Fitnessdienst Fit van Google komt naar Android

Google heeft de langverwachte fitnessdienst Fit aangekondigd. De software komt uit bij de release van de volgende versie van Android, integreert informatie van verscheidene sensoren en kan worden gebruikt met populaire fitness-software.

Fit werd aangekondigd tijdens I/O, waar Google woensdag verscheidene vernieuwingen voor Android heeft aangekondigd. Eén van de onderdelen in de nieuwe Android L-versie is Fit, een dienst voor het verzamelen van gezondheids- en fitnessgegevens. Deze kunnen vergaard worden uit verscheidene fitnesstrackers en -sensoren. Apps die gebruikmaken van Fit krijgen toegang tot de gebruikersinformatie die opgeslagen is in de dienst.

Binnenkort komt er een software development kit beschikbaar die ontwikkelaars en bedrijven kunnen gebruiken om Fit te integreren in hun apps en fitnesstrackers. Volgens Google wordt er al samengewerkt met bedrijven zoals Nike en Adidas, maar ook de makers van de populaire fitnessapplicatie Runkeeper.

Eerder kwamen er al geruchten naar buiten over Google Fit, waardoor de meeste functies van de dienst al bekend waren. De dienst vormt een concurrent voor Healthkit van Apple, dat eveneens onlangs werd aangekondigd.

Door RoD

Forum Admin Mobile & FP PowerMod

25-06-2014 • 21:23

47

Reacties (47)

47
46
26
2
1
10
Wijzig sortering
Nog meer fitness tracking :/. Ik snap de hype niet eigenlijk. Aan de andere kant is het wel weer leuk voor mensen die veel fitnessen met hun telefoon :)
Het is heel simpel, het ene bedrijf is nog banger dan de ander. Waar we eerder zagen dat Apple allerlei functies kopieerde is het nu Google bij dat Samsung lijkt te gaan shoppen naar ideeën. Ik verkondig het al een heel tijdje, maar de put met ideeën en supercoole hippe functies begint op te drogen en dat is waarom we steeds vaker de kritieken zien zoals "nog meer van hetzelfde", "origineel hoor #not" en ga zo maar door. Ze weten van gekkigheid niet meer wat ze doen, als ze geruchten horen dat Apple, Google, Samsung, HTC of Sony aan iets werkt dan begint het bedrijf in kwestie dezelfde dag nog aan een vergelijkbaar project. Het is voor mij in ieder geval al een hele tijd geleden dat ik nog echt uitkeek naar een nieuwe product of besturingssysteem, been there done that.
Hier een lijstje met producten waar je misschien naar uit kan kijken of wat mee kan gaan doen

google glass ( augmented reality)
https://www.google.com/glass/start/

oculus rift ( virtual reality)
http://www.oculusvr.com/

Leap motion
https://www.leapmotion.com/

i-steps
https://www.kickstarter.c...atform-for-ios-and-androi

exoskeleton
http://eksobionics.com/

flexibel display
http://en.wikipedia.org/wiki/Flexible_display

En voor een mooie lijst wat de verwachtingen zijn
http://envisioningtech.s3...com/envisioningtech.m.png


Het probleem is niet dat de ontwikkelingen een beetje stil komen te staan, het gaat nu anders.
van zwartwit naar kleuren beeld duurde meer dan 20 jaar ( 1929 tot 1951)
de eerste live uitzending duurde ongeveer even lang ( ook 1951)
het eerste live nieuwsverslag kwam weer 7 jaar daarna ( 1958)
in de jaren 80 kwamen de eerste afstandsbedieningen
in de jaren 90 kwam digitale tv
elke paar jaar komt er een nieuwe techniek, maar daarvoor vinden eerst de verbeteringen plaats van de oude techniek.
Na stabiel beeld kwam pas de kleur, na satteliet tv kwam pas live verslag, na goede afstandsbedieningen kwam pas digitale tv, en nu digitale tv een beetje goed werkt is er de smart tv.
pas als smart tv een beetje goed werkt zal pas de spraak of bewegingsbesturing komen


Android kwam uit in 2005, ios in 2007
dat is dus minder dan 10 jaar en ze ondersteunen bijna alle functies van alle elektronica apparaten van de afgelopen 100 jaar.
De afgelopen 3 jaar is men vooral bezig geweest met optimalisaties van bestaande technieken ( android 4.0 is nu 2.5 jaar oud, ios 5 is 3 jaar oud) in de telefoons.
* GPS heeft nu ondersteuning van wifi en zendmasten ( aGPS) voor een snellere lock
gyroscopen werken samen met versnellingsmeters voor beter resultaat
* schermen zijn van 800*480 naar 2560*1440 gegaan
* processoren van een dualcore op 1 ghz naar octacores op 1.5 ghz
* camera's van 8 megapixel naar 20 megapixel

pas als de snelheid van die ontwikkelingen er een beetje uitgaan zullen fabrikanten pas met nieuwe mogelijkheden komen, iets verbeteren is namelijk een stuk gemakkelijker en goedkoper dan iets totaal nieuws verzinnen, testen en op de markt zetten.


edit en note aan mijzelf: beetje lang bericht geworden zie ik nu, wilde eigenlijk alleen maar het lijstje geven

[Reactie gewijzigd door dejeroen op 23 juli 2024 07:47]

Nog meer fitness tracking :/. Ik snap de hype niet eigenlijk. Aan de andere kant is het wel weer leuk voor mensen die veel fitnessen met hun telefoon :)
Ik zit er eigenlijk best wel op te wachten
Jammer dat ik vanwege mijn werk geen horloge kan dragen
Maar stappenteller in smartphone is al erg handig in samenwerking met myfitnesspall bijvoorbeeld
Wat voor werk doe dat je waarbij je geen horloge mag dragen? als ik mag vragen.
Er staat kan dragen en ik kan me voorstellen dat veearts niet zou werken als je kalveren moet halen ;-)
Ik ging laatst een examen maken voor een opleiding van mijn werk, en ik moest mijn horloge afdoen. De medewerkers konden niet zeggen of ik een smartwatch om had of niet(mijn horloge ziet er wel fancy uit). De medewerkers van het examenbureau mochten ook geen horloge om tijdens werktijd!

Ik gebruik al een fitness app, de reden daarvoor, ik doe alles met mijn mobiel. E-mail, muziek, email, agenda, bellen, whasappen,social media...., ik ben een android gek dus als ik een fitness app van Google kan krijgen voor mijn android phone..., heerlijk! alles syncen etc....
Als je in aanraking komt met snel draaiende of bewegende apparatuur zoals in productie omgevingen dan is het vaak verstandig horloges,ringen etc uit te doen. Spaart ledematen... :)
Werk vaak in kruipruimtes van huizen :'(

En anders veel in het zand buiten enzo
Niet echt de ideale plaats om zo'n horloge te dragen
Ook voor de mensen die fitnissen zouden niet 1.2.3 dit gebruiken.
Ik bedoel ik gebruik alleen een stopwatch wat standaard op me telefoon zit wanneer ik aan het boksen ben op de boksbal of touwtje springen. Maar voor de rest zou ik niet weten waarom je dit zou gebruiken..
Het zijn voornamelijk de sensoren die in een smarwatch zitten die het dragen van deze watch zo interessant maakt. Je hebt namelijk een constant contact tussen de sensoren en je huid, waardoor je accuraat kan meten en over de gehele duur van je (sport of werk) activiteiten.

Dit voegt als het ware een nieuwe dimensie toe; of het opent althans een luik naar meer/beter/leuker sporten.

[Reactie gewijzigd door GigaPixels op 23 juli 2024 07:47]

Ik kan me voorstellen dat fitness tracking populair is aangezien het een digitale dimensie aan het sporten toevoegt. Je kan jou resultaten vergelijken met vrienden, gesprekken voeren over resultaten en proberen de snelheid van je kameraad te verbeteren.

Leg strava en endomondo bijvoorbeeld maar eens naast elkaar. Als je daar de verschillen in ziet, dan kan ik me ook voorstellen dat men benieuwd is waarmee google op de proppen komt. Dat zou wel weer een stapje verder kunnen gaan als wat er nu al is.
nog meer tracking en nog meer profiling door google en meer verkoop aan adverteerders! Overal wilt google info over jou hebben, internet, je sportgewoontenm, je energiegebruik, autogebruik etc etc...
Niet iedereen heeft het door maar zij verzamelen meer persoonlijke informatie dan de NSA! Dankt u wel, mij niet gezien!
Als ik hardloop gebruik ik nog steeds EndoMondo, vind ik persoonlijk de fijnste app (GPS tracking, heartrate monitor en trainingsschema's).
Ben benieuwd wat Google voor nieuwe features op de markt gaat brengen; voor als nog lijkt het me geen meerwaarde hebben tov. Runtastic/Endomondo ed.

Ik zal het zeker gaan proberen zodra het beschikbaar is :)
Het is geen concurrent van die diensten maar een samenwerking en API.
Die gebruik ik ook. GPS tracking is gewoon leuk omdat Endomondo de hele weg tekent waar je loopt en dan kan je dat op het einde delen op Facebook zodat je vrienden mee kunnen genieten :p
GPS tracking
Heb je echt geen idee waar je aan het rennen bent dan?
heartrate monitor
De beste heart rate monitor ben je zelf. Als je het even zuur krijgt, en je hart gaat tekeer, dan even rustig aan en wandelen.
trainingsschema's
Die maak je zelf thuis. Op welk medium dan ook.

Serieus. Kunnen mensen dit echt niet meer zonder app doen?
"Ja, best wel, maar met app is het zoveel handiger/makkelijker!!"

Het is een hobby, jezelf fit houden. Dus je stopt er behalve energie voor de sportieve activiteiten ook planning in. Dat is leuk. Vergeet die apps toch.

Je hebt een doel? Een bepaalde afstand lopen, oid?
Ik kan me bij het trainingsschema nog wel IETS voorstellen waarom die apps handig zouden kunnen zijn, maar voor de rest?

En vergeet vooral niet dat de apps gratis zijn. }>
De beste heart rate monitor ben je zelf. Als je het even zuur krijgt, en je hart gaat tekeer, dan even rustig aan en wandelen.
Als je een hartklap krijgt merk je dat inderdaad vanzelf en dan ga je ook vanzelf minder hard lopen. Geen app voor nodig. :P

Ik kan me best voorstellen dat je geïnteresseerd bent in de nummertjes achter een training. Daarnaast kan ik me ook voorstellen dat je niet altijd zin of tijd hebt om een route uit te stippelen. Je bent aan het lopen en je besluit spontaan om een ander weggetje in te slaan. Het is best handig dat je dan verteld wordt wanneer je aan de gewenste afstand zit.

Als ik op de fiets stap houd ik me vrijwel nooit aan een vaste route tenzij ik krap in de tijd zit voor een afspraak. Op zich is het best geinig om later terug te zien welke route je dan precies hebt genomen.

Op zich is het ook interessant om te weten hoeveel calorieën je verbrand hebt. Dit is overigens, naar mijn idee, slechts nuttig voor de bewustwording van de hoeveelheid arbeid die je moet verrichten om die hoeveelheid calorieën te verbranden.
Zonder enig benul van de inname van de hoeveelheid calorieën zegt het namelijk verder niets. Maar wellicht dat de slimme beker en eventuele toekomstige slimme borden daar uitkomst kunnen bieden.

Wellicht implanteren we in de toekomst wel (uiteraard door de zorgverzekeraars verplicht want anders een standaard eigen risico van een ton) gewoon een slimme slokdarm en een slim rectum. Dan kan je pas echt zien hoeveel calorieën er effectief in je lichaam gepompt worden. :+

Waren de mensen maar net zo nummertjes- en statistiekengeil als het op financiën (in de breedste zin van het woord) en menselijkheid aankomt.
En vergeet vooral niet dat de apps gratis zijn. }>
Ik heb een tijdje geleden zo'n app (geen idee meer hoe die heet) opgezocht. Bij het starten van de installatie werden werkelijk alle mogelijke permissies gevraagd. Overbodig te zeggen dat die er bij mij dus absoluut niet op is komen te staan.

Zoals U impliceert bent U wederom het product.

Dit geldt overigens nu ook al met de stock Android op je telefoon. Kijk voor de gein maar eens op https://maps.google.com/locationhistory.

Als je je gps, location services en sync niet uit hebt gezet zit het er dik in dat je precies kan zien waar je allemaal geweest bent. ;( :(
Anoniem: 125509 @HMC26 juni 2014 09:23
Het is een hobby, jezelf fit houden.
Ik denk dat het voor nog veel meer mensen gewoon een dagelijks ongemak is. Hoe minder tijd dat kost hoe beter. Je hebt informatie nodig of efficiënt beslissingen te nemen over je trainingsschema, apps bieden dat.

Vroeger ging je naar een sportleraar, diëtist, fysiotherapeut om tot een efficiënt trainingsschema te komen. Nu kan je dat steeds eenvoudiger zelf.

Dit onnodig noemen vind ik het zelfde als beweren dat de klok onnodig is. "Mens ga leven, en geniet! En als het donker is ga je naar bed, daar heb je echt geen klok bij nodig."
Ren je zelf?
Ik vind het bijzonder vreemd wat je zegt, ik gebruik zelf ook Runtastic om al mijn fietstochten en hardloop momenten te ''recorden'' en ik vind dit super handig!
Punt één omdat ik het dan later kan terugkijken, denk aan: gemiddelde snelheid over trajecten, calorieeën etc

Ook zegt mijn telefoon elke km wat mijn gemiddelde snelheid over de laatste kilometer was, waardoor ik mijn rentempo kan aanpassen indien nodig.
Waarom is dat vreemd?
10 jaar geleden kon dat toch ook niet (via een app) en deed iedereen dat zelf, of niet.

Je kent je buurt/omgeving/stad toch wel?
Gewoon lekker rennen/fietsen.
En als je uitgeput raakt, dan rust je even, of wandelt/fietst rustig terug, of je neemt de tram naar huis, als je echt te ver van huis bent geraakt.

Hardloopmomenten "recorden" deden tot voor kort geleden ook gewoon met onze hersenen.

Ik vind het bijzonder vreemd wat je zegt.
Dat is een drogreden.
Tien jaar geleden hadden we ook geen smartphones.
Wat jij zegt is, omdat we het vroeger niet hadden, hebben we het nu ook niet nodig.
Uh......
Iedereen die ik ken neemt het op, daar is het immers voor.
Het is jouw vrijheid om dat niet te doen, maar ik maak gebruik van de technologie die er gelukkig in 2014 is!
*Rant alert!*

Maar ik zou het waarderen als je het toch even leest. :)
Iedereen die ik ken neemt het op, daar is het immers voor.
Dus als die personen allemaal van het dak springen doe jij het ook? Of het dak daar speciaal voor is is een tweede maar een mogelijk doel zou kunnen zijn de overbevolking op te lossen dus dat rechtvaardigt de beslissing om dat te doen wel.

Toegegeven: Het is een beetje flauw maar het illustreert wel de mogelijke onzin van het meelopen (ha-hah ;) ) met de meute.
Uiteraard loopt iedereen wel, in zekere zin, mee met een meute (want anders heb je het waarschijnlijk best zwaar in de maatschappij) maar het valt mij wel op dat dit meelopen steeds makkelijker gebeurt zonder dat erover nagedacht wordt.

En dat niet alleen maar het heeft tegenwoordig, juist vanwege die handige technologische ontwikkeling, vaak te maken met privacygevoeligheid. Veelal jonge mensen (maar zeker niet alleen) vinden het allemaal best dat hun gegevens over de hele wereld zwalken. Zij beseffen zich echter niet dat die informatie door derden gebruikt wordt om geld mee te verdienen en dat dergelijke informatie ook zomaar in hun nadeel gebruikt kan worden.
Het is jouw vrijheid om dat niet te doen, maar ik maak gebruik van de technologie die er gelukkig in 2014 is!
Of dat gelukkig is is nog maar de vraag. Besef je ook dat de vrijheden die je nu hebt de verplichtingen zijn van de toekomst.

Aan je profiel te zien ben je nog net geen 18 dus eigenlijk kan er redelijkerwijs niet van je verwacht worden dat je dat inziet. Maar daar heb je dan weer oudere lullen (zoals ik) voor die een poging kunnen doen om je dat enigszins in te laten zien, in de hoop dat het je wat positiefs oplevert. :P
Overigens ben ik ook maar twee keer zo oud als jij dus er zullen nog wel een paar veel oudere snikkels rondlopen die mij ook nog wel het een en ander kunnen bijbrengen. :)

Je bent dus opgegroeid met de technologie (het feit dat er mobiele telefoons zijn) en je kent eigenlijk niet echt het bestaan zonder die dingen. Dat durf ik met redelijke zekerheid te zeggen (correct me if I'm wrong) omdat ik als laatste der principieel mobielloze Mohicanen drie jaar na jouw geboorte pas aan een mobieltje zat.

In mijn jonge jaren hadden we (whooptie-fckn-doo) een vaste telefoonlijn die ik niet mocht gebruiken om met vriendjes of vriendinnetjes af te spreken omdat het te duur was. Ik kon dus gaan lopen of fietsen om te kijken of diegene thuis was.

En weet je wat? Dat had wel wat. Je was dan al lekker aan het bewegen , zonder dat een app je vertelde dat je dat moest doen, en zo zag je ook nog eens wat anders dan het scherm van je telefoon. :9

Dan nu even terug naar de stelling dat de vrijheden die je nu hebt de verplichtingen zijn van de toekomst:
Doordat de telefoon zo is ingeburgerd wordt er van mij verwacht dat ik zo'n ding heb. Zonder telefoon valt er simpelweg vrijwel niets meer te regelen of te informeren. Hetzelfde geldt voor e-mail (of het bezitten van een computer in het algemeen). Belastingzaken, gemeentezaken, bankzaken, werkgerelateerde zaken, je kan het zo gek niet meer bedenken of het gebeurt via de telefoon of de computer. Dat is op zich niet erg maar de alternatieven verdwijnen of worden belachelijk duur.

Dit betekent dus dat ik verplicht (flink) op kosten gejaagd wordt om normaal te kunnen functioneren in de maatschappij.

Van vrijheid naar verplichting.

En zo kan je dat nog verder doortrekken en ook zeker met betrekking tot je privacy. Ik zal het kort samenvatten want ik heb wel genoeg getikt zo onderhand. ;)

We zijn inmiddels dus op het punt dat je, zo goed als, verplicht bent een mobiel te hebben. De keuze daarin wordt ook steeds beperkter. Nog een paar jaar en je kan geen "dumb-phone" meer kopen. Nu kan je allerlei "profiling" services nog enigszins uitzetten (alhoewel ik daar eigenlijk al niet meer zo in geloof) of (zoals in het geval van jouw Runtastic app) nog weigeren dit te installeren. Maar hoelang denk jij dat dit nog het geval is?

Dergelijke informatie kan en (zodra er geld aan verdiend kan worden) zal ervoor zorgen dat jij misbruikt wordt. Dat geef ik je op een briefje. Alles wordt steeds meer "smart" hetgeen vooral betekent dat de locatie bekend is en dat dit gecommuniceerd kan worden naar buiten toe.

Denk maar eens aan het koppelen van gezondheids- en locatiegegevens aan de systemen van bijvoorbeeld verzekeraars. Het is nu al lang zo dat je premie afhankelijk is van het feit of U in een risicogebied woont. Dan kunnen ze zien dat je auto zich (regelmatig) in een risicogebied bevindt of niet. Of je slimme fiets. En daarbij ook je telefoon, en je horloge, en je slimme portemonnee, en je slimme pacemaker.

Zitten we daar nu echt op te wachten? Ik denk het niet maar gebeuren gaat het wel. En dit is slechts een voorbeeld van wat er zal gebeuren. De overheid, je werkgever, de commercie, alles gaat er gebruik van maken.

En dan heb je geen vrijheden meer. Slechts nog verplichtingen.
Deze hele rant gaat ervan uit dat de data die verzameld wordt via het mobiele device *persoonlijk* verkocht wordt aan de verzekeraar.

Ik heb het al vaker gezegd, maar de dag dat we in een wereld leven waarbij bedrijven onderling zonder enige remming *persoonlijke* data aan elkaar verkopen, is dit waarschijnlijk een van je minste problemen.

Tot nu toe wordt data in geaggregeerde vorm verkocht. "Wij kunnen voor u mensen benaderen die voldoen aan een profiel X, niet hier hebben jullie onze database om je op uit te leven."

Toch lijken steeds meer mensen in de waan te leven dat dat laatste wel het geval is, of binnenkort gaat zijn. Kennelijk geloven we niet meer in onze democratie en zijn er al van overtuigd dat de wereld geleidt wordt door kwaadaardige multinationals die zich nergens meer aan te hoeven houden.
Ik heb het al vaker gezegd, maar de dag dat we in een wereld leven waarbij bedrijven onderling zonder enige remming *persoonlijke* data aan elkaar verkopen, is dit waarschijnlijk een van je minste problemen.
Kan je daar wat meer over vertellen? Ik vind het namelijk wel een groot probleem als het zover komt (voor zover het al niet zo is).
Daarnaast zeg ik ook dat meerdere "instanties" daar handig gebruik van zullen kunnen maken. Ik kan daar natuurlijk nog eens een dergelijk stuk over tikken maar dan staat er helemaal een lap tekst waar je U tegen zegt.
Kennelijk geloven we niet meer in onze democratie en zijn er al van overtuigd dat de wereld geleidt wordt door kwaadaardige multinationals die zich nergens meer aan te hoeven houden.
Democratie is een illusie en dat heb ik al vaker gezegd en uitgelegd. Het geeft burgers het idee dat ze wat te vertellen hebben maar ondertussen doet de regering gewoon waar ze zelf "zin in heeft". Het maakt niet uit welke partijen er aan de macht zijn. Het resultaat is altijd hetzelfde: Lastenverzwaring, meer controle, meer verboden en meer beperkingen. En dit geldt voornamelijk voor de onderste bevolkingslagen (de massa dus). Opmerkelijk toch?

En de politice verdwijnen na hun termijn gewoon in het bedrijfsleven waar veel geld zit. Toeval?

Geld is macht en macht maakt corrupt. Het is een feit dat je werkelijk over de hele wereld ziet. En ja, dus ook hier in NL.
Multi-nationals hebben belachelijk veel geld en hebben dus ook belachelijk veel macht.
Zij, die de geldstromen en grondstoffen in handen hebben, bepalen welke kant de maatschappij op gaat en wat ermee gebeurt. Er zijn genoeg voorbeelden die aantonen dat grote bedrijven de regels aan hun laars lappen en schijt hebben aan moraal. En ze komen er vrijwel altijd mee weg.

[Reactie gewijzigd door VOODOO_WILLIE op 23 juli 2024 07:47]

Democratie is een illusie
Aangezien we hier al fundamenteel van mening verschillen, lijkt me verdere discussie zinloos.
Als je niet openstaat voor andere meningen en de redenering daar achter dan is het inderdaad zinloos om erover te discussiëren.

Het negeren van feiten maakt echter niet dat deze dan ineens niet meer bestaan.

Je geeft echter geen antwoord op mijn eerste vraag (die verder niets van doen heeft met ons verschil in mening over democratie).

Ook dat is je goed recht maar je beweert iets zonder dit toe te lichten. :)
Om hier nog even op terug te komen:

Twijfel je er nu nog steeds aan? Of zou het zomaar eens kunnen zijn dat ik gelijk krijg?

Lees vooral ook even de laatste twee alinea's.

Ik haat het overigens om gelijk te krijgen als het om dit soort ellende gaat ... :S
Leuke link, maar in de context van de bewering dat bedrijven elkaar privacy gevoelige data zouden verkopen raakt het kant nog wal.

Je link refereert aan de steeds twijfelachtigere machtspositie van verzekeraars. Iets wat inderdaad in toenemende mate een probleem is.

Maar dat is niet een situatie waarin bedrijven elkaar info verkopen, maar een situatie waarin verzekeraars steeds meer info eisen van de verzekerde. Op straffe van een hogere premie of ontzeggen van zorg.

En om op je opmerking terug te komen dat ik je eerste vraag niet zou beantwoorden. Het probleem is dat je al niet meer lijkt te geloven dat grote bedrijven teruggefloten kunnen worden bij privacyschendingen. Ik geloof dat daarvoor nog wel meerdere wegen zijn. Dat noem ik een fundamenteel meningsverschil, waardoor discussie verder zinloos is. We zijn het op het meest basale niveau al niet eens.
Lekker op vakantie geweest? :)
Deze hele rant gaat ervan uit dat de data die verzameld wordt via het mobiele device *persoonlijk* verkocht wordt aan de verzekeraar.
Ik heb daar eerst niet als zodanig op gereageerd maar:
Dat doet die rant niet, dat suggereer jij, in eerste instantie. Ik zeg alleen dat privacygevoelige informatie misbruikt zal worden zodra er geld aan te verdienen valt.
Dat ik, in mijn reactie op jou, mijn twijfels heb bij het, al dan niet, verkopen van dergelijke informatie is bijzaak.

Dergelijke info hoeft niet onderling "verkocht" te worden om er vervolgens geld aan te kunnen verdienen.

Laten we onze democratie er nog eens even bijpakken: Wie heeft ons ook al weer verplicht om een schofterig dure zorgverzekering (met nog schofteriger eigen risico) af te nemen bij een private onderneming? Precies ... onze "democratisch" gekozen regering.

Dat was niet het heldere idee van de regering maar het heldere idee van de zorgverzekeraars. Of daar een wederzijds voordeel aanwezig is laat ik maar even aan jouw verbeelding over.

Net zoals dat de regering ons heeft kunnen opzadelen met die verplichte verzekering, kan deze regering ons uiteindelijk ook verplichten om onze privacygevoelige data af te staan aan deze zelfde verzekeraars of besluiten om niet tegen vergelijkbare eisen van de verzekeraars in te gaan.

En dan zit je dus precies in het bootje wat ik geschetst heb.

Het terugfluiten van bedrijven gebeurt zeer zeker. Daar heb je dus gelijk in. Maar het gaat meestal wel in de trend van: "Bedrijf probeert twee stappen. overheid fluit één stap terug".
Het resultaat is dat er toch één stap voorwaarts is gemaakt. Het doel wordt wat langzamer bereikt maar, omdat de bevolking zich in de luren laat leggen door die ene stap terug, gebeurt het uiteindelijk zonder weerstand en problemen.

Daarnaast is al vaker gebleken dat het terugfluiten mosterd na de maaltijd is. (Google met het in kaart brengen van netwerken). Het mag niet meer maar voorlopig hebben ze die data al wel.

Ook is het heel gebruikelijk om het beestje een andere naam te geven (Europese grondwet -> verdrag van Lissabon) en/of om het eerst maar op vrijwillige basis te doen (EPD).

Zo ook in dat artikel dat ik aanhaal:
Het systeem staat volledig open voor andere producenten, beloven Philips en Salesforce. Zelfs ontwikkelaars van fitnessbandjes moeten hun apps voor smartphones er aan kunnen koppelen.
Allemaal vrijwillig en met met expliciete toestemming van de gebruiker. Nu nog wel ja. Bovendien zijn de meeste mensen naïef en zien de gevaren er niet van in. Die doen dat dus gewoon, net zoals dat ze nu apps gewoon maar installeren die alles willen uitlezen terwijl ze daar niets mee te maken hebben.

Jij staart je blind op het "verkoop"-praatje maar je wordt intussen geflankeerd door de verstopte hyena's. Met hetzelfde vervelende resultaat voor je privacy ,gezondheid en portemonnee.
weetje dat deze hele rant hetzelfde voor jou geld?
waarom nou heel simpel jij bent ook afhankelijk van technologie.
voorbeeld:
1 huis boven je hoofd
2 elektriciteit (koelkast tv etc)
3 eten die je bij de locale supermarkt koopt
4 medicijnen
5 sociaal zekerheid

al deze dingen had je vroeger ook niet.

nou calvin zal over paar jaar net als jou tegen zijn volgende generatie de volgende zeggen.
jullie zijn zo afhankelijk van technologie..........
ik had vroeger geen robot die mij wakker maakte voor mij kookte naar werk bracht en ga zo maar door.

ook wel deze hele rant is leuk om te lezen maar meer ook niet. :)
Ik weet zeker dat dat ook voor mij geldt. Dat heb ik gedurende mijn relatief korte leven dus al zien gebeuren en daarom waarschuw ik er ook voor.

Ik zeg ook niet dat vroeger alles beter was. Ik zeg alleen dat blind meelopen met ogenschijnlijk onschuldige dingen zomaar hele nare gevolgen kan hebben. Zeker als het gaat om privégegevens.

Sommige dingen waren overigens wel beter in mijn ogen. Zoals het feit dat het leven gewoon rustiger was zonder al die controle features waar mensen massaal stress van krijgen en depressief van worden.

Alles hangt tegenwoordig af van de getalletjes en (onrealistische) verwachtingen van de maatschappij. Men heeft geen tijd meer om te leven en om te leven zoals men dat zelf wil maar laat veel afhangen van wat technologie zegt dat goed voor je is.

Men heeft het tegenwoordig zo druk dat, als ik even een bakkie wil gaan doen bij vrienden, er gekeken moet worden of er ergens over een paar weken een gaatje vrij is in de agenda.

Volgens mij gaat er dan toch echt iets mis in de maatschappij.
Drogreden is het zeker niet. Twee benen op de grond heet dat.
Ik zeg inderdaad dat het niet nodig is, ja. Maar dat is nog geen drogreden. ;)

Als jij zegt "iedereen die ik ken gebruikt het ook", nou gefeliciteerd dan.
Het is jouw vrijheid om het dan ook te doen of niet.

Het enige wat ik zeg is: "Man, ga rennen/fietsen, en geniet!"
Technologie? Om die twee meter die je meer per uur gehaald hebt vandaag te kunnen "recorden"?
Zeker wel een drogreden. Ad antiquitatem.
Op dezelfde manier:
"Ik zie niet in waarom ik e-mail nodig zou hebben. Onze familie heeft een lange traditie van brieven schrijven."
Van Wikipedia gejat overigens.

Dezelfde gedachtegang als:
"Ik heb geen mobiele telefoon nodig, ik heb toch een antwoordapparaat?"
Mobiel Bellen in 1999: http://youtu.be/0u0RQk2Z1-o

Waarmee ik niet wil zeggen dat de gedachte fout is. Het past heel erg goed in een bepaalde tijdsgeest, en dat is juist zo interessant.
@Miks: Nodig hebben, kunnen hebben, en moeten hebben zijn heel verschillende dingen.

Dat vele jonkies dat niet inzien, is een ander verhaal.
Ik weet niet hoe oud jij bent, want dat geef je niet prijs, maar de stroman redeneert echt niet zoals jouw Wiki dat doet.

Ja dit is een troll, en zeker ook een flame.
Met z'n Wiki drogreden definities. _/-\o_

Welke tijdsgeest heb jij voor ogen?
10 jaar geleden gebruikten hardlopers een Garmin horloge die hartslag e.d. mat.
Heb je echt geen idee waar je aan het rennen bent dan?
Huidige positie is meestal niet zo interessant, nee. Het gaat vaker om de log: Hoe ver, hoe snel, hoe hoog, bij welke hartslag. En daar de verandering dan in over de tijd en hoe dat zich verhoudt tot je schema. Van de andere kant stimuleert navigatie (mn op de fiets) wel tot het uitproberen van nieuwe rondjes.
De beste heart rate monitor ben je zelf. Als je het even zuur krijgt, en je hart gaat tekeer, dan even rustig aan en wandelen.
Nee, nieuwe sporters hebben geen idee van hun omslagpunt en zelfs ervaren sporters kunnen niet op gevoel in hun meest trainings-efficiënte bereik trainen. (Je zit nl al snel in je meest energie-efficiënte bereik, dat voor de meeste doelen ergens anders ligt)
Als je moet gaan wandelen omdat je je in het zuur hebt gelopen, is je training vrijwel waardeloos: Eerst liep je veel te hard, daarna veel te langzaam.
Ik kan me bij het trainingsschema nog wel IETS voorstellen waarom die apps handig zouden kunnen zijn, maar voor de rest?
Mij lijkt vooral het sociale aspect de toegevoegde waarde van een app: De mogelijkheid makkelijk met je vrienden te delen wat je doet, wat je progressie is en hoe je prestatie zich verhoudt met die van hen.
Echt super info wat google dan heeft. Ze kunnen straks bijvoorbeeld meten hoe grote groepen reageren op bepaalde prikkels. Daar kunnen ze straks een hoop mee doen !
Daarom ben ik van mening dat de software laag van google
Default een optin moet hebben, zodat je als klant ten alle tijden baas bent over jou apparaat zonder dat google commerciele winst uit jouw gegevens kan krijgen.
Je hoeft google health niet te gebruiken.. Genoeg alternatieven..
Dit ga ik in de gaten houden. De apps van Google zijn altijd van hoge kwaliteit, dus dit is het proberen waard.
Waarom doet Google álles wat Apple ook doet en vice versa. Zo zonde dat ze beide zó veel geld in innovatie pompen om tot ongeveer dezelfde producten te komen.
Tsja, omdat mensen het denken nodig te hebben, of in ieder geval denken die bedrijven dat. Al een paar jaar geleden had google al een voorloper van deze health poging. Die versie slaagde niet, fitness trackers waren blijkbaar nog niet populair genoeg, nu denken zw het weer te moeten proberen.
Simpel, als Apple iets heeft wat Google niet heeft of andersom kan dat voor potentiële klanten een reden zijn om voor een van de twee te kiezen. Dan moet de ander natuurlijk zorgen dat hij het ook heeft.

En zoveel kost het niet om een appje te maken voor Google en Apple, zeker niet als het idee er al is. Wat wil je anders? Dat ze samenwerken en het dubbele voor het uiteindelijke product gaan vragen zodat ze beide hun winst behouden?
OK heb net de verschillende apps vergeleken, en als je een fitbit motionntracker en WiFi weegschaal wil combineren met een polar HRM en een pebble dan is er geen app die alles kan en moet je dus gaan sincen via' myfitnespall of sincmetrics. Runkeeper had geen blte hrm support tot vorige week, Polar beat integreer met niets dan de eigen Polar flow (dus geen sync) runtastic vraagt geld voor basic hrm , dus valt niet te testen. endomondo crashte in het midden van een workout en zeurt de hele tijd over GPS signal lost , als je indoor gebruikt. ook kan je je log niet editen in de app maar je de site gebruiken. veel van die apps vragen dan nog eens abonnementsgeld voor features die gratis zijn in andere. ik zie dus wel plek voor een sensor/backend voor deze apps zodat je niet moet gaan liggen sincen. natuurlijk neemt dat wel controle weg bij de fabrikanten van deze sensoren, dit kan in het voordeel van de consument zijn. zolang kleine nieuwe inovative bedrijven zoals pebble en fitbit daar niet de dupe van worden.
Eentje die het totalitaire karakter van Google aan de kaak stelde
Nee:
"You all work for a totalitarian company that builds machines that kill people!" the man shouted,
Hij heeft het dus over een soort robots.
Kennelijk moet die man snel naar de dokter, want ik zie nog niet mensen vermoord worden door Google robots, correct toch?
Ik vermoed dat hij het heeft over de overname van verschillende robotbedrijven.
Overigens zelfs dan, wat heeft een robotbedrijf te maken met het vermoorden van mensen...
Volgens mij kijk je teveel films als je daarin gelooft.
Google medewerkers drijven de prijzen van woningen enorm op waardoor de oorspronkelijke bewoners uitgezet worden.
Dat ligt niet aan Google, maar aan de verhuurders.
For anyone that has the time, I suggest you read this. I believe it explains a lot of what’s happening in San Francisco and who some of the blame lies with, and it would seem it has less to do with google and more to do with government regulations.
Zie ook: http://techcrunch.com/2014/04/14/sf-housing/

[Reactie gewijzigd door calvinturbo op 23 juli 2024 07:47]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.