijl voor 13.00 uur moet worden besteld. De afhandeling daarvan wordt gedaan door PostNL.

Update 10:04: Oorspronkelijk stond in dit artikel alleen Coolblue genoemd, maar na publicatie bleek dat de Foppen Groep deze dienst twee weken terug heeft ingevoerd. Het artikel is daarop aangepast.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

01-10-2012 • 09:07

165 Linkedin

Reacties (165)

165
157
92
9
0
36
Wijzig sortering
Ben ik de enigste die dit meer reclame vind dan nieuws?

En zoals al aangegeven wordt het is niet de eerste winkel die dit doet. Een simpele google query levert al gouw een aantal winkels op welke dit ook doen.

Om (nog) maar een andere IT/electronica leverancier te vermelden : bobshop.

Misschien eerst research doen i.p.v. klakkeloos van het anp overnemen...
Om (nog) maar een andere IT/electronica leverancier te vermelden : bobshop.
Idd. En dan lees ik: "Je kunt kiezen voor Same Day Delivery bij alle producten die verstuurd worden met PostNL". Dus dan neem ik aan dat PostNL deze service ook levert?
Ja, dat lijkt mij wel. Dan was het een objectief artikel geweest als het ging om PostNL die artikelen dezelfde dag nog bezorgd tegen een meerprijs.
Maar dat zou niet 'Tweakers' waardig zijn en aangezien ze net een leuke actie met CoolBlue gedaan hebben, dachten ze het mooi te kunnen koppelen en wat reclame te kunnen maken.

Echt spijtig dat Tweakers het op deze manier doet, ook al ontkennen ze het in een reactie hierboven.

[Reactie gewijzigd door Zerfox op 1 oktober 2012 09:54]

coolblue geeft toch prijzen ook weg via tweakers, het ene plezier is het andere waard denkik dan..
edit: ze hebben je bobshop in artikel bijgeplaatst

[Reactie gewijzigd door Rigs op 1 oktober 2012 10:00]

In principe is dit het logische gevolg van de "Just in Time" logistiek.

Waar in het begin de 'global supply chain' slechts iets van fabrikanten onderling was en daarna zich ook naar retail ging uitstrekken, is met het toenemende internetgebruik van de klanten nu dus ook de 'last mile' volledig geintegreerd in de supply keten.

's ochtends wordt je wakker, je plaatst een bestelling, in China gaan lopende banden lopen, draait een 'overnight shift' alle onderdelen bij elkaar, wordt het in een vliegtuig
geladen en 's avonds die dag nog ligt het bij je in de brievenbus.

Nergens in de keten heeft iemand ook maar een minuut langer dan strict noodzakelijk voorraad gehad.

Of dit nou duurzaam is? Op zich is het vervoer belastend. Maar het feit dat er geen overproduktie is en dat er geen hallen vol met opslag zijn, zelfs niet bij het retailkanaal, is weer een enorme besparing.

Laat ik het zo zeggen: van mij hoeft dit soort super-instant bezorging niet. Maar ik vind het wel prettig. En volgens mij is het ook zo'n ontwikkeling die je moeilijk tegen houdt. Is het nu nog een plusdienst van een retailer, over 5 jaar is dit allang de standaard geworden.

Dan noemen we een middagje winkelen in fysieke winkels "slow shopping" en is dat hetgene waarvoor je de meerprijs betaalt.

[Reactie gewijzigd door Keypunchie op 1 oktober 2012 10:08]

Doen ze al paar jaar. Wij hadden kapotte netwerkswitch in Gouda, op de site bij Coolblue stond die op voorraad. Voor geloof ik 40 euro kwamen ze hem direct afleveren. Wie wil betalen kan alles krijgen ;)

[Reactie gewijzigd door Malarky op 1 oktober 2012 14:49]

Wat je zelf ook kan regelen. 1-day delivery koeriers bestaan al een poosje.
Inderdaad, en pickup is ook geen bijzondere service. Dus de webwinkel hoeft niet eens mee te werken, zo lang ze maar een pickup locatie hebben.
Ik vind het een geweldige optie.. als je ervoor wilt betalen dan natuurlijk... Het voegt duidelijk iets toe aan wat webwinkels bieden.
CoolBlue is de eerste.. ik hoop dat veel webwinkels volgen..
Dat is niet correct, scheer&foppen bied dit al langer aan: http://www.scheerenfoppen...en/same-day-delivery/2771
Da's een goeie :-)
Dus CB heeft z'n research niet goed gedaan..
Klopt, ze zeggen ook niet dat ze de eerste zijn maar:
de eerste grote webwinkel die dat doet
Het zijn in dit geval ook weer de kleine nuances.
Onder S&F vallen veel meer (web)winkels.... ook S&F valt in de categorie "grote webshops".
Anoniem: 225842
1 oktober 2012 12:31
Ze kunnen beter allemaal de optie 'afleveren op postkantoor' ondersteunen! Ik ben nooit thuis overdag. Daar heb je wat aan.
PakjeGemak heet dat.

ik heb dat een paar keer gedaan, maar ook dat is verre van betrouwbaar. pakjes worden soms na 3! werkdagen vrijgegeven/afgegeven op het postkantoor.
al die keren voor niks naar het postkantoor gereden, want track&trace zegt namelijk dat ie al is afgegeven... :X
Beter een goede buur, dan een verre vriend ;)

In de dorpen raak je doorgaans best veel kwijt, maar in woonwijken, vooral die nieuwbouw/koop....je kreeg lamme vingers van het schrijven.
Je kunt er ook voor kiezen om je pakket op een alternatief adres te laten bezorgen. Bijvoorbeeld je thuis adres of van familie (ligt deze mensen dan wel in ;))
Desnoods kun je als, extra info, bij je bestelling erbij zetten dat TNT het pakket op een afhaal punt kan laten liggen na 1 poging.
Waarom valt dit niet onder advertorial?
Coolblue heeft net voor duizenden euro's aan spullen weggegeven, dit nieuwsberichtje zal vast in de deal zitten :P

EDIT: Nu is het artikel aangepast naar meerdere webwinkels maar eerst was het toch echt alleen een "Coolblue in de hemel prijs"-nieuwsbericht en dan is de timing na een week van Coolblue acties gewoon verkeerd. Waarom is het artikel nu in eens aangepast zonder UPDATE tag?

[Reactie gewijzigd door GrooV op 1 oktober 2012 10:44]

Ik vind dit soort insinuaties heel vervelend en het geeft blijk van weinig respect en kennis van hoe wij werken bij T.net. Het is de eerste grote webwinkel die op dezelfde dag goederen kan leveren en dat is in het relevante gebied van e-commerce in Nederland een belangrijke stap. E-commerce is voor ons relevant, omdat tweakers fanatieke webwinkelaars zijn en vaak online bestellen.

Of we vriendjes zijn of niet met een een toko, maakt in de nieuwsafweging geen donder uit. Wij vinden iets nieuws of wij vinden het geen nieuws en dit is een relevante marktontwikkeling waarvan we denken dat veel mensen het graag volgen. Net zoals de presentatie van een nieuwe smartphone, geruchten over een nieuwe game of eerste benchmarks van een nieuwe processor voor ons nieuws zijn; en daarbij roept niemand gek genoeg dat het een advertorial zou moeten zijn.

Ik heb geen enkele weet van de deal en eerlijk gezegd: ik heb even moeten nazoeken over welke actie je het eigenlijk had. Ik word daar simpelweg niet van op de hoogte gesteld en niet bij betrokken; dat is een commercieel traject en de redactie en commercie van T.net zijn compleet gescheiden werelden die elkaar alleen info doorspelen als het nuttig is voor de bezigheden van de andere afdeling.

Er is bij T.net bovendien een strikt verbod op het publiceren van verkochte content: het mag niet zonder dat er advertorial boven staat. Ik weet dat het gebruikelijk is op veel sites - ook bij veel concurrenten en bij traditionele media waarvan je het niet verwacht - maar daarmee zouden we onze onafhankelijkheid op het spel zetten en daarmee onze toekomst.
Niet alleen partijdigheid maar ook de schijn van partijdigheid moet voorkomen worden.
Het feit dat dit dus niet de eerste webwinkel is die dit doet en in combinatie met een eerdere commerciële actie in samenwerking met CoolBlue, roept de schijn van partijdigheid op.
De nieuwswaarde is namelijk weg.
Dit zou ook niet eerlijk zijn tegenover andere webwinkels die ook wel graag het tarief van hun verzendkosten als nieuwsbericht willen zien.
Het is de eerste grote webwinkel die op dezelfde dag goederen kan leveren en dat is in het relevante gebied van e-commerce in Nederland een belangrijke stap.
En dat is dus niet waar. Scheer en Foppen doet dit sinds vorig week ook al.

Als je iets mist als redactie is dat vervelend. Maar als je berichtgeving niet volledig juist is en er ontstaat een schijn van gekochte artikelen dan is het wel heel onverstandig je lezers aan te vallen op het feit dat je zelf niet je huiswerk hebt gedaan.

[Reactie gewijzigd door -RetroX- op 1 oktober 2012 09:49]

En dat is dus niet waar. Scheer en Foppen doet dit sinds vorig week ook al.
Maar dan had dat het commentaar moeten zijn en niet een opmerking dat dit artikel een advertorial zou moeten zijn, of insinueren dat de redactie partijdig is.
Correct. Maar het is de journalist die de betaalde professional is, niet de lezer.

Als je wilt reageren als journalist (en dat mag best) zorg er dan voor dat je argumenten kloppen. Het feit dat journalisten niet op de hoogte zijn van grote marketingsacties geloof ik ook niet helemaal. Zou natuurlijk kunnen dat ze daarover niet geïnformeerd worden maar dat betekend ook dat ze de frontpage blijkbaar ook niet zelf even bekijken... klagen over gebrek aan respect is 1 ding maar vervolgens met boter op je hoofd hetzelfde doen (als onafhankelijke, objectieve nieuwssite) waarover je klaagt is .......... a: slim, b: niet slim.... take your pick.
Ik ben het hiermee eens en vind het een goede beslissing om het als item op te nemen.

Ik twijfel niet aan de neutraliteit van T.net maar was wellicht duidelijker indien tevens andere webwinkels (zoals Bol.com) waren gecontracteerd om te controleren of ze plannen hebben om een vergelijkbare optie aan te bieden. Bijvoorbeeld deze optie bij albert.nl interessant zijn. Als je bijvoorbeeld ziek bent of te druk aan het werken, kan je tegen meerprijs de boodschappen zelfde dag laten bezorgen.
De redactie wordt niet aangestuurd door onze Marketing- of Salesafdeling maar staat daar volledig los van en bepaalt zelf wat ze nieuws vinden.
Het is nieuws omdat het de eerste webwinkel is die op dezelfde dag levert... Als het bol.com was geweest had het er ook gestaan ;) Dat jij het niet interessant vindt of het teveel op reclame vindt lijken is je goed recht, maar besef wel dat vrijwel al het nieuws tot op zekere hoogte als reclame is te interpreteren. Simpelweg omdat er een product- en/of bedrijfsnaam genoemd wordt.
natuurlijk niet.. elke webshop kan via tnt of roberts europe (om nu enkele voorbeelden te noemen)dezelfde dag leveren, gewoon eventjes contact opnemen.. niets wereldschokkend aan de zon dus. en die meerprijs, ja zoiets is nu eenmaal niet gratis, tenzij je in dezelfde straat van de webshop woont :p. Same day delivery is altijd een dure optie, en in dat opzicht weet ik uit werkervaring dat 17,99 wel meevalt. Maar dynalogic heeft wel een niet te beste reputatie :-)

In het buitenland van hetzelfde, amazon doet en kan het ook.

de commentaar kan ik eigenlijk wel snappen, laten we het op puur toeval houden :p. Verder zal ik er zeker niet van wakker liggen.

Waar IK lig op te wachten, is direct aangeven welk uur je thuis bent... dat zou pas een goede ontwikkeling zijn i.v.m. thuiszorg, nu moet je zelf contact opnemen met dispatchers enz, terwijl het toch heel gemakkelijk zijn moest je het via een menuutje bij je aankoop kunnen ingeven.

[Reactie gewijzigd door Yoshi op 1 oktober 2012 09:58]

Dat was natuurlijk ook mijn punt en natuurlijk is het allemaal supertoevallig en wist de redactie er absoluut niks van. Gelukkig blijkt dat ook uit de reacties van ACM en arnoudwokke, die zich niet aangevallen voelen en zonder emotie en defensieve houding een inhoudelijke reactie geven ;-).
Omdat we anders alleen nog maar Open Source nieuws over zouden houden?
Omdat dit nieuws is op het gebied van eCommerce? De eerste (grote?) webshop die op de dag zelf levert. Ik, en ik denk aardig wat bezoekers met mij, vind dat erg interessant. Ik haal er nog wel eens wat spul vandaan en als ik voor nog geen 20 euro meer mijn dure aanschaf op de dag zelf kan ontvangen, dan vind ik dat erg relaxt
Omdat T.net en Coolblue goeie vriendjes zijn de laatste tijd. Zie bijv. ook plan: Tweakers.net geeft een week lang elektronica weg
Dynalogic, het koeriersbedrijf van reparatiecentrum Dynafix. Ik heb alleen maar slechte ervaringen met Dynalogic, afspraken die niet nagekomen worden (keer op keer op keer) waardoor je maar vrij blijft nemen van je werk... Benieuwd of ze dit wel kunnen.
Ik heb even uit nieuwsgierigheid de aflevering van Kassa bekeken en vind het wel heel toevallig dat de drie smartphones van Apple waren. De directeuren van Vodafone en T-Mobile verdedigden zich ook (deels) met het standpunt dat Apple strenge richtlijnen voorlegt ivm garantie en dat zij deze strikt volgen.

Volgens het Europees recht (ivm garantie) is dit inderdaad geen excuus aangezien de verkoper van het product/dienst verantwoordelijk wordt gesteld, maar indien je een realistisch standpunt inneemt is het eigenlijk de fabrikant die het toestel maakt en verantwoordelijk is voor het leveren van een technisch correct werkend product. Inderdaad, ik hoor het al velen zeggen, dit is het probleem van de verkoper en hij moet dit maar verhalen op Apple (of andere fabrikant). Volgens de huidige wetten heb je hier helemaal gelijk. Ik wou met deze reactie gewoonweg even vermelden dat de oorzaak van strenge garantieregelingen niet altijd bij de verkoper, maar misschien bij de fabrikant van het product zijn. Een winkel - hoe groot of klein - moet aan het einde van de dag ook geld verdienen.

Eigenlijk zou - indien de fabrikant zich niet houdt aan de wettelijke garantieregelingen - moeten weigeren die producten te verkopen. Maar neem nu Apple - die ik hiervoor als voorbeeld al nam -, kan je je als winkel toestaan geen iPhone te verkopen? Spijtig genoeg niet, gezien de grote vraag van consumenten naar dit toestel. Je zou hoge verkoopaantallen kwijtraken aan de concurrentie.

Mijn conclusie is dan ook dat eigenlijk de bal niet bij telecomproviders (of andere winkels) ligt, maar bij de fabrikanten die zich niet aan de wettelijke garantieregelingen houden en hun (financiële) machtspositie misbruiken om hierin geen veranderingen te brengen op korte/lange termijn. Ik hoop dan ook dat Europese instanties dringend werk maken van de tweejarige garantie af te dwingen bij (voornamelijk Amerikaanse) fabrikanten zoals Apple, Dell,... die maar één jaar garantie leveren.
Zal eerst de wet moeten worden aangepast. Nu is het zo dat fabrikanten zakelijke deals sluit met de shops. Zakelijke contracten die niet 1 op 1 correleren aan consumentenrecht en consumentengarantie.

Apple weet precies wat het doen en acteren volgens de regels van de wet.
Met hun eigen stores hebben ze zowiezo een sterkere positie tov de 3dr party winkeliers.
Dynafix, is zaterdag niet goed in het nieuws voorgekomen bij Kassa of op het internet in het algemeen, voorbeeld: http://forum.www.trosradar.nl/viewtopic.php?f=98&t=75400

Ik heb er zelf ook veel problemen mee gehad, er werd waterschade geclaimd door deze partij, uiteindelijk is dit door een 3e partij gratis opgelost.
http://gathering.tweakers...message/36398248#36398248

Als Dynafix en Dynalogic inderdaad 1 partij is, dan hoop ik dat zij hun zaken velen malen beter op orde hebben. Als dit ook in het water loopt dan kan Coolblue een slechte repatutatie krijgen, net als T-mobile nu ook heeft doordat zij in zee zijn gegaan met Dynafix uit Nuth.
Anoniem: 442878
@Solomon1 oktober 2012 09:25
Dynalogic, het koeriersbedrijf van reparatiecentrum Dynafix. Ik heb alleen maar slechte ervaringen met Dynalogic, afspraken die niet nagekomen worden (keer op keer op keer) waardoor je maar vrij blijft nemen van je werk... Benieuwd of ze dit wel kunnen.
Sterker nog. Ze waren te gast in de laatste uitzending van Vara's "Kassa"
http://kassa.vara.nl/tv/a...door-waterschade/speel/1/
En wat als het hun niet lukt om dezelfde dag te leveren? Levering de volgende dag zou normaal gratis zijn dus dan ben ik heel benieuwd of je ook die 17,95 terugkrijgt...
Natuurlijk krijg je die dan terug, maar dat maakt het nog niet in orde. Grote kans dat je de keuze maakt om bij CoolBlue te bestellen omdat je je product de dag erna echt nodig hebt (anders tel je er toch geen 17,95 voor neer), je betaalt dan voor de zekerheid dat je het die dag hebt, als het dan die dag er niet is heb je ineens een groot probleem.
ja, maar als je echt 0 risico wilt lopen, kan je beter zelf naar de een winkel fietsen... het feit dat je een service bied wil niet zeggen dat je ook 100% zekerheid bied.
Daarnaast heb je ook altijd nog kans op een DOA, dus meer dan hun best kunnen ze niet doen :)

[Reactie gewijzigd door Prulleman op 1 oktober 2012 14:32]

Maar coolblue ligt nou niet echt in de buurt bij mij :)
dan haal je het bij de mediamarkt of andere toko in de buurt :)
Het gaat via een koeriersbedrijf en ze zullen daar gewoon afspraken mee gemaakt hebben
Dat is precies wat ze doen, idd.
Ik denk dat Tweakers in het algemeen gewoon eerst de productvergelijker checken, en kijken waar het product het goedkoop krijgen is. Daarnaast speelt service ook een rol, maar niet zo'n grote dat ze (te) veel willen bijbetalen. Het gaat om de prijs van de producten in combinatie met de service tegen een hele scherpe prijs (voor de meeste (gevorderde) tweakers).
Nee hoor. Ik heb gewoon een paar vaste shops waar ik bestel, en tenzij die echt idioot duur zouden worden ben ik daar gewoon vaste klant.
Dit heeft vooral met garantieafhandeling te maken, ik ben daar al zo lang vaste klant, dat als iets kapot gaat, ik gewoon bij die ene shop kan aanmelden en een garantieclaim kan doen. Ik hoef ook geen bonnen te bewaren, al heb ik in ieder geval de belangrijkste nog wel.
Ik niet. Ik geef liever iets meer uit voor een winkel die waarmaakt wat ze beloven. Ik heb door schade en schande wel geleerd dat veel van de goedkope webshops dat niet kunnen - bijvoorbeeld omdat ze geen eigen voorraad hebben. Ik koop dus ook bij voorkeur bij een leverancier waar ik al goede ervaringen mee heb ook al is die wat duurder.
Anoniem: 451726
1 oktober 2012 09:16
Idee is aardig maar te duur.

En die bezorgers krijgen dan zeker wel wat meer dan ze bij Post NL krijgen? Las van het weekeind in de Volkskrant over Post NL die knijpt hun zelfstandige koeriers echt schandalig uit. Die zouden voor bijna onder de 1 euro per adres moeten rijden: http://www.volkskrant.nl/...eknepen-door-PostNL.dhtml

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 451726 op 1 oktober 2012 09:20]

Heb het een poosje gewerkt , in loondienst* VOOR een subcontracter (==vaak ex-TNT koerier). In 2 1/2 jr tijd van 100 . 120 nu op 135 "stops" per dag, met idd nieuwere , grotere bussen die alle subcontracters verplicht waren aan te schaffen. Of je in buitengebied rijd, zoals ik deed, met zowiezo al 40 minuten reistijd heen en weer, word geen rekening gehouden.
Non-stop werk je doorgaans, om nog redelijk "op tijd" het werk af te krijgen, vaak red je dat niet. Zit nu thuis, want na de 2de "update" ben ik letterlijk "opgebrand".

Dan heb jij je pakketje 20 euro cent goedkoper, maar lever je dat weer net hard (ik denk erger) in aan de schatkist. Die mag die thuiszitters betalen.

Kosten van schade, pakket of bus proberen ze ook op jou te verhalen. De arbeidsvoorwaarden zijn erbarmelijk. Je moet je recht bevechten bij "bazen" (zie hierboven) die vaak totaal niet op de hoogte zijn van arbeidrecht en procedures.

Dat adressen korter op elkaar zitten, maakt eigenlijk niet veel uit, hoe meer "stops/Adressen" je hebt, je zal toch aan moeten bellen, bij de buren als iemand niet thuis is. Kost allemaal tijd. Je moet je kop er donders goed bij houden, al die tijd, elke miniscule vergissing kost je tijd. Nee, de werkdruk is gewoon absurd, en de voorwaarden/rechten van de chauffers bar slecht.

En de politiek? Die vergoeilijk het. Want in feite zijn al die via via chauffeurs gewoon zzzp'ers. En die mogen geen 5 dagen in de week werk doen voor hetzelfde bedrijf, dezelfde taken. Pakketpost heeft een convenant met de belastingdienst gesloten, achter gesloten deuren. Mooi woord voor slinkse deal.

Zie ook: http://www.ttm.nl/nieuws/...orging-moeten-omhoog.html

Mij gaat het niet eens om de prijs, maar vooral om de arbeidsdruk en arbeidsvoorwaarden.
Buiten dat, als ze op 100/120 "stops" waren gebleven (20 stops per uur is wat TNT rekent)
betekent dat ze meer mensen aan het werk kunnen zetten. Maar dat willen ze helemaal niet. Hoezo "wij zorgen voor werkgelegenheid" ? Die er wel rijden, worden af en uitgeknepen. Bevalt het ze niet, rot je maar op.

edit:* via een subcontract-er vervangen voor "in loondienst VOOR een subcontracter, voor alle duidelijkheid.

-(==vaak ex-TNT koerier) bedoel ik een loondienst medewerker, van TNT Pakketpost die voor zichzelf begonnen is als subcontracter aka ZZZp'er. Dat is dan mijn baas.

[Reactie gewijzigd door Madrox op 1 oktober 2012 23:54]

Sorry, als je zelfstandig ondernemer wil zijn, dan moet je zelf waken over je primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Als je dat niet wil, zoek een baan in loondienst en wordt lid van een vakbond.

En dat je "bazen" geen verstand hebben van arbeidsrecht? Je bent geen werknemer maar zzp'er, valt niet onder het arbeidsrecht, dus wat verwacht je dan?
Opletten, he! Ik werkte in loondienst VOOR een subcontracter!

Floor; lees net een bericht dat ze ook in duitsland problemen hebben en daar de koeriers chauffeur beter willen gaan belonen. "ze hebben ook steeds meer moeite om betrouwbaar en goede partners te ronselen". Tja niet zo gek he, als je niks wil betalen, krijg je ook "niks".

Mijn baas = een ex-chauffer die voor zichzelf is begonnen > hij is de ZZZpr -eigen baas, niet ik. Als je een probleem hebt met TNT, sturen ze je naar je baas en de baas zegt: tja, mijn handen zijn gebonden < tnt wil dit zo en/of ik kan gewoon niet anders. Andersom verlangen ze ALLEs van je.

Maar goed, kijk eens naar wat uitzendinge van Radar of zembla uit het verleden, misschien word je daar wijzer van.

ps: heb via ff veranderd in VOOR om onduidelijkheid te voorkomen. Iedereen staat vrij om te geloven wat hij wil, ik weet wat ik meegemaakt heb en er is geen woord van gelogen wat ik hierboven schrijf. Ander dan de directeur van de TNT-Pakketpost, die bij Radar gewoon ijskoud zat te liegen dat hij barst.

Dit betekend ook dat er te weinig concurrentie is. PostNL/TNT kan dit soort praktijken maken en ook nog eens hoge tarieven rekenen.
Fout. De problemen zijn juist begonnen na de privatisering. Ze hebben al concurrentie, het komt hjuist door de concurrentie, want dat vertellen ze "ons" , de chauffeur steeds bij elke verschaling.

Hieronder: Je hebt er duidelijk geen kijk op. MAg ik voorstellen: ga zelf eens een poosje voor TNT pakketservice rijden. Spreek ik je later nog!

Het is heel simpel hoor; naarmate de druk word opgevoerd zal de kwaliteit acheruit hollen, simpelweg omdat het bijna niet meer normaal te doen is. Daarom bellen ze tegelijk bij zes mensen aan bijv. , snap je? voor die 20 seconden winst, zodat ze niet s'aviond om negen uur thuiskomen.

[Reactie gewijzigd door Madrox op 1 oktober 2012 23:55]

Ik geloof je verhaal, zoals ik hierboven ook al beschreef ken ik een koerier persoonlijk.Het rare is dat de tarieven in het buitenland goedkoper zijn dan hier.

Ik vraag me dan ook waar er zoveel aan de strijkstok blijft hangen, ze maken immers honderden miljoenen winst.

Dit betekend ook dat er te weinig concurrentie is. PostNL/TNT kan dit soort praktijken maken en ook nog eens hoge tarieven rekenen.
Je spreekt jezelf wel wat tegen. Eerst heb je het over een belachelijk dure prijs. Dat is jouw mening maar daar ben ik het niet mee eens (omdat ik weet wat de kosten zijn).

Vervolgens ga je klagen over dat de koeriers zich voelen uitgeknepen. Ook dat klopt, ik ken een koerier persoonlijk en het lijkt nergens op wat TNT/PostNL doet. Anderzijds wil ik wel de laagste vervoersprijs (en de consument ook).
Maar zelfde dag leveren is een andere dienst. Bij zelfde dag leveren is sprake van iets andere logistiek dan de volgende dag leveren waar je werkt met enorme DC's. De volumes bij volgende dag leveren liggen vele malen hoger en er is veel meer tijd voor verwerking.

Mooi zet van Coolblue. Ik mag ze wel vanwege hun gedrevenheid en passie voor de e-commerce. Ik deel dezelfde passie in een andere branche.
Je spreekt jezelf wel wat tegen. Eerst heb je het over een belachelijk dure prijs....
Vervolgens ga je klagen over dat de koeriers zich voelen uitgeknepen.
Hoezo is dat tegenspraak? "18 euro voor bezorgen is belachelijk veel; 1 euro belachelijk weinig. " Lijkt me een verdedigbare stelling, als je 5-10 euro een redelijke range vindt.
En al die koeriers, zouden mij ook moeten betalen voor iedere keer dat er hier een pakket wordt afgeleverd wat niet voo rmij is en ook elke keer als ze in plaats van netjes bij 1 persoon aanbellen direct bij de hele portiek aanbellen. Koeriers verdienen wat mij betreft al veel te veel.

[Reactie gewijzigd door DeTeraarist op 1 oktober 2012 15:39]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee