Nintendo verlaagt prijs Wii U Premium

Tegelijk met de nieuwe 2DS kondigt Nintendo aan dat het bedrijf de prijs verlaagt van de Wii U Premium. De consolebouwer maakt echter niet bekend hoeveel er van de prijs afgaat, al lijkt het om een prijsverlaging van 50 euro te gaan. De Wii U Basis wordt niet goedkoper.

Nintendo maakt nooit verkoopprijzen van zijn producten bekend en laat de prijsstelling over aan winkeliers. Vandaar dat het ook nu niet bekendmaakt hoeveel er van de prijs van de Wii U Premium afgaat. Het concern maakt alleen bekend dat de prijs van de duurste editie van de console vanaf 20 september omlaag gaat. De Wii U Premium ligt nu voor een gemiddelde prijs van 350 euro in de winkel. Wat shops vanaf 20 september gaan rekenen, is niet bekend, maar een prijs van 300 euro ligt in het verschiet. De prijs van de Basis-versie van de Wii U wordt niet verlaagd. Die ligt nu voor 250 euro in de winkel.

Op 4 oktober verschijnt bovendien een bundel rond The Legend of Zelda: The Wind Waker HD. De bundel bevat een zwarte Premium Wii U en een Gamepad die versierd is in de stijl van het spel. De bundel bevat een code waarmee de game is te downloaden. De bundel wordt even duur als de in prijs verlaagde Wii U Premium.

Nintendo kondigde eerder deze week ook een nieuwe handheld aan. De 2DS wordt een nieuwe variant op de 3DS, met als voornaamste verschil dat het scherm geen 3d-beelden weer kan geven. De 2DS is bovendien niet dubbel te klappen. Nintendo wil de 2DS op 12 oktober op de markt brengen. De 2DS zal naast de bestaande 3DS en 3DS XL op de markt komen en een prijs krijgen van 130 dollar.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

The Legend of Zelda: The Wind Waker HD

Door Paul Hulsebosch

Redacteur

29-08-2013 • 10:21

98 Linkedin

Reacties (98)

98
82
49
4
0
5
Wijzig sortering
Wii U basic was heel lang voor 229 bij oa BCC te krijgen. Dat zag je ook bij de PS3, die is onlangs ook verlaagd naar 199 terwijl hij al lang en breed voor minder te krijgen is.
Gevolg is dat de winkels nu nog verder gaan zakken.
Idd, het is een adviesprijs, winkels zijn vrij om er onder te gaan zitten.
Nog steeds erg overpriced imho.
Ik vind de nieuwe game console maar niets,de tablet controller zal wel wat features voor games toevoegen maar als revolutionair te noemen is het niet.

De controller ligt ook niet fijn in de hand half uur mee gespeeld bij Gamemania en ik begon al krampen in mijn handen te krijgen.Daarbij vind ik de touchscreen controllers te groot en te zwaar, gaat de accu nogal kort mee en maken de spellen die er op dit moment zijn bij lange niet allemaal even goed gebruik van de mogelijkheden van deze controller.

Ik speel weleens op de Wii U bij een vriend van me, waar ik me elke keer best aan erger is de laadtijden. Alleen al het opstarten duurt een paar minuten (ook na de laatste update).

Verkoop van de console verloopt zo slecht omdat er nog te weinig games beschikbaar zjin. Als dit jaar de remake van The Wind Waker uitkomt en vast ook nog andere spellen , dan denk ik dat er nog wel nog een zooitje verkocht zal worden(fingers crossed voor Nintendo,ik ben groot mee geworden).

[Reactie gewijzigd door Essox Lucius op 29 augustus 2013 14:25]

Goed, je kan het misschien een raar of onprettig concept vinden zo'n tablet controller, maar qua gevoel in de hand en gewicht heb ik echt geen klagen. Heb ook geregeld (kleinere) kinderen met het apparaat aan de slag gezien en ook zij hadden daar toch echt weinig tot geen moeite mee, typisch dat jij dat wel hebt.

De prijs vind ik altijd wel een boeiende discussie, want waarom zou de hardware die het spelen van de games voor de komende jaren mogelijk maakt minder moeten kosten dan 5 games a €60? Dat heb ik nooit zo goed begrepen namelijk...

Een effectieve maatregel om je batterijduur van de tablet te verlengen is om de verichting een tandje terug te zetten. Al moet ik zeggen dat 3 uur best een hele ruk is om achter elkaar te spelen, dan kan ik me voorstellen dat je kramp in je klauwen krijgt. Als je de controller in je pauzes in de cradle/aan de oplader hangt dan hou je het echt 7 uur uit zonder moeite. Is dat nou echt zo'n probleem?

Inmiddels begint de stroom met interessante titels best te komen. Althans, ik vind 2 games per maand die de moeite waard zijn niet verkeerd. Toegegeven, het begin was veel te traag, maar inmiddels begint het te komen.

En ach, altijd dat doemdenken over Nintendo vind ik wel grappig. Voorlopig hebben ze nog genoeg geld in kas en goodwill om het 2 a 3 generaties vol te houden als er echt geen zak verkocht zou worden. Dus ik maak me echt niet druk. De 3DS zou ook niks worden.... begon slecht, maar die is inmiddels ook een doorslaand succes. Zal met de Wii U niet makkelijk zijn dat te repliceren, maar krabbelt ook wel weer uit het dal hoor.
Het scheermesjes-model. Om veel games te verkopen zul je ook veel consoles moeten verkopen. De consument is hier vrij simpel in en heeft liever een goedkope console met dure games dan een dure console met goedkope games.

Dit concept zie je overal terugkomen. Printers, die vaak goedkoper zijn dan de benodigde cartridges etc.

Doel is natuurlijk om zoveel mogelijk te verkopen. Ook voor een eigenaar van een WiiU is dat belangrijk. Goed verkopende consoles zal men veelal langer ondersteunen en goedverkopende consoles krijgen veelal meer ondersteuning van derde partijen dan consoles die amper verkopen. De WiiU behoort momenteel tot die laatste categorie, dus het is aan Nintendo om die positie te verbeteren. Een prijsverlaging is dan de beste stap die je kunt maken.

Overigens vraag ik me wel af of het verlies per verkochte console niet te hoog gaat worden. Voorheen leed men al verlies op elk verkochte WiiU, dit verlies zal met de prijsverlaging alleen toenemen.

Ander ding wat me hieraan stoort is dat men aangeeft wanneer de prijsdaling ingaat. Dit betekent concreet dat men vanaf nu tot de prijsdaling amper meer consoles zal verkopen omdat iedereen toch zal wachten tot de prijsdaling in effect is. Vreemde beslissing dus. Je zou verwachten dat een dergelijke aankondiging direct ingaat.
Kerst is het magische woord. Dan zal er nog wel wat verkocht worden.
Ik heb hem thuis en hij speelt heerlijk, ook na uren :)
Verloren moeite voor Nintendo me dunkt.

Ok, het is een toffe console en ideaal voor partygames maar zeg mij eens wie er met plezier op zijn Wii/WiiU heeft gespeeld? Ik kan mij herinneren dat ik de mijne verkocht heb voor een Xbox 360 te kopen...
Nou, ik. Er zijn zat goede games voor die ik dan ook met plezier gespeeld heb. Granted, de meeste zijn van Nintendo maar het zijn dan ook top spellen.

En ik heb nog geen party games voor mijn WiiU.
Helemaal mee eens.

Om een hoop plezier te hebben heb je geen HD graphics nodig, gameplay en fun zijn mijns inziens belangrijker.
Count me in, too!
Ik speel nog steeds zo nu en dan met de Wii. Ik ga wel een Wii U kopen, maar eerst wat meer spellen afwachten. De Wii blijft leuk met spellen, zeker partygames zijn (en blijven) soms geniaal. We spelen zo nu en dan in de vriendenkring wat spellen samen en dan blijkt er toch verrassend veel te zijn wat anderen niet kennen, dus het blijft "nieuw".
Ik.
Punt is dat er geen AAA-titels zijn. Geen systemsellers. Zelfs al kostte de Wii U 100 euro, zonder games gaat het niks worden. Gelukkig zijn die spellen in de maak en verschijnen ze eind dit jaar/begin volgend jaar op de markt.
Maar mijn mening is dat de prijs van de Wii U prima was, als er games waren. Verder is het heel normaal dat je na een jaar de prijs van je console laat zakken.
maarja, ze zullen toch moeten opboksen tegen de goedkopere PS3/xbox360 met hun enorme collectie aan games en vergelijkbare hardware, en iets duurdere PS4/xbox one welke veel betere hardware en bij release al bijna meer games hebben als de Wii-U na 1 jaar. De Wii-U wordt dus een middenmoot met een beperkte collectie aan games, en een collectie waar het maar de vraag is of deze nog veel verder zal uitbreiden dan met een enkele rehash van nintendo games..

Op zich is er niets mis eigenlijk met de Wii-U als deze 2 jaar eerder op de markt was gekomen, maar hij is gewoon te laat..
Nou ja nu zijn er toch wel wat AAA titels, waarvoor mensen een Wii U willen aanschaffen. In het begin was dit inderdaad niet zo, toen was er alleen Super Mario Bos (wat minder spectaculair was dan de versie voor de Wii). Nu komen daar Pikman 3 , New Zelda windwaker en New Super Mario Luigi. Daarnaast zijn er nu ook voldoende third party games van EA etc. die extra functionaliteit bieden door gebruik te maken van de controllers van de Wii.
Alleen het blijft een feit, dat wanneer je de Wii U koopt je er niet van verzekerd bent dat je in de toekomst nieuwe games van third party ontwikkelaars kunt verwachten. Voor bijv. Battlefield zou je al naar andere console of pc moeten.
Nou, ik denk dat een aantal aankomende spellen mij wel wat plezier gaan bezorgen ! In The Legend of Zelda: The Wind Waker HD gaan sowieso wel wat uurtjes zitten en Super Mario 3D World lijkt me ook een leuk spel hoor.

De bundel met Zelda erbij ga ik waarschijnlijk wel aanschaffen. Ik zat persoonlijk te wachten op een price-drop, dus het komt mij mooi uit dat ik er ook meteen een prima spel bij krijg. Dan nog bijvoorbeeld Pikmin 3 erbij en dan ben ik gelukkig hoor. :)
Ik heb met heel veel plezier op de Wii gespeeld en doe dat nu ook op de WiiU. Er zijn erg veel kwalitatief hele sterke titels alleen voor de Wii en dit gaat ook voor de WiiU gebeuren. Ook buiten de partygames om (Bayonetta 2, "X" etc...)
Anoniem: 181786
@magatsu29 augustus 2013 10:56
Ik. Ik had de Wii op dag van release. Ontzettend veel plezier mee gehad totdat die bij inbraak werd gestolen. Daarna een PS3 gekocht om te kijken of dat leuker was. Ook een nieuwe Wii gekregen als cadeau van goede vrienden. Uiteindelijk de PS3 maar verkocht omdat ik er nog maar weinig mee deed en er lang niet zoveel plezier aan beleefde als de Wii.

Toppertjes waar ik me de laatste tijd mee vermaak zijn Zelda: Skyward Sword en Xenoblade Chronicles. Beide pas recent gekocht. Maar ook Mario Kart en Mario Galaxy 2 speel ik nog regelmatig.
Wat een bull... omdat jij de wii niet tof vindt stel je hier min of meer dat niemand er plezier aan heeft of had. Ik heb m 6 jaar nu en al die tijd met heel veel plezier mee gespeeld. Ik speel liever laagdrempelige games zoals New Super Mario Bros dan een of andere hippe 3d game waar ik 40 toetscombinaties voor nodig heb. Eerlijk gezegd speel ik zelfs het liefste msx, nes, c64 en amiga games om die reden.
Hoe dan ook gelukkig is niet iedereen gelijk en dus zijn er legio mensen waaraan nintendo besteed is terwijl die van een xbox of ps niet gelukkig worden. Daar ben ik er iig eentje van.
Ik speel nu dagelijks Wii U. Er zijn een boel leuke games uitgekomen de laatste tijd. Pikmin 3, Wonderful 101, New Super Luigi Bros en natuurlijk veel cross platform spul dat ik meestal het liefst op de Wii U speel, zoals op dit moment Disney Infinity.

Als een spel de mogelijkheid bied om los op de controller te spelen zonder de TV dan kies ik meestal voor de Wii U versie. Dat is een mogelijkheid die echt geweldig is voor iedereen die in een gemiddeld huishouden woont waar de TV ook voor andere dingen gebruikt wordt dan alleen gamen.

De feestdagen zal voor Nintendo waarschijnlijk erg belangrijk worden en ik vermoed er succesvol met heel veel grote toppers zowel voor de Wii U als de 3DS/2DS.
[…]
zeg mij eens wie er met plezier op zijn Wii/WiiU heeft gespeeld?
[…]
Heb je even? Spellen die ik met plezier op de Wii(U) gespeeld heb. Eens zien…
Voor de Wii kan ik zo uit mijn hoofd al noemen:
• Endless Ocean 1 & 2
• Metroid Prime Trilogy
• Ōkami
• Super Mario Galaxy 1 & 2
• Super Smash Bros Brawl
• The Last Story
• The Legend of Zelda – Skyward Sword
• The Legend of Zelda – Twilight Princess
• Xenoblade Chronicles

Op de WiiU zijn nog niet zoveel titels beschikbaar maar ook daar heb ik al vele uurtjes verstookt:
• Darksiders 2
• Monster Hunter 3 Ultimate
• Pikmin 3

Ik verwacht dat Smash Bros, Zelda WWHD, de nieuwe Zelda, een nieuwe Fire Emblem (zal echt nog wel komen), de nieuwe van Monolith, een mogelijke nieuwe Metroid (zolang ze dan Sakamoto eerst maar op straat schoppen) allemaal ook nog wel de nodige uurtjes gaan opslokken. En dan heb ik het alleen nog maar over de bekende namen, wie weet wat er verder allemaal nog gaat uitkomen?
Ik heb er ook leuk op gespeeld hoor. Twilight Princess, Skyward Sword, Super Mario Galaxy, Super Smash Bros Brawl, Mario Kart Wii, Mario Strikers Charged, Mario Party 9, New Super Mario Bros Wii, voorloper van Rayman Legends waarvan ik de naam altijd vergeet, Super Paper Mario, Wii Party...

Er zijn genoeg titels voor de Wii die de moeite zijn...
ik want ik geniet er namelijk gewoon nog van helemaal al da ik pas geleden pikmin 3 heb gekocht
De Wii U! zeker en ik vind die veel beter dan de xbox 360.
De controle alleen al is de moeite waard.
Bedoel je die controller die in bijna geen enkel spel "nog" goed gebruikt wordt en die maar een paar uurtjes meegaat? ;)

[Reactie gewijzigd door keepitfrosty op 29 augustus 2013 12:07]

Hoezo werkt de controller "beter"? Ik zie niet wat er mis is met de Xbox360 controller, welke zelfs voor de PC gebruikt kan worden.
Persoonlijk vind ik € 300 voor een Wii-U Premium nog veel te duur. Vooralsnog ziet het toekomstperspectief er niet zo rooskleurig uit; zeker als het op 3rd party games aankomt. Het is een investering met behoorlijk wat risico's.

Ik ben dan eerder geneigd om € 100 bij te leggen en een Playstation 4 aan te schaffen waarmee ik de komende 5 - 7 jaar weer vooruit kan; persoonlijk vind ik het zonde van het geld om nu dergelijke bedragen uit te geven aan hardware die ongeveer net zo krachtig is als de Playstation 3 die momenteel in mijn huiskamer staat.

Daarbij bevalt het me ook niet dat Nintendo direct de productie van games beëindigd zodra een console eruit gaat. Zo zijn er amper of geen Wii games meer uitgekomen sinds de Wii-U op de markt is gebracht. Voor hetzelfde geld trekt Nintendo over 1 á 2 jaar de stekker uit de Wii-U en zit je vervolgens weer te kijken met een console waar geen spellen meer voor uitkomen en die je daarom aan de straatstenen niet meer kwijt raakt.
Wat me meer verbaast: als je dus een bundel van wii U + zelda koopt krijg je een code en niet eens een schijfje met mooi boekje, doosje etc met de game?
Zie het zo, je krijgt een gratis spel, dat kan alleen zonder extra kosten (doosje etc)
Zit toch ook een disc bij de gewone premium versie van Nintendoland? Daarnaast kost een gedrukte DVD in massaproductie nog geen 10 cent waarschijnlijk, doe daar een papieren dingetje omheen en dan hoeven gebruikers tenminste niet het internet op om de game te downloaden op een console met maar 32GB opslagruimte.
Downloaden blijft natuurlijk een stuk goedkoper dan een doosje. Die euro wat het kost om het schijfje te maken /verpakken /transporteren scheelt nogal wat op een paar miljoen consoles.
De bundel wordt even duur als de in prijs verlaagde Wii U Premium.
Dat zal er wel wat mee te maken hebben, en Microsoft en Sony zijn er ook niet vies van om het zelfde te doen.
Ja alleen heeft de Wii U maar 32gb opslag, met zo een spel loopt hij wel aardig snel vol lijkt me.
In tegenstelling tot bijvoorbeeld de PS3, hoef je niks te installeren op de Wii U. Daarnaast ken je er gewoon ieder USB device achter hangen.
Hopelijk kan Nintendo veel consoles verkopen in de feestmaand. De Wii U is immers wel gewoon voorradig. Met Zelda en Mario world zijn twee toppertjes op komst. Ik vind de wii u een leuk apparaat. Nog niet heel veel spellen, maar er is genoeg om de komende maanden mee vooruit te komen.
Hij is vooral voorradig omdat niemand hem wilt :p Ik denk niet dat veel kopers die voor een X1/PS4 gaan zullen nu toch een Wii U zullen nemen omdat de next-gen is uitgesteld.
Hij verkoopt niet best momenteel, dat is iets wat Nintendo ook heeft aangegeven. Maar er zijn al enkele leuke exclusieve titels op te verkrijgen en er zijn er een behoorlijk aantal aangekondigd. Nog voor de Sint en Kerst liggen de Wii U schappen vol met games waaronder ook typische Nintendo games. Dat zal ongetwijfeld wat mensen aanspreken.

De verkopen schijnen dit eerste jaar overigens ongeveer dezelfde trend te volgens als de verkopen van de X360 en PS3 in hun eerste jaar. Het is maar afwachten of de X1 en PS4 het (veel) beter gaan doen.
Voor de Sint en Kerst liggen de Wii U schappen vol met games?? Ik weet niet hoor maar de echte systemsellers zoals Mario Kart die komen pas in 2014 om de hoek kijken. En de echte knallers zoals een Mario Galaxies, Metroid of een compleet nieuwe Zelda moeten nog aangekondigd worden. Nee, ook deze feestdagen gaat het niks worden met Wii U
Just Dance 2014, New Super Mario Bros. U, Monster Hunter 3 Ultimate, Lego City Undercover, Game & Wario, New Super Luigi U, Pikmin 3, Disney Infinity, The Wonderful 101, Rayman Legends, The Legend of Zelda: The Wind Waker HD, Skylanders: Swap Force, Sonic Lost World, Batman: Arkham Origins, Assassin's Creed IV: Black Flag, Call of Duty: Ghosts, Watch Dogs, Deus Ex - Human Revolution, SUPER MARIO 3D WORLD.

Om maar wat van de bekendere titels te noemen. Lijkt me een mooi gevarieerd aanbod voor in de decembermaand.
Ja maar de meeste games zijn multiplatform (en veel mensen hebben al een ps3 of xbox 360 thuis staan) en de exclusives zijn echt niet bijzonder genoeg om veel nieuwe Wii U verkopen te pushen.
Van de 20 games die ik noemde zijn er 10 alleen voor de Wii U. De Nintendo exclusives zijn sinds de SNES en GameBoy al de reden om een Nintendo console te kopen. Als je beweerd dat de Nintendo exclusives niet voldoende zijn om console verkopen te pushen ben je of heel jong of je hebt geen weet van de gameindustrie. 3rd party support is overigens sinds de N64 al heel magertjes bij Nintendo.
Haha ik kom uit de NES en SNES tijdperk (dat waren pas tijden btw) en weet genoeg van de gamesindustrie. De exclusives die Nintendo op dit moment heeft zijn naar mijn idee gewoon mager. Een upscale versie van een oude gamecube game? Een DLC achtige game in de vorm van Luigi U en een aftreksel van een 3DS game met Mario 3D world?? Kom op zeg... Nintendo kan veel beter. Maar anyway we gaan het zien straks met de feestdagen en daarna hoeveel nieuwe Wii U's er over de toonbank vliegen. Mijn voorspelling is vrij weinig vooral als de marketing campagnes van Sony en MS ook losgaan deze feestdagen.

En third party support is inderdaad crap sinds de N64 dagen, maar met de Wii U moest dat allemaal gaan veranderen. Nintendo gaat niet dezelfde klapper maken als dat ze met de Wii hebben gedaan.

[Reactie gewijzigd door keepitfrosty op 30 augustus 2013 09:06]

En terecht. Na de succesvolle Wii lijkt me dit een gigantische flop. Ik zou mijn Wii best willen inruilen voor een WiiU maar ik wil er echt niet meer dan 150 euro voor betalen. Vernieuwing blijft serieus uit.
Eigenlijk is de enige reden dat ik wil overstappen Mario Kart U. Welke andere spellen zijn er anders?

Dit gaat een visieuze cirkel worden: niemand die de console koopt, niemand die er spellen voor ontwikkeld, daardoor kopen nog minder mensen de console... einde oefening. Einde Nintendo?
Een van mijn grootste zorgen is dat Nintendo de stekker geheel uit een console trekt zodra er een nieuw model op de markt komt. Voor de Wii worden er sinds de release van de Wii-U geen (of amper) spellen meer gemaakt. Zodra Nintendo met een nieuwe spelconsole op de markt komt kun je je oude weg doen omdat er toch geen software meer voor wordt gemaakt.

Sony en Microsoft hebben dit beter opgelost; zij hanteren een overgangsperiode van enkele jaren zodat mensen niet direct voor het blok worden gezet. Ik geloof dat FIFA 2014 zelfs nog voor de PS2 wordt uitgebracht. Ook zullen een aanzienlijk deel van de spellen zowel op de current-gen als op de next-gen worden uitgebracht. Je hoeft je dus voorlopig geen zorgen te maken dat je met je PS3 of XBox360 populaire nieuwe titels zult mislopen.

Ondanks dat de PS3 sinds 2006 op de markt is zijn er nog tot ergens in 2010 spellen gemaakt voor de Playstation 2. Dat is een periode van 4 jaar. Dat is heel erg netjes; zo heb je tijd genoeg om over te stappen op de volgende generatie spelcomputer.

Dit maakt de PS3 en XBox360 makkelijker te verkopen en zullen ze in verhouding langer hun waarde behouden. Voor mij weegt dat zeker mee in de beslissing om voor een bepaald merk te kiezen.

[Reactie gewijzigd door Titan_Fox op 29 augustus 2013 12:36]

Het is eigenlijk enkel Sony die actief nog een oude console zal ondersteunen. Daar komen nog enkele exclusiefs uit voor de PS3 terwijl dat op de Xbox 360 er maar 1 is. Als je bang bent dat een console opzij wordt geschoven zodra de nieuwe het levenslicht ziet dan kan je het beste Playstation kopen.
Dat heb ik dan ook altijd gedaan. Ik wil namelijk niet direct á la minuut overstappen op een next-gen console zodra deze op de markt komt. In het verleden heb ik het wel afgeleerd om mijzelf tot de "early adopters" te tellen. Het heeft tot nog toe een hoop ellende veroorzaakt.

Zo zag je dat de 1e en 2e generatie van de Playstation 3 te kampen hadden met defecte bluray-lasers en de periodieke YLOD. Pas sinds de 3e generatie (80GB-versies) zijn deze problemen grotendeels verleden tijd.

Als je dus direct een PS3 bij de release had gekocht liep je dus het risico van een koude kermis thuis te komen. Als Sony destijds net zo lang nodig had om een defecte PS3 te repareren / vervangen dan de tijd die ze nu kwijt zijn aan het omruilen van mijn Bravia televisie, zat je toch mooi te kijken.

Wat dat aangaat had Microsoft het volgens mij toch veel beter geregeld met de reparatieservice van de Xbox360.
FIFA 2014 voor PS2 is een carbon copy van FIFA 2013 met een nieuw logo by the way, dus echte support is dat niet te noemen. Eerder oplichting.

Maar inderdaad, toen de GameCube uitkwam was ik nog een kind (zo'n 10 jaar denk ik) en kon ik geen nieuwe console betalen, maar de games kwamen gewoon niet meer uit voor de N64. Mijn ouders zagen ook niet waarom ik een nieuwe console nodig had.

De Wii lijkt nog eerder te zijn gestorven. Daar was het al meer dan een jaar vrijwel stil.

[Reactie gewijzigd door Wolfos op 29 augustus 2013 18:38]

Mwah of het einde van Nintendo in zicht is weet ik zo niet. Maar als de Wii U toch een dikke flop blijft dan denk ik wel dat dit Nintendo zijn laatste console wordt wat geen handheld is.
Word zo moe van die console vergelijkingen onder elk nieuwsbericht. Het zijn verschillende apparaten voor verschillende doelgroepen. Nintendo doet wat hij doet en doet dat goed. Animal Crossing (DS, 1 game) bijvoorbeeld heeft al meer omzet gedraait als heel Angry Birds (wat een hele franchise is).

Dat de PS4 en X1 graag willen concureren met elkaar is ok, maar laat Nintendo er nou eens buiten. Ik zie het al niet meer als een concurrent sinds de Wii en naar mijn idee profileren zij zichzelf tegenwoordig ook zo.
Grappig dat je zegt dat je moe wordt van console vergelijkingen omdat ze verschillende doelgroepen hebben, en daarna een vergelijking maakt tussen Animal Crossing en Angry Birds.

Iets over een gemiste plank ofzo.
Volgens mij heeft Nintendo het erg moeilijk.. Ook wel begrijpelijk in een tijd waarin ook de nieuwe Xbox console en nieuwe Playstation zullen volgen.
Volgens mij is dit echt sinds dag 1 al het grootste punt van kritiek.
Is die Zelda bundle al ergens te pre-orderen? Heb al heel wat webwinkels afgezocht maar hij staat er nog nergens tussen :)
Goedkoper is zoiezo beter, nu nog even vette 3rd party spellen en die wiiu kan er weer tegenaan.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee