De Oostenrijkse ontwikkelaar Nordic Games heeft de merknaam THQ weten te bemachtigen. Dat heeft Klemens Kruezer, ceo van Nordic, vrijdag laten weten aan Polygon. De bemachtiging van de merknaam zou buiten de verkoop van THQ-onderdelen van vorig jaar vallen.
Mogelijke reden voor de aankoop van de merknaam is dat de Oostenrijkse uitgever zelf niet beschikt over een grote naamsbekendheid. ''Het was een feit dat vrijwel niemand van Nordic Games had gehoord voor de THQ-veiling. Er waren na de veiling zoveel artikelen met de kop: wie is in vredesnaam Nordic Games?'', aldus Kruezer. Nordic Games heeft door de bemachtiging van de merknaam de mogelijkheid gekregen om games uit te brengen onder de naam THQ.
De bekendheid van Nordic is sinds de veiling van THQ-onderdelen volgens Kruezer wel gestegen; maar dat zou ook negatieve kanten met zich meebrengen. Hij zegt dat zodra de ontwikkelaar iets over een nieuw project op zijn Facebook-pagina zet, de eerste reacties onmiddellijk gaan over de status van Darksiders III. ''Wij vragen de fans hier iets geduldiger mee te zijn. We willen namelijk de tijd hebben een game te ontwikkelen die geen slecht vervolg is op het vorige deel''. Hij laat weten dat er komende augustus op de Gamescom meer duidelijkheid komt rondom de nieuwe Darksiders-game.
Nordic Games kocht in het afgelopen jaar tijdens de tweede veiling van THQ-onderdelen onder andere de rechten voor Darksiders, Red Faction en MX vs ATV, voor 4,9 miljoen dollar. De eerstkomende game van de ontwikkelaar zal een nieuwe MX vs ATV zijn. Het portfolio van Nordic Games bestaat momenteel voornamelijk uit titels die het heeft gekregen door de overname van JoWood Entertainment. Via die studio voegde Nordic onder andere de Guild- en SpellForce-series toe aan zijn assortiment. Nordic is zelf het meest bekend van zijn Alan Wake-games.
THQ was een gamestudio uit Amerika die onder andere de Saints Row- en Company of Heroes-serie voortbracht. Het bedrijf werd na enige tijd in zwaar weer te hebben verkeerd, begin 2013 failliet verklaard. Na de faillietverklaring namen onder andere Sega en Ubisoft onderdelen van THQ over.