Nokia hekelt gebrek aan apps op Windows Phone

Volgens Nokia doet Microsoft niet genoeg om zijn Windows Phone-besturingssysteem aantrekkelijk te maken. Doordat populaire apps niet snel genoeg voor het mobiele OS verschijnen hebben gebruikers weinig reden om over te stappen, aldus de Finse fabrikant.

Nokia's uitspraken werden gedaan bij monde van topman Bryan Biniak, die vice president bij het Finse bedrijf is, in een gesprek met International Business Times. Volgens Biniak zijn Microsoft en Nokia weliswaar partners, maar hebben de beide bedrijven een andere instelling als het aankomt op de bedrijfsvoering voor de mobiele markt. Zo beschuldigt de topman Microsoft ervan dat het niet snel genoeg reageert op de veranderingen in de smartphonemarkt, waardoor populaire apps te laat verschijnen voor het Windows Phone-besturingssysteem.

Volgens Biniak probeert zijn bedrijf Microsoft aan te sporen om sneller populaire apps beschikbaar te maken voor Windows Phone. Dat doet het bedrijf omdat de verkopen van Lumia-telefoons lijdt onder het gebrek aan apps. "Het gaat niet alleen om de hardware, het gaat om de tools die beschikbaar zijn op de hardware. Je kan geen telefoon verkopen zonder apps", aldus Biniak.

Alhoewel het gebrek aan apps een veelgehoorde klacht is van het Windows Phone-besturingssysteem is het opvallend dat Biniak zich zo openlijk uitspreekt over zijn partner. Nokia heeft zich enige tijd geleden volledig gericht op Windows Phone-toestellen en krijgt daarvoor elk kwartaal vele miljoenen dollars van partner Microsoft.

Begin mei waren er ongeveer 145.000 apps te vinden in de applicatiewinkel voor Windows Phone, aanzienlijk minder dan de concurrerende applicatiewinkels van Apple en Google, die elk rond de miljoen apps bevatten. Om de ontwikkeling van apps voor Windows Phone te stimuleren zou Microsoft sommige ontwikkelaars 100.000 dollar per app betalen.

Door RoD

Admin Mobile

27-07-2013 • 12:54

235 Linkedin

Reacties (235)

235
210
141
17
2
35
Wijzig sortering
Een nogal incompleet artikel. In dezelfde toespraak zegt de beste man nog onder andere dat ze met alle partijen en ontwikkelaars in gesprek zijn en dat er nog voor eind dit jaar de meest bepalende ontbrekende apps beschikbaar zijn. Ook ging Nokia's commentaar vooral over het updaten van het OS, wat volgens hen te traag gaat (wat ook zo is) en hebben ze het nog even over Google gehad. Zegt inderdaad niet zoveel over de situatie nu, maar toch jammer dat Tweakers.net zoveel moeite doet om van 2.5 zin een heel artikel te maken en de rest buiten beschouwing laat.


http://www.wpcentral.com/...-are-coming-windows-phone

http://www.nu.nl/tech/353...itgang-windows-phone.html

[Reactie gewijzigd door Mangoos op 27 juli 2013 15:37]

Anoniem: 614
@Mangoos27 juli 2013 15:01
@Mangoos In je links zit een http:// te veel.
Ach zolang MS de ontwikkelaars op deze manier behandelt gaan ze het zowieso nooit redden:

http://community.bingads....blisher/f/63/t/76660.aspx

%0.3 fill rate voor ads vanaf 01.04.2013


Posted by acme123
on Wed, Apr 17 2013 4:49 AM

Ok; I'm going to chime in on the no-ads problem. We have a popular app on the app store... it's ad-supported, and its in the news/weather category... and its iOS counterpart has been hailed as one of the most profitable apps on the iTunes App Store with regard to its ad revenue. We have seen some promising success in our Windows 8 version of our app... but we are not receiving any ads. We have not been receiving ads for quite some time now.

I think it's fair to say that we're a fairly larger-then-average player in the ad-selling space... so I'm looking for a serious, legitimate answer as to what's going on from someone at Microsoft.

My presumption from the discussions thus far is that Parker, who works for the In-App-Ads group, has his hands tied because the higher ups are Microsoft are not giving him the support he needs to provide for his ad-supported-app developers. He's pretty much asked us to keep complaining in the forums - a strong hint that he's looking to show the complaints to the powers-that-be. Well this message can be considered a direct request to those higher-ups for some information on what's going on and what's in the pipeline to address the problems. Please tell us all you're not giving up on the platform, because that's what your silence is suggesting, and it would be a horrible rumor to take root.

Windows Phone gaat gewoon dezelfde kant op als RT, 900 mil afschrijven wat een grap.

Charlie Demerjian schreef laatst nog:

If you make an app for Windows 8 at this point and you depend on ad revenue, you will not make money. This has zero chance of changing unless Microsoft literally starts buying their own ad slots, and that is simply unsustainable. Even then it isn’t worth writing an app for, if Microsoft changes their mind, you are dead. Would you base your business model on Microsoft’s whims? Would you invest in a company that did? Zune anyone?

http://semiaccurate.com/2...now-it-tries-to-speed-up/
Ik vind het aantal apps in een store zo'n onzinnige meetfactor. Een store met 20.000.000.000 bierglas-applicaties zou dan per definitie beter zijn.... Goede apps, daar heb je wat aan. En dat is een stuk lastiger te tellen maar iemand zou iig een poging kunnen wagen.
Op zichzelf zegt het aantal apps in de Appstore natuurlijk niks over kwaliteit, maar zowel Apple als Microsoft heeft een strenge controle op de beschikbare apps, Google niet.

En ja, aangezien er bijna 1.000.000 apps in de Appstore staan, zeg waarvan 1 op de 5 echt goed is, dan heb je 100.000 uitstekende applicaties. Dat is ook het voordeel van iOS, er zijn zoveel goede apps dat ze elkaar beconcurreren en beter maken. Ik zie het als voordeel dat er 15 goede foto bewerkings apps zijn, 10 goede money trackers, 6 goede PDF annotatie apps, je hebt wat te kiezen en ze maken elkaar alleen maar beter.

Op Android zijn nog meer apps beschikbaar dan op iOS maar daar zit geen controle op en heb je inderdaad meer onzinnige apps. Er zijn ook veel exclusieve games voor iOS omdat er veel piraterij is op Android. Desondanks zijn bijna alle populaire iOS en Android applicaties op beide platformen beschikbaar. En tijdelijks apps, van een beurs, evenement, seizoen etc. komen altijd voor beide platformen beschikbaar, nog niet voor WP8.

Je hebt gelijk dat het aantal apps niet direct een verband heeft met kwaliteit, maar er is zeker wel een link.
zeg waarvan 1 op de 5 echt goed is
Het werkelijke aantal is veel kleiner.

Laatst was er een onderzoek waaruit bleek dat driekwart van de apps nog nooit gedownload waren.
Laat staan dat de gene die dan wel ooit eens gedownload zijn allemaal goed zouden zijn.

Het werkelijke aantal goede apps is echt HEEEL erg klein.
Zeg, als je "onderzoek" citeert, doe dat dan correct. Er zijn zo goed als geen apps die "nog nooit gedownload zijn", en dat is ook helemaal niet wat dat onderzoek aantoonde.
http://www.bbc.co.uk/news/technology-23240971

"579,001 apps out of a total of 888,856 apps in our database are zombies," the analytics firm said.
Google gooit ook slechte apps uit de store.

Apple controleert overigens nauwelijks op kwaliteit. Het enige waar ze echt naar kijken is of er blote vrouwen in te zien zijn en/of dat de applicatie niet mag concurreren met hun eigen producten.
Kwaliteit over quantiteit, maar dat is al vaker gezegd. En ook graag nog zonder intern reclame of pop-ups. Gratis is natuurlijk leuk maar als je om de 5 minuten weer een advert voor je kiezen krijgt dan hoeft het van mij ook niet meer...
En dat is dus het probleem met Android op het moment.
Windows heeft gewoon weinig, en dan van alle soorten, wat ook weer niet goed is.
Heb geen cijfers, maar krijg sterk het gevoel dat steeds meer ontwikkelaars (Android) die een gratis app releasen een ander verdienmodel dan advertenties gebruiken. Een 'donate' variant, in-app aankomen of simpelweg een alternatieve app met meer features.

Changelog van Autdesk Pixlr-o-matic bijvoorbeeld (https://play.google.com/store/apps/details?id=pixlr.OMatic):
2.2.1
✓ Remove the use of ads and the intrusive permissions (Sorry!)
En dat is ook precies het beschreven probleem.
Anoniem: 614
@ZpAz27 juli 2013 15:05
Nou nee. Het probleem gaat verder. Het is niet zozeer het aantal of goede apps, maar met name ook de exclusives. Denk Halo. Een exclusive voor de Xbox waarmee het snel HEEL veel marktaandeel gekregen heeft. Die is er nu ook als exclusive voor Windows en Windows Phone, maar zo zouden er veel meer moeten zijn.
Dat WP app market nou vol staat met kwalitatief apps is ook onzin. Ook daar staan genoeg onzin apps in. Zoals een fart apps en dergelijke. Android staat gewoon iets minder kwalitatieve apps in als iOS.
Anoniem: 256386
@BartOtten27 juli 2013 13:18
Denk jij werkelijk dat de belangrijke apps 5 keer erin staan?
Wp mist nu eenmaal apps vergeleken met de concurrentie.
En ze worden eerst voor iphone en android ontwikkeld.
Denk jij werkelijk dat de 1 miljoen apps in Google Play allemaal unieke apps zijn? In de WP8 store zijn nu meer dan 150.000 apps, ik heb ze nog niet allemaal kunnen bekijken om te zien wat ik mis.

Het gevoel dat nu wat heerst is dat grote partijen apps beginnen maken en voor diegene die dat niet doen zijn het vaak onafhankelijke ontwikkelaars die op die manier toch een userbase kunnen laten groeien. Ik zie het voor ontwikkelaars dus eerder positief in.
Afgelopen 2 dagen even wat cijfers onder elkaar gezet en dit het resultaat.
Van de top 50 meest populaire IOS apps van dit moment (uit Nederland) komen er 11 voor in Google Play en 38 komen niet voor in Windows Phone Store (12 v.d. 50 apps zijn wel aanwezig op je Windows Phone, uiteraard heb je replica's, maar 50% zal wellicht niet zo goed zijn als het origineel).
Let ook op dat de WP store een mogelijkheid geeft om betaalde apps uit te proberen, in plaats van een 'lite' app of een app met om de haverklap reclames. Zo kan je in iOS en Android voor iedere betaalde app wel een extra app erbij tellen, en dan kom je makkelijk bij de 1 miljoen apps ja.

Om het nog maar niet te hebben over de duizenden apps die gemaakt zijn voor 1 boek, dat vult de app store ook lekker snel als je bij 'nieuwe apps' een paar dozijn boeken van dezelfde appmaker ziet. Tuurlijk is dit in de WP store ook het geval, en ik zie steeds meer boeken apps opduiken, maar tot nu toe zie ik nog geen stortvloed aan boeken zoals op iOS en Android.
Mis persoonlijk zelf weinig apps op windows phone. Wat ik wel vind is dat er een groot verschil in commitment bij windows phone tussen microsoft en nokia.

Nokia maakt leuke en nuttige apps, zoals Maps, City Lens, Transit, Music, Drive, cinemagraph, camera extra en photobeamer. Bovendien verschijnt er regelmatig een update. Dit soort apps maakt het gebruik van een Windows phone leuker en beter.

Het aantal features van de kalender, personen, bellen en mail apps, waar Microsoft voor verantwoordelijk is, zijn nu nog steeds vrij basic. Daar valt een hoop te verbeteren. Kijk maar eens op
http://windowsphone.uservoice.com/forums/101801-feature-suggestions . Veel van die suggesties lijken mij vrij simpel te implementeren. Daar heb je geen GDR-update voor nodig. Als Microsoft daar nu eens regelmatig nieuwe features voor inbouwd, zou je meer het gevoel krijgen dat Microsoft serieus met de ontwikkeling van het Windows Phone platform bezig is.

Nu lijkt het alsof Nokia meer toegewijd is aan het platform dan Microsoft terwijl ze beide een groot belang hebben om dit platform te laten slagen.
Maar is het niet zo dat Microsoft dat expres gedaan heeft ? Windows 8 heeft ook alles erg minimaal aan meegeleverde apps. zo van "hier is het OS leef je uit"

Als het dan niet gebeurt dan werkt dat idee wel averechts dat is waar.
Klopt. maar de apps die Microsoft aanlevert blijven karig. Denk niet dat Nokia de mogelijkheid heeft om de kalender, personen, bellen en mail apps zelf aan te passen. Als ze juist die zouden verbeteren zou het verschil Nokia in commitment niet zo groot zijn.
Anoniem: 145867
@jargovi28 juli 2013 23:05
Dat is de kracht van Android. Daar kan je als OEM leverancier wel even de kalender, personen, bellen en mail apps aanpassen zodat je een meerwaarde creëert tegenover je concurrenten. OEM's houden van deze mogelijkheid. Tevens kun je makkelijk apps maken met extra drivers erin voor speciale hardware welke de concurrent niet heeft. Zo hoef je niet te wachten op MS om dat te implementeren. Je kunt het lekker zelf doen en zo zie je dat innovatie sneller gaat dan wachten op MS.

Met Windows Phone wordt je 1 van de zovelen. En Nokia heeft extra privileges. En geloof mij.. dat vinden de concurrenten NIET leuk.

En daarom zeggen ze gewoon van: Helaas MS. Als je het spelletje zo speelt en concurrenten voortrekt. Dan zeggen wij gewoon NEE tegen jou platform. Of doen ze zoals Samsung, omdat ze een deal hebben met MS moeten ze helaas een WP telefoon uitbrengen.... heeft te maken met Android patenten.
Ik gebruik zowel WP als Windows8 en heb van mijn werk een Android toestel.

De basic apps zijn inmiddels wel beschikbaar in de windows store (ook bankieren). Maar als je een app wilt van bijvoorbeeld een groot evenement (America's Cup) dan is die app er alleen voor IOS en Android.

De hoeveelheid rommel-apps in Android staat me echter ook tegen. Dan heb ik liever het kwalitatief betere aanbod voor windows.

Microsoft moet veel meer druk zetten, al is het natuurlijk een beetje een kip-ei discussie: eerst de apps en dan de gebruikers of andersom. Als WP meer marktaandeel krijgt, wordt het ook interessanter om apps te ontwikkelen.

Het duurt mij nu echter wel te lang voordat de apps beschikbaar komen.

[Reactie gewijzigd door Voorstander op 27 juli 2013 13:17]

Anoniem: 145867
@Voorstander28 juli 2013 22:45
De hoeveelheid rommel-apps in Android staat me echter ook tegen. Dan heb ik liever het kwalitatief betere aanbod voor windows.
Kun je dit aantonen? Want de meeste rommel apps op android liggen zo diep begraven dat ik ze niet zie. En kijk even mee op http://play.google.com dan. Ik zie allemaal zeer hoogwaardige kwaliteit apps hoor.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 145867 op 28 juli 2013 22:45]

Sinds December gebruik ik de Nokia Lumia 920 met Windows Phone 8
Ervoor jaren Android gehad en ook een korte periode met de iphone 4 gespeeld.

Persoonlijk geeft voor mij Windows Phone de grote voorkeur. Ik snap dan ook nog steeds niet waarom veel mensen toch de veel gehoorde vooroordelen zomaar aannemen en het niet eerst zelf gaan uitzoeken.

- Android market place is de beste wat zoeken betreft, aanbod is goed te zien, android market is goedkoper en makkelijk.
- Apple market is duur iets minder makkelijk met resultaten vind ik.
- Windows phone market is vrij bagger, omdat veel apps op locatie werken en daardoor is het aanbod vaak gering.

Nadeel van android is de reclame, bloed irritant is het. Het komt soms zo erg door je beeld dat je niks anders kan dan op de reclame te klikken.
Ander nadeel van android is dat het zo open is, totaal geen controle, zeer gemakkelijk voor het virus en als een app (laten we zeggen onder tijdsdruk) slecht word geprogrammeerd hangt je smartphone zo vast of je accu zuigt binnen een halve dag leeg.

Apple, Nadeel is dat het duur is. Als je op android apps koopt heb je vaak geen reclame en nog is de app goedkoper dan apple. Je moet dan wel een creditcard hebben.
Iphone heeft een klein beeldscherm. Je bent verplicht itunes te gebruiken. koppelingen met niet apple apparaten zijn lastiger. En dus word je min of meer gedwongen dure apple compatibele apparaten te kopen.
Voordeel is wel dat je een flink aanbod hebt aan compatibele apple dingen. Maar dan nog
Via bluethoot is een andere smartphone ook meestal wel compatible.

Voordeel van Windows Phone 8 is dat whatsapp net zo goed werkt als op Android of Apple.
Je hebt een OS dat net zo goed of misschien nog wel beter werkt als IOS
* je geheugen kan je vol raken, je accu gaat niet razend snel leeg. Er draaiden niet talloze onnodige en onwetende services op de achtergrond en de meeste apps die voor Windows Phone worden ontwikkeld werken meteen goed. Zonder reclame. Zoals bij apple.
Alleen dan heb je bij Windows phone wel een 4,5inch scherm of misschien wel groter als je wilt.

Ook een voordeel van Windows phone ofwel nokia is de software vind ik.
Veel android of apple gebruikers weten het misschien niet maar Nokia levert aardig mooie software mee dat veel gebruikers aanspreekt. Misschien niet de jeugd maar wel de volwassene / zakenlui.
- Gratis navigeren door heel de wereld zonder een internet connectie bijvoorbeeld.
Microsoft heeft ook een super intergratie met social media. De people hub connect facebook, twitter, linked in of wat dan ook op je telefoon voor een mooi totaal overzicht.
Daarnaast hoef je niet perse whatsapp te gebruiken, wanneer iemand online is kan je ipv sms-en ook de messenger gebruiken. Dus gratis smsen.

Zelf gebruik ik de people hub niet zo, ik ben geen fan van facebook of linked in.
Daarom heb ik mijn telefoonboek ingevuld op mijn pc, outlook.com
Helemaal netjes bijgehouden en mooi beschikbaar. automatisch gesynced naar mijn telefoon.
Ook geld dit voor agenda, to-do lijst etc.

Toen ik android gebruikte kon ik maar geen fatsoendelijke todo widget vinden, was er bijna zelf een gaan programmeren. Nu met Windows Phone werkt het perfect.

Toch heb ik wel een aparte facebook app. waar ik af en toe uit verveling op kijk.
Ook heb ik enorm veel spelletjes die automatisch aan je xbox account word verbonden.
Straks met de XBOX ONE intergratie een enorm groot aanbod aan gebruiksgemak.

En dan heb je nog office.
Ik doe carpoolen. wij maken een rooster in excel (zijn met 4 man) En als ik dan die sheet op Windows Phone open werkt het perfect, kan zelfs editen (gratis) Dat hoef je bij Apple of android niet te proberen. Android heeft een 3rd party read only versie.
Apple heeft een 3rd party read only versie die de datum niet goed weer geeft, een bekende bug waarbij je alleen maar ##### ziet en na maaaaanden nog niet opgelost.

OneNote intergratie is ook super voor je quick notes. Direct beschikbaar op je laptop want het word meteen gesynced naar skydrive. En zo zijn er nog wel super veel dingen die echt mega handig zijn aan de Windows phone.

Maar het belangrijkste is denk ik het gebruiksgemak. Het werkt snel, je kan kiezen voor een mooi groot scherm. en je homescreen is na eigen wens zeer overzichtelijk in te delen.
Wil je naar iets dat je niet zo vaak gebruikt hoef je niet naar 5 andere homescreens nee, je veegt naar links en je krijgt een mooie lijst.

Geloof me nu maar, een week met de Windows Phone 8 en een positieve instelling en je bent apsoluut verkocht.

Windows 8 apps worden in het o zo simpele c# gemaakt. Althans dat is een optie.
Daarnaast zijn deze apps heel gemakkelijk over te zetten naar Windows Phone 8 (kleine aanpassing in dezelfde C# code)
Dat is voor de app programmeur een makkelijkere keuze als de C+ of java

Zijn er dan ook nadelen aan Windows Phone 8 / Nokia 920

Nou de "klacht" / " opmerken" dat hij zo zwaar is, is gewoon onzin. Ja op papier is die iets zwaarder, maar 2 jaar geleden was elke telefoon zo zwaar en klaagde ook niemand. Je went er zo aan En het is niet storend. Telefoon is zeer robuust en stevig gebouwd en ligt super in de hand.

Ik wilde laatste een video die ik op de PC via snagit had opgenomen naar mijn telefoon verplaatsen.
Dit had ik kunnen doen via skydrive maar ik koos voor de USB kabel weg.
Dit was omslachtig omdat je standaard een map Video op de telefoon heb staan, alleen als je daar iets inzet kan je het in de telefoon niet terugvinden, dus video tussen de camera roll photo's gezet en vanaf daar afgespeeld.

Verder miste ik tot 2 maanden terug de ING bank app (abn, rabo, was er wel al)
De ING app is er nu dus ook.

Overige apps die ik belangrijk vind zijn er allemaal. / meeste apps die populair zijn , zijn ook beschikbaar voor Windows Phone 8. Meer als de Windows 8 store.

Hopelijk kan je hier iets mee.
Anoniem: 145867
@TurboNick328 juli 2013 23:11
Leuk dat je zo negatief bent over reclame. Maar dit zorgt wel voor geld en daarom brood, eten en een dak boven het hoofd van developers. En daarom gaan ze naar platformen toe waar geld te verdienen valt.

Zonder deze apps met reclame waren die apps er niet of verdienden deze developers geen geld. Daarnaast bieden vaak deze mensen nog een add-loze app aan voor een vast bedrag. Het is dus een keuze voor de persoon die hem download.

Dus jij zegt het als een nadeel, ik zie het als een keuze en een voordeel, waarbij beide de developer en de gebruikers baad bij hebben. Wil jij geen reclame? Dan koop je de app toch? Wil je geen geld betalen maar toch wel die app? Dan kies je voor de app met reclame.

Zoiets heet in de volksmond "keuze".
OneNote intergratie is ook super voor je quick notes. Direct beschikbaar op je laptop want het word meteen gesynced naar skydrive. En zo zijn er nog wel super veel dingen die echt mega handig zijn aan de Windows phone.
Ooit gehoord van Google Keep? Werkt net zo en misschien wel beter! Voor mij werkt het perfect. Dus geen meerwaarde om One Note te gebruiken dus.

Je beschrijft allemaal zogenaamde positieve punten... maar dat alles kan allemaal al op Android. Vaak zijn de WP gebruikers er niet eens van op de hoogte hoe snel de ontwikkelingen gaan op Android vlak. Die gaan namelijk veel sneller dan bij WP.

En over je carpoolen, als je gewoon Google Docs een document aanmaakt en deelt met elkaar kun je die ook met elkaar inzien en als je iedereen ook gewoon schrijfrechten geeft kan iedereen het ook aanpassen. Ik doe dit zelf via Drive. En je kan daarbij ook zien wie er in dat document kijkt en nog veel meer.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 145867 op 28 juli 2013 23:20]

Tja mensen schakelen niet zo snel over van Android of iOs naar WP8 als ze daar voor geld veel apps hebben gekocht...
Het probleem is dat wanneer je een licentie op een app/software koopt deze licentie maar op één platform kunt gebruiken. Dus ga je over van Android of iOS naar WP8, dan moet je weer een nieuwe extra licentie kopen om dezelfde app te kunnen gebruiken op WP8.
extra kosten? meestal kosten de apps < 1 euro? Waar praten wij over? Typisch Nederlanders om alles gratis te willen hebben anders stappen zij over op een andere app of downloaden een illegale versie (android of jailbreak). Kijk maar naar de discussie over het betalen van whatsapp. NB 89 cent per jaar en nog te veel!!!!
extra kosten? meestal kosten de apps < 1 euro?
Het gaat niet om 1 appje natuurlijk. Ik heb ongeveer 500 euro aan apps uitgegeven over de jaren.

[Reactie gewijzigd door Aaargh! op 27 juli 2013 14:58]

Dan weet je nu vast wel welke 5 apps je echt gebruikt en kooop je die op je nieuwe Windows Phone opnieuw.
Ben je dus voor rond de 5 euro klaar !.

Serieus, je kan mij niet wijsmaken dat je dagelijks behoefte hebt aan een arsenaal van €500,- aan applicaties om door de dag heen te komen.
Tot de tijd dat je kan uitleggen wat je in hemelsnaam dan allemaal op je telefoon moet doen, beschouw ik dit als een non-argument.
Mijn Navigon route planner kost wel iets meer op Android, dan 1 euro en zo zijn er genoeg voorbeelden te verzinnen. Niet iedereen loopt te vogelen met spelletjes. ;)
Ik ken weinig mensen die veel apps hebben waarvoor ze betaald hebben. Ik geloof ook dat dat overeenkomt met het algemene beeld, de meeste mensen maken vooral gebruik van gratis apps. Juist ook omdat de meest populaire apps gratis worden aangeboden. Bankieren, WhatsApp, openbaar vervoer planners, veel spelletjes, nieuwssites, weer etc. Allemaal voor niks komma nada.

Mijn vermoeden is dat meer mensen bijvoorbeeld wel muziek aankopen. Die is niet overdraagbaar op een ander platform. Anderzijds, wanneer je een hele prettige telefoon voor 100 euro minder kan kopen, heb je voldoende budget over voor wat leuke nummers (uitgaande van mijn beeld dat de goedkopere/midrange Lumia toestellen aardig opkunnen qua gebruikservaring ten opzichte van de midrange Android toestellen die via het reguliere kanaal worden aangeboden).
Inmiddels kun je vrijwel al je muziek uit iTunes overzetten is mijn ervaring, volgens mij wordt alle nieuwe muziek in iTunes drm vrij aangeboden. Ik had iig weinig problemen met het overzetten van mijn aankopen, ze staan in mijn music library en kon ze gewoon overzetten.
Anoniem: 16328
@Edddd27 juli 2013 13:31
Bij iOS koopt men juist wel veel apps, dit is volgens mij ook de reden dat developers het eerste voor iOS kiezen. Bij Android kopen mensen veel minder apps en wordt er gebuik gemaakt van gratis variant met reclame. Bij Android is het sowieso lastig om apps aan te schaffen omdat je een credit card nodig hebt, bijvoorbeeld jongeren en studenten hebben zo'n kaart al niet en kunnen die vaak ook niet krijgen. Eigenlijk is het voor iedereen die geen credit card heeft handiger om iTunes kaarten aan te schaffen. Bij iOS koop je iTunes kaarten die je toch ook al voor je muziek nodig hebt en dan gaat het apps kopen gelijk een stuk makkelijker.
hmm bij mij is het omgekeerd, ik heb totaal geen muziek aangekocht.

Maar ik heb wel heel veel apps die ik heb gekocht.

Als ik een app goed vind en ook al is er een gratis versie, dan betaal ik gewoon er voor (om een premium versie te krijgen of de ad's weg te halen.)
Ik denk dat je niet moet onderschatten hoeveel mensen gratis bezig blijven of illegale apps downloaden voor Android
als tweaker mss, maar het overgrote deel zijn gewone gebruikers... dokters, leerkrachten .... die betalen graag 1euro voor een app die ze willen. Hell, zelf ik doe het...
De leken in mijn buurt zijn anders gretig bezig met het uitwisselen van APKs. Als je denkt dat illegaal downloaden alleen voor de tweakers is, heb je ongelijk.
Anoniem: 145867
@Loller128 juli 2013 22:40
En straks zitten ze allemaal gretig .XAP files uit te wisselen voor de Windows Phone toestellen ;) Zelfde als APK.

En bij iOS via een jailbreak en Cydia waarbij je gewoon apps instant kan downloaden via Wifi. Het makkelijkste illegale apps downloaden is denk ik op iOS gevolgt op Android en dan WP.

Dus straks alle WP gebruikers lekker illegale .XAP files uitwisselen ;) net zoals jij het over APK bestanden hebt....

Als iemand een app illegaal wil dan googelt die persoon wel even en krijg je het zo voor elkaar. Het wil op ELK os.

Dus ja.. wat wil je nou aantonen dan? :S

1. First of all turn on your windows 8 phone.

2. Now download or transfer the .xap files to your windows phone.

3. Now locate the file where it is stored.

4. After this double tap on it for installation process.

5. Wait until the installation process completes.

6. In installation accept the terms and conditions if it ask.

7. Finally restart the windows 8 phone and use the installed file.

Hetzelde proces als bij Android. Maar ja.

En ik mag hier dan geen link plaatsen naar illegale XAP games en applicaties voor Windows Phone maar... er staan er genoeg op Torrents!!!

Net zo'n eitje om WP apps te piraten als Android.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 145867 op 29 juli 2013 10:12]

Anoniem: 614
@IJssiej27 juli 2013 14:54
Dat dacht ik ook, maar heb nu toch wel regelmatig meegemaakt dat de stap heel klein is. Of gebruikers er zelfs niet eens overnadenken en dan al overgestapt zijn naar een andere smartphone.
Ik ken het probleem, ik heb Sygic op 3 platformen "moeten" kopen (Bada, Android, Symbian), simpelweg omdat de alternatieven duurder of slechter zijn. Zo ben je 3x minimaal 30 euro kwijt aan dezelfde app. Alternatief: Mensen gaan het op een andere manier gratis aanschaffen.

Dat mensen klagen als ze de apps van 1 euro ook meerdere keren moeten aanschaffen, daar ik me ook wel iets bij voorstellen.
Hij heeft wel een punt. Zolang grote en bekende apps als Instagram, Snapchat, Vine, etc geen eigen applicatie voor het WP8 platform maken zal het niet snel aanslaan bij de massa. Volgens mij zijn Whatsapp en Spotify nu net een beetje op orde? En dan mis je nog van alles, zoals de magere game support en het gemis van voor mij belangrijke apps als Blackboard, LS Addicts, Google Maps, Flitsmeister etc.

Zolang de app support niet op orde is zullen mensen niet snel een WP8 toestel halen, hoe mooi ze hardware matig ook zijn. Het zal nog lang duren voordat de kwaliteit van de apps op het niveau van Apple en Android is. Dit is niet alleen een kwestie van apps beschikbaar maken, maar het moet voor ontwikkelaars net zo belangrijk worden om een WP8 versie te maken, naast iOS en Android. Ik denk dat ze zowel kwa ontwikkeling als updates nog lang derde in de rij zullen blijven.

[Reactie gewijzigd door Mr Ton op 27 juli 2013 13:40]

Ik heb prima apps voor Instagram, Snapchat en Vine op mijn Lumia 920 staan, geen officiële maar ze doen het prima. Instance, een Instagram app, bijv. is minstens zo goed als officiële apps op andere platforms.
Die drie apps zijn een voorbeeld, en ik geef ook duidelijk aan dat ze met een 'eigen applicatie' komen. Alternatieven kunnen wel goed werken maar zijn niet bekend genoeg en belangrijker nog, hebben niet de uitstraling en merkkracht van de originele apps. Dat heeft het platform nodig om aan te slaan bij de massa, niet goedwerkende alternatieven.
Dat is dus het vreemde, het kost helemaal niet veel moeite om bijvoorbeeld een Instagram app te maken voor windows phone, of een vine app. Zelfstandige ontwikkelaars doen dat in hun eentje binnen een paar weken (of zelfs dagen).

Er is dus iets anders aan de hand!
Derde? Dan mogen ze nog van geluk spreken. Ik denk dat ze snel links en rechts zullen worden ingehaald door: Firefox, TIZEN en wie weet BB.
Zou het niet ook komen dat om WP8 apps te maken je Windows 8 moet draaien? Dat je allerlei licentie-ellende moet ondergaan? Dat de gratis versies van de ontwikkelsoftware toch wel beperkt is? Dat je het deployen en testen van software op toestellen bemoeilijkt wordt omdat ja daar ook weer met keys moet gaan klooien?

Sailfish, Ubuntu, Firefox, KDE Mobile, Tizen, Meego, Android.. allemaal kun je de SDK zo downloaden, installeren op een veelvoud van platformen, gebruiken zonder beperkingen en deployen op toestellen zonder beperkingen.

Schiet MS zich niet gewoon in eigen voet met deze ontwikkelaar- en consumentonvriendelijke belemmeringen? Ik voel me iig op geen enkele manier aangetrokken tot het platform. Niet als gebruiker, niet als ontwikkelaar.
Laten we dan even kijken naar iOS-app-ontwikkeling. Daarvoor moet je gewoon een Mac kopen, dus dat verschil is niet aanwezig.
Dat is niet helemaal waar. Om goed te kunnen ontwikkelen voor Windows Phone 8 en je code te kunnen testen op de virtuele WP8 op je PC, heb je Windows 8 Pro nodig. Met Windows 8 kun je ontwikkelen, maar dus wel met beperkingen...

Bij Mac OS X kun je gewoon ontwikkelen, zonder dat je een of andere specifieke smaak OS X nodig hebt. Daarbij is een OS X upgrade ook stukken vriendelijker geprijsd, waardoor de thuisontwikkelaars een veel lagere drempel hebben.

@wiezalditzijn: Dat de hardware iets duurder is kan zijn, maar de afzetmarkt is vele malen groter met een iOS app dan met een WP app. Als ik een app moet bouwen, kan ik 3 markten kiezen.
1: Android: Kan op vrijwel elk platform, grote afzetmarkt, maar percentueel minder gebruikers die willen betalen voor een app. Wel zijn gebruikers "gewend" reclame te hebben in apps, hetgeen de ontwikkelaar ook geld oplevert.
2: iOS: Alleen op een Mac te bouwen (dit kunnen ook hele redelijk beestjes zijn, Windows 8 stelt behoorlijke hardware eisen, dus een Mac voor development hoeft niet veel duurder uit te pakken dan een Windows 8 machine). Nog steeds een grote afzetmarkt, met een gebruikerspopulatie die bewezen heeft te willen betalen voor goede apps.
3: WP8: Alleen op Windows 8 (liefst pro) te bouwen. Kleine afzetmarkt waarbij het nog maar de vraag is of de gebruiker bereid is te betalen of dat ze reclame accepteren.

Als je app bouwer bent wil graag ook wat overhouden aan je inspanning. In dat licht is de keuze van Microsoft op zijn minst vreemd te noemen. Het is in ieder geval niet de steun in de rug die hun WP platform zeker nodig heeft.

[Reactie gewijzigd door griphin op 27 juli 2013 14:57]

Anoniem: 471038
@griphin27 juli 2013 16:09
Daarbij is een OS X upgrade ook stukken vriendelijker geprijsd
Ik ben anders vorig jaar van Win7 naar Win8 Pro geupgrade voor 30 euro.
Maar als je een Windows Phone hebt, heb je Pro niet per se nodig. Ontwikkelen/debuggen via een USB-kabeltje op je echte telefoon werkt eigenlijk makkelijker (met de emu moet je het touchscreen met de muis bedienen, en heb je allerlei extra knopjes en dingen om bv de beweginggsensor te kunnen besturen, niet echt ideaal).

Op Android is de emulator totaal onbruikbaar, zelfs op de snelste systemen. Veel te traag, en de GPU ondersteunt alleen OpenGL ES 1.0. Schiet niet bepaald op.

Verder vraagt MS een hele lage bijdrage om apps in de store te publiceren.

Apple lijkt mij dus verreweg de duurste (zowel qua hardware als qua licenties en andere bijdragen). Google en Microsoft schelen niet zo veel.
Apple en Microsoft hebben wel hun ontwikkelomgeving beter op orde dan Google (native code debuggen voor Android?...)
Voor Android is er al een hele tijd een native x86 VM beschikbaar, die in enkele seconden opstart.

Neemt niet weg dat ik Android ook nog key features mist. Hot code replacement is er niet, debuggen alleen via een USB-kabel etc vind ik achterhaalt.

Ik kijk uit naar Sailfish en Ubuntu. Als deze goede simulators (!=emulators) krijgen net als de Nokia N9 dan geeft dat voor app ontwikkeling een veel fijner platform dan de huidige populaire OSsen. Dat zal voor commerciële apps wellicht niet de doorslag vormen, maar voor experimenteel en hobbywerk kan het zomaar anders uitpakken.
Anoniem: 471038
@Fuzzillogic27 juli 2013 17:21
Voor Android is er al een hele tijd een native x86 VM beschikbaar, die in enkele seconden opstart.
Die niet goed samenwerkt met andere VM-oplossingen, dus die kun je niet zomaar draaien op je systeem. Grote ruzie mee gehad destijds, omdat m'n systeem niet meer kon booten na installatie van dat ding.
Verder is dat dus x86, terwijl het gros van de Android-devices ARM is, dus native code testen/debuggen op ARM is een stuk waardevoller dan x86.
En bijkomend probleem is slechte support voor x86. Voor iedere versie van Android is een ARM-image te krijgen, voor x86 maar heel mondjesmaat (x86-versie van Android 4.3 is er nog niet).

Ontwikkelen voor Android... nee, ondanks dat Google al een paar jaar langer bezig is dan Microsoft, rammelt het nog steeds aan alle kanten (om nog maar te zwijgen van de kansloos slechte performance van de Dalvik VM, waardoor native code een must is voor alles dat maar een beetje performance-critical is... wat betekent dat je met die lelijke oude JNI-interfaces moet gaan werken...).
Bij Microsoft zit alles gewoon goed in elkaar.
Bij Apple ook trouwens.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 471038 op 27 juli 2013 17:31]

Anoniem: 145867
@Fuzzillogic28 juli 2013 22:34
Op de Ubuntu Edge telefoon kan je gewoon apps ontwikkelen op de telefoon zelf en gelijk draaien.... Het is immers een telefoon en volwaardig PC in 1.

QT op je mobiel en gaan... :P
je moet wel degelijk de nieuwste versie van Xcode hebben als je goed wilt programmeren zonder belemmeringen van bv het niet kunnen programeren voor de nieuwste IOS. De nieuwste versie van Xcode draait alleen op de nieuwste OSX dus moet je nieuwe software kopen.
software is misschien wel goedkoper maar daarbij is de hardware stukken duurder.
Een Mac. Elke Mac.
Is wel degelijk een verschil met Windows 8. En alleen 8. Zelfs 7 is niet goed genoeg...
En een Intel processor, dus hij mag maximaal 8 jaar oud zijn. En Snow Leopard (Mac OS X 10.6) dus.

[Reactie gewijzigd door Jaap-Jan op 27 juli 2013 14:09]

elke mac met 10.8 (ook 7 ?)
Daarvoor moet je gewoon een Mac kopen, dus dat verschil is niet aanwezig.
En voor Windows Phone apps moeten we gewoon een Windows 8 PC kopen, dus wat is je punt eigenlijk ? Dat je er vanuit gaat dat iedereen automatisch over een Windows 8 PC beschikt ?

Misschien maar beter dat WP zo faalt op alternatieve platformen als de pc al zo verkloot is dat mensen zoals jij per definitie al uitgaat dat we allemaal op het laatste nieuwe platform zitten van Microsoft. En dan zeggen dat er nog geen monopolie bestaat.

Het verschil is ook dan nog dat een ietwat professionele app bouwer die investeringen makkelijk terugkrijgt , iets wat bij Windows Phones enorm moeilijk is. Microsoft is Apple niet.

Om eerlijk te zijn als app bouwer (die er ook zijn brood mee verdient) heb ik weinig zin om WP te bouwen puur omdat de kosten niet opwegen tegen de baten. Om nog maar te zwijgen dat ik geen enkele klant heb die naar die dingen vraagt.

Tof dat in een of ander oost Europees land WP 'hard' groeit, maar vooralsnog merk ik daar geen jota van.

[Reactie gewijzigd door simplicidad op 27 juli 2013 14:40]

Anoniem: 471038
@simplicidad27 juli 2013 16:17
En voor Windows Phone apps moeten we gewoon een Windows 8 PC kopen, dus wat is je punt eigenlijk
Het verschil is dat Windows 8 PCs doorgaans veel goedkoper zijn.
Ook kun je op vrijwel elke PC van de laatste 6-8 jaar makkelijk Windows 8 installeren. De kans is vrij groot dat je al een PC hebt waar je Windows 8 op kunt draaien.
Voor OS X moet je Apple-hardware hebben. De kans is groot dat je die niet hebt (ongeveer 9 uit 10, gezien het marktaandeel), dus moet je nieuwe hardware kopen.
Het punt is dat Windows 8 hardware over het algemeen veel goedkoper te krijgen is. Daarbij is iedere PC uit 2007 of later, die Vista aankan, ruimschoots in staat om ook Windows 8 te draaien.
Dat is volgens mij ook het grootste probleem. Windows heeft wat dit betreft Apple nagedaan en dat werkt voor Windows niet zo goed.

Een groot deel van hun klanten willen juist een open systeem en Apple kon er ook vooral mee weg komen omdat ze de eerste waren en een harde kern van (blinde) 'fans' hadden.

Maar uiteindelijk willen veel ontwikkelaars (iig de hobby ontwikkelaars, maar daar ontstaan vaak ook de beste apps uit) liever een open systeem, dat is ook waarom Android wel aan slaat.

De reacties over dit gesloten systeem waren ook niet bepaalt positief http://hothardware.com/Ne...tify-Game-For-Windows-8-/

Als ze dus daar al eens van afstappen zou dat al heel wat schelen.
Ontwikkelen voor windows is echt een fluitje van een cent, alleen W8 is de grootste vereiste. Daarnaast vind ik de tools stabieler en volwassener dan bijv eclipse. Het koste mij meer tijd de juiste sdk(en vervolgens na upgraden telefoon weer) en alles in te stellen dan te beginnen met ontwikkelen voor windows. Ik heb destijds in minder dan 5 uur mijn eerste app ontwikkeld, account aangemaakt en gesubmit. Voor google heb ik nog nooit een app gesubmit weliswaar.
Die verplichting om overal een account voor te moeten gebruiken en te ""activeren"" stuit mij behoorlijk tegen de borst. Even een VM inrichten zowel voor de dev-machine als voor de test-machine wordt daarmee meteen weer een stuk lastiger. Op werk lopen we daar met de regelmaat van de klok tegenaan..

Ik ben ook geen fan van Eclipse (hoewel ik laatste 2 jaar niet meer ernaar gekeken heb, mogelijk is het sterk verbeterd) maar voor Android biedt Google nu een IntelliJ-gebaseerde SDK aan - en IntelliJ simply rocks.

Voor MeeGo had nokia een kant-en-klare SDK. Cross platform, met emulator en simulator. Grotendeels open source, gratis, geen gedoe met developer keys oid. Qt Quick programmeert heerlijk. Zo kan het dus ook. Sailfish en Ubuntu gebruiken dezelfde technieken, en Qt is/komt ook voor Android en iOS.

[Reactie gewijzigd door Fuzzillogic op 27 juli 2013 13:56]

Inderdaad, ik ga echt niet overstappen op Windows 8, en zo zullen er veel meer developers zijn die niet bereid zijn om Windows 8 te gaan gebruiken.
Het gebrek aan een goede whatsapp app is het grootste probleem voor Windows phone op dit moment. Het lijkt me goed als Microsoft of Nokia daar wat aan gaan doen in samenwerking met Whatsapp.
Ik ben recent overgestapt van WP naar Adroid. Heb me 2 jaar kapot geërgerd aan Whatsapp en Facebook (de Apps die ik vrijwel het meeste gebruikte). Ook nu is het nog steeds een drama qua snelheid en mogelijkheden, je zou toch zeggen dat dit na 2 jaar toch wel eens opgelost mag zijn?

In elk geval, het is spijtig voor Nokia. Kwalitatief maken ze hele goede telefoons (vindt ik) en ook het OS werkt erg intuïtief. Maar de apps zijn toch wel de factor die de telefoon "afmaken" en extra functionaliteit bieden. Jammer dat dit nagenoeg nog steeds slecht is.
De Facebook app is dan op zowel Android als WP een drama als je het mij vraagt, zel heb ik een Android toestel en erger mij blauw aan de facebook app vanwege de zeer slechte performance, gebruik hem daarom ook zeer weinig. Het lijkt mij niet zozeer platform afhanelijk te zijn in deze.
De facebook app van microsoft werkt wat mij betreft prima.
Gebruik zelf nu een half jaar een Xperia Z en moet je hierbij zelf nog steeds gelijk geven. Ondanks dat de telefoon snel genoeg is vind ik de facebook app ook nog steeds traag aanvoelen. De laatste paar updates hebben het wel wat verbeterd maar het blijft een triest geval :(
Offtopic: Facebook is op Android al een tijdje waardeloos, ik heb mijn versie daardoor al een tijdje niet geupdate, een stabiele versie is bijv. versie 2.0
Er zit vast een goede link tussen ;) Het scheelt je een hoop frustraties als je weer eens (per ongeluk) hebt geupdate.
http://www.google.com/sea...download+facebook+2.0+apk
Anoniem: 126717
@buzzert_nl27 juli 2013 13:01
Huh? WA werkt prima sinds de laatste updates. Af en toe komt de boel wat laat aan, maar dat komt denk ik deels door het slechte bereik dat ik op dat moment heb.

Ik zou op dit moment geen app kunnen bedenken die ik mis. Zelfs mijn tv besturen gaat moeiteloos.

Edit: Flash zou ik graag hebben, maar dat is geen app. Zolang niet alle sites daarvan afgestapt zijn, zoals de BBC, is het gewoon noodzakelijk.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 126717 op 27 juli 2013 13:04]

Dat laat aankomen van berichten heb ik ook op mijn Android toestel, eigenlijk verbaas ik mij daar niet over, aangezien ik niets anders gewend ben van Whatsapp.
Whatsapp werkt redelijk sinds de laatste update maar het is nog steeds niet waar het zou kunnen zijn. De interface vind ik bijvoorbeeld erg lelijk. Dit ligt niet aan de metro design stijl maar aan Whatsapp want de metro interface betekend niet kaal en zwart (of wit als je telefoon op licht staat) maar strak en minimalistisch maar wel dynamisch. Ik neem als voorbeeld de nos app, metro maar toch heel goed ontworpen en Super in het gebruik. Whatsapp gebruikt het nu wel een beetje maar op hun eigen manier die niet goed uitpakt. Het is ook heel irritant dat hij al je contacten uit je People hub mee pakt. Ik hoef niet al mijn facebook vrienden en twitter volgers op Whatsapp als ik hun nummer toch niet heb en er niks mee kan.

Ik denk dat ze Whatsapp veel meer moeten aanpassen aan de android interface. Data gebruiken ze een witte achtergrond en een paar groene objecten. Als ze dat nou eens combineren met metro hebben ze een app die functioneel is en er goed uitziet voor het platform en in hun eigen design visie. Stukken better dat dat zwarte wat ze nu hebben
Ik mis een officiele Sonos app.. daarom wil ik nog niet overstappen.
Er is wel een third party app, genaamd phonos, waarmee de sonos apparaten bestuurd kunnen worden. Werkt prima met de sonos soundbar en ik neem aan ook met de andere sonos apparatuur.
Je mist geen apps, maar je wilt wel flash voor BBC iPlayer? Als je iPlayer wil hebben start je toch gewoon de BBC iPlayer app?
Of verander de user-agent in die van bv. een iPad, dikke kans dat je dan opeens een ander formaat aangeleverd krijgt. Truc werkte destijds ook bij de NOS; deed je dat niet dan kreeg je standaard Silverlight voorgeschoteld.

edit:
Ok dat werkt dus helaas niet. Maar ben wel warm: de BBC News app haalt een MP4 binnen.. Het kan dus wel zonder flash! Even zien of ik hier iets mee kan :-)

[Reactie gewijzigd door pauluss86 op 27 juli 2013 18:37]

@ADQ

Ik ken er wel een paar hoor, bijvoorbeeld de Ziggo app waarmee ik tv kan kijken op mijn tablet. De bank app om mijn bankzaken te doen, De creditcard app om mijn creditcard afschrijvingen te monitoren. De Toon app om mijn apparaten te monitoren en mijn thermonstaat te bedienen.

Heel veel bedrijven bieden hun apps alleen aan voor iOs en Android.
TomTom, spellen, youtube om zomaar wat te noemen en natuurlijk alle 'kleine' dingen als folders, ov9292, ns etc.
Daarnaast heb je bij Android veel meer keuze in videoplayers browsers etc.
TomTom missen op een Nokia Windows Phone??? Duidelijk nog nooit een Nokia vastgenomen...
Het wordt gemist op een WP toestel. Nokia is niet de enige fabrikant van WP toestellen....

Ik ergerde me rot aan de standaard navigatie app op mijn Samsung waarbij ik elke 10 minuten op mijn scherm moest tikken omdat de screensaver erop sprong (was niet aan te passen in WP 7.5). Begin 2012 kwam Navigon eindelijk met een betaalbaar exemplaar die een beetje in de buurt kwam van Sygic (Sygic is overigens nog steeds niet beschikbaar op WP, zelfs op Bada werkt het...).

Het blijft jammer dat er veel grote bedrijven nog steeds niets met WP doen, het os is zeer stabiel, maar qua apps vind ik het eigenlijk ook stabiel, er mogen wel meer populaire apps bij zoals de Nokia topman ook aangeeft (al hoefde dat wat mij betreft niet zo publiekelijk). Als je de top 50 apps erbij pakt van IOS en Android, dan komt deze redelijk overeen. Als je de top 50 van deze 2 pakt en bekijkt welke apps WP heeft, dan ontbreken er minimaal populaire 8 apps.
Mijn conclusie is na 6 maanden nog steeds niet veranderd: ruim 1:6 populaire apps is tot op heden niet beschikbaar voor WP, maar wel voor IOS/Android (In Windows 8 is het nog dramatischer).
Anoniem: 145867
@Kiswum28 juli 2013 22:29
Het blijft jammer dat er veel grote bedrijven nog steeds niets met WP doen, het os is zeer stabiel, maar qua apps vind ik het eigenlijk ook stabiel, er mogen wel meer populaire apps bij zoals de Nokia topman ook aangeeft (al hoefde dat wat mij betreft niet zo publiekelijk).
Maar iOS is ook zeer stabiel en Android ook. Eigenlijk als je zoekt over dat het OS vast is gelopen of een freeze heeft.. zie je dat vaker voorkomen bij WP topics bij de Lumia 920 en 800 enzo. Als je kijkt en zoekt naar de Nexus 4....... Nou vastlopend OS kom je daar niet tegen hoor.

Ik vind dat maar een schijnverhaal dat WP zo stabiel is. Android en iOS zijn ook zeeeer stabiel. Maar men praat graag iOS en Android omlaag ten wille van WP. Jammer dat daar geen echt bewijs van is. Want het is pure onzin dat WP stabieler is.
Als je iets niet verwacht, dan ga je het opzoeken/vragen stellen ;)
Ik heb 6 maanden een WP telefoon gehad en deze is geen 1 keer vast gelopen of vanzelf herstart.
Bij Android heb ik dat met 3 verschillende toestellen/merken wel meegemaakt in de eerste 6 maanden. Uiteindelijk kies ik voor de veelzijdigheid van Android en met mijn huidige toestel+rom heb ik ook voor de stabiliteit en upgradebaarheid kunnen kiezen.

Het bewijs kan ik niet aanleveren, maar ik kan je alleen mijn ervaringen doorgeven.
Navigon, garmin zijn gewoon beschikbaar.
Garmin en Navigon gebruiken beiden kaarten van NAVTEQ. Net als Nokia. Nokia is eigenaar van NAVTEQ.
Pak eerst eens een Lumia en komt dan terug met die ervaring ;)
Ik geloof er niets van dat je Here Drive (Nokia Drive) echt geprobeerd hebt. Doet niet onder voor TomTom. En de combinatie van Here Drive, Here Maps en Here City Lens gaat *veel verder* dan elke TomTom oplossing.
dat liijkt me onjuist.. de nokia drive app is prima en die gebruik ik ook regelmatig. Net nog 3 weken in buitenland in huurauto. Windows 7.5. Best wel missende features.. POI ontbreken, geen keuze voor alternatieve routes ( snel of korste bijv)
Kaartmaterial is ook niet altijd volledig, ontbrekende wegen die er soms al 100 jaar liggen. Wel mooi dat kaartupdates gratis zijn, maar dan moeten ze wel kompleet zijn. Geen herberekening bij 180 graden de andere kant op..etc..
Kortom, voor een echt naviatiesysteem is er best ruimt eop nokia. Tomtom is daar een stuk beter in. Ieder zijn sterkkte dus.
Nou blijkbaar heb jij geen Windows Phone. Want in de store heb je YouTube app, folder app, 9292app, ns app. En welke games mis jij dan bij Windows Phone??
Opera Mini heb je toch niet voor WP dacht ik. Dit kan ik niet missen vanwege de datacompressie omdat ik veel browse via mobiele dataverbinding. Dus moest ik een nieuwe telefoon kopen zou dat mij al weerhouden om over te stappen naar WP. Tenzij er andere browsers met datacompressie beschikbaar zijn voor WP, maar dacht het niet.
Helaas, verkeert gedacht: al weer een tijdje biedt Nokia een browser met compressie aan. Ik gebruik hem zelf niet maar ik zou zeggen, probeer het eens :)
http://www.theverge.com/2...browser-app-windows-phone
Ik zie daar in het filmpje toch dat er slechts een databesparing van 78 % is terwijl dat bij Opera Mini toch 85-90 % is. Toch nog een verschil. En of de gebruikservanring even goed is zoals OM(zoals zoomen van tekst en afbeeldingen bijv. wat blijkbaar toch altijd een hekel punt is van browsers) valt ook maar af te wachten. Maar bedankt voor de tip.
Met de opmerking dat dat het alleen voor Nokia-toestellen is en lang niet zo goed werkt.
Wat ik nooit echt begrepen heb zijn apps die vrijwel 1:1 overeenkomen met de desbetreffende website. Kan iemand mij de meerwaarde van een dergelijke 'app' vertellen? Bij een FB\social media app snap ik het nog wel i.v.m updates\notificaties, maar daar houdt het ook op. Kan me nog herinneren dat de FB app destijds vele malen trager was dan gewoon de browser gebruiken, inmiddels geen FB account meer dus weet niet hoe de zaken er nu voor staan.
Ander voorbeeld: de Wikipedia app (Android) is op dit moment inferieur aan de mobiele site, die weer inferieur is aan de desktop site..
De enige app die ik totnutoe ben tegengekomen die wel fijner is dan de betreffende site is de app van IMDB.
Btw YouTube app is van Google en Microsoft samen. Tip voor de volgende keer: research!
Dus een app van een een bedrijf is per definitie beter als de app van datzelfde bedrijf gemaakt in samenwerking met de maker van het OS? Rare logica volg jij, mij lijkt eerder het omgekeerde, maargoed...
9292 is wel van 9292. Maar, wat maakt het uit wie een informatie app maakt? Bij een bank-app, ok, maar voor een reisplanner?
Vind Spoorboekje anders stukken fijner dan de NS app op mijn iphone
@SunnieNL

Dan reis jij niet veel met het OV. Afgelopen winter met al die uitgevallen treinen en gewijzigde tijden heb ik heel veel plezier gehad van de NS app, met name omdat hij realtime de vertragingen en uitgevallen treinen laat zien. Zie je voor je overstap direct de alternatieven en op welk spoor ze vertrekken.
Je kan het beter rephrasen:

Kijk maar is naar de gebrekkige suppoer VOOR ontwikkelaars VAN android.

Als er iets een grote puinhoop is met ontwikkelen dan is dat het wel. Maar daar heeft de eindgebruiker niks mee te maken natuurlijk. Persoonlijk ben ik van mening dat de Android Development Environment gewoon bar slecht is. Zelf alles in elkaar moeten proppen, losse packages downloaden etc.

Misschien is dat de reden dat sommige apps zo vre-se-lijk zijn...

Just my 2 cents.
Vind de support voor ontwikkelaars helemaal niet slecht. Je wordt niet aan het handje genomen, dat is ook niet nodig want er is uitgebreide documentatie\API reference. Bij twijfel lees je de source code, daar ben je immers programmeur voor.
Als je als programmeur een helpdesk moet bellen dan is het tijd voor een omscholing... Persoonlijk vind ik dat de 'support' van SO onovertroffen is, ongeacht platform.
De (officiele) Android dev. omgeving ben ik ook niet blij mee, voornamelijk omdat ik een enorme schurfthekel aan Eclipse heb! Je kunt ook gewoon je eigen toolchain opzetten gelukkig.
Met betrekking tot het uiterlijk\interface van sommige apps: heb je gelijk in. Reden is natuurlijk de open Play Store. Google is wel goed bezig met UI design guidelines, maar het staat iedereen vrij om dat te negeren uiteraard.

[Reactie gewijzigd door pauluss86 op 27 juli 2013 19:38]

waar loopt Android dan achter? er zijn ondertussen misschien wel meer apps voor Android dan op ios. support van ontwikkelaars? verklaar u nader... kan ik ontwikkelaar bellen als iets niet werkt... tis me nooit gelukt bij windows, apple, android of wie dan ook. Ik had ooit nog een support mail gestuurd naar MS toen we iets niet voor elkaar kregen in office maar geen zinnig antwoord terug gekregen.
Whatsapp is sinds de laatste versie in mijn ogen gewoon goed, zou niet weten wat er nu nog mist.
De laatste weken zijn er gelukkig 2-3 updates geweest voor Whatsapp op WP. Werkt nu prima (bij mij iig). Geen vertraging van de notificaties meer, emoticons zijn toegevoegd en je kan ook gewoon audio, video e.d. versturen.
Vind je? Bij mij doet Whatsapp het prima. Ik ben geen zware gebruiker maar toch..
Whatsap heeft samen met Microsoft er wat aan gedaan en Whatsapp werkt nu soepel en vlekkeloos(in mijn geval dan). Voor de rest mis ik geen enkele app, alleen voor sommigen die instagrammen een officiele instagram client zou dan makkelijk zijn. Voor de rest is mijn 920 echt de meest complete telefoon die ik ooit heb gehad.
Hier geen probleem met Whatsapp hoor... werkt prima op Windows Phone.
Anoniem: 166774
@buzzert_nl27 juli 2013 13:18
Het gebrek aan een goede whatsapp app is het grootste probleem voor Windows phone
Alsof iedereen op whatsapp zit te wachten... kom op zeg...
Veel mensen wel ja. Ik kan misschien wel zonder, maar mijn vriendin dus niet.
Dit kan bepalend zijn voor mensen.

Gelukkig doet whatsapp het nu gewoon normaal, dit verlaagd de drempel voor veel mensen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee