Google Glass krijgt update naar Android 4.4 KitKat

Google Glass wordt bij een aankomende software-update voorzien van een aangepaste versie van Android 4.4. Dat betekent onder andere dat er verscheidene nieuwe functies beschikbaar komen, zoals bluetooth 4.0, betere prestaties en een langere accuduur.

Het nieuws werd door Google-medewerkers bekendgemaakt op een forum waar alleen geregistreerde ontwikkelaars met een Glass-bril toegang toe hebben, zo schrijft Android Police. Google deed de uitspraken nadat er vertraging werd opgelopen met een beloofde update voor Glass. In plaats van het maandelijkse updateschema te hanteren wordt nu gewerkt aan een update die de slimme bril van Android 4.0.3 naar Android 4.4 brengt.

Alhoewel Glass op een aangepaste versie van het Android-besturingssysteem draait, brengt de nieuwe Android-versie verscheidene verbeteringen met zich mee. Vergeleken met Android 4.0.3 heeft Google verscheidene optimalisaties doorgevoerd waardoor de software sneller moet draaien en minder van de accu vraagt. Ook komt er ondersteuning voor bluetooth 4.0 en krijgen ontwikkelaars meer api's tot hun beschikking.

Het is nog onduidelijk wanneer de update naar Android 4.4 beschikbaar komt voor Glass en de precieze verbeteringen die dit met zich meebrengt. Na het uitstellen van de beloofde XE14-update heeft Google niet bekendgemaakt wanneer het de volgende release verwacht. Met het stopzetten van de maandelijkse updatecyclus hoopt Google meer tijd te krijgen om grote veranderingen door te kunnen voeren in de Glass-software. Naast de update naar Android 4.4 zou Google willen werken aan het verbeteren van de app-winkel Boutique en het uitbreiden van de Glass Development Kit.

Door RoD

Admin Mobile

02-03-2014 • 13:22

61 Linkedin

Reacties (61)

61
57
28
4
0
21
Wijzig sortering
Ik zit de heletijd te denken. Waarom zou ik als consument google glass kopen.
Voor mezelf kan ik niks bedenken waarom ik er één zou willen.

Bij mij komen er maar twee doelgroepen naar boven. De pervs en de showoffs. Echter ik ben geen van beide. Ik denk dan ook dat dit product meer gimmick is dan toegevoegde waarde voor google en de consument.
Zal ook wel gezegd zijn over de PC. En is absoluut gezegd over gsm's. Wordt ook gezegd over 3D printers.

Het is lastig vooraf te bedenken waar technologie voor gebruikt gaat worden, maar een dergelijk oordeel vellen is simpelweg waardeloos tenzij het al x jaren in de handen van consumenten is.

Dat gezegd hebbende; ik heb nu ook nog geen idee waarom ik het zou gebruiken.
Noch de pc noch de gsm zijn toestellen die zorgen dat je er uit ziet als een personage uit een scifi B-film. Ik ben de laatste die nieuwe technologie geen kans geeft, maar dit lijkt mij moeilijk vlotjes aan consumenten te verkopen. Geeky early adopters gaan er sowieso altijd zijn. Ik kan mij alleszins geen enkele situatie voorstellen in mijn huidige levensloop of mijn activiteiten, waarin ik niet kan wachten om deze bril te gebruiken.

Deze week verscheen een nieuwsitem dat vertelde over een Amerikaanse journaliste die een bar binnenwandelde met Google Glass aan en vriendelijk verzocht werd de zaak te verlaten of de bril af te zetten omdat de klanten zich ongemakkelijk voelden met het idee al dan niet constant gefilmd te worden. Ze weigerde en als resultaat ontstond er een vechtpartij met gewonden.
Een GSM was vroeger anders ook absoluut not-done hoor. Kreeg in het begin heel veel kritiek op mijn "melkpak", vooral in de bus. Tegenwoordig zit iedereen er onderweg mee te spelen.

Het lastig voorspellen hoe het er precies uit gaat zien, maar ik heb er alle vertrouwen in dat er een soort etiquette rond glass onstaat waardoor deze ook gewoon geaccepteerd wordt.
Het lastig voorspellen hoe het er precies uit gaat zien, maar ik heb er alle vertrouwen in dat er een soort etiquette rond glass onstaat waardoor deze ook gewoon geaccepteerd wordt.
Het gaat niet om de etiquette, het gaat erom wat Google en anderen met jouw data doen.
Het gaat erom dat jij met die bril op ook de privacy van anderen schenden. Ik wil niet door anderen zomaar gefilmd worden, ook niet in openbare gelegenheden.
Dat kan toch onderdeel zijn van de etiquette? Niet filmen in de openbare ruimte?
"Not-done" is veel gezegd. Het kwam wat patserig over. Dat zal Google Glass ook zijn. Maar met een GSM en smartphone viel en val je niemand lastig. Tenzij je luidop zit te praten of iedereen en alles (klaarblijkelijk) zit te filmen constant. Helaas is dat nu grotendeels de user interface van Glass.

Plus, zoals ik al zei: het uitzicht. Persoonlijk ben ik blij dat ik goede ogen heb en geen bril moet dragen.

Zoals ik ook al zei, ik heb het over mainstream consumenten. Ik heb al veel geniale toepassingen gezien voor Glass: brandweerlui die live blueprints van een brandend gebouw opvragen, assistentie bij chirurgische ingrepen etc...

Maar opstaan, de bril opzetten en pas 's avonds bij het slapengaan op m'n nachtkastje leggen? Of tijdens een citytrip de stad verkennen met een halve bril op m'n gezicht? Nee toch niet.
http://www.standaard.be/cnt/dmf20140303_01006729

Virgin Atlantic legt gebruik Glass op aan incheckpersoneel met de bedoeling om cool over te komen ("vluchten moeten opnieuw een glamoureuze ervaring worden"). Deze mensen hebben alvast geen keuze.

Ik verwacht me aan sociale strubbelingen want er zal gegarandeerd een medewerker zijn met bifocale of anderszins speciale glazen, met een grotere afwijking dan wat de bril ondersteunt of met een lui of onderdrukt rechteroog. Een significant percentage (1/3) van de echte brildragers worden niet bediend door Glass.

Als Google wil dat de Glass door iedereen aanvaard wordt, dan moet men hiervan werk maken. Ik weet niet waarom je niet gewoon élk glas in een Glass-montuur kan plaatsen of waarom de Glass niet in spiegelbeeld gemaakt kan worden voor mensen die met hun linkeroog zien.

[Reactie gewijzigd door Enai op 3 maart 2014 09:38]

zolang je hem niet 2x per dag moet opladen is het voor de consument niets.. hij zou het miinimaal 16 uur moeten vol houden.
zeker als bril dragende met een glass op sterkte zou het wel een must moeten zijn de accu tijd.
Anoniem: 415197
@Qualixo2 maart 2014 14:11
zeker als bril dragende met een glass op sterkte zou het wel een must moeten zijn de accu tijd.
Ehm... maar het is niet alsof die brilfunctie ineens wegvalt als de accu leeg is :)
De bril functie blijft werken, maar je moet hem afzetten om hem bij te laden. Voor een echte brildrager betekend dat dus dat je met een reservebril op zak moet lopen of genoegen moet nemen met een lege accu 's avonds.
Anoniem: 415197
@xnpu3 maart 2014 11:41
Als je 's-avonds moet gaan laden, dan is de accu toch pas vol op het moment dat je gaat slapen. Dan kun je dus net zo goed 's-nachts pas gaan laden...
Grappig maar waar blijft google glass voor de consument. Er is zoveel gehyped en weinig beschikbaar dat het een elitair speeltje is geworden. Je zou bijna afvraqgen of ze erz elf nog ingeloven. ;)
Ik vraag me ook af wanneer deze bril nu voor de consument echt beschikbaar komt en hoeveel deze dan wel zal kosten.
Reken maar op een prijsje bestaande uit 4 cijfers.
De lijkt me persoonlijk erg sterk.

Op diverse Android site's heb ik al polls voorbij zien komen waar de bezoekers konden stemmen op bepaalde prijs punten en daar kwam steeds uit dat het kantelpunt bij iets van $500,- ligt. Er was telkens maar een enkeling die stemde op $500,-/$1000+

Google leest dit natuurlijk ook en weet daardoor heus wel dat Glass voor hoge bedragen niet gaat werken.

Geld ook voor mezelf trouwens, alles onder de 450 euro oid kan ik nog over nadenken. Daarboven geef ik het met de functionaliteit van het huidige product geen kans.

EDIT: Kan de polls die ik bedoel zo 1.2.3 niet vinden maar er is wel genoeg informatie over te vinden.

http://articles.latimes.c...-consumer-survey-20130320

En recenter:
http://www.idigitaltimes....e-date-news-600-price.htm

[Reactie gewijzigd door Donstil op 2 maart 2014 13:52]

Nja, het is een vernieuwend en exclusief product dus het zou me niet verbazen als het boven de € 1000 uitkomt. Aan de andere kant hoeft Google er niet echt winst aan te maken, omdat het meer bijzaak voor hen is.

Het ligt er ook aan of Google zich op mensen wil richten met een dikke portefeuille.

[Reactie gewijzigd door Fjerpje op 2 maart 2014 13:47]

Google gaat waarschijnlijk de Nexus formule gebruiken, product goedkoop in de markt leggen zodat het gekocht wordt en hopelijk een vlucht neemt.

Ik ben benieuwd, ik wacht er al een tijdje op in ieder geval.
(op de retail prijs dan)
Nexus was ook pas jaren nadat Android uit was. Google is meestal behoorlijk voorzichtig en lanceert haar producten vrijwel altijd op kleine schaal (denk aan Gmail, de Chromebooks, de eerste Android toestellen etc). Meestal zijn de producten in het begin vrij duur, zodat het vooral de enthousiaste techfliefhebbers aantrekt. Vervolgens blijven ze er een paar jaar lang flink aan knutselen en als de tijd rijp is komt er de grote push met vaak enorm scherpe prijzen.

Het is een tactiek die zich al aardig heeft bewezen. Een bijzonder product als dit wil je niet groots lanceren want er zullen ongetwijfeld kinderziektes zijn, te hoge verwachtingen, weinig toepassingen in het begin etc. Een verkeerde eerste indruk kan een ramp betekenen in de techbiz, Zo durfde niemand voor pakweg 15 jaar met VR brillen geassocieerd te worden en wordt het nu pas weer opgepakt.
Ja dat klopt wel idd, die tactiek hebben ze al meerdere keren gebruikt idd. Ik denk dat ze dat nu ook doen maar dan onder de glass gebruikers die er nu al zijn.

Zeker nu je als glass gebruiker 3 vrienden mag uitnodigen worden het er langzaam meer, ze hebben dan beta testers, developers en early adopters in 1 x bij elkaar.

Hierna volgt dan gewoon een landelijke release in de vs, en de rest van de wereld volgt dan bij de tweede retail versie.
Ik denk dat het voor Google vooral van belang is dat - zodra Glass echt uit komt - de consumenten snel wennen aan het feit dat steeds meer mensen met Glass rondlopen. En daarbij is het dus ook nodig dat er genoeg functionaliteit in zit voor de prijs.

Ik denk dat je Glass wat kan vergelijken met smartphones. Het ziet er ook niet uit als iedereen de hele dag met zn telefoon loopt te chatten, maar een smartphone heeft zo veel voordelen dat het erg verleidelijk is om er eentje aan te schaffen, zeker aangezien smartphones tegenwoordig niet meer zo duur zijn.

En zoals al eerder gezegd, Google heeft niet direct geld nodig. Als Glass populair wordt kunnen ze via een app store alsnog flink geld verdienen, en een lage winstmarge loopt met grote verkoopcijfers toch ook al aardig op ;)
Jouw beredenering m.b.t. de prijstelling gaat mank. Google wil helemaal geen premium prijzen vragen!

Ze willen juist marktaandeel en dus adoptie zo groot mogelijk maken en zullen dus alles eraan doen om de prijs zo laag mogelijk te houden. Wellicht zelfs onder de kostprijs te verkopen om als de kosten dalen wel minimale winst te maken. Ze verdienen geld op gebruik van hun diensten (o.a. advertenties). Hardware is een middel geen doel!
Anoniem: 415197
@Donstil2 maart 2014 14:08
Misschien wil Google net als Apple doen alsof het een elitair product is.
Als die gedachte eenmaal zit ingebakken bij het publiek, wil iedereen toch wel zo'n ding.
Zou niet hoeven. De reden dat hij nu zo duur is dat het een exclusief ding is, maar als Google echt zo gek is om het toch te doen wens ik hun heel wat succes met de verlies die ze gaan leiden.

Waarom zou iemand nog zo'n dingen willen kopen (als niet devolper) voor zo veel geld?
Nee joh max 500 euro hoor.
Voor de komma. :+ 8)7 :P

[Reactie gewijzigd door Fjerpje op 2 maart 2014 13:40]

Toch wel grappig. Deel van slokje bier zit nu op scherm.
Er zijn ergere dingen om te downmodden.
Er staan er 2 te koop op marktplaats..
En inderdaad een bedrag met 4 cijfers
Tegen de tijd dat hij voor de consument beschikbaar is, is de hype overgevlogen en zijn we allemaal into smartwatches.
Ik betwijfel het want pas als iets voor de consument komt gebeuren de echte hypes pas, daarvoor is het slechts een hype binnen de media. Dus als hij goed geprijsd zal zijn dan zal er vast wel een consumenten hype ontstaan.
Denk dat Google daar ook al aan heeft gedacht en maar heeft besloten om ook aan een Smartwatch te gaan werken.

Ben benieuwd..
Ik zie smartwatches inderdaad eerder gebeuren. Zelfs Google medewerkers willen geen Glass meer dragen omdat het zo opvalt.
Ze zijn nog steeds google glass aan het "bouwen", met uitzondering voor wat "ontwikkelaars" is het ook niet beschikbaar.
Diegenen die 'm nu al hebben zijn gewoon beta testers, het apparaat is nog volop in ontwikkeling.

Misschien dat er op het I/O van dit jaar meer informatie los komt wanneer glass voro consumenten beschikbaar komt.

[Reactie gewijzigd door Fly-guy op 2 maart 2014 13:39]

Grappig maar waar blijft google glass voor de consument. Er is zoveel gehyped en weinig beschikbaar dat het een elitair speeltje is geworden. Je zou bijna afvraqgen of ze erz elf nog ingeloven. ;)
Google glass voor de consument - Ik mag hopen dat het er nooit van komt.
Er zitten gewoon teveel haken en ogen aan m.b.t. inbreuk op privacy.

Ik wil niet continu het idee krijgen dat ik weleens gefilmd kan worden - Google Glass is het ultieme repressie middel waardoor iedereen op zijn/haar woorden en daden moet passen.

Want als jij Google Glass draagt kan dat weleens een inbreuk op mijn privacy zijn.
Voorbeeld: ik wordt gefilmd op de 'wallen' en jij loopt mij te filmen en zet mij op internet.

Dan kun je zeggen je hebt daar niks te zoeken, maar jij hebt daarmee wel mijn privacy geschonden en zet mij daarmee misschien te schande.

Het gevolg is dat je door Google Glass in een Stasi 2.0 wereld terecht komt.
Waarbij alles en iedereen gecontroleerd kan worden en alles van iedereen wordt opgeslagen in een database. Nergens ben je dan meer veilig voor de ogen van 'big brother'.

Overigens bedoel ik met big brother niet zozeer Google alswel het gegeven dat alles wordt opgeslagen in een database met handelingen, dingen die je gedaan en gezegd hebt en die nooit meer worden gewist uit dat digitale geheugen, maar waarvan niemand weet wie in die berg data loopt te graven!

Dag privacy!

[Reactie gewijzigd door p0pster op 3 maart 2014 08:13]

Ze zouden eigenlijk ook gewoon zo'n schuifklepje (als op EEE pc's) op de camera moeten zetten, dat je open zet als je de camera gebruikt. Dan kan je aardig goed zien of iemand je filmt of niet, en veel misverstanden voorkomen, net zoals het filmen door malware.
Heb hem zelf een aantal dagen voor m'n werk mee gehad om te testen. Een van de journalisten die bij onze krant werkt krijgt hem mee als proef en iemand moet weten hoe dat ding werkt (Offerde mezelf graag op)

Zoals Melksa al zegt ; het nut is er niet. Ik vind de Glass ontzettend gaaf , maar het is en blijft een extra gadget. Navigatie is leuk , de vertaalfunctie is zeker handig maar voor dagelijks gebruik...
Blaast Google het niet veel te hoog van de toren? Je hoort veel over Google Glass, maar voor de gemiddelde consument nog totaal niet aantrekkelijk om aan te schaffen, of dat het makkelijk aan te schaffen is! je hoort veel updates erover, en dergelijke maar netzoals de smartwatch, moet er nog een hoop doorontwikkeld worden voordat echt mensen het zullen gaan aanschaffen. Want ik ga niet met zo'n mal "blokje" rondlopen.
De Google Glass draait op de TI OMAP 4430 SoC, maar alle OMAP support is blijkbaar door TI gestopt (onder meer het schrijven van drivers en dergelijke), Google heeft de Galaxy Nexus (TI OMAP 4460) geen 4.4 update gegeven mede door dit probleem. Blijkbaar heeft Google het dus wel voor elkaar gekregen. Wordt de Galaxy Nexus ook geüpdate?
Was de Galaxy Nexus niet zo'n beetje EOL?
Gaan er echt mensen met dit ding rondlopen?
Er is wel zoveel op tegen, dat ik niet eens weet waar ik moet beginnen.
Anoniem: 474132
@HMC2 maart 2014 18:31
Google Glass en NSA-hype gaan niet samen, daarom en om inhoudelijke redenen (geen meerwaarde behalve misschien status symbool voor mensen met een cyborg fetish) zal Google Glass falen.
Ik zou er zelf al een probleem mee hebben als ik iemand met zo'n Google spycam naar mij zou zien kijken. Laat staan dat ik er zelf mee rond zou gaan lopen.

Als het een gadget was waar alleen de eigenaar zelf zijn eigen privacy mee op zou geven, dan was dat zijn eigen keuze. Maar de spycam functionaliteit met automatische upload van beelden naar Google servers maakt dat de eigenaar ook (mogelijk) een keuze maakt over de privacy van anderen om hem heen. Dat resulteert vaak in boze reacties ("glasshole").

Hier een artikel van iemand die er een jaar mee heeft rondgelopen: http://www.wired.com/gadgetlab/2013/12/glasshole/

Hij durfde hem eigenlijk op weinig plekken meer te dragen vanwege de negatieve reacties.

Ik hoop zelf dat Google Glass zal bijdragen aan een beweging van de publieke opinie in de richting van meer bewustzijn over het belang van privacy. De Glass maakt privacyschending van iets onpersoonlijks en abstracts tot iets heel persoonlijks en "in your face".
Heb 'm al. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik het nut ervan nog niet echt ziet. De navigatie is wel allemaal leuk, maar verder heb je er echt niet veel aan dan als foto's en video's maken.

Wel moet ik zegen dat er voor devolpen super gaaf is! Verwacht maar heel wat leuke dingen (apps) zodra hij uitkomt voor de consument.
Beetje contradictief; eerst ben je neerslachtig over het gebrek aan waarde en 'zie je het nut er niet van in', vervolgens word je ontzettend enthousiast en zeg je dat we leuke dingen kunnen verwachten.

Als je leuke dingen verwacht, en ons er warm voor wil maken, dan zie je toch wel het nut ervan in?
Ik schreef;

Heb 'm al. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik het nut ervan nog niet echt ziet.

Ik weet niet hoeveel Google Glass Devolpers jij kent, maar ik kan je zeggen als een van hun dat er nu nog niet echt veel voor is gemaakt.
Anoniem: 153389
2 maart 2014 19:20
Als ze hem kunnen integreren met een "normale" bril wil ik er wel eens over nadenken :)
Er zijn al monturen te koop met glazen op sterkte en Glass. Staat op de Glass site. 3/4 monturen!
Anoniem: 293952
2 maart 2014 23:00
Noem mij 2 redenen waarom ik een Google Glass zou willen kopen?

En zoals Feydrautha ook al aanhaald, als ze Google Glass in een normaal montuur kunnen integreren is dat op korte termijn veel interresanter voor de consument (en voor Google zelf ook)
1. porno
2. opnemen van chantabele momenten
1. Boodschappen doen. Ik stel me zo voor dat glass alles scant wat ik mijn karretje gooi zodat ik de handscanner van de appie niet meer nodig heb.
2. Namen en informatie bij gezichten weergeven. Reuze handig voor conferenties waar je veel te veel mensen ontmoet en geacht wordt te weten of zelfs te herinneren wie ze zijn.
3. Koken. Ik doe dat nu vaak met recepten op de iPad en dat ding neemt ruimte in beslag, je pakt hem met vieze handen op, etc. Hands-free zou handiger zijn.
4. IMDB. Voordat ik een Netflix film kijk zoek ik vaak eerst de IMDB waardering even op. Dat kan glass best voor mij doen.
5. Het licht aan doen. Ik doe dat nu via de Hue app, wat soms wat omslachtig is. Als glass weet welke kamer ik binnenloop kan het licht mij door het huis volgen.

Ik kan nog wel even doorgaan. Uiteraard verwacht ik niet al deze features in de 1.0 versie maar de mogelijkheden zijn wat mij betreft eindeloos.
Dus je koopt een toestel van ettelijke honderden euro's om geen boodschappen te moeten scannen of het licht niet te moeten aanknippen?...
Nee natuurlijk niet. Maar ik koop ook geen iPhone van 700 euro om alleen mee te bellen. Het gaat om het totaal pakket van functies die het de moeite waard maken.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee