Telfort-klanten kunnen voor 5 euro per maand op 4g

Klanten van Telfort kunnen voor 5 euro per maand op KPN's 4g-netwerk dankzij de optie Internet Versneller. De maximale downloadsnelheid bij de abonnementen is dan 25Mbit/s, terwijl de uploadsnelheid 10Mbit/s is. Er komt ook een bundel met 3000MB.

TelfortNu is de maximale bundel bij Telfort nog 1500MB, maar binnenkort kunnen klanten dus een bundel afsluiten met 3000MB. Hoeveel die gaat kosten, heeft de provider nog niet bekendgemaakt. De Internet Versneller kost standaard 5 euro per maand. De prijs van 5 euro per maand is even hoog als bij Simyo, eveneens van KPN, waar klanten ook 5 euro per maand moeten aftikken voor 4g-toegang.

Met 4g krijgen Telfort-klanten alleen sneller internet, maar geen hogere datalimiet. De downloadsnelheid ligt ruim drie keer zo hoog; standaard is de snelheid maximaal 7,2Mbit/s. KPN lijkt virtuele providers langzaamaan toegang te geven tot 4g; KPN en Hi hadden dat vanaf de start van het netwerk, Simyo sinds februari.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

24-03-2014 • 13:24

60 Linkedin

Reacties (60)

60
60
44
2
0
6
Wijzig sortering
Zolang er datalimieten zijn heb je vrij weinig aan de hogere snelheden. Mobiel internet in Nederland is al absurd duur en dan nog heb je van die belachelijke limieten. Geef dan 5GB ofzo voor een NORMAAL prijsje.
absurd duur? Ben je wel eens buiten NL geweest? Dat het elders in de wereld goedkoper is betekent niet dat het absurd duur is. Je hebt hier prima sim-only abonnementen voor rond de 20-25 euro en dan zit je aan de hoge kant en de dekking is met elke provider goed tot zeer goed. Tussen virtuele providers (telfort, tele2, hi, simyo, hollandsnieuwe) en "gewone" providers(KPN, Vodafone, T-Mobile) zit geen verschil in de dekkingsgraad.(Met Telfort heb je t zelfde bereik als bij KPN en Hollandsnieuwe heeft t zelfde bereik als Vodafone)

Waarom ben ik zo positief? omdat ik op dit moment in USA aan t studeren ben. Waar een virtuele provider(metropcs h2owireless etc) 3 x niks is, je dekking is veel minder dan bij een "gewone" provider(Verizon, t-mobile, at&t, sprint). En je betaalt voor een simonly(!!) zo'n $45-60(32-42 euro), dan zit je dus bij een virtuele provider met ontzettend slecht bereik.

Nee hoor NL is echt niet absurd duur. Je betaalt wellicht meer dan in andere landen (maar je hebt hier dan ook wel landelijke dekking welke provider je ook kiest), maar je betaalt ook minder dan in andere landen.
Dit bedoel ik eigenlijk dus.. Met 3G kun je in Nederland al alles wat je wilt (whatsapp, YT etc), de meerprijs voor 4G + extra datalimieten zijn het simpelweg niet echt waard. Pas als er geen limieten zijn (FUP misschien) wordt 4G echt aantrekkelijk.
Een datalimiet van 3000MB lijkt me bij lange na niet genoeg als je een 4G abonnement hebt..
4G betekent niet dat je bij voorbaat meer data verbruikt
ja je paginas laden sneller maar het is een vaste eenheid
Anoniem: 462912
@firest0rm24 maart 2014 22:58
Altijd weer dit kul-argument. Je gaat echt geen 4G-netwerk willen hebben om een beetje te surfen, maar eerder om multimedia-toepassingen te gebruiken (die met 3G niet fijn te gebruiken zijn, anders heb je er immers niets aan) en/of voor tethering-doeleinden.
Natuurlijk betekent een snellere down/uploadsnelheid per definitie niet meer dataverbruik, maar in de praktijk...
Bedenk je, dat vroegah kabel ISPs ook een data-limiet hadden, voordat de fair use policy inkickte en een hoop mensen hadden daar last van. Waarom? Omdat ze hun steeds sneller wordende internet ook daadwerkelijk gingen gebruiken, waardoor ze in no-time over de toegestande 500MB heen gingen. Natuurlijk was dat, omdat hun pagina's zo snel geladen waren, dat ze sneller waren uitgelezen (en ja, in die laatste zin zit de nodige sarcasme) en ik kan me moeilijk voorstellen dat, als iemand op z'n mobieltje over het net wil sjeesen met een snelheid waar een gezin meer dan zat aan heeft om te internetten (tenzij ze allemaal een torrent opengooien en hun 1080p film in 5 minuten binnen willen slurpen), dat wil doen om elke ochtend de telegraaf op z'n mobieltje te bestuderen.
dat betekent dus dat je bewust om moet gaan met je data verbruik dat is dus niet het probleem van de technologie maar dat van de gebruiker je hebt er apps voor

ook dit is weer een luxe probleem die nergens op slaat imho.

er zijn genoeg settings om bijvoorbeeld youtube of spotify op een lagere kwaliteit te zetten zodat je niet snel door je bundel gaat

wat jij zegt is dus de omgekeerde wereld

[Reactie gewijzigd door firest0rm op 25 maart 2014 18:01]

Anoniem: 462912
@firest0rm25 maart 2014 22:31
wat jij zegt is dus de omgekeerde wereld
Grappig. Je hebt de visie van een tweaker en ik begrijp ook wat je zegt en voor mezelf kijk ik er ook zo tegenaan. Vanwege die visie heb ik ook totaal geen behoefte aan 4G. Ik gebruik wifi waar mogelijk en als ik over de 150MB per maand heen kom, is dat een uitzondering. (ik maak dan ook allesbehalve relaxed gebruik van m'n databundel). Maar de tweaker is nogsteeds de minderheid en in deze discussie dus eerder te omgekeerde wereld dan de grote massa die niet moeilijk wil (of weet te) doen met allerlei apps om binnen de perken te blijven.
Ook de telecombedrijven willen niet dat hun klanten dat doen, want dan verdienen ze minder.
In dat opzicht klopt deze opmerking:
ook dit is weer een luxe probleem die nergens op slaat imho.
dus ook niet, want het slaat in ieder geval al op het inkomen van de telecombedrijven.
Daarnaast kan je met Spotfiy misschien wel een lagere kwaliteit instellen, maar bedenk je wel (en daar gaat dit hele feestje dus over):
1. Voor Spotify heb je geen 4G nodig.
2. Voor een lagere kwaliteit Spotify al HELEMAAL niet.
4G is interessant om grote hoeveelheden data in korte tijd binnen te halen, waar 3G niet voldoet, omdat je een bepaalde vorm van haast hebt om die data binnen te halen (denk in de multimedia-wereld aan streaming diensten, denk in de zakelijke wereld aan het binnenhalen van grote documenten of remote desktop-achtige praktijken (voor zover je ook daar 4G voor nodig hebt en je dat überhaupt op je mobiel wilt doen.... MISSCHIEN op een tablet, maar ja, het gros van de verkochtte tablets is niet de sim-variant, dus wederom een theorie-voorbeeld hoe het zou kunnen, maar in de praktijk niet is.
Kortom: ik zie niet in hoe, wat ik zeg, de omgekeerde wereld is.
allemaal dingen die je zelf met een paar kleine settings in de hand kan houden het is en blijft een luxe probleem

je moet je aanpassen
en om dan de schuld te geven aan een nieuwe technologie omdat jij niet weet hoe je er mee om moet gaan is en blijft de omgekeerde wereld

auto rijden word ook steeds veranderd en de rij exams ook steeds moeilijker gaan we de schuld dan ook aan de examens geven als jij dat dan niet haald?

[Reactie gewijzigd door firest0rm op 26 maart 2014 01:02]

Sneller downloaden betekent niet per se dat je ook meer download...
En toch kan je de 2 niet van elkaar loskoppelen in dit geval. Als jij 5 euro extra wilt betalen om een 4G connectie te krijgen, dan hecht je waarschijnlijk een hoop waarde aan extra snelheid, vooral snelheid dan bijvoorbeeld met videos.
Mijn telefoon kan 4G aan, al heeft Tele2 het nog niet uitgerold, maar ik heb eigenlijk alleen moeite met mijn connectie wanneer die of heel slecht is (heeft dan meer met bepaalde plekken/panden te maken) of wanneer die te traag is voor videos, verder vind ik het wel best. Zou ik wel een snelle connectie hebben, dan graag een flink bundel dat ik ook echt lekker filmpjes e.d. kan kijken.
Of je hecht waarde aan een goed netwerk (op 800mhz), waar 3G nu geen bereik heeft omdat het overwegend op 1800mhz werkt. Dat is voor mij de reden om dit extra bundeltje bij Telfort te nemen, plus lagere latency.
Tot nu toe heb ik met m'n 4g bij t-mobile nog geen bijzondere verbetering kunnen ontdekken mbt bereikbaarheid :( Het is wel een fijne verademing zodra je iets download over 4g. Vond het juist wel van toegevoegde waarde dat ik niet hoef te wachten tot ik thuis ben mbt grote downloads. Als ik het goed heb is 4g ook nog eens sneller dan wifi.

Het lijkt mij voor video diensten als Youtube ook geen verkeerde keuze om een hogere kwaliteit stream aan te bieden ipv van de zeer lage kwaliteit die je vaak voorschotelt krijgt over 3g. De opnamen kwaliteit van foto's en video's wordt ook steeds hoger.. dat is niet iets waar je zo 123 aan denkt terwijl je bundel het zelfde blijft.
Ik merk zelf dat in-app downloads zoals podcasts en video's van groter dan 100mb over 4g geen issue meer is zonder wifi verbinding, waar voorheen altijd een limiet was van max 20/50mb over 3g. In iOS krijg je wel een popupje of je zeker weten wilt of je het betreffende bestand groter dan 100mb over je mobiele netwerk wilt downloaden.
Ik heb 4G, en heb te veel aan 1500MB. Lang leve wifi-netwerken I guess?
Gezien de prijsverhoging voor 4G, is het niet handiger als je een 3G abonnement hebt in zulke gevallen? :p Behalve als je t-mobile hebt, dan is 4G 'gratis'
Op Utrecht centraal (e.o.) vind ik 4G toch wel voordelen hebben hoor ;)
Haha, maar daar heb je ook wifi.
Dat is het hem nu net. Op punten waar je goede 3G/4G dekking hebt is meestal ook wifi beschikbaar (thuis / werk / openbare hotspot).
En waar geen wifi is is '4g' meestal niet sneller dan GPRS.
Nou ja, wel wifi netwerken, maar dan zonder internet... Omdat de 3G van de treinen ook bagger werken. Ik heb wifi nooit aanstaan in de trein ;) Dit is in iedergeval zo tot je Utrecht uitrijd met de trein.
Ik haal overigens rond de 5-8mbit op centraal.
Er zijn zat punten waar 4G wel bereik geeft maar 3G niet.
Dus met 4G neem je niet alleen je snelheid maar ook je bereik flink toe.
4G heeft veel meer voordelen dan alleen de datadoorvoer... bereik is beter (waar voorheen 2G was is nu 4G) op een lagere bandbreedte wat je batterij ten goede komt. De latency ligt lager, en op drukke plaatsen is er meer netwerk bandbreedte beschikbaar waardoor meer mensen tegelijk op het netwerk kunnen.

Op een druk Centraal Station is je 3G verbinding brak maar 4G is vrijwel net zo stabiel als Wifi.

Of dat 5 euro per maand waard is weet ik niet, maar ik ben wel van mening dat 4G veel meer voordelen heeft dan alleen 'meh, je bent alleen maar sneller door je limiet heen'.
Als je gewoon hetzelfde gebruik gaat hanteren, valt dat wel mee. ;)
Anoniem: 225842
@spetzje24 maart 2014 13:31
4G betekend toch niet dat je automatisch meer gaat downloaden? Dat beweren de providers ook ja. Nee, ik download alleen sneller, niet meer. Tuurlijk het is makkelijker om YT te streaming etc, maar daar ben je zelf bij.
De eeuwige discussie leeft voort. De één heeft voldoende aan 100mb met een beetje whatsapp en mail gedrag en de ander (jij dus) komt met 3gb de maand niet door.

Ik heb 2gb, hiervoor had ik 1gb. Ik had genoeg aan 1gb, maar intussen heb ik genoeg aan 2 (maar niet aan 1). Je verbruikt naar vermogen.
Ik ga niet extra games over de 3g/4g installeren omdat het limiet hoger is, want zo vlieg je er ook sneller doorheen. Als je het 'vroeger' wel kon, waarom kan het nu dan ineens niet meer?

Een hoger limiet geeft mij alleen maar minder zorgen, je wordt er wel iets minder bewust van, maar als ik een SMS krijg dat mijn limiet bijna is bereikt dan kijk ik wel 3x uit voordat ik een radio stream opzet dat ik wel op de 3G zit.

De snelheid boeit mij overigens niks. Een stream gaat er niet harder van lopen, je wordt alleen eerder verleid om dingen te downloaden die je anders via de WiFi zou doen.
Ik heb 2000MB via tmobile en krijg het meestal in ruim 2 weken op. Dit nog zonder dat ik YouTube of andere streaming diensten gebruik, zonder WiFi op de zaak gaat het snel! Gelukkig onbeperkt trage mb's O+
Ik heb een limiet van 2048MB en een wat sneller 4G als die 25Mbps van Telfort. Maar ik kom gewoon toe aan het einde van de maand.

http://www.speedtest.net/wp/8139874.png (Die 25Mbps vind ik eigenlijk niet zo spannend)

Ik bedoel maar, ... het is niet dat het op moet zijn toch?

[Reactie gewijzigd door kluyze op 24 maart 2014 21:03]

Hopelijk gaat Hi hetzelfde doen. Ik zit nog met een 3G abonnement en ik zou heel graag gebruik gaan maken van 4G.
Anoniem: 126717
@m8ZBm1Si24 maart 2014 13:51
Volgens mij ben je automatisch overgezet. Alle abonnementen die nu afgesloten worden hebben sowieso 4G, zonder meerkosten, sinds 1 maart.
Dat dacht ik ook, maar helaas wel onder voorwaarden...

alleen de afgesloten abo's na 2 september 2013 een Hi Start of Hi Sim-only

Dus mijn echtgenote had pech, alleen een snelheidsverhoging van 7Mb naar 14Mb
Helaas is dit niet het geval, alleen voor abonnementen vanaf 2 september 2013. Mijn abonnement is helaas 15 dagen te vroeg afgesloten.
En ik ben laatst gratis bij Hi van 3G naar 4G gegaan, toch leuk om te zien dat sommige providers dit dus kunnen flikken.
Je weet dat HI en Telfort en KPN de zelfde provider is ;-)

Telfort is alleen veel goed koper in het basis abonnement dan HI. Waardoor met 5 euro voor voor de versnelling het nog totaal nog steeds goedkoper is dan jou HI met gratis upgrade.
Niet zelfde provider, wel zelfde netwerk.

Telfort= 500mb + 150 belmin + 100 sms = €12 (+€5 voor 4G) = €17
Hi= 750mb (4G) + 100 belmin + onbeperkt sms = €15


Dus nee Telfort is niet goedkoper, en minder data + sms. Wel 50min meer.

[Reactie gewijzigd door [Remmes] op 25 maart 2014 16:41]

Nee hoor Telfort
300min 1000mb 1000sms 18 euro
Of met 500 MB 15 euro


Want de internet versneller is een 100% korting product.

[Reactie gewijzigd door xbeam op 25 maart 2014 18:33]

Wellicht korting als bestaande klant, maar de prijzen (sim only) die ik dus opnoem kloppen als nieuwe klant. Daarbij is die versneller korting (€2 ipv €5) alleen voor de grotere data abbo's

Belminuten
300 belminuten 7,-
Sms
1000 sms'jes 7,-
Internet
1000 MB internet 15,-
Versneller
Internet Versneller 2,-
Vaste lage prijs
31,-
Per maand voor wat jij post, dus hoe jij aan €18 komt snap ik niet. Maar zoals gezegd wellicht korting als bestaande klant.

[Reactie gewijzigd door [Remmes] op 25 maart 2014 20:45]

Je hebt gelijk de internet versneller is 2 euro bij nieuw.

Maar de het abbo komt dan op 19.50 en geen 31 euro
Nu moet ik wel zeggen dat dit een dealer Aanbod is ( dit kan jij dus gewoon bij de phonehouse en je lokale onafhankelijke telecom winkel.

Contractduur 24 maanden
Belminuten
300 belminuten 7,-
Sms
1000 sms'jes 3,-
Internet
1000 MB internet 15,-
Versneller
Internet Versneller 2,-
Subtotaal 27,-
Extra korting- 7,50
Vaste lage prijs

[Reactie gewijzigd door xbeam op 26 maart 2014 12:30]

ik kan op de telfort website niets terugvinden over de tijdelijke prijs van 2 euro per maand. Heeft iemand misschien een link naar de bron?
http://www.telfort.nl/Per...-gebruiken/Netwerk/4G.htm

Hier staat echter inderdaad niets in mbt de 2 euro pm.

[Reactie gewijzigd door Justdoit op 24 maart 2014 14:01]

Als je de link volgt dan wordt er gezegd dat je een nieuwe SIM-kaart nodig hebt voor 4G, namelijk een USIM-kaart. Dit blijkt qua vorm exact gelijk te zijn aan een normale SIM-kaart.

Vraag: werkt deze USIM kaart op alle toestellen waar nu een normale SIM-kaart in zit? En wat is een 'combi USIM-kaart' ?

Ik heb een Galaxy S3 LTE (i9305) en wil niet in de problemen komen door dit uit te willen proberen.

link: http://www.telfort.nl/Per...-gebruiken/Netwerk/4G.htm
Als jouw huidige simkaart niet ouder is van 4 a 5 jaar heb je al een Usim

oudere sims konden niet op het UMTS netwerk registreren ivm geheugen probleem, elke abo krijgt tegenwoordig een usim

http://nl.wikipedia.org/wiki/U-SIM
Dus als je nu al een Telfort abonnement hebt met de dataversneller, krijg je ook toegang tot 4G?
Ik neem aan dat je de "3G InternetVersneller" à €2,00 per maand bedoelt, deze wordt volgens mij vrij overbodig als je voor de "4G InternetVersneller" neemt. Zou je dan, als je de 3G variant hebt zoals ik, voor een meerprijs van €3,00 4G af kunnen nemen?

Verder ben ik zeer benieuwd naar de prijzen voor die 3GB bundels. Bring it on! 8-)
Ik heb vorige maand een SMS van Hi gekregen dat ik gratis 4G krijg sinds 1maart. En dat heb ik nu al 3weken.

Vreemd dat andere er voor moeten betalen.

[Reactie gewijzigd door Frustus Maximus op 24 maart 2014 13:44]

Bij simyo is het ook mogelijk om voor 5€ per maand 4G te ontvangen

2,5GB, 100bel/sms en 4G voor 25,5€
Ideaal dus
Pas wel even op met het draaien van speedtesten op 4g om zo vrienden en familie te imponeren :+ Ik bijt nu op een houtje met nog 10mb vd 1gb voor de komende 8 dagen bij Simyo.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee