Dell voorziet 18mm dunne laptop van workstationhardware en hoge resolutie

Dell komt met een nieuwe laptop in zijn Precision-serie workstations. De laptop heeft een dikte van 18mm, terwijl de voorzijde zelfs slechts 8mm is. Dell levert het 15,6"-workstation met een Intel-quadcore en een maximale schermresolutie van 3200x1800 pixels.

De Dell Precision M3800 ziet er met zijn mat zwarte oppervlakken en aluminium rand wat uiterlijk betreft meer uit als een XPS-model dan een Precision. De laptop meet op het dikste punt 18mm en op het dunste 8mm, en gaat 2 kilo wegen, waarmee het de lichtste workstation op de markt wordt, zo heeft Tweakers van een bron vernomen. De laptop wordt met een Intel Core i7-4702MQ en maximaal 16GB geheugen geleverd. De grafische kaart is de Nvidia Quadro K1100M, die over 2GB geheugen kan beschikken en nog niet aangekondigd is, maar mogelijk een K1000M met iets hogere kloksnelheden betreft.

Het werkstation krijgt 1TB hdd-opslag of een ssd van 512GB. Ruimte voor meer opslagmedia met raid-modi is er niet en ook heeft de M3800 geen overdaad aan interfaces, zoals de Precision M4700. Evenmin is een aansluiting voor een docking station aan de onderkant aanwezig; een docking moet via usb 3.0 worden aangesloten. Wel zijn er vier usb 3.0-poorten, is er een sd-kaartlezer en beschikt de laptop over hdmi. De ethernetverbinding verloopt met een dongle via een usb 3.0-poort.

De M3800 heeft een 15,6"-scherm en Dell levert het model met beeldschermresoluties van 1920x1080 en 3200x1800 pixels, terwijl ook de aanwezigheid van een touchscreen tot de mogelijkheden behoort. In tegenstelling tot de eerdere Precisions heeft de laptop een chiclet-toetsenbord. Wel is de backlight behouden. Dell claimt daarnaast een betere dan gemiddelde audiokwaliteit te kunnen bieden door de aanwezigheid van Waves Maxx Audio Pro. De Precision wordt met accucapaciteiten van 61Wh of 91Wh geleverd.

De Precision M3800 komt eind dit jaar beschikbaar en de verwachte prijs ligt tussen de 1699 en 1999 dollar. Wanneer Dell de laptop gaat aankondigen is niet bekend.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

17-07-2013 • 11:48

72 Linkedin

Reacties (72)

Wijzig sortering
Het zou mooi zijn als Dell een 17-inch versie hiervan uitbrengt maar dan wel met een numeriek toetsenbord, TB en nog andere aansluitingen die professionals gebruiken. Vaak komen er twee varianten uit van de Precision M-serie. Gelukkig heeft Dell weer aandacht geschonken aan de resolutie want sinds de 6500 is het niet verbeterd.
+100
Maar dat zal wel niet gebeuren, 17 is uit de mode, of je moet een lelijke zware gaming laptop willen hebben
Ik moet zeggen dat juist de combinatie tussen de 15,6" paneelgrootte en de resolutie mij doet kwijlen. Ik vind het een aardige toer om deze combinatie te vinden. Maar jeetje, wat een prijzen. Ik wil zo'n ding als particulier hebben, dan zijn die prijzen wel even slikken.

Mijn verwachting is dat de configuratie Dell dit apparaat het predicaat "Workstation" doet geven. Connectiviteit is echter een kritisch punt. De USB 3.0 dock die Dell aanbiedt heeft wel mogelijkheden, (Graphics 2048 x 1152 (1x DVI-I, 1x HDMI) naar twee beeldschermen, USB 3.0 ports, 4 USB 2.0 ports, Gigabit Ethernet port, audio In/Out ports). Of USB 3.0 een Gigabit netwerk kan dragen en tegelijkertijd scherm output kan transporteren is voor mij zeer de vraag. De flexibiliteit door de USB kabel is trouwens ook een voordeel. Iemand ervaring met deze docks? Ze kunnen ook een uitkomst zijn voor de XPS gebruikers. Merk trouwens wel op dat de resolutie van de M3800 groter is dan wat de dock naar een extern scherm kan sturen.

Kritisch ben ik wel even over maintainabiliy. Is de accu goed bereikbaar? Wat voor sanctie levert de geringe dikte op voor de koeling (a.u.b. even geen koelsleuf aan de onderzijde, zoals bij de recente XPS modellen het geval is). Anders toch maar een Dell Precision M4700. Misschien trapt het ding niet in de valkuilen waar al die Ultrabooks intrappen (waar ik dit apparaat door de geringe dikte toch mee associeer).

Maar over het geheel genomen ben ik heel blij met dit soort resoluties in laptops. De fabrikanten worden wakker. Misschien begint de tabletmarkt af te koelen en komen ze erachter dat het laptop domein wel heel erg is verwaarloosd.

[Reactie gewijzigd door teacup op 17 juli 2013 17:14]

Wat is hier 'workstation' aan? 16GB, een 512GB SSD en een Core i7 quadcore zit ook in bijvoorbeeld de twee jaar oude Latitude E6420.

De hoge resolutie en GPU zullen slechts een beperkte doelgroep aanspreken.
De quadro en het plaatje samen maakt het tot een iets beter CAD-station... alleen mis ik een Dock. Ik werk zelf voornamelijk met HP producten in dit soort werk (seismiek en GIS...), heb zelf een HP 8770w met 32GB RAM en een Quadro4000m (review incoming!), veel collega's kozen voor de enigszins draagbare 8570w.

Docking station + 2x displayport is in dit kantoor enigszins een must (zeg maar, gigantisch, waarom denk je dat we allemaal HP hebben?), en daar mist Dell een puntje hier, USB docks zijn het gewoon niet...

Ja, het is een beperkte doelgroep, maar wel een realistische doelgroep. Ik kan van mijn collega's (geologen, geofysici, ik zit er tussen als IT-wetenschapper/consultant) horen dat er wel veel vraag is naar een draagbare workstation, maar qua budget kan er dan gewoon geen verantwoording zijn. Nu zie je voor 2D veldwerk veel Surface Pro's verschijnen.
Misschien dat je de D5000 dock kan gebruiken.
(connect via WiGig, op dit moment enkel icm 6430u te krijgen)
En die GPU en hoge resolutie zijn juist wat het een workstation maakt... alleen de keuze voor maar 1 display-aansluiting begrijp ik niet, en dan nog alleen hdmi ook.
Lijkt me verder een prettige werkpaardje, al verwacht ik dat Apple (ik werk liever in OS X) voor die tijd ook wel met een opvolger op de retina MBP komt, wat een gelijkwaardige machine zou moeten worden denk ik, alleen dan wel met Thunderbolt. Al hoop ik eerlijk gezegd dat daar een cherry-picked Core i7-4850HQ met een iets lagere TDP in komt...

[Reactie gewijzigd door NovapaX op 17 juli 2013 12:06]

schijnt dat Apple voor de volgende RMBP geen dedicated GPU gaat gebruiken maar IRIS
de "uber IGP" van intel, en hoewel goed genoeg voor velen is dat niet snel genoeg voor een workstation.

waar de RMBP juist wel ideaal voor was gezien de enorme resolutie, en combo van quadcore en goede GPU. (ook al is hij prijzig het blijft een goede machine)
Een workstation is bedoeld voor technische en wetenschappelijke doeleinden.
En daar draagt inderdaad de GPU het grootste deel aan bij. En daarmee onderscheid deze zich van de consumenten laptops.

Wat betreft de processor, mobiele Haswell eenheden zijn niet uitgerust met meer dan 4 cores.
Bron: https://en.wikipedia.org/wiki/Haswell_(microarchitecture)

Dat neemt niet weg dat een grotere hoeveelheid RAM niet overbodig had geweest. En eventueel een RAID. Maar daarmee wordt de laptop wat groter en zwaarder.

[Reactie gewijzigd door Daugobelion op 17 juli 2013 12:10]

Anoniem: 80487
@My-life17 juli 2013 12:44
Een workstation is een laptop body frotten kan je uberhaupt je vraagtekens bij plaatsen natuurlijk. Een workstation is doorgaans niet voor jan met de korte achternama een vrij grote kast met vrij veel hardware, je kan dat niet onbeperkt verkleinen zonder in te leveren op zaken. :)

Sowieso vraag ik me wel eens af wanneer je iets een workstation noemt en wanneer het gewoon een knappe desktop pc is. Volgens mij is dat een beetje naar eigen inzicht.
Inderdaad, onze developers wilde nieuwe werkstations dus heb ik iemand workstations laten uitzoeken zodat ze konden kiezen. Uiteindelijk zijn het custom desktops geworden die op alle fronten beter voldoen aan hun wensen (en een stuk goedkoper zijn).

Misschien dan geen 24/7 repair maar voor dat prijs verschil kun je er bijna eentje reserve hebben staan per 2 aankopen.
Een Workstation kan anders prima in SFF formaat hoor, die gebruiken we hier op de zaak ook.

En wat is de definitie van een Workstation? voor mij is dat gewoon een wat krachtigere pc met professionele videokaart en een sloot geheugen.
Gelijk heb je. Ecc reg gegeugen? Niet meer dan 16GB? Xeon peocessor?

Nee een workstation kan ik ditniet noemen.
Wat is hier 'workstation' aan? 16GB, een 512GB SSD en een Core i7 quadcore zit ook in bijvoorbeeld de twee jaar oude Latitude E6420.

De hoge resolutie en GPU zullen slechts een beperkte doelgroep aanspreken.
Een draagbaar workstation ook...
Daarnaast, die lattitude is 14", heeft een sub-HD-ready resolutie, is zeker 50% dikker en bovenal: door Dell zelf niet meer leverbaar ;)
Geen Thunderbolt is inderdaad een misser op deze machine. Voor een consumentenlaptop is USB3 prima, maar voor een professioneel workstation is Thunderbolt toch wel extreem handig.
waarom dan? Alleen het daisychainen van (te dure) beeldschermen is een plus.
High-end storage en audio interfaces zijn Thunderbolt en zullen dit nog meer gaan worden nu Apple de nieuwe Mac Pro heeft aangekondigd die alleen uitbreidbaar zal zijn via Thunderbolt.
woo, ligt het aan mij of is dit redelijk baanbrekend? Zo'n dunne laptop, en dan zulke hardware...? Oke, wat compromissen, geen mogelijkheid tot meerdere schijven, wat interfaces die ontbreken, maar woo, een i7QM, hoge resolutie scherm, en een brute videokaart. Chapeau!
Je hebt een Macbook pro met niet geheel vreemd een aantal overeenkomsten.

Die is ook 18 mm, heeft ook een quad-core, Retine-display voor hoge resolutie en weegt 2,02kg. Don't innovate, just imitate. De grootste concurrent heeft er een, waar windows overigens ook op werkt, dus Dell kan niet achterblijven.

De gpu is wel een aparte keus en het is de vraag hoe die zich verhoud met normale kaarten.
maar geen Quadro, dus afgeschreven als workstation...

verbazend dat veel tweakers niet beseffen dat bv HP Elitebooks best populair zijn bij bedrijven (heb er zelf ook een), maar dergelijke laptop-workstations zijn doorgaans wat dikker en zwaarder dan een gewone laptop

dit is dus wel degelijk een revolutie!
(hopelijk komt HP snel met een antwoord, want waar ik werk zijn we nogal merkvast)
Onzin! ik ken heel veel mensen die gewone Geforce GPU's gebruiken voor compute,
3D modelling, Cad etc. sterker nog, voor de prijs van een Midrange Quadro kan je vaak een erg High end geforce halen, en die presteert meestal alsnog beter dan een mid end quadro.

Quadro heeft invloed maar het heeft geen zin tot je echt het topmodel koopt,
daaronder koop je een langzamere GPU welke geoptimaliseerd sneller draait dan dezelfde Geforce, maar trager dan de snelste Geforce voor dat geld.

ik heb ze erg vaak vergeleken, en de quadro is het bijna nooit waard.
zeker de mobiele quadro's zijn gewoon een manier om goedkope GPU's voor meer te kunnen slijten.

Anyways, Ken Perlin, werkt bijna exclusief op zijn RMBP
Velen in Hollywood die ik persoonlijk ken werken erop, want snel genoeg en te laten zien aan een klant. en echt zware renders zet je op een farm, maar die resolutie betekent dat je enorm veel data kan overzien tegelijkertijd.

[Reactie gewijzigd door freaq op 17 juli 2013 16:23]

woo, ligt het aan mij of is dit redelijk baanbrekend? Zo'n dunne laptop, en dan zulke hardware...? Oke, wat compromissen, geen mogelijkheid tot meerdere schijven, wat interfaces die ontbreken, maar woo, een i7QM, hoge resolutie scherm, en een brute videokaart. Chapeau!
Brute videokaart, is maar net hoe je het bekijkt, het is echt een workstation videokaart voor rendering bv, als je naar gaming kijkt is de videokaart niet veel sneller dan een Geforce GT630M.

Nu hopen dat Dell met eenzelfde model uitkomt maar dan met een videokaart die wat meer gericht is op games, instant buy.
agreed, de vraagis of ze dat goed genoeg kunnen koelen in dat dunne chassis,
maargoed als ze een GTX 765m erin kunnen steken dan zou het echt een prachtige laptop zijn. (dan heb je in essentie dezelde specs als de Razer Blade, maar dan met een hogre resolutie scherm) en voor minder geld)
Wat de Macbook Pro Retina vorig jaar dus ook al had... ook met compromissen, alleen dan wel met fatsoenlijke aansluitingen voor externe displays en randapparaatuur (thunderbolt bijv.)
Dit is een mooie laptop. En het blijft een enorme prestatie om dit te engineeren, maar baanbrekend is het niet meer. Dan hadden ze bijna anderhalf jaar eerder moeten zijn.
woo, ligt het aan mij of is dit redelijk baanbrekend? Zo'n dunne laptop, en dan zulke hardware...? Oke, wat compromissen, geen mogelijkheid tot meerdere schijven, wat interfaces die ontbreken, maar woo, een i7QM, hoge resolutie scherm, en een brute videokaart. Chapeau!
Nooit een macbook pro retina gezien zeker?zelfde specs, alleen dan een geforce ipv quattro...
Als ik die afbeelding zie, dan is er plek zat voor een keypad naast het reguliere toetsenbord. Jammer dat dit er niet op zit. Daarnaast vind ik het formaat te klein (mening!!). Het apparaat is een desktop vervanger en zodoende is een 17" prettiger om op te werken. In mijn geval versleep ik m toch alleen met de auto.
Keypad vind ik zo onhandig op een laptop, voor mijn gevoel zit het toetsenbord dan scheef onder het beeldscherm,
Mijn ruststand op een toetsenbord is wasd, danku gamen! Maar als ik dan een laptop heb met keypad dan ligt je hand er half naast, erg irritant.
dit is een workstation,
en ja daar kan je prima op gamen, en ik zou ook hier graag een versie van zien met een gewone GPU (want goedkoper voor dezelfde/meer performance) maar dat is hier niet het beste argument.

Hoedanook Prachtige laptop!!!
ik wacht al tijden op laptops met hoge resolutie scherm, en goede GPU en goede CPU.
Apple's Macbook Pro Retina was tot nu toe de enige keus, omdat ik meer power nodig heb dan een Ultrabook, (Ik werk in de game industrie en heb dus echt wel een flinke machine nodig)

en deze machine doet in essentie alles wat ik zoek, en doet dat in een mooie formfactor met een nette prijs nog ook. nu hopen dat er een versie uitkomt met een GTX 765M of iets dergelijks en ik ben verkocht!
Macbook Pro is geen ultrabook, dat zijn de Macbook Airs.
Als je wat geduld hebt dan komt de Mac Pro (Xeon processors) op de markt en die zijn juist geschikt voor 3D/Video bewerkingen, het architectuur is daar ook op gericht.
Lol zo heb ik het nog nooit bekeken. :+
Ik heb een Acer met keypad, en merk dat ik daar inderdaad aan moet wennen.
Echt een groot probleem vind ik het niet, is voor ieder persoonlijk, maar merkbaar is het idd zeker.
Ik vind het ook niets zo'n keypad en daarom ben ik ook zo blij met mijn HP 15 inch ultrabook met IPS-scherm zonder keypad 8-)

[Reactie gewijzigd door desalniettemin op 17 juli 2013 19:27]

echter is voor de meeste professionele programma's waar zo'n laptop handig (zelfs voor gemaakt is) een keypad onmisbaar. denk aan after effects, premiere, 3dsmax, maya, etc. etc..

voor de markt waar deze laptop op ingezet wordt, vind ik een keypad dan ook echt een must en een gemiste kans.
Ik had ook liever een toetsenbord met keypad gehad.

Hè vervelend .. eindelijk een laptop met een 15,6" scherm met een fatsoenlijke resolutie (i.p.v. die gare 1366x768 paneeltjes...) en dan zo'n prijs er aan hangen. Ik snap wel dat het high-end hardware is, maar ik zou dergelijke resoluties (of in ieder geval 1920x1080) zien op midrange laptops tot € 700,-

Ik denk dat dit ook een van de redenen is dat die hele markt op z'n gat ligt. Voor € 700 koop je tegenwoordig bijna dezelfde configuraties als 3 jaar geleden.
Eindelijk? Die bestaan al jaren. XPS 15 serie is al lang leverbaar met een full hd optie.
Tijdens acties ook gewoon betaalbaar te koop.

Verder hagnt hier een prijs aan hardware en formaat.
18mm voor een dergelijke laptop is niet bepaald dik.

Overigens kan je nu direct bij Dell een Inspiron 15R SE bestellen met een fullhd scherm voor 700 euro, dus pak je kans....
Dat is dan een van de weinige apparaten. Het probleem is dat er veel te weinig configuraties mogelijk zijn.

Tablets en smartphones hebben tegenwoordig in verhouding betere schermen dan midrange laptops. Ik vind dat wel een aparte ontwikkeling. Naar mijn gevoel lijkt het er meer op dat fabrikanten bewust er voor kiezen om laptops minder interessant te maken voor consumenten zodat deze vervolgens een tablet gaan kopen (iets waar ik niet op zit te wachten).
Anoniem: 527286
@Titan_Fox17 juli 2013 17:45
Daarom heb ik zijn net nieuwe broertje besteld..xps 12 haswell..het gaat niet enkel om resolutie, aanbod kan ook voor de vraag lopen. Kijk een convertible moet je ook maar net nodig hebben, gebruiken..aanpassen
Mee eens, ik zou ook liever een (wat dikkere) 17" hebben als desktopvervanger. Wel met IPS scherm en minstens een displayport uitgang, anders kan ik niet eens een extern scherm met een hogere resolutie dan 1920x1080 aansturen en heb ik er nog niets aan.
Weer geen bron of Press Release |:(. Ik wordt er nu toch wel een beetje moe van, zo moeilijk is het even niet om dat linkje te plaatsen. En zelfs als er (nog geen) PR is zet er dan in ieder geval even bij dat het is aangekondigd op een (gesloten) pers evenement of hoe jullie dan ook aan deze informatie mogen komen.

Edit hieronder: Het gaat er niet om of ik er iets over wil schrijven of niet, het gaat erom of deze data legitiem is. Ondanks dat Tweakers een vrij hoge reputatie heeft zitten er ook in hun artikelen nog al eens een foutje (wat logisch is, we blijven allemaal mensen), en als ze er een bron bij vermelden kan dit achterhaald worden. Ook is het handig voor alle mensen die er meer over willen weten om de bron te vermelden, dan hoeft niet iedereen zelf te gaan Googlen. En om deze reputatie hoog te houden moet je ook je bronnen blijven vermelden, het is gewoon standaard in de journalistiek dat je meld waarvan je je informatie vandaan hebt.

[Reactie gewijzigd door Balance op 17 juli 2013 12:21]

Ik heb de informatie van een bron vernomen. Dit is de eerste plek waar je het leest: er valt dus niets te linken. :)
Dan zet dat erbij. Ik zat dit bericht ook te lezen als zijnde een aankondiging van Dell. En dan die laatste zin "Wanneer Dell de laptop gaat aankondigen is niet bekend." ??? Hoe kom je dan aan die info? Hoe legitiem is het en vooral, hoeveel waare moet ik eraan hechten.
Als ik de informatie niet betrouwbaar had gevonden, had ik er niet over bericht. ;)
@Olaf:
Ik denk dat zonoskar meer doelt op de journalistieke conventies (vorm) dan op het feit dat de bron wel of niet betrouwbaar is. In dat opzicht heeft het meer met professionalisme te maken. :)
Je kan het bericht toch ook overnemen en Tweakers.net als bron gebruiken, in plaats van hier een nieuwtje oppikken en een artikel schrijven alsof je het zelf gevonden had?!

[Reactie gewijzigd door AllSeeyinEye op 17 juli 2013 12:07]

Ziet er veelbelovend uit. Vind het wel jammer dat er geen numeriek toetsenbord op zit. Lijkt mij dat daar genoeg ruimte voor moet zijn op een 15''6 inch
Daar is zeker genoeg plek voor. Mijn 3-jaar oude HP Pavilion DV6-2120ED is ook 15,6" en beschikt over een numeriek toetsenbord. Zelfs dan is er nog plek genoeg over in de palmrest.

Omdat ik regelmatig berekeningen maak in Excel i.c.m. Windows Rekenmachine, is het wel zo fijn om een aparte numerieke keypad te hebben. Ik bedoel, deze Dell laptop heeft nota bene workstation hardware aan boord maar mist ironisch gezien een veel gebruikte invoermethode bij workstations.
Kan best handig zijn om een USB numpadje te hebben, als je jezelf toch op een tafel installeert tenminste.
Ben erg benieuwd of de koeling de power aan gaat kunnen, veel kracht in een smalle behuizing zorgt vaak voor throttling als de koeling niet op orde is

Lijkt me een geweldig apparaat, zeker met de 91Whr batterij, helaas beetje prijzig voor de normale consument :9
Zou je denken dat ze iets op de markt brengen wat niet werkt dan?
Er zijn heel veel laptops die last van throttling hebben, en die zijn ook gewoon op de markt....
Dell heeft daar eerder problemen mee gehad, maar in de Precision-lijn zijn ze altijd erg zorgvuldig geweest. Zou dit een eerste uitzondering worden...? Lijkt me - gezien de prijsstelling en doelgroep - onwaarschijnlijk.

[Reactie gewijzigd door kakanox op 17 juli 2013 16:16]

Mooi ding, ik mis alleen een beetje de Thunderbolt. Zoiets zou namelijk super zijn om te gebruiken bij mijn idee van videostreaming, maar het merendeel van de hardware die verder betaalbaar is gebruikt al gauw Thunderbolt :-(
Zo te zien een 1 op 1 rip-off van de XPS15, maar met iets andere ( ook next-gen trouwens ) hardware er in.

Hoop inderdaad zoals hierboven aangegeven dat ze de koeling hebben verbeterd. Ik heb zelf met mijn L521x nog veel last van throttling.

Laat ik verder maar niet beginnen over wifi...

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee