Google activeert anderhalf miljoen Android-apparaten per dag

Google heeft bekendgemaakt dat het inmiddels meer dan anderhalf miljoen Android-apparaten per dag activeert. Daardoor blijft het aantal nieuwe Android-apparaten nog steeds sterk groeien. Inmiddels zijn er 900 miljoen Android-apparaten actief.

Dat zei Google-ceo Larry Page in een conference call die werd gehouden naar aanleiding van het publiceren van de kwartaalcijfers. Het aantal van 1,5 miljoen geactiveerde Android-apparaten per dag is aanzienlijk meer dan de 900.000 die Google ongeveer een jaar geleden rapporteerde. In september vorig jaar activeerde Google 1,3 miljoen apparaten per dag. Daardoor blijft het aantal nieuwe Android-apparaten nog steeds sterk groeien en zal naar verwachting over iets meer dan twee maanden het aantal van 1 miljard actieve Android-apparaten worden bereikt: slechts een jaar nadat het aantal van 500 miljoen actieve Android-apparaten werd genoteerd.

Ook maakte Google bekend dat zijn Chrome-browser inmiddels 750 miljoen gebruikers kent. Het aantal downloads uit de applicatiewinkel Play is inmiddels meer dan 50 miljard, een verdubbeling ten opzichte van september vorig jaar.

In het afgelopen kwartaal maakte Google een winst van 3,23 miljard dollar op een omzet van 14,11 miljard dollar. Alhoewel de inkomsten daarmee hoger zijn dan dezelfde periode een jaar geleden deed Google het minder goed dan analisten hadden voorspeld. Google had onder andere last van het kwartaalverlies van zijn Motorola Mobility-tak: dat bedroeg 342 miljoen dollar. Het verlies loopt daarmee op, aangezien Motorola in hetzelfde kwartaal een jaar geleden nog 199 miljoen dollar verlies leed. Wel steeg de omzet van de Motorola-divisie met 18 procent tot 998 miljoen.

Van negatieve invloed op de advertentie-inkomsten was de daling van de cost-per-click, de gemiddelde prijs die Google rekent clicks op advertenties, met 6 procent ten opzichte van vorig jaar. Daar tegenover stond een stijging van het aantal clicks met 23 procent.

Door RoD

Admin Mobile

19-07-2013 • 07:29

66 Linkedin

Reacties (66)

66
52
40
3
0
4
Wijzig sortering
Ze zijn lekker bezig :) Ik heb het idee dat de apps die er de laatste tijd uikomen er ook een stuk beter uitzien dan anderhalf jaar geleden.
Ze zijn inderdaad flink bezig geweest om alle slechte(re) apps naar de achtergrond te duwen. Zo hebben ze nu bijvoorbeeld met de laatste update voor de Play Store de trending-categorie eruit gemikt, nadat eerder al eens de lijst met nieuwe apps (dus niet de huidige "top"-lijsten) en apps met een update er al uit werden gesloopt.

Niet leuk voor de ontwikkelaars die een snelle euro wilden verdienen, maar wel goed voor de eindgebruiker. Die categorieën kunnen nu niet meer worden misbruikt om apps onnodig hoog te laten plaatsen.

Daarnaast zijn er wat veranderingen geweest in het algoritme wat de positie van apps beoordeelt, is vorig jaar natuurlijk de app scanner toegevoegd (die alle apps scant voordat ze online gaan), kunnen ontwikkelaars nu reageren op commentaar (ook fijn voor gebruikers), is de Developer Console flink verbeterd en ik vergeet vast nog een heleboel andere dingen.

Lijkt erop dat de Play Store eindelijk wordt wat het moet worden!
Of niet kúnnen betalen omdat ze geen creditcard hebben en hier ook geen behoefte aan hebben. Danku.
Jah, een keuze in betaal mogelijkheden zou erg fijn zijn.
Wie heeft er geen credit card in 2013 vraag ik me af.
Ik. Ik heb Paypal, en allerlei soorten online betaal accounts. Maar geen credit card, waarom? Waarom wel. In een digitaal tijdperk moet het gewoon mogelijk zijn om te kunnen betalen via iDeal als we willen, waarom zou Google dat niet ondersteunen?

Android user btw, geen bash op Google en/of Android.
Anoniem: 469887
@Wkrooshof19 juli 2013 13:21
Ga je wel eens op vakantie of naar het buitenland voor werk, zeker buiten Europa? Mijn PIN wordt niet overal geaccepteerd, mijn Mastercard altijd en overal (hetzelfde geldt voor VISA). Daarnaast is alles wat ik koop met mijn creditcard verzekerd.
ik heb nog geen creditcard, leg mij eens uit waarom ik een credit card zou moeten gebruikern?

regelmatig doe ik betalingen via het internet en waar dan al niet mogelijk om met ideal te betalen zijn clickandbuy of paypal beschikbaar. daarnaast heb ik in het buitenland (zelf) nog nooit problemen gehad, wel heb ik het fout zien gaan bij bekende die hetzelfde pin apparaat als mij gebruikte, zelfs hetzelfde type pas. ik snap je argument wat dat betreft wel maar dan probeer je een ander pin automaat?
Ik heb gewoon een wereldpas dus ik kan in principe overal gewoon pinnen en voor online heb ik iDeal (bijna alles in nederland accepteert dat) en PayPal (wat 9/10 sites waar ik wat koop ook accepteert) dus ik zie geen reden voor een creditcard, die heel gemakkelijk gescamt/gestolen/whatever kan worden...
Je bent verzekerd voor skimmen/diefstal etc.

Als je alleen in NL zit en internetbetalingen doet, dan heb je er inderdaad geen nodig. Zie mijn reactie op Bogerd voor waarom ik persoonlijk niet zonder zou kunnen.
Anoniem: 469887
@bogerd22 juli 2013 00:00
Zeker in de USA is het gewoon ontzettend handig om een credit card te hebben. Een wereldpas is leuk en aardig, die wordt bij grote winkels wel geaccepteerd. Zodra je bijvoorbeeld in een taxi moet betalen of bij een klein restaurantje, heb je al snel een probleem probleem. Werkt vaak gewoon niet, end of story.

Die problemen die je daar beschrijft daar wil ik geen last van hebben. Ik heb geen zin om naar andere pin-automaten te gaan zoeken als het niet werkt en bovendien kost een buitenlandse geldopname geld. Een creditcardtransactie is gratis.

Die verzekering is ook heel prettig. Ik heb een keer een camera gekocht op vakantie en die was uit mijn hotelkamer gejat. Het apparaat werd 100% vergoed door Mastercard (het bedrag was hoger dan mijn reisverzekering toeliet).

Het komt simpelweg hier op neer: creditcard=geen gelazer & werkt 100% altijd & overal ter wereld.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 469887 op 22 juli 2013 00:02]

Of je nou een cadeaukaart koopt of een pre-paid credit card?
Het verschil is dat precies de zelfde app voor apple 0.99$ kost, want het is apple, en apple users betalen wel.
Om Andriod users paupers te noemen is vrij dom, in feite moet je het gewoon zien dat hun wat slimmer zijn om voor een fatsoenlijk product te gaan waarbij je in verhouding meer waar voor je geld krijgt.
In verhouding heeft Andriod een stuk meer gratis en "gratis" apps.
Het verschil is dat precies de zelfde app voor apple 0.99$ kost, want het is apple, en apple users betalen wel.
Om Andriod users paupers te noemen is vrij dom, in feite moet je het gewoon zien dat hun wat slimmer zijn om voor een fatsoenlijk product te gaan waarbij je in verhouding meer waar voor je geld krijgt.
In verhouding heeft Andriod een stuk meer gratis en "gratis" apps.
De users zijn het product. Varkens en koeien zijn ook slim dat ze gratis eten van de boer krijgen. Maar uiteindelijk zijn zij ook het product.
Leg eens uit waarom dat niet waar zou zijn dan?

Google heeft keihard in voorwaarden staat dat elke document wat jij op hun server zet, dat Google daar mee mag doen wat ze wil.
Ze profilen zich 3 slagen in de rondte door alles wat wij klakkenloos op de servers van Google zetten, en die info gebruiken ze weer om geld te verdienen.

Ik kan het niet bewijzen, maar de voorwaarde die google stelt in hun algemene voorwaarde bewijzen imho dat de term: "de gebruiker is het product" niet uit de lucht gegrepen is.

Ik heb 'em hier al vaker gekopieerd, maar voor de volledigheid:
Wanneer u inhoud uploadt naar, of anderszins toevoegt aan, onze Services verleent u Google (en degenen met wie we samenwerken) een wereldwijde licentie om dergelijke inhoud te gebruiken, te hosten, op te slaan, te reproduceren, aan te passen, afgeleide werken daarvan te maken (zoals afgeleide werken als gevolg van vertalingen, aanpassingen of andere wijzigingen die we aanbrengen om ervoor te zorgen dat uw inhoud beter werkt met onze Services), te communiceren, te publiceren, openbaar uit te voeren, openbaar weer te geven en te distribueren. De rechten die u verleent in deze licentie, zijn bedoeld voor het beperkte doel om onze Services uit te voeren, te promoten en te verbeteren en om nieuwe Services te ontwikkelen.
Bewijs, onder het kopje: "Uw Inhoud in onze Services"

En dan nu ontopic;
Holy crap, 1.5 miljoen activaties per dag. Dat is heel erg veel. Is er ook bekend wat "activatie" precies inhoudt?
Zouden daar bijvoorbeeld ook die HDMI media playertjes onder vallen?

[Reactie gewijzigd door Giftcard op 19 juli 2013 14:45]

Deze disclaimer is standaard en nodig om een document aan te passen zodat het past op je telefoon. Of embedded in een site. Het is een beetje amerikaanse regelzucht. In the end moet je een bedrijf vertrouwen, ongeacht de TOS.

Je kunt hem vaak kopieren maar dat maakt het niet minder.

Wij hebben hier voor een juridisch stuk die deze voorwaarden beschrijft, waarin bovenstaand bevestigd wordt. Dat de gemiddelde tweaker het veel spannender maakt doet daar niks aan af.

Ik ken de tos praktisch uit mijn hoofd omdat we reseller zijn.

Ik kan het verder niet beter beschrijven dan deze blogger doet: een post die ik altijd wel plaats.

http://powazek.com/posts/3229

Het legt goed uit waarom die opmerking grote onzin is.

Jij als product kan ook lopen. Ik zou het waarderen als je de blogpost van powazek wil lezen en dan op mij wil reageren ;)

[Reactie gewijzigd door RielN op 19 juli 2013 21:40]

Jij bent het product. Zo goed?

Het punt is dat als je niet betaald, de app je advertenties laat kijken, of je gegevens naar 'thuis' stuurt en verkoopt aan bedrijven die daar mooie profielen van maakt. Of allebei. Dus ja, jij bent dan wel het product.

Stel dat ze een app maken en dat kost 10.000 euro. (Een simpele "gratis" app om bijvoorbeeld het weer te chekken)

Als er dan 100.000 mensen zijn die die app gebruiken, en de helft daar van geen smerige hacks gebruiken om ads of datamining tegen te gaan, dan heb je dus gegevens over 50.000 gebruikers, en 50.000 gebruikers die ads kijken. Stel dat 20% daar van inkomsten genereren door iets met die ads te doen, en daar bijvoorbeeld 1 euro per maand mee opleveren voor de app ontwikkelaar, dan heeft die ontwikkelaar na 1 maand de kosten er al uit. En dan heb je nog die 50k profielen die doorverkocht worden, en misschien zelfs bijgewerkt worden. Dat is ook weer iets van 1000 euro als je dat uitsmeert over een termijn. Pure winst dus.

Dat houdt dus in dat zo'n ontwikkelar niet een app maakt 'voor jou', maar een app maakt waarbij jij 'gepakt' moet worden door hem/haar om geld op te leveren. Dat maakt de app het lokmiddel, en jou het product waar geld aan verdiend wordt. Want jij creert data waar bedrijven geld voor betalen.

Dus ja, de gebruiker is het product, en vooral op android. En dan hebben we het nog niet eens over Google gehad.

Nou maakt dat eigelijk niet zo heel veel uit, boeie dat iemand anders geld verdient aan het feit dat jij het weer wou chekken. Maar het is wel een feit dat dat gewoon een groot toegepast verdienmodel is. En daar kan je kromme tenen van krijgen als iemand dat zegt, maar dat is dan jammer voor je, want het is gewoon zo.

Dat is ook de reden dat er nog geen goede anti-datamining in Android zit. Stel dat dat er was, dan waren er niet zo veel 'gratis' apps, want dan werd er geen geld binnen gehaald om ze mee te bekostigen. Daardoor zouden er minder gebruikers tevreden zijn met de content. En we weten allemaal wat dat betekent.

Stel dat Google nu wel een anti-mining optie in Android stopt, dan krijg je apps die eisen dat dat uit staat als je ze wil gebruiken. Of als er beter permissiebeheer zou zijn, zelfde probleem.

Dan krijg je dat er misschien custom roms met lelijke hacks komen, en dan worden daar weer checks op gemaakt, en dan worden die weer gehackt. Enz. Kat en muis spel dus. Op een gegeven moment worden de appmakers daar moe van en gaan ze dus migreren naar een ander platform, en dan een waarbij gebruikers wel gewoon betalen voor de uren en creativiteit die ontwikkelaars in software steken.

Doei end-user die niet wil betalen.
ZIe mijn reactie hier onder.
Met een brak-app en brak-diensten heb je geen user en ook geen afgeleid inkomen.

De blogpost die ik daar stel behandelt jouw voorbeelden.

Waarom is het hebben van advertising als inkomstenbron meteen gelinkt aan het veranderen van het product? Dat slaat gewoon nergens op.

Het gaat om business en verdienmodellen, die passen bij het product of dienst dat je levert ;)

Hier een directe link:
http://powazek.com/posts/3229
Middelmatig?

Speel eens met de nieuwe HTC One en je zult ervaren dat dat toestel superieur op zo'n beetje ieder gebied is vergeleken met de iPhone 5.
Heb hem zelf ook, en dat is zeker waar.
Super fijn toestel!

Jammer dat mensen je downmodden,.
Anoniem: 469887
@.SnifraM22 juli 2013 00:04
Hahaha!

Ik vind het altijd mooi om te zien als een auto met zo'n sticker een lelijke deuk of kras heeft. Ik heb dan altijd zo'n gevoel van: "Ha, je verdient het omdat je er uit ziet als een mongool met je domme sticker op je auto."
Er zijn een hoop mensen die vaak custom roms flashen, ik neem aan dat ze die niet meegeteld hebben en ze 1 activatie per imei nummer tellen..
Ze tellen het aantal actieve devices. Het flashen van een ROM verdubbelt een device (helaas :+) niet.
Wat ^^ hij zegt :)
"When a new Android device with a cellular radio has a Google account signed into it, it's counted as an activation. Each device only gets counted once -- not when you flash a new ROM, or when you sell it, just the first time the device is registered."
Bron: http://www.androidcentral...android-activations-daily

Het zou trouwens kunnen dat ze nu zelfs alleen apparaten loggen die een keer zijn ingelogd in de Play Store, zoals hier staat vermeld:
http://developer.android.com/about/dashboards/index.html

..maar ik heb geen idee of dit ook dezelfde data is die ze gebruiken om de totalen te tellen.
Niet helemaal waar.

Mijn ZTE Blade staat 2 keer in de lijst van mijn devices (dus ik ga er van uit dat 'ie ook 2 keer telt).
Het zal er wel iets mee te maken hebben dat het NVRAM bij het rooten werd overschreven.
Jouw lijst van devices is wat anders dan de activatie count van Google.
Als je (zoals ik) 3 Google accounts op je telefoon hebt, activeert Google dan niet 3× mijn device?
Nee, dat telt dus nog steeds maar voor 1 keer. Ze geven ook aan dat als je je mobiel doorverkoopt en de ander dus een ander Google account gebruikt, dat dan dus nog steeds alleen de eerste keer telt. Aantal Google accounts staat daar dus los van.


Verder wel mooi dat het beter en beter wordt :)
Anoniem: 145867
@Zybertweak19 juli 2013 08:37
Definieer een "hoop" het schijnt zo te zijn dan veel minder als 1% van de gebruikers ooit een rom geflasht heeft. Ook al zou dit meetellen in de cijfers zou het amper uitmaken. Dus non-argument.
Als je kijkt naar de hoeveelheid downloads van sommige roms van sommige populaire telefoons, dan is dat vrij veel hoor. Zou me niet verbazen als dat getal eerder op de 10 of 20% ligt dan rond de 1. Inmiddels staat het internet vol van manieren hoe je dat moet doen. Op de iPhone is Jailbreaken ook vrij gewoon geworden.

Alleen Blackberry en Windows Phone zitten niet diep in de roms. Ik vind het zelf wel fijn dat een systeem gewoon out of the box prima functioneerd,want bij velen is het een grote noodzaak om het systeem fatsoenlijk werkend te krijgen (zonder haperingen, crashes of onlogische plekken voor het benaderen van functionaliteiten.
Ik hoop het, zo heb ik deze week al meerdere roms en simulators geactiveerd :+
Waarom zouden ze CR's niet meetellen? Die telefoon registreer je toch ook gewoon?
Anoniem: 449164
@Zybertweak19 juli 2013 11:20
Ze tellen het aantal devicea dat zich bij de play stire aanmeld.
Anoniem: 145867
19 juli 2013 08:36
Het blijft maar groeien absurd gewoon :S Maar in het westen groeit Android niet echt. Je moet meer denken aan Zuid Amerika en Azië. Daar is Android booming.
Toevallig een paar weken terug nog dit bericht:
http://www.businessinside...dominant-in-europe-2013-7

Ook 70% in Europa dus. in de VS is Apple wat groter dan hier inderdaad, maar dan nog.

[Reactie gewijzigd door laadmin op 19 juli 2013 10:56]

Anoniem: 449164
@laadmin19 juli 2013 11:21
Ook ik de USA verliest Apple marktaandeel aan Windows Phone en Android,
Niet echt volgens de laatste metingen van het maart-mei tijdvak in de USA:
Android 52% (51.9% in maart-mei 2012)
iOS 41.9% (38.4% in maart-mei 2012)
BB 0.7% (!) (4.6% in maart-mei 2012)
Windows 4.6% (3.7% in maart-mei 2012)
Rest 0.8% (1.5% in maart-mei 2012)

Dus Android ~gelijk, iOS neemt toe en Windows Phone neemt toe...
BB is de grote verliezer.

Zie http://www.macrumors.com/...-drives-growth-for-apple/
Ongekende aantallen. Een half miljard registraties per jaar. Elke 58 ms een.
Ik zou bijna zeggen: think about it, it's just magical.
En toch lijken me dit geen onwaarschijnlijke getallen.

Ga uit van een wereldbevolking van 6 miljard. Dan moeten we vervolgens een aanname doen voor wat betreft het aantal personen met een mobiele telefoon. Laat dat 1/3 zijn. Dat zijn dan dus 2 miljard telefoons. Als daarvan de helft een smartphone (ook low end) is, dan zijn er dus 1 miljard smartphones. 70% van de smartphones draait op Android. Dan zit je al op 700 miljoen toestellen.

In de bovenstaande berekening is nog geen rekening gehouden met mensen die meerdere toestellen hebben.

Zo gek vind ik de mededeling van Google dus niet.
uuuh....zeg ik dat dan?
Mijn post was meer bedoeld als bewondering dan als ongeloof.

[Reactie gewijzigd door ikkuh61 op 19 juli 2013 09:44]

Anoniem: 449164
@ikkuh6119 juli 2013 11:22
Dan hebben we zometeen meer Android devices dan mensen op de wereld :)
Nu nog die bezopen neppe-apps , copy-paste apps tegen betaling eruit.
Verder is de market idd een stuk verbeterd de laatste maanden.

Het verlies van motorola zal waarschijnlijk komen vanwege de extra R&D kosten voor nieuwe mobieltjes
Anoniem: 449164
@Pinin19 juli 2013 11:19
En dat ze bijna geen nieuwe mobieltjes aankondigen. Ook de Moto X is niet echt een geweldig toestel als je de geruchten mag geloven.
Ik zou de stijging van activaties wel eens per land/continent willen zien. Wat ik vermoed is dat de meeste stijging zit in de low-end prepaid devices. De dumbphones worden ook smart.

Ze verdubbelen het aantal activaties per dag, dus logisch dat ook de downloads verdubbelen. Dus de conclusie dat de Play-store ineens beter wordt gebruikt slaat nergens op....
Ze verdubbelen het aantal activaties per dag, dus logisch dat ook de downloads verdubbelen. Dus de conclusie dat de Play-store ineens beter wordt gebruikt slaat nergens op....
Mocht je het hebben over de posts hierboven: dat ging niet over het gebruik maar over het aanbod ;)
Leuke cijfers, maar uiteraard wordt in het totaal geen rekening gehouden met de honderden miljoenen aan afgedankte gedumpte en in de onderste lade verdwenen toestellen rekening gehouden. Het totaal aantal ACTIEVE android registraties is uiteraard heel veel lager.
Ja, dus? Worden er "dus" geen anderhalf miljoen NIEUWE registraties per dag gedaan, hetgeen dit artikel over gáát?
En toch zijn Apple gebruikers de meest tevreden gebruikers van alle OS-en, iets wat in mijn ogen velen malen belangrijker is.

Android vind ik altijd al iets van een goedkoop slecht afgewerkt product en daar zijn bedrijven als google en samsung wel goed in ... half werk.
Bij de start van de I/O conferentie hadden ze het er al over dat er 900 miljoen Android devices geactiveerd waren.

Je zou dus verwachten dat binnenkort het miljard gepasseerd wordt. Niet dat ze 2 maanden later (met 45miljoen activaties per maand) nog steeds op 900 miljoen zitten.
3 maanden geleden werd de 1.5 miljoen activiaties per dag al bereikt:

http://www.engadget.com/2...-android-activations-per/
Binnenkort dus een miljard Androidtoestellen... dat wordt dus vast weer goedkoop apps scoren in de Playstore; ik verwacht althans wel weer zo'n jubileumactie zoals een tijd geleden. :9

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee