'Samsung komt met stof- en waterbestendige versie van Galaxy S4'

Samsung zou momenteel werken aan een speciale variant van de Galaxy S4 waarvan de behuizing stof- en waterbestendig is. De stevigere versie van de nieuwe smartphone zou ergens in de komende weken aangekondigd moeten worden.

Samsung Galaxy S 4 16GB WitTijdens de presentatie van de Galaxy S4 in Dubai liet Young Soo Kim, verantwoordelijk voor de Samsung-activiteiten in de Golfstaten, weten dat Samsung ergens in de komende weken een variant op de Galaxy S4 zal aankondigen met een stevigere behuizing. Dit zei hij als antwoord op de vraag waarom Samsung geen waterdichte telefoons maakt, schrijft Techview.

De 'ruggedized'-variant waar Samsung aan zou werken, zou mogelijk stof- en waterdicht zijn. Voor een dergelijke variant moet Samsung het design van de telefoon vermoedelijk op de schop nemen. De Galaxy S-lijn van het bedrijf kenmerkt zich namelijk door de mogelijkheid om de achterkant te verwijderen en de aanwezigheid van een vervangbare accu. Bij een stof- en waterdichte variant is het aannemelijk dat de achterkant juist niet meer te verwijderen valt, omdat de kieren en naden bij een dergelijke constructie stof en water door kunnen laten.

Samsung zou niet de eerste fabrikant zijn met een water- en stofdichte high-end-smartphone. Sony's Xperia Z, die eerder dit jaar op de markt kwam, beschikt al over een behuizing die tegen water en stof kan. Samsung heeft overigens al telefoons in zijn assortiment met een extra stevige behuizing; de zogenaamde Xcover-modellen. Deze zijn stof- en waterdicht, maar hebben geen high-end-specs.

Door Wout Funnekotter

Hoofdredacteur

24-04-2013 • 08:10

52 Linkedin

Reacties (52)

52
47
26
3
0
9
Wijzig sortering
Weer een nieuwe versie? In iets meer dan drie jaar heeft Samsung de volgende Galaxy telefoons gelanceerd. Apple (3) en Google (3) verbleken bij Samsumg.

Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Spica, Samsung Galaxy Portal, Samsung Galaxy S, Samsung Captivate, Samsung Vibrant, Samsung Fascinate, Samsung Epic 4G, Samsung Mesmerize, Samsung Galaxy Apollo, Samsung Galaxy Europa, Samsung Galaxy 550, Samsung Galaxy U, Samsung Galaxy 551, Samsung Galaxy K, Samsung Galaxy Ace, Samsung Galaxy Cooper, Samsung Galaxy Fit, Samsung Galaxy SL, Samsung Galaxy Gio, Samsung Galaxy Mini, Samsung Galaxy Next, Samsung Galaxy Pop,Samsung Galaxy Prevail, Samsung Galaxy Pro, Samsung Galaxy Neo, Samsung Galaxy S II, Samsung Galaxy S II Skyrocket, Samsung Captivate Glide, Samsung Exhibit 4G, Samsung Galaxy Z, Samsung Galaxy S Plus, Samsung Galaxy R, Samsung Galaxy W, Samsung Exhibit II 4G, Samsung Galaxy M, Samsung Galaxy Y, Samsung Galaxy Precedent, Samsung Galaxy XCover, Samsung Stratosphere, Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Nexus, Samsung Galaxy Y Pro Duos, Samsung Galaxy Ace Plus, Samsung Galaxy Ace 2, Samsung Galaxy Mini 2, Samsung Galaxy Beam, Samsung Galaxy Pocket, Samsung Galaxy S Advance, Samsung Galaxy S III, Samsung Galaxy Appeal, Samsung Galaxy Ch@t, Samsung Galaxy Stellar, Samsung Galaxy S Duos, Samsung Galaxy Victory 4G LTE, Samsung Galaxy Reverb, Samsung Galaxy Note II, Samsung Galaxy Rush, Samsung Galaxy Express, Samsung Galaxy Rugby Pro, Samsung Galaxy S III Mini, Samsung Galaxy S II Plus, Samsung Galaxy Grand, Samsung Galaxy Xcover 2, Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy Fame, Samsung Galaxy Mega en nu dan de Samsung Galaxy S4 Waterproof.

Lekker duidelijk!
Je doet alsof een keuze hebben slecht is

Samsung gaat ten minste op deze manier voor waar voor je geld. Apple lijkt nu pas om te zijn om een andere variant op de markt te gaan brengen, omdat ze hun marges niet onder druk willen zetten. Apple handelde hiermee voorheen helemaal niet in het belang van de consument, maar heeft slechts de eigen winstmarges in 't oog.
Overdrijven is ook een vak. Het duurt weer een jaar voordat de S5 uitkomt, zoals het ook een jaar duurde voordat de S4 uitkwam na de S3.

Mensen hebben echt altijd wat te zeuren. Dit is een heel goed voorbeeld van een bedrijf dat naar haar klanten luistert. Er zijn veel opmerkingen over de bouwkwaliteit van de Galaxy S-series en dit is het antwoord van Samsung.
Ja ondertussen brengen ze talloze andere variaties uit, wat ik eigenlijk niet begrijp want je zou toch een betere nettere overzicht krijgen als je minder telefoons uitbrengt en meer support zou geven dan hebben de klanten er veel meer aan.
't Een sluit het ander niet uit.

Ze hebben én veel toestellen en relatief goed support. Kijk maar naar de updates die Samsung uitbrengt. Dat kan altijd beter, maar in vergelijking met HTC en Sony updaten ze toestellen langer en sneller.
Waar voor je geld bij Samsung? Ik weet niet of onlangs de prijzen hebt gecheckt maar Samsung is momenteel duur vergeleken met HTC en Sony.
En toch verkopen ze meer, er zijn dus wel degelijk veel mensen die vinden dat je waar voorje geld krijgt.

Voor een 5,5" scherm zijn er ook niet veel alternatieven, dat was voor mij de reden om voor Samsung te gaan.
Tja, Samsung kiest gewoon voor een andere benadering, niks op tegen als je het mij vraagt. En in vergelijking met andere Androidfabrikanten is bij Samsung wel het volgende duidelijk: een apparaat met 'galaxy' in de naam draait op Android. Dat geldt voor tablets, smartphones, camera's... Dat is bij HTC wel anders, 'Galaxy' is inmiddels een gerenommeerde merknaam. Verder probeert Samsung een zo breed mogelijk publiek aan te spreken, voor elk wat wils, in elke prijsklasse.
Je schrijft het een beetje alsof het een slecht iets is, maar je hoeft ze niet allemaal uit je hoofd te kennen, je WEET dat 'Galaxy' een Android toestel is, welke jou dan bevalt, mag je uitzoeken aan de hand van budget en eisen. Ja, een andere benadering dan Google en Apple, maar een goed werkende, aan de verkoopcijfers te zien.
Beetje oneerlijk om ook modellen op te noemen die hier niet gevoerd worden maar bijv. USA of Asia only zijn. Denk ook aan de 4G modellen (op de S4 na) die hier helemaal niet te koop zijn.

Samsung heeft nu eenmaal meerdere line-ups tegelijkertijd lopen: Low-End, Mid-End, High-End en Niche-producten (Beam, Xcover).

Lijkt mij prima business, gezien ook de prestaties van de Galaxy sales..
Aan de ene kant heb je gelijk aan de andere kant: nu kan je tenminste een toestel kiezen wat echt goed bij je past!
Das precies wat ik zeg elke keer als apple-bashers komen met "geen vernieuwing!" "alweer een iphone?!" etc...
Ik ben erg benieuwd welke consessies er gemaakt moeten worden m.b.t. het uiterlijk van de telefoon. Het is natuurlijk wel een unique selling point dat de telefoon zo smal en licht is.

Daarnaast, is er ook al informatie bekent over het exacte materiaal? Zou dit een telefoon zijn die met het 'plastic' scherm wordt gemaakt ipv glass?
Natuurlijk zal de telefoon een stukje dikker worden. Dit was ook het geval met de Xperia T en de Xperia V. Maar het is de gebruiker die zal moeten beslissen of de telefoon niet te groot wordt. Daarnaast is het Sony ook gelukt om de telefoon niet veel dikker te maken dan normaal en dat zou Samsung dan toch ook wel moeten lukken?

Het scherm hoeft niet van plastic te zijn, maar dit zou tegen stootschade wel wat beter zijn. Toch heb je ook genoeg soorten glas die misschien zelfs sterker zijn dan goedkoop plastic, wat ik persoonlijk de toestellen van Samsung altijd heb gevonden.

Er zijn al veel fabrikanten die stof- en waterdichte telefoons maken. Sony (Ericsson) begon al met de Xperia Actives op smartphone gebied en daarna de Xperia V en nu pas de Xperia Z. Motorola had de Defy telefoons. Meeste van deze toestellen waren geen echte high-ends, maar waren vaak ook niet echt low-end te noemen. De prijs was natuurlijk hoger dan een vergelijkbaar toestel, maar een beetje extra zekerheid is niet verkeerd.
Hoe kom je erbij dat de telefoon dikker zal worden? zowel de Galaxy 4 als de Xperia z is 7.9mm? Als ze dit combineren met draadloos laden en er een bluetooth koptelefoontje bijdoen, kunnen ze hem helemaal dicht maken, in plaats van met klepjes te werken.
enkel bluetooth voor je koptelefoon zal voor veel mensen een afknapper zijn.

Je hebt een duur ding nodig (pech als je al een mooie dure koptelefoon hebt) met nog een batterij dat leeg gaat, en je telefoon gaan ook een stuk sneller leeg als bluetooth continu staat te blazen
Niet per definitie. Of je telefoon accu nou de speakers van je oordopje aandrijft of bluetooth maakt niet veel uit.
Maar dan moet ik wel constant mijn koptelefoon opladen. En tevens ben ik nog geen bluetooth koptelefoons tegengekomen die kunnen tippen aan goede bedrade koptelefoons.
Er zijn genoeg bluetooth 'receivers' in omloop die je paired met je toestel en waar een 3.5mm jack in zit waarop je elke koptelefoon op kan aansluiten die je maar wilt.

Bijvoorbeeld:
http://store.sony.com/web...uctId=8198552921666492655

Hier kan je de meegeleverde oortjes afkoppelen en een andere koptelefoon erop klikken met 3.5mm jack.
Is die "reciever" dan ook waterdicht?
Precies, wat lijm en verlicht draadloos laden en je bent al best ver.
En de simkaart dan? ;)
Nou, als de telefoon net een heel klein beetje dikker wordt is echt geen ramp IMHO, vindt ze vaak toch al langzamerhand veel te dun worden... Liever een stof/waterbestendige telefoon en die een fractie dikker is, dan 1tje die dat niet is en vaak dus ook nog wat fragieler..
Een consequentie kan ook zijn dat de hardware in de telefoon anders wordt (als van minder snel en goed). Ik zeg niet dat het gebeurt maar de kans is er denk ik wel.

Het zou namelijk best een knock-off kunnen worden van de Galaxy S4 die meeleunt op de naam. Ik vergelijk het nu bijvoorbeeld met de Galaxy S3 Mini, die eigenlijk suggereert een kleinere variant van Samsungs Galaxy S3 te zijn terwijl deze een dualcore processor heeft ipv een quadcore die men in de 'normale' S3 vind. In wezen dus niet dezelfde telefoon maar wel dezelfde naam.

Ik hoop echter dat Samsung wel met een echt high-end waterdicht en stootvast toestel komt. De Xperia Z is een van de eerste, zo niet de eerste. Ik heb namelijk het gevoel dat mensen die opzoek zijn naar een dergelijk stevig toestel altijd bij mid-range hardware uitkomen. Ik neem als voorbeeld de Samsung Galaxy Xcover 1/2, Motorola Defy 1/2, Sony Ericsson Xperia Active, allemaal toestellen waar degelijkheid vooropstaat maar rekenkracht de tweede plaats neemt.

Ik kan mijzelf namelijk best voorstellen dat hiervoor een markt is. Hetzelfde geld voor high-end toestellen met een kleiner scherm.
Die plastic scherm zou pas komen bij de nieuwe note en niet bij deze denk ik...

Hoezo moet er nu opeens een water en stof vaste telefoon worden gemaakt?
Is daar echt markt voor?

Of zijn de telefoon ontwerpers door hun iedeeën heen en moeten ze nu met iets nieuws komen dus dan maar zoiets?
Ja is zeker markt voor. Niet alleen de mensen in de bouwsector. Maar ook de mensen die "lomp" zijn en niet elke keer 150/200 euro voor een nieuw schermbwillen uitgeven. Of dat hun toestel afgekeurd word vanwege waterschade (condens van het douche, spraakwater, kleffe handen en etc.)
Ik denk als je de keuze hebt tot de normale s4 en deze. Dat mensen zoiets hebben van waarok niet gewoon voor meer degelijkheid.
Ligt wel aan de prijs natuurlijk
Weet niet meteen in welk artikel maar ik las deze week dat google daar ook voor ijvert. Ze willen in het algemeen robuustere, stof- en waterbestendige telefoons die ook tegen stevige schokken kunnen.
Enkele nieuwe modellen van motorola zouden hier ook op inspelen.

edit:
heb met wat googlen een link gevonden naar een artikel waarin Larry Page spreekt over de nood aan robuustere telefoons en de nood aan langer batterijleven:
[url]http://http://us.generation-nt.com/motorola-smartphone-phone-plus-autonomy-news-4088142.html[/url]

[Reactie gewijzigd door BeeJee op 24 april 2013 14:25]

De 'ruggedized'-variant waar Samsung aan zou werken, zou mogelijk stof- en waterdicht zijn. Voor een dergelijke variant moet Samsung het design van de telefoon vermoedelijk op de schop nemen. De Galaxy S-lijn van het bedrijf kenmerkt zich namelijk door de mogelijkheid om de achterkant te verwijderen en de aanwezigheid van een vervangbare accu. Bij een stof- en waterdichte variant is het aannemelijk dat de achterkant juist niet meer te verwijderen valt, omdat de kieren en naden bij een dergelijke constructie stof en water door kunnen laten.

Dat kan natuurlijk, maar het is niet perse noodzakelijk. De oude Motorola defy was water en schokbestendig en had weldegelijk een verwijderbate achterkant.
Ook de Galaxy XCover (1 & 2) hebben een verwisselbare batterij.

De achterkant wordt met een soort schroef vastgeklikt.
Inderdaad, mijn Nokia 3720 heeft een IP54 classificatie en verwijderbare achterkant. Zelfs bij de Ex telefoon van mijn werk (Ecom Handy 06, Ex ib IIC T4, IP67) kan de baterij eraf geschroefd worden.
Als de specs maar gelijk zijn. Verder zou de te verwachten toename in gewicht mij eigenlijk wel positief lijken. Ik moet toch het gevoel hebben dat ik echt iets in m'n handen heb. Ik vind mijn S2 namelijk ook aangenamer vasthouden met cover (siliconen) dan zonder.
als ie niet te duur word en de specs niet slechter zou dit wel mij voorkeur hebben,, een ongelukje zit in een klein hoekje
Anoniem: 469352
24 april 2013 08:16
Dit is wel interessant natuurlijk. Wel vervelend voor de mensen die hem al gepreordered hebben.
Pre-order kan je gewoon net als elke via internet gekocht product binnen 1 a 2 weken retourneren...
Laat ze eerst maar eens iets doen aan die plastic-achtige achterkant. Voor een toptoestel met topprijs mag je meer verwachten.
Het grappige is dat de Note III ook een plastic voorkant (scherm) zal krijgen, en het ligt voor de hand om aan te nemen dat een plastic scherm vanaf dan de standaard zal worden.

Zolang het toestel niet snel bekrast is (glas / aluminium), en voldoende stevig is, is er toch niets mis met plastic?
Achterkant van iphone 4 (geen plastic) inkoopsprijs bij apple 3/4 euro. Achterkant van sgs3 2x zoveel. Dit geeft gelijk productie kosten weer. Apple verkoopt al voor veel te veel aan groothandels.. dusja het is maar wat je goedkoper vind.
nu nog stoot bestendig
Ik ben benieuwd. Grootste reden dat ik S4 niet haal is het design, als het huidige design overboord wordt gegooid en een nieuw design dat water/stof dicht is wil ik hem wel weer overwegen.
Alleen nu hopen dat naast het design ook de hardware niet veranderd wordt, zoals de s3 mini niks te maken heeft met de s3 behalve dat hij ook s3 genoemd wordt.
Anoniem: 426269
24 april 2013 10:26
Dat is heel mooi, zo zouden (volgens mij) alle telefoons moeten worden. Hier sneuvelt ie in elk geval altijd door vocht. Dus dat wordt een eis voor mij.

Laatst toevallig een nieuw moederbord gekregen in mijn anderhalf jaar oude telefoon, startte niet meer op na een lang weekend tijgeren in de sneeuw met windchil -19..Het was gelukkig nog garantie. Het mooie was dat mijn telefoon daarna weer net zo zuinig was als af fabriek. Ik had de moed daarvoor eigenlijk al opgegeven: telefoon helemaal gereset, nieuwe batterijen gekocht, niets hielp. Ik dacht dus dat het aan de Android updates lag. Maar met het nieuwe moederbord was hij weer als vanouds snel en zuinig. Ik vermoed dat dat ook aan vocht (oxidatie) heeft gelegen in de anderhalf jaar dat ik hem gebruikt had. Dus de volgende wordt zeker een waterdichtre variant.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee