Het Smart TV-platform op LG-televisies zou onder andere bestandsnamen op usb-opslagmedia en gekozen televisiezenders doorspelen aan servers van LG, zelfs als deze optie is uitgeschakeld. Daarbij wordt de privacygevoelige data bovendien onversleuteld doorgestuurd.
Dat claimt een blogger actief onder de naam Doctor Beet. Hij onderzocht het internetverkeer van een niet nader genoemde televisie van LG waarop Smart TV-functionaliteit aanwezig is. Aanleiding was een LG-bedrijfscommercial waarin de elektronicafabrikant mogelijkheden voor adverteerders aanprees op basis van verzamelde gebruikersdata.
Voor het bekijken van het gegenereerde verkeer gebruikte de blogger de ip-analysetool Wireshark. Tot zijn verrassing bemerkte de blogger dat de LG-televisie onversleutelde informatie doorspeelde naar een server van LG zodra er gezapt werd. Naast een uniek id werd ook het gekozen kanaal doorgegeven.
Naast het doorspelen van data over het zapgedrag van een tv-kijker zou de software ook de bestandsnamen doorspelen van bestanden die op een aangesloten usb-stick staan opgeslagen. Dit zou echter niet altijd gebeuren, maar in bepaalde gevallen zou zelfs de inhoud van een complete map worden doorgestuurd. Hoewel de LG-server een http 404-fout retourneerde na het verzenden van gebruikersdata, kan dit nog steeds betekenen dat de informatie alsnog wordt ingezameld of dat de server later wordt ingeschakeld.
Doctor Beet claimt verder dat de Smart TV-software van LG gebruikersdata blijft doorsturen als de gebruiker in de instellingen expliciet de optie 'verzamelen van kijkgegevens' uitschakelt. In een reactie van de helpdesk van LG werd gesteld dat de kwestie doorgespeeld zal worden naar het Britse hoofdkantoor, maar dat de klant het beste met zijn klachten naar de winkelier kan gaan omdat hij de gebruiksvoorwaarden van Smart TV al heeft geaccepteerd. Een lijst met te blokkeren domeinen zou mogelijk het verzamelen van gebruikersdata op LG-televisies kunnen tegengaan.
Onduidelijk is of LG-televisies met Smart TV-functionaliteit in andere landen ook privacygevoelige data doorspelen. Mogelijke verdachte zaken kunnen gepost worden in een recent geopend GoT-topic. In Nederland werd overigens in augustus TP Vision door het College bescherming persoonsgegevens op zijn vingers getikt. Het bedrijf zou klanten onvoldoende duidelijk hebben gemaakt dat het via zijn Smart TV-platform allerhande klantgegevens verzamelt en opslaat.