Microsoft komt met Extended Edition van Rise of Nations

Microsoft is van plan om een Extended Edition uit te brengen voor Rise of Nations, een real-time strategiespel dat in 2003 uitkwam. Het spel bevat de originele gameplay met verbeterde graphics en wordt uitgebracht via Steam.

De Rise of Nations Extended Edition verscheen op Steam en komt volgende maand uit. Gebruikers die de game, inclusief de uitbreidingspakketten Thrones en Patriots, pre-orderen krijgen een korting van 20 procent op het originele aankoopbedrag van 20 euro. De game, waarin spelers een basis moeten opbouwen en oorlog voeren met anderen kwam in 2003 uit. De Extended Edition legt de nadruk op verbeterde graphics, terwijl de gameplay min of meer gelijk blijft.

Microsoft heeft in de Extended Edition, die gemaakt wordt door SkyBox Labs, ondersteuning ingebouwd voor verscheidene Steam-features, waardoor gebruikers achievements kunnen behalen en met anderen online kunnen spelen. Ook zijn Steam Trading Cards aanwezig en is er integratie met de live-videostreamingdienst Twitch.tv.

Volgens Polygon heeft Microsoft de rechten op Rise of Nations overgekocht van 38 Studios, die enige tijd geleden faillissement aanvroeg. De gamestudio was toen al bezig met de ontwikkeling van een Extended Edition. De veiling, waarbij de eigendommen van 38 Studios werden verkocht, vond al in december plaats.

Eerder bracht Microsoft al remakes van Age of Empires II en Age of Mythology, tevens games op leeftijd en van het rts-genre, uit op Steam. Overigens kondigde het bedrijf uit Redmond eerder deze maand al aan dat het opnieuw een 'oude strategieserie' zou uitbrengen, maar liet toen nog niet weten dat het om Rise of Nations zou gaan.

Door RoD

Admin Mobile

31-05-2014 • 10:49

51 Linkedin

Submitter: MusicAddict

Reacties (51)

51
50
30
2
0
15
Wijzig sortering
Updated versies van oude games zijn altijd nice. Vooral games die niet eens meer werken op de huidige windows-versies. Dit zouden meer studios, vaker moeten doen.

*wacht nog altijd op een Call of Duty 1 HD remake met bijbehorende online community ;x ".
Meh, na Age of Empires "HD" te kopen, trap ik er niet meer in. Voegde letterlijk niets toe, net als de Age of Mythology "extended" edition totaal niets toe voegde. Ik verbaas me er dan ook over dat mensen dit soort dingen nog steeds kopen, terwijl het overduidelijk is dat de fan-made opties beter en gratis zijn.
AoE HD voegde niks toe? Enorme community in de steam workshop met allemaal nieuwe maps, en HD textures etc. Online multiplayer die het ook gewoon overal doet, ook over internet zonder gezeik. Integratie met steam vrienden. Volgens mij voegde het heel veel toe. Het is ze bij Age of Empires HD gelukt om een oude game met zo weinig mogelijk veranderingen aan de originele gameplay terug te brengen zodat deze weer actief gespeeld ging worden, met precies de juiste aanpassingen zodat modden en online spelen een stuk makkelijker werd.

Dat ze er "HD" achteraan geplakt hebben omdat je het in een hogere resolutie kon spelen, vind ik niet echt een issue.
Dan heb je niet goed rondgekeken, want de fan-made Age of Empires II uitbreiding was veel beter dan de HD versie. Uiteraard heeft Microsoft die fan-made uitbreiding als DLC erbij geplakt na een paar maanden, toen ze erachter kwamen dat toch niet zoveel mensen het spel kochten.

Het enige wat AoE II: HD toegevoegd heeft, is steam friends list, workshop is inderdaad ook wel handig voor de mensen die niet zoveel verstand hebben van modden.

De rest van je punten kloppen niet, want dat was allang aanwezig via de fan-made uitbreiding, vandaar mijn opmerking "fan-made opties zijn beter/gratis".
[Heartstone voice] What to do... [/Heartstone voice]

Steam:
Age of Empires II HD €18,99
- Age of Empires II HD: The Forgotten €8,99
Age of Mythology: Extended Edition €27,99
Rise of Nations: Extended Edition €19,99

Nu al te koop in de winkel (en al voor een decennia+)
Age of Empires Collectors Edition €6,99 (AoE 1&2 met alle uitbreidingen, The Forgotten kon je gratis downloaden)
Age Of Mythology Gold Edition €3,00 (met alle uitbreidingen)
Rise of Nations: Gold Edition €4,90 (met alle uitbreidingen)

Deze oudere games zijn in veel gevallen prima te spelen op W7/W8:
http://www.sevenforums.co...6-compatibility-mode.html
http://kynosarges.org/RiseNations.html
etc.

Er waren een hele hoop klachten dat Age of Empires II HD meer bugs had en slechtere graphics dan de fan made patches. Geen idee of die issues al allemaal zijn opgelost, die ook spelen bij AoM:EX of gaan spelen bij RoN:EX, maar deze prijzen ga ik er niet voor betalen, wellicht tijdens een goede Steamsale...
Mijn grootste probleem met Age 2HD is toch echt de ronduit slechte netwerkcode. Het maakt niet uit hoe laag de ping tussen de spelers is, het lagt altijd een beetje. Iemand die over de 100 ms gaat? In andere games, shooters en moba's toch echt geen probleem, maar in Age 2HD mag iedereen direct genieten van een flinke portie inputlag.


Leuk dat ze een resolutiefix en steamcrap hebben ingebouwd, maar het minste wat ze konden doen was wel de netwerkcode compleet herschrijven. Het origineel spelen via Voobly werkt 9 van de 10 keer toch echt beter.
Door de methode waarop de multiplayer in AOE is geimplementeerd, is de lag in een ideale situatie gelijk aan de speler met de laagste ping.

De PC stuurt om de x tijd een pakketje naar iedereen met een lijst van alle commando's. Als één PC geen pakketje ontvangt voor tijd x, zal het spel bij iedereen stoppen (om out-of-sync te voorkomen) en wordt er gewacht tot het pakketje alsnog aankomt (evt wordt het opnieuw gestuurd).

Een algoritme probeert te schatten hoeveel de tijd x moet zijn. In het ene extreme geval heb je last van onnodig veel vertraging (je stuurt een villager, maar hij begint pas na 10 sec te lopen), in het andere extreme situatie wordt het spel schokkerig (spel wacht op het niet-ontvangen pakketje)

Als één PC langzaam is, zal het spel dus bij iedereen langzaam draaien.

Bij FPS worden hele ander methodes gebruikt. Grofweg: het spel draait op één server, de clients sturen alle input data naar de server, de server stuurt alle data die de clients nodig hebben. Bij lag zal alleen de langzame client hier last van hebben.

AOE2 HD gebruikt nog steeds dezelfde soort netwerkverbinding, maar heeft waarschijnlijk alleen de implementatie iets aangepast (ander algortime). Daardoor is er weinig verschil.

[Reactie gewijzigd door mohf op 1 juni 2014 00:14]

Het leuke is, de network code is grotendeels herschreven :P
Zijn er al BLOOD maps?

Vroeger waren er ook duizenden mods en maps. Eerste scripted RTS game maps \o/ nog voor WC3 en volgens mij zelfs StarCraft 1.

Plus is er nu een gratis addon ineens betaald... Ik heb AoE2 minstens al 3 keer gekocht in mijn leven, geen behoefte deze weer aan te schaffen voor een IMO veelste dure prijs, als het 5 euro was oke maar is zelfs nu nog 19 euro.
Ik lig er zelf niet zo wakker van.. Microsoft heeft weer een melkkoe gevonden net als AOE II..
Nou gaan ze zeker hun andere series ook weer uitmelken...

Erg leuk dat je het op een nieuwere machine kan spelen.. Maar voor mij zijn dit soort spellen gewoon periodiek. En vind het origineel vaak beter dan een her uitgave..

Als je zo iets wilt her spelen moet je gewoon het origineel op een oude machine gaan draaien.
Overigens vind ik het ook belachelijk dat je de volle pond moet betalen terwijl het origineel misschien voor 2 - 3 euro in de grabbel bak ligt..

En zoals Seditair al zegt, zo`n nieuwe versie voegt vaak maar weinig toe..
Leuk, maar wel erg duur voor een game waarbij het origineel goed werkt op Windows 7 en 8.

Heb RoN een tijdje geleden nog gespeeld: Windows 7, full screen (1920x1200). Het origineel ziet er nog 'redelijk' uit, werkt soepel (op een redelijk oude PC zelfs)... zie echt totaal geen reden om een nieuwe versie 'HD te kopen. Het voelt meer alsof Microsoft wil meeliften met de HD remake hype van AoE. Geef ze groot gelijk, daar niet van, maar raad het kopers af.
Hetzelfde was het geval met Age of Mythology. De originele versie daarvan werkt ook nog steeds prima op moderne besturingssystemen op wat voor resolutie dan ook. De enige meerwaarde die dit soort remakes hebben is dat de multiplayer opties wat zijn gemoderniseerd.
Meeliften op een hype die ze zelf hebben gecreëerd?
Ja, dat kan prima. Zoals het nu lijkt gebruiken ze het succes van hun product (HD remakes) als melkkoe.
Toch blijf ik het jammer vinden dat dit soort re-releases niet een fatsoenlijke prijs krijgen. Voor €20 euro (of met 20% korting pre-order) koop ik dit gewoon niet. Zou het €10 euro zijn had ik hem waarschijnlijk al ge-preordered.

Volgens mij is het originele spel voor een paar euro te koop, en deze werkt ook op Windows 7 en 8
Tja, microsoft moet ook het geld eruit halen. Microsoft zal wel gedegen onderzoek doen naar wat de beste prijs is voor deze game (lees: hoe ze er het meeste geld uit kunnen halen). En het is toch logisch dat je voor de remake meer betaald dan voor de originele? Als je het te veel geld vindt, dan blijf je toch lekker de originele spelen :).
Anoniem: 153298
@Bartske31 mei 2014 13:27
Microsoft zal wel gedegen onderzoek doen naar wat de beste prijs is voor deze game (lees: hoe ze er het meeste geld uit kunnen halen)
Daarom is het ook wel grappig om de prijsverschillen tussen de remakes te zien. Age of Mythology is veruit de duurste van de drie remakes, dat zegt dus wel wat :)

Zijn er nog meer oude RTS-games van Microsoft die in aanmerking komen voor een remake? Of hebben we ze nu gehad en is het hopen op een nieuw deel in een van de series. Deze remakes zijn natuurlijk een geweldige manier voor Microsoft om te zien welke serie nog het best verkoopt. Een nieuw deel voor de 'winnaar' lijkt me een logisch vervolg.
Microsoft heeft wel wat rumors omtrent nieuwe games die eraan zitten te komen. Dat ze iig 1 of 2 serieuse PC titels in de pijpleiding hebben zitten.

Maar ik ben benieuwd, MS heeft goede intelectuele property om wat leuke games uit te brengen. AoE4 mag best, 3 was ook wel vet.

Maar net als Christian, ik heb AoE2 al eens gekocht in mijn leven, AoM heb ik ook al eens gekocht. En vind het de 20 euro niet waard.

Ondanks dat ik alle UT's ook al eens gekocht heb, heb ik onlangs voor 5 euro (oid) alle Unreals weer aangeschaft op steam. Als MS nou ook zoiest deed :)

[Reactie gewijzigd door batjes op 31 mei 2014 14:30]

Meer betalen voor een remake als het orgineel, bedoel je mijn laatste zin of in het algemeen?

Het is gewoon jammer, want ik koop graag spellen van een genre die ik eigenlijk zelden speel (AoE2 HD) , maar toch wel wil proberen voor een leuk bedrag. Dáár verdien je ook mee ;)
Ik heb echt flink wat uren in RON geinvesteerd :)
Geweldig spel vond ik het toen. Ik ga deze dan ook zeker aanschaffen :)
ik ook, had alleen schurft aan het maximaal aantal citizens. Hopelijk hebben ze dit opgelost en geschrapt of een aantal malen hoger gelegd.
Dat was makkelijk op te lossen door een wijziging in één van de xml files (rules.xml). Dat was inderdaad vervelend..
Dat was inderdaad ook de manier om die vervelende 'attrition damage' te verwijderen.
Leuk spel en mooi om te zien dat Microsoft deze oude klassiekers weer nieuw leven in blaast :)
Hebben jullie nou hetzelfde icoon?
Zo te zien zijn ze allebei fan van de Arizona Cardinals. :P
Hopelijk is dit niet de game die bedoeld wordt in dit artikel:
- nieuws: Microsoft wekt 'oude strategieserie' tot leven

Ik zit nog te wachten op een nieuwe fatsoenlijke Age of Empires.
Jawel, het is dezelfde als die ze daar bedoelen.

Hoewel remakes best aardig zijn, zit ik toch meer te wachten op een Age of Empires 4.

Hopelijk zijn ze nu ter warming up al die remakes aan het doen (om de nieuwe studio te laten wennen aan de RTS toppers van weleer en dus zo een nieuwe kraker neer te zetten)
Natuurlijk niet. Ze zoeken een lead designer die dus nog een nieuw spel moet ontwerpen ;)

Misschien gaat het om een een nieuwe Rise of Nations.
Hoop dat er toch wat meer grafisch verschil in zit dan AOE2 en AOE2HD. Daar vond ik de verschillen maar minimaal.

De gameplay was wel hetzelfde gebleven wat ik wel positief vond.
Gewoon een HD texture pack uit de steam workshop installeren, doet al een hele hoop :)
Dat we dan toch nog iets te horen krijgen over deze serie. RoN was bij ons een wervelend succes op LAN's en ik heb vooral tussen 2004 en 2012 een hoop RoN gespeeld. Ik hoop dat Microsoft na een klein succesje in de steamwinkel een goed vervolg hierop wil overwegen, want Rise of Legends deed me niet zo veel.
Oh men... good old times. Deze voeg ik zeker toe aan mijn collectie.

Fijn dat een bedrijf nog moeite wilt steken in een oude game. Het is altijd moeilijk om te gokken of dit nu een uitmelk project is of een liefhebberij project. Ik heb totaal geen moeite om hier geld aan uit te geven, de replay value van dit soort games ligt vaak erg hoog. Soms laat je hem maanden liggen en dan ineens ben je weer verslaafd voor een aantal weken :)
"Geen nukes bouwen hè"
- "Nee hoor }> "

Koude oorlogen niet normaal! Ik had al gehoopt hierop na Age of Empires. Goede oude tijden. Helemaal grijs gespeeld op LAN parties. Reeds gepre-ordered op Steam :)

DirectX 10+ in de systeemeisen trouwens :o

[Reactie gewijzigd door Bolk op 31 mei 2014 11:06]

Anoniem: 482367
@Bolk31 mei 2014 16:07
Het gebruik van zaken als DirectX10 en Visual C++ Runtime 2012 is in deze niet veel meer dan een tactiek om ervoor te zorgen dat het alleen op (recente uitgaven van) Windows te spelen is.

De Age of Mythology remake leunde ook al op vcrun2012, waarvan bekend is dat het bijvoorbeeld (nog) niet op Wine draait.

Niet echt vreemd aangezien Microsoft erbij betrokken is, maar jammer is het wel.

Ik zou dus persoonlijk zeggen, verwacht na het horen van deze requirements niet direct een grafisch feestje.
DirectX 10, waarom niet? Een intel kaartje kan dat (en vooral RoN) prima weergeven en Windows XP hoeft niet meer ondersteund te worden. Dus op zich geen verkeerde gedachtegang dat ze daar voor gekozen hebben.

''Improved Visuals:
- Improved water
- Improved textures
- Full-screen anti-aliasing''

Het grappige is dat het op Steam op het moment de 9de best verkopende game is nadat hij sinds gisteren te pre-orderen is. Nou zegt dat natuurlijk niets over de aantallen, maar enorm positief is het wel dat men straks ook wel weer lekkere multiplayer potjes kan gaan doen :)

En uiteraard heb ik de pre-order al lang staan, kan niet wachten om er weer fatsoenlijk uren in te steken. De improved visuals zijn leuk meegenomen, maar de retail versie zag er ook gewoon nog prima uit, en ondersteunde al hogere resoluties en dergelijke. Alleen een echte digitale versie ontbrak altijd, dus ben blij dat Microsoft toch de rechten had opgekocht vorige December. Alleen toen wist men niet wie de IP had gekocht, tot gisteren aan toe dus. :P
Moeten ze wel de multiplayer laten lopen via Steam, want volgens mij loopt die nu nog via Gamespy toch?

Ik heb het spel nog liggen en het draait hier nog prima, mogelijk koop ik de nieuwe Steam versie wel om mijn support te tonen :).
De multiplayer zal ook lopen via Steam in de Extended Edition, dus daar ligt het niet aan. Met statistieken en ranked multiplayer kunnen we weer vooruit. Met volledige integratie hopelijk net zo makkelijk als bij TF2 'join' te klikken in steam als iemand in de game online is.

Volgens mij werkt de oude versie ook nog met Gameranger als gamespy niet werkt. Maar is al eeuwen geleden dat ik het online heb gedaan, dus zeker weet ik het niet.

Edit: Moet zeggen dat Gameranger prima werk doet, als ik zo door de lijst van ondersteunde games kijk zie je een hele rits games waar de servers al lang offline zijn (of worden door gamespy) toch gewoon ondersteund worden voor multiplayer.

[Reactie gewijzigd door MusicAddict op 31 mei 2014 12:13]

RON wordt ondersteund door gameranger maar het is een drama om het aan de gang te krijgen omdat je continu met version mismatches zit. Ik heb de originele RON met T&P, maar ik kon niet spelen tegen een vriend van me die de gold edition had, ook niet na patches. Uiteindelijk hebben we met zijn tweeen het spel vijf (!) keer gekocht om weer tegen elkaar te kunnen spelen over gameranger.

Ik ga MS dus mooi niet sponsoren met nog eens 20 euro. Eigenlijk is dit gewoon schandalig.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee