Microsoft lijkt te werken aan Age Of Mythology voor Steam

Microsoft heeft gehint naar het bestaan van een versie van Age of Mythology voor Steam. Deze zogenaamde Extended Edition werd getoond in een video, maar er zijn nog geen details vrijgegeven over de release.

Een verwijzing naar Age Of Mythology Extended Edition verscheen aan het eind van een developer stream van Microsoft Studios op Twitch.tv. De titel werd getoond in combinatie met het logo van Steam. Verder is nog onduidelijk hoe de game er precies uit komt te zien en wanneer deze beschikbaar zal zijn: Microsoft heeft officieel nog geen informatie vrijgegeven over de Steam-editie van Age Of Mythology.

Mocht Age Of Mythology Extended Edition binnenkort naar Steam komen is het de tweede game die Microsoft via het distributiekanaal van Valve uitbrengt. Eerder kwam Age of Empires II HD al naar Steam, waarbij de game inmiddels ook al van een uitbreiding is voorzien.

Door RoD

Admin Mobile

02-03-2014 • 13:26

63 Linkedin

Submitter: Castelmagno

Reacties (63)

63
62
49
3
0
10
Wijzig sortering
Hopelijk is het dan wel weer online te spelen
Je kan het spel gewoon online spelen zonder problemen als je een DMZ kan instellen op je router of een VPN hebt. (Ik heb toevallig vandaag en gisteren AoM zitten spelen met wat vrienden omdat de announcement dat hij naar steam kwam me er aan herrinerde)

C:\Program Files (x86)\Microsoft Games\Age of Mythology\startup\
Daar maak je de file: user.cfg en in die file zet je:
OverrideAddress="1.2.3.4"
Hierin zet je je externe ip adres. Als vervolgens alle twee de spelers in een dmz zitten kan je gewoon naar elkaar connecten via Multiplayer / DirectIP.

Een 2e mogelijkheid is OpenVPN gebruiken. Zorg er voor dat je de gateway redirect via: 'push "redirect-gateway"' anders ziet AoM het VPN ip niet en werkt het niet. Daarna kan je gewoon via DirectIP met het vpn ip connecten.

[Reactie gewijzigd door sukosevato op 2 maart 2014 21:10]

Dit. Het is altijd lastig om die soort games online met vrienden te spelen: dan moet je van die 'oplossingen' als GameRanger of Hamachi gebruiken, die nog wel eens voor problemen willen zorgen.

Toen Supreme Commander naar Steam ging hebben ze er ook een nieuwe online multiplayer-service in gebouwd. Hoop dat ze dat ook met AoM doen!
Hamachi is inderdaad af en toe wat grillig ;-) Ook niet meer gratis: €25/jaar voor een enkel netwerk met max. 32 gebruikers, de vraag is ook of ze niet halverwege de prijs ver viervoudige en dat rustig van je credit card afschrijven zonder je in te lichten...

Er zijn ook (gratis) alternatieven, waaronder:
- www.evolvehq.com (ondersteund AoM1/2)
- www.tunngle.net

Je kan trouwens nu al beginnen, er wordt redelijk wat aangeboden om Martplaats:
http://www.marktplaats.nl/z.html?query=age+of+mythology
voor €3-€10 heb je AoM1 + AoM2 + Titans expansion

Voor fan mods:
- aom.heavengames.com
- http://aom.heavengames.co.../showfile.php?fileid=9149
- http://aom.heavengames.co.../showfile.php?fileid=6013
- https://www.youtube.com/watch?v=5c_yKLQH2pE
Een andere aanrader voor wat oudere games is gameranger, dit gebruiken vrienden en ik nog met regelmaat om AoM online te spelen.
GameRanger werkt inderdaad best goed. Ik gebruik dit om met vrienden AoE te spelen. Hoe het precies werkt weet ik niet eigenlijk. Volgens mij is het geen VPN (zoals Hamachi en Tunngle).

Wel jammer van de ontzettend opdringerige ads...
wat ook een optie is is gewoon een vpn servertje draaien thuis :) werkt wonderen , al je maten simpel vpn verbindingetje laten opzetten en knallen maar :)

voor de rest werkt tunggle super ,beter dan hamachi etc
Heb zelf goede ervaringen gehad in het verleden met Voobly, maar het is me niet helemaal duidelijk wat voor business model erachter zit...
Heb Hamachi al een tijdje niet meer gebruikt. Ik ken Tunngle ook wel, maar mijn ervaring is dat al die VPN-programma's vaak een beetje buggy zijn. Van die situaties dat één van de x vrienden niet kan connecten e.d., je kent het wel :P

Heb AoM vroeger heel veel (singleplayer) gespeeld, en heb hem nog wel ergens liggen.
AoM2? Das nieuw voor mij :)

Als dit gebeurt hoop ik wel op wat extra balance changes. Het is al wat geleden, maar als ik het me goed herriner was vooral Isis serieus OP in vergelijking met >3/4 van de goden.
Toen AoE II naar Steam kwam hebben ze dat wel gedaan (klik), dus ik kan me niet voorstellen dat ze dat bij AoM achterwege laten.
Werkende multiplayer is wat mij betreft ook de enige reden om zo'n spel opnieuw aan te schaffen. De 'HD' patches zijn niet echt om over naar huis te schrijven.

[Reactie gewijzigd door Cocytus op 2 maart 2014 16:37]

Als je het spel hebt, kun je het vrij gemakkelijk spelen via voobly. Het is een simpele mod die het mogelijk maakt online matches te spelen via het eigen programma. Helaas wordt voobly wel geplaagd met updates, het lijkt wel alsof je elke dag 10x moet updaten om weer te kunnen spelen.
Niet 20 updates per dag, volgens bij mij is dat ongeveer 1 update per week á twee. Verder vind ik dat juist een grote pluspunt dat ze continue verbeteringen maken en nieuwe features toevoegen!

Naar mijn mening is Voobly de beste manier om online AoE the spelen, er zijn altijd heel veel mensen online, grote community, het werkt altijd, en ze brengen continue verbeteringen in het spel. Ze zitten nu al op Userpatch 1.4 ofzo, die het onder andere mogelijk maakt om met 60 FPS te spelen (originele versie draait met een framerate van 20 ofzo)
Ook heeft Voobly een Widescreen / HD patch waarmee het spel 10x mooier uitziet, maar deze staat standaard niet aan, moet je voor het starten aanvinken.

[Reactie gewijzigd door mohf op 2 maart 2014 20:39]

Gelukkig kan dat nu ook al hem lang via voobly. Ik hoop alleen dat het nu ook via steam op linux te spelen is aangezien het spel van zichzelf prima via wine op linux werkt, alleen voobly niet. Verder zou het leuk zijn als ze er nog apart een expansion bij maken voor extra goden en units die niet OP zijn.
Grappig, ik heb onlangs mijn oude AOM cd's gevonden en heb dit ook weer gespeeld. Hopelijk zijn de prijzen wel vrij laag, want om nou nog een keer flink te betalen voor een HD versie zie ik eigenlijk niet zitten.
Age of Empires II HD kost €18,99. Als ik de kwaliteit vergelijk van AoE2HD met de oude AoE2 met fan mods dan is AoE2HD de €18,99 niet waard. Ik ben bang dat AoMHD hetzelfde issue zal hebben, een half bakke update die al beter en goedkoper is uitgevoerd door fan mods. Het zelfde issue plaagt Baldur's Gate 1 & 2 ook, buggy as hell voor een 15+ jaar oude game remake...
Anoniem: 153298
@Slechdt2 maart 2014 14:00
Het mooie van Steam is dat de meeste games uiteindelijk wel een keer met flinke korting worden aangeboden. Ik heb AoE2HD voor nog geen €5 gekocht en dat heb ik zeker ook over voor AoM. De initiële prijs zal wel weer hoog liggen, maar met wat geduld heb je deze topper voor weinig in huis je library.

Goede herinneringen aan AoM, veel gespeeld met/tegen vrienden. En het was extreem goed te modden, ook veel plezier mee gehad :)
Inderdaad, gewoon op je wishlist zetten en wachten op een Sale. ^^
Hopelijk wordt dit niet net zo'n debakel als Age of Empires II HD...
20 euro voor exact hetzelfde spel met een aantal minieme wijzigingen, dan sla ik toch even over.
Minieme wijzigingen? Wat? Ben je serieus? HD res support, vele nieuwe maps, nieuwe campaigns, nieuwe rassen, nieuwe units, nieuwe map size, nieuwe game modes, volledig makkelijk bruikbaar multiplayer systeem.

Hoe kom je in hemelsnaam bij "minieme wijzigingen"? Boggles my mind.

Edit: Oeps, mijn fout, had niet door dat de expansion er niet standaard bij zit, ben het 100% met je eens dat de vanilla AoE 2 HD het totaal niet waard is voor €18,99.

[Reactie gewijzigd door Tanksenior op 2 maart 2014 14:33]

Also, die uitbreiding was compleet fan-made en freely available, waarna aoeHD Zo ongeveer alle eer opstreek, terwijl ze t slechts hd hadden gemaakt en er 19 euro voor vroegen; nee, ik ben iig niet zo te spreken over deze hd-ports
Expansion zit er wel bij. Fan-made expansion ook.
Niet standaard, kost €27,99 als je die erbij wil.
Anoniem: 328788
@ChippieBW2 maart 2014 13:59
Niet vergeten dat ze LAN eruit gesloopt hebben voor zover ik weet.
Ah, als iemand die dit spel nog speelt, kan ik dit wel toejuigen
Ik hoop eigenlijk dat ze dit spel, of AOE uit gaan brengen voor op de Surface. Dat zou geweldig zijn en dan zal ik ook zeker dit spel gaan spelen.
Tot nu toe heb ik gta san andreas op de Surface en dat ik al leuk, alleen niet echt mijn ding.
ik speel de microsoft game age of empires 3 nog steeds eigenlijk gewoon een super game
ik speel het nog zo recent als 2014,
kreeg er gewoon geen genoeg van, heerlijk spel.
zal hem zeker aan mijn steamlibary toevoegen :D
Tja, maar of die werkt voor de groeiende groep Apu 'videokaart' gebruikers...? Dat vraag ik me sterk af.

Het lukt MS al 3 jaar niet div. age of empires online op i3 i5 en i7 only (dus zonder losse videokaart)
te laten spelen :(
Het spel start op, in 640x480 mode.... en sluit weer.

Blijf dat vreemd vinden, intel en MS hebben toch geen ruzie of zo!?
Age of mythology zoals die nu al is is wel gewoon op full hd te spelen op een intel integrated card, ik doe dat op mijn intel hd 3000, maar om dat te doen moet je wel een van de setting files aanpassen om de resolutie en hoge graphics te forceren, maar dat zorgt niet voor mindere prestaties
1. dat las ik nergens bij ms download pagina
2. dat dient ms ff te doen in de setup als optie laten vertellen of je een graka hebt ja dan nee, en zo nee, welke cpu je hebt...
Het staat dan ook niet op de ms download pagina, maar hier is hoe je het doet:

Ga naar de installatie folder, en dan in de map gfxconfig, of als je de uitbereiding van het spel ook hebt de map gfxconfig2

Open het bestand geforce3.gfx en kopieer de tekst en gebruik het om de tekst te vervangen in het bestand i845.gfx en sla dit op, hiermee heb je de hogere graphic instellingen, als je ook de resolutie hoger wilt kunnen zetten ga je naar de 3e tekstveld, "resolutions" en voeg je deze zin toe:

9=1920x1080x32

1920x1080 kan dan elke resolutie zijn dat je wilt

[Reactie gewijzigd door Android Cpt op 2 maart 2014 17:04]

Bij mij werkt het gewoon om de gewenste resolutie aan de snelkoppeling toe te voegen:
"...\aom.exe” xres=1920 yres=1080
Dat klopt, maar bij intel hd integrated cards gaat het meer om alleen de resolutie, met de standaard onaangepaste instellingen zal fog of war glitched zijn en bestaan uit zwarte vierkantjes en zal water zich vertonen als een blauwe blob
Heel erg bedankt jij en Android Cpt voor deze mogelijke oplossingen.
maar verder dan een haven en stadsgezicht of zo kom ik niet. Daar is de muiscursor weg en ook pijltjes, tab doet niets. Sluiten met alt-f4 werkt gelukkig wel.
Mijn i7 is versie T of S, in elk geval de een na traagste en met hd4000
Alles qua windows en andere software, drivers e.d. up to date, win 8.1 pro x64.

[Reactie gewijzigd door notsonewbie op 2 maart 2014 23:48]

Wauw! Ik herrinner me dit als de enige serie van Microsoft (naast Age of Empires) die goed was. Hopelijk is deze game ook weer een topper!
Beide goede games, maar series als Gears of War, Halo, Fable, Forza, etc zijn in mijn ogen toch ook goede series van Microsoft.
Ben die series nog niet vaak tegengekomen voor de pc..
Halo, forza en fable zijn wel degelijk verkrijgbaar voor de PC. (alleen mogelijk niet alle delen)
Anoniem: 577187
@Fly-guy2 maart 2014 15:21
Forza voor PC? Grapjas
Dat klopt inderdaad niet, zag geruchten aan voor de werkelijkheid. Maar de overige twee blijven uiteraard wel staan.
Age of Mythology + de uitbreding veel gespeeld :) zal m zeker meenemen als de prijs goed is
Verwacht rond de 15 euro, zoals Age of Empires 2 HD.
Goed nieuws om te horen dat oude games weer een nieuw leven krijgen. Zo kan het spel weer online gespeeld worden en indien die gebruik maken van Steam is het spel niet afhankelijk van de server van de Game. Dat scheelt ook weer want vaak worden de servers van een game eruit gehaald na 8 a 10 jaar ofzo omdat het dan niet rendabel is. Daarnaast ook een goede zet van Microsoft omdat zij blijkbaar hebben ingezien dat mensen niet zitten te wachten op nieuw platformen en ze hebben hun eigen Games For Windows Live hiermee dus ook al afgeschoten terwijl dat al een tijd terug gebeurd is. Echt helemaal top game om direct te halen. Vroeger helemaal grijs gespeeld.
GfWL hebben ze al een hele tijd geleden afgeschoten, ten tijden van Age of Empires Online overstapte van GfWL naar Steam. Ik zit er trouwens niet op te wachten om weer m'n handen te branden aan een MS game, de stekker wordt per 1 juli 2014 ook uit AoE Online getrokken omdat ze nu de stekker uit GfWL trekken, minder dan 3 jaar in de lucht...
Ik weet nog dat dit een fantastisch spel was, ik kijk er zeker naar uit om dit weer eens te spelen!
Yes! Heb er heel wat leuke moment aan overgehouden. Ben benieuwd.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee