Microsoft gaat Bing reclamevrij aan onderwijs aanbieden

Microsoft wil in de VS zijn zoekmachine Bing reclamevrij gaan aanbieden op deelnemende Amerikaanse onderwijsinstellingen. Ook wil de softwaregigant scholen die meedoen aan het Bing for Schools-programma belonen met Surface RT-tablets.

Het Bing for Schools-programma biedt leerlingen en studenten volgens Microsoft de mogelijkheid om op een veilige en reclamevrije wijze een zoekmachine te gebruiken. Naast het wegfilteren van reclame zal de Bing-uitvoering voor het onderwijs ook geen content voor volwassenen tonen. Ook belooft Microsoft extra privacyinstellingen voor de gebruiker.

Microsoft belooft scholen die meedoen aan het Bing for Schools-programma dat zij Surface RT-tablets kunnen verdienen door credits te verzamelen. Door zoveel mogelijk scholieren Bing te laten gebruiken op een school kunnen snel credits worden verzameld, zo stelt Microsoft. Bij 30.000 verzamelde credits belooft Microsoft een Surface RT-tablet op te sturen naar de school. Volgens een blogposting van Microsoft kunnen zestig deelnemers aan Bing for Schools gemiddeld eens per maand een tablet voor hun onderwijsinstellingen 'verdienen'. De softwaregigant zegt dat scholen in Atlanta, Detroit en Fresno al hebben aangegeven mee te gaan doen met de pilot van Bing for School. Daarbij zou het gaan om circa 800.000 scholieren en studenten.

Met Bing for Schools verhevigt Microsoft de slag die het bedrijf voert met Google op de Amerikaanse onderwijsmarkt. Google geeft momenteel studenten forse kortingen op Chromebooks in een poging hen te binden aan zijn clouddiensten en de zoekmachine. Microsoft, die in de VS met 18 procent een aanzienlijk groter marktaandeel heeft met Bing dan in Europa, poogt met programma's als Bing for Schools zijn positie binnen het onderwijs te verbeteren.

Ook op de Nederlandse onderwijsmarkt woedt een strijd tussen Google en Microsoft. De zoekgigant probeert hogescholen en universiteiten over te halen om Google Apps te gebruiken. Microsoft is onlangs ook in Nederland begonnen met acties rondom Windows 8 en zijn diverse online diensten. Zo halveert het bedrijf de prijs van een Surface RT als deze voor 31 augustus deze tablet aanschaffen. Ook zijn er studentenkortingen op Office 365.

Microsoft Surface RT

Door Dimitri Reijerman

Redacteur

21-08-2013 • 18:28

65

Lees meer

Reacties (65)

65
55
35
1
0
4
Wijzig sortering
Dat moment wanneer je iets intikt over zelfmoord op google, je krijgt de hulplijn helemaal bovenaan, terwijl bing's eerste zoekpagina "tips for suicide" aanbied :P


Ligt het nou aan mij of wilt ieder bedrijf nu een eigen zoekmachine + browser + lijn van electronica hebben? (Microsoft/IE/windows, Google, Firefox OS?)
Heel jammer, want als je je regio op USA zet dan krijg je wel de suicide hulplijn. typisch een voorbeeld waarin Bing nog even gekalibreerd moet worden.
Ja precies, alleen ik heb hier af en toe al issues mee vanaf het begin dat Bing uitkwam.

het is leuk dat ze een werkende zoekmachine hebben, maar ik krijg nooit de accurate resultaten die Google me wel geeft..het is ook niet de bedoeling dat je bij een zoekmachine van alles moet instellen als je even snel wat moet opzoeken.

Een instabiel begin is geen probleem..maar als het zo blijft voor een tijd verlies je toch een beetje de hoop en ga je gewoon voor het werkende alternatief.
"Ieder" bedrijf is veel gezegd.

Microsoft volgt Google met een eigen zoekmachine en Firefox volgt Google met eigen mobiel OS, maar daar stopt de vergelijking dan toch met "zoekmachine + browser + lijn van electronica".
De vraag is dan eigenlijk nog hoelang, de keuze uit verschillende OS op phones en tablets willen ze steeds groter maken..dan kan het zijn dat iedereen straks alles wil?
Tja, Microsoft had het als eerste allemaal... Maar het is totaal niet nieuw, iedereen wil wat mer controle hebben over zijn eigen ecosysteem.
Microsoft had het als eerste allemaal?

Microsoft is net een schoolvoorbeeld van een bedrijf dat volgt.
Internet Explorer is MS' versie van Netscape, Xbox is MS' versie van de Playstation (met diens voorgangers etc.), Windows (de originele) is MS' versie van VisiCorps Visi On en gebruikte grafische invloeden uit Mac OS, Slate is MS' versie van de iPad, Zune was MS' versie van de iPod, Bing is MS' versie van Google search, MSN is MS' versie van Yahoo, MSN messenger was MS' versie van AOL Instant Messenger, MSN Spaces (Live Spaces) was MS' versie van MySpace, Silverlight is MS' versie van Adobe Flash, XPS is MS' versie van PDF, DirectX (Direct3D en dergelijke) is MS' versie van OpenGL,...

De lijst kan maar doorgaan en doorgaan. De waarheid is echter dat Microsoft vaak kopieert of een eigen versie moet hebben om deze vervolgens dominant naar voren te brengen. Eigenlijk is Microsoft een vrij hypocriet bedrijf als je hun geschiedenis in detail uitspit. Long story short: "Microsoft had het als eerste allemaal" is onwetendheid troef of een fanboy-slogan.

EDIT: mijn excuses aan Loller1 door de verkeerde interpretatie, bedankt om me erop te wijzen RayNbow ;)

[Reactie gewijzigd door Terrestraeon op 24 juli 2024 12:30]

Long story short: "Microsoft had het als eerste allemaal" is onwetendheid troef of een fanboy-slogan.
Je interpreteert de reactie van Loller1 verkeerd: MS heeft als eerste zowel een browser als een zoekmachine als een OS als een hardwarelijn, zeg maar als eerste een kwartet.
En uiteindelijk winnen ze het allemaal... zegt toch ook wel iets?
We hadden nog wat RT's in stock, here have them all.

Ansich een mooi gebaar. Scheelt weer een hoop recyclingskosten. En dit is niet negatief of lullig bedoeld voor Microsoft, maar hun RT's hebben niet de gewenste afzet gehaald. Heb zelf de Surface Pro en bevalt me prima. mooi apparaat.
scholen zitten volgens mij op een Google Apps EDU
en daarin kun je ads gewoon uitzetten.

http://support.google.com...wer.py?hl=en&answer=60758

FUD
Naast het wegfilteren van reclame zal de Bing-uitvoering voor het onderwijs ook geen content voor volwassenen tonen.
Wegfilteren? Lijkt me eerder *niet toevoegen*.

En wat is dat met volwassen? Die krijgen geen content te zien? :P
Microsoft heeft precies een speciale marketingafdeling opgericht om van hun voorraad Surface RT tablets af te geraken :p

Langs de andere kant probeert Apple ook vaak om deals te maken met scholen om de iPad te gebruiken, dus waarom zou MS dat niet doen.
Slim, zo komen ze van die enorme vooraden van Surface RT tablets af en krijgen ze nog goede reclame en goodwill toegeschoven gekregen ook. Erg goede tactiek vind ik.
Als Google betere zoekresultaten geeft dan Bing, waarom zou je dan een zoekmachine gebruiken, die misschien héél iets minder advertenties heeft? Ik zou altijd Google blijven gebruiken, ook al is het alleen maar om dat leuke logo die steeds veranderd op speciale dagen.
grappig genoeg zeiden mensen 13 jaar geleden: "ik zal altijd altavista blijven gebruiken"

Google zal niet zo snel meer verdwijnen, maar eeuwig blijven groeien kan ook niet.

het internet is momenteel een wirwar, ik kan me best indenken dat wij over 10 jaar het internet heel anders gebruiken - dan heb je google meer nodig.
Ik heb Bing ingesteld als homepage vanwege de fraaie foto's die daar dagelijks verschijnen. Zoeken doe ik dan verder meestal met DuckDuckGo. Maar goed ik heb de meeste voor mij belangrijke sites gewoon als bookmark dan hoef je ook geen zoekmachine te gebruiken.
Anoniem: 529096 21 augustus 2013 18:57
Het valt me op dat Microsoft altijd moet worden aangespoord om iets te gaan doen. Voorbeelden:
  • IE6. Stond stil totdat FF ging meedoen.
  • javascript uitvoersnelheid -> vanwege Googles V8
  • Chrome OS -> Windows8 (veel) sneller dan ooit. Snelheid stond vroeger nooit voorop. Anders hadden ze het wel aangepakt.
  • Bing -> Google
  • En dan nu dit verhaal
Dat valt onder de noemer marktwerking en concurrentie, zonder wat gezonde competitie valt (bijna) iedereen uiteindelijk stil.
Als jij het 'beste' bied wat er beschikbaar is ga je toch ook niet noodgedwongen upgraden?

Als Apple en Google niet op de mobiele O/S markt waren gekomen dan zaten we nu nog met PDA's en smartphones met windows mobile 8.0 (ipv Windows Phone).
Xbox en Playstation? :P

Misschien zelfs een strategie, om alles zelf in handen te nemen..hoewel ik zelf moet zeggen dat windows 8 en de features eromheen niet echt bepaald nog in de haak slaan.
Get them while they're young.
Wie de jeugd heeft heeft de toekomst.

Bekende strategieën.

Benieuwd hoe Google zal reageren met hun zoekdienst.
Hier vooral benieuwd of scholen zich lenen om leerlingen "aan de microsoft" te helpen. Of aan de Google. Of aan de whatever.
Leerlingen "aan de Microsoft" helpen gebeurd natuurlijk al tijden. Ik weet vrij zeker dat alle scholen Windows op hun pc's hebben staan, en dat de leerlingen worden geleerd te werken in Office.
Anoniem: 126717 @Bakko21 augustus 2013 19:22
Helaas kan ik je vertellen dat dit volledig correct is.
Ik had laatst wat cursisten bij me, en ik liet wat "kunstjes" zien. (Gewoon makkelijk werken met andere programmas nadat ik hun had zien stuntelen.)
Libre office en WP (de tekstverwerker!) konden ze niet gebruiken wegens een gebrek aan Ribbon.
Na wat doorvragen over welke programmas ze hadden gewerkt en met plezier gebruikten kwamen de browsers, MS Office en dat plaatjes programma van MS naar boven. Photoshop, Irfanview, Total Commander, commandline, en ga zo maar door kenden ze niet, en konden ze nauwelijks bevatten. Ze waren 13.
konden ze niet gebruiken wegens een gebrek aan Ribbon.
Lees: "bij gebrek aan een bruikbare interface". De interface van Libre Office en WP zijn gewoon sterk verouderd. Het lullige is nu alleen dat ze nu niet MS Office kunnen kopieren zonder gezichtsverlies of een proces aan hun broek.
De interface van Libre Office en WP zijn gewoon sterk verouderd.
Waarom is deze interface veroudert? Toegegeven, als ik Libre/openOffice opstart heb ik ook het idee dat het er erg veroudert uitziet. Maar is dit niet gewoon omdat iedereen "besmet" is met de MS Word 2007+ interface? Ik ben zelf dan nog "maar" 20 jaar oud, dus ik heb het grootste gedeelte van mijn (serieuze) digitale leventje wel met de "ribbon interface" gewerkt, maar ik vind het gewoon heel frappant dat bijna iedereen hier zegt dat niet-ribbon interfaces meteen "veroudert" zijn, ikzelf zie het gewoon liever als een "andere" interface.

Straks zijn we misschien over enkele jaren zover dat iedereen (lees; Windows gebruikers) elke niet- "modern UI" omgeving ouderwets vindt ogen :P

(Hoop van niet :+ )
Ik ben het met beide stellingen die je maakt niet eens. Ik vind de (vooral) LO interface goed genoeg (en de buttons ook speels mooi). Die van OO, tja, die vind ik minder.
De ribbon bar is gewoon een manier om te interfacen. Er zijn genoeg andere manieren, zoals Texamicz laat zien.
Wat me opvalt is dat mensen als ze eenmaal gewend zijn aan een bepaalde techniek, dat ze denken dat deze techniek de enige mogelijkheid is. Maar het tegendeel is waar.
Microsoft is WEL goed in het testen van hun producten en deze hebben ook een uniforme uitstraling. Maar bv het feit dat notepad in W7 nog steeds niet overweg kan met unix files, dat vind ik serieuze tekortkomingen.
Maar bv het feit dat notepad in W7 nog steeds niet overweg kan met unix files, dat vind ik serieuze tekortkomingen
It's not a bug it's an undocumented feature. Leer ons Microsoft kennen, een oude vos verliest zijn streken niet :'( .

Meer ontopic, dit verhaal sluit naadloos aan op mijn bewering dat Microsoft zich serieus zorgen maakt om de binding met de jongere generatie. Het primaire doel van een school dient onderwijs te zijn en in dat licht is het belangrijk dat het mogelijk moet zijn om naast Bing ook andere zoekmachines te kunnen gebruiken. Gewoon om bronnen te kunnen checken.
Dat scholen gevoelig zijn voor de stimuleringsregeling (en dan met name in Detroit) is zeer begrijpelijk. Het is zelfs goed wanneer bedrijven bijdragen aan het verbeteren van onderwijs. Echter, dat mag niet betekenen dat open diensten van concurrenten worden uitgesloten.
Je hebt wel gelijk over die veroudering. Er zijn al wel mensen geweest met interessante mock-ups:

http://www.techdrivein.co...ffice-ui-mockups-you.html
" Libre office en WP (de tekstverwerker!) konden ze niet gebruiken wegens een gebrek aan Ribbon." En te denken dat dit 5 jaar terug net omgekeerd was, niemand die met de Ribbon kon leren werken :)

Ik moet eig ook wel zeggen dat ik de Ribbon mis bij Libre Office, waardoor de laatstte er echt wel gedateerd uitziet
Anoniem: 462912 @uip21 augustus 2013 19:58
Opzich zo gek nog niet. Als het om een publiek van 13-jarigen gaat... 5 jaar geleden waren ze dus 8 en welke 8-jarige gaat in hemelsnaam Office gebruiken?
Strikt voor mezelf gesproken, heb ik nogsteeds een hekel aan die ribbon en als ik met Office moet werken, zet ik subiet Scout (of Search Commands, zoals het nu heet) erop, gewoonweg omdat niet al die icoontjes me wat zeggen.
Als we even op leeftijd gaan selecteren heb je hier een '14-jarige' die een giganische hekel heeft aan Ribbon (Ribbon omschrijf ik als een ramp voor de User Experience), Paint, Bing, en al het andere gespuis van Microsoft. Ik ben dan zeer te vreden met mijn huidige OS (Mint) en ik gebruik LibreOffice dan ook met veel plezier.

Als we weer even on-topic gaan zijn, is dit niets nieuws. Dit doen ze ookal bij .net tools en de tools om apps voor hun 'Windows Phone' en 'Windows' platform te bouwen, flinke korting voor de studenten! Oude taktiek.

Nee, nee, nee, ik blijf bij mijn lievelingszoekmachine Google, hoe erg ik ook in de gaten wordt gehouden, hoe erg het ook is om de advertenties die ik te zien krijg, te relateren aan mijn zoekgeschiedenis.

Ik vertrouw Google niet, maar Microsoft al helemaal niet.

[Reactie gewijzigd door Amanush op 24 juli 2024 12:30]

Anoniem: 462912 @Amanush21 augustus 2013 22:42
Off topic doelde ik ook meer op 13jarigen die met MS Office gewend zijn te werken.
On topic zijn .net tools bij lange na niet het enige wat met korting (aan studenten) beschikbaar wordt gesteld. Microsoft heeft al sinds de jaren 90 Windows/Office goedkoop voor studenten beschikbaar gesteld. Er werd ook wel eens in een actie een muis bij een Office Home&Student (of equivalent andersgenaamd pakket) gegooid, maar echt "dure" hardware voor dumpprijzen aan studenten verkopen... da's wel nieuw, al is het alleen al omdat ze nu dure hardware verkopen (en dan telt Xbox even niet mee).
In dat opzicht vind het wel een interessante move van ze... niet nieuw, maar wel om te zien hoever ze gaan, ook al is het maar tijdelijk.
Ik mis het anders totaal niet. Maar je kunt de experimentele sidebar eens aanzetten in LO. Of probeer de nieuwste Calligra Words. Ook met sidebar.
Anoniem: 463297 @uip21 augustus 2013 21:07
Ribbon is niets anders dan een menu balk in een ander jasje. Het is maar welk naampje eraan geeft.
No offence, maar niet alle kinderen zijn (kinderen van) tweakers, maar met ze Libre Office en Linux aan te leren... Dan komen ze op de arbeidsmarkt: "ooit al gewerkt met/ervaring in Office?" - "Nope" "Well, good luck with that, next"

Een goede kennis van Word, PowerPoint en vooral Excel is gewoon goud waard in ondernemingen. Vandaag merk ik nog steeds dat zoveel mensen calculator naast excel gebruiken, zo lopen klungelen in Word en PowerPoints geven in Comic Sans met alle mogelijke effectjes...

Liever dat ze office en Windows aanleren om kinderen echt iets nuttigs bij te brengen dan dat ze iPads door de strot van kinderen duwen zoals in California. Je kan thuis nog altijd een iPad, android of linux bak zetten, maar prep ze voor de businesswereld waarin ze zullen moeten knokken om te overleven.
Anoniem: 529096 @musback21 augustus 2013 21:35
Sorry, maar dat is BS.

Ik ben constructeur en kan werken met SolidWorks, Pro/Engineer, NX (unigraphics), AutoCAD, SolidEdge, en misschien ben ik er een vergeten.

Software is een tool. Dat is eenvoudig te leren. Er zijn ontiegelijk veel cursussen / boeken in de omloop.

Scholing aan de andere kant, dat kost jaren en heb je veel meer aan. De theorie begrijpen, daar gaat het om.
Anoniem: 145867 @musback22 augustus 2013 07:25
lol, Serieus ik heb met beide gewerkt en als je de algemene dingen van een Office pakket kent dan kun je vaak overweg met allerlei soorten hoor.

Het is vaak de bestandsformaat die het hem doet welke de andere goed moeten kunnen openen.
MS Office is juist vreselijke rotzooi voor veel taken.

Ik zie in mijn bedrijf Office misbruikt worden, met name Excel, voor allerlei zaken waar het helemaal niet voor bedoeld is.

Omdat het bestandssysteem van Microsoft zo jaren '80 achterhaalde troep is, geen fatsoenlijke softlinks! - kan je geen linken maken en gaan mensen bestanden lopen kopieren en e-mailen zodat er talloze versies zijn en niemand weet welke up-to-date is. Snelkoppelingen is helemaal een ramp, laatst binair geprobeerd die dingen een relatieve verwijzing te geven. Als ik potverdomme met een hex-editor het amateuristische bestandssysteem bruikbaar moet proberen te maken is er toch echt wat mis, niet geschikt voor het bedrijfsleven zou ik zeggen.

Wil je met Office echt iets nuttigs doen, moet je het in VBA doen. Een amateuristische programmeertaal die voor écht werk in het bedrijfsleven niet gebruikt wordt, en ik snap inmiddels waarom.

VBA is veruit de rottigste programmeertaal die ik ooit heb gebruikt, documentatie is drie keer ruk (want meer dan de helft van wat je vind is alleen VB en geen VBA, en om fatsoenlijk te programmeren in VB moet je weer Visual Studio kopen, ja dikke doei, ik zet er wel PyScripter Portable op!!), alles in VBA werkt altijd net niet hoe je denkt. Iedere keer van de ene error fixen door naar het fixen van de volgende error - en dat vijftig regels lang. Voor iets dat in Python in 6 regels kan en gewoon de eerste keer werkt [bijv map(list, zip( *var)) , daar doe je in VBA super lang over.

O ja, en support op MS software van Microsoft zelf krijgen is helemaal een ramp, daar moet je eerst een MS-account voor aanmaken (nog tot daar aan toe) en dan voor betalen. Bij veruit de meeste andere programma's die ik gebruik kan ik werknemers van het project / bedrijf mailen / in forums vragen stellen en geven ze gewoon antwoord. Overal, misschien zelfs wel bij SAP (!), behalve bij Microsoft.

Over Word hoeven we het helemaal niet te hebben, wat een prutsprogramma als het op plaatjes / pijltjesopmaak aankomt is dat. Alles schiet altijd in de stress / naar de verkeerde pagina, groeperen van pijltjes en afbeeldingen lukt niet. Afgezien van het file-lock systeem dat vaak blijft hangen terwijl mensen allang het bestand hebben afgesloten, en de bug dat de hoofdstuk-index vaak niet werkt bij handmatige enter's die weer noodzakelijk zijn door de prutsopmaak.

Zowiezo, qua applicaties is het veel nuttiger met SAP te kunnen werken. Daar valt meer geld mee te verdienen.

Verder denk ik dat je leerlingen geen trucjes / programmaatjes moet leren, maar vaardigheden. Bijvoorbeeld een website maken, het programma fizzBar in pseudo-codebedenken, en niet noodzakelijk dat doen met programma A of B of in programmeertaal C#, Pascal e.d..

Wie met fatsoenlijk met Linux kan werken, kan ook met Windows en DOS werken, en komt gelijk erachter dat 70% van de zaken uit Linux in het amateuristische Windows niet kan.

Wie fatsoenlijk kan programmeren in bijvoorbeeld Python, kan ook VBA leren, en komt er gelijk achter waarom het zo'n vreselijke rottaal is.

Maar ja, leg dat maar eens aan de managers uit, dat is het jammere, dat juist die managers op de middelbare school nooit fatsoenlijke vaardigheden en het opstellev van agorithmen hebben geleerd, alleen maar hoe ze met kant en klare programmaatjes moeten werken.

[Reactie gewijzigd door kidde op 24 juli 2024 12:30]

Tegenwoordig is automatisering ingewikkelder geworden door alle BS eromheen en Microsoft is daar één van de oorzaken van. Ze maken producten voor de zakelijke wereld maar ze begrijpen blijkbaar niet dat productiviteit en continuïteit belangrijke elementen zijn binnen een bedrijf.

Als ik een brief wil typen of een excel sheetje wil maken moet ik met inhoud bezig zijn en niet continue in de clinch liggen met het software pakket omdat MS het weer eens nodig vond om de boel weer eens om te gooien om het vernieuwend te maken. Dan nog maar te zwijgen over de compatibiliteit van de bestandsformaten. Probeer voor de gein eens een nederlands excelsheet te openen in een Engels versie.... succes!

Zo is het ook met programmeren, tegenwoordig is alles een class/object, streeft totaal het oorspronkelijke ontwerp/doel voorbij van een class/object. Iedere keer weer nieuwe constructies, wrappers etc, programmeren is geen programmeren meer maar modelling. Weer een nieuwe taal bijvoorbeeld, en wat voegt het uiteindelijk toe? Helemaal nada. Dus ook daar ben je vaak bezig met de constructie eromheen (modelling) dan met het werkelijke probleem/oplossing.

En waarom wordt al die BS bedacht? Om de markt draaiende te houden natuurlijk, afhankelijkheid te creëren. Vernieuwing wordt altijd gezien als verbetering maar is dat ook zo, vaak helemaal niet.

Ben nu ook een tijdje bezig met cloud storage, heb MS SkyDrive geprobeerd maar dat is allemaal zo MS en overdreven ingewikkeld als je het vergelijkt met Google Drive. Ik begrijp gewoonweg niet dat een groot bedrijf als MS niet in staat is het simpel te houden.

En zo kun je nog wel even doorgaan.....
Probeer Go eens. Dit is een programmeertaal die je wel interessant zal vinden. Vooral als je van simpelheid (en daarmee bedoel ik het tegenovergestelde van complexiteit) houdt.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 529096 op 24 juli 2024 12:30]

@ksinix: Bedankt voor je reactie en de link maar in mijn ogen is het de zoveelste oplossing die wel simpel is maar moet nog blijken of het echt alles kan. Moet ik misschien even wat vertellen over mijzelf, ik ben 36 en ik heb geprogrammeerd in ASM, C/C++, Pascal, D, Delphi, C-Builder, PHP, MySQL, (X)(D)HTML, JavaScript, CSS 2 en 3, DrawScript, CorelScript, ASP, UDL, VB, Clipper, Actionscript, Java en waarschijnlijk ben ik er nog een paar vergeten.

Wanneer je naar al die talen kijkt, het ontloopt elkander niet zo veel, wanner het om niet scripttalen gaat, ASM (assembler is een ander niveau), het is er allemaal op gespitst om het programmeren toegankelijker te maken en daar kan je prima software mee maken. Ik heb zelf ook een taal ontworpen (DrawScript) om tekenen op een canvas te vereenvoudigen.

Toentertijd waren veel nieuwe programmeertalen een verbetering alleen ik zie nu niet echt verbetering, het is meer van hetzelfde maar met een ander sausje. Zo ook Go, leuk als je begint met programmeren. Kun je er op langer termijn ook iets mee? Talen als C en pascal gaan al decennia mee en hebben hun nut bewezen. OOP was een hele goede toevoeging maar begint ondertussen een rare vorm aan te nemen. Er wordt verondersteld dat bij nieuwe talen of uitbreidingen dat je dat allemaal nodig hebt, daar zitten zinnige dingen bij maar ook veel onzinnige dingen.

Wat willen ze nu, dat elke 'boerenlul' dat kan doen of willen ze... tja wat willen ze eigenlijk,eerst vereenvoudigen en nu het extra ingewikkeld maken. Dat heeft allemaal te maken met commercie en niet met voortgang, uiteindelijk is toch het resultaat wat geldt in mijn ogen. Stel dat ze het Nederlands totaal zouden omgooien qua zinsopbouw, dan kun je elkaar niet meer verstaan. Waarom moet je steeds iets wat goed is veranderen, totaal zinloos. De code die je hebt geschreven kun je na verloop van tijd in prullenbak mikken. Dat is toch helemaal niet efficiënt?

Ik ben er een beetje moe van, dat gezeur om die syntax, het zogenaamd eenvoudiger maken, het is een 'wrapper' dat alleen maar zorgt dat er een babylonische spraakverwarring met het gevolg dat je hele rare dialecten krijgt. Kortom: Er is teveel.

Een nieuwe manier is altijd "Fast, Easy, Less Code" etc, dat zeggen ze allemaal totdat je het zelf gaat proberen en het uiteindelijk niet kunt wat je wilt .mostly Waste of Time. Dus doe maar lekker basic (een gefundeerde taal) en daarop een uitbreiding (library) om het gemakkelijker te maken en niet een nieuwe taal etc.

[Reactie gewijzigd door codebeat op 24 juli 2024 12:30]

Klopt. Nederland is in zowat ieder opzicht een echt Microsoft land, van school tot bedrijfsleven tot prive. Veel meer dan in andere EU landen.
Opzich logisch dat op dit moment Windows en MS Office wordt gebruikt op scholen , want daar werkt ook het gros van de bedrijven mee. Prima dat scholen hun leerlingen de tools aanbieden waarmee ze straks ook gaan werken. Die worden hier dus niet "aan de Microsoft geholpen", maar bieden aan waar de maatschappij (kennelijk) behoefte aan heeft. Als ik schooldirecteur zou zijn zou ik deze software ook aanbieden, zonder enige druk vanuit welke productent dan ook.

Dat ligt anders bij deze actie. Daar waar Google momenteel de standaard zoekmachine is voor de massa, zou een school ineens tegen de stroming in met Bing moeten werken. Daarbij een handje geholpen door een bedrijf dat daar commercieel belang bij heeft.

Daar zit 'm de crux.
De meeste wel ja.

Wat ik mij afvraag is wat de leerlingen hier van vinden. Als ik research moest doen voor een schoolproject zou ik alsnog liever Google gebruiken met advertenties dan Bing zonder.

Een school kan je nog zo veel gratis en advertentie vrije dingen bieden, maar als je zelf software, zoekmachines of wat dan ook kent waarvan je weet dat ze beter zijn, dan gebruik je die natuurlijk.

En dan moet je ook niet vergeten dat steeds meer mensen add-ons en plug-ins als Adblock gaan gebruiken waardoor het merendeel van het web toch al advertentievrij wordt (behalve die sites die Google betalen om hoog in de zoekresultaten te staan dan).

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.