Phone House wordt verantwoordelijk voor telecom bij Media Markt en Saturn

Elektronicaketen Media Markt en de Phone House hebben hun samenwerking in Nederland voor de lange termijn verder uitgebouwd. De Phone House wordt verantwoordelijk voor de telecomafdelingen in alle 45 vestigingen van de Media Markt en Saturn in Nederland.

De Media Markt en de Phone House gaan samenwerken onder de noemer 'Connected World'. Het eerste resultaat hiervan is dat de Phone House verantwoordelijk wordt voor het bestuur en ontwikkeling van de telecomafdelingen van Media Markt en Saturn. Dit moet vanaf april 2014 van start gaan en in het derde kwartaal afgerond zijn.

Phone House en Media Markt werken al sinds afgelopen zomer samen. Onder andere biedt de telecomwinkel shop-in-shops aan in Media Markt-vestigingen, maar dit waren volgens de bedrijven pilots. De beide ketens zijn daarnaast van plan om Saturn-afdelingen in Phone House-winkels te openen, maar de plannen hiervoor zijn nog niet rond. De samenwerking gaat gepaard met een duidelijker scheiding in winkelformules voor Media Markt en Saturn: die eerste zal zich blijven richten op de megastores met lage prijzen, terwijl Saturn een focus op dienstverlening krijgt. De komende Saturn-afdelingen in Phone House zullen dan ook op technische ondersteuning en andere services gericht zijn.

Phone House is onderdeel van het Britse Carphone Warehouse Group PLC, dat in 1989 werd opgericht. In Nederland heeft de keten meer dan tweehonderd vestigingen. Phone House biedt in Nederland daarnaast zijn producten en diensten aan via de websites Typhone.nl en Gsmeasy.nl. In Nederland zijn er 32 Media Markt en 13 Saturn vestigingen. Beide merken hebben een webwinkel. In totaal bezit de Media-Saturn Holding meer dan 940 winkels in vijftien landen.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

12-12-2013 • 11:59

77 Linkedin

Reacties (77)

77
69
41
4
2
15
Wijzig sortering
Telecom medewerker van de Mediamarkt hier en dus binnenkort van de Phone House, want de gehele afdeling wordt overgenomen door de Phone House. De Phone House is trouwens een onafhankelijke keten werd mij vanochtend verteld, dus we zullen gewoon alle abonnementen kunnen afsluiten. Misschien wel meer dan dat we nu kunnen op dit moment.
En ik ben tot nu toe wel positief over de dingen die gaan veranderen. Zo wordt de bezetting hoger, waardoor er meer tijd met de klant besteed kan worden. Er gaat direct ingekocht worden bij de Phone House, wat zeker voordelen heeft. We halen de kennis die de Phone House heeft op het gebied van abonnementen en diensten in huis. Daarnaast is het systeem waarmee ze werken bij de Phone House beter dan met waarmee wij nu werken, het is namelijk overzichtelijker en makkelijker in de omgang.

Wat er het zelfde blijft is dat wij gewoon in Mediamarkt kleding blijven werken, de telecom aanbiedingen staan nog steeds in de folder van de Mediamarkt, de wand met telefoons blijft gewoon bestaan en worden dus niet vervangen door dummy's.
Ik denk dat het een win-win situatie is voor de Mediamarkt en de Phone House, waarbij de beide partijen van elkaar kunnen leren.

[Reactie gewijzigd door S401 op 13 december 2013 14:18]

Heeft Dhr. Steur hier nog iets mee te maken? Als vestigingsmanager MM en oud regiomanager van Phonehouse vraag ik mij af of hij hier medeverantwoordelijk voor is.
Die link met De Bijenkorf is wel bijzonder, want die hebben zich (tenminste hier in de Hoofdstad) juist exclusief geprofileerd met shop-in-shops, eerst van Apple (via iCentre), en nu met Samsung. Daar verwacht ik niet zo gauw een shop-in-shop van Phone House voor in de plaats, dat gaat ten koste van de exclusieve uitstraling.

Kan me wel voorstellen dat het bij De Bijenkorf op termijn een Samsung (of misschien wel Nokia?)-only store wordt, gedreven door Phonehouse. We zullen zien.
Anoniem: 185592
@S40112 december 2013 19:54
inkoop van mm zelf lijkt mij stukken goedkoper dan via phonehouse het scheeld nog al als je voor 950 winkel tegelijk inkoopt
Misschien kan een medewerker, als hij dat mag van MM, dat bevestigen of ontkrachten. Die inkoop voor 950 zie ik zelf namelijk helemaal niet. Het is geen Aldi. Vaak moet ik diverse MM's bellen voor een artikel. Hebben ze gewoon bij 3 van de 4 winkels niet. Misschien dat ze, als MM en Saturn, een leuke deal kunnen maken bij bijvoorbeeld Samsung, maar dat is volgens mij dan ook weer specifiek per product. Als het bijvoorbeeld om Samsung TV's gaat, hebben ze vaak per land (denk aan Ziggo gecertificeerd) andere modellen. Hoe wil je daar inkoopvoordeel behalen?
Dat bijenkorf stuk lijkt me raar. Saturn en mediamarkt staan nou niet echt voor de bovenkant van de markt. Als je er soms doorheen wandel dan zou je eerder het tegenovergestelde denken.
Terwijl bijenkorf juist staat voor exclusief, service en klantgerichtheid. De klant die flink wat duiten uitgeeft bij de bijenkorf koopt zijn tv of weet ik veel wat eerder bij een hobo hifi achtige.
Ben je misschien in de war met V&D dan vind ik het wel weer een stuk beter passen.
Ben ik met je eens. Het kan er voor de klant alleen maar beter op worden. Anders deden ze het vast niet. Ik vind het trouwens niet eens nodig/handig dat jullie de rode MM blouse blijven dragen. Maar goed, daar ga ik als klant natuurlijk niet over.

Ging laatst een Surface 2 kopen, spreek ik zo'n dame in het rood aan: Moet u bij mijn collega zijn, ik ben van telecom en weet niks van tablets. Die gasten van Apple herken je tenminste gelijk.
Ik werk zelf bij Media Markt en heb vanochtend de briefing gehad. Voor het personeel van de vestigingen verandert er niet zo veel. Zij worden echter overgenomen qua contract en gaan dus werken voor de Phone House. Wel zijn de trainingsmogelijkheden van Phone House uitgebreider en dus ook beschikbaar voor die medewerkers uiteraard.
De winkels zelf hebben nog steeds de Media Markt uitstraling en de medewerkers (ook al zijn ze in dienst van Phone House) dragen gewoon het rode bloesje. Het grootste verschil zit in het aanbod, omdat alle services, aanbiedingen, inkoop enzovoorts via Phone House zal verlopen. Win-win voor beide bedrijven.

[Reactie gewijzigd door Fab1Man op 12 december 2013 13:34]

Is het niet zo dat afwisseling minder gaat worden voor de medewerker? Ik kan me zo voorstellen dat je bij Mediamarkt na een jaartje de telefoons wel gezien hebt en je op witgoed of laptops of iets anders gaat storten. Dat kan nu niet meer.
Daar heb je gelijk in wat betreft het doorschuiven als je het niet meer ziet zitten. Die verschuiving vind echter niet echt plaats, iedereen houdt redelijk stand bij zijn afdeling.
Daar je echter qua werk nog steeds binnen Media Markt blijft en tevens het facturatiesysteem blijft gebruiken, verandert er werkelijk niets. Ik verwacht daarin in zoverre geen problemen, mocht je toch naar een andere afdeling willen.
Laat je VD maar niet horen dat je het over filialen hebt i.p.v. vestigingen ;).
Mooie kans deze uitbreiding, dan zijn ze nu dus aanwezig in de Makro, Media Markt, Saturn en natuurlijk hun eigen filialen.

Wat ik wel moet opmerken is dat ze vrij duur zijn tegenover andere telecomwinkels.

Daarnaast vind ik de samenwerking met Dynafix ook wat minder.

[Reactie gewijzigd door jeantje op 13 december 2013 00:18]

Het is vooral goed dat ik het op Tweakers lees. Je koopt bij een bepaalde winkel en zonder dat je het weet heb jij bij de Phone House gekocht. Uiteraard in de winkel en bij de koop zeggen ze er niets van.

Tot je voor herstelling terug moet, winkel trekt er ten onrechte zijn handen af en zoek het maar uit bij de Phone House. En die gebruiken Dynafix als hersteller, als je even door google gaat kom je al snel tot de conclusie dat dit wel de laatste firma is waar je wilt dat je producten heen gaan.

Bij mij weigerden ze het te herstellen, intern scherm was gekraakd. Het toestel was echter in nieuwstaat, letterlijk, geen enkel krasje of deuk. Het toestel heb ik in het zakje in mijn broekzak gestoken in de auto, 10 minuten gewandeld, mij neer gezet in een vergadering en toen ik hem wou gebruiken was het interne scherm naar de vaantjes. Google leerde mij dat het om een fout gaat in het fabrieksproces waardoor het interne scherm teveel vast geklemd zit, door de stres op het scherm kan het bij een heel klein schokje volledig doorbarsten. Fabrikant herstelde dit uiteraard onder garantie. Wat Dynafix daar op had te zeggen? Je hebt hem laten vallen en voor de rest kan je de boom in. Op mijn vraag hoe het kan dat een intern scherm kraakt terwijl het uiterlijk scherm en toestel letterlijk in nieuwstaat was reageeren ze simpelweg niet.

Ik heb het toestel met heel veel tegenzin tegen betaling laten herstellen. Bij thuiskomst merk ik echter dat een toets niet werkt. Gezien ik geen zin had weer maanden te wachten en zonder toestel te zitten contacteerde ik Dynafix. Ze gingen een nieuw toestel opsturen, 6 maanden hebben ze mij daar zo aan het lijntje gehouden. En uiteindelijk heb ik nooit een ander toestel gezien, ze antwoorden simpelweg niet meer.

En dit is geen alleenstaand verhaal. Dynafix moet geboycot worden en dus de laatste winkel waar ik iets koop zal de Phone House zijn. Probleem is alleen dat ik het niet wist! En tegen de winkel heb ik geargumenteerd dat dit niet kan. Ik heb het toestel bij hun gekocht dus zij moeten de garantie geven. Dat ze intern met andere firma's samenwerken is simpelweg niet de zaak van de consument. En de winkel heeft mij gelijk gegeven, was ook niet de eerste met klachten maar het werd van hogerhand beslist en die medewerkers konden niet veel doen.

Edit: dit treft wel een ervaring vanuit BE, mogelijk zit er verschil op tov NL

[Reactie gewijzigd door sprankel op 12 december 2013 22:57]

Handig om erbij te vermelden dat de phone house zoveel mogelijk reparaties gaat uitvoeren en indien het ze niet lukt gaat het naar dynafix
Dynafix?

Is dat niet het bedrijf dat bekend staat om grappen zoals het bewust activeren van de vochtsensor om zo de klant geld uit de zak te kloppen?
Inderdaad... kijk maar eens in deze Tweakers Thread
Klopt, doen ze bij de Makro al langer en is onderdeel van de zelfde Metro group.

offtopic; Kijk toch niet naar abbo's bij mediamarkt/saturn dat doe ik online bij de providers. Ik zie het voordeel niet zo voor de klant, wel voor het bedrijf (administratie e.d. van abbo's/producten gaat naar Phonehouse)
Ik heb bij vele Saturn en Mediamarkt meegemaakt dat ze de prijzen wel aan wilden passen aan verschillende (grote) online verkopers, zoals Coolblue.

Waar ik mij meer zorgen over maak is het assortiment. Dat van de Phone House is vrij belabberd over het algemeen en dat van de Saturn juist zeer ruim.
Goede ontwikkeling, als ze echter het bedieningsconcept van de PH winkels doortrekken in de winkels. Verkopers bij de Mediamarkt zijn vaak genoeg ongeschoolde aapjes van toeten noch blazen weten. Een tijdje geleden nog zéér onbeschoft behandeld toen ik vroeg naar ZTE telefoons. (Bestaat niet volgens de beste man :') )

Phone House heeft tenminste adequaat personeel, en is als laatste onafhankelijke telefoonwinkel sowieso mijn winkel van voorkeur! :)
Is phone house dan nog onafhankelijk in Nederland? In België is phone house afhankelijk van Belgacom
PhoneHouse is de enige grote onafhankelijke retailer in Nederland.
Verder heb je natuurlijk nog winkels als OneMobility, GSMweb.nl (retail) en de kleinere die voornamelijk Lebara/Lyca/Ortel verkopen.
Het worden er wel steeds minder.
Precies. Vroegah barstte het van de onafhankelijke jongens (T for Telecom, BelCompany, PhoneHouse, Telecombinatie etc.) maar die zijn allemaal opgeslokt door de bedrijven met het grote geld. Erg jammer want het komt de marktwerking niet ten goede!
Anoniem: 334148
@Vaal12 december 2013 14:28
Ondanks dat er vroeger misschien meer 'onafhankelijke' spelers op de markt waren is dat niet per se een slechte ontwikkeling dat dat niet meer zo is.

Ook de onafhankelijk ketens werden en worden nog steeds op de achtergrond gestuwd door de netwerken door middel van targets en andere doelstellingen. Van onafhankelijkheid is dus eigenlijk nooit sprake geweest.

Ik ben van mening dat het juist wel een goede ontwikkeling is dat er geen onafhankelijk winkelketens meer zijn. Als jij bij een Vodafone of een T-mobile winkel naar binnen loopt weet je dat je een aanbod krijgt van het betreffende netwerk. Jij als consument kan dat 1 op 1 met elkaar vergelijken. Datzelfde geldt nu voor een Belcompany die naar mijn mening ook als Vodafone winkel geldt, maar ook een Phonehouse die KPN georienteerd is.
Als consument kan je zelf vergelijken en er zijn genoeg winkels die je van een eerlijk advies voorzien.
Neemt niet weg dat je een onafhankelijke winkel binnen kon stappen, kon zeggen van "Ik wil een iPhone 5, leg mij eens uit wat 'ie kost bij de verschillende netwerken en bijbehorende voorwaarden". Daar zat niks geen gepush achter met targets, dat was gewoon klinklare informatie van een verkoper. Een stuk prettiger/persoonlijker dan vergelijken op websites, waar iedere provider een ander systeem hanteert, met onduidelijke voorwaarden.
Als Vodafone winkel ga je niet eerlijk zijn wat KPN meer biedt tegenover Vodafone ...
Dus zal je NOOIT en te nimmer een eerlijk advies krijgen bij een netwerk toko.
Bij Phonehouse heb je ten minste nog de kans dat de verkoper je gewillig is, en alle voors EN tegens van ieder netwerk oplepelt.

In Wijchen (bij Nijmegen) heeft vodafone ronduit sneu bereik... Toch zit daar een Belcompany (eigendom van Vodafone) te verkondigen dat het allemaal fantastisch werkt ... Helaas niet dus! Zodra je 200 meter van die toko af bent dondert je bereik als een slap slagroomgebakje in elkaar.

Phonehouse daarintegen is gewoon eerlijk: Die checked op postcode voor je welke provider het beste bereik geeft ... waar jij dat wil natuurlijk...
Ik zou het niet over een kam scheren. Ik ben met je eens dat niet elke vestiging cq afdeling altijd adequaat personeel heeft rondlopen, maar ik nodig je graag eens uit om in Eindhoven te komen kijken. Ik ben benieuwd hoe je ervaring dan is ;).
In Utrecht stond ik vooral te kijken van het slechte personeel (niet weten dat ze vogel dealer zijn en dat dus niet kunnen bestellen zonder te checken en op een botte manier, terwijl een andere collega dat wel even op kan zoeken op de PC).

Maar in Eindhoven zijn ze ook niet allemaal even snugger, daar konden ze op de camera afdeling me verder ook niets meer vertellen over een video camera dan wat er op het plaatje stond... (is alweer een tijdje geleden dus kan zijn dat het beter is geworden) tijdens het wachten op hulp hoorde ik de verkoper ook een hoop onzin uitkramen tegen wat andere mensen die "geholpen" werden.

Ook lijkt het er sterk op dat de tv's met een betere marge duidelijk beter ingesteld staan dan andere toestellen, terwijl deze beter uit de prof. reviews op internet komen.

Daarom altijd thuis research doen en dan gewoon kopen wat je wel wil hebben.
Dat is absoluut afhankelijk van de persoon die je treft. Het grootste verschil is misschien wel dat wij op een afdeling zitten waarbij bijna iedereen nog studeert. Daardoor zit je niet "aan de lange band" en is het wat afwisselender. Bij onze afdeling is iedereen goed op de hoogte vanwege onze goede communicatie via een groepswhatsapp, communicatie is gewoon key.
Ik kan je daarnaast vertellen dat apparaten nooit worden afgesteld (tv's, monitoren, speakers). Dat is echt onder het motto, als het maar hangt/staat. Dat staat los van de speciale modellen cq stands die een en al opgetuigd worden door de fabrikant, in zo'n geval is dat toestel ook daadwerkelijk van de fabrikant zelf. Het is gewoonweg te veel werk om telkens apparaten af te stellen, demo's wisselen gewoon snel. Vergis je daarnaast ook niet in de content, die is niet altijd even zuiver. Het van te voren op internet checken is echter een goede, omdat daar vaak in reviews daadwerkelijke metingen gedaan worden.
Wat wel gedaan wordt is een vaste setting pakken van een tv, die natuurlijk het felst staat vanwege de TL-verlichting. Ik raad een ieder dan ook aan om dan weer even terug te grijpen op de reviews.
Er zullen vast goede verkopers bijzitten, maar dat zijn hoogstwaarschijnlijk de krenten in de pap!
ik heb ook weinig goede ervaring met de media markt, ik heb er een printer server gekocht. En daar waren alleen drivers voor beschikbaar op windows 98 en xp en osx 10.4 en lager (ook nergens op internet kunnen vinden). Met veel moeite heb ik me geld terug kunnen krijgen. Maar ondertussen verkopen ze die zelfde printer servers nog.

Ik zit ook bij de phonehouse omdat ik bij t-mobile zelf 50 euro boete moest betalen, omdat ik een slechte klant ben. En bij phonehouse kon ik gewoon mijn abonnement verlengen.
Slechte klant?

Bedrijven maken het wel heel bont tegenwoordig.
Drivers voor een printserver? Kwestie van een IP geven en gaan? Geen drivers voor nodig toch?
Hoe moet ik dit gaan zien dan?

Want als ik naar de Winkels van de Phone House kijk, zijn de meeste telefoons dummies waarmee niets bijzonders te doen valt. Loop ik een Mediamarkt of Saturn binnen, dan zijn er demo toestellen die je kan uitproberen.

Niet iedereen heeft namelijk trek om direct een verkoper bij zich te hebben staan terwijl men aan het rondkijken is.

2) Als ik kijk naar bijv. Spijkenisse, dan zit de Saturn en de Phone House redelijk dicht bij elkaar. Gaat dit voor het personeel van de Phone house winkel betekenen dat zij verhuizen naar Saturn of worden zij ontslagen, omdat Saturn al mensen in dienst heeft voor deze afdeling?
Of het komt er gewoon "bij". In Spikecity zitten sowieso bijna alle telcomwinkels in hetzelfde straatje. Saturn zit juist weer een stukje daar vanaf. Ik verwacht dan ook dat de shop-in-shop er gewoon bij komt en dat de Phone House in het ABC-complex gewoon blijft waar hij zit.
Ik weet niet of het veel uit gaat maken. Het personeel op de Saturn telco afdeling in Spijkenisse heeft totaal geen product kennis, maar dat is niet anders in de phonehouse.
Ben benieuwd welke invloed dit heeft op de (gesponsorde) ruimte die Apple en Samsung producten nu krijgen bij de Media Markt. En hoe zit het met telecom advertenties in de MM folder of verdwijnen die?
Oei, hierdoor zullen misschien ook wel sterkere aanbiedingen kunnen komen, aangezien MediaMarkt groot inkoopt, hierdoor zouden ze zomaar hele scherpe deals uit de hoge hoed kunnen toveren.
Misschien hebben ze eindelijk dat wat beter opgeleid personeel, bij de Phone house wordt ik in ieder geval altijd goed geholpen (met daarbij goede kennis van zaken)... Vroeg laatst bij Mediamarkt of ze misschien de htc desire 300 hadden.. Werd mij rustig verteld dat dit een oud model is en dat ze wel de nieuwe htc on x hebben voor een goedkopere prijs.

Zegt niks over alle andere filialen, maar merk echt te vaak dat het personeel in de filialen waar ik kom geen kaas hebben gegeten met het vak dat ze uitoefenen.

[Reactie gewijzigd door vali op 12 december 2013 12:33]

Anoniem: 405512
12 december 2013 13:20
Vanmorgen ook briefing gehad bij mijn vestiging. Had dit al een tijd zien aankomen omdat er een pilot liep bij andere vestigingen. Er veranderd voor ons vrij weinig alleen dat je nu voor Phone House werkt. Een goede kans voor iedereen en zeker voor Media Markt en Phone House om een groot deel van de markt in de handen te hebben en te vergroten.

Zal vast wel een tijd duren voordat alles is omgebouwd.
Toch grappig om alle reacties hier te lezen..

Blijkbaar zijn er nog heel veel mensen die geloven dat onafhankelijk echt onafhankelijk is..

Ik kan jullie vertellen;

er is niemand afhankelijker dan een onafhankelijk verkoopkanaal...

Verschil zit hem in de transparantie erover :)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee