Bethesda vervroegt release Wolfenstein: The New Order naar 20 mei

Wolfenstein: The New Order komt op 20 mei wereldwijd uit. Uitgever Bethesda heeft daarmee de release van de game in de verschillende werelddelen gelijkgetrokken. Aanvankelijk zou de game in Europa op 23 mei uitkomen.

Bethesda meldt de nieuwe releasedatum onder andere via Facebook. In de VS stond de releasedatum al op 20 mei, maar nu geldt dat dus ook voor de rest van de wereld. Waarom de datum wordt opgeschoven, is niet precies duidelijk. De nieuwe datum geldt voor zowel de PlayStation 3 en 4 als voor de Xbox 360 en One en Windows. Het zal de eerste Wolfenstein-game zijn die uitkomt sinds bijna vijf jaar. The New Order maakt gebruik van iD Tech 5, dezelfde technologie als in de game Rage werd gebruikt.

De game is in ontwikkeling bij de Zweedse studio MachineGames. Hoewel die nog geen eerdere titels op zijn naam heeft staan, is de studio opgericht door oud-medewerkers van Starbreeze Studios. Laatstgenoemde ontwikkelaar was in het verleden verantwoordelijk voor onder andere The Chronicles of Riddick: Escape From Butcher Bay. Eerdere Wolfenstein-titels werden ontwikkeld door onder andere Splash Damage, Raven Software en Gray Matter.

Bethesda heeft bovendien de 'Panzerhund Edition' van The New Order onthuld. De collector's edition, die een oplage van 5000 stuks krijgt, gaat 100 dollar kosten en zal niet het spel zelf bevatten. Bethesda motiveert die keuze door te stellen dat 'je op deze manier je pre-order kunt laten staan en je niet hoeft te wachten op dit hele pakket voordat je de game kunt spelen'. Wat er wel in de Panzerhund Edition zit, is een kist in footlocker-stijl met daarin onder andere een standbeeld van de Panzerhund, een van de vijanden uit The New Order. Daarnaast bevat de kist onder andere een aantal classified documenten, wat embleems, een set dog tags en een steelbook.

Door Mark Hendrikman

Redacteur

26-03-2014 • 14:52

57 Linkedin

Reacties (57)

57
56
41
5
0
4
Wijzig sortering
Dit is zeldzaam tegenwoordig... Een game die vervroegd uitkomt! Petje af voor Bethesda :)
Toch kan je niet echt spreken dat het vervroegd is, immers stond de release al op 20 mei, alleen niet wereldwijd, het is niet alsof de game nu eerder klaar is, ze doen gewoon de hele release nu op 1 dag. Vind de titel dan ook erg misleidend. Een betere titel zou zijn "Bethesda trekt releasedatum gelijk..."
Aangezien het in bepaalde landen pas op 23 mei gereleased zou worden en het nu dus 3 dagen vroeger gereleased wordt, is het wel zeker een vervroegde releasedate.
En als je dan ook nog eens gaat kijken dat het in de benelux (Daar is deze website toch op gericht?!) eerder nog 23 mei was, dan zie ik het probleem niet met de titel. De titel is feitelijk.

De release stond voor amerikanen op 20 mei, niet voor ons.
ik zeg: alles voor de Tittle in de post.. Zelfs halve waarheden. Lijkt wel Nu.nl
Anoniem: 357391
@Benjamin-26 maart 2014 16:22
Iets met slakken en zout...
Ben ik niet met je eens. In koppen en artikelen spreken we altijd van Nederlandse dan wel Europese releasedates. Als we het over andere releasedates hebben, dan wordt dat altijd vermeld. Met dat in het achterhoofd is de titel wat mij betreft gewoon doeltreffend en geenszins misleidend.
Zo te zien heb je zelf tijdens de les ook niet zo goed opgelet. :+
Volgens mij gaat het hier niet om fictie, maar om een nieuws item. In dat geval hoort de titel een reflectie van de inhoud te zijn en niet zo sensationeel mogelijk te zijn (ie. clickbait).
Je vergeet dat de game al een half jaar is opgeschoven, oorspronkelijke release stond gepland voor kerst 2013, zie nieuws: Wolfenstein: The New Order schuift door naar 2014

Een game eerst een half jaar vertragen en vervolgens gelijktrekken / 3 dagen vervroegen is uiteindelijk natuurlijk nog steeds een aanzienlijke vertraging.
Het is maar 3 dagen maar inderdaad beter vervroegen dan zoals vaker voorkomt meerdere weken of zelfs maanden vertraging.
3 dagen minder druk op de newsgroups en locale torrent sites vanuit de EU. Zit er wel leuk uit dit spel, maar vrees met grote vrezen neersabelende reviews. De afgelopen paar Wolfensteins waren om te huilen.
De afgelopen paar Wolfensteins? Pardon.
Er zij er zowiezo niet zoveel, maar misschien dat de laatste (2009) een beetje teleurstellend was, maar desalnietemin wel vermakelijk genoeg, maar die van daarvoor waren allemaal meesterwerken. Zeker RTCW. De single player zal ik nooit vergeten, en de multiplayer deed echt precies wat het toendertijd moest doen. Lol leveren, en je verslaafd maken om Beach weer eens te doen.
Heb ze ook allemaal gespeeld, en de 2009 versie is wat minder, maar nog steeds erg vermakelijk. Speelt lekker vlot en de storyline is gewoon lekker zot. :P

Sinds RCTW en vooral Wolfenstein: Enemy Territory kan niks meer tippen aan de gameplay...

Man man, wat was ik verslaafd aan beide spellen. Echte heerlijke shooters.
De enige Wolfenstein die ik erg leuk vond was Enemy Territory.
Wolf3D was ook gaaf. Bovendien was dat de eerste 3D-shooter ooit.
Mocht Wolf3D willen :) Catacomb 3-D was toch echt eerder. Overigens ook van dezelfde makers. Een jaar later kwam pas de eerste demo/shareware versie van Wolfenstein uit.
Nou bijna, als je nou had gezegd de eerste vga 3D shooter 8-) d8t ik

Edit typo

[Reactie gewijzigd door smitae op 26 maart 2014 21:34]

RTCW en ET waren inderdaad echt top games.
Na Skyrim heb ik wel veel vertrouwen gekregen in Bethesda! Maar zoals ik met Battlefield 4 (en dus Electronic Arts) heb geleerd: pre-order nooit.
Grappige is dat ik eigenlijk best wel eens pre-order.

Om een of andere reden echter heb ik Aliens: Colonial Marines níet ge pre-ordered.... ook al ben ik een ENORME aliens/predators fan en heb ik AVP2 echt LETTERLIJK grijs gespeeld (die MP was zooo fokking vet).

Hoewel ik dus ENORM teleurgesteld ben dat A:CM geen leuk spel is en een regelrechte leugen ben ik anderzijds ENORM blij dat ik er geen cent aan heb hoeven verspillen. :+

RTCW singleplayer heb ik wel uitgespeeld maar vond het weinig noemenswaardig, de multiplayer is waar we het (allemaal) om deden.
Gezien deze geen MP gaat hebben ga ik deze titel dan ook niet aanschaffen. :|
wat ik ervan op YT gezien heb, zag er qua gameplay wel goed uit, maar kwam grafisch wel gedateerd over.
Ik weet niet, maar ik heb me met de laatste Wolvenstein prima vermaakt hoor. Zal geen mega hit zijn geworden, maar om te huilen vond ik t absoluut niet. Vond het upgraden van je wapens een leuke bijkomstigheid wat naar mijn mening veel te weinig bij SP-games gebeurd.

Kijk ook wel weer uit naar deze game, vond de setting wel vet iig :)

[Reactie gewijzigd door CrackSlet op 26 maart 2014 15:47]

Ik had denk ik teveel verwachtingen van de multi. Solo shooters zijn niet echt mijn ding. Multi ook niet meer, maar dat heeft haar bron vooral in het wat verouderd reactie vermogen ;)
Geldt dit overigens ook voor de X360 uitvoering? Dat lees ik namelijk niet.

Edit: Ah, toegevoegd, dank!

[Reactie gewijzigd door Kars op 27 maart 2014 08:59]

Staat er ook hoor:
De nieuwe datum geldt voor zowel de PlayStation 3 en 4 als voor de Xbox 360 en One en Windows.
Ik wil liever dat iets later uitgebracht wordt zodat het perfect is (watch dogs en half life 3 ;)) dan dat hij uitgebracht wordt wanneer het spel nog niet echt af is (battlefield 4). Maar ik heb wel vertrouwen in Bethesda, in mijn mening een van de betere uitgevers.
Ik wil niet lullig doen, maar de laatste game, die ik mij herinner, die vervroegt werd uitgebracht was Brink van Bethesda (zoek maar op op internet, die game was binnen twee weken dood, omdat het vol met bugs enzo zat)..... en dat hebben ze na mijn inziens bewust gedaan, zodat ze alle reviews voor waren en mensen hun pre-orders niet meer konden cancellen.

Dus het is niet perse petje af.

[Reactie gewijzigd door Ruben0s op 26 maart 2014 21:17]

Ondanks de zeer beperkte vroegere datum is de vraag in dit soort gevallen of de game ook echt af is of dat er puur voor een release word gepushed door de uitgever om geld binnen te zien komen.
nog net op tijd voor de europese verkiezingen (22 mei). Oops, volgens mij OT
Bethesda en vervroegen?! Hmmm met hun geschiedenis van bugs en glitches in games hou ik hier mijn hart al bij vast. Desalniettemin zal ik hem waarschijnlijk toch wel spelen. Op de een of andere manier trekken vrijwel alle games van Bethesda mij wel en de vorige Wolfenstein vond ik ook wel amusant.
Het is niet alsof Bethsoft deze game zelf gebouwd heeft he, het is maar de uitgever. Het is niet alsof teams die in opdracht van Bethesda gaan werken spontaan games met veel bugs opleveren.

Waren games van Starbreeze historisch buggy? In mijn ervaring zeker weten niet.
Voor zover ik weet vallen de meeste developers van Bethesda onder Zenimax. Dat is toch het moederbedrijf waar alles onder valt. Maar bethesda maakt zeker zelf ook games onder de naam Bethesda Game Studios. Aan de andere kant heb je ook Obsidian die Fallout: new vegas maakte in opdracht van Zenimax maar wel de engine van Bethesda Game Studios moest gebruiken en een aantal van hun developers.

Vaak zullen de developers onder dezelfde richtlijnen van Zenimax games maken en Bethesda bepaalt vervolgens wanneer de deadline is. Ik heb zelf geen ervaring met de games van Starbreeze, maar MachineGames, die nu dus de nieuwe Wolfenstein maakt, is ook overgenomen door Zenimax en zullen dus volgens hun richtlijnen producen.

Ik hoop dat jij gelijk hebt, maar mijn persoonlijke ervaring van de laatste games van Bethesda/Zenimax en co. is dat de games eigenlijk nog niet af zijn voordat ze uitgegeven worden. En dan heb ik het inderdaad over de Elder scrolls games, inclusief de nieuwe elder scrolls online. Ik heb een aantal weekenden gretig meegedaan aan de beta en kan je vertellen hij is alles behalve af als de retail versie net zo is als de beta. Het was volgens Zenimax een stresstest voor de servers dus quests en spawn time enz. had eigenlijk al af moeten zijn volgens die logica. Ondanks de (soms quest breaking) bugs ga ik deze ook gewoon spelen.

Maar ook de Fallout reeks (vanaf deel 3), Brink en Dishonored waren op release gewoon nog niet af. Zelfs toen ID software overgenomen werd door Zenimax brachten ze Rage uit die toch de nodige patches nodig had voordat het lekker te spelen was. Dat heb ik van ID software nog niet meegemaakt of ik kan het me niet meer herinneren. Of ik ben gewoon zo'n pechvogel dat ik het voor elkaar krijg om zoveel bugs tegen te komen in hun games?

Begrijp me niet verkeerd. Ik vind dit natuurlijk heel positief nieuws, een titel vervroegen, maar ik hoop dat ze hun vicieuze cirkel van buggy releases eindelijk eens verbreken.
De collector's edition, die een oplage van 5000 stuks krijgt, gaat 100 dollar kosten en zal niet het spel zelf bevatten.
Het kan aan mij liggen hoor maar dat lijkt me toch wel een tamelijk essentieel onderdeel van je collectors item.
Bethesda motiveert die keuze door te stellen dat 'je op deze manier je pre-order kunt laten staan en je niet hoeft te wachten op dit hele pakket voordat je de game kunt spelen'.
Een extra CD'tje van 50 cent is te duur ofzo om te verantwoorden binnen die 100 dollar?

Een hele rare redenering en ik vraag me dan ook af wat de werkelijke reden is.
Collectors Edition kopen en dan het spel zelf moeten downloaden (edit: via andere wegen bedoel ik natuurlijk). Veel gekker moet het niet worden.

[Reactie gewijzigd door HMC op 26 maart 2014 20:26]

Ja inderdaad.

Ik weet, eerlijk gezegd niet, hoe dat zit met zo'n pre-order (en te lui om het nu op te zoeken) maar of je nu een CD (pardon DVD natuurlijk) opgestuurd krijgt (of af kan halen in een winkel) of dat je hem kan downloaden; ik verwacht dan gewoon een DVD in een mooi hoesje o.i.d.
Mooi dat het schijnbaar zo soepel gaat allemaal dat de game eerder gereleased kan worden. Ik hoop dat het een toffe game word want de stijl spreekt me wel aan. En weer eens ongecompliceerd boeven afknallen is ook leuk voor de afwisseling.
Tekst gelezen, ze trekken de release tezamen met de rest van de wereld dus iedereen kan op dezelfde dag het spel spelen.
Ik ben zeer benieuwd wat er van de brute graphics van dit spel overblijft op de PS3. Ik heb de vorige wolfensteins ook met veel plezier gespeeld, en zie het ook wel zitten om dit deel te spelen, maar de kans dat ik tegen die tijd al een PS4 heb staan acht ik vrij klein.
die brute graphics vallen wel mee, nog niet veel bijzonders gezien wat er aan ingame materiaal beschikbaar is. Wel flink gevulde maps met allerlei losse zooi, maar de grafische kwaliteit zelf is niet zichbaar veel beter dan oudere games

gameplay leek wel prima in orde, zag er uitnodigend uit. En als gameplay echt dik in orde is, dan maakt de grafische kwaliteit helemaal niet uit. Dan kan het zelfs met oudere graphics gewoon een topgame zijn.

[Reactie gewijzigd door fre0n op 26 maart 2014 15:27]

Ben me niet 100% zeker maar ik heb het gevoel dat het slecht Duits is wat op die envelop staat.
Er staat: Vertrauliche informationen. Dit moet geloof ik: Vertrauliche information zijn.
Want wat er nu staat betekend vertrouwelijke informaties.
Mijn Duits is niet meer al te best maar ik zie/voel er geen probleem met "Informationen" De Duitse wikipedia pagina over Information staat vol met de -en als meervoud.
Zoals ik al zei is het voor mijn gevoel slecht Duits.

Het is een beetje mierenneuken maar ik zal het proberen uit te leggen.
Beide woorden zijn juist maar in deze situatie is information geschikter/beter Duits.
Informationen is meervoud en information is enkelvoud maar information kun je ook bij meervoud gebruiken in deze situatie waardoor wat er ook in de map zit (1 of meer geheime info) zal information altijd correct zijn.
@Damic

Jawel maar er word eigenlijk nooit moeite gedaan om te zorgen dat iedereen ter wereld tegelijk kan spelen dus mijn cynische kant gelooft er geen reet van dat ze het daarom doen.Lijkt me eerder een mooie bijkomstigheid van een soepel lopend proces.

[Reactie gewijzigd door guReMcO op 26 maart 2014 15:12]

Anoniem: 539876
26 maart 2014 22:57
Zal nooit geen RTCW worden, maar Wolfenstein blijft vet.
De collectors editie al voorbij zien komen?
http://oyster.ignimgs.com...rhund-Edition-610x582.png

Mooi setje. Alleen wel zonder game...
Screenshot ziet er vrij wreed uit.
Denk niet dat dat een screenshot is maar meer een stukje artwork ;)
Dat is waarschijnlijk niet ingame, de filmpjes op youtube van deze game laten vrij gedateerde graphics zien
Een steek in mijn hart, jammer genoeg. Blame consoles.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee